Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Asus O!Play HD2

SPAWN (744)|20.2.2011 18:44
[quote=marat_tvf;331352]Tak jsem také koupil tento přehrávač a mám podobné problémy. Nejčastěji zamrzne hned po spuštění, restartuje se a funguje normálně. Asi 2x zamrznul i při filmu. Jinak HD nenajde jenom , když se po zapnutí nenechá inicializovat disk a moc brzo se vleze do položky Film.

Neví někdo, jestli lze natvrdo nastavit, aby skupinu Film zobrazoval podle adresářové struktury a ne galimatiáš nalezených filmů v různých adresářích?

Jinak USB 3.0 je vylhaný parametr. Mám v PC špičkovou desku s porty USB 3.0 a po propojení s přehrávačem se data kopírují pomaleji nebo stejně jako u USB 2.0. A to je to deska Asus..[/quote]

Zamrznuti pri filmu se mi jeste nestalo, testoval jsem to na: AVI, MKV720p/1080i/p, M2TS jen pri M2TS se mi na caa 30s trhal film je to mozne tim ze jsme to prehraval pres LAN z interniho HDD a k tomu mi v systemu bezel soft. Pak jsme znovu prehral misto kde se mi to trhalo M2TS a vse v naprostem poradku.

Je mozne problem v FW.

Razeni adresaru resim pres LAN. Interni 3.5'' HDD v HD2 nemam jen flashku nebo LAN.

Je jeste moznost instalovat neofiko FW ktery pry zatim slape.
marat_tvf (32)|20.2.2011 18:56
TAky mi docela vadí přehrávání ukázky na každém souboru. Je to kničemu a pouze to zpomaluje vyhledávání filmu.

Máme nainstalovaný firmware 1.15 a mám dojem, že s původním 1.10 byl přehrávač rychlejší. Jenže spouštění DVD bylo zoufalství.
hades775 (13)|20.2.2011 22:35
[quote=marat_tvf;331352]Tak jsem také koupil tento přehrávač a mám podobné problémy. Nejčastěji zamrzne hned po spuštění, restartuje se a funguje normálně. Asi 2x zamrznul i při filmu. Jinak HD nenajde jenom , když se po zapnutí nenechá inicializovat disk a moc brzo se vleze do položky Film.

Neví někdo, jestli lze natvrdo nastavit, aby skupinu Film zobrazoval podle adresářové struktury a ne galimatiáš nalezených filmů v různých adresářích?

Jinak USB 3.0 je vylhaný parametr. Mám v PC špičkovou desku s porty USB 3.0 a po propojení s přehrávačem se data kopírují pomaleji nebo stejně jako u USB 2.0. A to je to deska Asus..[/quote]

S tým USB3 som osobne spokojny. Asi cca 45GB mi prenieslo za nejakých 5-6min. Ja myslím ze celkom slušné.Má tiež dosku asus ale s prídavnou kartou USB3. ASUS U3S6.
Ja mám momentálne prehrávač už skoto týžden na reklamácii. Už ma to s tým HDD prestalo bavit.
Unihoc (30)|20.2.2011 22:39

mám taky asus desku s USB 3.0 a lítá mi to tedy podstatně rychleji než s USB 2.0 ono totiž musíš u asus desek zapnout to USB 3.0 v biosu myslim, že je to v TOOLS - LEVEL IO UP - USB 3.0 a ještě pak mít v biosu zapnutou podporu USB 3.0, to teď z hlavy nevím, kde přesně to je
dryvole (22)|21.2.2011 11:43
ASUS o problemu se zamrzáváním už ví a bude co nejdříve řešit. Hned jak to dají dohromady, vydají opravu ve firmware.
hades775 (13)|21.2.2011 16:30
[quote=dryvole;331490]ASUS o problemu se zamrzáváním už ví a bude co nejdříve řešit. Hned jak to dají dohromady, vydají opravu ve firmware.[/quote]

A o tých HDD co len tak zmiznú o tom nevedia?
marat_tvf (32)|21.2.2011 17:32
Mimochodem, jsem docela zvědavý na výdrž harddisku v přehrávači. Potažmo elektroniky samotného přehrávače. I při bežném přehrávání se dají na disku smažit vajíčka. Ten ventilátor je tam úplně nanic.
gallibob (171)|21.2.2011 17:55
[quote=marat_tvf;331564]Mimochodem, jsem docela zvědavý na výdrž harddisku v přehrávači. Potažmo elektroniky samotného přehrávače. I při bežném přehrávání se dají na disku smažit vajíčka. Ten ventilátor je tam úplně nanic.[/quote]

jo toho sem si taky vsiml ze je to celkem horky a to i po kratke dobe uzivani,snad to nebude moc pres 50C.

Původně odesláno od dryvole
ASUS o problemu se zamrzáváním už ví a bude co nejdříve řešit. Hned jak to dají dohromady, vydají opravu ve firmware.

ha,ha,ha,ha to se musim smat uz to i vedi,to by me zajimalo na cem testovali ty posleni 3 Firmware.Todle je smutny a trapny zaroven....
Jo a taky mam O!play na reklamaci asi tyden a predpokladam ze jeste tak 3 tam bude....
ATI102 (1)|21.2.2011 18:17
Ahoj všetci. Nedávno som si kúpil tento prehrávač. Mám v ňom aj 2TB HDD.
Chcel by som naň skopirovať videá z PC, ale ked ich spojim s USB kablom nič sa nedeje.
Kopirovať sa mi podarilo jedine v režime FTP, cez sieť. Mohol by mi niekto poradiť s tým USB pripojením?

Jaj, a ešte som čital,že vedla internet rádia by tu mali byť aj televizne stanice, no nič také som nenašiel.

Vďaka
Fery17 (16)|22.2.2011 19:29
Jeden drobný poznatek: Pokud se vám stává že se během přehrávání kousne video a nepomáhá nic jiného než vytažení šňůry ze zásuvky, zkuste přístroj odpojit ještě než si nějaký film pustíte. Ušetříte si rozčilování během sledování filmu, přístroj potom totiž běží bez problému, alespoň u mě.
Není to sice řešení, ale než asus problém opraví, je to asi jediný způsob jak se v klidu dívat na film.
zmatus (9)|22.2.2011 21:24
Ak chcete niekto vyskusat iny firmware. POZOR VSETKO NA VLASTNE RIZIKO.
Je vhodne pouzit starsi USB kluc, staci aj 128MB

Takze robil som to tak:
1. stiahni a uloz si tento subor install.img (http://www.moservices.org/files/HD2_FW_115_boot_26.zip) na USB kluc, ktory predtym naformatuj na FAT
2. vypni prehravac od napajania a odpoj vsetky HDD a USB kluce
3. vloz USB kluc s nahranym suborom, do portu na prednom panely
4. Spusti telnet na pocitaci ( WIN XP: Start-Spustit), napis: telnet [IP adresa prijimaca]
5. napis:
root
stopall
echo /mnt/usbmounts/sda1/install.img > /tmp/installing_source
echo install >> /tmp/installing_source
kill -6 1
6. cakaj pokial sa cely proces nedokonci, nabehne nadpis ze caka na aktualizaciu softwaru
7. vypni prehravac napajacim kablom
8. vyber USB a nahraj tam tento install.img (http://www.moservices.org/files/HD2_1.12.06_rev3_1_plus_blue.zip)
9. vloz ho naspat do USB portu a pripoj napajanie
10. treba chvilku pockat 1-2min. potom sa zacne instalacny proces
11. po dokonceni instalacie je to hotove

Ak sa nieco pocas instalacie nepodari a prijimac prestane komunikovat, je este stale moznost ho prehrat cez kabel USB-RS232 ALE TTL UROVNE. Nieje dokonca nutne ani prijimac rozoberat. Mam to tiez odskusane :-)
onajonaj (10)|22.2.2011 23:28
[quote=zmatus;331864]Ak chcete niekto vyskusat iny firmware. POZOR VSETKO NA VLASTNE RIZIKO.

Takze robil som to tak:
1. stiahni a uloz si tento subor install.img (http://www.moservices.org/files/HD2_FW_115_boot_26.zip) na USB kluc, ktory predtym naformatuj na FAT
4. Spusti telnet na pocitaci ( WIN XP: Start-Spustit), napis: telnet [IP adresa prijimaca]
5. napis:
root
stopall
kill -6 1
6. cakaj pokial sa cely proces nedokonci, nabehne nadpis ze caka na aktualizaciu softwaru
8. vyber USB a nahraj tam tento install.img (http://www.moservices.org/files/HD2_1.12.06_rev3_1_plus_blue.zip)

Ak sa nieco pocas instalacie nepodari a prijimac prestane komunikovat, je este stale moznost ho prehrat cez kabel USB-RS232 ALE TTL UROVNE. Nieje dokonca nutne ani prijimac rozoberat. Mam to tiez odskusane :-)[/quote]

Hned ako budem mat viac casu idem do toho ;) diki za info
hades775 (13)|22.2.2011 23:30
[quote=Fery17;331841]Jeden drobný poznatek: Pokud se vám stává že se během přehrávání kousne video a nepomáhá nic jiného než vytažení šňůry ze zásuvky, zkuste přístroj odpojit ještě než si nějaký film pustíte. Ušetříte si rozčilování během sledování filmu, přístroj potom totiž běží bez problému, alespoň u mě.
Není to sice řešení, ale než asus problém opraví, je to asi jediný způsob jak se v klidu dívat na film.[/quote]

Skúšal som. Kuslo sa mi to rovnako.
lubike176 (38)|23.2.2011 20:31
[quote=PiGeonCZ;315890]Jestlis to jeste neudelal, pak urcite doporucuji zarovnat prtition na fyzicky sektor disku.
EARS a EURS disky pouzivaji tzv. Advanced Format a spatne naformatovani degraduje jejich vykonnost.
Protoze vetsina OS s tim zatim nepocita vytvari i na techto diskcich partition postaru (posunutou vuci fyzickym sektorum), OS v O!play neni vyjimkou.
1. Na WD strankach stahni Acronis WD Align tool
2. vypal na CD a nabootuj z nej
3. O!play pripoj k PC bud pred bootem, nebo v momente uvodni obrazovky Acronis
4. nech zarovnat jen tu NTFS partition[/quote]

Tak som to spravil podla návodu kúpil som nový wd ears 2tb zarovnal partition prekopiroval asi 750gb filmov ale film mi aj tak po nejakej dobe sekne a zamrzne to a disc zmizne .Ale kúpil som dokovaciu stanicu spojil cez predný esata a neseká nič akurat zase ked moc rýchlo listujem v menu tak to tiež zamrzne otrava je ale stale chodiť k telke a zapinať tu dokovaciu stanicu do piatku chcem zavolať do asus sk ak sa dovolam .
Kn3dl (10)|24.2.2011 20:01
[quote=Kinaj;317847]Ahoj.
Pořídil jsem si tento multimediální přehrávač a k tomu jsem koupil tento HDD [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Když jsem HDD zapojil tak mi přehrávač nenabídl žádné formátování HDD jak je uvedeno v návodu. Zjistil jsem, že přehrávač po zapnutí se snaží HDD načíst, ale marně. Přehrávač HDD rovněž nevidí, při přepnutí na NAS píše HDD nenalezeno. Nevíte někdo prosím kde by mohl být problém? Pokud se to již tady řešilo tak se omlouvám.[/quote]

Toto mi udelalo po prvnim zapojeni a reseni bylo format disk v Pc(dal sem rychly) a po vlozeni zpet do media a zapnuti uz format nabidl a potom uz jel OK.

btw. zanesl sem vcera prehravac na reklamaci(mizel disk a ty typicke problemy s ctenim disku) a clovek co to se mnou resil se na me dival jak kdybych mu lhal do oci a pak ze pry to vypada na nepodporovani disku a ze s tim moc asus neudela ze max nahraje swuj FW nebo vyzkousi jiny disk no jestli to je pravda tak jedina moznost cekat jak se s k tomu postavi ASUS nebo zkusit nejakej ten neoriginal FW co je k mani
EuroMarkos (38)|25.2.2011 09:28
Ahojte,já problémy s načítáním disku,se zamrzáváním apd. nemám.Je pravda,že ho mám teprve týden,ale strašná spokojenost.Po upgradu na novější firmware se rožšířila nabídka funkcí,což je další plus.
Přehrálo vše,co se mu dostalo pod ruku (tedy až na zmiňované video Samsung),mám něco kolem 70 blueray ripů a 1000 hudebních videoklipů.Jak jsem psal,po upgrade přehraje vše.
Nechápu,proč lidem vadí to,že nepřehraje zkušební video Samsung.Vždyť je to takový patvar všeho možného,který o něčem nenapovídá.
Tento přehrávač přehraje vše,nezáležímu na datovém toku,jen jeho hranice je ve Format_Settings_RefFrames/String : 12 frame
Pokud je frame větší než 12,tak pak se objevují kostičky apd.Pro mě je tato hranice plně dostačující.Jestli chce někdo něco lepšího,tak jedině šáhnout po PopCorHub,ty přehrají úplně vše,ale jeho cena začíná myslím na 7 tisících,takže to je trošku o něčem jiném.

Teď se dostávám k mému problému.
Nemáte někdo náhodou problémy s chlazením disku?Větrák mi běží,spodní kryt mám taky sundaný a stále se hřeje.Před chvilkou jsem ho vyndal a neudržel jsem ho v ruce.Není možné,že tento disk jsem vyndal z extérního boxu.Nemůže mít třeba jiné napájení nebo tak?Takhle ten disk brzo oddělám.Budu sice objednávat 2TB Samsung,ale tenhle musí ještě měsíc vydržet.
Budu zavázaný každému,kdo mi s tou teplotou poradí
Předem děkuji
hades775 (13)|25.2.2011 11:07
[quote=EuroMarkos;332236]Ahojte,já problémy s načítáním disku,se zamrzáváním apd. nemám.Je pravda,že ho mám teprve týden,ale strašná spokojenost.Po upgradu na novější firmware se rožšířila nabídka funkcí,což je další plus.
Přehrálo vše,co se mu dostalo pod ruku (tedy až na zmiňované video Samsung),mám něco kolem 70 blueray ripů a 1000 hudebních videoklipů.Jak jsem psal,po upgrade přehraje vše.
Nechápu,proč lidem vadí to,že nepřehraje zkušební video Samsung.Vždyť je to takový patvar všeho možného,který o něčem nenapovídá.
Tento přehrávač přehraje vše,nezáležímu na datovém toku,jen jeho hranice je ve Format_Settings_RefFrames/String : 12 frame
Pokud je frame větší než 12,tak pak se objevují kostičky apd.Pro mě je tato hranice plně dostačující.Jestli chce někdo něco lepšího,tak jedině šáhnout po PopCorHub,ty přehrají úplně vše,ale jeho cena začíná myslím na 7 tisících,takže to je trošku o něčem jiném.

Teď se dostávám k mému problému.
Nemáte někdo náhodou problémy s chlazením disku?Větrák mi běží,spodní kryt mám taky sundaný a stále se hřeje.Před chvilkou jsem ho vyndal a neudržel jsem ho v ruce.Není možné,že tento disk jsem vyndal z extérního boxu.Nemůže mít třeba jiné napájení nebo tak?Takhle ten disk brzo oddělám.Budu sice objednávat 2TB Samsung,ale tenhle musí ještě měsíc vydržet.
Budu zavázaný každému,kdo mi s tou teplotou poradí
Předem děkuji[/quote]

Štastný to človek ze s tym nemas také trable ako väčšina tu.Včetne mna.
Ten vetrák je tam asi na hovno . Pár príspevkov vyššie sa o tom píše a s tým zahrievaním tiež.
Nič s tým asi nenarobíš. Treba len dúfat ze to disky vydržia.
EuroMarkos (38)|25.2.2011 14:53
[quote=hades775;332256]Štastný to človek ze s tym nemas také trable ako väčšina tu.Včetne mna.
Ten vetrák je tam asi na hovno . Pár príspevkov vyššie sa o tom píše a s tým zahrievaním tiež.
Nič s tým asi nenarobíš. Treba len dúfat ze to disky vydržia.[/quote]

Kolik disky tak vydrží?
Já počítám tak,že ten můj jede na pracovní teplotě tak 60 stupňů,možná ještě více,což je pěkná pecka.
hades775 (13)|25.2.2011 17:25
[quote=EuroMarkos;332307]Kolik disky tak vydrží?
Já počítám tak,že ten můj jede na pracovní teplotě tak 60 stupňů,možná ještě více,což je pěkná pecka.[/quote]

No WD píše pre disky CAVIAR GREEN prevádzkovú teplotu 0-60 °C, SAMSUNG tiez.
sak hadam v tom prehravaci neni zivotnost 1rok.
napr
http://wdc.custhelp.com/ci/fattach/get/216036//session/L2F2LzEvdGltZS8xMjk4NjQ5NjY1L3NpZC9kKmloanduaw==
Kinaj (6)|25.2.2011 18:34
Vím, že to není zrovna praktické, ale já jsem disk vytáhl a nechal ho mimo Asuse a telplota je v normě. Koupil jsem nový WD 1,5 Tb a nechce se mi ho nechat v Asusu uškvařit.
F_L_Y (3)|26.2.2011 10:42
Větráček u HD2 se točí vždy po zapnutí přístroje nebo se spíná až při určité teplotě?
EuroMarkos (38)|26.2.2011 15:28
Já jsem ho taky vytáhl radši ven,nebudu riskovat.
Mě se větrák točí furt
marat_tvf (32)|1.3.2011 16:44
Tak už se mi také kouše při každém filmu. Patrně se v tom krámu vyhřeje nějaká součástka a začne dělat problémy. 14dnů chodil celkem bez problémů a teď už je to klasika.

Jak vám to chodí s tím Moservices? Taky mrzne?
MarPit (43)|3.3.2011 23:26
Všem děkuji za rady a nasměrování. Konečně jsem měl chvíli času a povedlo se mi to "vše" zprovoznit i přes Moservices, jediný co mi tam nejde je, že když chci přidat přes web rozhraní (http:// ipadresa/www/cgi-bin/services.cgi?page=transmission) torrent do klienta Transmission, nikam mě to nepustí a chce to jméno a heslo, ale nevím jaký, když jsem tam žádný nezadával. Už jsem vyzkoušel kde co, ale nejsem schopen s tím pohnout ......
zmatus (9)|4.3.2011 13:09
meno je: torrent
heslo: 1234
MarPit (43)|4.3.2011 15:12
[quote=zmatus;333573]meno je: torrent
heslo: 1234[/quote]

Díky moc !!!
sahulovo (1)|5.3.2011 14:41
Zdravím, dá se toto zařízení nějakým způsobem připojit na analog audio 5.1? Do zesilovače nemám digitální vstup, jen cinche. Dík
smekalo (1)|5.3.2011 19:26
Zdravím,
mám podobné problémy jako všichni tady, přehrávač mi z ničeho nic spadne při procházení složek...
1) Kupoval jsem v ALZE, jako většina lidí co má problémy...
2) Všichni tu řešíte problémy s teplotou, podle mě víc vadí ty neustálé restarty disku (!), ja osobně tam mam starší Seagate (0,5T na jedné plotně).

Osobně si myslím že to musí být tím firmwarem (mám 1.15) a že reklamace asi nic nevyřeší, budu ještě vyčkávat na nový firmware...

A ted jedna lepší zpráva, ted v týdnu jsem zakoupil v LIDLU (!) universální dálkové ovládání KH2159 (170 kč) a nacvakal sem přes learning režim všechny fce, ovládání funguje perfektně...
MarPit (43)|5.3.2011 21:16
Zatím se zdá, že neoficiální firmware z předchozí strany je nejstabilnější. Sice nemrzne, ale je tam jeden problém, kterej jsem měl zatím u všech ať už oficiálních nebo neoficiálních firmware. Při přenosu dat, mi prostě spadne a musím dát "pokračovat", je to jako by přestal zničeho nic vidět HDD ........ Při používání BT klienta je proto nepoužitelný. Možná je to jen tím, že jsem lama a neumím to nastavit :-(

Taky jsem přišel na to, že HDD se neodpojuje. Mám puštěnej film a jede naprosto plynule. Ale když pustím stahování na PC přes moservices, po chvíli se torrent zastaví a vypíše : Error: Input/output error ............

Po dnešním dni "hraní" si s tímto šmejdem, musím konstatovat, že ač mám vše nastaveno správně, BT klient nefunguje , věčné restarty ...... Zatím se mi to nestalo u přehrávání filmu, ale při zaplé sambě ano, bt ano, ftp taky a to i když jsem měl tyto funkce zaplé jednotlivě. Reklamovat ho můžu tak maximálně v p....., protože to byla výhra v soutěži, ale i tak to pěkně nase.e. Jako přehrávač ho nepotřebuji a k ničemu jinému se nehodí. Vůbec nechápu, jak může ASUS vypustit takovej paskvil. Ještě snad s ničím jsem nezažil tolik nervů, co s tímhle ..........
bobrb (26)|9.3.2011 14:40
At delam co delam tak se mi pri prochazeni slozek ze site (nemam pripojen zadny lokalni HDD) slozky (ale i soubory) radi podle me nejakeho neznameho klice. Pokud v levem menu zvolim setridit podle abecedy tak i pres to vse zustane pri starem. Jak docilim razeni dle abecedy?
tome19 (4)|10.3.2011 10:21
Ahojte,
maly postreh ohladom titulkov - pokial nemaju rovnaky nazov ako je nazov filmu ASUS ich "nevidi".

Vcera som si kupil HDD - WD 1TB Caviar Green (do teraz som fical len na externom 500GB Samsungu) s prehrievanim ziadny problem, po niekolko hodinovom prehravani filmov som HD2 otvoril, polozil na disk dlan a mohol mat max 40 stupnov.

Mam ho uz 2 mesiace a za ten cas sa ASUS restartoval asi len 3x pri rychlom prezerani zoznamu filmov. Pocas prehravania sa mi to nestalo ani raz.
Mozno mam stastie ze som ho kupoval v DE a nie SK :)

Osobne mi najviac vadi ako je vymyslene to zoradenie filmov po kliknuti na ikonu Filmy. Uprednostnil by som moznost triedenia podla nazvu zlozky a nie suboru filmu. Mam tam natahanych kopec serialov a podla nazvu suboru by mi trvalo hodinu kym by som nasiel cast, ktoru chcem vidiet.
Takze vyuzivam len Ikonu Zoznam suborov.

Taktiez mi chyba nejaka moznost spustit naposledy prehravany film. Ked mam nieco rozpozerane a chcem to o par hodin dopozerat musim sa zase preklikat cez vsetky ikony a zlozky a najst ten film. Aspon ze je tam moznost spustit to tam kde som ho stopol.

Celkovo za ten peniaz vysoka spokojnost, len by sa z tej masinky dalo vytlct viac, keby si sudruhovia z ASUSu dali viac zalezat na detailoch. Dufam ze to casom dotiahnu...
EuroMarkos (38)|10.3.2011 18:39
Já jsem s ním taky spokojený až na to přehřívání disku.Teď už to neřeším,používám externí 1,5Tb Samsung.Vyhlédávání v pohodě,žádný restartování nebo dokonce zamrzávání.Nemám žádný problém.Akorád mi tam chybí pár drobností,jako třeba počet Gb volného místa na disku,hodiny,výběr vzhledů apd.Snad se to ještě doplní.
Přehrál všechno co mu přišlo pod ruku.
Za ty peníze lepší volba asi není,jen trefit ten správný kus jako já
gallibob (171)|12.3.2011 09:57
tak po delsi odmlce jsem zaptky, tj. po reklamaci a ta dopadla vymenou za novy kus(kompletni vymena).Prinesl sem asus domu,vybalil,pridelal hdd(WD 2TB 20 ears) zapojil do zasuvky, nastavil zakladni veci po prvnim spusteni, zacal se indexovat hdd a restart!!! tak to sem si dosel dat panaka,protoze kuli tomu sem to pred cca mesicem daval na reklamaci.Takze sem vypl indexovani obsahu a vsechno zatim jede,teda + - funguje.Je tam zakladni firmware 1.10 (ten jediny se neda stahnout z asus podpory)a aspon to teda prehrava a nejak to funguje.Takze co stim dal, muzu to do nekonecmna nosit na reklamace takze jeste 2x nez mi vratej penize,nebo cekat na zazrak vpodobe opravneho firmware.Ted holt pockam na dalsi update pokud to pojede takhle dal tak to proste budu vracet dokud mi nevratej penize.
Jedna mala zmena se preci jen obevila a to ze i po 2restru to naslo disk! coz drive nedelalo,tak treba to bude lepsi kousek nez ten minuly(ten na konci pred reklamaci nedokazal ani nacist disk jen se furt restartoval).Jinak asi zkusim jeste alternativni firmware a uvidim jestli aspon todle nepomuze.
Takze pro vsechny co se jim seka a restartuje asus, reklamace neni jistota napravy jen urcita doba bez pristroje:)... smutny...todle asusu nezapomenu!
miskin121 (17)|15.3.2011 22:02
no ako, vsetci ste spokojni? co bude s asusom dalej, vide som na stranke prilohu kompatibilných diskov moj tam nieje WD 20 EURS. je tam sice EARS ale ako som cital aj tak nechcene restartuje. skusal niekto format ntfs a nejaka ta defragmentacia nepomoze?
gallibob (171)|16.3.2011 18:08
[quote=miskin121;335296]no ako, vsetci ste spokojni? co bude s asusom dalej, vide som na stranke prilohu inkompatibilných diskov moj tam nieje WD 20 EURS. je tam sice EARS ale ako som cital aj tak nechcene restartuje. skusal niekto format ntfs a nejaka ta defragmentacia nepomoze?[/quote]

na defrfragmentaci a formaty se muzes vklidu vykaslat(oboje sem delal + format v asusu i v pc atd...)nic nepomohlo.Mam teda WD 2TB 20 EARS coz je jeden z podporovanych hdd ale stejne restraty a ostatni chyby ktere se tu uz 1000x psaly.Ja dokonce i reklamaoval a dostal jiny kus a stejne se restrtuje dal.Jediny ceho sem si vsiml je ze u tohodle kusu sem nechal zakladni firmware a je mnohem stabilnejsi nez 1.15,ovsem stim ti moc nepokmuzu jelikoz ten se nikde stahnout neda a zkopirovat ho z asusu neumin(verze 1.10 pokud se vypne indexovani tak slape velmi dobre a bez restartu,pokud zapnu index ihned se zacne restartovat).Takze jediny co tobe i me i ostatnim zbyva je zazrak v podobe noveho firmware(pry uz v asusu vedi ze O!play ma problemy s hdd:)).Asi mozna proto uvedeni noveho firmware trva tak dlouho(doufam ze uz to konecne daj do kupy)...
miskin121 (17)|16.3.2011 19:07
filmware 1.10 mam, ale sa mi zda taky pomaly a nesvizny. tiez si asi pockam na nieco 100 %, len aby chlapci z asusu nezabudli, alebo sa nato nevykaslali.
noise23 (14)|16.3.2011 20:13
ahoj,

FW 1.15 je opravdu hodně špatně napsaný. Dělám pro jednu IT firmu a mám kontakt na vendora, tak jsem to řešil přímo s produkťákem českého Asusu ať ten FW otříská šikmookým o hlavu a ať napíšou něco pořádného. Poslal jsem mu odkaz na FW s moServices ať se kluci šikmoocí poučí jak se to dělá :-) Přece youtube atd. se hodí a to že to funguje přehrávání filmů ...samozřejmost :-)
Jedu teď na moServices a pohoda. je to FW HD2_1.12.06_rev3_1_plus. Můžu říct, že je to o dost lepší. Restartuje se max. při nějakém spuštění net TV, ale jinak be problémů. Dal jsem do přehrávače HDD WD 160GB 2.5" (5400ot) a šlape v něm bez problémů. jen mě někdy zaráží jak se přes Sambu hezky rozjede na 5MB/s a potom to začne klesat... následně se to zase rozjede.. Zkoušel jsem i WiFi, ale ta jede max. 1-2 MB/s, tak jsem se vrátil ke kabelu...
Jestli někdo z Vás co používáte tento FW víte jak změnit přednastavené odkazy v Opeře, tak prosím poraďte.
Takže zdar a sílu, musíme vydržet až napíšou něco pořádného... mašinka to není vůbec špatná... ale jsem fakt rád, že ji mám zdarma :-)
gallibob (171)|16.3.2011 20:55
[quote=miskin121;335456]filmware 1.10 mam, ale sa mi zda taky pomaly a nesvizny. tiez si asi pockam na nieco 100 %, len aby chlapci z asusu nezabudli, alebo sa nato nevykaslali.[/quote]

ano pomaly a nesvizny ale nejstabilnejsi ze vsech co sem kdy v O!play mel...
zmatus (9)|17.3.2011 09:19
Este raz to tu davam lebo fakt, tento soft je uplne bez problemov, prehrava plynule a ziadne samovolne restarty.

Takze robil som to tak:
5. napis:
root
stopall
kill -6 1

Ak sa nieco pocas instalacie nepodari a prijimac prestane komunikovat, je este stale moznost ho prehrat cez kabel USB-RS232 ALE TTL UROVNE. Nieje dokonca nutne ani prijimac rozoberat. Mam to tiez odskusane
gallibob (171)|17.3.2011 13:19
[quote=zmatus;335523]Este raz to tu davam lebo fakt, tento soft je uplne bez problemov, prehrava plynule a ziadne samovolne restarty.

Takze robil som to tak:
5. napis:
root
stopall
kill -6 1

Ak sa nieco pocas instalacie nepodari a prijimac prestane komunikovat, je este stale moznost ho prehrat cez kabel USB-RS232 ALE TTL UROVNE. Nieje dokonca nutne ani prijimac rozoberat. Mam to tiez odskusane[/quote]
ok todle je taky v planu,ale za sve penize sem spis cekal neco origos od ASUSU co bude funkcni a hlavne si stim nezrusim zaruku(uz jen kuli dealsi reklamaci).
Hele zkousel si to i vratit zpatky na originalni firmware,jde to??? Nerad bych si sice nahral trochu lepsi ale neodstranitelni soft...

Ak chcete niekto vyskusat iny firmware. POZOR VSETKO NA VLASTNE RIZIKO. todle se mi prave moc nelibi:)
miskin121 (17)|17.3.2011 13:26
Ja tiež skor počkam na oficko, ten telnet ani nechapem,
2. vypni prehravac od napajania

je to celkom pochopiteľne, či si to vlastne skusal aj sam, alebo je to len doslovne prelozene z VIP fora asusteku
noise23 (14)|17.3.2011 14:58
pokud se někomu nelíbí modrá verze SW, tak tady je alternativ FW v známém provedení http://www.moservices.org/files/HD2_1.12.06_rev3.1_brown_skin_plus.zip

opravdu to doporučuji, funguje to..
miskin121 (17)|17.3.2011 15:22
[quote=noise23;335576]pokud se někomu nelíbí modrá verze SW, tak tady je alternativ FW v známém provedení http://www.moservices.org/files/HD2_1.12.06_rev3.1_brown_skin_plus.zip

opravdu to doporučuji, funguje to..[/quote]

a instaluje sa to ako originalny filmware?
MarPit (43)|17.3.2011 16:23
[quote=noise23;335576]pokud se někomu nelíbí modrá verze SW, tak tady je alternativ FW v známém provedení http://www.moservices.org/files/HD2_1.12.06_rev3.1_brown_skin_plus.zip

opravdu to doporučuji, funguje to..[/quote]

Tak já nevím, asi jsem výjimka. Disk mám Samsung SpinPoint F3 3.5" 1TB HD103SJ. Je i na kartičce dodávané s Oplay označen jako podporovaný.
Při přehrávání filmů je to O.K., ale v momentě kdy ho chci použít jako Bittorrent klienta, restartuje. :-( Dělá mi to i při FTP přenosu dat .........
zmatus (9)|18.3.2011 10:37
Ta instalacia neoriganelneho firmware nieje taka jednoducha ako origo firmwaru, ale je to preto lebo Asus tam spravil nejaku ochranu ktora nedovoli nahrat iny soft. Preto je to potrebne spavit tak, ako som to popisal, cez ten Telnet. Asus nie zeby riesil problemi, ale este komplikuje aj robotu chalanom ktory dokazu upravovat firmware ovela lepsie ako oni a hlavne ovela rychlejsie dokazu reagovat a robit rozne zmeny. Tyto chalani su ozaj sikovny a na ich fore som stravil hodiny http://www.moservices.org/forum/ .

Ten navod na tu instalaciu som pisal ja. Nie vsetko bolo na ich stranke napisane a snazil som sa to napisat zrozumitelne.
Tento bod vyzera ze nieje zrozumitelny: 6. cakaj pokial sa cely proces nedokonci, nabehne nadpis ze caka na aktualizaciu softwaru, ta instalacia je rozdelena na 2 casti. V prvej casti preinstaluvavate bootloader a v druhej firmware. Preto sa tam potom objavy nadpis ze caka na instalaciu firmware. Je to ako nikedy na starych pocitacoch, kde ste najprv nahrali DOS a potom WINDOWS.

Stou zarukou to moze byt problem, ale cakat na spomalenu Asus podporu nema zmysel. Po dvoch rokoch restartovania by som ho uz asi od zlosti rozmlatil. Teraz po prehrati firmwaru mam prehravac ktory celkom dobre funguje, ma nove funkcie(opera,youtube,xlive...) a vyuzivam ho v maximalnej spokojnosti.

Pocitam stym ze ak sa nieco stane, tak tam dam origo soft., alebo ked uz zdochne uplne tak je mala sanca ze pridu nato ze tam bol iny soft.
Zase cena nieje uplne astronomicka a aj keby neuznali reklamaciu tak sa nezblaznim.
noise23 (14)|18.3.2011 15:25
[quote=MarPit;335590]Tak já nevím, asi jsem výjimka. Disk mám Samsung SpinPoint F3 3.5" 1TB HD103SJ. Je i na kartičce dodávané s Oplay označen jako podporovaný.
Při přehrávání filmů je to O.K., ale v momentě kdy ho chci použít jako Bittorrent klienta, restartuje. :-( Dělá mi to i při FTP přenosu dat .........[/quote]

těžko na to odpovědět.. já tohle opravdu neřeším.. Navíc 2.5" disk se méně hřeje !
Ale jak píše kolega pod náma... až Asus napíše nový FW, tak to budeme mít už starou plečku :-), nebo vydjí HD2-2 :-)
MarPit (43)|18.3.2011 16:50
[quote=noise23;335711]těžko na to odpovědět.. já tohle opravdu neřeším.. Navíc 2.5" disk se méně hřeje !
Ale jak píše kolega pod náma... až Asus napíše nový FW, tak to budeme mít už starou plečku :-), nebo vydjí HD2-2 :-)[/quote]

Dokonce dnes, po připojení k PC přes USB, mi po třech hodinách přenosu dat restartuje a PC mi vypíše "chyba řadiče".
gallibob (171)|18.3.2011 17:03
[quote=zmatus;335674]Ta instalacia neoriganelneho firmware nieje taka jednoducha ako origo firmwaru, ale je to preto lebo Asus tam spravil nejaku ochranu ktora nedovoli nahrat iny soft. Preto je to potrebne spavit tak, ako som to popisal, cez ten Telnet. Asus nie zeby riesil problemi, ale este komplikuje aj robotu chalanom ktory dokazu upravovat firmware ovela lepsie ako oni a hlavne ovela rychlejsie dokazu reagovat a robit rozne zmeny. Tyto chalani su ozaj sikovny a na ich fore som stravil hodiny http://www.moservices.org/forum/ .

Ten navod na tu instalaciu som pisal ja. Nie vsetko bolo na ich stranke napisane a snazil som sa to napisat zrozumitelne.
Tento bod vyzera ze nieje zrozumitelny: 6. cakaj pokial sa cely proces nedokonci, nabehne nadpis ze caka na aktualizaciu softwaru, ta instalacia je rozdelena na 2 casti. V prvej casti preinstaluvavate bootloader a v druhej firmware. Preto sa tam potom objavy nadpis ze caka na instalaciu firmware. Je to ako nikedy na starych pocitacoch, kde ste najprv nahrali DOS a potom WINDOWS.

Stou zarukou to moze byt problem, ale cakat na spomalenu Asus podporu nema zmysel. Po dvoch rokoch restartovania by som ho uz asi od zlosti rozmlatil. Teraz po prehrati firmwaru mam prehravac ktory celkom dobre funguje, ma nove funkcie(opera,youtube,xlive...) a vyuzivam ho v maximalnej spokojnosti.

Pocitam stym ze ak sa nieco stane, tak tam dam origo soft., alebo ked uz zdochne uplne tak je mala sanca ze pridu nato ze tam bol iny soft.
Zase cena nieje uplne astronomicka a aj keby neuznali reklamaciu tak sa nezblaznim.[/quote]
me ty ostatni sluzby nechavaj klidnym(mino opery mam vsechno ostatni v TV a domacim kine) jediny co me stve sou ty zaseky disku(tj. I/O chyby po zpusteni O!playe po delsi dobe) momentalne ani nemam problemy s restartama. Ja proste po minulim zaseku a nasledne reklamaci nechci ryskovat nemoznost reklamace (sice mas pravdu ze 3taci nejsou zadny mega prachy, ale videlat sem si je musel).Pevne doufam ze asus nejaky novy firmware doda, ktery uz konecne vyresi tento rozsireny problem s HDD.Hele drivejsi aktualizace vychazeli cca po mesici a ted je najednou uz delsi dobu ticho,bud se neco chysta,nebo budou delat mrtvy brouky a koncem roku vydal jak pises HD2-2,budem doufat ze neco chystaj...
Stejne planuju jeste na surfovani nejaky maly pocitac co se da povesit zezadu na tv,jeste presne nevim co,ale chtel sem to pres USB 3.0 propojit s asusem(protoze vsechny tydle hotovy mini pc maji hrozne maly disk)a ten prave pouzivat na ty ostatni veci(tj,torent,ftp,operu atd.).
MarPit (43)|18.3.2011 17:34
[quote=gallibob;335737] jediny co me stve sou ty zaseky disku(tj. I/O chyby po zpusteni O!playe po delsi dobe) [/quote]

Přesně ten samý problém a to používám Moservices HD2_1.12.06_rev3_1_plus_blue ..........
noise23 (14)|18.3.2011 17:37
[quote=gallibob;335737]me ty ostatni sluzby nechavaj klidnym(mino opery mam vsechno ostatni v TV a domacim kine) jediny co me stve sou ty zaseky disku(tj. I/O chyby po zpusteni O!playe po delsi dobe) momentalne ani nemam problemy s restartama. Ja proste po minulim zaseku a nasledne reklamaci nechci ryskovat nemoznost reklamace (sice mas pravdu ze 3taci nejsou zadny mega prachy, ale videlat sem si je musel).Pevne doufam ze asus nejaky novy firmware doda, ktery uz konecne vyresi tento rozsireny problem s HDD.Hele drivejsi aktualizace vychazeli cca po mesici a ted je najednou uz delsi dobu ticho,bud se neco chysta,nebo budou delat mrtvy brouky a koncem roku vydal jak pises HD2-2,budem doufat ze neco chystaj...
Stejne planuju jeste na surfovani nejaky maly pocitac co se da povesit zezadu na tv,jeste presne nevim co,ale chtel sem to pres USB 3.0 propojit s asusem(protoze vsechny tydle hotovy mini pc maji hrozne maly disk)a ten prave pouzivat na ty ostatni veci(tj,torent,ftp,operu atd.).[/quote]

Ono tyhle věci nejsou na dlouho.. za chvíli Samsung, LG atd. vypluji s telkama co budou umět oprvdu vše. Místo CI slotu budou mít díru na zasunutí 2.5" HDD a budou zvládat vše jako tyhle hračky od Asusu, Xtreamer apd...
Všechno to stejně tímto směrem směřuje. Samsung dodá TV, Intel platformu, WD HDD at atd a bude vše v1 .... už aby to bylo, alespoň nebudeme strácet čas nad těmahle šmejdama, které na nás testují ;-)

tož modleme se za nový funkční FW od žluťáků .. snad si pořádně přeloskali všechny fóra a dali to dohromady..
... a jestli ne, tak jak pojedu na Frýdek, tak jim to jebnu přímo do okna :-D