Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

PANASONIC TX-P42G30 (106cm), TX-P46G30 (116cm), TX-P50G30 (127cm)

Altar11 (2)|9.9.2011 22:38
Zdravím všechny! Podařilo se už někomu přijít na to, proč tv nepřehrává všechny MKV filmy? Pročetl jsem si celou diskuzi a vše co jsem našel jsem vyzkoušel a některé jdou a některé ne, děkuji!
t0ncek (30)|12.9.2011 10:18
Ahoj!

Jaký držák na zeď byste doporučili k modelu TX-P50G30? Chtěl bych ji zavěsit na zeď. Cenu bych si představoval tak do 1000 Kč.

Díky za tipy. :-)
_avatar (56)|12.9.2011 16:12
Mám nově TX P42G30 a bojuju s nastavením obrazu. Je normální, že TV při určitých pohybech v obrazu jakoby dopočítává tento pohyb a pak to působí, že je to nepřirozeně zrychlené (rozmázlé, trhané). Stává se to jak na DVB-T signálu tak při přehrávání BD či DVD, takže to musí dělat TV. Statický obraz je perfektní, rovněž rychlý sport je ok ale klasické scény, kde je vidět kontrast pozadí a pohyblivé popředí úplně trhají oči. Máte někdo podobné zkušenosti - je to nastavením nebo mám smůlu na kus?
slart (65)|12.9.2011 21:18
V nastavení obrazu zkus vypnout IFC (intelligent frame creation). Už nevím, jak se to nazývá v českém menu.
SpeedyS4 (3)|13.9.2011 17:05
Jsem novým majitelem P42G30e z euronicsu (záruka 40 měsíců) cena 17000kč plus 200kč recyklační poplatek.

Je slyšet hučení jen když přiložíte ucho k TV, televize byla na prodejně vystavena cca 100-200hodin, takže by se to už asi projevilo. Obraz je nádherný, mkv to zatím přehrálo všechno co jsem stáhl (mkv 18gb film atd) dále jsem zkoušel 3D filmy v mkv zda li se alespoň spustí a také vše OK.

přes wifi jsem hned nahrál nejnovější firmware který mi tv nabídla.

vypadá to že to byla velice dobrá koupě... takovej zlatej střed :)

mkv jsem zkoušel i z flashdisku, tak z 320gb usb externího disku bez napájení.

dále jsem otestoval USB z počítače, kde i na 10metrovém kabelu bylo vše bez problému, možná se trošku občas trhal obraz ale nevím zda je to počítačem nebo dlouhým kabelem... kvalita i zvuk byly ok.

audio výstup mám napojený do zesilovače a domácí reproduktory od známé TESLY takže také není co vytknout od basů až po výšky. Na dnešní dobu asi ideální poměr cena/výkon
_avatar (56)|13.9.2011 19:23
IFC off opravdu pomůže. Minimálně obraz z DVB-T je teď mnohem lépe koukatelný, a při přidání ostrosti je už skoro na úrovni jako jsem byl zvyklý na CRT. U BD je vypnuté IFC také znát ale tam přece ještě není obraz tak úplně plynulý ve všech scénách jak bych očekával v porovnání s jinými plazmami. Nicméně třeba si oči na to zvyknou:)
Ještě jeden dotaz, přijde mi, že obraz trochu "poblikává" je to normání?
bavorak (1494)|13.9.2011 19:36
poblikavanie je typicke hlavne pre plazmy panasonic. Je to aj u inych, ale vyrazne menej.
cyberpank (13)|14.9.2011 15:35
[quote=_avatar;366228]IFC off opravdu pomůže. Minimálně obraz z DVB-T je teď mnohem lépe koukatelný, a při přidání ostrosti je už skoro na úrovni jako jsem byl zvyklý na CRT. U BD je vypnuté IFC také znát ale tam přece ještě není obraz tak úplně plynulý ve všech scénách jak bych očekával v porovnání s jinými plazmami. Nicméně třeba si oči na to zvyknou:)
Ještě jeden dotaz, přijde mi, že obraz trochu "poblikává" je to normání?[/quote]

No k tomu je prave IFC, kdyz das na velke tak bezi obraz na 600Hz, ale tim muze vznikat zrychleni, ktereho ja si osobne uz ani nevsimnu, drive sem si ho taky vsimal vyrazne... A co sem nekde cetl, tak tak tato plazma byla jedina, ktera neblikala na kamere... K trhani obrazu, podle me kazda telka se trha, aspon ja to vidim nektera vic, nektra min a tadle mi zrovna prijde ze trha obrazem opravdu malo (samo tomu pomaha i IFC), jinak je taky jedna vec se koukat doma na jednu telku a videt jich milion v obchode, kde mi prijde ze se trhani obcas ztraci, hlavne diky chytremu materialu co do ni poustej..
_avatar (56)|15.9.2011 10:05
S tím IFC je to zrřejmě o zvyk, občas jsou momenty, kdy opravdu už vůbec nevadí. Nicméně s tím blikáním to nesouvisí. Stačí když si např. spustím Viera connect, a na bílých plochách statického obrazu je vidět znatelné poblikávání. Samozřejmě čím tmavší, tím méně patrné. Při kontrastních scénách je ale blikání docela dost nepříjemné. Je tedy nějaká funkce, která to dokáže zmírnit nebo je to už vlastnost? Porovnával jsem to s 3 roky starou plazmou Panasonic, kterou jsem umístil vedle a ta ikdyž měla znatelně horší obraz na stejném signálu takové výrazné blikání nevykazovala.
erik555 (776)|15.9.2011 10:10
Zacinam si utvrdzovat v to, ze cim novsie generacie panelov, tym horsie :D (alebo je to zle konstruovanymi obvodmi v TV? nie som elektrotechnik :D ).
Ale pomaly to aj chapem, ved filozofia podnikania je mat stale odbyt vyrobkov. Este aby TV vydrzali 10 i viac rokov v rovnakej bezchybnej kvalite ako pri kupe. To by museli poznizovat zamestnancov, alebo im poriadne siahnut na platy :D
pawe (3)|15.9.2011 12:02
Nemá někdo zkušenosti s používáním skype na tomto tv panelu(TX-P50G30E)? Zjišťuji zda jde použít nějaká alternaiva k USB kameře kterou doporučuje Panasonic. Za 3tisice mi to připadá přehnané,ale třeba jiná volba nebude. Např. k wifi adapteru od Panasonicu jsem alternativu za půlku našel.
Altar11 (2)|15.9.2011 13:26
[quote=pawe;366477]Nemá někdo zkušenosti s používáním skype na tomto tv panelu(TX-P50G30E)? Zjišťuji zda jde použít nějaká alternaiva k USB kameře kterou doporučuje Panasonic. Za 3tisice mi to připadá přehnané,ale třeba jiná volba nebude. Např. k wifi adapteru od Panasonicu jsem alternativu za půlku našel.[/quote]

Čauky! Tak se pochlub tím wifi adeptérem, měl bych zájem, díky!
pawe (3)|15.9.2011 20:42
[quote=Altar11;366489]Čauky! Tak se pochlub tím wifi adeptérem, měl bych zájem, díky![/quote]

No já jsem "NETGEAR WNDA3100 v.2" neuváděl záměrně jelikož tato alternativa je notoricky známá.Teď mi leží v šuplíku, fungoval ,ale kabel je pro větší datový tok ,určitě nlepší volba.Záruka je 2roky,možná jej hodím na aukro. Bohužel asi ta alternativa web kamery pro panasonic,nebud nic reálného...
vassago (28)|16.9.2011 11:06
[quote=Altar11;365776]Zdravím všechny! Podařilo se už někomu přijít na to, proč tv nepřehrává všechny MKV filmy? Pročetl jsem si celou diskuzi a vše co jsem našel jsem vyzkoušel a některé jdou a některé ne, děkuji![/quote]

To bych taky rád věděl, ale metodou pokusů jsem částečně dospěl k tomuto:
Před stahováním MKV se podívejte do media info na položky,
Format_Profile:
Format_Settings_RefFrames/String:

Televize skoro na 100% přehraje vše kde je Format_Profile: High@L4.1 a Format_Settings_RefFrames/String: 4 frame.
Tak na 50% přehraje High@L4.1 a 5 frame.
Téměř nikdy nepřehraje High@L4.1 a 6 a více frame.
Nikdy nepřehraje High@L5.1 a více.
Dále třeba nepřehraje video s popisem:
Formát: MPEG-4 Visual
Format_Profile: Advanced Simple@L5
Format_Settings_BVOP/String: Ano
Format_Settings_QPel/String: Ne
Format_Settings_GMC/String: 0 warppoint
Format_Settings_Matrix/String: Default (H.263)
CodecID: XVID
/: XviD

Nevím jak je v TV výkonný procesor, tedy jestli je to omezení HW, nebo jen SW. Obávám se však, že to bude omezení HW. :(

Prostě multimediální centrum v TV Panasonic je jen tak pro srandu. Maximálně na foto a MP3 (neumí ani FLAC!!! :( ) . Externí titulky u videí nekoukatelné (pidi písmenka, bílá bez pozadí = nečitelné) .
Dále není k dispozici ani jednoduchý browser, z viera connect je reálně použitelných minimum věcí.
Stále se nemohu zbavit pocitu, že v obrazu je více zelené než je zdrávo i po nastavení bílé a ostatních barev.

Info k rychlosti přepínání kanálů. U DVB-T celkem rychle, pomaleji při přepínání z SD na HD. Nejdříve je slyšet zvuk a potom je vidět obraz (cca 1-2s). U DVB-C s COMAX u UPC u SD celkem v pohodě, u HD už prodleva a z SD na HD nebo zpět dost výrazná prodleva 2-3 s. To přičítám vlivu kódování a přepínání komprese SD vs HD-MPEG-4.
Prostě výrobci cpou do TV všechny blbosti, ale na základ se.ou. Za tu dobu mohli trochu vylepšit rychlost přepínání kanálů. Když zavzpomínám na mé předchozí TV, tak novější modely, měly vždy o trochu větší prodlevu v přepínání kanálů než jejich přechůdci.
Až si vzpomenu, tak sem hodím nastavení barev u módu profesional, tak jak to mám já. Zatím se můžete pochlubit vy ostatní, ať je z čeho vybírat. :)
Moje doporučení Panasonicu - vybodněte se na VIERA CONNECT a podobné blbosti a nechte si záležet na kvalitě panelů a tunerů.
Pokud už implementujete funkce jako VIERA CONNECT, je potřeba plná podpora s aktualizací FW a možná se třeba porozhlédnout jak to mají s funkcemi jinde Philips, Samsung, LG.
vassago (28)|16.9.2011 13:42
Jestě info pro lidi co si objednají CONAX modul do CI slotu od UPC (firma LICA). Po vložení modulu do TV a zapnutí TV trvá tak 5-20 minut než se do karty nahrají práva na dekódování programů !!
Tedy pokud se vám po zasunutí modulu zobrazuje kanál kódován i když jej máte zaplacen, není třeba panikařit a počkat. No a vzhledem k tomu, že na začátku máte 10 dnů na ukázku odkódovány všechny programy, tak to chvíli trvá.
Tu větu o strpení bych tedy v manuálu ke CONAX modulu uvítal. Takhle dost lidí znervózní :)
SlavoF (834)|16.9.2011 16:54
to nie je vecou modulu, a zápisy na všetky programy je otázka stotín sekundy
je to vecou "kadencie" posielania inicializačných zápisov providerom v signáli
môže byť buď "ta ta ta" alebo "tatatatatatatatatatatatatatatatatata" :-E
aladar963 (36)|18.9.2011 11:19
Chtel bych se zeptal majitelu PDP Panasonic na nastaveni polozek obrazu.
"Redukce sumu obrazu"
"Detekce filmove kadence"
"Vylepseni rozliseni"

Vidite nejake rozdily pri zmene nastaveni?
vassago (28)|18.9.2011 19:41
[quote=aladar963;367023]Chtel bych se zeptal majitelu PDP Panasonic na nastaveni polozek obrazu.
"Redukce sumu obrazu"
"Detekce filmove kadence"
"Vylepseni rozliseni"

Vidite nejake rozdily pri zmene nastaveni?[/quote]

Redukci šumu mám vypnutou. Jsem na DVB-C u UPC a signal mam pekny. Při případném zapnutí nepozoruji žádný efekt.
Detekce filmové kadence. Tady jsem vypozoroval jediné zlepšení u statických textů třeba z DVD, ale při současném zapnutí Inteligent Frame Creation to nedělá dobrotu. Trhá se obraz. Tedy když už zapínat tak ne spolu s IFC.
Vylepšení rozlišení mám na střední úroveň, ale jde spíše o placebo efekt, než o to že by to bylo nějak vidět.
veider (1)|19.9.2011 15:48
Prosím řešil někdo WiFi k P50G30E? Je třeba zakoupit poměrně drahý USB adaptér DY-WL10E-K nebo to lze zaměnit za něco levnějšího, za předpokladu že nechci tahat kabel.
Diky
daniel321 (1)|19.9.2011 17:05
Helou, určite sa to tu niekde spomína, ale ešte raz by som rád vedel rozdiel medzi "TX-P46G30" a "TX-P46G20". G30 je zrejme novší model. Prečo na slovenskej stránke Panasonic je G20 drahšia ako G30?
Jasné tie ceny sú na míle vzdialené od predajných, ale prečo má starší modle vyššiu cenu? Chyba? Asi áno?
Mimochodom trochu ma irituje dosť veľká kazovosť čo sa tu spomína.
Ďakujem
vivid.sk (11472)|19.9.2011 17:12
Pretoze sa uz nepredava a ceny uvedene na webe su uvadzacie MOC.
Medzirocne ceny klesli, takze novsi model je lacnejsi (stoji cca tolko, za kolko sa vypredavala 20tka).
Husky (10)|19.9.2011 18:04
Ahojte,
před třemi dny jsem se stal majitelem novéhp TX-P50G30. Jsem docela nadšený, ale měl bych pár dotazů...
1. Dá se někde dohledat správné nastavení obrazu - kromě nastavení na flatpanelshd.com?
Jiné sem nikde nenašel.
2. Všiml jsem si, že v tmavých plochách se objevuje kontura barev - přesně ohraničený odstín,
obdoba např. 256 barev u PC. Prostě barevný přechod není plynulý, je ohraničený.
Někde sem na to v diskuzi již narazil, ale nemůžu to najít.

TV je připojená k multimediálnímu satelitu AZ Box HD Premium, přes HDMI, výstup PAL 1080p, 50Hz.

Díky za ochotu...
111a111 (139)|19.9.2011 19:54
[quote=Husky;367317]v tmavých plochách se objevuje kontura barev [/quote]

...tak som sa prave rozhodol pre LG. (uvazoval som o p50G30 ale radsej 3D bez chyb ako lepsiu ciernu s 8bitovymi farbami)



a ako je to s blikanim? Videl som na GT30 bezny SD obraz (CT24) a neblikalo to ani najmenej, ako to je s 24p obrazom?
VT30 v 3D blikal fakt moc, proste nepouzitelne, z toho tak jedine epilepticky zachvat niekto dostane. Ak to ma byt TOP model panasonicu, tak smeruje do poriadnych sraciek.
vassago (28)|28.9.2011 17:59
Teď jsem náhodou našel nějakou starou recenzi PANASONICU z roku 2008 a tam mimo jiné bylo :
"Také přepínání programů je mírně pomalejší, než by mohlo být"
Tedy již před 3 lety měl Panasonic problém s rychlostí přepínání programů. Do dneška to nevyřešili. To si snad dělají srandu, naprostá ignorace jedné z nejdůležitějších vlastností. Čím déle jí mám (TX-P42G30) tím víc proklínám pomalé přepínání. Na nějaké rychlé proběhnutí kanálů nelze ani pomyslet. Nebo jen pouhé zjištění, jestli reklama na kanále již přestala, je neuvěřitelné martýrium. :(
ka-spel (68)|29.9.2011 01:04
Uvažuji o TX-P42G30 a celkem mě odrazují příspěvky o brumu trafa. Hledal jsem po netu a našel jsem příspěvky o odstranění brumu (buzzing fix). Zkoušel to někdo?

http://www.avforums.com/forums/plasma-tvs/878642-panasonic-plasma-buzz-fix.html
atwa (13)|7.10.2011 10:55
Zdarvim mam dotaz mam TX-P50G30 a mam problemy z poustenim titulku u filmu v kodovani UTF - 08.Filmy poustim pres flashku 16GB jsou s koncovkou str maji stejny nazev jak film.Zmenil jsem titulky na UFT-08 i kdyz jsem je mel na flashce to jsem taky nekde vycetl ze kdyz to zmenil na PC a pak prevedl na flash ze se mu kodovani zmenilo zpet.Bouzel Tv titulky nevidi kdyz jsou v kodovani UTF-08 pokud je necham v kodovani ANSI tak je vidi ale nezobrazuje se ř ě a myslim jeste nejake pismenko.nevite kde muze byt problem??
Sleepsun (2)|8.10.2011 12:19
[quote=atwa;370514]Zdarvim mam dotaz mam TX-P50G30 a mam problemy z poustenim titulku u filmu v kodovani UTF - 08.Filmy poustim pres flashku 16GB jsou s koncovkou str maji stejny nazev jak film.Zmenil jsem titulky na UFT-08 i kdyz jsem je mel na flashce to jsem taky nekde vycetl ze kdyz to zmenil na PC a pak prevedl na flash ze se mu kodovani zmenilo zpet.Bouzel Tv titulky nevidi kdyz jsou v kodovani UTF-08 pokud je necham v kodovani ANSI tak je vidi ale nezobrazuje se ř ě a myslim jeste nejake pismenko.nevite kde muze byt problem??[/quote]


Mam stejny problem, zacal jsem to resit pridanim titulku rovnou do obrazu. Navic jsou titulky v oddelenem souboru moc male, v PC si je muzu i zvetsit. Konverze trva cca 20min, zalezi na vykonu PC. Programu na to je spousta, staci hledat na google. Ja pouzivam virtualdub.Na MKV zase mkv merge.
vassago (28)|8.10.2011 17:41
Moje vyzkoušené nastavení obrazu:
Hlavně pro SD a spíše přítmí používám nejčastěji:
mod: profesionál
kontrast: 46
jas: 1
barevná sytost:31
ostrost:3
eco: vyp
redukce šumu:vyp
rozsirene nastaveni

vyvážení bílé:
zisk červené: 1
zisk zelené: -15
zisk modré: 7
omezeni červ.:0
omezeni zelene: -1
omezení modré: 1

správa barev:
odstin červené: 0
o. zel: -6
o. mod:2
zbytek samé nuly

gama 2.2
intelligent FC: vyp
detekce film k.: vyp
vylepšené rozlišení: střední
boční panel: střední
převzorkování 16:9: zap
pixel orbiter: automaticky


Pro HD a přes den používám:
mod:normalni
kontrast: 49
jas: 1
barevná sytost:30
ostrost:5
Teplota barev:chladné
živá barva:vyp
eco: zap
redukce šumu:vyp
rozsirene nastaveni

vyvážení bílé:
zisk červené: 1
zisk zelené: -12
zisk modré: 7
omezeni červ.:0
omezeni zelene: -1
omezení modré: 1


gama 2.2
intelligent FC: vyp
detekce film k.: vyp
vylepšené rozlišení: vyp
boční panel: střední
převzorkování 16:9: zap
pixel orbiter: automaticky

Tak pokud se to někomu hodí jedině dobře :)
atwa (13)|9.10.2011 15:26
[quote=Sleepsun;370655]Mam stejny problem, zacal jsem to resit pridanim titulku rovnou do obrazu. Navic jsou titulky v oddelenem souboru moc male, v PC si je muzu i zvetsit. Konverze trva cca 20min, zalezi na vykonu PC. Programu na to je spousta, staci hledat na google. Ja pouzivam virtualdub.Na MKV zase mkv merge.[/quote]

Stahl jsem si mkvmerge GUI v 5.0 a mam problem kdyz s jeho pomoci do mkv vlozim titulky na KMPlayeru po spusteni je jen cerna obrazovka.Kdyz ale mkv spustim napr v VLC media player film bezi i s vlozenyma titulkama.Problem je kdyz soubor nahraji na flashku a zkousim pustit v Tv stejne jako na KMPlayeru jen cerna obrazovka.Nevite kde muze byt problem???
atwa (13)|10.10.2011 21:17
Tak si i sam odpovim bylo potreba nastavit u zvuku i videa v Extra options v compression none a uz video i zvuk bi vlozene titulky bezi
qay (105)|11.10.2011 21:52
Vyhlídnul jsem si ke koupi tuhle plazmu PANASONIC TX-P42G30,ale po komentářích zde jsem zklamanej.
Koupil byste ji někdo znovu ? Díky
ka-spel (68)|11.10.2011 22:17
Řeším stejné dilema. TX-P42G30 nebo větší LG. Nemá někdo informace co se chystá u Panasonicu na příští rok?
garb7 (1189)|11.10.2011 23:23
[quote=qay;371314]Vyhlídnul jsem si ke koupi tuhle plazmu PANASONIC TX-P42G30,ale po komentářích zde jsem zklamanej.
Koupil byste ji někdo znovu ? Díky[/quote]

Tak pokud bych chtěl rodičům dát solidní TV a taky abych se mohl dívat na stejnou kvalitu jako doma tak G30 to jistí.
kovarjos05 (69)|12.10.2011 00:02
Chlapci, chtěl bych se jen zeptat ohledně Pan.TX-P50G30 jestli stačí zakoupit Skilynk kartu a tu zasunout di CI slotu a zaregistrovat, nebo je třeba ještě něco navíc? Děkuji za odpověď a zdravím.
golfLC (1941)|12.10.2011 09:14
[quote=kovarjos05;371334]Chlapci, chtěl bych se jen zeptat ohledně Pan.TX-P50G30 jestli stačí zakoupit Skilynk kartu a tu zasunout di CI slotu a zaregistrovat, nebo je třeba ještě něco navíc? Děkuji za odpověď a zdravím.[/quote]

Do CI slotu potrebuješ ešte príslušný CI modul, do ktoreho vsunies kartu...
kovarjos05 (69)|12.10.2011 22:10
golfFC děkuji za info, ještě bych se chtěl zeptat jaký by asi byl ten modul nejvhodnější, nějak se v tom nevyznám, díky.....mohl by to být tady tento?....Smit Irdeto CI+ Skylink Ready modul....a nebo snad ten?

Karta SKYLINK HD IR + CA modul IRDETO SMIT novinka za 2090 Kč ?
Effe (5)|13.10.2011 14:38
[quote=t0ncek;366067]Ahoj!

Jaký držák na zeď byste doporučili k modelu TX-P50G30? Chtěl bych ji zavěsit na zeď. Cenu bych si představoval tak do 1000 Kč.

Díky za tipy. :-)[/quote]

A dá se vůbec pověsit na stěnu? Koukal jsem na svou TX-P46G30 a nevím kam by případný držák přišel.
V návodu je zmínka ,že se může použít jen ten co je přibalen....
kovarjos05 (69)|13.10.2011 23:21
Effe, já být tebou tak bych trochu přitlačil na ceně, mám tu samou telku co ty a koupil jsem držák Vesa, R1 za 1599 Kč. Je na nosnost 85 Kg , je otočný, sklopný, výklopný a co oceňuji nejvíc. že je i výsuvný až 75 cm od zdi, což velmi usnadní manipulaci s kabely a pod. Je to origo German, dvakrát lakovaný a dá se koupit asi jen na Aukru, jinde na netu jsem ho nenašel. Včera jsem ho zrovna montoval. Jsou sice přibaleny hmoždinky a vruty ale na ty raději zapomeň. Já koupil v železářství šrouby a k tomu široké podložky a tak jsem díry provrtal přez celou zeď (duté cihly) a zdruhé strany stěny jsem dal ještě pro vyztužení 2 desky a šrouby dotáhnul. Myslím že taková TV si takový držák zaslouží. Navíc to vypadá velice dobře.
Effe (5)|14.10.2011 19:35
[quote=kovarjos05;371719]Effe, já být tebou tak bych trochu přitlačil na ceně, mám tu samou telku co ty a koupil jsem držák Vesa, R1 za 1599 Kč. Je na nosnost 85 Kg , je otočný, sklopný, výklopný a co oceňuji nejvíc. že je i výsuvný až 75 cm od zdi, což velmi usnadní manipulaci s kabely a pod. Je to origo German, dvakrát lakovaný a dá se koupit asi jen na Aukru, jinde na netu jsem ho nenašel. Včera jsem ho zrovna montoval. Jsou sice přibaleny hmoždinky a vruty ale na ty raději zapomeň. Já koupil v železářství šrouby a k tomu široké podložky a tak jsem díry provrtal přez celou zeď (duté cihly) a zdruhé strany stěny jsem dal ještě pro vyztužení 2 desky a šrouby dotáhnul. Myslím že taková TV si takový držák zaslouží. Navíc to vypadá velice dobře.[/quote]

Já jen citoval příspěvek od kovarjos05 ,ten sháněl držák okolo 1000 Kč.
A jak se ten tvůj držák upevňuje na TV ? Doteď jsem koukal na CRT a žil jsem v představě,že vzadu najdu nějaké závity na připevnění držáku a najednou jsem zjistil,že tam nic takového není.Jedinou možnost připevnění na stěnu jsem viděl v úpravě části originálního stojanu.
kovarjos05 (69)|14.10.2011 22:08
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Effe, to si děláš srandu nebo to myslíš vážně? Přece na každé placce máš úchyty na šrouby. Sundej ty krytky co máš vzadu a můžeš montovat. Jinak cena tohoto držáku je jak už jsem psal víše...1599Kč. Ještě nějaká otázka?
Effe (5)|14.10.2011 23:08
Srandu si nedělám,podle počtu mých příspěvků by to mělo být zřejmé.Díky za info,fakt tam jsou :-))
golfLC (1941)|14.10.2011 23:23
[quote=kovarjos05;371484]golfFC děkuji za info, ještě bych se chtěl zeptat jaký by asi byl ten modul nejvhodnější, nějak se v tom nevyznám, díky.....mohl by to být tady tento?....Smit Irdeto CI+ Skylink Ready modul....a nebo snad ten?

Karta SKYLINK HD IR + CA modul IRDETO SMIT novinka za 2090 Kč ?[/quote]

... no to uz nie je otazka na mna, skor na niekoho s panasonicom, ale do CI+ by som nesiel... skusil by som skor mascoma.
JirikH (8)|16.10.2011 11:31
Zdravím
Co se televizí týče, tak jsem celkem nováček. Četl jsem si pár článků, jestli Lcd nebo PLASMU a asi by se mi více líbila plasma. Koukám především na sport, a obyč visílání - vše v SD kvalitě, ale s touto televizí bych určitě zařídil kvalitnější příjem. Mám doma ještě starý CRT a další televizi bych nechtěl kupovat po 2 letech. Padla mi do oka P42G30E a tak jsem přečetl témeř celé toto vlákno. Bohužel jak jsem již psal v úvodu, nejsem žádný odborník a tak bych se chtěl zeptat Vás, zda byste mi tuto televizi doporučili (bzučení, větráky, vypalování, blikání...), případně nějakou jinou?

Moc díky za každý názor
expert007 (3)|16.10.2011 22:51
Za seba mozem povedat, ze ja som uplne spokojny s mojou TX-P50G30-tkou, ziadne s tebou popisane problemy s nou nemam a telka uz asi pol roka slape ako hodinky. Obraz hlavne na HD programoch ako vino, trebalo len vykalibrovat obrazovku a uz len pozerat a pozerat. Rozbehol som na nej net, DLNA (az na titulky). Je to moja prva plasma a nelutujem tu investiciu. Snad to budem moct povedat aj o dva roky neskor.
vassago (28)|17.10.2011 15:28
[quote=JirikH;372107]Zdravím
Co se televizí týče, tak jsem celkem nováček. Četl jsem si pár článků, jestli Lcd nebo PLASMU a asi by se mi více líbila plasma. Koukám především na sport, a obyč visílání - vše v SD kvalitě, ale s touto televizí bych určitě zařídil kvalitnější příjem. Mám doma ještě starý CRT a další televizi bych nechtěl kupovat po 2 letech. Padla mi do oka P42G30E a tak jsem přečetl témeř celé toto vlákno. Bohužel jak jsem již psal v úvodu, nejsem žádný odborník a tak bych se chtěl zeptat Vás, zda byste mi tuto televizi doporučili (bzučení, větráky, vypalování, blikání...), případně nějakou jinou?

Moc díky za každý názor[/quote]

Mám P42G30E.
Bzučení a větráky - bzučí hlavně při velkých bílých plochách, z 1,8m to slyšíte v tiché místnosti až když je hlasitost někde na 10 až 8 a to jen, když se na to soustředíte. Větráky jsou slyšet jen při vypnutém zvuku (1,8m) a pokud je televize zahřátá (třeba právě přehraný film fullhd s nastavením obrazu dynamic=velká spotřeba). Ten šum větráků je, ale opravdu sotva znatelný. Jejich projev překrývá bzučení, které je o trochu hlasitější. Jsem na zvuky dost citlivý, takže slyším, ale rodinka trvá na tom, že není slyšet nic z (1,8m) :) . Ovšem tohle se fakt dá přežít v pohodě

Vypalování jsem nepozoroval, ale je pravda, že obrazovku Windows jsem na tom třeba 5 hodin neměl. Max. 0,5h a nic jsem neviděl. CT24 pruh dole úplně v pohodě. Vypalování tedy úplně v pohodě.
Blikání - bliká jako všechny plasmy. Zase je to nejvíce vidět na světlých plochách při nastavení velké světlosti (třeba reklamy na dynamic). Na to blikání jsem celkem "hajsavej" a musím říct, že mi to někdy vadí. Ale pokud si nedáte obraz na "plný pecky", což většinou nemáte, dá se to přežít, ale já to vidím. LCD je proti tomu v blikání nebe, ale co se týče obrazu nesahá plasmě ani po paty.
Nejhorší bylo vykalibrování obrazu tak, aby zmizel nádech do zelena. Po mnoha pokusech a omylech, mohu říct, že jsem celkem spokojen, ale nikoliv 100%. Já tam tu zelenou prostě pořád vidím, rodina na to, že bych si měl dojít k očnímu :)
Na přehrávání multimédií (kromě fotek a MP3) raději zapomeňte a připravte se na koupi minimálně MMC zařízení(obrovské problémy s titulky, formáty MKV ... ).
Plasmu, dle mě naprosto doporučuji na sport(fotbal, hokej, tenis) a pak taky na animované filmy. Tak krásně jako na plasmě to prostě nikde jinde nevypadá.
jarino1978 (8045)|17.10.2011 21:06
[quote=vassago;372383]ale co se týče obrazu nesahá plasmě ani po paty.[/quote]
[quote=vassago;372383]Nejhorší bylo vykalibrování obrazu tak, aby zmizel nádech do zelena. Po mnoha pokusech a omylech, mohu říct, že jsem celkem spokojen, ale nikoliv 100%. Já tam tu zelenou prostě pořád vidím.[/quote]

tak krásne protirečenie...
vassago (28)|17.10.2011 22:14
[quote=jarino1978;372476]tak krásne protirečenie...[/quote]

Takže ještě jednou a pro některé v přirovnání s čísílky :)

LCD obraz je tak na 20%, PLASMA obraz tak na 90%. Tedy LCD obraz sahá plasmě max. po paty :)

Na 100% obraz, stále čekám.

Ale P42G30 má celkem pěkný poměr cena/výkon.

Pokud ti nevadí blikání(ale jak říkám já to vidím ostatní ne) a chceš TV na sporty pak doporučuji tuto plasmu .
Pokud by byl na TV většinu času statický obraz, pak v tomto případě LCD.
Pokud máš víc peněz, pak bych doporučil P42GT30 nebo VT30. Ty mají obraz ještě lepší. Mají ještě lepší černou. Ale musíš si připlatit nejen za obraz, ale i za možnost 3D, kterou někdo nevyužije.
vassago (28)|18.10.2011 12:08
Dnešním dnem (18.10.2011) se nás Panasonic rozhodl obdařit novým firmwarem 1.318.
Dle popisu by měly přibýt placené služby ve VieraMarketu.
Uvidíme.

Upgrade buď přes TV, nebo zde:
http://panasonic.jp/support/global/cs/tv/download/fw/down_eu4.html
JirikH (8)|18.10.2011 14:30
Moc díky za názory. Statický obraz by neměl být vůbec, blikání jsem u u kamarádčiné plasmy nezaznamenal žádné takže to asi taky nevidím:-). Co se týče VT a GT tak lepší obraz bych bral, ale nechce se mi dávat peníze za 3D, protože dle mého názoru je to "slepá ulička" a hlavně 3D vždycky bylo tak, že vystupovalo z obrazu ven - dnešní 3D naopak ustupuje dozadu za obraz nebo jak bych to napsal. Známý to dle mého názoru výstižně popsal jako "akvarium" efekt... Takže proto mě 3D vůbec neláká a nejspíš tedy budu muset oželet ten obraz. Ale myslím, že po mém CRT to bude i tak hodně velká změna:-)