Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Ferguson Ariva 200 HD

losos (2977)|27.1.2012 11:02
[quote=w@mp;393958]To losos---> Diky za nabidku cenim si toho

Jde o to, ze sem se rozhodl udelat si komplexni setting ve kterem budu mit vsechny TP aktualni [/quote]

Tak to se ti nikdy nepodaří... :D
Protože se to neustále mění... :BB:

A k tomuhle :
"...Najednou se nahral cely setting jak ma. Vazne nevim co si o tom myslet...."
Tak to jsme dva... ;) (nepřekročil jsi třeba maximálně možný počet programů (včetně rádií) ? Nevím, já jsem Setedit nikdy nepoužil, nelíbil se mi, už ani nevím proč...)
kudma611 (702)|27.1.2012 11:41
http://www.satedu.cba.pl/index.php?&direction=0&order=nom&directory=Tools%20and%20Editors/Ferguson
SetEditHD100 v1.18.179.zip 2.11mb.Prepísať(nahradiť súbory a spúšťať cez SetEditHD 100_.exe).
vlastvs499 (322)|27.1.2012 12:51
Losos - taky jsem přemýšlel nad tím překročením počtu stanic, ale on nepřidával stanice přímo v seteditu. Jen přidal frekvence a pak je proladil v Arivě a teprve pak v tom ty naladěné kanály upravoval - tam už jen mazal a přesunoval. Ariva by ho přes nepustila, takže tohle odpadá...
Přidání samotných stanic, které by chtěl přidat ručně v SetEditu bez proladění v Arivě vyžaduje zadání PIDů, které z toho dělají v případě více stanic naprostou pakárnu a je to vlastně zbytečné, dělat to takhle komplikovaně.
dawie (90)|28.1.2012 11:32
Pokud to někomu pomůže, zpracoval jsem si příruční seznam transponderů a na nich vysílaných programů pro Skylink (Astra 23.35°E) a UPC (FreeSat) (Thor 0,8°W) + tabulka pro nastavení sítě a pár drobných návodů pro aktualizaci firmware a zálohu setingu.
[COLOR="Red"]!!! U Skylinku je to seznam co bude platit po provedení přesunů od února !!!![/COLOR]

Doporučuji vytisknout na tvrdou A4 a přeložit ;-)
Vhodné pro ty, co ladí sami a nesosají hotové setingy...ikdyž díky Lososovi za ně B-)
Pavel Matějka (156)|29.1.2012 11:28
Chlapi, fungovalo někdy v nějakém firmware prohledání jednoho transpondéru, nebo to vždycky jelo od vybraného transpondéru celý zbytek družice, nebo dokud to člověk nezabil?
kudma611 (702)|29.1.2012 11:32
Práveže len v jednom fw pri prehľadaní jedného tp-ladí všetky.Podľa toho si asi veľmi neskúšal ladiť tp na rôznych fw že?
losos (2977)|29.1.2012 12:01
[quote=Pavel Matějka;394278]...prohledání jednoho transpondéru, nebo to vždycky jelo od vybraného transpondéru celý zbytek družice?...[/quote]

Při ladění jen jednoho TP je třeba dát pozor na řádek Prohledat sítě... Ano/Ne.
U všech fw, kromě jednoho, je to defaultně nastaveno na Ne, a proto si někdy nevšimneme, že ve fw V2.17B3p tam bývá obvykle defaultně nastaveno Ano a potom nám to prohledá více TP...
Tak si na to dávejme pozor ! (I mne to párkrát doběhlo... :D )
Pavel Matějka (156)|29.1.2012 12:38
kudma611: Díky za přesnou informaci. Mám tam 2.15b5, takže tam ve středu nahraju 2.17b3 a uvidíme.
losos: Mám tam vždycky Ne.
andy56 (53)|29.1.2012 13:28
[quote=losos;394288]Při ladění jen jednoho TP je třeba dát pozor na řádek Prohledat sítě... Ano/Ne.
Tak si na to dávejme pozor ! (I mne to párkrát doběhlo... :D )[/quote]

Ja nemám siete zapojené, pravdepodobne preto mi nerobí žiadny problém nastavenie siete ano - nie
Práve dom odskúšal (seting A200HD 2.17 Losos) s nastavením áno a bez závad.
viď prílohy a nainštaloval som RAI1 HD
Andy56
lingsat.png ano.png ok.png raiHD.png
Dedo69 (11)|29.1.2012 13:52
Za príspevok o výhodnosti legálneho sw a obavách z ohrozenia našich serverov, ste ma ukameňovali. Nešikovne som uhýbal a tak som pár zásahov dostal. Slúbil som, že položím ešte niekoľko provokatívnych otázok. Tá prvá bude na konci príspevku.

„ČR A DALŠÍ ZEMĚ EU PODEPSALY DNE 26.1.2012 V TOKIU PROTIPIRÁTSKOU DOHODU ACTA“ písali ďalší deň noviny. (Podrobnosti o ACTA si vygúglite.) Správny názov tajne pripravovanej dohody je Obchodná dohoda o boji proti falšovaniu (ACTA). Tento čierny dátum si zapamätajte, raz sa ho budú učiť naše deti v dejepise ako začiatok novej doby inkvizície. Inkvizície, už nie proti heretikom, ale proti čínskemu exportu a proti novodobým Jánošíkom, ktorí berú bohatým z magafabrík na sw, filmovým a hudobným mágom a rozdávajú chudobným, ktorí nemajú na drahé blúrej disky a stále novší a drahší SW do PC. Inkvizícia bohatých, ktorí v mene ochrany autorských práv na dielo, obchodnú značku či patent (ktoré už nevlastnia autori, ale tí bohatí) chcú ešte väčšie zisky a dividendy z nich. De facto inkvizícia proti nám všetkým. Využívajú pritom skutočnosť, že niektorí majitelia niektorých serverov na zdielanie a zakladatelia pirátskych strán boli v minulosti stíhaní za kriminálnu činnosť.

Prečo to píšem? Že sa to netýka Arivy? Ale týka !

Možný scenár v blízkej budúcnosti:
Colník pri prechde hranice medzi SR a ČR (alebo inej v EÚ) napriek bezcolnej zóne a chengenskému priestoru nám bez náhrady zoberie nielen textil ale napr. aj Arivu z opravy, alebo starý foťák, lebo prehlási, že sú to čínske falzifikáty, pretože nemajú hologram alebo číp jednej z krajín Dohody ACTA. Policajt, colník, či daniar na udanie a súhlas sudcu vtrhne do bytu a zhabe PC, či NTB, pretože máte v ňom freeware alebo literárne dielo v pdf bez zaplatenej licencie. A nemusí to byť len udanie. Po pripojení na net Vám prehliadnu počítač a nepomôže ani osobný firewall. Všetky servery ako Pirat bay, kde ste sťahovali torrenty a servery na zdielanie budú minulosťou. Gmail Vám zlikviduje prístup k Vašej uloženej pošte, pretože v jednej prílohe mailu v archive objaví obrázok, na ktorý má autorské právo v ich databázach niekto iný. Nebude fórum k Arivám, pretože poskytovaleľ internetového pripojenia zo zákona musí odpojiť príslušný server, lebo sú tam záplaty a návody na zdielanie. Nahrávanie filmov z Arivy ani iných prijímačov nebude možné. CD, DVD sa nebudú dať skopírovať do PC, dokonca ani v Linuxe, atď. Zostane len platený internet a na ňom súbory za prachy.
5 krajín EÚ sa zatiaľ k Dohode nepripojilo, medzi inými aj Slovensko a Poľsko. Dohoda ešte nie je záväznou právnou normou, najskôr ju musí schváliť EK a potom jednotlivé štáty EÚ implementovať do svojich zákonov schválených parlamentami, v ČR oboma komorami PČR. Až potom bude DOHODA ACTA záväzná. Dočasná Slovenská vláda s podpisom váha a rozhodnutie zrejme ponechá na vládu, ktorá vzíde z mimoriadnych parlamentných volieb za 6 týždňov. Naša budúcosť teda závisí od hlasovania našich poslancov v oboch republikách.

Diskúzia k A200 patrí medzi najnavštevovanejšie zo všetkých.. Chodia sem aj majitelia iných STB. Kladiem teda tú sľúbenú otázku celému auditóriu:

ČO S TÝM UROBÍME? ČO S TÝM UROBÍŠ PRÁVE TY?

Odpoveď a osobný postoj si musí nájsť každý sám. Nemusíte odpovedať ani navrhovať riešenia. Toto je fórum o Arivách. Ja už riešenie mám. Po rokoch pôjdeme spolu s rodinami a priateľmi voliť. Nielen z dôvodu ACTA, ale aj z dôvodu ohromnej korupcie našich politikov a poslancov.
V ČR si musíte nájsť riešenie iné, lebo predčasné voľby u Vás nehrozia a tie riadne budú neskoro. Teraz v Prahe demonštruje proti Dohode ACTA niekoľko desiatok ľudí. To je málo.
29.1.2012
erik555 (776)|29.1.2012 14:02
[quote=Dedo69;394312]
Odpoveď a osobný postoj si musí nájsť každý sám. Nemusíte odpovedať ani navrhovať riešenia. Toto je fórum o Arivách. Ja už riešenie mám. Po rokoch pôjdeme spolu s rodinami a priateľmi voliť. Nielen z dôvodu ACTA, ale aj z dôvodu ohromnej korupcie našich politikov a poslancov.
[/quote]
Suhlasim, ze korupcia u nas je nieco nevidane. A to este kolko je jej, co sa medialne nezverejnuje. Asi by sme od zlosti schytali srdcove slabosti. Ale...ja som uz taky skeptik z "ludskej" politiky, ze uz nikomu neverim! Minule tu bolo od novych tvari, ze solidarita so slabsimi a este neviem co, ale pocas vladnutia sa to zmenilo na solidaritu chudobnych s bohatymi. Aby mali este viac ako predtym, pretoze je "tazky zivot milionara"!
kudma611 (702)|29.1.2012 14:05
Šumne-dlho-a o ničom.
Asi toľko si napísal ako ja v krátkom príspevku-tiež o ničom-môj aspoň poputuje do skládky odpadu.
.........................................................................
škaredé devy nie sú-oni sú len neupravené
Dedo69 (11)|29.1.2012 14:37
Ahoj Kudma,
tam skončí aj ten môj dlhý. Predtým ešte bude pár zaúch. Pozdravujem šumne devy od Prešova, máte ich tam na rozdávanie. Vdaka za výborné settingy, šetria čas.
w@mp (17)|29.1.2012 20:50
to Losos--> ja vim, ze se mi to nepodari uplne, spise jsem mel pouzit slovo "aktualnejsi" :-) Ladim jen TV, radio kanal nemam ani jeden.
to vlastvs499--> Diky za snahu. Ja pouzivam SetEdit 1.14 (vim, ze je novejsi, ale....), mozna proto se to neprojevilo. Win mam taky 7 jen 64-bit. Dneska budu pokracovat v editaci, (uz s SE 1.18- diky Kudma611) tak dam vedet jak se darilo.
twins (37)|29.1.2012 20:50
Zdravím všechny,chtěl jsem se zeptat,jestli Vám jdou NL na 19,2E (RTL4 atd).Díky
losos (2977)|29.1.2012 22:20
Řádek 06... ;)
Petr K. (1)|30.1.2012 09:44
Ahoj všem. Sleduji TV Freak už roky, neměl jsem dosud potřebu se na něco zeptat, všechno co jsem k A200 potřeboval vědět jsem si tu vždy spolehlivě dohledal. Teď mi to ale nedá.
Myslím, že příspěvky přes půl strany od "dedo69" zde nemají co dělat, i když je tam snaha tu problematiku nacpat do Arivy, což je holý nesmysl. Naprosto to degraduje tohle vlákno a nováček, který sem přijde něco hledat nabývá dojmu, že tu snad není správně. Myslím že to naprosto vystihl svou strohou reakcí Kudma.
Peticí jsou na netu hromady, nevidím důvod, proč by se to mělo řešit tady, kde je prostor pro ryze technické záležitosti a kde to vůbec nic neřeší a hlavně - nevyřeší.
Ještě chci poděkovat Lososovi, Kudmovi, vlastvs499 a Zdec, kteří se mi jeví jako největší experti tohoto vlákna. Ochota - znalost a přesnost je jejich výsadou.
Děkuji hoši a nenechte se rozhodit.
Na závěr - nepodaří se ti mě zatáhnout do svých her. Vlastvs499 bohužel minule pozdě pochopil že to nemá smysl a já jako on pro tebe mít pochopení rozhodně nebudu.
Dedo69 (11)|30.1.2012 14:28
Vyřeší, když mladí na Slovensku půjdou k volbám. V SR volí převážně důchodci, i proto se žije u Vás lépe. I zásilky Ariv do Čech byly lepší. Budoucnost po Dodohe ACTA bude ale společná.
Děkuji, že si tuto diskuzi uzavřel.
Další krátke příspěvky budou už jen o Arivě.
erik555 (776)|30.1.2012 18:17
[quote=Dedo69;394521]Vyřeší, když mladí na Slovensku půjdou k volbám. V SR volí převážně důchodci, i proto se žije u Vás lépe. [/quote]
Myslel som si, ze to zavisi od vlady, parlamentu, prezidenta, ze ake sa tu schvaluju/neschvaluju zakony, co je dosledok, ze ako sa tu zije. A nie, ze chodia volit dochodcovia :D Ved sa tu striedaju pravicove s lavicovymi vladami a stale je to pod psa!
andy56 (53)|30.1.2012 20:45
Canal Digitaal NL 19.2°E UP
najmsat
martinrx (28)|30.1.2012 23:41
Tak jsem si po dlouhé době aktualizoval firmware v arivě a jsem zklamán - kvalita přijímaného obrazu se viditělně zhoršila. Nahrál jsem poslední verzi 2.17B3 a mám pocit že soudruzi z PLR někde udělali chybu.
Máte někdo podobnou zkušenost nebo jsem jen já tak přecitlivělý?
Předchozí FW byl tuším 1.04 nebo 1.07 už nevím, ale byl jsem s kvalitou obrazu velmi spokojen - i SD vysílání vypadalo velmi dobře, ted mi to ale připomíná kvalitou spíš nějaké digiTV.
kudma611 (702)|31.1.2012 00:48
Ty si celý digi.Chybu hľadaj inde,ale nie vo fw pre arivu-vrátane najnovšieho.Kvalita je stále dobrá ako u sd-tak aj u hd programov.
Viditeľne sa akurát zhoršila táto téma písaním politických kecov.
vlastvs499 (322)|31.1.2012 09:18
Dostal jsem od několika lidí, kteří poprvé laborují se zaváděním firmware do Ariv dotaz, že si sice stáhli Lososův nebo Kudmův "setting", ale nevědí, kde stáhnout samotný firmware.
Tohle je hodně rozšířený omyl.
"Setting" je kompletní firmware, který tito dva znalci Ariv nastavili a předladili pro okamžité použití (přesněji by se měl soubor jmenovat asi nějak "Přednastavený firmware").
Proto není potřeba už nic jiného hledat ani stahovat.
Nakonec, kdo si jejich settingy stáhne a rozbalí, hned pochopí, že soubor uvnitř zipu je už podle názvu i velikosti kompletní FW, který potřebuje.
Název "setting" je použit proto, že z tohoto souboru lze do arivy natáhnout pro člověka, který už požadovaný firmware v Arivě má, právě i jen jednotlivé nastavení některých položek (např. user.db, data1 atd.).
Všechno je detailně popsáno v "Jak na to u Arivy".
cancro (7)|31.1.2012 11:40
Taky bych chtěl poděkovat za settingy a jen takový malý dotaz, vyjde v následujících dnech (po přelaďování) aktualizace? Díky.
edit. Už jsem našel info pár stránek zpět. :)
losos (2977)|31.1.2012 11:45
Možná už zítra... ;)
kudma611 (702)|31.1.2012 12:10
U neplatenej ponuky GRATIS, ktorú využívate, je potrebné ČO NAJSKÔR
(najneskôr 1.2.2012) manuálne/ručne preladiť nasledujúce programy, a to
podľa nižšie uvedených nových parametrov:

STV1, STV2, Markíza, Doma, TV JOJ, JOJ Plus, TA3, TV Patriot
> frekv.=11836MHz, polar.=H, FEC=5/6, symb.r.=27500

NOVA, Prima COOL
> frekv.=12070MHz, polar.=H, FEC=3/4, symb.r.=27500

TV8, Fashion TV, CETV, STIL TV
> frekv.=11895MHz, polar.=V, FEC=5/6, symb.r.=27500

Nova HD (preladiť až 1.2.2012)
> frekv.=11797MHz, DVB-S2/8PSK, pilot=ON, polar.=H, FEC=3/4, symb.r.=27500

Vo všetkých prípadoch sa jedná o orbitálnu pozíciu Astra 23,5°E.

Takže ostáva len nova hd-ostatné už mám v settingu.
pfornal (201)|31.1.2012 19:11
Kontrolní otázka: setkal se s tím už někdo? U Arivy 220combo, soft 2.17patch, instalačka od Kudmy, kopnuté keys z AB-fora, není vidět na r.eto2 ... bulharský bratkovia nic, dokonce v nabídce keys nejsou ani B I S... asi přeinstalovat, že jo ... jo mimochodem - pro příznivce PL z Engladu: PremierLeague FTA CANAL+ momentálně jde volně - naladit (přenosy dle EPG)!!!
Astra 19.2, 10 788 V, 22 000, 5/6... MULTIDEP 1 a 3 dávají dnes večer LIVE ve 20:45.
losos (2977)|31.1.2012 20:27
No, kdybyste to někdo hledal, jako já, tak je to zřejmě ten program, co se naladí pod názvem MULTIDEP.2, nebo MULTIDEP.1 (dejte vyhledat všechny programy, tedy i kódované). Poznáme to ve 20:45.
Ano, už je obraz i zvuk na obou - dva fotbaly najednou..., já sice nejsem fanoušek, ale chápu to... ;)
pfornal (201)|31.1.2012 20:33
Už jsem to předtím doplnil : MULTIDEP 2 a 1
1 - Swansea-Chelsea
2 -Wolverhampton-Liverpool
info je přebráno z liveonsat.com
to losos: 4 - další dva jdou na Bulharech :-)
rjana (14)|31.1.2012 21:49
[quote=pfornal;394809]Už jsem to předtím doplnil : MULTIDEP 2 a 1
1 - Swansea-Chelsea
2 -Wolverhampton-Liverpool
info je přebráno z liveonsat.com
to losos: 4 - další dva jdou na Bulharech :-)[/quote]
Vše souhlasí, pouze čas je Lobdýnský, tudíž GMT+1
Jinak příznivci fotbalu zde(Liveonsat) mají každý den slušnou nabídku. A nejenom fotbalu.
martinrx (28)|31.1.2012 22:44
[quote=kudma611;394643]Ty si celý digi.Chybu hľadaj inde,ale nie vo fw pre arivu-vrátane najnovšieho.Kvalita je stále dobrá ako u sd-tak aj u hd programov.
Viditeľne sa akurát zhoršila táto téma písaním politických kecov.[/quote]

No nevím kde bych měl jinde hledat chybu, neudělal jsem nic jiného než přehrál FW z verze 1.04 na 2.17. Obraz se prostě zhoršil, vrátil jsem se o kousek zpět k verzi 2.14 a kvalita obrazu stále nic moc.
Mě napadá jen jediná věc, ta Ariva má zřejmě dost slabý procesor, který pracuje na hranici svých možností. U verze 1.04 se vyskytovaly chyby, občas nestíhalo EPG apod, ale obraz byl krásný. Jenže jak ted sleduju s vývojem potřeb zkvalitnit spolehlivost a taky spolupráci s novými kartami mě napadá že asi přesměrovali část výkonu procesoru ze zpracování obrazu na tyto ostatní věci. Jinak si to neumím vysvětlit.

PS: taky si myslím že politika patří na jiné fora - člověk který zde chce najít informace co potřebuje se musí zbytečně prodírat tímto smetím.
andy56 (53)|1.2.2012 08:43
[quote=martinrx;394856]No nevím kde bych měl jinde hledat chybu, neudělal jsem nic jiného než přehrál FW z verze 1.04 na 2.17. .....[/quote]

A práve tu hľadaj chybu: pozri si Menu - System - System TV :
Rozlišovacia schopnosť - nastavená v STB musí sedieť s tvojim TV a nie s tým, čo je nastavené vo FW
vlastvs499 (322)|1.2.2012 12:00
storno
losos (2977)|1.2.2012 13:45
Settingy přeloženy na str. 161.
losos (2977)|1.2.2012 14:01
Settingy smazány.
zorin (19)|1.2.2012 14:19
Ahoj,
myslel jsem ze jedes na verzi 2.14b2? Budou settingy i pro tuto verzi?
Diky
Zorin
Dedo69 (11)|1.2.2012 14:26
losos,

veľké ĎAKUJEME !!!!
losos (2977)|1.2.2012 14:42
Setting přeloženy na str. 160.
pfornal (201)|1.2.2012 14:58
Něco se děje na 23e - Kabel Deutschland končí? Padají programy jak hrušky z jabloně...

PS: lososovi poděkování-vše šlape jak má. Díky moc.
losos (2977)|1.2.2012 16:00
[QUOTE=pfornal;394964]Něco se děje na 23e - Kabel Deutschland končí? Padají programy jak hrušky z jabloně...

Zpráva z Paraboly :

Kabel Deutschland (KDG) opustil 10 transpondérů - jedná se o kmitočty 11,475 GHz, pol. V; 11,555 GHz, pol. H; 11,555 GHz, pol. V; 11,595 GHz, pol. H; 11,635 GHz, pol. H; 11,635 GHz, pol. V; 11,675 GHz, pol. V; 12,605 GHz, pol. H; 12,605 GHz, pol. V a 12,725 GHz, pol. V.

Vysílání KDG pokračuje na třech frekvencích - 11,515 GHz, pol. V; 11,595 GHz, pol. V a 12,565 GHz, pol. V.

Tak si ty nefunkční TP odmažte sami, tím zmizí i nefungující programy...už se mi nechce to zase znovu všechno předělávat... ;)
unimax (60)|1.2.2012 19:49
Ahoj, chtěl bych se na něco zeptat. Mám Ariva 200HD + natáčení paraboly motorem a kartu Skylink HD bez modulu = dávám ji rovnou do Arivy. Je to ta karta "Výměna", nechal jsem si ji měnit koncem roku 2011. Používám základní nabídku a občas přikoupím (třeba jen na měsíc) nabídku MULTI. Ale vždy hlavně proto, že potřebuji jeden jediný program - Disney Channel pro děti! Dnes jsem se díval u konkurence CS LINK a zjistil jsem, že ten Disney Ch. mají v balíčku, který stojí jen 180,-Kč/měsíc (když se zaplatí na rok). Chtěl bych poradit jestli by mělo smysl zakoupit tedy ke Skylinku ještě kartu CS Link? A hlavně jestli existuje nějaký levný modul, hlavně funkční s Arivou 200, aby se do něj vsunuly obě karty najednou a vše fungovalo? Abych zkrátka pořád nemusel přendavat karty v mašince mezi sebou. Chtěl bych poprosit zkušenější "kolegy" o radu, jak co nejlevněji, ale také aby to fungovalo jak má, tohle pořešit?
Dík moc :-)
vlastvs499 (322)|1.2.2012 19:57
unimax:
Modul je na jednu kartu, druhou dáš do interní čtečky.
Asi jsi chtěl napsat: " ...aby se do ní vsunuly obě karty najednou...", beru.
Problém s moduly jsme řešili tady:
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?p=393281#post393281
rudlus (539)|1.2.2012 22:35
aj po nahrani cisteho 2,17 p a hodinovom editovani v arive stale resetuje sama od seba...takze zase navrat k 2,14...ten je okej...skoda...dakujem Lososovi a aj Kudmovi za pomoc ale...asi pockame na dalsi---
C...arlos (9)|1.2.2012 23:03
Mě to také dělalo, vždy když se satelit restartoval, došlo to na seznam kanálů a zase došlo k restartu. Mám podezření, že to dělá program Planeta HD, nevím proč, ale po každým továrním nastavením to takto dělalo, nahraju setting a je to v pohodě.
vlastvs499 (322)|1.2.2012 23:14
C...arlos:
Šlo by to prosím upřesnit? Tento setting nepoužívám, ale dost lidem jsem ho dal, nebyl žádný problém.
Prosím upřesni to "došlo to na seznam kanálů a zase došlo k restartu", a proč by v tom podle tebe měla hrát roli Planeta HD, když to dělá po továrním nastavení. Díky, zajímá mě to.
C...arlos (9)|1.2.2012 23:23
Ok, asi jsem to špatně popsal. Zrovna dneska jsem instaloval nový FW. Přesně podle návodu jsem hodil tovární nastavení, potom jsem vypnul, nainstaloval z USB FW, restart a když už to mělo jít na seznam kanalů, ukázala se jen planeta TV a když jsem chtěl s ovladačem cokoliv udělat hned se satelit restartoval znovu. Právě, že po továrním nastavení tam nějaký kanály byly. Pak jsem provedl znovu tovární nastavení, dal settingy z USB a restartovalo se to. Od té doby žádný restart. Jen jsem asi zapomněl dodat, že mám Arivu 100 HD.
martinrx (28)|2.2.2012 00:33
[quote=andy56;394883]A práve tu hľadaj chybu: pozri si Menu - System - System TV :
Rozlišovacia schopnosť - nastavená v STB musí sedieť s tvojim TV a nie s tým, čo je nastavené vo FW[/quote]
Sorry, ale tohle je samozřejmost že rozlišení jsem si nastavil stejné jako předtím: 1080i 50. Televizi mám připojenou přes HDMI takže nevím jak by mělo rozlišení v STB sedět s TV?
Prostě je obraz horší - více šumu, roztřepené kontury, je tu evidentní snaha o zdůraznění lokálního kontrastu, nevím co tím chtěli dohnat... Možná je to tím že jsem na takové věci citlivý, ale je to dost naprd.
Navíc jsem přišel na další věci po upgradu z 1.04 - EPG se rapidně zlepšilo, pracuje téměř bezchybně, ale zato přepínání formátu zobrazení je katastrofa. Když dám automatiku tak to na nějaké kanály funguje, na jiné ne - musím ručně přepnout na 16:9. Ve starém FW fungovalo vše perfektně na automatiku.
Připadá mi že v těch nových FW řeší vývojáři spoustu věcí ohledně kompability a já nevím čeho, jen ne to na co se díváme. To je prostě fatal error....
rjana (14)|2.2.2012 00:33
[quote=C...arlos;395049]Ok, asi jsem to špatně popsal. Zrovna dneska jsem instaloval nový FW. Přesně podle návodu jsem hodil tovární nastavení, potom jsem vypnul, nainstaloval z USB FW, restart a když už to mělo jít na seznam kanalů, ukázala se jen planeta TV a když jsem chtěl s ovladačem cokoliv udělat hned se satelit restartoval znovu. Právě, že po továrním nastavení tam nějaký kanály byly. Pak jsem provedl znovu tovární nastavení, dal settingy z USB a restartovalo se to. Od té doby žádný restart. Jen jsem asi zapomněl dodat, že mám Arivu 100 HD.[/quote]

Zdravím, není to tak dlouho co jsem v tomto vláknu chválil V2.17B3* a po dnešním přeladění TP Skylink je tu problém. Nejsou to restarty tak jak popisuje C...arlos, ale přesto se začal chovat podivně. Po přeladění všech nových frekvencí jsem vstoupil jsem do seznamu kanálů Astry3 a začal řadit programy tak jak jsem byl zvyklý. Po zmáčknutí žlutého tlačítka pro pohyb a uložení na novou pozici se tabulka s programy zvětšila do nepřirozeného rozměru. Po přepnutí na požadovaný kanál již tento byl zamrzlý a musel jsem přepnout na sousední pozici aby se rozběhl. Před tímto přeladěním se choval normálně. Rovněž již nově editovaný seznam se neuložil a musel jsem znova řadit. Zítra ještě vyzkouším ostatní funkce, ale vypadá to na návrat na nově vydaný Lososův setting V2.14B2*
vlastvs499 (322)|2.2.2012 00:35
C...arlos:
Problém asi dělají právě stanice, které tam po továrku zůstávají (a to, že tam zůstávají).
Používání čistého FW je ale zbytečné, když tady je uváděn "čistý" a dodatečně nastavený, který funguje hned po natažení.
Čistý chce po natažení ladit, nenajede na seznam stanic. Dnes to bude objekt mého průzkumu...
(domluveno s C...arlos, že FW pošle).
...
Zkoušel jsem, zda se neprojeví ten problém, poslední Lososův setting pro A200 2.17b3p na předchozí straně. Natažení jsem provedl přes USB, Allcode+bootloader. Po továrním nastavení skočí Ariva do seznamu Všechny satelity a přepne na první v seznamu, což je ČT HD. Pak jsem znovu natáhl nastavení z tohoto Lososova settingu (přes user.db), po restartu přepne na ČT24.
Něco málo přes hodinu jsem mazal, přesunoval a ladil, točil motorem abych ladil i na jiných družicích. A kdybych nepřestal, ladil bych ještě teď. Vyzkoušeno na dvou Arivách, obě z roku 2010, výr. čísla bohužel nečitelná, nejsou moje, mám je doma na přeladění.
Problém se neobjevil.
C...arlos asi používá jiný setting, po nastavení továrního se ten Lososův chová jinak, nepřepíná na Planeta HD.
Odpoledne budu mít A100, tak vyzkouším ještě na tom.
Odzkoušeno i na A100, ani po zbytečném "továrním" se automaticky nerestartuje.
Tak nevím, co je základem toho tvého firmwaru, po tov. nast. přepíná taky na ČT HD. Planeta HD nikde.