Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

naplanovane ulohy (wxp) nespolupracuji s iuvcr

victor_vega (3)|2.3.2005 10:37
mam docela vazny problem. sheduler (naplanovane ulohy) ve winxp mi nespusti nahravani iuvcr. v zadany cas se status ulohy oznaci jako 'nelze spustit' a tim to konci. ve w2k mi to fungovalo bezprob. rekl bych, ze je to spis otazkou windows nez samotneho iuvcr (zkousel jsem jak starou, tak novou verzi). bez toho jsem celkem odepsany. nemate nekdo zkusenosti? wxp mam teprve kratce, tak jestli v nich neni nejaka finta? predem diky...
Brko (201)|2.3.2005 18:25
Musíš mít nastavené heslo pro přihlášení do systému. Nelze použít jen mezeru. :-)
exTNT (1421)|2.3.2005 20:47
Ono by to chtělo to hlášení víc popsat, to, co píše Brko, by byla pravda, pokud se Ti po manuálním startu neprobudivších se woken objevilo něco jako "Některé naplánované úlohy se nepodařilo provést, protože blablabla". Pokud je to tak, pak jsou dvě věci, který to můžou způsobovat:
1. jak píše Brko - heslo, nicméně pokud heslo pro přihlášení nepoužíváš, nemusí nutně být zadané, stačí v Administrative Tools - Local Security Policy - Local Policies - Security Options vypnout na třetím řádku "Accounts: Limit local account use of blank passwords...". Tohle platí pro XP Pro, u Home se to musí udělat úpravou v registrech, kterou si nepamatuju, ale někde to tu už někdo psal.
2. Ve vlastnostech (Properties) naplánované úlohy na třetí záložce (Settings) dole musíš mít zaškrtnuté "Wake the computer to run this task".
victor_vega (3)|3.3.2005 00:33
heslo ve windows samozrejme pouzivam, u planovanych uloh ho take poctive pisu. pro ujasneni -- popisuji situaci, kdy je pocitac zapnuty (neprobouzim ho tedy z hybernace apod.). jedine, co se stane v zadany cas, kdy se ma uloha spustit je, ze se ve slozce 'Naplanovane ulohy' prepise stav na 'Nelze spustit'. zadne upozorneni, chybova hlaska apod. se zkratka nekona.

ani jeden z vami nabizenych bodu tedy moji situaci bohuzel neresi, nicmene za ne dekuji. skutecne se nemam o co oprit, s temito windows nemam zkusenosti.

jsou-li jeste nejake navrhy (byt sebenesmyslnejsi :), rad si je poslechnu. predem dekuji...
Brko (201)|3.3.2005 10:34
Při plánování v iuVCR zkus ještě aktivovat "Call native dialog...", který je při plánováni v iuVCR vpravo dole v rohu. Verzi iuVCR mám 4.9.2.354 a funguje mi to i ze stavu hybernace.
victor_vega (3)|3.3.2005 12:32
Brko: a co by ten "Native dialog" mel presne resit? to zobrazi jen nastaveni planovace uloh z windows. btw: objevil jsem protokol planovace. osobne z toho nic, co bych uz nevedel, nevyctu :(

iuVCR capture session.job (iuVCR.exe) 3.3.2005 11:34:00 ** CHYBA **
Pokus o načtení informací o účtu zadané úlohy se nezdařil. Úloha proto nebyla spuštěna. Buď došlo k chybě, nebo tyto informace o účtu úlohy nebyly nalezeny..
Příslušná chyba:
0x8004130f: V databázi zabezpečení služby Plánovač úloh nebyly nalezeny žádné informace o účtu zadané úlohy.
Brko (201)|3.3.2005 13:07
No chtěl jsi i sebenesmyslnější nápad - počítač je nevyzpytatelný a žije si svým životem, proč to nevyzkoušet, když to tam je?
exTNT (1421)|3.3.2005 13:22
victor_vega: No tohle by ale skutečně vypadalo na špatné nastavení "vlastníka" toho procesu, co chceš spustit. Takže když se podíváš do vlastností toho procesu, co máš napsaný hned na tý první záložce v okýnku "Run As", máš tam správně vyplněný svůj uživatelský účet? A jaký z těch zaškrtátek pod tím máš zaškrtnutý?

PS - kdo je Victor Vega? Nějakej příbuznej Vincenta Vegy? :-E