Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Vantage HD-1100 S+nahrávání na ext. HDD

stenly0007 (26)|14.11.2010 14:24
Dobrý den,
mám doma satelit Vantage HD-1100 S. Koupil jsem si k němu externí HDD Western Digital My Book Essential 500GB, který jsem poté naformátoval na FAT32. Zkoušel jsem nahrávat pořady přes TIMESHIFT (což ani nevím co to znamená, mohl by mi to někdo pls vysvětlit?). Pak jsem zkoušel nahrávat pořad normálně po zmáčknutí červeného tlačítka (druhé vlevo od tlačítka TimeShift). Na disku se vytvoří složka RECORD, pak složka s názvem pořadu a v něm soubor s příponou *.trp. Tohle mi funguje v pohodě a bezproblémů.

Jenže pokud si nastavím nahrávání pořadu přes TIMER (tzn. že se satelit+disk zapne v nastavený čas a nahraje pořad a opět vypne) tak se mi na disk nic neuloží, žádný soubor ani složka se na HDD neobjeví. Přitom satelit se zapne, napíše na obrazovce že začíná nahrávat a po skončení se vypne satelit i HDD. Ale na disku nic není, nevím v čem je problém, dělám asi něco špatně, může někdo poradit? Možná je problém ve firmware, používám 02.52.01T-O, protože mi na něm nevyskakuje hláška Kódovaný program. Nebo je někde špatné nastavení v MENU?

můj set:
SKYLINK
Vantage HD-1100 S+firmware 02.52.01T-O
LCD: Philips 37PFL8404H
HDD: WD My Book Essential 500GB nejnovější firmware+FAT32
jarino1978 (8045)|14.11.2010 14:56
timeshift : http://en.wikipedia.org/wiki/Time_shifting
čo sa týka timeru, treba si pozrieť, kde máš nastavené ukladanie záznamu ( zložka record ? ) a prepnúť si cez menu časovača SATA na USB ( default je nastavené SATA ). Potom už nevidím žiaden problém...
stenly0007 (26)|14.11.2010 15:28
Ukládání mam nastavene v Timeru do jiné podsložky (poslední nabídka v timer menu). SATA mi to ani nenabízí, je tam primarne USB1 v Timeru. Ted jsem to zkousel a o5 mi to nic nenahralo pres TIMER. Muze to byt treba firmwarem? Mohl by jsi mi nejaky doporucit?
Pokud dám MENU----> Multimédia ----> USB1 tak tam vidím akorát adresář $RECYCLE.BIN a prazdny adresar Record a Timeshift.

edit: V PVR nastavení mám nastaven Timeshift: Ruční
HDD Auto Standby: Zap.
Auto Delete: Vyp..
rudyz (30)|1.7.2011 13:18
Mám také tento přístroj k němu připojuji externí disk Samsung HM251JI v boxu od IcyBox. Pokud mám satelit zapnutý a stisknu nahrávání nebo se spustí timer nahráváný pořad se v pořádku nahraje.
Problém ale je když satelit vypnu ovladačem. Po zapnutí ovladačem se již disk neprobudí neroztočí se a nepřipojí.
Verzi firmaware mám 2.52.01T-0. Mám skylink Ice kartu bez Cam modulu.
Nevíte jaký je lepší neoficiální firmaware s který, by nebyl problém s probouzením disku. Koukal jsem na oficiální který poslední vyšel 28-29.6.2011 a ten taky opravuje problém s ext.diskem.
Pokud ale nahraju oficiální firmware musel bych asi koupit Cam modul. ¨

Takhle je to celý naprd nahrávám celkem dost pořadů a takhle musím nechat běžet satelit skoro pořád, nebo si poznamenat že mám včas zapnout satelit.

Díky bza rady
jarino1978 (8045)|2.7.2011 22:19
problém bude skôr v HDD. Mám taktiež WD my Book a šlape ako hodinky.
rudyz (30)|3.7.2011 18:07
Disk opravdu není mezi doporučovanými. Doporučený je ale stejný typ pouze s kapacitou 320GB. Já mám typ HM251JI a doporučovaný je HM320JI. Nevím jestli to může ovlivnit ještě ten box ale doporučovaný FANTEC DB-228US-1 jsem u nás v e-shopech nikde nenašel. Bojím se koupit nějaký doporučovaný a zjistit že to zase nejde. S USB flaschkou to funguje normálně. Asi si zkusím od kámošů vypůjčit jiné typy a vyzkoušet. Problém je ale zase s FAT32, který se dnes už moc nepoužívá a musel bych jim přehrát data a zase nahrát. No nic budu testovat.

Prosím tě ty máš co firmware, podle diskuzí co si pamatuju tak asi Jepsena ? Můžeš mi prosím tě o něm něco napsat. Na diskuzích je něco popsané ,ale strašně rozkouskované a nemůžu si o něm vytvořit celou informaci. (problémy s návratem na jiný firmware?, prý ošklivý vzhled, výhody nevýhody).

Díky
rudyz (30)|3.7.2011 19:06
Tak to opravdu vypadá na ten disk nebo externí box. Připojil jsem k Vantage 3,5" disk Samsung F4 2TB v externím rámečku s exter. napájením. Bohhužel disk je naformátován v NTFS s plno daty, takže jsem nemohl data překopírovat a dát formát Fat32. Přesto se disk při vypnutí a novém zapnutí Vantage připojil. Pokud jsem se pokusil dát přehrávat data z disku Vantage se zresetuje. Ale to bude tím že s NTFS nepeče. Přesto to tedy ukazuje že jiný disk se znovu připojí.
Takže budu muset koupit jiný disk nebo ještě zkusit ten doporučovaný rámeček Fantec. (přece jenom jsem ho u nás v eshopech našel).

Jaký ty přesně typ disku používáš.

Díky
rudyz (30)|5.7.2011 10:58
Takže to opět tak dobře nevypadá. Ten druhý disk co jsem k připojil k vantage 2TB NTFS s plno daty se sice zapnul a vypnul po zap a vyp Vantage. Zkusil jsem ve Vantege zobrazit obsah disku. A jak to dopadlo, skvěly Vatage se hned zresetoval a disk je nyní i s plno daty nečitelný, prostě bomba. Teď už ho druhý den dávám dohromady. Takže pozor na to !!!!
Vyzkoušel jsem půjčený třetí disk Samsung S2 portable 2,5" 500GB.(jinde na fóru psali že jim funguje). Ten se také po zap a vypnutí Vantage znovu roztočí ,ale nepřipojí.
Takže opravdu nevím jestli riskovat a koupit doporučovaný disk, po těchto zkušenostech a velké možnosti že to opět nepůjde.
rudyz (30)|13.7.2011 16:00
Sice tu vedu pouze monolog, ale aspoň se podělím o zkušenosti...tedy pokud o ně někdo vůbec stojí. Můj disk s plno daty jsme naštestí obnovil ale dělal jsem se s tím týden.

Teď další test, půjčil jsem si externí rámeček na staré PATA disky a dal do něj svůj starý 120GB Samsung. Dobrá zpráva disk se po vypnutí a zapnutí satelitu vzbudí a dá se tedy používat timer. Špatná zpráva je ta že se neuspí. Takže se stále točí a hučí v obýváku dělá slušnej hluk navíc dost vibruje a dost se hřeje. Díky vibracím ho nemám ani položenej ve stěně u televize ale na koberci, protože pěkně rezonuje.

Může mi někdo aspoň napsat jakej typ disku mu plně spolupracuje s Vantage tzn. budí se a uspává.

Díky všem kdo nějakým typem přispějí.
geronimoh (2327)|13.7.2011 16:43
[quote=rudyz;356679]
Může mi někdo aspoň napsat jakej typ disku mu plně spolupracuje s Vantage tzn. budí se a uspává.
[/quote]

Mrkni na toto fórum : http://vantagefunclub.cz/
(asi se budeš muset zdarma zaregistrovat)

Mám Vantage HD8000S s interním 1TB HDD, nicméně firmware je asi shodný s Vantage HD1100. Jepssen je v pohodě, vzhled není ošklivý, první den si na něj člověk zvyká, protože je zvyklý na jiný vzhled, ale jinak je hodně podobný s neoficiálnímy "firmwary" a časem už ti to ani nepřijde. S Jepssenem mám rychlejší start STB, přestaly problémy při přepínání programů Skylink (nerozkódování a hlášky o kódovaném programu). U mě bohužel přetrvává občasný problém s neuskutečněným naprogramovaným záznamem na HDD a zamrznutí při posunu v přehrávaném záznamu na HDD ( oba tyto problémy jsem měl už před instalací Jepssena).
rudyz (30)|15.7.2011 11:48
Díky o Jepsenu jsem taky přemýšlel, ale v diskuzích se o něm píše že ho někdo nechce z důvodu problémů. Kdyžchceš přejít zpět na původní že můžeš zničit satelit. Informace jsou ale hrozně rozházený a na fóru se to špatně hledá. Kdyby to někdo shrnul plusy mínusu, návratový firmware, na co si dát hlavně pozor.
Na http://vantagefunclub.cz/ jsem taky koukal. Jako nejmíň problémové se tam jeví disky WD. Tak asi půjdu do některého tohoto typu.
geronimoh (2327)|15.7.2011 14:31
WD my Book by měl být bez problémů. Mám stažený návratový firmware, ale zatím jsem ho nezkoušel. Pro mě byly nejotravnější hlášky "kódovaný program" při přepínání programů Skylink (nutnost opakovaného přepnutí / zadání předvolby ) a to Jepssen vyřešil. Vzhled je o zvyku a přijde mi rychlejší, jak při startu, tak při přepínání předvoleb. Už nesleduju nové verze neoficiálních firmware, tak nemůžu porovnat nejnovější neoficiální firmware a firmware Jepssen.
rudyz (30)|16.7.2011 09:28
Mě naštestí Vantage nehlásí kódovaný program. Zkusil jsem ještě po radě lososa připojit Samsung S2 2,5" disk a k němu přidat ještě externí napájení. To ale taky nepomohlo disk se roztočí ale nepřipojí.
To je neskutečný jak v dnešní době je problém aby s přístrojem fungoval jakýkoliv disk. Nevím jestli je to problém hardwaru nebo firmwaru, ale je to ostuda. Je takový problém i u jiných sat. přístrojů třeba u Technisatů?
Hornet F-18 (1328)|16.7.2011 11:06
rudyz,
kazdy stb funguje len s urcitymi hdd, so vsetkymi urcite nie. Preto su aj odporucane hdd, s ktorymi to funguje tak ako ma. Netreba s tym zbytocne experimentovat a potom clovek nadava, ze nieco spravne nefunguje.
Ani s Technisatmi nefunguje kazdy hdd, niektore robia problemy a tym sa treba vyhnut.
Ja mam s Isio S1 vyskusany golfom WD My Book 1TB s eSata (3,5")a ide tak ako ma, teda neviem o nom - len ze mi svieti kontrolka a ked polozim nan ruku, zacitim ze sa toci :-)

Ked nefacha spravne ani ten odporucany, niekde bude chyba...
rudyz (30)|20.7.2011 15:37
To je pravda že vybrat doporučované, problém ale také je že dost těch doporučovaných disků se již nedá sehnat. Nebo jsou na vzhledem ke své kapacitě docela drahý. Mě by klidně stačil disk 250-320GB. Ale těch moc na výběr není. Taky názvy jsou nepřesný, označení těch disků není konkrétní, jsou různé varianty.
Firma Vantage by mohla být mnohem aktivnější a otestovat jich daleko víc.

Nemá někdo zkušenosti s doporučovanými disky do multimediálních přístrojů Samsung pipeline?

Myslím si že by stálo, za to vytvořit nějaké téma kde by lidi přispívali ověřenými disky, které používají a mohlo by jich být víc.
geronimoh (2327)|20.7.2011 15:59
[quote=rudyz;357626]To je pravda že vybrat doporučované, problém ale také je že dost těch doporučovaných disků se již nedá sehnat. Nebo jsou na vzhledem ke své kapacitě docela drahý. Mě by klidně stačil disk 250-320GB. Ale těch moc na výběr není.
[/quote]

No já mám v sat.přijímači interní HDD 1TB a ani by mi nestačil. Musím přesouvat nahrávky do PC. Ještě že je to tak snadné. Aby byly HDD levnější bych taky uvítal, ale co se dá dělat. S WD My Book neuděláš chybu, jsou to momentálně jedny z nejlepších pevných disků a vybrat si můžeš z různých kapacit. U externích HDD se samozřejmě víc vyplatí koupit disk s větší kapacitou, momentálně nejvýhodněji vycházejí 3,5" disky 1,5 TB a 2TB. HDD pod 500 GB bych osobně nebral.
rudyz (30)|1.9.2011 14:35
Tak jsem se konečně odhodlal a koupil doporučovaný disk: Externí disk WESTERN DIGITAL Elements Desktop 1000GB za 1630 Kč (přesná specifikace: USB 2.0, 7200ot, WDBAAU0010HBK-EESN).
Vypadáto, že vše funguje jak má. Tedy disk se po vypnutí "uspí" a při zapnutí nahrávání zase "vzbudí" a připopojí. Také se uspí asi po 5-10 minutách při zapnutém STB, když s diskem nic nedělám.

Takže pokud někdo neví jaký tento můžu doporučit.
Díky všem za rady.
KamilZ (10277)|2.9.2011 20:22
[quote=geronimoh;357629]No já mám v sat.přijímači interní HDD 1TB a ani by mi nestačil. Musím přesouvat nahrávky do PC[/quote]
V dnešní době je cena za HDD celkem směšná, ale je pravda, že místo rychle mizí. Navíc většina přijímačů bude zřejmě omezena na HDD do 2 TB (s většími mají problémy i mnohá PC a obchází se to různě). Já to řeším tak, že se mi nové nahrávky přes noc automaticky stáhnou z přijímače na server, kde se překódují do DivX nebo h264 a pak se nahrají zpět. Úspora místa cca 1/3 až 1/2.
geronimoh (2327)|2.9.2011 20:29
[quote=KamilZ;364657]V dnešní době je cena za HDD celkem směšná, ale je pravda, že místo rychle mizí. Navíc většina přijímačů bude zřejmě omezena na HDD do 2 TB (s většími mají problémy i mnohá PC a obchází se to různě). Já to řeším tak, že se mi nové nahrávky přes noc automaticky stáhnou z přijímače na server, kde se překódují do DivX nebo h264 a pak se nahrají zpět. Úspora místa cca 1/3 až 1/2.[/quote]

Podle mě cena HDD směšná zatím není, ale už je přijatelná. Nepozoruješ po překódování do jiného ztrátového formátu zhoršení kvality obrazu ( případně zvuku )?
KamilZ (10277)|4.9.2011 13:57
[quote=geronimoh;364658]Nepozoruješ po překódování do jiného ztrátového formátu zhoršení kvality obrazu ( případně zvuku )?[/quote]

Na mé 20 let staré analogové TV Tesla ne :-). Je to samozřejmě o nastavení, není problém mít oproti TS (MPEG2) podstatně menší soubor v H.264 se (pro mě, je to hodně subjektivní) srovnatelnou kvalitou. Tam ale mám problém, že to mé VU+ nezvládne přehrát (nemá zřejmě potřebný výkon) a musím to spouštět v PC. S DivX není problém (s mým nastavením oproti TS menší cca o 1/3), to VU+ zvládá.