Projekto do 16 000 s dph.
Dobrý den,
poradili by jste mi prosím nějaký co nejlepší projektor hlavně na promítání filmů doma do 16 000 s dph.
Děkuji a přeji hezký den.
poradili by jste mi prosím nějaký co nejlepší projektor hlavně na promítání filmů doma do 16 000 s dph.
buď tento epson [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] je to len hd lacnejší je ešte bez hdmi, záleží cez čo budeš púšťať signál.
Pokiaľ by si chcel full hd musíš si priplatiť tak tento [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ale nedá sa moc nastavovať a je to dlp projektor.
Ináč môj favorit je epson [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ale tam je už cena 2x tvoja hranica.
Pokiaľ by si chcel full hd musíš si priplatiť tak tento [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ale nedá sa moc nastavovať a je to dlp projektor.
Ináč môj favorit je epson [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ale tam je už cena 2x tvoja hranica.
Záleží na tom, pro jakou se rozhodneš technologii, 4pepe má pravdu jak s tím epsonem, tak s benq. Epson je LCD, Benq je DLP. Já fandím DLP, protože se mi zdá výhodnější vytáhnout ten W1000 z krabice, postavit a promítat solidní full HD. Navíc mě svrbí představa, že přece jenom těm LCD projektorům ještě pořád postupně žloutne obraz, vlastnost, které se prostě nejde zbavit. Mám pocit, že je to teď tak po 6000 hodinách promítání (opravte mě někdo, dík)? Porád se mi zdá lepší, koupit potom novou lampu, než celej projektor, ale už sem viděl i jiný názory :D
Děkuji moc za návrhy a ještě se chci zeptat.
Toto
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
neb toto
jsou asi blbosti co?
Toto
neb toto
jsou asi blbosti co?
ten benq určite nie je tam" Přirozené rozlišení SVGA (800 x 600)" a to sa na filmy moc nehodí v dnešnej dobe ten acer je síce hd ale je to dlp to ja moc nemusím a značku acer tiež tak nejako. Ja som skôr za lcd technológiu, myslím že keď zoberieš toho epsona čo som ti dal hore odkaz nebudeš ľutovať. To žltnutie som nepostrehol pri lcd projektoroch, a myslím že aj faby sú presnejšie pri lcd technológii. V podpise mám porovnanie P1 diy lcd projektora a dlp acera dosť starší model. Pri dlp je síce pri tom istom výkone lampy väčšia svietivosť ale to nie je vhodné na pozeranie filmou ale skôr na prezentácie.
ok. Děkuju moc za rady a půjdu teda do toho Epsona. Acer ani Benq totiž taky moc nemusím a od epsona mám tiskárnu kterou si nemohu vynachvalit tak snad to tak dopadne i s projektorem.
Rekl bych ze dnes jsou Acer, BenQ, Canon projektory na urovni a tudiz srovnatelne. Vyrobci se predhaneji kdo vyrobi mensi, vykonnejsi.....Pokud to ma byt projektor na doma, tak bych se take priklonil k DLP.
Ahoj, mám Epson EH-TW450 a dá se říct, že splnil moje očekávání. Mám všechny filmečky v 720p, tak mě netrápí, že je projektor jen HD ready. Když tam hodím promovideo od Phillipse, tak si stejně všichni myslí, že je to full HD :-) i SD signál umí výborně rozžehlit pro sledování z malé vzdálenosti (relativně malé - vztaženo k úhlopříčce).
Co se týká technologií, spíš jsem se přiklonil na stranu LCD i když předešlej DLP projektor od HP taky nebyl špatnej, mě duhovej efekt ani moc nevadil, ale některým lidem co to viděli, tak jo.
Co Ti můžu doporučit je, aby měl projektor zoom, ten používám často. Jednou jsem měl půjčenej projektor bez zoomu a bylo furt nějaký šibování, speciálně když chceš co nejefektivněji využít promítací plochu nebo když se Ti střídají různý formáty vysílání.
Vybíral jsem mezi 2ma DLP projektory a nakonec u mě zvítězil tenhle LCD Epson právě díky optickýmu zoomu, 80" plátnu zdarma, dlouhé záruce na lampu a solidní zákaznické podpoře. Ale vyhrál celkem těsně, ani ty DLP modely nebyly vůbec špatný.
Co se týká technologií, spíš jsem se přiklonil na stranu LCD i když předešlej DLP projektor od HP taky nebyl špatnej, mě duhovej efekt ani moc nevadil, ale některým lidem co to viděli, tak jo.
Co Ti můžu doporučit je, aby měl projektor zoom, ten používám často. Jednou jsem měl půjčenej projektor bez zoomu a bylo furt nějaký šibování, speciálně když chceš co nejefektivněji využít promítací plochu nebo když se Ti střídají různý formáty vysílání.
Vybíral jsem mezi 2ma DLP projektory a nakonec u mě zvítězil tenhle LCD Epson právě díky optickýmu zoomu, 80" plátnu zdarma, dlouhé záruce na lampu a solidní zákaznické podpoře. Ale vyhrál celkem těsně, ani ty DLP modely nebyly vůbec špatný.
Jojo, chápu, to je dobrej kousek. NEvim tedy, co myslíš tou malou vzdáleností, protože 5m je 5m :D Teď zvažuju W1000+ což je vylepšený W1000 [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Jsem pro DLP, nehodlám čistit filtr LCD rpojektoru, stejně bych zapomněl, jestli už to bylo 100 hodin provozu nebo co. Starší typ W1000 měl záruku 3 roky, počítám, že v případě W1000+ to bude podobně.
Na filmy už jsou i 3D projektory a jsou cenově dostupný.
http://www.3d-projektor.eu/
http://www.3d-projektor.eu/
[quote=desktoper;297946]Jojo, chápu, to je dobrej kousek. NEvim tedy, co myslíš tou malou vzdáleností, protože 5m je 5m :D Teď zvažuju W1000+ což je vylepšený W1000 [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Jsem pro DLP, nehodlám čistit filtr LCD rpojektoru, stejně bych zapomněl, jestli už to bylo 100 hodin provozu nebo co. Starší typ W1000 měl záruku 3 roky, počítám, že v případě W1000+ to bude podobně.[/quote]
Vyjmutí filtru trvá asi jako vytažení kabelu ze zdířky a je to i podobně náročný na manipulaci. Hodiny se počítají a v menu se můžeš podívat, kolik hodin v kterým režimu jsi už namotal.
Vyjmutí filtru trvá asi jako vytažení kabelu ze zdířky a je to i podobně náročný na manipulaci. Hodiny se počítají a v menu se můžeš podívat, kolik hodin v kterým režimu jsi už namotal.
[quote=Sixkillers;300635]Na filmy už jsou i 3D projektory a jsou cenově dostupný.
http://www.3d-projektor.eu/[/quote]
Projektory mají náskok před filmama - jsem zvědavej, kdy budou cenově dostupný i 3D filmy a hlavně, kdy bude z čeho vybírat...
http://www.3d-projektor.eu/[/quote]
Projektory mají náskok před filmama - jsem zvědavej, kdy budou cenově dostupný i 3D filmy a hlavně, kdy bude z čeho vybírat...
Potom vsem co jsem si uz uzil s ruznymi vyrobci (to se tyka obecne elektroniky), jsem dospel k nazoru, ze je dobre se drzet zavedenych znacek. Mozna jsou o trochu drazsi a na prvni pohled mozna maji min features, zato clovek je pak spokojen s kvalitou. Ono totiz testovani, odstranovani chyb a optimalizace stoji cas a penize. Mohu potvrdit, ze kdyz vyberete Epson, budete spokojeni, mam sice o neco drazsi model ale myslim si, ze kvalita zpracovani i u nizsi modelove rady bude dobra. Nejsem placeny za reklamu ale posledne dost mne namichl Acer a taky Hitachi (ale to sem nepatri). S Benq jeste nemam praktickou zkusenost. Levnejsi DLP casto maji maly zoom, nebo ho nemaji vubec, taktez lens shift neusvedcite u vetsiny Benq - a ja si neumim predstavit zivot s projektorem bez zoomu a lens shift. Skutecne to povazuji za hoooodne dulezite.