Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Samsung UE40C6900

martin-tomi (18)|28.12.2010 12:01
Ahoj všem ve spolek, chtěl bych založit téma na tento model LED TV. Nikde jsem se například nedočetl jak dostat z HDD digitální nahrávku pořízenou touto TV. Jsem zatím úplně na začátku, ale mám už nějaké výsledky. Připojil jsem disk k TV, nechal zformátovat a nahrál pořad. Potom jsem disk přenesl do PC, které napsalo formát RAW. Proto jsem několik minutek hledal na netu a našel jsem program: UFS Explorer v3.18.2 zatím pouze ve verzi shareware. Tento program umí přečíst strukturu disku která je ve formátu XFS. Normálně tam vidím soubory, ale zatím je nemohu stáhnout, musel bych zakoupit plnou verzi za cca. 20 eur. Otázkou je zda soubor s koncovkou .srf vůbec dokážu převést na video. Proto zakládám toto téma a zároveň vás prosím o pomoc. Neříkejte, že si nahraný pořad nechcete upravit a vypálit třeba na dvd. Můžete sem dávat různé vychytávky na tuto tv jako například editor TV kanálů který jsem našel na netu. Tak neváhejte a přidejte se. Předem dík
martin-tomi (18)|28.12.2010 14:56
Funkční verze programu UFS Explorer Professional v3.9.1. Po nakopírování souboru na disk nejde stejně přehrát. Ani po změně koncovky. Je zajímavé že po změně koncovky na .mpg win media player dělá že přehrává a dokonce souhlasí i délka klipu, ale bohužel stále jen černá obrazovka.
JUCE (265)|28.12.2010 17:53
No konečne som pochopil načo si chcel ten program :) Inak dobrý soft, konečne niečo čo funguje a prečíta linuxové partície pod Win7 x64.
Ja ako som písal vo vlákne C650 som tie súbory skúšal otvoriť či už v Linuxe (Ubuntu) alebo vo Win7, ale nešli nijak prehrať. Musia mať na tom nejakú špeciálnu ochranu. A nie je to náhodou tak, že nahrávky idú prehrať iba v tom TV, v ktorom boli aj vytvorené? Tak to má napr. Panasonic.
jircy (29)|28.12.2010 21:41
martin-tomi: Já mám stejný typ TV,ale 46".Ten HDD jsem již vyřešil.Zjistil jsem,že nejde nahrávat v TV na zformátovaný disk v PC a zase naopak a formát je udělán NTFS.Nakonec jsem ho musel rozdělit a každou část nechat pro dané připojení.Docela mi je záhada,že Tvůj PC vidí nahraný program z televize ve formátu RAW??Můj počítač viděl jen USB zařízení a až po formátu se z něho stal plnohodnotný HDD.Já myslím,že nahraný program zase jen půjde přehrát v TV.Ochrana autorských prav,hlavně HD vysílaní.
martin-tomi (18)|29.12.2010 14:31
Jak jsem uvedl na začátku ten program umí číst linux formát a bez problému vidí soubory. Ty, ale budou zřejmě kódované. Pokud někdo víte co s tím dál tak dejte vědět. Jinak jsem zkoušel vzít soubor z linux disku a nakopírovat jej na druhý disk, který je v ntfs a pokoušel jsem se ten soubor přehrát na té samé tv a taky to nešlo. Zajímavé
JUCE (265)|30.12.2010 12:13
No samotný súbor nepôjde podľa mňa prehrať a TV potrebuje aj tie ostatne 3-4 súbory s tým istým názvom. Skús dodržať umiestnenie súborov (adresárovú štruktúru) a taktiež tam nechať všetky súbory. Že či to ten TV prehrá. Nemalo by záležať na file systéme. Skôr vidím problém v tom, že to treba dať prehrať cez "Nahratá TV" alebo ako sa to vola. Že nie cez videá.
martin-tomi (18)|30.12.2010 21:06
Další poznatek k TV Samsung. Mám videokameru sony full HD která nahrává do formátu s koncovkou MTS nebo m2ts. Tyto soubory TV nevidí a nejdou přehrát. Existuje ale velmi pěkný program HANDBRAKE, který dokáže převést a zkomprimovat soubory do formátu mkv. Program je zdarma http://handbrake.fr/ Pokud chcete k této tv připojit více disků doporučuji napájený USB HUB. Pokud chcete jeden velký disk na data a nahrávání z tv, tak disk rozdělte na dvě partition jedna NTFS a druhá zformátovaná televizí.
martin-tomi (18)|5.1.2011 08:36
Máte problém se zvukovou stopou v souborech MKV neustále vám to přehrává implicitně nastavenou stopu a nemůžete ji natvrdo přehodit, pak mám řešení : program MKVmerge GUI, nahrajte příslušný soubor MKV a změňte pořadí zvukových stop nestačí jen nastavit default u stopy CZ musíte jí posunout na druhé místo hned za video. Potom klikněte na start muxing. Video po tomto zásahu hraje v TV Samsung bez problému ihned z českou zvukovou stopou a nemusíte jí manuálně přehazovat při každém spuštění filmu. Nastavení titulků jsem ještě nerozchodil pokud někdo víte jak na to dejte vědět. Jedná se například o film Avatar kde je CZ dabing a v některých částech jsou titulky. Samsung mi to prostě nechce přehrát, ignoruje titulky.
maxipes6 (27)|6.1.2011 18:45
Samsung ignoruje titulky, ak su pripojene vo filme. Ak su vpalene priamo do obrazu alebo su ako samostatny subor pri filme, tak mi ich osobne Samsung prehra.
martin-tomi (18)|9.1.2011 09:33
Neuvedl jsi jak při filmu? V kontejneru MKV nebo na disku ve společném adresáři. A jakou musí mít koncovku aby je Samsung viděl. Díky za upřesnění.
maxipes6 (27)|9.1.2011 12:37
Ked som mal titulky spolu v mkv subore, tak mi ich Samsung neprehral.
Ak som ich mal vypalene v obraze, isli.
Tiez mi isli, ked som ich mal ulozene samostatne v rovnakom adresari a s rovnakym nazvom, napr. J:\Full HD\ a v tomto priecinku mam subor Avatar.mkv a subor Avatar.srt.
martin-tomi (18)|12.1.2011 22:28
Nyní něco k převodům videa z DVD, VHS a jiných. K přepočtu doporučuji program HANDBRAKE a nastavení High profile, výstup do MKV. Aby se video správně zobrazovalo je nutné nastavit rozlišení pro video PAL 720 x 576 bodů 16:9 na 1024 x 576 a video 720 x 576 bodů 4:3 na 768 x 576. Pokud nenastavíte v programu HandBrake pixely ručně na výše zmíněné hodnoty bude obraz deformovaný prostě kolečko v obraze bude šišaté. LCD tv mají poměr stran pixelu 1:1 a bez přepočtu to tv špatně zobrazí, mám takovou zkušenost. Doba přepočtu je závislá na výkonu PC pohybuje se od několika desítek minut až po hodiny. Výsledek je perfektní, záleží na zdroji videa. Pokud někdo máte jiné zkušenosti co se týče rozměru v pixelech dejte vědět, ale vše jsem testoval na zkušebním videu a je to OK.
bavorak (1494)|13.1.2011 09:25
mohol by maderator tieto dva prispevky dat aj do vlakien kde pomozu aj ostatnym, napr. co si vziat do obchodu na skusanie TV ...
maxipes6 (27)|6.3.2011 22:42
Mám jeden problém. Televízor mi nechce nájsť Eurosport DE, ktorý by mal byť na transpondéry 12226 na Astre 19.2a kmitočet je 27500. Vždy keď dám tento transpondér, ukáže mi, že nemám žiadny signál. Pritom na televízori normalne chytám tento satelit a na dvoch ďalších satelitoch mám tento Eurosport normalne naladení. Nieviete, kde môže byť chyba ?
bavorak (1494)|7.3.2011 09:40
najprv v tvojej gramatike :-) priserna
maxipes6 (27)|7.3.2011 17:37
Rada nad zlato, veru.
Tomco85 (134)|31.3.2011 12:30
Zdravim

Mam tento TV akurat v 55" verzii a po natiahnuti 3007.1 firmwaru mi zacal sekat obraz. Viditelne to je hlavne pri panorame a sekne to tak raz za minutu. Pri starom FW bolo vsetko super.

Upgradoval som ho kvoli PC s vidinou, ze mi to vyriesi urcite problemy, no nevyriesilo a vyskytli sa dalsie :(

Chcem sa teda spytat vlastnikov aky tam maju factory FW ci by mi to nemohli kuknut a tiez ci je niakym sposobom mozne ho potom downgradnut...
fbc (3)|5.4.2011 11:16
Zdravím,
mám UE55C6900.
Pokud přes EPG naprogramuji pořad, uloží se mi na HDD pod názvem předchozího pořadu. Ten kdo tvořil recorder se samozřejmě neobtěžoval s funkcemi editace nahrávky, čili možností přejmenovat, ořezu. Přišel někdo na to jak upravit název nahrávky? Podpora samungu mi samozřejme dala informaci, že to není chyba ale vlastnost TV.
nin (388)|5.4.2011 12:10
Nahravani cas od casu pouzivam a nemohu potvrdit, ze by se mi dosud alespon jednou ulozil nazev s predchozim poradem. Je vsak mozne, ze se z ruznych duvodu predchozi porad natahne do casu vysilani poradu naprogramovaneho pres EPG. V takovem pripade se snad ulozi porad pod nazvem poradu predchoziho. Mam vsak za to, ze nazev nahraneho souboru se bere prave z EPG.
Dodatecna uprava nahravaneho start/stop casu (mimo EPG) se resila pred casem v C560 threadu.

Prejmenovat nahrany porad by imho melo byt mozne pres terminal, pripadne namountovanim PVR disku (XFS partitiony) k pocitaci.

Vzhledem k tomu, ze nahravky z PVR samsungu jsou chraneny DRM, nebude do prolomeni teto ochrany digitalnich prav editace nahraneho streamu mozna.
fbc (3)|5.4.2011 13:31
U mě ze 4 naprogramovaných pořadů zatím všechny názvy špatně. Zajímavé je že programovaný název dle EPG je správně, změní se až při samotném nahrávání. Dokonce jsem ve správě kanálů posunul začátek nahrávání o minutu, již běžela úvodní obrazovka Columbia k pořadu This is it a stejně je nahrávka uložená pod špatným názvem.

Ještě k samotné TV a odhaleným chybám
1.již jsem řešil problém s HDMI připojením, správně detekuje přístroje ale nezobrazuje video (problém začal asi po 14 dnech provozu). Dokonce komunikuje přes Anynet+ ale místo obrazu modrá obrazovka a že mám špatný kabel, na dvou různých zdrojích. Na netu jsem našel radu vypnout TV na cca 15 min ze sítě, to jsem udělal a HDMI opět fungují, nevím na jak dlouho. V servisu doporučili vyměnit základní desku.
2.nemohl jsem rozchodit nahrávání ze Skylinku a nové karty Irdeto, psalo to neustále že nemám autorská práva pro nahrávání. Po urputné komunikaci se samsungem a skylinkem jsem vyměnil původní CA modul SMITH za skylinkem certifikovaný NEOTION a již je nahrávání OK.
martin-tomi (18)|13.10.2012 11:57
Zdravím všechny příznivce TV Samsung, nedávno jsem řešil další problém a to s připojením Media serveru NSA310. Po připojení serveru do sítě ho tv okamžitě našla a viděl sem i sdílené adresáře a soubory. Vše bylo ok až na přehrávání video souborů s koncovkou mkv. Psalo to nepodporovaný formát, i když přes USB to normálně soubory s koncovkou mkv přehrává. Celý problém byl v nastavení NSA310 v položce media server je podrobné nastavení a to v položce sharing / Media Receiver Type, kde se nastaví u mac adresy samsungu volba "tv samsung". Potom už lze přehrávat videa bez větších problémů. Doufám, že to někomu pomůže a nebude nad tím bádat tak dlouho jako já.