Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Xtreamer xLiveCZ Installer & Updater

Sabii (15)|1.12.2012 23:31
killerman: Stáhla jsem si nejnovější dostupnout verzi na internetu - přímo od umaxu - nějaká verze 2.5.6 s xlive 4.5...to proběhlo vše v pohodě, šlape jak má. Nicméně jak chci dát aktualizovat přes internet to nejnovější xlive, tak to napíše not found. Myslíš, že to může být tou flashkou? A nevíš, proč mi nejede youtube ani přes prohlíížeč? Už jsem zoufalá...:/ :D
Dá se třeba 5.81 stáhnout nějak ručně a dodat do egreatu?...
Tak jsem si poradila tak, že jsem stáhla ještě verzi 2.2.8 s xlive verze 4.1 (z Umaxu) a tam šla aktualizace úplně bez problémů, zkusila jsem vyměnit i flashku.
Píšu to sem pro všechny, kdo by měl náhodou stejný problém :)
MarianV7 (15)|2.12.2012 09:21
Ďakujem za odpoveď killerman27 a rešpektujem to.
Sabii (15)|2.12.2012 16:31
Ještě otázka, líbí se mi xList - je funkční na Egreat R6S? Popřípadě jak ho tam dodat...děkuji :)
wencaS (853)|2.12.2012 20:38
Jestli je tím xList myšleno xListPlay tak to mělo přijít spíš sem.
Soubory se kopírují do složky scripts, ale jak si na egreatu přidat odkaz do menu, aby to bylo přístupné fakt netuším, neznám ty přehrávače, nevím který soubor by bylo třeba upravit, kde je umístěn ... Pokud by někdo kdo egreat vlastní, chtěl udělat návod jak to na egreatech zprovoznit, rád ho pak umístím na web/xlistplay.
Na foru co se věnuje egreatům jsem přestal informovat o nových verzích pro totálně nulovou reakci na ně.
Sabii (15)|2.12.2012 21:34
Jasně, myslela jsem xListPlay...jestli návod od někoho zkušeného najdu, tak ti dám vědět, ale myslím si, že to asi zvládnu bez úspěchu :D na egreat se kopíruje jen skrze flashku soubor "install,img", jinak nic ;)
Hantronix (118)|3.12.2012 12:34
xLiveCZ i xListPlay jsou primárně určeny pro přehrávače Xtreamer.
Zkus se zeptat třeba tady: http://egreat.cz/viewforum.php?f=62
Třeba tam poradí někdo, kdo tento přehrávač má a kdo se tím zabývá.
Jinak tyto doplňky jsou o tom, že se musí aktualizovat. V xLiveCZ 4.5 už určitě skoro nic nepojede.
markos19 (3)|6.12.2012 12:00
Zdravim vsechny

v prve rade bych chtel podekovat vsem kdo se podili na vyvoji xLIve, jsem cerstvym majitelem XTR SW3 a tento addin jej posunuje na uplne jiny level :)

Mam jeden smely dotaz, bylo by mozne streamovat videa do XTR pomoci xlive z tohoto webu?

http://www.hd-film.tv/

Tusim, ze jsou jen embedded a source je zde: http://vk.com

Predem diky za odpoved
killerman27 (871)|6.12.2012 13:35
markos19 technicky to neni problem a ano slo by to, ale zopakuji to co jsem psal jen o par postu vyse:
primarnim ukolem xlivecz neni zpristupnovani nelegalniho obsahu, uz s ulo*.to jsme to s kumenim dost riskli a ja vice nehodlam
markos19 (3)|6.12.2012 13:38
aj rozumim :) diky za odpoved
tadeasb (7)|6.12.2012 15:00
Ahoj,
nedávno jsem si pořídil Xtreamer SW3 a mám z něj docela smíšené pocity (upřímně je to hrůza). Nicméně jsem s tím počítal a nainstaloval jsem si xlivecz, což přístroj činí mnohem použitelnějším. Musím vyjádřit obdiv autorům, je to opravdu kus dobře odvedené práce. Bohužel k dokonalosti mi chybí jedna drobnost - nic v xlivecz nejde pozastavit... Tlačítko play/pauza nefunguje. Někde jsem tu vyšťoural, že jde použít home, který skutečně přehrávání pozastaví, bohužel zároveň s tím shodí xlive a zobrazí úvodní obrazovku :/

Pro mě je to celkem důležitá funkce, na půlhodinové seriály je to celkem jedno, ale když si člověk chce pustit něco delšího, tak by tu pauzu užil.

Předpokládám, že chyba bude u mě, protože (kromě toho tipu s home tlačítkem) jsem nikde nic o tomto problému nenašel... Mám FW 3.5RC10, xlivecz jsem instaloval přes apploader a víc podrobností mě nenapadá :)

Kdyby někdo uměl poradit, byl bych mu neskutečně zavázán.
Pytkin (7947)|6.12.2012 15:57
problem bude skorej v tom ze podpora nejde nativne ale cez rtmpdump ..
tadeasb (7)|6.12.2012 16:42
Díky za reakci. Takže jestli to chápu dobře, tak mám prostě smůlu... Mám zkusit nějaký jiný přehrávač? Máte někdo odzkoušený nějaký, kde by xlivecz fungoval?

Btw, zkoušel jsem i xlivecz instalovat přes xtreamering a výsledek je takový, že při stisku home se obraz pauzne na cca půl vteřiny a až pak vyskočí úvodní obrazovka, takže určitý posun tam je :D
markos19 (3)|6.12.2012 17:41
2 tadeasb: co myslis tim hruza?:) ja si prehravac porizoval primarne na prehravani filmu, serialu a hlavne proto, ze telka mi nezrala DTS zvuk a to si myslim ze splnuje na jednicku:)
tadeasb (7)|6.12.2012 17:58
No já si ho pořizoval primárně kvůli tomu, abych si z televize udělal "chytrou" :) Myslel jsem, že proto se tomu říká "multimediální centrum". Jenže webový prohlížeč je prakticky nepoužitelný, android mi nefunguje, media jukebox vede k restartu, v síti není schopen pracovat pod svým síťovým jménem, takže musím přistupovat přes ip (je to prkotina, ale i tak to otravuje), při formátování HDD se restartuje a HDD se nenaformátuje, musím ho vyndat a naformátovat v počítači. A mohl bych pokračovat... Jsou to takové nedotaženosti, které nejsou katastrofální, ale otravují život.
Když jsem ho vybíral, tak s tím vším jsem počítal, mě šlo hlavně o xlive cz, koukal jsem na něj na youtube a těšil jsem se na to jak malej Jarda, až ho budu mít taky... A je to úplně super, až na tu drobnost s pauzou.
Přehrát filmy to samozřejmě umí, ale to z flashky/dvd/hdd umí i moje dvdčko, na to nepotřebuju xstreamer :) Na DTS mám zas jinačí aparuturu.
Billy-sk (37)|6.12.2012 18:34
Mne pracuje pod sietovym menom ako prodigy, android ide, webovy prehliadac tiež - i ked je nemotorny, juckebox funguje. Takže by som odporucil preinstalovat a dobre nastaviť.

Odoslané z LT18i cez Tapatalk 2
tadeasb (7)|6.12.2012 20:21
A jestli se můžu zeptat, funguje ti v xlivecz pauza?

Jinak za poslední 2 dny jsem to přeinstaloval asi milionkrát, vždycky se nějaké problémy spraví a jiné zase objeví. Třeba teď mi funguje jukebox, ale zas pokud používám disk přes síť (což se u NAS občas stává :) a zároveň pustím film, tak při posouvání se celý xtreamer restartuje. Android mi pořád nefunguje, ale to mě netrápí.
Btw, prohlížeč je, při vší úctě, opravdu hodně špatný. Já si představoval, že si ho otevřu, stáhnu si video, uložím si ho. Zkoušel jsem si stáhnout video z přednášky, na PC procedura na pár vteřin, na xtreameru jsem to po cca 5ti minutách vzdal. Ne že by to nešlo, ale je to hrozně těžkopádné a pomalé. Řešení vidím v použití notebooku ke stažení do přehrávače... jenže tady zase narážím na občasné restarty při zatížení přes síť. Ale to je asi už OT.

Já bych rád vyřešil hlavně tu pauzu, ta mě teď pálí nejvíc :)
killerman27 (871)|6.12.2012 20:41
Bohuzel pauza ti u vetsiny streamu nepujde, drtiva vetsina streamu v xlivecz je pres rtmp protokol, coz je reseno binarkou rtmpdumpu, tato binarka vsak ma problem po pauze opetovne navazat stream, coz je ale dano problematikou rtmp streamu a ne zrovna uplne koser technologii ktera dany stream umoznuje prohlizet v xtreameru nebo jinem mmc, ver ze uz dost lidi stravilo spoustu casu nad tim jak to vyresit avsak bezuspesne, byly i pokusy o to, zacit dany stream prehravat od urciteho casu, ale i ty ztroskotaly, protoze to fungovalo na principu nahodneho vybuchu :-(
Billy-sk (37)|7.12.2012 07:38
Restartovanie xtreamru je spôsobené zlým hdd sle usb kľúčom. Treba vsetky v pc preformatovat, mne osobne napr. Restartovala sdkarta, ked som ju vybral už žiadne problémy. Nevravím že to nie je chýba xtreamra, ale sa sa to vyriešiť. Pauza u xlivecz samozrejme nejde. Možno by to chcelo aby sa dal film nielen prehrať, ale napr. Aj stiahnuť a pozrieť neskor už aj s pauzou. Tak to mám na satelite.

Odoslané z LT18i cez Tapatalk 2
tadeasb (7)|7.12.2012 11:49
killerman27: díky za odpověď, budiž to ponaučením pro všechny, kteří si budou myslet, že je někde chyba :) Jenom ze zvědavosti (jestli máš náladu mi to vysvětlovat), rtmpdump ukládá stream někam do souboru a ten se následně přehrává "ne zrovna uplne koser technologii"? A tady vznika probém? Je mi jasný, že takových jako já, co si myslí, že by s tím třeba něco nadělali, bylo už hodně, tak jestli se ti nechce, tak si mě nevšímej :)

Billy-sk: HDD jsem právě musel v PC naformátovat, aby s ním xtreamer vůbec uměl pracovat. Na jiných fórech jsem zase četl, že restarty jsou způsobené tím, že hdd není naformátovaný přímo v xtreameru (což mi nešlo)... No, musím se s tím naučit žít, nový disk kvůli tomu kupovat nebudu.
I když... xtreamer ho neumí uspat, takže neustále hučí i když se s ním nepracuje. Takže asi stejně časem koupím tišší (a schopný provozu 24/7). No vidíš, to je další věc, co mě štve - sice se tváří jako NAS, ale to znamená mít ho pořád zapnutý a to běžný HDD asi dlouho nevydrží.
Billy-sk (37)|7.12.2012 12:16
No ja ked vypnem prodigy tak hdd ostane vypnutý. Ako NAS sa to naozaj nehodi, na to som si kúpil WD MyBookLive

Odoslané z LT18i cez Tapatalk 2
tadeasb (7)|7.12.2012 14:06
No to zas jo, když ho vypnu tak se pochopitelně vypne, ale vypnutý NAS je mi na dvě věci :)
Ale xtreamer vypadá, že umí přehrávat i přes síť, takže asi taky časem dokoupím samostatný NAS. Bude to spolehlivější a když bude někde na půdě, tak bude jedno, že hučí. Jinak už tomu začínám přicházet na chuť.
Billy-sk (37)|7.12.2012 14:16
Tento môj nehuci a naozaj prodigy z neho bezproblemov ptehrava po sieti.

Odoslané z LT18i cez Tapatalk 2
Hantronix (118)|7.12.2012 16:55
MojeMenu v.1.2

Nová verze MojeMenu v.1.2.
Aktualizujte online přes XTR.

- Úprava při aktualizaci na novou verzi Mojemenu (po aktualizaci již není nutné znovu přegenerovat soukromé kanály/playlisty/vlastní streamy (pokud již byly dříve načteny). Také už není nutné znovu přegenerovat odkazy. V nové verzi jsou vždy již aktuální odkazy na položky. Tlačítko se objeví pouze po nové verzi xLiveCZ.
- Přidány kategorie rádií.
wencaS (853)|7.12.2012 17:27
Hlavně zase všichni neděkujte po jednom, domluvte se a může poděkovat jeden za všechny. Ať tu není několik stran s díky. 9-)

[FONT=comic sans ms]
Díky za novu verzi a čas který tomu věnuješ. Reputaci ti nezvednu, systém mi to nedovolí.[/FONT]
Pytkin (7947)|7.12.2012 18:43
[QUOTE=tadeasb;435119]killerman27: díky za odpověď, budiž to ponaučením pro všechny, kteří si budou myslet, že je někde chyba :) Jenom ze zvědavosti (jestli máš náladu mi to vysvětlovat), rtmpdump ukládá stream někam do souboru a ten se následně přehrává "ne zrovna uplne koser technologii"? A tady vznika probém? Je mi jasný, že takových jako já, co si myslí, že by s tím třeba něco nadělali, bylo už hodně, tak jestli se ti nechce, tak si mě nevšímej :)
[/QUOTE]

odpoviem za killermana .. rtmpdump taha rtmp streamy z internetu a rovno ich podhadzuje internemu playeru v xtreameri , ktory ich rovno hraje .. samozrejme rtmp protocol umoznuje pauzu , pripadne seekovat po fajle .. ale tazko sa to podhadzuje rtmpdumpu .. proste keby bola nativna podpora RTMP protocolu (ako je napriklad v XBMC) , tak by slo seekovat , pauzovat .. a vsetko ..
Hantronix (118)|7.12.2012 18:49
[QUOTE=wencaS;435174]Hlavně zase všichni neděkujte po jednom, domluvte se a může poděkovat jeden za všechny. Ať tu není několik stran s díky. 9-)

[FONT=comic sans ms]
Díky za novu verzi a čas který tomu věnuješ. Reputaci ti nezvednu, systém mi to nedovolí.[/FONT][/QUOTE]

Není zač. Vím, že to tak je s tou reputací. Třeba mi dá bodík někdo jiný. :D
THeBaNDiT (497)|7.12.2012 21:18
[QUOTE=tadeasb;435119]I když... xtreamer ho (HDD, pozn. THeBaNDiT) neumí uspat, takže neustále hučí i když se s ním nepracuje.[/QUOTE]ktoresi starsie verzie FW to dokazali (uspat disk po x minutach, kde bolo ako x viacero moznosti), len nepamatam, ci to bolo aj pre Prodigy/SW3, alebo len pre SW1 resp. SW2... SW1 uspat disk dokaze. Skoda, ze nase aktualne firmwary tuto moznost nemaju...

[QUOTE=tadeasb;435119]to je další věc, co mě štve - sice se tváří jako NAS, ale to znamená mít ho pořád zapnutý a to běžný HDD asi dlouho nevydrží.[/QUOTE]tak ja dufam, ze zivotnost HDD nebude nejako zasadne nizsia, mari sa mi, ze disku viac skodi zapinanie/vypinanie nez neustaly chod 24/7 (nie som si tym ale isty, tak prosim nekamenovat, len poopravit). Kedze Xtreamer pouzivam aj ako NAS (externe ulozisko pre VU+uno), tym padom nechavam Xtreamer zapnuty 24/7, spotreba je 5W a ani nejako zasadne netopi... akurat by mal clovek lepsi pocit, keby sa ten disk povedzme po hodine vypol.
Janas3 (28)|8.12.2012 11:44
Dobrý den,
chci koupit multimediální centrum , hlavním důvodem je rozšíření možností televize o TV archivy, příjem TV z internetu a prohlížení filmů z internetu. Předběžně uvažuji o xtreamer prodigi (jen základní model bez HDD), jedním z důvodů je i Xtreamer xLive.

1.xLive je nadstavba firmware, která se celá jednorázově nainstaluje do přístroje, nebo pro používání potřebuji mít připojené externí úložiště (a musím koupit vyšší model) ?

2.Je pro instalaci a použití rozdíl mezi xLive a CZ xLive, nebo jde jen o přístup k zahraničním/domácím archivům ?

3.Pokud není pro předpokládané využití základní model xtreamer prodigi bez HDD dobrou volbou, doporučíte mi v podobné cenové kategorii nějaký „osvědčený“ model ? (pokud bych získal z pohledu předpokládaného využití něco výrazně lepšího, samozřejmě připlatím)

4.Jak je to s kvalitou prohlížených archivů ve srovnání s průměrným DVT ?

5.Ke kolika cca archivům nebo stanicím se dostanu ?
tadeasb (7)|8.12.2012 12:00
[QUOTE=Pytkin;435192]odpoviem za killermana .. rtmpdump taha rtmp streamy z internetu a rovno ich podhadzuje internemu playeru v xtreameri , ktory ich rovno hraje .. samozrejme rtmp protocol umoznuje pauzu , pripadne seekovat po fajle .. ale tazko sa to podhadzuje rtmpdumpu .. proste keby bola nativna podpora RTMP protocolu (ako je napriklad v XBMC) , tak by slo seekovat , pauzovat .. a vsetko ..[/QUOTE]

No a co to tím rtmpdumpem dumpovat do nějakýho temp souboru a až ten předhodit xtreameru? Zkoušel jsem přehrávat soubor, kterej se teprve stahoval a xtreamer si s tím normálně poradil (seekovat moc nešlo, ale pauza jo). No, hádám že to nebude tak jednoduchý, protože jinak by to tak už bylo :)
Pytkin (7947)|8.12.2012 12:52
To by nemal byt problem.. Ale napred by si cely file musel stiahnut a az potom by si ho mohol pozerat..
THeBaNDiT (497)|8.12.2012 14:00
ak by sa to dalo stiahnut a pozriet az potom (vratane pauzovania a rychlejsieho pretacania), bola by to fajn moznost... a zaroven aj ulozit a pozriet hocikedy inokedy bez opatovneho nacitavania z internetu...
Pytkin (7947)|8.12.2012 14:56
No rtmpdump bol na to vymysleny
killerman27 (871)|8.12.2012 15:25
jo, ale behem toho stahovani by jsi nemohl s xtreamerem nic delat, takze rekneme ze porad ma 45 minut tak by jsi 45 minut nemohl xtr pouzivat, ten interni dvd player samozrejme prehrava rtmp z nejakeho toho temp souboru, ale jakmile stahovani streamu zapauzujes tak pak jiz nedokaze od daneho mista stream navazat, protoze ho posilaci server vytimeoutuje, toliko vysvetleni fungovani rtmp v xtreameru, na webu je to mnohem jednodussi

Hantronix diky za novou verzi, s reputacnimi body jsem na tom stejne jako wencaS, takze jakmile budu moci pridam
THeBaNDiT (497)|8.12.2012 16:05
[QUOTE=killerman27;435303]jo, ale behem toho stahovani by jsi nemohl s xtreamerem nic delat, takze rekneme ze porad ma 45 minut tak by jsi 45 minut nemohl xtr pouzivat[/QUOTE]aha... nevyznam sa do tejto problematiky, len som si myslel, ze on sa ten videosubor podobne ako na youtube v PC nahrava do cache pamate popredu, a zaroven prebieha samotne prehravanie videa... a teda ze to nie je real-time stahovanie/pozeranie, ale by sa to za par minut stiahlo (ak je rychly NET) a potom veselo pozrelo... :)

Ak je to tak, ako pises (a nemam dovod ti neverit), tak potom by to asi pouzitelne nebolo, cakat 45 minut so zablokovanym Xtreamerom, kym by som si mohol pozriet 45-minutove video... :)
Pytkin (7947)|8.12.2012 17:51
Killerman: rtmpdump v xtreameri stream predsa neuklada do fajlu, ale rovno to pajpuje do prehravaca..
Pytkin (7947)|8.12.2012 17:51
Thebandit: sak si ten fajl stiahňi na pc
killerman27 (871)|15.12.2012 10:40
Saxel (2279)|15.12.2012 14:36
Kdo a jak aktualizuje obsah TV archivů? Jde o jednotlivce nebo o kolektivní práci?
killerman27 (871)|15.12.2012 14:41
delam to sam, procpak? tedy krom v0y*
Hantronix (118)|16.12.2012 21:09
MojeMenu v.1.3

Nová verze MojeMenu v.1.3.
Aktualizujte online přes XTR.

- Přidáno vyhledávání na YouTube (po zvolení položky lze vyhledávat na YouTube přímo z MojeMenu).
- Přidán TV program.
- Přidána česká a slovenská rádia.
- Přidány archivy TV Barrandov, Óčko, Pětka a BTV.
- Menu pro změnu položek rozděleno na:
ONLINE TV (obsahuje vše, co tam bylo doposud)
ARCHIVY TV (obsahuje položky z archivů TV - zatím Barrandov, Óčko, Pětka, Brno TV)
RÁDIA (obsahuje rádia - zatím česká a slovenská rádia)
- Přidány položky na TV, co jsou pod první položkou v CZ&SK TV (položky zařazeny za alternativní TV a před CZ&SK TV (např. TV Fanda, TV Paprika, ...))

A na Vánoce se můžete těšit na další archivy TV. Už na nich pracuju. :)
guma123 (6)|17.12.2012 13:39
nelze načíst základní xml poradte
Billy-sk (37)|17.12.2012 13:48
Mne to robilo ráno. Restartol som xtreamer a už to šlo. Skús zachvilu.

Odoslané z LT18i cez Tapatalk 2
guma123 (6)|17.12.2012 14:21
pořád se to nedaří předem díky za pomoc
guma123 (6)|17.12.2012 14:40
pořád nelze načíst základní xml předem moc díky
guma123 (6)|18.12.2012 10:20
nelze načíst základní xml nedostanu se do archivů a ani updater xlive nelze načíst pořád to xml -xtreamer prodigi black-předem moc děkuji za každou pomoc
Billy-sk (37)|18.12.2012 11:05
Ja som to skúšal a už mi to ide. Skús to preinstalovat

Odoslané z LT18i cez Tapatalk 2
Saxel (2279)|18.12.2012 11:33
[QUOTE=killerman27;436185]delam to sam, procpak? tedy krom v0y*[/QUOTE]
Tuhle jsem si chtěl pustit jeden pořad z "Legend" v archivu TV Barrand... a nenašel jsem ho tam, tak jsem myslel, že bych taky přiložil ruku k dílu při aktualizaci archivů. Chápu, že to asi není jednoduché udržovat.
killerman27 (871)|18.12.2012 14:13
no zrovna tenhle archiv se nacita automaticky skriptem jak seznam poradu tak dily co jsou na webu, takze pokud je ten dil na webu tak by mel byt i v xlivecz
pokud tomu tak neni tak mi napis konkretne odkaz na ten dil na webu a ja se mrknu proc ho automaticky skript nezpracoval

edit: aha uz to vidim, opravim do pristi verze, vzdy tam chybel jeden dil z dane stranky
Saxel (2279)|19.12.2012 08:39
killerman27:
Díky. Možná je potíž i v tom, že mám Egreata - vidím obsah první strany seznamu a když zvolím další stranu, je prázdná. Konkrétně mi šlo o pořad o Matuškovi (série Legendy).
killerman27 (871)|19.12.2012 09:38
No v tom problem nebude, problem je ze zrovna legendy maji skutecne jen prvni stranu, viz web: http://www.barrandov.tv/video/legendy-televizni-zabavy
jako chyba tam nyni je ze par dilu neni zobrazeno ani z te prvni strany, ale to bude opraveno priste