Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

HD DVB-S2 prijimac do 200 €

fox (222)|2.1.2011 11:47
Zdravim,

poradtem, aky HD prijimac do 200 € na SkyLink? Pozadovane:
- stabilita,
- co najrychlejsie prepinanie (1-2 sekundy),
- PVR - s exter. diskom - pripojenie podla moznosti zo zadu (pocas sledovania jednej stanice aby nedochadzalo pri prepinani k ovplyvnovaniu - napr. sekaniu - nahravanej stanice; som si vedomy, ze stanice musia byt vysielane na 1 frekvencii), Timeshift,
- LAN (na zdielanie nahratych suborov - podla moznosti dekodovanych a na zdielanie karty)
- moznost pridat aspon 1 CAM, ale aby sa neovplyvnoval s citackou (inak povedane: aby siel skylink + este ina karta)
- EPG a VBI teletext.
jarod72pm (841)|4.1.2011 20:32
Nevím jak náročný jsi na vypsané funkce ale v segmentu do 5000czk se vleze velmi kvalitním obrazem a zvukem
Německý kvalitní satelitní receiver Edision Argus na výběr několik druhů podle vybavení.
více zde:
http://jo-sat.webnode.cz/hd-argus-satelitni-receivery/
forum informací a softu na Argus Edision najdeš tady:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
panasonic650 (1124)|4.1.2011 20:47
[quote=fox;319310]- PVR - s exter. diskom - pripojenie podla moznosti zo zadu

- EPG a VBI teletext.[/quote]
Dve poznamky....

1) USB zo zadu je podstatne z estetickeho dovodu. Mam Arvivu a kedze je USB vpredu tak musim mat stale otvorene dvierka a blbo to vyzera v obyvke ked zpredu trci USB kabel.

2) VBI teletext nie je iba cez SCART ? HD budes asi pripajat cez HDMI. Mozno sa mylim.
MarPit (43)|5.1.2011 18:58
[quote=jarod72pm;319978]Nevím jak náročný jsi na vypsané funkce ale v segmentu do 5000czk se vleze velmi kvalitním obrazem a zvukem
Německý kvalitní satelitní receiver Edision Argus na výběr několik druhů podle vybavení.
více zde:
http://jo-sat.webnode.cz/hd-argus-satelitni-receivery/
forum informací a softu na Argus Edision najdeš tady:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/quote]

Bez urážky, ale ty mi připadáš jako nastrčenej propagátor značky Edision. Kamkoliv tady člověk vleze, všude vidí tebe a "úžasnej, německej, kvalitní" a já nevím co ještě - Argus...... Přijde ti to normální ?
jarod72pm (841)|5.1.2011 20:03
[quote=MarPit;320351]Bez urážky, ale ty mi připadáš jako nastrčenej propagátor značky Edision. Kamkoliv tady člověk vleze, všude vidí tebe a "úžasnej, německej, kvalitní" a já nevím co ještě - Argus...... Přijde ti to normální ?[/quote]

A co je na tom divného? Všude kam vlezeš do diskuze tak tam někdo něco doporučuje nebo naopak,
když už to mám doma a mám to jaktakž zmáklé a recenze dalších uživatelů hovoří o tom kladně tak to asi nebude špatný produkt tak proč bych ho nenabízel jako variantu? Když jsem tu vlezl tak to byla samá Ariva Ariva Ariva až měl člověk pocit že nic jiného ani neexistuje -jen se podívej kolik je tu diskuzí o Arivě a chudák člověk by pak kupoval co asi? no zase Arivu a to už je trochu moc nemyslíš?
Když se někdo zeptá je špatné mu odpovědět a doporučit? stejně tak to mohou udělat ostatní nikdo jim v tom nebrání!
ANO PŘIJDE MI TO NORMÁLNÍ ! dokonce ten kdo hledá má aspoň tip na dobrý přístroj a nikomu nic nevnucuju jen dávám možnost výběru.
To by půlka lidí co je na Freaku byla za propagátory nějaké značky jako nastrčení agenti když dnes a denně doporučují jeden a ten samý model TV ! A to je naprosto v pořádku a normální protože to mají i vyzkoušené a ověřené z vlastní zkušenosti a takové recenze nebo tipy jsou pro ostatní lepší vodítko k nákupu než přiblblá recenze z rádoby testovacích servrů(např. Dtestu) kde to smrdí jen komercí!
losos (2977)|5.1.2011 20:42
Proti variantám nikdo nic nemáme, dokonce jsem si dnes dopoledne málem Argus mini sám objednal (ze dvou důvodů), ale potom jsem se pustil do čtení onoho vlákna o něm, a tak jsem tu objednávku zatím raději odložil - dokud nebude pro něj k mání nějaký solidnější firmware... - potom by to mohl být velmi dobrý doplněk k Arivě - protože (aspoň doufám) jejich DO snad pracují s jinými kódy - a tak by jedna Ariva + jeden Argus mohly spolu vytvořit něco jako velmi dobrý "dvoutuner" za slušnou cenu... - a to je dostatečně lákavá představa, ne ? ;)
Původně jsem uvažoval o Opticumu 403p, ale to jsem, po přečtení vlákna o něm, rychle zavrhnul. Ten Argus mini se mi zdá jako mnohem přijatelnější kandidát pro tento účel... (je to taková Ariva v jiném kabátě a možná bude časem i lepší - kdož ví ?)

Já vím, Argus VIP je i dvoutunerový, ale moc na odbyt zřejmě nejde, i když je to možná dobrá koupě, nevím, téměř nic se o něm nikde nepíše, nejspíš si jej moc lidí nekoupilo.

P.S. - A tím tvým psaním o křápech určitě prodej Argusů nezvýšíš. Spíš naopak - na dálku z toho čpí nekalá reklama... :)
Víš, na to se musí jinak - neočerňovat jiné mašinky (protože ti to stejně nikdo v demokracii neuvěří !), ale je třeba zdůraznit výhody toho druhého stroje - to ovšem lze jen tehdy, pokud nějaké má.
jarod72pm (841)|6.1.2011 09:46
doma to mám už od 1 listopadu ,tedy nelži že to mám pár dnů!
Já nemusím dělat reklamu jen že kdž jsem zkoušel Arivu měl jsem doma 3 kousky ale dva odešly brzo a jedna mi i hořela navíc obraz mě nepřesvědčil ,přístroj trošku hřál u 3 kousku se muselo cosi doletovat (kontakt nebo co) jsem na tuto značku rezignoval ,kdežto první Argus a žádný problém navíc oproti Arivě má Argus víc sw kde si můžeš vybrat podle libosti a stabilních je tam dost.Taky kvalita obrazu je lepší a PVR je vymakané.
Sám jsem stihl odtestovat několik druhů sw a měl v ruce několik karet a no problem
Já ti tvou Arivu neberu ale mě už prostě ten krám nesmí do baráku,nejsem sám kolega s práce měl podobný problém po druhé reklamaci prostě vzal jiný přístroj a je bez problémů.
Říkám buďte rádi že vám to funguje ,asi jste měli štěstí na dobrý kousek.
losos (2977)|6.1.2011 14:07
[quote=jarod72pm;320491]doma to mám už od 1 listopadu ,tedy nelži že to mám pár dnů!
[/quote]
Tak promiň... - dle tvého prvního příspěvku, který jsi na Ab-foru napsal 29.prosince 2010 to vypadalo, že máš Argus opravdu teprve pár dnů. Proto jsem výše již tu mou nesprávnou informaci smazal.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
panasonic650 (1124)|6.1.2011 14:13
Hmm... "jenže přepínání kanálů trvá věčnost,občas nenaskočí DD5.1 zvuk až po opětovném přepnutí kanálů,stává se že semtam zvuk se přeruší na mžik(míň jak sekundu) . U HD kanálů naskakuje obraz se zpožděním." tak neviem... neznie to moc ako bezproblemovy pristroj...
jarod72pm (841)|6.1.2011 15:37
[quote=panasonic650;320631]Hmm... "jenže přepínání kanálů trvá věčnost,občas nenaskočí DD5.1 zvuk až po opětovném přepnutí kanálů,stává se že semtam zvuk se přeruší na mžik(míň jak sekundu) . U HD kanálů naskakuje obraz se zpožděním." tak neviem... neznie to moc ako bezproblemovy pristroj...[/quote]

ano byla mi doporučena jedna verze sw která udajně byla bezproblémů jenže od té doby přišlo spousta dalších sw které už tyhle neduhy nemají. (byla to první nahraná verze od EMU tedy ne origoš ale skrz možnosti přístroje jako startovací soft)
Jinak origoš soft je bez problémů.
panasonic650 (1124)|6.1.2011 15:55
[quote=jarod72pm;320683]ano byla mi doporučena jedna verze sw která udajně byla bezproblémů jenže od té doby přišlo spousta dalších sw které už tyhle neduhy nemají. (byla to první nahraná verze od EMU tedy ne origoš ale skrz možnosti přístroje jako startovací soft)
Jinak origoš soft je bez problémů.[/quote]
Ved ale to popisujes ze robis to co sa ti nepaci u inych znaciek. Akosi je to cele pomotane. Ja teda nevyzdvyhujem ziadnu znacku a ani nehanim inu. Ale moja Ariva fungovala s origos softom. A to ze niekto skusa rozne fw ci uz argus alebo ariva je jeho vec. Jedine co viem na 100% je ze pytat 500e a viac je za satelitny STB zlodejina ;)
kodelin (52)|6.1.2011 16:56
taky uvažuji o argusu,cgci se zeptat zda má kompletní české menu a zda je usb na předním panelu a jestli utahne externi disk transcend 2,5 palců 500 gb.
jarod72pm (841)|6.1.2011 17:39
[quote=panasonic650;320690]Ved ale to popisujes ze robis to co sa ti nepaci u inych znaciek. Akosi je to cele pomotane. Ja teda nevyzdvyhujem ziadnu znacku a ani nehanim inu. Ale moja Ariva fungovala s origos softom. A to ze niekto skusa rozne fw ci uz argus alebo ariva je jeho vec. Jedine co viem na 100% je ze pytat 500e a viac je za satelitny STB zlodejina ;)[/quote]

co dělám? Nikde jsem netvrdil že bych si něměnil sw podle sebe !to mi teda ukaž kde to tvrdím!
s origoš Argus jede bez problémů jen mi byla navrhnuta jiná varianta a já ji využil to je celé.
A když už mám tu možnost tak jsem si vybíral dle mého gusta mezi několika stabilnímy softy což se i Arivy říct nedá.(když to tady tak čtu)
jarod72pm (841)|6.1.2011 17:45
[quote=kodelin;320725]taky uvažuji o argusu,cgci se zeptat zda má kompletní české menu a zda je usb na předním panelu a jestli utahne externi disk transcend 2,5 palců 500 gb.[/quote]

Už jsem to psal na forku že Argus má počeštěnou většinu udajů a co není je už tak notoricky známé že většina lidí ví správný význam, USB je naštěstí vzadu tedy nehrozí otevřené dvířka atpodobně(osobně ale mám pro manipulaci vyvedenou USB prodlužku protože přístroj mám pod velkou TV),ten HDD nemám a nezkoušel jsem možná když položíš otázku na ABforum tak ti obchodník a dovozce přístrojů odpoví v diskuzi (mě na tom jede Transcend 2,5" 320GB a fleška Transcend 16GB čtení /zápis 40/18MB)