Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Xtreamer Prodigy

UBiK (8)|19.2.2014 19:18
[QUOTE=RoPo;482552]Já "plním" přes síť. Nechce se mě pořád něco odpojovat a připojovat... Nehledě na mechanické opotřebování konektorů.[/QUOTE]

ako viem nastavit siet, aby som to tak vedel riesit?
UBiK (8)|22.2.2014 12:31
[QUOTE=UBiK;482642]ako viem nastavit siet, aby som to tak vedel riesit?[/QUOTE]

pripojenú sieťovú jednotku už mám napojenú, no rýchlosť je oničom :(
ako ale nastaviť FTP?
tak isto, ako nastaviť zdieľaný adresár, aby som ho videl na xtreameri?
Kofajs (5)|24.2.2014 12:56
Zdravím.
Chtěl bych vás požádat o radu, do teď jsem spokojeně používal prodigy bez hdd, pouze na přehrávání z flash disku. Ale protože jsem si teď do pc koupil novej hdd 3tb, a zůstal mi na ocet starší WD 320, chtěl jsem ho strčit do mmc, ale to ho vůbec nevidí. Slyším že se disk zapne společně s přístrojem, ale prodigy ho prostě nevidí, když najedu na formát hdd tak mi napíše že žádnej hdd tam není. Myslel jsem si že během montáže mohl odejít, tak jsem ho znova vyzkoušel v pc, kde fungoval, naformátoval jsem ho, aktualizoval prodigy na nejnovější verzi 4.2.7, ale disk se pořád nezobrazí :( neumíte někdo poradit prosím?
majsoft (147)|26.2.2014 18:53
Kofajs: co takhle zkusit na pc odebrat na tom disku všechny partition a vytvořrit novou, za pokus to stoji.
Adow (4)|26.2.2014 22:49
[QUOTE=UBiK;482825]pripojenú sieťovú jednotku už mám napojenú, no rýchlosť je oničom :(
ako ale nastaviť FTP?[/QUOTE]
Jsem na tom stejně, jako síťovou jednotku Xtreamera nastavím, ale jako FTP to prostě nedokážu rozjet.. Ta rychlost je strašná :-(
Kofajs (5)|1.3.2014 04:08
majsoft: dík za radu, bohužel nepomohla :(

Navíc v nové verzi nahradili funkci sync sub na ovladači, místo posouvání titulků to teď funguje jako posouvání titulků nahoru a dolů. Kolikrát si člověk potřebuje nastavit polohu titulků? To snad nastavím jednou, a dobrý, ale časování jsem používal často, teď kvůli tomu musím otevřít sub menu, což je zdlouhavé a navíc to zastaví film, takže to musím několikrát opakovat. Nevíte jestli se to nedá nějak změnit zpátky na původní funkci?
Brtnik (40)|28.3.2014 19:35
Ahoj, mam mensi problem se zvukem pohybu v menu Prodigy. Jde o takove to klapnuti pri prechodu na jinou polozku.
Poridil jsem si A/V reciever a 5.1 repro vse od H/K. Audio vystup na Prodigy jsem tedy nastavil na bit-stream. A od te doby obcas misto toho klapnuti v menu slysim hnusny skripavy zvuk z leveho zadniho satelitu a nic jineho.

Pri prehravani filmů je vse ok. Nevite co by to mohlo byt?

Diky Brtnik
czmacer (1)|2.4.2014 10:57
U mého Prodigy mám problém s přehráváním dlouhých videí z YOUTUBE. Pokud je video třeba hodinové a delší, tak se přehraje prvních asi 10 minut a potom se video zasekne a zasekne se i xtreamer. Máte s tím také takový problém?
Nepomohl ani upgrade firmware na poslední verzi 4.2.7
7lk (4)|7.5.2014 09:32
:-( Podlehl jsem chvalozpěvům v recenzi https://www.tvfreak.cz/recenze-xtreamer-prodigy-black-ztelesnena-dokonalost/4773-4 a zakoupil. Navíc jako základní funkci upřednostňuji pro manželku nahrávání TV, rozumnou správu nahrávek a možnost eventuálně dané soubory vzít na jinou televizi. Po dvoudenním studování fóra i vlastního laborování s Xtreamerem je frustrace a chuť to jít vrátit opravdu velká (kdyby někdo věděl čím to nahradit, klidně v kategorii do 4000,- Kč, tak budu vděčný)

Doplňující otázka: Přes noc jsem zkoušel nějaké testování nahrávek (že při zapnutém nahrávání nejde přepnout na sledování jiného kanálu, mě u dvoutuneru docela fest zaskočilo, ani jsem nepožadoval nahrávání dvou různých programů současně. Zařízení jsem nechal běžet. Ráno to však nešlo vypnout. Jedině vyrvat napájení. Zkusil jsem vytáhnout šuple s diskem a disk měl teplotu přesně někde před hranicí "neudržím na něm ruku". Navíc mi nepřijde vůbec vhodné aby tam ležel na zádech (třeba trpím starověkými pověrami, že disk jakkoliv na boku, řádně na plocho, ale nikdy ne na zádech) Jak jste na tom s teplotou ostatní? A používá někdo tohle zařízení nějakou delší dobu a měl problémy s diskem kvůli jeho uložení na zádech?
kmarty (81)|7.5.2014 10:56
[QUOTE=7lk;488558]Navíc mi nepřijde vůbec vhodné aby tam ležel na zádech (třeba trpím starověkými pověrami, že disk jakkoliv na boku, řádně na plocho, ale nikdy ne na zádech) Jak jste na tom s teplotou ostatní? A používá někdo tohle zařízení nějakou delší dobu a měl problémy s diskem kvůli jeho uložení na zádech?[/QUOTE]
Zdravim,
"povera" o nevhodnosti jine polohy nez "radne na plocho" ci na boku je jednak mirne nepresna a jednak zastarala.
Nepresna je v tom ze byvavalo doporuceni aby pri zmene montazni polohy byl proveden "low-level" format disku jinak by se, vlivem gravitace, nemusely vystavovat hlavicky presne na stopu. Takze nikoliv ze nesmel byt jinak, jen ze by mel zustat v te poloze, v jake byl nizkourovnove formatovan.
No a zastarala je v tom, ze tato informace padla ve chvili kdy si disk pri startu zarovnava hlavicky pomoci synchronizacni(?)* stopy - k zarovnani hlavicky-stopa tedy nedochazi pomoci dorazu, ale srovnanim hlavicek tak, aby precetly stopu (podobne jako to ma CD-ROM mechanika). Hadam ze se to tak stalo zhruba, ne-li presne, v dobe kdy se pro vystavovani hlavicek prestly pouzivat klasicke krokove motory a namisto nich se zacaly pouzivat motory linearni. Takze asi tak v dobe, kdy se prestaly pouzivat disky MFM/RLL a zacaly se pouzivat disky IDE.
Mimochodem, dnes se low-level format uz ani udelat neda (rozhodne ne v domacim prostredi a ne v te podobe co low-level format skutecne znamenal, t.j. vcetne definice jak velky ma byt sektor, kolik jich ma byt na stopu a tak) a disky jsou predformatovany rovnou z fabriky. V lepsim pripade se obcas da sehnat utilita (specificka pro kazdeho vyrobce, ne-li rovnou modelu disku), ktera umi disku rict at si disk sam, autonomne, provede low-level format. Stejne tak davno neplati informace o stopach, hlavickach a sektorech, to je dnes jen emulovano firmwarem disku (driv to naopak byla dulezita informace pro low-level format aby clovek napriklad nenaboural vystavovaci mechanikou hlavicek o doraz)

Hodne strucne bych asi rekl, ze montazni informace neplati od te doby co ma disk kapacitu vetsi jak cca 100MB.


*) Tady si nejsem jist jestli je definovana nejaka konkretni stopa pro synchronizaci nebo jestli se disk zarovnava na jakoukoliv stopu.
7lk (4)|7.5.2014 11:29
OK, děkuji za vysvětlení, pověru dávám k ledu ;-) ať si klidně leží na zádech ... a co ta teplota? Má někdo pocit (ověřenou skutečnost), že v takovém pekle disk vydrží aspoň tři roky?
RoPo (6061)|7.5.2014 11:41
Provozní teplota disku má být co nejnižší. Standardně kolem 30st. Maximálně však do 50st.
7lk (4)|7.5.2014 12:15
Tenhle názor sdílím (v compu mám disky chlazené sólo větrákem), ale to tady v tom bazmektu asi nepůjde. Kdyby náhodou to mělo nějakou šanci, že zůstane sloužit, tak přemýšlím o nějaké prodlužovací kšandě a dát disk do chladícího/tlumícího futrálu mimo. Jenže se to pak zvrtne v klasické samodoma :-( dodělávky.
RoPo (6061)|7.5.2014 13:34
Jaký tam máš disk? Zajímají mě otáčky.
7lk (4)|7.5.2014 17:40
No ano, dobrá otázka ... vzal jsem terový co mi ležel dříve v nasu a ten má 7200. Jdu projít starší příspěvky až najdu všeobecně doporučovaný a vyhovující... něco s cca 2800 ;-)
RoPo (6061)|7.5.2014 18:16
7200ot disky nejsou do takovýchto MMC vhodné kvůli chlazení. A rachlostně také nemají význam být použity v takovém MMC. Použij disk pro AV techniku (spec.řady) nebo green řadu. Mají nižší otáčky (4900-5200 ot/min) . Tím se i méně hřejí.
zlesi (13)|26.5.2014 13:24
Ahoj, nemáte někdo prosím někdo nějaký návod pro blbé jak nastavit FTP v Prodigy ? Bohužel po studiu pár postupů jsem to nedokázal rozchodit. Co je v procesu nastavení za problematická místa ? Předem mockrát díky.
zlesi (13)|28.5.2014 11:32
Tak už jsem potřebu ftp eliminoval. Potřeboval jsem dostat fotky z ipadu na HDD v Prodigy, k čemuž mi dobře posloužila aplikace FileExplorer z AppStoru, která umí Sambu a Prodigy našla v domácí WiFi síti naprosto automaticky bez jakéhokoliv nastavování.
Seidl (73)|28.5.2014 18:30
Ahoj,
mám dotaz? Sháním MMC a po přečtení fóra mám dojem, že neexistuje žádné, které by u uživatelů uspělo. Všude se píše o problémech se softwarem nebo hardwarem, všude samá nespokojenost. Centrum bych chtěl primárně využívat na přehrávání filmů a občasnému nahrávání pořadů z TV. Nic jiného mě nezajímá. Můžete někdo doporučit Prodigy black na tyto moje požadavky? Děkuji...
Miki_ (162)|29.5.2014 09:11
[QUOTE=Seidl;489840]Ahoj,
mám dotaz? Sháním MMC a po přečtení fóra mám dojem, že neexistuje žádné, které by u uživatelů uspělo. Všude se píše o problémech se softwarem nebo hardwarem, všude samá nespokojenost. Centrum bych chtěl primárně využívat na přehrávání filmů a občasnému nahrávání pořadů z TV. Nic jiného mě nezajímá. Můžete někdo doporučit Prodigy black na tyto moje požadavky? Děkuji...[/QUOTE]

Pořiď si nebo postav HTPC a budeš tam mít vše co potřebuješ. Samozřejmě cena nebude okolo 2 tisíc jako klasické MMC, ale spíše se bude blížit klasickému PC (dle toho jaký HW si tam osadiš nebo jaké hotové HTPC koupíš).
Seidl (73)|9.6.2014 16:18
Ale já právě nechci HTPC, rád bych MMC. Ale otázka zní jaké?
cudi (7)|2.7.2014 13:22
Zdravim panove, mam dotaz ohledne mmc xtreamer prodigy. Mam doma pc, notebook a mmc. Vse je pripojeno pres router kabelem, krome notebooku, ten jede pres wifi. Sit mi maka mezi vsemi zarizenimi v pohode, krome notebooku. Z notebooku se dostanu do pc a i do mmc, ale z mmc do notebooku nikoliv. Vse mam nastavene stejne jako v pc.
V menu mmc, notebook vidim, pri potvrzeni ikony vidim dokonce disk D, ktery sdilim, ale pri kliknuti na disk mi hlasi mmc, Logon Fail.
Nevite v cem by mohl byt problem? Diky
UBiK (8)|24.7.2014 14:28
včera v noci som cez "tento PC/pripojiť sieťovú jednotku" nahral do xtreamera prodigy (e/serial/got) casti GOT s04e07, s​04e08 ...
nasledne som cez tv pozeral asi 10min s04e07. no nakoniec som isiel spať.
dnes som ho chcel dopozerať, no ono to v xtreameri nie je.

tak isto som dnes nahraval 300 a herkulesa (e/movies) no ani to tam nie je :(

vie niekto poradiť?
Druss81 (18)|24.7.2014 17:31
Na xtreamer pro mi funguje to, ze ho pripojim k pc po kabli esata a dam disk opravit, nasledne tam mam vsetok obsah
puschpull (921)|24.7.2014 18:02
to mi u Xtreameru začalo velmi vadit - ten neustálý "strach" o to, že přijdu o data na těch dvou interních HDD (měl jsem Xtreamer Pro). HDD jsem nakonec dal do PC, zformátoval a filmy tam znovu uložil a dal ke sdílení na domácí síti. Naprosto nyní preferuji MMC bez interního HDD. Jako nejlepší považuji solidní NAS-ku. Ale jelikož by mě při mých nárocích přišla na nějakých minimálně 15 tisíc tak jsem použil cestu sdílených dat na jednom PC domácí sítě.
UBiK (8)|25.7.2014 12:35
[QUOTE=Druss81;493326]Na xtreamer pro mi funguje to, ze ho pripojim k pc po kabli esata a dam disk opravit, nasledne tam mam vsetok obsah[/QUOTE]

nepomohlo :( dokonca mi 28hod robilo aj defragmentaciu a nič.
najskôr bude blby NTFS driver v xtreameri :((

stracam nerv. asi skusim hardverovú akceleráciu (vyhodím ho von oknom)
RoPo (6061)|25.7.2014 13:08
[QUOTE=UBiK;493389]robilo aj defragmentaciu a nič[/QUOTE]

Defragmentací jsi definitvně zničil to, co tam bylo ještě použitelné.... 9-)
wencaS (853)|28.7.2014 17:31
Tak to miznutí souborů už prožívám taky.
Začlo to jak jsem z Prodigy vyndal HDD a dal do něj jiný. Po vrácení původního mi to mizne. Už ho před každým uložením čehokoli musím pokaždé připojit kabelem USB3 k PC a nejřív spustit kontrolu. Pak tam šoupnu jen fotku a restartuju ho. Pokud zůstane fotka po restartu, tak tam pustim i větší data. I to není na stopro, např uTorrent mi při stahování a ukládání rovnou do Prodigy hlásí Disk přetížen 100% a kontrolu musím pustit znovu, jinak nestáhne ani HO5NO!
S tímhle bych i dokázal žít, ale co mi štve je že nelze aktualizovat nově přidané filmy do Jukeboxu! Po restartu totiž vše nové zmizí.
kmarty (81)|28.7.2014 19:02
Pro vetsinu z Vas to bude asi nepouzitelna rada, ale ... co se na nejaky NTFS vykaslat a misto toho tam mit nativni EXT3?
NTFS ovladac, co je pouzity i v Xtreameru, totiz neumi prehrat zurnal, nekonzistenci umi pouze detekovat (a to mam pocit ze jeste jen pri namountovani - tedy pri (re)startu). To zpusobuje tu nutnost ten disk k MS Win alespon pripojit (v pripade ze je disk oznaceny jako nekonzistentni, tak si MS Win ten zurnal prehraji samy hned po pripojeni), do te doby jej tenhle NTFS ovladac vezme jen jako read-only. Ono prehrani zurnalu je celkem osemetna vec a je porad lepsi k tomu pristoupit jako "nesahat, pouze read-only" nez "nojo, zkusili jsme, nevyslo to. Sbohem data".
(Pro ty co maji otazku proc tam neni lepsi ovladac - rekneme ze Microsoft nijak extremne ochotou neoplyva a tak tenhle byl stvoren firmou Paragon* vicemene formou reverzniho inzenyrstvi)

*) Aspon myslim ze u Xtreameru je NTFS ovladac od Paragonu. Ale to je burt, protoze nemoznost prehrani zurnalu maji vsechny non-MS NTFS ovladace.
puschpull (921)|28.7.2014 19:24
Já přešel na MMC bez interního HDD. Záměrně, nechci mít data na interním disku. Vše sdílím na síti, na hlavním PC mám 7 interních HDD a 3 externí. Na pořádnou NAS nejsou peníze a tak to řeším takto a jsem daleko klidnější než když jsem měl data na dvou 2TB HDD v Xtreameru.
camelworld (1)|11.8.2014 08:00
Dobrý den, moc prosím o radu, před 21 dny jsem si zakoupil Xtreamer sw3 a podle postupu na stránkách google jsem instaloval xtreaming a xlive.cz. Vše fungovalo, ale při každém spuštění přístroje se musel xlive znovu instalovat. Provedl jsem přeinstalaci (bez aploaderu od vencaS)od té doby jelo bez opakovaných instalací ale přestaly fungovat záležitosti, které měly něco společného s youtube (hrané pohádky v sekci pro děti, youtube v xlivecz sice naběhne ale pokud chci najít video napíše jen 404 not found .... provedl jsem ungrade sw na 4.2.7 zformátoval interní HDD a znovu nahrál vše (xtreaming v.1.3.4 (staženo od vencaS) a xlive (staženo z ulozto.cz pro začátečníky) a xlivecz šlape opět jen onlinetv a tv archivy, ale sekce sport, pohádky pro děti (kromě pohádek ze streamucz) a youtube v xlivecz prostě nejedou. Stránky mi i naběhnou, alel pokud zvolím přehrání pohádky nebo dám do youtube vyhledat něco, vždy mi to napíše jen 404 not found.... asi tom youtube neco chybí. Jestli prosím někdo můžete, poraďte, sedím u toho už 4 večer a docela už sem zoufalý - jsem prostý začátečník, je to jinak skvělá aplikace -online tv i archivy, ale když nejde využít youtube v xlivecz je to jen na půl využito a příjde mi jako zbytečnost kupovat další bednu za několik tisíc kvůli youtube. (přehrávání youtube mimo xtreaming se mi vždy po několika minutách sekne celý přístroj)Předem děkuji za případnou reakci ale já sem vyčerpal všechny možnosti včetně několika reinstalů. Dík předem za každý nápad :)
eldorado09 (1441)|12.9.2014 18:48
Ahojte, už viac ako 2 roky vlastním tento MMC, ale v posl. dobe čoraz častejšie mi zamrzne (asi posl FW mám), bud pri pokračovaní filmu po pauze alebo napr. po nastavení titulkov a pod... Niekedy by som radšej vyhodil... Máte nejaký nápad alebo podobné problémy?
kmarty (81)|12.9.2014 19:01
Potize s pokracovanim filmu po pauze taky zaznamenavam. Ne vzdy, ale stava se to pomerne casto (skoro bych rekl ze cim vetsi film, co do kvality a celkove velikosti na disku, tim vetsi pravdepodobnost). To pak mackam "Play" v cca 1 sec intervalech tak dlouho, nez se to nakonec pusti znovu.
Skutecne reseni ale neznam.
eldorado09 (1441)|12.9.2014 19:12
No ja darmo mackam, pomôže len reštart MMC... Prodigy od začiatku nikdy nemal stabilny SW, vždy boli nejaké problémy...
wencaS (853)|14.9.2014 21:23
Možná se pletu, ale mohlo by pomoct NTFS Fix v KMovies http://barzzia.fr/prodigy


[ATTACH=CONFIG]28427[/ATTACH]
Prodigy_config3.png
wencaS (853)|2.10.2014 22:02
Opravil jsem si v Jukebox ThumbGenu hodně bugů, opravdu hodně, dělal jsem na tom hlavně pro svoji potřebu, a bylo jich tolik, že jsem rozhodnutej to určitě na ofic. fórum nedat, když tam na to jaksi všichni kálí.
Hlavně mi ale štvalo, že spousta prvků se prostě nevešla na obrazovku. Přes HDMI to bylo o dost lepší, ale já si Prodiga vozím na chalupu a přes cinch (tam mi CRT 72 stačí) to byla katastrofa. Nejdřív jsem si jen upravil pozice prvků, ale to bylo takový naprd polovičaté řešení, které vyhovovalo buď doma, a nebo na chalupě. Mám rozdělanou featuru na nastavení velikosti obrazovky pro xListPlay (tam to snad někdy taky dodělám), tak jsem vzal základ a několik měsíců (asi od května) po volných chvilkách (a těch fakt nebylo moc) na tom dělal.

Templaty pro ThumbGen jsem dělal s malym (twl, von už vlastně malej neni), barevný odlišení hodnocení podle jeho výše, to asi žádná jiná templata nemá. Templaty už dnes ke stažení nestihnu připravit, snad se k tomu dostanu zítra. Pokud ne, tak až po neděli.

Výsledek mého snažení posuďte z videa. Je v něm vidět jak lze nastavit velikost viditelné oblasti. Po instalaci a prvním spuštění se nabídne ihned sama, později ji lze vyvolat tlačítkem 7 na DO.




Doporučený FW pro tuhle instalaci je 4.2.7!


INSTALACE:
Spusť telnet a do černého okna napíš příkaz ve tvaru malé o mezera IP (samozřejmě musíš změnit IP na tvoji aktuální, kterou vypisuje Prodigy vpravo nahoře) a odentruj. Např.: o 192.168.1.101
Vyskočí: Prodigy login:
Napiš root a odentruj.

[CODE]# Get the mod files in a temp directory
mkdir /tmp/XT_Jukebox_Mod_install
cd /tmp/XT_Jukebox_Mod_install
wget http://xtreamer.wencas.cz/download.php?f=XTJukeboxThumbGen -O XT_Jukebox_ThumbGen.zip
unzip XT_Jukebox_ThumbGen.zip
chmod -R 755 *
# Install the new jukebox
cp -Rf XT_Jukebox_Thumbgen /usr/local/bin/IMS_Modules
# Update main menu template to add a link to the new jukebox
file="/usr/local/bin/scripts/settings/menu/media_library.xml"
backfile="/usr/local/bin/scripts/settings/menu/media_library.xml.bak"
[ -f $backfile ] && echo "backup already exists" || cp $file $backfile
cp -f ./media_library.xml $file
# Delete the temp directory
rm -Rf /tmp/XT_Jukebox_Mod_install
[/CODE]


Pokud by bylo třeba tak ještě
ODINSTALACE:
[CODE]rm -Rf /usr/local/bin/IMS_Modules/XT_Jukebox_Thumbgen
file="/usr/local/bin/scripts/settings/menu/media_library.xml"
backfile="/usr/local/bin/scripts/settings/menu/media_library.xml.bak"
cp $backfile $file
[/CODE]

Jedná se o zásah přímo do FW přístroje, tak berte na vědomí, že instalace a používání je na vaše vlastní nebezpečí.
marek8953 (135)|4.10.2014 15:25
Dobrý WencaS, super práca , už to mám nainštalované len jedná vec ma zaujíma .Ja mám tiež ver 4.2.7 , ak porovnám vaše video s realitou na mojom zariadení tak treba viac času na otvorenie aplikácie a ovládanie medzi filmami /záložky /. Nedá sa to zrýchliť . Ďakujem ......Marek8953
wencaS (853)|7.10.2014 21:17
Slíbil jsem templaty sice na včera, mnnoo je to až dnes. Ještě jsem to testoval v čisté instalaci ThumbGenu a opravil pár drobností v profilech.

AcweS ThumbGen Templaty&Profily

Obsahuje 3 templaty a profil určené pro použití v Xtreamer Prodigy (SW3)
AcweS-CZ-XtreamerProdigy.tgp
AcweS-CZ-v1-Movie (FullFan)
AcweS-CZ-v1-Movie (STD) (Sub) (FullFan)
AcweS-CZ-v1-Movie (Wall)

A 1 templatu a profil určené pro použití v Xtreamer Pro (SW1-2).
AcweS-CZ-XtreamerPro720x720.tgp
AcweS-CZ-v1-(Wall-720x720)

Součástí je i movie thumbnailer win32, pro tvorbu snapshotu ze souboru filmu.

Grafické návrhy a prvky vytvořil synátor acnew. Programovou část wencaS. Templaty jsou jedinečné v barevném rozlišení hodnocení filmu dle jeho procentuální výše:
0-29% šedivé
30-39% modré
40-49% fialové
50-59% červené
60-69% oranžové
70-79% žluté
80-100% zelené

Instalace:
rozbalte všechny soubory a překopírujte do instalační složky ThumbGenu. Pokud nemáte nainstalovaný ThumbGen, zde je aktuální verze: ThumbGen 1.3.9.2


[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]


[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]


[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]




marek8953
Co se týká rychlosti, tak ta je závislá na několika faktorech. Aspoň co já si myslím a s čím mám své zkušenosti. Svojí roli v tom určitě hraje i počet filmů. Ale citelně to zpomalí velikost cover obrázků. Co Jukebox stáhne z csfd bývají bežně i 2,72 MB velké (například: http://img.csfd.cz/files/images/film/posters/159/005/159005810_ad1474.jpg), pokud je používáš tak je komprimuj. Pokud sis nechal vytvářet ThumbGenem soubory metadat (to sou ty *.tgmd), pak můšeš vše jednoduše přegenerovat z těch metadat znovu, a když použiješ můj profil zhora, tak s velikostí obrázků už mít problém nebudeš. Pak pravidelně provádím kontrolu HDD, připojím Prodigy do USB a zkontroluju. Když ho pak vrátím k TV, tak hned použiju NTFS FIX v KMovies http://barzzia.fr/prodigy

mgx0 (4)|15.10.2014 21:03
caute,

funguje vam na 4.2.7 Youtube aplikacia?
mam Prodigy Black a youtube zostane visiet na logu Youtube a nehybe sa to.
druha vec, co mi nejde, je android market, nevie kontaktovat server

viete poradit prosim?
dakujem

EDIT: asi to bude zlym datumom, za svet tam neviem nastavit spravny datum ani cez telnet. clocksync android aplikacia mi hlasi ze potrebuje rootnuty android
Mateso (4)|17.10.2014 15:58
Došly mi nervy a cross-flashnul jsem Prodigy (původní bez tuneru a wifi) na iNext HD (http://inext-hd.eu/)

+ videa co blbla fungují, po pravdě nenarazil jsem na nic co by nepřehrálo (kromě H.265 :))
+ rychlejší
+ umí bootovat přímo do Favorites
+ youtube ok
+ ukrajinské IPTV (asi 150 kanálů vč. MTV a Discovery)
+ žádné blbosti navíc (media library...)
+ Oceanic life od Samsungu běží po 100mbit síti vč. zvuku a škobrtne jen občas!
+ čas v menu je OK
+ existuje applikace pro Android/iOS/Windows Phone, která slouží jako dálkové ovládání vč. klávesnice

- instalace jen pro zkušenější, musí se nahrát irfake profil na dálkové ovládání po FTP
- nefunguje volume kolečko na samotném přístroji (zapínání ano, vypínání ne) - u mě výhoda - malá dcerka s tím furt točila, takhle může a nic se neděje
- titulky nemají vytažení černou barvou
- GUI není česky, ale anglicky ano
- nemá Android (pro mě plus)

až budu mít jednou moře času, zkusím tam narvat nějak české xLive, ale zatím mi moc nechybí. Popř. třeba se tohodle někdo chytne a pomůže

převládá nadšení.. klady převažují zápory. HDD nemám, vše tahám z NASu.

Instalaci NIKOMU NEDOPORUČUJI. Snad jen těm, kdo k tomu budou mít přístup jak já tzn. "kdyžtak to vyhodím, stejně je to krám"..

NENESU ŽÁDNOU ODPOVĚDNOST ZA TO, CO SI SAMI ZNIČÍTE. Pokud i tak chcete pokračovat, potom:


[spoiler]
skočte sem

google translate pomůže...

[code]http://www.moservices.org/forum/viewtopic.php?f=38&t=2673[/code]

konkrétně já jsem

1/ nahrál plný fw, který se nachází snad zde: http://farvoice.dtdns.net/fws/inext_9981_r3.zip - v tomhle stavu funguje DO, připadá mi, že zůstal bootloader (logo Xtreamer atd.)
2 / nahrál poslední fw - https://yadi.sk/d/gBqow2OFbSvVP - verze inext_hd_2.12_moS_r1 - nový bootloader . logo iNEXT HD, nefunguje DO
3/ nahrál po FTP konfigurák na DO - na stejné místo jak je původni - shadow_irrp.dat - http://www.moservices.org/forum/download/file.php?id=3790
[/spoiler]
wencaS (853)|17.10.2014 18:32
Já mám takové neodolatelné nutkání, se k těm jednotlivým bodům vyjádřit. Takže s originálním FW to je u mně asi takto:

[QUOTE="Mateso"]+ videa co blbla fungují, po pravdě nenarazil jsem na nic co by nepřehrálo (kromě H.265 )[/QUOTE]
Nesetkal jsem se s videem které by mi blblo, nenarazil jsem na nic co bych s origem nepřehrál. Možná bys měl změnit zdroj odkud videa bereš.
[QUOTE="Mateso"]+ rychlejší[/QUOTE]
Veličina, co se dá celkem slušně změřit. Osobně mám zkušenost, že HDD který není v dobré kondici značně prodlouží bootování stroje, několikanásobně.
Zapnu a dojdu si na WC, nebo pro pivko. Zkrátka umím s tím žít a není to pro mně dostatečný důvod k riskování že se něco po..re.
[QUOTE="Mateso"]+ umí bootovat přímo do Favorites[/QUOTE]
To mi vůbec nechybí, ale bral bych aby naběhnul do ThumbGen Jukeboxu. Jednoduchou úpravou souboru menu je to řešitelné i v orig FW.
[QUOTE="Mateso"]+ youtube ok[/QUOTE]
Nepotřebuju, mám ho v TV, v PC a to mám spárované.
[QUOTE="Mateso"]+ ukrajinské IPTV (asi 150 kanálů vč. MTV a Discovery)[/QUOTE]
K čemu by mi tohle bylo?
[QUOTE="Mateso"]+ žádné blbosti navíc (media library...)[/QUOTE]
Mezi ty blbosti navíc bych zařadil i tvé 2 předchozí body.
[QUOTE="Mateso"]+ Oceanic life od Samsungu běží po 100mbit síti vč. zvuku a škobrtne jen občas![/QUOTE]
Mi taky a neškobrtlo ani jednou.
[QUOTE="Mateso"]+ čas v menu je OK[/QUOTE]
U mně taky, můj předchozí příspěvek ti to vyřeší taky.
[QUOTE="Mateso"]+ existuje applikace pro Android/iOS/Windows Phone, která slouží jako dálkové ovládání vč. klávesnice[/QUOTE]
K čemu by mi tohle bylo, když mám DO na stolku?

[QUOTE="Mateso"]- instalace jen pro zkušenější, musí se nahrát irfake profil na dálkové ovládání po FTP[/QUOTE]
Buď jsem nezkušený, nebo jenom posera, ale já bych do toho nešel.
[QUOTE="Mateso"]- nefunguje volume kolečko na samotném přístroji (zapínání ano, vypínání ne) - u mě výhoda - malá dcerka s tím furt točila, takhle může a nic se neděje[/QUOTE]
Netuším jak bych ho vypnul při USB připojení k PC. A až se ti něco drbne, bude ti chybět možnost ho vypnout podržením tlačítka.
[QUOTE="Mateso"]- titulky nemají vytažení černou barvou[/QUOTE]
Tohle dělali už soudruzi před desítkama let v TV, a i u digitálních formátů to bývá standart. Že by pro lepší čitelnost titulků?
[QUOTE="Mateso"]- GUI není česky, ale anglicky ano[/QUOTE]
Osobně mám rád když na mně přístroje i SW mluví mým rodným jazykem.
[QUOTE="Mateso"]- nemá Android (pro mě plus)[/QUOTE]
Tak tady se shodnem, taky ho nepotřebuju, mám ho trvale vypnutý.
mgx0 (4)|17.10.2014 18:52
Funguju na Prodigy klavesnice?
Mateso (4)|17.10.2014 18:57
Vím, že je to trošku hardcore, ale proč to nedat k dispozici jako alternativu ostatním že...

ohledně rychlosti - je to opravdu celkově svižnější. Ve spoustě bodů se s Tebou shodnu, ale "k čemu by mi to bylo", nepotřebuju, nemusím mít nemusí znamenat, že je to pro ostatní taky na nic. Třeba já jsem rád, že vyhledávání na youtube si vyřeším tak, že to nadatluju na telefonu a koukám na TV. Prostě možnost cross-flashe tu je a je na každém co s tím provede.

Celkově věř, že si opravdu vážím toho co děláš pro komunitu, ale mít alternativu je fajn ne? :)

přikládám mediainfo toho, co mi na originále (na 4.2.5) nešlo (trhačka, bez zvuku) a teď běží ok

[spoiler][code]
Hlavní
Count : 290
Count of stream of this kind : 1
Kind of stream : General
Kind of stream : Hlavní
StreamKindID : 0
Inform : Celý název a cesta : M:\part1\Filmy s tit\gnis\gnis.avi
Formát : AVI
Formát/ : Audio Video Interleave
Format_Profile : OpenDML
Velikost souboru : 1,28 GiB
Duration/String : 1h 54mn
Celkový BitRate : 1 609 Kbps
Použitý software : Lavf55.33.100

Počet video streamů : 1
Count of audio streams : 1
Video_Format_List : MPEG-4 Visual
Video_Format_WithHint_List : MPEG-4 Visual (XviD)
Video kodeky : XviD
Audio_Format_List : AC-3
Audio_Format_WithHint_List : AC-3
Audio kodeky : AC3
Celý název a cesta : M:\part1\Filmy s tit\gnis\gnis.avi
Název složky : M:\part1\Filmy s tit\gnis
Název souboru : gnis
Přípona souboru : avi
Formát : AVI
Formát : AVI
Formát/ : Audio Video Interleave
Formát/Extensions usually used : avi
Format_Commercial : AVI
Format_Profile : OpenDML
InternetMediaType : video/vnd.avi
Interleaved : Yes
Codec : AVI
Codec/String : AVI
/ : Audio Video Interleave
/Extensions usually used : avi
Velikost souboru : 1379171772
Velikost souboru : 1,28 GiB
Velikost souboru : 1 GiB
Velikost souboru : 1,3 GiB
Velikost souboru : 1,28 GiB
Velikost souboru : 1,284 GiB
Duration : 6858048
Duration/String : 1h 54mn
Duration/String1 : 1h 54mn 18s 48ms
Duration/String2 : 1h 54mn
Duration/String3 : 01:54:18.048
Celkový BitRate : 1608821
Celkový BitRate : 1 609 Kbps
StreamSize : 10887939
StreamSize/String : 10,4 MiB (1%)
StreamSize/String1 : 10 MiB
StreamSize/String2 : 10 MiB
StreamSize/String3 : 10,4 MiB
StreamSize/String4 : 10,38 MiB
StreamSize/String5 : 10,4 MiB (1%)
StreamSize_Proportion : 0.00789
File_Created_Date : UTC 2014-01-25 19:51:02.000
File_Created_Date_Local : 2014-01-25 21:51:02.000
File_Modified_Date : UTC 2014-05-08 12:44:55.705
File_Modified_Date_Local : 2014-05-08 14:44:55.705
Použitý software : Lavf55.33.100

Video
Count : 277
Count of stream of this kind : 1
Kind of stream : Video
Kind of stream : Video
StreamKindID : 0
StreamOrder : 0
Inform : ID : 0
Formát : MPEG-4 Visual
Format_Profile : Advanced Simple@L5
Format_Settings_BVOP/String : 2
Format_Settings_QPel/String : Ne
Format_Settings_GMC/String : 0 warppoint
Format_Settings_Matrix/String : Default (MPEG)
CodecID : XVID
/ : XviD
Duration/String : 1h 54mn
Bit rate : 1 148 Kbps
Šířka : 720pixely
Výška : 304pixely
Poměr stran : 2,40:1
Frame rate : 24,000 fps
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling : 4:2:0
BitDepth/String : 8 bits
ScanType/String : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.219
StreamSize/String : 939 MiB (71%)
Enkódoval : XviD 65

ID : 0
ID : 0
Formát : MPEG-4 Visual
Format_Commercial : MPEG-4 Visual
Format_Profile : Advanced Simple@L5
Format_Settings : BVOP2
Format_Settings_BVOP : 2
Format_Settings_BVOP/String : 2
Format_Settings_QPel : No
Format_Settings_QPel/String : Ne
Format_Settings_GMC : 0
Format_Settings_GMC/String : 0 warppoint
Format_Settings_Matrix : Default (MPEG)
Format_Settings_Matrix/String : Default (MPEG)
InternetMediaType : video/MP4V-ES
CodecID : XVID
/ : XviD
/Url : http://mediaarea.net/XVID
Codec : XVID
Codec/String : XviD
/ : MPEG-4V
/ : XviD project
/Url : http://www.xvid.org/Downloads.15.0.html
/CC : XVID
Profil kodeku : Advanced Simple@L5
Nastavení kodeku : BVOP
Codec_Settings_PacketBitStream : No
Codec_Settings_BVOP : Yes
Codec_Settings_QPel : No
Codec_Settings_GMC : 0
Codec_Settings_GMC/String : 0 warppoint
Codec_Settings_Matrix : Default (MPEG)
Duration : 6857125
Duration/String : 1h 54mn
Duration/String1 : 1h 54mn 17s 125ms
Duration/String2 : 1h 54mn
Duration/String3 : 01:54:17.125
Bit rate : 1148279
Bit rate : 1 148 Kbps
Šířka : 720
Šířka : 720pixely
Výška : 304
Výška : 304pixely
Poměr pixelů : 1.005
Poměr stran : 2.380
Poměr stran : 2,40:1
Frame rate : 24.000
Frame rate : 24,000 fps
FrameCount : 164571
Rozlišení : 8
Rozlišení : 8 bits
Colorimetry : 4:2:0
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling : 4:2:0
BitDepth : 8
BitDepth/String : 8 bits
ScanType : Progressive
ScanType/String : Progressive
Interlacement : PPF
Interlacement : Progressive
Compression_Mode : Lossy
Bits/(Pixel*Frame) : 0.219
StreamSize : 984236729
StreamSize/String : 939 MiB (71%)
StreamSize/String1 : 939 MiB
StreamSize/String2 : 939 MiB
StreamSize/String3 : 939 MiB
StreamSize/String4 : 938,6 MiB
StreamSize/String5 : 939 MiB (71%)
StreamSize_Proportion : 0.71364
Enkódoval : XviD0065
Enkódoval : XviD 65
Enkódoval/Název : XviD
Enkódoval/Version : 65

Audio
Count : 230
Count of stream of this kind : 1
Kind of stream : Audio
Kind of stream : Audio
StreamKindID : 0
Inform : ID : 1
Formát : AC-3
Formát/ : Audio Coding 3
CodecID : 00001000-0000-0020-8000-00AA00389B71
Duration/String : 1h 54mn
Bit rate : 448 Kbps
Kanál(y) : 6 kanály
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48,0 KHz
BitDepth/String : 16 bits
StreamSize/String : 366 MiB (28%)
Interleave_Duration/String : 32 ms (0.77 video frames)

ID : 1
ID : 1
Formát : AC-3
Formát/ : Audio Coding 3
Format_Commercial : AC-3
CodecID : 00001000-0000-0020-8000-00AA00389B71
Codec : AC3
Codec/String : AC3
/ : PCM
/ : Extensible wave format
/CC : FFFE
Duration : 6858048
Duration/String : 1h 54mn
Duration/String1 : 1h 54mn 18s 48ms
Duration/String2 : 1h 54mn
Duration/String3 : 01:54:18.048
Bit rate : 448000
Bit rate : 448 Kbps
Kanál(y) : 6
Kanál(y) : 6 kanály
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
Channel positions : 3/2/0.1
Sampling rate : 48000
Sampling rate : 48,0 KHz
SamplingCount : 329186304
Rozlišení : 16
Rozlišení : 16 bits
BitDepth : 16
BitDepth/String : 16 bits
Compression_Mode : Lossy
StreamSize : 384047104
StreamSize/String : 366 MiB (28%)
StreamSize/String1 : 366 MiB
StreamSize/String2 : 366 MiB
StreamSize/String3 : 366 MiB
StreamSize/String4 : 366,3 MiB
StreamSize/String5 : 366 MiB (28%)
StreamSize_Proportion : 0.27846
Interleave_VideoFrames : 0.77
Interleave_Duration : 32
Interleave_Duration/String : 32 ms (0.77 video frames)
[/code][/spoiler]
wencaS (853)|17.10.2014 18:59
Mateso
Napsal jsem své vyjádření k tvýmn bodům. Nepsal jsem nic o tom jestli je to lepší, horší, světlejší, barevnější ....
Osobně mám telefon na telefonování + sms. Datlovat videa na youtube bych na něm fakt nechtěl. Myš s PC a spárovaný s TV pokud chci mi přijde pohodlnější. Ale připouštím, že kdo nemá SMART TV, tak to může posloužit.


mgx0
Stará bezdrátová Chicony jsem zkoušel kvůli Skype a fungovala (QWERTY).
majsoft (147)|18.10.2014 02:18
Navod na upravu origo fw pro nabeh rovnou do oblibenych bych uvital, muzes ho zde prosim zopaknout? Ani nevim ze se to tu uz resilo, ale treba jsem to prehledl. Zitra prohledam az budu na pc.
wencaS (853)|18.10.2014 10:11
Návod na úpravu menu aby přístroj najížděl po zapnutí rovnou do favorites tu nenajdeš. Přemejšlel sem nahlas a ty sis to vytrh z kontextu.

[QUOTE=wencaS;497843][QUOTE="Mateso"]+ umí bootovat přímo do Favorites[/QUOTE]
To mi vůbec nechybí, ale bral bych aby naběhnul do ThumbGen Jukeboxu. Jednoduchou úpravou souboru menu je to řešitelné i v orig FW.
[/QUOTE]


Dokončil jsem malou změnu AcweS ThumbGen templatů. Nově u každého audia zobrazí počet kanálů.

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Pro malý zájem ke stažení nejsou. Jen se chlubím.B-)
majsoft (147)|18.10.2014 17:17
Aaaha tak to sem spatne pochopil.
mgx0 (4)|19.10.2014 13:12
diky za info wencaS. a viete aj, v ktorej poslednej verzii bol AirPlay? 4.2.7 uz ho nema
marek8953 (135)|19.10.2014 13:52
Ahoj WencaS, chcem sa spýtať či v Prodigy alebo Xtreamer 3 SE sa niejako nedá pridať aj v IPTV slovak programy aby to stále išlo, lebo teraz CZ idú len cca 10 min. a skonči to .Alebo ako stream Tv Antik /INTERNET TV / .
mgx0 (4)|19.10.2014 20:57
wencaS: usb klavesnica funguje, ale bohuzial nie tam, kde som to najviac potreboval - Youtube aplikacia. Predpokladam, ze aplikacia nepozna znaky, ktore idu z klavesnice, objavi sa mi len znacka "zakaz statia"

skusal som nainstalovat xLive CZ, zmenila sa mi aj Youtube aplikacia, v ktorej USB klavesnica uz funguje, ale tam mi zase ide len kazde desiate video, neprehra to vsetko.
uvazujem nad factory resetom a vymenou mapovania klavesnice, aby som mohol pouzit USB klavesnicu v original youtube aplikacii, ktora funguje.

vies poradit, kde to urobit prosim?

vsimol som si ze typ klavesnice v originalnej YT app a v tej co mam po instalacii xLive CZ, je iny, urcite existuje moznost, ako to zmenit
dakujem za tvoj cas