Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Asus O!Play HD2

hades775 (13)|23.3.2011 21:41
Dnes mi pisala Alza ze posielajú vyreklamovaný kus.
Do 3 dni by mal byt doma. Dojde uplne novy tak dufam ze bude vydarenejsi nez ten predchadzajuci.
SPAWN (744)|23.3.2011 22:12
Je zajimave ze z Alzy jsou ti prehravce na houby. Cim to je? Spatny dodavatel? :-?
gallibob (171)|24.3.2011 19:27
[quote=hades775;336670]Dnes mi pisala Alza ze posielajú vyreklamovaný kus.
Do 3 dni by mal byt doma. Dojde uplne novy tak dufam ze bude vydarenejsi nez ten predchadzajuci.[/quote]

moc se netes ja taky dostal novej a jedinej rozdil je vtom ze je zaprdnutej v igelitu jinak se seka naprosto stejne jako ten predchozi... holt firmware je furt stejnej chce to radikalni opravu.
gallibob (171)|24.3.2011 19:31
[quote=SPAWN;336676]Je zajimave ze z Alzy jsou ti prehravce na houby. Cim to je? Spatny dodavatel? :-?[/quote]

to nevim ale v alze mi primo rekli ze ze 160prodanych kusu je ten muj teprve 4 reklamovanej(a to bylo cca pred mesicem) je zajimavy ze ten novej co mi daly ma stejne chyby jako ten predchozi.Takze bych ho mel zase odnest na reklamaci no nevim jestli tam pujdu znova nejdriv pockam na dalsi firmware pokud nepomuze pak dalsi reklamace.
hades775 (13)|24.3.2011 20:02
No Zatial vsetko slape ako ma. Ziadne restartovanie, zamrzanie sekanie. Kluče, disky, usb3 zatial šlape bez problemov. Uvidime zajtra či disk zmizne. Firmware je 1.11. Zatial ho neham čo spravi.
Unihoc (30)|26.3.2011 15:32
Já ho sice z alzy nemám, mám ho přímo z velkoobchodu, ale nemám s ním taktéž žádný problém, všechno funguje úplně normálně ještě ani jeden restart a to ho už mám od Vánoc a firmware tam mám poslední 1.15, takže bych neřekl, že to vyřeší jen firmware
gallibob (171)|26.3.2011 16:41
[quote=Unihoc;336977]Já ho sice z alzy nemám, mám ho přímo z velkoobchodu, ale nemám s ním taktéž žádný problém, všechno funguje úplně normálně ještě ani jeden restart a to ho už mám od Vánoc a firmware tam mám poslední 1.15, takže bych neřekl, že to vyřeší jen firmware[/quote]

a mas vnem nejaky HDD??? nebo ho pouzivas jen jako prehravac po siti(tj. z pc nebo nasu) nebo knemu pripojujes externi hdd (USB2.0,3.0 nebo E-sata)???
Me taky funguje na jednicku pokud zneho vyndam disk a pouzivam jen sitove pripojeni na prehravani z PC po lan.Ovsem pokud do nej dam hdd tak to teprve zacne delat chyby.Je pravda ze kdyz na hdd nahraju jen filmy treba 20 nebo 30 filmu(1slozka s podslozkama na velikosti a typu souboru nezalezi) tak to jede ok, ovsem jak tam pridam cca 20GB MP3 rozdelenych podle interpretu do slozek tak to proste O!play nezkousne,ten samy problem mam i s fotkama(cca 5GB).Takze ANO O!play nedela problemy pokud se na nem nevyuzivaji pouzitekne sluzby,ale primarne se pouziva na par filmu ci jako jeho levnejsi kolega na prehravani obsahu po siti.Ja si nekupoval prehravac s moznosti interniho hdd abych dostal zarizeni na streem videa(to umi jak moje TV tak moje domaci kino),ale zaplatil sem za multifunkcni zarizeni do ktereho se da pevny disk(v mem pripade WD 2TB 20EARS) a ja si na nem prohlidnu svoje rodiny fotky, pustim si svoje oblibene MP3 ci nejaky film a nebudu ktomu muset zapinat dalsi zarizeni(treba PC),coz jaksi Asus O!play momentalne nejak neumi, a to je to co me stale stve+ to ze Firma asus o tom vi a dela mrtveho brouka staci se kouknou sem na forum http://vip.asus.com/forum/topic.aspx?board_id=19&model=O!Play%20HD2&SLanguage=en-us .Tvrdit ze me funguje bez problemu a restartu je sice pekne, a ja beru ze je to i mozne,ovsem jen v pripade ze nevyuzivate cely potencial pristroje(a za tim si stojim),protoze mi nepripada dost pravdepodobne ze by jeden kus z tolika co hazi chyby byl pezporuchovy...

PS:Ja uz mam druhy kus(po 5nedelni reklamaci,ktera byla uznana sem dostal novy) a vjerte nebo neverte ale dela stejne chyby jako ten predtim.Takze tu vznika par moznosti :
-bud mam extramegasmulu a chytam jednoho smejda za druhym
-nebo asus neumi udelat radic na inrerni hdd(nebo proste nezvlada vsechny vyrobcem doporucene disky)
-nebo je stale spatny firmware(evidenten todle vypada jako nejrealnejsi chyba,uz jen podle vyse zminovaneho fora a velmi dlouhe prodleve od posledni aktualizace)
tak a ted babo rad
EuroMarkos (38)|26.3.2011 17:07
Já mám interní disk 1,5TB Samsung a vše funguje jak má.Nezamrzá,nepadá,nerestartuje se a apd.
Chyba nastane,když dám pauzu,plácnu třeba na 15,20min a pak celý stroj zamrzne.Film už po pauze nespustím.Vyřeší to pouze vytažení ze zásuvky.
Potom mě štve neustálé zahřívání disku uvnitř přístroje.Proto jsem koupil rámeček a používám ho jako interní.
Jinak Asuse nekupovat,to jest mé doporučení
gallibob (171)|26.3.2011 18:32
[quote=EuroMarkos;336998]Já mám interní disk 1,5TB Samsung a vše funguje jak má.Nezamrzá,nepadá,nerestartuje se a apd.
Chyba nastane,když dám pauzu,plácnu třeba na 15,20min a pak celý stroj zamrzne.Film už po pauze nespustím.Vyřeší to pouze vytažení ze zásuvky.
Potom mě štve neustálé zahřívání disku uvnitř přístroje.Proto jsem koupil rámeček a používám ho jako interní.
Jinak Asuse nekupovat,to jest mé doporučení[/quote]

hmm tak todle me nic nedela dam pauzu treba i na 30/40 min a pohoda to uz jede,jenze asus vypnu (dalkovym ovladacem) a druhy den ho zapnu tak pri prehravani hodi cca po 10-15min chybu,a je potreba ho vytahnout ze zasuvky jinak uz nenajde disk(+ musim mit vypnuto indexovani kdyz ho zapnu tak uprostred indexovani se restartuje).Ten minuly se restartoval s diskem ihned po zapnuti cca 5-10vterin a to delal porad kolala a neslo snim nic delat,tak sel na reklamaci ,daly novy a ten dela zase to co dela vetsine uzivatelu.Nevim stale doufam ve filmware neverim ze by si asus lajsl vydat natolik smejdsky hardware a pokud ano tak je mi lito ze sem ho kupoval z velke casti hlavne kuli tomu ze sem drive s vyrobky od asusu byl spokojen...
miskin121 (17)|27.3.2011 12:03
je to presne tak, pokial je na disku menej suborov, tak slape (ako tak) ak sa postupne plni, mrzne a restartuje. skoda, pristroj vyzeral celkom slusne, momentalne som sa vratil k povodnemu firm. ale tiez nic moc. mam vypnute indexovanie, ale pri nakopceni viacero filmov musim zindexovat, lebo blbne. clovek by cakal nieco ine od lunexu, stabilita, bezpecnost, aj asus by mohol uz nejako rozumne zareagovat, stiahnut vyrobok a vratit peniaze, popripade niecim nahradit
Unihoc (30)|27.3.2011 12:14
[quote=gallibob;336990]a mas vnem nejaky HDD??? nebo ho pouzivas jen jako prehravac po siti(tj. z pc nebo nasu) nebo knemu pripojujes externi hdd (USB2.0,3.0 nebo E-sata)???
Me taky funguje na jednicku pokud zneho vyndam disk a pouzivam jen sitove pripojeni na prehravani z PC po lan.Ovsem pokud do nej dam hdd tak to teprve zacne delat chyby.Je pravda ze kdyz na hdd nahraju jen filmy treba 20 nebo 30 filmu(1slozka s podslozkama na velikosti a typu souboru nezalezi) tak to jede ok, ovsem jak tam pridam cca 20GB MP3 rozdelenych podle interpretu do slozek tak to proste O!play nezkousne,ten samy problem mam i s fotkama(cca 5GB).Takze ANO O!play nedela problemy pokud se na nem nevyuzivaji pouzitekne sluzby,ale primarne se pouziva na par filmu ci jako jeho levnejsi kolega na prehravani obsahu po siti.Ja si nekupoval prehravac s moznosti interniho hdd abych dostal zarizeni na streem videa(to umi jak moje TV tak moje domaci kino),ale zaplatil sem za multifunkcni zarizeni do ktereho se da pevny disk(v mem pripade WD 2TB 20EARS) a ja si na nem prohlidnu svoje rodiny fotky, pustim si svoje oblibene MP3 ci nejaky film a nebudu ktomu muset zapinat dalsi zarizeni(treba PC),coz jaksi Asus O!play momentalne nejak neumi, a to je to co me stale stve+ to ze Firma asus o tom vi a dela mrtveho brouka staci se kouknou sem na forum http://vip.asus.com/forum/topic.aspx?board_id=19&model=O!Play%20HD2&SLanguage=en-us .Tvrdit ze me funguje bez problemu a restartu je sice pekne, a ja beru ze je to i mozne,ovsem jen v pripade ze nevyuzivate cely potencial pristroje(a za tim si stojim),protoze mi nepripada dost pravdepodobne ze by jeden kus z tolika co hazi chyby byl pezporuchovy...

PS:Ja uz mam druhy kus(po 5nedelni reklamaci,ktera byla uznana sem dostal novy) a vjerte nebo neverte ale dela stejne chyby jako ten predtim.Takze tu vznika par moznosti :
-bud mam extramegasmulu a chytam jednoho smejda za druhym
-nebo asus neumi udelat radic na inrerni hdd(nebo proste nezvlada vsechny vyrobcem doporucene disky)
-nebo je stale spatny firmware(evidenten todle vypada jako nejrealnejsi chyba,uz jen podle vyse zminovaneho fora a velmi dlouhe prodleve od posledni aktualizace)
tak a ted babo rad[/quote]

HDD v něm mám 500GB od Samsungu, ale funguje to v poho i když k němu připojím externí HDD USB 2.0, filmů mám na disku 350GB a mp3 8GB, fotky ale žádný ty tam mít nepotřebuju
Unihoc (30)|27.3.2011 12:21
[quote=gallibob;337010]hmm tak todle me nic nedela dam pauzu treba i na 30/40 min a pohoda to uz jede,jenze asus vypnu (dalkovym ovladacem) a druhy den ho zapnu tak pri prehravani hodi cca po 10-15min chybu,a je potreba ho vytahnout ze zasuvky jinak uz nenajde disk(+ musim mit vypnuto indexovani kdyz ho zapnu tak uprostred indexovani se restartuje).Ten minuly se restartoval s diskem ihned po zapnuti cca 5-10vterin a to delal porad kolala a neslo snim nic delat,tak sel na reklamaci ,daly novy a ten dela zase to co dela vetsine uzivatelu.Nevim stale doufam ve filmware neverim ze by si asus lajsl vydat natolik smejdsky hardware a pokud ano tak je mi lito ze sem ho kupoval z velke casti hlavne kuli tomu ze sem drive s vyrobky od asusu byl spokojen...[/quote]

pauza mi taky problém nedělá, ikdyž ho třeba tejden nezapnu pak normálně přijdu dám přehrát film a uplně v pořádku žádná chyba nic, indexování mám vypnutý a spouštím to ručně, ale přitom žádnej restart, nevim asi jsem štastnej člověk co má jedinej funkční O!PLAY :) a to je co říct, při mém štěstí vždycky když jsem něco koupil bylo to rozbitý a ze zásuvky jsem ho ještě nikdy vytahovat nemusel
gallibob (171)|27.3.2011 12:57
[quote=Unihoc;337064]pauza mi taky problém nedělá, ikdyž ho třeba tejden nezapnu pak normálně přijdu dám přehrát film a uplně v pořádku žádná chyba nic, indexování mám vypnutý a spouštím to ručně, ale přitom žádnej restart, nevim asi jsem štastnej člověk co má jedinej funkční O!PLAY :) a to je co říct, při mém štěstí vždycky když jsem něco koupil bylo to rozbitý a ze zásuvky jsem ho ještě nikdy vytahovat nemusel[/quote]

tak to bud rad ja mel zase posledni dobou stesti na ostatni vyrobky(TV,Domaci kino,novej routr atd..),ale s asusem sem sahl hodne vedle.No nic stim nic nenadelam.zase chvili pockam,kdyz nepomuze novy firmware tak pujde znova na reklamacku,jako ja sem sice nepatrim k lidem co chodej s kazdou blbovinou na reklamaci, ale nejsem ochotnej platit za nefunkcni vyrobky.Me taky nikdo za spatne odvedenou praci nezaplati(nekdy i za dobre odvedenou,ale to je zas z jinyho soudku:)).
Holt vaz si toho ze si mel stesti na kus a mi ostatni by sme se asi meli zamyslet jestli by nebylo lepsi jim tento pristroj hromadne vratit!
noise23 (14)|29.3.2011 12:29
zdravím všechny smutné z ASUS O!Play HD2
tady stáhnete nový alternativní FW 1.12.06 rev3.2 ! - http://www.moservices.org/files/HD2_1.12.06_rev3.2_brown_skin_plus.zip

hned jak přijdu z práce, tak otestuju.. pár změn udělali, tak uvidíme ;-) .. více zde - http://www.moservices.org/forum/viewtopic.php?f=12&t=221#p2901
miskin121 (17)|29.3.2011 14:11
[quote=noise23;337358]zdravím všechny smutné z ASUS O!Play HD2
tady stáhnete nový alternativní FW 1.12.06 rev3.2 ! - http://www.moservices.org/files/HD2_1.12.06_rev3.2_brown_skin_plus.zip

hned jak přijdu z práce, tak otestuju.. pár změn udělali, tak uvidíme ;-) .. více zde - http://www.moservices.org/forum/viewtopic.php?f=12&t=221#p2901[/quote]

to ale nieje novinka, ze? instalacia zlozita, pre mna je to neupotrebitelne
Kn3dl (10)|29.3.2011 18:12
Tak sem po reklamaci no rikal jsem si ze to stejne asi bude delat to same ale 1.den v pohode dodival sem se na film 2.den taky 3.den zacnu kopirovat na hdd a ejhle chyba v prubehu kopirovani a uz jsem mel zase tik v oku a vrelo to ve me po te mi zas zustal ten po*rany soubor viset na tom hdd a nejde smazat (vzdalene) ani ne pres medialni centrum(to neni multimedialni centrum to je ... ani nvm cim to nazvat) a nasledne ani pak neslo videt ty filmy a tak proste hdd zas nebyl videt ze tam je. Mam chut otevrit okno vzit tu krabicku a hodit ven.

Kdyby tam ta chyba nebyla byl by to dobrej kousek, ale timhle si u me udelal ASUS HD2 takovou znacku ze kdybych si kupoval neco noveho, dalsiho tak se 3x podivam od koho to je.
+prolezu kazdy forum at vim co je to zac

Nvm jestli ma cenu cekat na novy FW nebo jestli mam jit zas do ALZY jit reklamovat jak mi bylo receno(bud to vrati s nejakymy kecy nebo opravi, to jsem zvedavej teda co a nebo vymeni) a vymeni za co?...

A kdyz jsem tam byl poprve to reklamovat tak mi pripadalo to chovani od toho za pultem ze jsem snad prvni kdo ma s tim problem.

PS: Peace
gallibob (171)|29.3.2011 19:01
[quote=Kn3dl;337397]Tak sem po reklamaci no rikal jsem si ze to stejne asi bude delat to same ale 1.den v pohode dodival sem se na film 2.den taky 3.den zacnu kopirovat na hdd a ejhle chyba v prubehu kopirovani a uz jsem mel zase tik v oku a vrelo to ve me po te mi zas zustal ten po*rany soubor viset na tom hdd a nejde smazat (vzdalene) ani ne pres medialni centrum(to neni multimedialni centrum to je ... ani nvm cim to nazvat) a nasledne ani pak neslo videt ty filmy a tak proste hdd zas nebyl videt ze tam je. Mam chut otevrit okno vzit tu krabicku a hodit ven.

Kdyby tam ta chyba nebyla byl by to dobrej kousek, ale timhle si u me udelal ASUS HD2 takovou znacku ze kdybych si kupoval neco noveho, dalsiho tak se 3x podivam od koho to je.
+prolezu kazdy forum at vim co je to zac

Nvm jestli ma cenu cekat na novy FW nebo jestli mam jit zas do ALZY jit reklamovat jak mi bylo receno(bud to vrati s nejakymy kecy nebo opravi, to jsem zvedavej teda co a nebo vymeni) a vymeni za co?...

A kdyz jsem tam byl poprve to reklamovat tak mi pripadalo to chovani od toho za pultem ze jsem snad prvni kdo ma s tim problem.

PS: Peace[/quote]

Vitej v klubu stasnych majitelu ASUS O!paly HD2.

PS:na me vty alze taky koukali jhako ze je to jedno znejmene poruchovych zarizeni co prodavaj a co si prej stezuju...
miskin121 (17)|29.3.2011 19:25
s tym mazanim som mal problemy aj ja, vymazal som film a stale tam bol, dokonca ako keby prepisovalo data, hral mi film, skocil uplne iny. problem bol asi v exFATku, vybral som disk, naformatoval na NTFS a je to podla na lepsie, take stabilnejsie. teraz tam mam asi 500 Gb filmov. Mam to tak asi tri tyzdne, samozrejme par restartov bolo a vyzera lepsie, firmware mam 1.10 a disk WD20EURS, ktorý nieje kompatibiny. Indexovanie vypnute, prinajhorsom by pomohol externy box a mohlo by to byt uplne stabilne, nie?
gallibob (171)|30.3.2011 07:33
[quote=miskin121;337408]s tym mazanim som mal problemy aj ja, vymazal som film a stale tam bol, dokonca ako keby prepisovalo data, hral mi film, skocil uplne iny. problem bol asi v exFATku, vybral som disk, naformatoval na NTFS a je to podla na lepsie, take stabilnejsie. teraz tam mam asi 500 Gb filmov. Mam to tak asi tri tyzdne, samozrejme par restartov bolo a vyzera lepsie, firmware mam 1.10 a disk WD20EURS, ktorý nieje kompatibiny. Indexovanie vypnute, prinajhorsom by pomohol externy box a mohlo by to byt uplne stabilne, nie?[/quote]

to mozna ano jenze zde vznika otazka naco sis kupoval O!play HD2 kdyz sis mohl koupit cca o 1500 levnejsi verzi MINI ktera umi to sami + kni muzes pripojit externi disk.Asi vetsina nas to kupovala prave kuli moznosti pripojit disk dovnitr ze...Nebo se pletu????
miskin121 (17)|30.3.2011 09:28
[quote=gallibob;337487]to mozna ano jenze zde vznika otazka naco sis kupoval O!play HD2 kdyz sis mohl koupit cca o 1500 levnejsi verzi MINI ktera umi to sami + kni muzes pripojit externi disk.Asi vetsina nas to kupovala prave kuli moznosti pripojit disk dovnitr ze...Nebo se pletu????[/quote]

máš úplnú pravdu, tiež som to kupoval kvôli tomu, ale neviem ako u Vás u nás neexistuje ochrana zákazníka :D. Predajca sa bude iba vykrúcať, a reklamovať dookola, skúša trpezlivosť. Najlepšie by bolo, produkt oficiálne stiahnuť z predaja, vrátiť peniaze. Ale to asi nikto neurobí, šikmooké šunty.
gallibob (171)|30.3.2011 18:31
[quote=miskin121;337499]máš úplnú pravdu, tiež som to kupoval kvôli tomu, ale neviem ako u Vás u nás neexistuje ochrana zákazníka :D. Predajca sa bude iba vykrúcať, a reklamovať dookola, skúša trpezlivosť. Najlepšie by bolo, produkt oficiálne stiahnuť z predaja, vrátiť peniaze. Ale to asi nikto neurobí, šikmooké šunty.[/quote]

U nas je to to sami.musel bych mit 3x uznanou reklamaci a pak mam teprve pravo na vraceni penez.Coz v praxi znamena cca 3mesice bez prehravace a to se mi nechce absolvovat.To ze by Asus priznal chybu a stahl vyrobek z trhu to by bylo velmi pekne,ale naprosto nerealne.Nejen ze nepriznaji chybu,ale jak to zacina vypadat ani nehodlaji vydat poradny Firmware ktery by to aspon trochu osetril.Mam takovy pocit ze dalsi firmware bude O!play HD 3...
Scynet (11)|30.3.2011 18:42
Zdravim všechny majitele podělanýho ASUSU.... je to měsíc co sem posílal na reklamaci svůj asus HD2... dnes mi přišel.... ZÁVADA SE NEPROJEVILA!!! cožeeeeeeeeeeee! to si snad dělaj uplnou prdel.. tak s timhle sem asi s asusem skončil... když sem ho posílal sekal se restartovával... už mě bolely kolena jak sem pořád musel lézt dolu pod stěnu a tahat ho ze zásuvky... pokaždé hned asi po 5ti minutách sekanec.. při filmech pořád restarty.. při projíždění složkama zamrznul... a oni nezjistili žádnou závadu.. tak to mě poser na holý záda... ještě to rozdejchávám.. takže mi neuznali reklamaci a já byl měsíc bez stanice tak to je super... ať už koukaj navalit nějakej firmware nebo cokoliv.. k tomu hromadnýmu vrácení bych se okamžitě připojil taky.. to že nic nenajdou sem teda fakt nečekal.. ani se mi ho nechce zapojovat.. jo a v krabici byl hozenej jak vidle do hnoje.. na půl zabalenej a hlavně celá vrchní část poškrábaná.. jako cejtim uplnou bezmocnost.. dali mi jen číslo na servisního technika tak mu zavolám až ten šmejd odzkoušim.. třeba při převozu dostal ránu a už je dobrej.. tak kdo další je podělanej od ASUSU?
miskin121 (17)|30.3.2011 20:24
[quote=gallibob;337566]U nas je to to sami.musel bych mit 3x uznanou reklamaci a pak mam teprve pravo na vraceni penez.Coz v praxi znamena cca 3mesice bez prehravace a to se mi nechce absolvovat.To ze by Asus priznal chybu a stahl vyrobek z trhu to by bylo velmi pekne,ale naprosto nerealne.Nejen ze nepriznaji chybu,ale jak to zacina vypadat ani nehodlaji vydat poradny Firmware ktery by to aspon trochu osetril.Mam takovy pocit ze dalsi firmware bude O!play HD 3...[/quote]

ved toto je najhorsie, budes bez pristroja a nic tym nedocielis, lebo predajcovia ho podla mna ani poriadne nevyskusaju. je to biedne. podla mna firm, urcite este vydaju, staci sa pozriet na ostatne pristroje a vidiet ze sa snazia. ale u nich je to jednoduchsie, nieje tam interny disk. tiez som sa pri vybere spolahol na znacku asus, ale radsej som mohol stupit do hov.a. mimo to som ho doniesol domov, namontoval disk a zistil, ze vobec nejde zapnut, iba vzadu svietila lanka. na nic nereagoval. na druhy den som boll u predajcu, ze nieje problem, vyreklamujeme. ja im nato srandujete a vybojoval som si vymenu kus za kus, avsak som cakal vyse tyzdna. este ma presviedcal, ze mame dobropis a vratia mi peniaze, neprijal som to ja tvrdohlavec. teraz si to vycitam, mohol som kupit nejaky egreat. aj ked je to ta ista srač.a
SPAWN (744)|30.3.2011 23:26
[quote=gallibob;336810]to nevim ale v alze mi primo rekli ze ze 160prodanych kusu je ten muj teprve 4 reklamovanej(a to bylo cca pred mesicem) je zajimavy ze ten novej co mi daly ma stejne chyby jako ten predchozi.Takze bych ho mel zase odnest na reklamaci no nevim jestli tam pujdu znova nejdriv pockam na dalsi firmware pokud nepomuze pak dalsi reklamace.[/quote]

Ja ho z alzy nema. Jak ctu tak diky bohu. Zatim to neseklo abych to musel vytahnout z proudu. Je taky pravda ze to pouzivam hlavne pres USB flash a LAN. Ale reknu narovinu psal jsem to uz jinde po druhe bych do neho nesel. Nema to hold potencial HTPC. A to je hlavni problem ktery resim u vsech MMC. Az na Xtreamer Ultra coz by mohlo byt neco pro me.:)
miskin121 (17)|1.4.2011 18:49
všimli ste si, že na stranke asusu ostal iba posledny firmware 1.15? to je az taky stabilný? je to záhada páni z asusu by nám to mohli vysvetlit
hades775 (13)|1.4.2011 20:12
[quote=miskin121;337871]všimli ste si, že na stranke asusu ostal iba posledny firmware 1.15? to je az taky stabilný? je to záhada páni z asusu by nám to mohli vysvetlit[/quote]

No asi na ten posledny zabudli.Lebo stoji za *** ako vsetky ostatne. Ale nie.
Inak už mam asi 2 tyzdne doma prehravač po reklamacii a musim povedat ze ide na 100%.
Nechcem robit predčasné závery ale žiadna chyba, reštart ani zmiznutie disku.
Uvidime mozno zajtra napíšem ze stoji za *** a povlečem ho naspat do Alzy.
A firmware mam ten najstarši. Neviem ci mam pokušat stastie a dat tam ten 1.15?
miskin121 (17)|1.4.2011 21:36
[quote=hades775;337895]No asi na ten posledny zabudli.Lebo stoji za *** ako vsetky ostatne. Ale nie.
Inak už mam asi 2 tyzdne doma prehravač po reklamacii a musim povedat ze ide na 100%.
Nechcem robit predčasné závery ale žiadna chyba, reštart ani zmiznutie disku.
Uvidime mozno zajtra napíšem ze stoji za *** a povlečem ho naspat do Alzy.
A firmware mam ten najstarši. Neviem ci mam pokušat stastie a dat tam ten 1.15?[/quote]

a kolko tam mas dat, formaty, popripade mozes napisat aky mas disk a nedali ti tam nahodou neofko firmware, hehe
hades775 (13)|1.4.2011 23:38
[quote=miskin121;337923]a kolko tam mas dat, formaty, popripade mozes napisat aky mas disk a nedali ti tam nahodou neofko firmware, hehe[/quote]

Zaplnene mam asi 300GB. Vacsinou DVD, nejake mkv a divx. Disk je WD10EARS. Firmware je mzslim 1.10
gallibob (171)|2.4.2011 07:44
[quote=hades775;337947]Zaplnene mam asi 300GB. Vacsinou DVD, nejake mkv a divx. Disk je WD10EARS. Firmware je mzslim 1.10[/quote]

to se ani nedivim s timdle firmwarem to opravdu pri par desitkach filmu! zduraznuji velkych souboru! problemy nedela,ovsem jak nahrajes vice mp3 ci fotek (tzv hodne slozek a podslozek s velkym mnozstvim mencich souboru) tak to system nezvladne,me osobne pri cca 600GB veci dela problemy cca 35GB mp3,kdyz to smaznu tak to slape celkem bez problemu (a funguje i indexovani) jak je tam pridam tak uz to nexindexuju,ale O!play se mi pri indexovani restartuje.

Hades775: pokud chces pokouset osud tak maximalne do verze 1.12 novejsi at te ani nenapadne instalovat,ale osobne sem po reklamaci a vymene zustal na verzi 1.10 a az na zamrzani po delsi dobe vypnuti to jinak slape jak ma(takze kdyz chci pustit nejakej film tak predtim vzdicky asus na chvilku vytahnu ze site a pak uz slape dobre a bez problemu)
noise23 (14)|5.4.2011 12:23
[quote=gallibob;337961]to se ani nedivim s timdle firmwarem to opravdu pri par desitkach filmu! zduraznuji velkych souboru! problemy nedela,ovsem jak nahrajes vice mp3 ci fotek (tzv hodne slozek a podslozek s velkym mnozstvim mencich souboru) tak to system nezvladne,me osobne pri cca 600GB veci dela problemy cca 35GB mp3,kdyz to smaznu tak to slape celkem bez problemu (a funguje i indexovani) jak je tam pridam tak uz to nexindexuju,ale O!play se mi pri indexovani restartuje.

Hades775: pokud chces pokouset osud tak maximalne do verze 1.12 novejsi at te ani nenapadne instalovat,ale osobne sem po reklamaci a vymene zustal na verzi 1.10 a az na zamrzani po delsi dobe vypnuti to jinak slape jak ma(takze kdyz chci pustit nejakej film tak predtim vzdicky asus na chvilku vytahnu ze site a pak uz slape dobre a bez problemu)[/quote]

ahoj, já už vyzkoušel snad vše co jde, ale nakonec jsem tam hodil ofiko 1.15 a jede mi to v klidku... hlavním důvodem byla pomalá Samba (myslím v tom neoficiálním FW od rusáků)
Dal jsem si tam jen moServices a nahral tam pouze SpinDown (snižuje otáčky při nečinnosti)
Teď mi Samba jede zase krásně 5MB/s a né 500kB ...
Dělám v jedné IT firmě a řešil jsem to s produkťákem pro ČR. Říkal, že napíše žluťákům ať si pohnou. Jde o to, že se opravdu zastavily prodeje ASUSU mediaplayerů, protože kdo si přečetl tohle fórum rezignoval :-)... Tak snad se posnaží ... myslím, že kluci šikovní šikmoocí něco vymyslí a bude nějaký good FW .. hlavně aby tam nacpali Youtube a Operu a udělali ovladač pro USB klávesnici a myš :-)
gallibob (171)|5.4.2011 17:47
[quote=noise23;338321]ahoj, já už vyzkoušel snad vše co jde, ale nakonec jsem tam hodil ofiko 1.15 a jede mi to v klidku... hlavním důvodem byla pomalá Samba (myslím v tom neoficiálním FW od rusáků)
Dal jsem si tam jen moServices a nahral tam pouze SpinDown (snižuje otáčky při nečinnosti)
Teď mi Samba jede zase krásně 5MB/s a né 500kB ...
Dělám v jedné IT firmě a řešil jsem to s produkťákem pro ČR. Říkal, že napíše žluťákům ať si pohnou. Jde o to, že se opravdu zastavily prodeje ASUSU mediaplayerů, protože kdo si přečetl tohle fórum rezignoval :-)... Tak snad se posnaží ... myslím, že kluci šikovní šikmoocí něco vymyslí a bude nějaký good FW .. hlavně aby tam nacpali Youtube a Operu a udělali ovladač pro USB klávesnici a myš :-)[/quote]

Youtube a Operu a klavesnici a mys dokazu ozelet(ale uznavam ze pak by to dokazalo nahradit i HTPC), hlavne at udelaj neco se stabilitou at uz konecne prejdu na funkci firmware bez zaseku a padu s funcnim internim hdd.No uvidime,ale nejak se zasekly od vydani verze 1.15 uz ubehly skoro 2mesice a kde nic tu nic...
Deee-aN (190)|7.4.2011 17:40
Mám to asi dva měsíce a zatím jsem to tahal ze zásuvky 2x (po několika hodinách provozu). Zatím v tomhle směru relativně spokojenost (po tom všem strašení). Jasně, neměl by to dělat vůbec, ale mě na tom točí mnohem víc jiná věc: musím ho zapínat na několikrát, aby naskočila hlavní nabídka. Nezáleží, jestli to zapnu před přepnutím vstupu na TV nebo až po. Logo Aušusu naskočí, TV nahlásí 1080i 50Hz vstup a pak jen černo. Vyzkoušel jsem všechny vstupy a chová se to pořád stejně...:mad: . FW 1.10, Samsung F4 2TB.
F_L_Y (3)|8.4.2011 09:22
[quote=Deee-aN;338648]Mám to asi dva měsíce a zatím jsem to tahal ze zásuvky 2x (po několika hodinách provozu). Zatím v tomhle směru relativně spokojenost (po tom všem strašení). Jasně, neměl by to dělat vůbec, ale mě na tom točí mnohem víc jiná věc: musím ho zapínat na několikrát, aby naskočila hlavní nabídka. Nezáleží, jestli to zapnu před přepnutím vstupu na TV nebo až po. Logo Aušusu naskočí, TV nahlásí 1080i 50Hz vstup a pak jen černo. Vyzkoušel jsem všechny vstupy a chová se to pořád stejně...:mad: . FW 1.10, Samsung F4 2TB.[/quote]

Přístroj se mi vrátil po reklamaci - klasické zamrzání a navíc nefungoval větráček. Vyměněno za nový kus. Firmware je tam nyní 1.11 a mám stejné problémy s černou obrazovkou - to jsem předtím neměl. Takže nový kus, nové problémy...
Deee-aN (190)|8.4.2011 20:00
Hmmm, to byl zase jednou kauf...:(
gallibob (171)|8.4.2011 20:48
[quote=Deee-aN;338817]Hmmm, to byl zase jednou kauf...:([/quote]

no kauf to byl na prd ted uz to vime vsichni:) holt ne vsechno se vzdy podari koupit tak jak by jsme chteli (aspon ze to nebylo za desetitisice)
Ale co sem prelouskal na oficialnim asus foru tak konecne se i priznaly ze maji problemy s firmwarem a pry velmi snazive pracuji na nove verzi ktera by mimojine mela odstranit problemi s chybovosti I/O(tedy zamrzani po cca 10min po zpusteni ) a dalsi chyby.Tak sem velmi zvedav jak dlouho jim to bude jeste trvat. A jen se modlim abych kuli tomu nemusel znova formatovat disk v O!play, protoze kopirovat uz cca po 4 vsechny filmy,mp3 a fotky sem a tam se mi moc nechce(sice to delam v PC ale stejne ze to zabere hromadu casu).No tak ted sme v takovem mrtvem bode,snad nebude trvat moc dlouho...
EuroMarkos (38)|9.4.2011 15:14
Ahojte,jak je to s tím větráčkem na chlazení?
Jede furt nebo se zapíná při nějaké teplotě?
Díky za info
onajonaj (10)|12.4.2011 21:29
[quote=EuroMarkos;338901]Ahojte,jak je to s tím větráčkem na chlazení?
Jede furt nebo se zapíná při nějaké teplotě?
Díky za info[/quote]

Ide stale...
gallibob (171)|13.4.2011 16:34
[quote=onajonaj;339498]Ide stale...[/quote]

no me asi taky,ale jelikoz od asuse sedimcca 2,5m+ je zavrenej ve skrince pod tv tak ho vubec neslysim,ale mam pocit ze se toci stale od zapnuti po vypnuti.
EuroMarkos (38)|13.4.2011 22:09
Máte pravdu,točí se furt.
Přehřívání disku jsem vyřešil,neměl jsem docvaknutý kontant na větráček.Teď ta teplota je O.K.
Ale zase se mi stává a to furt,že pokaždém zapnutí mi Asus chvilku hraje,poté se mi sekne,nejde jinak vypnout než odpojením od síťě.Po opětovném nastartování jede bez chyb.Už tu chybu tady někdo popisoval,takže nejsem alespoň sám.
Když jsem ten samý disk měl jako externí,tak jsem zase nemohl dávat pauzu,protože pak už se mi film nerozeběhl a muselo opět dojít k odpojení od sítě.Takže si nějak nepomůžu
Mám 1,5Tb Samsung 5400otáč. ze třičtvrtě plný.Když jsem měl 500Gb disk,tak přehrávač jel jak má.
Musím dodat,že mám nejnovější firmware 1.15
Jak čtu,tak reklamovat je zbytečný,počkám na novější firmware a poté se uvidí,co s tím krámem dál.
Kup za všechny prachy,příště od Asusu ruce dál
Roman Hladík (1)|18.4.2011 15:57
Taky si postěžuju, interní disk vložen sice nemám, ale jinak mé problémy s HD2 jsou totožné. Od zaručeného restartu při procházení složek na vzdáleném síťovém disku, nemožnost změnit řazení vylistovaných složek (řadí se podle asi podle nějakého záhadného klíče) ani po nastavení teba od A-Z až po nefunkční EJECT u externí DVD-ROM mechaniky. Tam je to obzvláš pikantní, vsunete disk a přehráváte, vše funguje jak má, než zjistíte že už se mechanika nedá otevřít. Napomůže tlačítko na dalkovém ovladači ani tlačítko na mechanice, prostě se neotevře. Musím odpojit mechaniku a zase zapojit a pak teprve se otevře, protože ji asus detekuje jako nové zařízení a očekává vložení disku.
Musím říci že v tuto chvíli se nažím komunikovat s technickou podporou Asusu, posíláme si zajímavé mailíky, tak jsem zvědavý co z toho bude. Nehodlám posílat na měsíc někam něco aniž bych věděl že mi to pošlou zpátky opravené a ne jen s přehraným FW. Protože TO svedu taky.
Dále HD2 generuje dost nepříjemné "lupnutí" do reprosoustavy při počátku jakéhokoliv přehrávání, čehokoliv. Úžasná věc, přechod z jedné písničky na druhou se neobejde bez "lups" do beden. Je to zážitek. FW mám jak jinak než 1.15, bohužel jak už tu někdo napsal, u asusu stáhli všechny předchozí, takže mám na disku pouze 1.11, 1.12, 1.13 a 1.15, původní 1.10 nemám. Ten bude asi jen pro vyvolené.
gallibob (171)|18.4.2011 16:43
[quote=Roman Hladík;340748]Taky si postěžuju, interní disk vložen sice nemám, ale jinak mé problémy s HD2 jsou totožné. Od zaručeného restartu při procházení složek na vzdáleném síťovém disku, nemožnost změnit řazení vylistovaných složek (řadí se podle asi podle nějakého záhadného klíče) ani po nastavení teba od A-Z až po nefunkční EJECT u externí DVD-ROM mechaniky. Tam je to obzvláš pikantní, vsunete disk a přehráváte, vše funguje jak má, než zjistíte že už se mechanika nedá otevřít. Napomůže tlačítko na dalkovém ovladači ani tlačítko na mechanice, prostě se neotevře. Musím odpojit mechaniku a zase zapojit a pak teprve se otevře, protože ji asus detekuje jako nové zařízení a očekává vložení disku.
Musím říci že v tuto chvíli se nažím komunikovat s technickou podporou Asusu, posíláme si zajímavé mailíky, tak jsem zvědavý co z toho bude. Nehodlám posílat na měsíc někam něco aniž bych věděl že mi to pošlou zpátky opravené a ne jen s přehraným FW. Protože TO svedu taky.
Dále HD2 generuje dost nepříjemné "lupnutí" do reprosoustavy při počátku jakéhokoliv přehrávání, čehokoliv. Úžasná věc, přechod z jedné písničky na druhou se neobejde bez "lups" do beden. Je to zážitek. FW mám jak jinak než 1.15, bohužel jak už tu někdo napsal, u asusu stáhli všechny předchozí, takže mám na disku pouze 1.11, 1.12, 1.13 a 1.15, původní 1.10 nemám. Ten bude asi jen pro vyvolené.[/quote]
1.10 neni jen pro vyvolene,ja ho mam po reklamaci a vymene zarizeni za novy kus(byl na nem firmware 1.10) me osobne dela jen jednu chybu a to klasicky znamou I/O po zapnuti z rezimu spanku.Takze vzdicka kdyz jdu zapnout asuse tak si klekam na sva stara kolena a odpojuju ze site a pak nemam problem(zacinam premyslet o vypinatelne zasuvce na daklove ovladani,pokud nevyjde novy fm. ktery uz to konecne opravy).Spis me stve pomalost,spatne reakce na stiznosti a zatloukani ze strany Asusu.Proste mame cinskeho sunta,co nadelame,prd a fik...
Saturninek (11)|24.4.2011 20:23
[quote=zmatus;335523]Este raz to tu davam lebo fakt, tento soft je uplne bez problemov, prehrava plynule a ziadne samovolne restarty.

Ak chcete niekto vyskusat iny firmware. POZOR VSETKO NA VLASTNE RIZIKO.
Je vhodne pouzit starsi USB kluc, staci aj 128MB

Takze robil som to tak:
1. stiahni a uloz si tento subor install.img (http://www.moservices.org/files/HD2_FW_115_boot_26.zip) na USB kluc, ktory predtym naformatuj na FAT
2. vypni prehravac od napajania a odpoj vsetky HDD a USB kluce
3. vloz USB kluc s nahranym suborom, do portu na prednom panely
4. Spusti telnet na pocitaci ( WIN XP: Start-Spustit), napis: telnet [IP adresa prijimaca]
5. napis:
root
stopall
echo /mnt/usbmounts/sda1/install.img > /tmp/installing_source
echo install >> /tmp/installing_source
kill -6 1
6. cakaj pokial sa cely proces nedokonci, nabehne nadpis ze caka na aktualizaciu softwaru
7. vypni prehravac napajacim kablom
8. vyber USB a nahraj tam tento install.img (http://www.moservices.org/files/HD2_1.12.06_rev3_1_plus_blue.zip)
9. vloz ho naspat do USB portu a pripoj napajanie
10. treba chvilku pockat 1-2min. potom sa zacne instalacny proces
11. po dokonceni instalacie je to hotove

Ak sa nieco pocas instalacie nepodari a prijimac prestane komunikovat, je este stale moznost ho prehrat cez kabel USB-RS232 ALE TTL UROVNE. Nieje dokonca nutne ani prijimac rozoberat. Mam to tiez odskusane[/quote]

Tak je to tu, zkoušel jsem upravený firmware z HD2 na mojem R1. Vše jelo ok do té doby, než jsem zadal reset do továrního nastavení. Přehrávač už se nerozběhl a ani telnetem se na něj nemůžu dostat. Potřeboval bych poradit, jak to přeflešnout přes ten USB-RS232 kabel. Píšeš, že to máš vyzkoušeno, tak prosím poraď.
EuroMarkos (38)|26.4.2011 16:24
Psal jsem na podporu,kdy už konečně ten krám zprovozní,tak jsem zvědavý,co mi odpoví.
Nejradši bych ho vzal a vyhodil z okna.
Deee-aN (190)|26.4.2011 16:48
[quote=EuroMarkos;342219]
Nejradši bych ho vzal a vyhodil z okna.[/quote]
To by bylo Asusobití...:D
MarPit (43)|26.4.2011 22:58
[quote=EuroMarkos;342219]Psal jsem na podporu,kdy už konečně ten krám zprovozní,tak jsem zvědavý,co mi odpoví.
Nejradši bych ho vzal a vyhodil z okna.[/quote]

Já to udělal ......... Tímhle u mne Asus skončil, nekoupím od nich již vůbec nic.
Ivo Mašek (10205)|27.4.2011 07:30
To nás bude asi víc. Od ASUSu mě do bytu nesmí ani šroubeček. Co já jsem si užil, to by jste mi nevěřili.
onajonaj (10)|27.4.2011 11:42
[quote=Saturninek;341867]Tak je to tu, zkoušel jsem upravený firmware z HD2 na mojem R1. Vše jelo ok do té doby, než jsem zadal reset do továrního nastavení. Přehrávač už se nerozběhl a ani telnetem se na něj nemůžu dostat. Potřeboval bych poradit, jak to přeflešnout přes ten USB-RS232 kabel. Píšeš, že to máš vyzkoušeno, tak prosím poraď.[/quote]

Nez budes skusat ten kabel skus toto mne to slo... nechcelo sa mi telnetovat ;)

1. Na kluc si nahraj image ROMky na HD2 (kludne aj tu co si flashoval) (FAT32 najlepsie kluc do 2GB) strc ju do USB portu...

2. vypni HD2 zo siete - vytiahni napajanie

3. zober spendlik a vedla vetracku uvidis malu dierku na RESET zatlac mikrotlacitko vo vnutri - musi tak stiknut ze je zatlacene - drz ho v tejto pozicii a zapni HD2 - zasun napajanie

4. ak sa ti na obrazovke objavi Preparing for Flashing bla bla - super vyber spendlik a cakaj...

5. Nahraje sa ti image z kluca (okrem neho tam nic nemaj - pre istotu...) a hotovo HD2 znovu zije...

Skus uvidis snad to pomoze ;) Drzim palce...
Saturninek (11)|27.4.2011 14:47
pro: onajonaj
To jsem samozřejmě zkoušel jako první, říká se tomu nouzový režim. Jenomže já mám poškozený bootloader, respektive chce načítat z jiného umístění, něž by měl. Ale díky za snahu.