Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

PANASONIC TX-P42G30 (106cm), TX-P46G30 (116cm), TX-P50G30 (127cm)

ka-spel (68)|4.12.2011 18:43
[quote=sirdo;382353]TV uz DVB-T tuner obsahuje, takze len pripojis antenu a ladis:)...[/quote]

Akorát se nesmí leknout toho, že to nejdříve po prvním připojení přes průvodce ladí analog a vzhledem k jeho vypnutí to nic nenaladí - jedině hlášku o ukončení analogového vysílání. K naladění DVB-T je pak potřeba se dostat přes menu. Jinak veškeré menu a nastavení je super přehledné a snadno pochopitelné. Vše během chvilky i net. Jediné s čím si teď hraji je DLNA přes Serviio.
frappje (4)|4.12.2011 18:48
[quote=ka-spel;382358]Akorát se nesmí leknout toho, že to nejdříve po prvním připojení přes průvodce ladí analog a vzhledem k jeho vypnutí to nic nenaladí - jedině hlášku o ukončení analogového vysílání. K naladění DVB-T je pak potřeba se dostat přes menu. Jinak veškeré menu a nastavení je super přehledné a snadno pochopitelné. Vše během chvilky i net. Jediné s čím si teď hraji je DLNA přes Serviio.[/quote]

Ne, to já se nelekám. .) Já si rád pohraju, jen jsem nevěděl jak, resp. já bych na to asi i přišel, jen jsem nevěděl, zda-li "to" funguje i bez set-top boxu. Zítra koupím novej koaxiál a všichni doma budou spokojeni.


Díky všem.
holdoff (4)|9.12.2011 10:06
Pracujem ako servisny technik pre znacku Panasonic, cize opravujem kancelarsku techniku a aj ciernu techniku. Musim povedat, ze je v podstate jedno aky model si kupite, kazi sa vsetko. Iked zda sa mi, ze tych G30-tok je o nieco viacej. Vsetko sa vsak riesi vymenou dosky a TV dalej funguje.

Co sa tyka toho bzucania u G30, tak osobne som ho pocul len z bizka ked som mal hlavu vzadu, pokial bol pusteny zvuk, tak som nic nepocul. O ventilatoroch sa bavit ani nebudem, tie niesu pocut absolutne ak samozrejme na nich nieje daka vada.

Osobne odhliadnuc od vsetkeho co sa o tejto TV popisalo nad nou rozmyslam tiez. Vyhovuje mi bohata finkcna vybavenost a hlavne aj priazniva cena.

Co sa tyka este vypalovania loga, s takou reklamaciou som sa stretol asi raz a to bola reklamacia z predajne elektroniky kde tu TV maju vkuse zapnutu. Cez servisny mod sa da pekne pozret kolko ma TV nabehane a kolko mala zapnuti, cize tam to neoklamu, ze bola zapnuta kratko. Neverim tomu ze pri beznom pozerani TV sa dakomu vypali logo a podobne.
Sinpa (18)|9.12.2011 14:34
A jak se dostat do servisního modu? :-)
holdoff (4)|9.12.2011 15:08
[quote=Sinpa;383420]A jak se dostat do servisního modu? :-)[/quote]

na telke zboku drzat - Hlasitost az na minimum a potom sucasne na ovladaci 3x stlacit NULU

Nebudete sa tam pravdepodobne ajtak vobec vyznat a navyse budete muset odznova nastavovat jazyk, krajinu a pod...

Ak chcete zistit pocet nabehanych hodin je este jeden sposob, ten si este presne overim a dopisem sem. U tohoto by nemalo hrozit opatovne nastavovanie TV
Sinpa (18)|10.12.2011 21:04
Super :)
SlavoF (834)|11.12.2011 15:30
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?p=311884#post311884
malo by to byť rovnako aj na G30
opätovné nastavovanie nebolo treba
tomas_89 (4)|11.12.2011 22:37
Dobrý deň, chcel by som sa spýtať pánov odborníkov :-) Na telke PANASONIC tx p42g30e nám nejde zo zadného USB vstupu spustiť mkv. súbor (16Gb USB Kingston). Neviem, čím to je, rozmýšlali sme, že možno nejakým chýbajúcim pluginom. Poradíte, dakujem ?!
SlavoF (834)|12.12.2011 10:01
žiadnym pluginom to určite nebude,
tak daleko ešte Panas so svojimi TV nedošiel :D
a z bočného to ide? a ten klučik s tým súborom tam vidíš?
zrejme to bude len formátom toho klúčika
john_rock (20)|12.12.2011 17:06
Dobrý den,
byl jsem celkem rozhodnutý, že půjdu do TX-P50G30E, ale čím více pročítám toto téma, tím více mám pochybností. Chtěl bych se zeptat na pár otázek.

1) Jak je to s blikáním obrazu u tohoto typu, je to na všech stejné nebo se to liší od kusu, dá se na to normálně dívat?

2) Externí titulky k avi i mov. Jdou po převedení do UTF-8 v pohodě? Nejsou moc malé na vzdálenost 5 metrů?

3) Už někdo přišel jaké mov soubory jdou a jaké nejdou přehrát?

4) Jak je to s odlesky od slunce? Televize by byla v docela prosluněném pokoji, máme tu žaluzie, ale ty sou celkem k ničemu, bude potřeba koupit rolety. Zlepší se viditelnost při zvýšení jasu nebo něčeho podobného? Bude se na tv dát dívat když bude jasno? Už u stávající crt je celkem problém :)

5) Jak je to s vypalováním obrazu. Co je potřeba udělat při prvním používáním TV, všude se píše něco jiného a já fakt nevim, jestli roztahovat obraz, aby nebyly vidět černé pruhy nebo loga tv nebo něco podobného. Žádnou plasmu jsem nikdy neměl.

6) Jak je to s nahráváním na HDD, jde nějak obejít, aby si ho tv nenaformátovala nebo naformátovala a potom se videa dala přehrát v PC?
Po naformátování je potom hdd k ničemu, protože pořád formátovat ho nebudu, kdybych ho zrovna chtěl dát někam jinam. Pochopil sem to tak, že pro nahrávání musí být prostě 1 hdd a ten zůstane v tv.
Přece někdo musel přijít na to jak to v pc obejít :)


To je asi zatím všechno, byl bych rád, kdyby mi na tyto otázky (klidně i samostatně) někdo co nejdříve odpověděl, protože plánuji tv objednat v brzké době. Díky moc.
Calebcz (138)|12.12.2011 18:01
[quote=john_rock;384171]1) Jak je to s blikáním obrazu u tohoto typu, je to na všech stejné nebo se to liší od kusu, dá se na to normálně dívat?[/quote]Vsechny neopdp blikaji naprosto stejne. Zda se na to da normalne divat je idividualni otazka. Ja osobne se na to divat nedokazu, pritelkyne nemela nejmensi problem. Staci zajit do libovolneho shopu s elektronikou a TV si nechat predvest, idealne na pozemnim vysilani (50Hz). Pokud vam nebude blikat, tak s ni problem mit nebudete. Bluray pak lide stejne provozuji v 60Hz, protoze jim nevadi trhani zpusobene 3:2 pooldownem, nebo si dokonce zapinaji IFC a jine nasobice snimku. 60Hz uz neblika skoro vubec, takze jediny problem byste mohl videt pri 50Hz, tj. pozemnim digitalnim vysilani, pripadne primo v prehravaci/menu televize. 24Hz rezim je nepouzitelny zcela, bez ohledu na oci.

[quote]2) Externí titulky k avi i mov. Jdou po převedení do UTF-8 v pohodě? Nejsou moc malé na vzdálenost 5 metrů?[/quote]Priznam se, ze titulky sem rozumne nerozchodil.

[quote]3) Už někdo přišel jaké mov soubory jdou a jaké nejdou přehrát?[/quote]mov jsem nezkousel, ale podpora x264 (hd ripy v mkv) je dost slaba.

[quote]4) Jak je to s odlesky od slunce? Televize by byla v docela prosluněném pokoji, máme tu žaluzie, ale ty sou celkem k ničemu, bude potřeba koupit rolety. Zlepší se viditelnost při zvýšení jasu nebo něčeho podobného? Bude se na tv dát dívat když bude jasno? Už u stávající crt je celkem problém :) [/quote]Gcko je na tom velmi dobre. Kazdopadne plazma ma horsi uroven cerne pri dennim sledovani proti dnesnim LCD. Top rady (VT u panasonicu, D8000 u Samsungu) jsou na tom opet lepe nez Gcko, ale i tak bych Gcko radil v plazmach do nadprumeru co tyce tohodle parametru.

[quote]5) Jak je to s vypalováním obrazu. Co je potřeba udělat při prvním používáním TV, všude se píše něco jiného a já fakt nevim, jestli roztahovat obraz, aby nebyly vidět černé pruhy nebo loga tv nebo něco podobného. Žádnou plasmu jsem nikdy neměl.[/quote]Moderni plazmy pri "nehospodovem rezimu" uz problem s vypalovanim nemaji, navic televize si obraz cas od casu posune (nepozorovatelne), takze ani logo stanice by nemel byt problem.

[quote]6) Jak je to s nahráváním na HDD, jde nějak obejít, aby si ho tv nenaformátovala nebo naformátovala a potom se videa dala přehrát v PC?
Po naformátování je potom hdd k ničemu, protože pořád formátovat ho nebudu, kdybych ho zrovna chtěl dát někam jinam. Pochopil sem to tak, že pro nahrávání musí být prostě 1 hdd a ten zůstane v tv.
Přece někdo musel přijít na to jak to v pc obejít :)[/quote] Nezkousel jsem, ale odhaduji ze data budou sifrovana nejaky unikatnim klicem televize, takze velmi pochybuju o tom, ze s tim pujde neco udelat.
john_rock (20)|12.12.2011 20:14
díky za odpovědi. Titulky a hd videa jsou pro mě dost důležité, ale snad si nějak poradím. Moc alternativ jsem stejně nenašel na tak velkou úhlopříčku za přijatelnou cenu. Jedině by možná přicházela v úvahu LG 50PV350, je o dost levnější, ale podle názorů si nejsem jistý, taky má hodně much.
tomas_89 (4)|12.12.2011 20:32
[quote=SlavoF;384053]žiadnym pluginom to určite nebude,
tak daleko ešte Panas so svojimi TV nedošiel :D
a z bočného to ide? a ten klučik s tým súborom tam vidíš?
zrejme to bude len formátom toho klúčika[/quote]

Zdravím, nuž ono ide o to, že formát toho kľúča "bol" FAT32 a kedže na ten typ formátu nejde dať veľký súbor, tak som kľúc prekonvertoval na NTSF. (tiež som myslel, že by tom mohlo byť tým, vŕta mi to v hlave...) :-( No súbor vidím, bočný som neskúšal, ani neviem či tam nejaký je, lebo to skúša môj krsný, ja tú telku dobre nepoznám, som skôr riešiteľ takýchto vecí. :-D
Calebcz (138)|12.12.2011 21:54
[quote=john_rock;384243]díky za odpovědi. Titulky a hd videa jsou pro mě dost důležité, ale snad si nějak poradím. Moc alternativ jsem stejně nenašel na tak velkou úhlopříčku za přijatelnou cenu. Jedině by možná přicházela v úvahu LG 50PV350, je o dost levnější, ale podle názorů si nejsem jistý, taky má hodně much.[/quote]Osobne, pote co jsem vratil prave G30, se rozhoduji mezi Samsung PS51D550 a PS51D6900. D550 ma vyrazne horsi antireflexni vrstvu, jinak nevim o zadnem dalsim pro me pouziti vyznamnem rozdilu. Plazmu od LG bych fakt nebral, uroven cerne u LG je v teto cenove hladine dle meho nazoru prilis spatna.
john_rock (20)|12.12.2011 22:08
[quote=Calebcz;384300]Osobne, pote co jsem vratil prave G30, se rozhoduji mezi Samsung PS51D550 a PS51D6900. D550 ma vyrazne horsi antireflexni vrstvu, jinak nevim o zadnem dalsim pro me pouziti vyznamnem rozdilu. Plazmu od LG bych fakt nebral, uroven cerne u LG je v teto cenove hladine dle meho nazoru prilis spatna.[/quote]

proč si jí vracel? Něco nešlo nebo se ti nezdála?
Karel286 (73)|12.12.2011 23:36
[quote=tomas_89;384255]Zdravím, nuž ono ide o to, že formát toho kľúča "bol" FAT32 a kedže na ten typ formátu nejde dať veľký súbor, tak som kľúc prekonvertoval na NTSF. vecí. :-D[/quote]

Je potřeba použít formát exFAT. Pak vše pracuje jak má (tzn. možnost použití velkých souborů, TV flash „vidí“)
Podporu formátu exFAT do WIN XP je nutno doinstalovat (stáhnout ze stránek microsoftu, aplikace KB995704):
http://www.microsoft.com/downloads/cs-cz/results.aspx?freetext=KB955704&displaylang=cs&stype=s_basic
Calebcz (138)|13.12.2011 07:39
[quote=john_rock;384309]proč si jí vracel? Něco nešlo nebo se ti nezdála?[/quote]Da se to dohledat v tomhle threadu, televizi sem kupoval primarne na prehravani filmu (24p), vracel sem ji kvuli nesnesitelnemu blikani v tomto rezimu.
tomas_89 (4)|13.12.2011 12:15
[quote=Karel286;384334]Je potřeba použít formát exFAT. Pak vše pracuje jak má (tzn. možnost použití velkých souborů, TV flash „vidí“)
Podporu formátu exFAT do WIN XP je nutno doinstalovat (stáhnout ze stránek microsoftu, aplikace KB995704):
http://www.microsoft.com/downloads/cs-cz/results.aspx?freetext=KB955704&displaylang=cs&stype=s_basic[/quote]

díki moc pomohol si mi :)
ale na Windows 7 by to nebolo? :-)
SlavoF (834)|13.12.2011 12:45
vo Win7 vy to malo byť štandardne
skús na klučik kliknúť pravým - formátovať a pozri či tam nemáš exFAT
tomas_89 (4)|13.12.2011 20:28
[quote=SlavoF;384423]vo Win7 vy to malo byť štandardne
skús na klučik kliknúť pravým - formátovať a pozri či tam nemáš exFAT[/quote]

Nuž, naformátoval som ten kľúčik, bol exfat (boli tri možnosti, naformátoval som ho na exfat), následne som vložil BR film (mkv. súbor), vložil do telky (USB port) aj vzadu aj na boku no nešlo to načítať. Už potom neviem v čom je chyba :)
PajikS (3)|14.12.2011 08:39
Dobrý den.

Vím, že můj dotaz nepatří přímo sem, ale zde chodí asi nejvíc lidí. Včera mi přišla plazma TX-P46GT30. Nemohl jsem se dočkat až TV zapojím, ale už při vybalování se naplnily mé obavy. Ovladač nebyl v žádném igelitu, chyběl šroubek na plastovou krytku stojanu (vyřešil jsem vlastním) a i na igelitu, ve kterém byla TV zabalena bylo poznat, že byl rozdělaný a znovu zabalený. Po zapnutí a naladění sat.tuneru přišlo to nejhorší. V dolní levé a i pravé části TV bylo vidět vypálený obraz (nějaký pruh a do konce i nějaká písmena Viera, server). Tady to fórum pročítám už dlouho a tak jsem zkusil spustit servisní menu (tl. - na TV a 3x 0 na dálkáči). Objevila se sice tabulka, z které jsem poznal verzi firmware (je tam poslední 1.318 z října 2011), ale nemůžu vyčíst kolik má najeto hodin. Prosím tedy o radu, jak to zjistit (pohyb v menu nebo název položky). Jsem rozhodnutý TV vrátit ve 14-ti denní lhůtě. Mám to jen zabalit a odeslat nebo jim napsat, co jsem zjistil za vady a požadovat třeba jiný nový kus ?
Děkuji.
SlavoF (834)|14.12.2011 09:43
slart (65)|14.12.2011 10:43
[quote=PajikS;384613]Mám to jen zabalit a odeslat nebo jim napsat, co jsem zjistil za vady a požadovat třeba jiný nový kus ?
Děkuji.[/quote]
Jak píše SlavoF, zabalit a odeslat zpět. Žádné důvody nemusíš uvádět, pokud to bylo koupené přes e-shop a vracíš to v rámci 14 dní.
Nevím, co by se stalo, kdybys napsal, že jsi našel závady a požaduješ jiný kus - aby to pak nebrali jako reklamaci, na kterou pak mají 30 dní.
PajikS (3)|14.12.2011 11:18
Díky za radu. Hned jak dorazím z práce domů, tak to vyzkouším. TV byla kupovaná přes e-shop Cinema-Shop Praha. Doufám, že se při vrácení nebudou vykrucovat, že TV byla rozbalena a v provozu.
krtek6 (32)|14.12.2011 16:12
můžu mit jeden individuální dotaz? snad to tu nikde není..vyreklamoval jsem nyní svou 46G20E a protože mi obchodník nebyl schopen dát novy nebo novější kus vrátil mi peníze..můj dotaz je spíše obchodní..bude finančně výhodnější koupit novou tv ještě nyní před koncem roku...nebo až po novém roce?..ptám se z důvodu čachrů DPH a podobně..
geronimoh (2327)|14.12.2011 18:06
[quote=slart;384645]Jak píše SlavoF, zabalit a odeslat zpět. Žádné důvody nemusíš uvádět, pokud to bylo koupené přes e-shop a vracíš to v rámci 14 dní.
Nevím, co by se stalo, kdybys napsal, že jsi našel závady a požaduješ jiný kus - aby to pak nebrali jako reklamaci, na kterou pak mají 30 dní.[/quote]

[quote=PajikS;384654]Díky za radu. Hned jak dorazím z práce domů, tak to vyzkouším. TV byla kupovaná přes e-shop Cinema-Shop Praha. Doufám, že se při vrácení nebudou vykrucovat, že TV byla rozbalena a v provozu.[/quote]

Je potřeba rozlišit reklamaci a odstoupení od kupní smlouvy ve lhůtě 14 dnů. Reklamace je že chci odstranit závady, odstoupení od kupní smlouvy znamená že vracím televizor a chci zpět peníze (důvody netřeba uvádět) . Odstoupení od kupní smlouvy je potřeba dát písemně (přiložit k faktuře a televizoru). Vzor se dá najít na NETu. Že byl televizor vybalený a v provozu nevadí, ale nesmí být poškozen, například poškrábán a podobně.
PajikS (3)|15.12.2011 08:46
Takže ta moje "nová" GT30 má naběháno 520 hodin a 105 zapnutí/vypnutí. Každopádně ji vrátím, ale teď vážně přemýšlím, jestli jít znovu do plazmy, když se obraz skutečně vypaluje ( 500 hod není přece moc) nebo raději do LED. Budu to řešit až po novém roce. Zatím díky za rady.
SlavoF (834)|15.12.2011 09:48
tu moju som už strašne dávno nekontroloval koľko má natočené, ale už to musí byť hojojój ...
ešte sa mi nestalo že by som si všimol niekde čolen nejakú čmuhu alebo náznak, tak neviem, ale ja som od prvého zapnutia poctivo zahoroval obrázkami
[FONT=Times New Roman][COLOR=#0000ff]https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?p=352818#post352818[/COLOR][/FONT]
[FONT=Times New Roman][COLOR=#0000ff]https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?p=311805#post311805[/COLOR][/FONT]
mňa na LCD v súčasnej situácii nepresvedčí ani pán boh ;), o chvíľu kupujem ďaľšiu plazmu
Bankoko (122)|15.12.2011 11:41
[quote=SlavoF;384856]tu moju som už strašne dávno nekontroloval koľko má natočené, ale už to musí byť hojojój ...
ešte sa mi nestalo že by som si všimol niekde čolen nejakú čmuhu alebo náznak, tak neviem, ale ja som od prvého zapnutia poctivo zahoroval obrázkami
[FONT=Times New Roman][COLOR=#0000ff]https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?p=352818#post352818[/COLOR][/FONT]
[FONT=Times New Roman][COLOR=#0000ff]https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?p=311805#post311805[/COLOR][/FONT]
mňa na LCD v súčasnej situácii nepresvedčí ani pán boh ;), o chvíľu kupujem ďaľšiu plazmu[/quote]

Ahoj. Aku teraz kupujes? Inak volal som do Prahy na zakaznicku podporu Panasonic a mal si pravdu, rozdiel medzi G a GW je udajne len v sat. tunery.
SlavoF (834)|15.12.2011 14:03
[quote=Bankoko;384867]Aku teraz kupujes? ....[/quote]
toť dilema roka, zatiaľ mi to vychádza tak že treba počkať na nový lineup 2012, čiže reálna kúpa sa asi odkladá na marec 2012 , aby som bol presnejší iné ako Panasonic plazma neuvažujem,
ak by som sa rozhodol náhle už teraz tak asi TX-P50ST30E
plán je 42G20 z obyvaku presunúť synátorovi do izby a do obyvaku 46"-50", ale hádam ho ešte presvedčím chvílu vydržať, lebo nechcem mať 2x lineup za sebou, chcem aspoň jeden lineup preskočiť
[quote=Bankoko;384867].... Inak volal som do Prahy na zakaznicku podporu Panasonic a mal si pravdu, rozdiel medzi G a GW je udajne len v sat. tunery.[/quote]
ano, takže to platí:

[quote=Bankoko;384687]Ahoj. Vie niekto aky je rozdiel medzi PANASONIC VIERA TX-P46G30E a PANASONIC VIERA TX-P46GW30E?
Videl som v Datarte TV PANASONIC VIERA TX-P46GW30E. Viem, ze je tam sat. tuner. Na PANASONIC VIERA TX-P46GW30E sa mi zdal obraz nasedly oproti PANASONIC VIERA TX-P46G30E. Dik.[/quote]
[quote=SlavoF;384693]ozaj len zdal, lebo okrem toho DVB-S nič
to je príklad toho, že[COLOR=red] podľa obrazu na predajni sa vyberať nedá[/COLOR][/quote]
Bankoko (122)|15.12.2011 14:13
[quote=SlavoF;384888]toť dilema roka, zatiaľ mi to vychádza tak že treba počkať na nový lineup 2012, čiže reálna kúpa sa asi odkladá na marec 2012 , aby som bol presnejší iné ako Panasonic plazma neuvažujem,
ak by som sa rozhodol náhle už teraz tak asi TX-P50ST30E
plán je 42G20 z obyvaku presunúť synátorovi do izby a do obyvaku 46"-50", ale hádam ho ešte presvedčím chvílu vydržať, lebo nechcem mať 2x lineup za sebou, chcem aspoň jeden lineup preskočiť

ano, takže to platí:[/quote]

Ja mam Panasonic QUINTRIX TX-32PX10P chcem nahradu za nieco vacsie. Stale rozmyslam, vaham, ze ci si urobit pekne vianoce teraz alebo az na rok. Datart ma TX-P46GW30 za celkom dobru cenu. http://www.datart.sk/katalog/Plazmovy-televizor-PANASONIC-TX-P46GW30.html Bojim sa trochu toho piskania. Ale niektori uzivatelia na forach pisu, ze to vobec nepocuju. Tak babo rad :-)
SlavoF (834)|15.12.2011 14:17
ale TX-P46G30E je lacnejší a sat tuner nepotrebuješ, tak načo GW?
http://www.datart.sk/katalog/Plazmovy-televizor-PANASONIC-TX-P46G30E.html
Bankoko (122)|15.12.2011 14:25
[quote=SlavoF;384892]ale TX-P46G30E je lacnejší a sat tuner nepotrebuješ, tak načo GW?
http://www.datart.sk/katalog/Plazmovy-televizor-PANASONIC-TX-P46G30E.html[/quote]

Chcel som darcek ten DVD prehravac. Joke :-). No vcera 46G30 este nemali. Dufam, ze to nebude predvadzaci model, nejaka prebalena TV z nejakeho obchodu. To by ma nastvalo.
SlavoF (834)|15.12.2011 19:11
[quote=SlavoF;384888]toť dilema roka, zatiaľ mi to vychádza tak že treba počkať na nový lineup 2012, čiže reálna kúpa sa asi odkladá na marec 2012 , ... , ak by som sa rozhodol náhle už teraz tak asi TX-P50ST30E...., ale nechcem mať 2x lineup za sebou, chcem aspoň jeden lineup preskočiť ...[/quote]
a je rozhodnuté, odpoveď na môj dotaz ohľadne dostupnosti TX-P50ST30E v obchode s najnižšou cenou:
tento tovar je dostupný až koncom januára, začiatkom februára 9-)
a naháňať sa a zháňať nemienim, pohoda klídek a tabáček :-E
lineup 2012 to istí
SPAWN (744)|15.12.2011 20:23
[quote=PajikS;384845]Takže ta moje "nová" GT30 má naběháno 520 hodin a 105 zapnutí/vypnutí. Každopádně ji vrátím, ale teď vážně přemýšlím, jestli jít znovu do plazmy, když se obraz skutečně vypaluje ( 500 hod není přece moc) nebo raději do LED. Budu to řešit až po novém roce. Zatím díky za rady.[/quote]

U kazdeho modelu se najdou zmetky. Mozna je to tvuj pripad. pod pojmem vypalovani na GT30 si precatavujes co? Ja osobne bych do LCD s LED nesel ac mam doma 47LV570S vsude vychavalovana LED TV.:-E Pro ty co me znaji tak chapou jaky hrich jsem proved.:-(

PS: ...vracim se k PDP!!!
SlavoF (834)|15.12.2011 21:50
neznam, ale chápu :D
[quote=SlavoF;384856]....mňa na LCD v súčasnej situácii nepresvedčí ani pán boh ;), o chvíľu kupujem ďaľšiu plazmu[/quote]
john_rock (20)|16.12.2011 20:55
ode dneška jsem vlastníkem plazmy TX-P50G30, koupeno v electroworldu za 21k.
První dojmy - NAPROSTÁ PARÁDA!!!!
měl jsem trochu obavy po přečtení všech příspěvků o možných i nemožných chybách co údajně tato tv má, ale po zapojení byly hned pryč.

Obraz - i bez nastavování naprosto senzační, mám první plazmu a je to paráda. Ještě si s tím zkusím pohrát a určitě to bude ještě lepší.

média - tv přehraje z hdd většinu mých filmů a že jich není málo, full hd mkv soubory cca 15 gb úplně v pohodě. U některých jde dokonce i DTS zvuk nebo alespon to tv píše, že je to dts a když nejde, tak stačí jednoduše zkonvertovat do ac3, to není problém.
Jen pár věcí mi tv nepřehrála, ale to je minimum a externí titulky by mohli být lepší, to je pravda, ty nestojí za nic. Jinak pro moje potřeby to bohatě stačí.
Jestli někdo bude chtít, tak pošlu info o souborech co tv přehraje nebo nepřehraje.

sdílení - hned na první pokus sdílené všechny media z počítače přes router a z něho kabelem do tv, přehrát nějaký hd film jsem ještě nezkoušel, ale hudba a nějaké klipy jdou dobře.

jinak mi plazma nebzučí, nijak extrémně nebliká a nevšiml jsem si žádných jiných chyb, nevím jestli mám zrovna štěstí na kus nebo jsou tady všichni až moc zmlsaní :)
HunterGtNet (148)|17.12.2011 19:03
Mám v plánu kupovat Panasonic TX-P50G30E ale zajimala by me spotreba pokud ma nekdo meric mohl by to zmerit diky
hemerojd (24)|17.12.2011 21:55
Zdravím ve spolek, chtěl bych poprosit o několik rad ohledně televize TX-P42G30.
1.) Dá se někde sehnat zvukový doprovod, který se přehrává při prezentaci fotek na této TV? Chtěl bych podbarvit domácí video a zvukový podklad asi č.2(moře, racci) je přesně to co bych si představoval.
2.) Jak nastavit, aby popisky vysílaných pořadů, asi EPG(?) byly v českém jazyce, dělá mi to chyby v diakritice. Na fóru jsem nenašel, že by si na to někdo stěžoval.
Děkuji všem za rady, porady...
KamilZ (10277)|18.12.2011 08:38
[quote=HunterGtNet;385403]Mám v plánu kupovat Panasonic TX-P50G30E ale zajimala by me spotreba pokud ma nekdo meric mohl by to zmerit diky[/quote]
http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1308122639
john_rock (20)|18.12.2011 13:37
Mám tu návod jak rozchodit všechny EXTERNÍ TITULKY s českými znaky. Už to tady je, ale třeba se někomu bude hodit.

1) Titulky ve formátu srt, sub atd... musí mít úplně stejný název jako film (film.avi a film.srt).
2) Titulky otevřít v pspadu a tam změnit formát na UTF-8, a uložit (když už tam utf-8 v pspadu je, tak jenom překliknout na jiný a zase zpátky na utf-8 a uložit.
NEDĚLAT to přes poznámkový blok. Tam taky můžete měnit kodovani, ale to nefunguje, tv titulky vůbec nenačte! Jestli už jste to v poznámkovém bloku udělali, tak tam vraťte ANSI a potom to změnte v pspadu.
3) v tv zapnout kodování unicode a je to.

u mkv souborů to jde také, ale lepší je si přidat tiulky rovnou do souboru v mkvmerge, netrvá to moc dlouho a titulky jsou krásně velké.
Když je přidáváte v mkvmerge musíte dát u každé zvukové stopy, titulků a videa v extra option - compresion NONE


ještě se chci zeptat na používání IFC, pořád nevím jestli se mi to u filmů líbí nebo ne :)
Je to prostě moc nepřirozené, nechci slyšet vysvětlení technologie, to stejně moc nechápu, jen jestli to používáte nebo ne.
coltcha (9)|19.12.2011 22:33
Zdravím, dnes jsem objednal TX-P46G30.

1) Bude přehrávat video z NASu , který má 2 disky v RAID1 (Ext4)?? Pokud ne neporadíte někajkou krabičku do 3tic bez HD, která by to zvládala. Docela se mi líbí parametrově zamolouvá Xtreamer Sidewinder 2 (přiznávám že i kvůli podpoře Airplay pro IOS), ale trápí mě názory na nevyladěný FW. Nebo Dune HD 101 [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] . Přehrávat bych chtěl asi hlavně HD, FullHD

2) Předpokládm že audio výstup stojí za prd a a chtěl bych aby to aspon trochu hrálo. Na pořádný bedny a AV reciever nemám, a le válí se mi doma první verze GENIUS Home Theater , bohužel krabičku s analogovým 5.1 vstupem asi těžko seženu. Nenapadá vás něco jak to vyřešit. Striktně po 5.1 netoužím, ale rád bych do 5000Kč dal do kupy dal něco, co bude slušně hrát (ideálně DTS) a zapojím to do do krabičky výše uvedené.

Tak mě napadá jestli není lepší už koupit nějaký levnější AllinOne domácí kino. Ale tam zas nevím jestli něco napojím na ten NAS a mechanika bude asi pro me zbytena.
Drake89 (293)|20.12.2011 14:16
[quote=PajikS;384845]Takže ta moje "nová" GT30 má naběháno 520 hodin a 105 zapnutí/vypnutí. [/quote]

Zdravim, chtel bych se zeptat, kde se da zjisit, kolik hodin ma nabehano a kolik ma tech zapnuti/vypnuti. Mam Panasonic TX-P42ST30e, najdu v ni taky tyhle informace? Diky za odpoved
SlavoF (834)|20.12.2011 14:47
malo by to byť rovnako,
pozri o 2 stránky späť - moje odkazy - 14-12-2011, 09:43
HunterGtNet (148)|20.12.2011 18:01
spotreba 50g30 je celkem slušná
Pohotovostní 0.1 W 0,1 W 0.1 W 0,1 W
SD+HD SD + HD 150 W 150 W 162 W 162 W
vassago (28)|21.12.2011 12:50
Pár slov po nějaké době k TX-P42G30E.
Mám natočeno kolem 970 hodin.
- dlouhodobou průměrnou spotřebu mám kolem 160W.

- na všechno jsem si zvyk, ale na co si nezvyknu je ten schodový přechod mezi barvami. Je to jako by obraz byl v mnohem méně barvách než by měl být. Prostě všude kde je plynulý přechod z jedné barvy do druhé, nebo ze světlé barvy do tmavé (třeba pozadí osvětlené svíčkou), přechody nejsou plynulé, ale schodovité. Je to vidět a někdy pořádně. Projevuje se to hlavně u HD TV vysílání. Nebo u plynulého ztmavování fotek. Na tohle si tedy asi nezvyknu :( .

- jinak viděl jsem Philips 46PFL9706K/02 a musím říct, že je to první LED, co by mohla konkurovat plasmě. Plasma má stále pro mne takový příjemně jemný skoro "medový" :) obraz, ale tenhle Philips zobrazuje pěkně. Jen ta cena kolem 50 tis. odpovídá :(.

- téma placené VOYO (NOVA). Že tam jsou filmy, ok. Ale jestli jste si všimli, že zpoplatnili prohlížení starých dílů seriálů (třeba COMEBACK). To co dříve bylo zadarmo je za 50,- a více. Že je nejnovější díl expozitury o skoro 40% dražší než film, je fakt síla. Pokud bych za to měl dát tyto peníze tak to musí být v HD kvalitě a to zdaleka není. Vypadá to, že Nova zkouší s čím se chyte. Myslím, že tohle je slepá ulička. Ještě že tohle všechno řeší HTPC. :)

- aktualizace SW v TV probíhá na můj vkus nic moc tempem a hlavně řeší blbosti a ne důležité věci (přehrání více formátů třeba FLAC - nechápu :( , při přehrávání na YOUTUBE se nejde posouvat ve videu ... ) no to také řesí HTPC :). Panasonic na to dlabe, ale obávám se však, že ostatní výrobci na tom nebudou o mnoho lépe. Jednoznačně vidím posun všech výrobců TV k tomu, že opravené chyby a vylepšené funkce se nebudou řešit firmwarem, ale novým modelem :(
holdoff (4)|22.12.2011 15:01
Po dlhom rozmyslani a skusenostiach v servise s radou G30 som sa rozhodol, ze si TV z tejto rady nekupim. Nieje problem aby som si TV opravil ale nepotrebujem TV ktora bude mat problemy ktore realne ma a bude mi to len robit nervy. Osobne odporucam bud pockat na novy rok ci bude daco novsie kde sa problemi nebudu opakovat, alebo si doplatit a kupit lepsiu radu TV.

rada G30 mi chodi do servisu jak na pase...
HunterGtNet (148)|22.12.2011 19:22
tos me moc nepotesil s cím jsou problemy ?
holdoff (4)|23.12.2011 11:38
[quote=HunterGtNet;386190]tos me moc nepotesil s cím jsou problemy ?[/quote]

je to dost roznorode... najviac je takych co vobec nejdu, cize blika cervena ledka X x co oznacuje urcitu zavadu, tam sa menia dosky a to je asi tak 85percent poruch, dalej sme mali A boardy kde bol problem s farbami apod... a samozrejme hlucnost zdroja, tie hucia sami o sebe od vyroby ale to az tak nevadi, no stane sa ze pride takz co pocut riadne.
eldorado09 (1441)|23.12.2011 14:53
A najviac problémov má séria "G"? A čo ostatné série?