Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Bluray Panasonic/Samsung

Picino (11)|14.3.2011 10:56
Zdravím, nemohu se rozhodnout jaký BluRay přehrávač pořídit. Celkově jsem zůžil výběr na 2 přehravače.Panasonic DMP-BDT110 a Samsung BD-C5300. Požaduji primárně pro sdílení disků v PC přes DNLA a somozřejmně co největší kompatibilitu s různýmy formáty. Více se přikláním pro Panasonic z důvodu že je 3D, což může být do budoucna výhoda.
Panasonic DMP-BDT110 mám za 2915,-
Samsung BD-C5300 mám za 2879,-
Nepožaduji ani nechci domácí kino s obřím výkonem, protože to stejně nevyužiju.
Přehrávač připojím k televizi Panasonic HD ready 37" TH37PX80E.
Následně bych chtěl koupit ještě nějaké repro 2.1 něco třeba od Logitecu.
Poradí někdo? Předem díky.
vivid.sk (11472)|14.3.2011 11:02
Repro ano, ale urcite nie od Logitechu :)

A co sa tyka BD, zavisi to od toho, kolko mas diskov (a ci vobec), dnes su modernsjei tzv "mudre krabicky", ktore vedia podstatne viac, ako bezny BD player, len s tym rozdielom, ze nemaju mechaniku.
Picino (11)|14.3.2011 11:21
[quote=vivid.sk;335060]Repro ano, ale urcite nie od Logitechu :)

A co sa tyka BD, zavisi to od toho, kolko mas diskov (a ci vobec), dnes su modernsjei tzv "mudre krabicky", ktore vedia podstatne viac, ako bezny BD player, len s tym rozdielom, ze nemaju mechaniku.[/quote]
Díky za rychlou odpověď, o těch krabičkách co píšeš vím,ale přeci jen si někdy rád pustím něco z bluray disku. Máš nějaký konkrétní repro na mysli?
vivid.sk (11472)|14.3.2011 15:00
Repro v zavislosti od rozpoctu (ten je naozaj dolezity), kedze repro zozenies v rozmedzi 1.000 CZK -5.000.000 CZK

Co sa tyka spominanych BDP, najprv by som prebehol navody oboch pristrojov, potom pohladal ich recenzie a podla toho skusil vybrat. Prave pri panasonicoch by som sa trosku obaval podpory mkv, pripadne rozsirenych funkcii, ale mozno nas prekvapi.
SPAWN (744)|15.3.2011 00:05
Panasonic podporuje MKV u BD prehravacu ale nikde neni psano ze i s NTFS.:cool:

Treba tady: http://service.us.panasonic.com/OPERMANPDF/DMPBDT210-MUL.PDF

Ale je mozne, jak uz tady jeden uzivatel psal ze Philips to taky nemel v navodu a nakonec to slo bez problemu.:cool:
deAngello (308)|15.3.2011 02:30
njn. ale u Panasonicu asi sotva ...sic třeba u té BDT210-ky podpora MKV nakrásně figuruje,
ale zas teda s takovou "podporou" si může jít Panák tak max. jít vytřít ďupu resp. si ji přesně dělá ze svých uživatelů !

viz část Mínusů z hodnocení:
Omezená podpora souborů (pouze přehrává jpg,mp3 a mkv na USBdisku. Je třeba přidat mpg,m2ts,mp4 a avi)
Spousta mých .mkv souborů nebude hrát
Žádná podpora NTFS (nelze přehrát soubory větší než 4 GB) ...aj.

...marjapano tj. ale celkem dost zásadní nedostatek že :-D:-I
Picino (11)|15.3.2011 08:27
[quote=SPAWN;335161]Panasonic podporuje MKV u BD prehravacu ale nikde neni psano ze i s NTFS.:cool:

Treba tady: http://service.us.panasonic.com/OPERMANPDF/DMPBDT210-MUL.PDF

Ale je mozne, jak uz tady jeden uzivatel psal ze Philips to taky nemel v navodu a nakonec to slo bez problemu.:cool:[/quote]
Pokuď nezvládá NTFS, tak v tom případě Panáka nechci!! (to je dobrá připomínka) Díval jsem se ještě blíže na ty Samsungy a líbí se mí Samsung BD-C5500. Jelikož mám Full HD kameru Samsung H200 a ta natáčí do MP4 a panák ne, tak v tom případě je rozhodnuto. Oželím Viera Cast i SD port a 3D na úkor přehrávání více formátů.
eldorado09 (1441)|15.3.2011 15:26
Picino (11)|16.3.2011 12:16
[quote=eldorado09;335208]Panasonic DMP-BDT110EG:
http://www.trustedreviews.com/home-cinema/review/2011/03/14/Panasonic-DMP-BDT110/p1[/quote]
Díky za odkaz na recenzy Panasonicu.
Každopádně jsem se začal dívat i po jiných modelech a zaujal mě nejvíc model Samsung BD-C6800, který má 3D (do budoucna určitě výhoda), integrovanou WiFinu a analogový výstup 7.1 (což se mi hodí,protože využiju moje stávající bedny 5.1) a tím bych nemusel řešit nový bedny 2.1. Zajímavý je taky LG 580. Každopádně vylučuji Panasonic, protože neumí přehrát formát MP4 z mojí kamery Samsung H200.
Myslíte že ten Samsung C6800 bude dobrá volby? Já myslím že jo. Bohužel recenze jsem nenašel :(
Picino (11)|17.3.2011 08:50
tak výběr jsem zůžil na model Samsung BD-C6800, LG BD570 a LG BD580. U Samsungu C6800 je pro mě velká výhoda že má 7.1 analogový audio výstup. V momentě když mám doma staré domácí kino Roadstar s bednama 5.1, tak si myslím že bych ty bedny mohl využít. Je to tak? Nebo ten výstup musím připojit na zesilovač a pak až následně do beden. V tom případě by to postrádalo význam a šel bych do toho LGBD570/580.
Druhý dotaz je, jestli lze využít 3D technologii tak, že když budu mít 3D přehrávač + 3D film, lze sledovat na 2D televizi?Nebo musím mít i 3D televizi? TV mám panasonic 37PX80AE.

Jak vlastně vypadají filmy z bluray přehrávače na HD ready televizi? Snad tam nebude nějaký velký rozdíl na kvalitě. TV mám již skoro 3 roky a nehodlám kupovat Full HD.
Omlouvám se za možná pro někoho stupidní dotazy,ale chci vědět jiné názory.Díky
SPAWN (744)|19.3.2011 11:24
[quote=Picino;335515]tak výběr jsem zůžil na model Samsung BD-C6800, LG BD570 a LG BD580. U Samsungu C6800 je pro mě velká výhoda že má 7.1 analogový audio výstup. V momentě když mám doma staré domácí kino Roadstar s bednama 5.1, tak si myslím že bych ty bedny mohl využít. Je to tak? Nebo ten výstup musím připojit na zesilovač a pak až následně do beden. V tom případě by to postrádalo význam a šel bych do toho LGBD570/580.
Druhý dotaz je, jestli lze využít 3D technologii tak, že když budu mít 3D přehrávač + 3D film, lze sledovat na 2D televizi?Nebo musím mít i 3D televizi? TV mám panasonic 37PX80AE.

Jak vlastně vypadají filmy z bluray přehrávače na HD ready televizi? Snad tam nebude nějaký velký rozdíl na kvalitě. TV mám již skoro 3 roky a nehodlám kupovat Full HD.
Omlouvám se za možná pro někoho stupidní dotazy,ale chci vědět jiné názory.Díky[/quote]

1. Kdyz uz tak AV Receiver : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
2. Nemas 3D FULL HD TV mas 2D HD Ready TV tak ze na 3D zapomen. Popravde v 3D nic revolucniho neni. Problem tehle technologie je ''stupidita'' jmenem bryle! :-(
3. Nekdo tvrdi ze tam zadny velky rozdil neni pri sledovani z vetsi porzorovaci vzdalenosti, nekdo zas ze tam nejaky rozdil najde. To si budes muset overit ty sam.

4. Popravde by ti stacil i BD560 ktera je levnejsi varijantou BD570.
Picino (11)|19.3.2011 23:22
[quote=SPAWN;335805]1. Kdyz uz tak AV Receiver : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
2. Nemas 3D FULL HD TV mas 2D HD Ready TV tak ze na 3D zapomen. Popravde v 3D nic revolucniho neni. Problem tehle technologie je ''stupidita'' jmenem bryle! :-(
3. Nekdo tvrdi ze tam zadny velky rozdil neni pri sledovani z vetsi porzorovaci vzdalenosti, nekdo zas ze tam nejaky rozdil najde. To si budes muset overit ty sam.

4. Popravde by ti stacil i BD560 ktera je levnejsi varijantou BD570.[/quote]
Díky za info, konečně mám jasno. I když s tím zesilovačem a 3D.... myslel jsem si to.
Každopádně se mi vše vyjasnilo a výtězem se stává LG BD570, momentálně již objednán za 3100,- zatím to připojím jen do TV,ale do budoucna nejspíš pořídím Onkyo HTX-22HDX. Uvažoval jsem o Logitec Z323, ale jelikož to bude už nejsíš na furt tak si připlatím.
Jinak jeden podstatný rozdíl proč jsem vybral BD570 a ne doporučený BD560 je k vůli DLNA. Což je dost zásadní.
Doufám že jsem vybral dobře a nebudu zklamán.
Díky všem za rady.
SPAWN (744)|20.3.2011 23:54
Reknu ti paradox videl jsme BD580 za 2999 s DPH takze ani LG tomu 3D moc neveri, nebo lidi jim to moc kupovat nechteji. :-)

Jinak vybral si dobre at ti slouzi.
Picino (11)|24.3.2011 22:40
Ahoj, tak si už 3 dny hraju s přehravačem LG BD570 a musím říct že jsem mírně rozčarován. Zkusím popsat moje zkušenosti.
Připojení do sítě přes WiFi v pohodě během chvilky. Na nic jsem nečekal a hned jsou zkoušel stahovat aktualizace. Po cca 30min výsledek = aktualizace selhala, nebo tak něco. Zkoušel jsem ještě 3x a pak jsem to vzdal.
Zkusil jsem přehrát nějaké DVD, to šlo v pohodě.
Zkoušel jsem spustit film přes USB pomocí flashky. Kvalita byla horší než když jsem to pouštěl přímo z PC zapojený přes HDMI do TV.Tím pádem už asi nikdy nevyužiju. :(
Na PC jsem nainstaloval potřebný Nero MediaHome 4 pro sledování pomocí DLNA.Nastavil jsem sdílení v programu a zapnul server. Po zapnutí BD570ky jsem tento server v nabídce nenalezl. Byly tam jen jména účtů co mám na PC. Kliknutím na můj účet to chtělo ID a heslo. zadal jsem to co mám do Win 7= nic :(
Následně jsem prolezl web a našel tohle http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=18886334%20and%20read%20post%20#1466
Po provedení vidím na přehrávači moje sdílené složky v domácí síti,ale ne ty co jsem nastavil v Nero MediaHome 4 :( Proto musím říct že server přes DLNA jsem nerozjel. Možná to bude problém ve Win 7. Jestli někdo víte jak na to... sem s tím.
Pak jsem zkoušel připojit přehravač přes kabel, aktualizace už prošla po cca 1hod stahování a 1 hod. instalace :(
Následně jsem zkoušel nějaké nasdílené filmy. Byl jsem překvapenej že třeba film v MKV formátu Auta.2006.(HD.720p.BluRay.x264) mi to nespustilo, hlásilo to formát videa není podporován :(
Pak jsem zkusil Avatar 720p Bluray x264-CBGB a ten šel.
Převedl jsem nějaké DVD do MKV pomocí programu MakeMKV a všechny tyto filmy taky nešli spustit :(
S DIVx filmem a titulkama nemá problémy, Bluray jsem nezkoušel.
Co mě teda točí je, že nejdou ty filmy v MKV... na PC v pohodě.Dále nešli nějaké videa stáhnutý z youtube, ale to chápu, protože te je formát .flv , nebo tak nějak.
Fotky to taky zobrazí cca 50% ... asi jsou moc velký :(
No nevím nevím jestli jsem udělal dobře tímto nákupem.
Poradí někdo jak na ty MKV a Nero Media server?
Díky
vivid.sk (11472)|24.3.2011 22:44
[quote=Picino;336847]
Převedl jsem nějaké DVD do MKV pomocí programu MakeMKV a všechny tyto filmy taky nešli spustit :(
[/quote]
Nejde to lebo to tento pristroj nepodporuje (vid specifikaciu v manuale).
V kontajneri mkv sa nepodporuje MPEG2.

Osobne celkom nechapem tvoje pocinanie, sam si nechcel "mudru krabicku", (media playere bez HDD, ktore prehraju naozaj vsetko) a teraz sam ripujes DVD do mkv a prehravas ich z disku. Naco je to dobre? Sam si mohol predpokladat ze nejaky LG player nenahradi v plnom rozsahu hocikaju "mudru krabicku". Prehravanie multimedii cez USB na BluRay playeri je len ako dalsi doplnok (podobne ako ta ista funkcionalita v TV) a nikdy nebude perfektne!
Picino (11)|24.3.2011 23:19
Na přehavači je písmem jak kráva napsáno MKV, takže to podporuje. I v manuálu to je napsáno.
Psal jsem i že film Avatar jsem spustil ,ale film Auta a jiné už ne.
Nevím co znamená "V kontajneri mkv sa nepodporuje MPEG2"
vivid.sk (11472)|24.3.2011 23:27
Znamena to to, co som napisal. MKV = kontajner. MPEG2 = kodek.
a player ma v navode uvedene kontejnery a kodeky, ktore v nich podporuje. Ked si to nastudujes, zistis, preco to nejde.

Co sa tyka ostatnych mkv, problem je rovnaky, ako pri TV LG = vysoky pocet ref-frames. (=neprehras).

pre ilustraciu - tuto vidis co podporuje TV samsungg rady "B". Ako vidis - MPEG2 nepodporuje v kontajneri mkv, takze nemozes cakat, ze to bude fungovat. Predpokladam, ze podobny problem bude aj v LG. (ak chces prehravat DVD, musia mat priponu mpg alebo vob)

fat01 (114)|25.3.2011 06:31
[quote=Picino;336847] Kliknutím na můj účet to chtělo ID a heslo. zadal jsem to co mám do Win 7= nic :(
Následně jsem prolezl web a našel tohle http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=18886334%20and%20read%20post%20#1466
Po provedení vidím na přehrávači moje sdílené složky v domácí síti,ale ne ty co jsem nastavil v Nero MediaHome 4 :( Proto musím říct že server přes DLNA jsem nerozjel. Možná to bude problém ve Win 7. Jestli někdo víte jak na to... sem s tím.
[/quote]

Zkus tento postup:

mountovanie sietovych diskov windows7 som vyriesil tymto patchom do registrov:

Kód:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa]
"LimitBlankPasswordUse"=dword:00000001
"NoLmHash"=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\LanmanServer\Parameters]
"restrictnullsessaccess"=dword:00000000

"everyoneincludesanonymous"=dword:00000001

Ulozte to ako subor s priponou *.reg a vlozte do registrov dvojklikom.

Potom este upravte policy:

1 - On "Run" command, execute "secpol.msc". (alebo Control Panel - Administrative tools - Local Security Policy)
2 - Select "Local Policies" --> "Security Options" on the left pane.
3 - Select "Network Security: LAN Manager authentication level" on the right pane.
4 - Select "Send LM and NTLM – use NTLMV2 session security if negotiated".
5 - Click OK, close the remaining windows, and restart the computer.
Picino (11)|25.3.2011 12:48
[quote=fat01;336864]Zkus tento postup:
Kód:
Windows Registry Editor Version 5.00

"LimitBlankPasswordUse"=dword:00000001
"NoLmHash"=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\LanmanServer\Parameters]
"restrictnullsessaccess"=dword:00000000

"everyoneincludesanonymous"=dword:00000001

Ulozte to ako subor s priponou *.reg a vlozte do registrov dvojklikom.
[/quote]
Díky, zkusím večer vyzkoušet. Snad to zvládnu :)
Picino (11)|25.3.2011 12:52
[quote=vivid.sk;336858]Znamena to to, co som napisal. MKV = kontajner. MPEG2 = kodek.
[/quote]
Dobře, chápu že tedy v tom kontejneru MKV nefunguje MPAG2.
MPAG4 by ale mělo. Dokážu tedy převést Moje DVD co mám na disku uložený přes DVD shrink do MKV s kodekem MPAG4?
Píšu to správně?

Jak poznám u filmu než si ho stáhnu s jakým kodekem to je, když je tam uvedeno jen MKV. Nic víc.
fat01 (114)|25.3.2011 14:50
[quote=Picino;336896]Jak poznám u filmu než si ho stáhnu s jakým kodekem to je, když je tam uvedeno jen MKV. Nic víc.[/quote]

Program MediaInfo http://mediainfo.sourceforge.net/cs
vivid.sk (11472)|31.3.2011 22:52
[quote=Picino;336896]
Dokážu tedy převést Moje DVD co mám na disku uložený přes DVD shrink do MKV s kodekem MPAG4?
Píšu to správně?
[/quote]
- Nie.
- Nie.

:D
matouslucka (1)|8.3.2012 14:34
Zdravim koupil jsem si panasonic blu-ray 3d sa-btt262 a potrebuji poradit jak obejit registraci dewelopers nebo poradit kde stahnout neoficialni widgety nebo vubec co se vsim da delat predem moc dekuji