Repro 5.1 v ceně 15-20.000 Kč versus Akvárium 400L
Zdravím, plánuji vyměnit již nevyhovující repro ke svému domácímu kinu za sestavu reproduktorů 5.1 v ceně 15-20.000 Kč. Dokázal by mi někdo poradit, zda v případě vysoké hlasitosti při sledování filmů nebo přehrávání hudby hrozí reálné nebezpečí, že mi 400 litrové akvárium prdne a způsobí spešl efekt ala Titanic? Nerad bych utratil tolik peněz za repro a bál se je pak trochu více osolit. Ještě je teda otázka, co na to řekne osazenstvo akvária:) Předem díky moc za reakce. Majkl
Ještě je teda otázka, co na to řekne osazenstvo akvária
Skus sa ich spytat :)
A co sa tyka akvaria, o to sa bat nemusis, nevidim dovod, preco by malo prdnut.
Skus sa ich spytat :)
A co sa tyka akvaria, o to sa bat nemusis, nevidim dovod, preco by malo prdnut.
Taky si myslím, že zbytečná obava.Mám doma 1000l akva s delkou stěny 2,5 x 0,65m a vše v pohodě.
Domácí kino mám se 150w bednama a nějak to nešetřím.Hlavně když sedíme venku tak aby to bylo slyšet.Ryby jsou v pohodě.A my taky
Domácí kino mám se 150w bednama a nějak to nešetřím.Hlavně když sedíme venku tak aby to bylo slyšet.Ryby jsou v pohodě.A my taky
[quote=Vasilij;333134]Taky si myslím, že zbytečná obava.Mám doma 1000l akva s delkou stěny 2,5 x 0,65m a vše v pohodě.
Domácí kino mám se 150w bednama a nějak to nešetřím.Hlavně když sedíme venku tak aby to bylo slyšet.Ryby jsou v pohodě.A my taky[/quote]
Tak přesně takovouhle informaci jsem doufal že dostanu:) Díky moc
Domácí kino mám se 150w bednama a nějak to nešetřím.Hlavně když sedíme venku tak aby to bylo slyšet.Ryby jsou v pohodě.A my taky[/quote]
Tak přesně takovouhle informaci jsem doufal že dostanu:) Díky moc
[quote=Vasilij;333134]Taky si myslím, že zbytečná obava.Mám doma 1000l akva s delkou stěny 2,5 x 0,65m a vše v pohodě.
Ještě mi to nedá. Máš v té sestavě i SW nebo to máš bez něj?
Ještě mi to nedá. Máš v té sestavě i SW nebo to máš bez něj?
Fakt mas uplne zbytocne obavy :-)
SW by musel mat obrovsky vykon a musel by si do neho pustat signal o jednej frekvencii aby nieco zacalo kmitat tak, ze by sa snad mohlo poskodit. Pri beznom pocuvani hudby/filmu je to len zmes frekvencii, takze nie je sanca s akvarkom nejako "pohnut".
Mam doma tiez viac nadrzi a ani pri max vybudeni si ani ryby ani nadrze nic nevsimaju :-)
SW by musel mat obrovsky vykon a musel by si do neho pustat signal o jednej frekvencii aby nieco zacalo kmitat tak, ze by sa snad mohlo poskodit. Pri beznom pocuvani hudby/filmu je to len zmes frekvencii, takze nie je sanca s akvarkom nejako "pohnut".
Mam doma tiez viac nadrzi a ani pri max vybudeni si ani ryby ani nadrze nic nevsimaju :-)
[quote=Hornet F-18;333166]Fakt mas uplne zbytocne obavy :-)
Mam doma tiez viac nadrzi a ani pri max vybudeni si ani ryby ani nadrze nic nevsimaju :-)[/quote]
OK, už jste mně naprosto uklidnili a už to pouštím z hlavy. Snad to uklidní i přítelkyni:) Díky a mějte se
Mam doma tiez viac nadrzi a ani pri max vybudeni si ani ryby ani nadrze nic nevsimaju :-)[/quote]
OK, už jste mně naprosto uklidnili a už to pouštím z hlavy. Snad to uklidní i přítelkyni:) Díky a mějte se
[quote=Hornet F-18;333166]Fakt mas uplne zbytocne obavy :-)
Máme společnou kuchyni s ob. pokojem, takže repráky jsou cca 3-4 metry od horních skříněk se skleněnými dny. Když to osolím, skleničky vibrují a poskakují což je dost slyšet, protože je to sklo na skle.
Nemám nijak moc výkonou sestavu: Denon AVR 2309, Canton chrono
Obzvlášť při songu "ultimate subwoofer test"
Máme společnou kuchyni s ob. pokojem, takže repráky jsou cca 3-4 metry od horních skříněk se skleněnými dny. Když to osolím, skleničky vibrují a poskakují což je dost slyšet, protože je to sklo na skle.
Nemám nijak moc výkonou sestavu: Denon AVR 2309, Canton chrono
Obzvlášť při songu "ultimate subwoofer test"
[quote=carl.johnson;333192]skleničky vibrují a poskakují což je dost slyšet, protože je to sklo na skle.
[/quote]
Ako mozes porovnavat sklenicky s akvariom, ktore ma 400 kil. Porovnavas komara a somara.
[/quote]
Ako mozes porovnavat sklenicky s akvariom, ktore ma 400 kil. Porovnavas komara a somara.
[quote=vivid.sk;333193]Ako mozes porovnavat sklenicky s akvariom, ktore ma 400 kil. Porovnavas komara a somara.[/quote]
To nebylo porovnání skleniček s akváriem, ale reakce na to, že nevznikají žádné vibrace.....
To nebylo porovnání skleniček s akváriem, ale reakce na to, že nevznikají žádné vibrace.....
že nevznikají žádné vibrace.....
Takto to ale nikto nenapisal. Zvuk je akusticky tlak, takze je logicke, ze cim hlasnejsie, tym viac toho citit. Ked to doma v ramaci testu osolim (zvukomer nameral 105db v spicke), tak okrem toho, ze to pocuju 3 poschodia hore a 3 poschodia dole, citit akusticky ako na koncerte. To je ale mozne skusat par sekund a pochybujem, ze by to nejskym sposobom pohlo predmety, ktore su spravne zatazene (alebo tazke).
Takto to ale nikto nenapisal. Zvuk je akusticky tlak, takze je logicke, ze cim hlasnejsie, tym viac toho citit. Ked to doma v ramaci testu osolim (zvukomer nameral 105db v spicke), tak okrem toho, ze to pocuju 3 poschodia hore a 3 poschodia dole, citit akusticky ako na koncerte. To je ale mozne skusat par sekund a pochybujem, ze by to nejskym sposobom pohlo predmety, ktore su spravne zatazene (alebo tazke).