Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

PANASONIC TX-P42G30 (106cm), TX-P46G30 (116cm), TX-P50G30 (127cm)

Janus (6)|25.12.2011 01:32
Mám nově zakoupenou televizí Panasonic TX-P42G30. Při spojení televize s PC pomocí ethernetového kabelu (skrze internetový modem) počítač úspěšně detekuje televizi, televize taktéž nachází počítač ve službě Media Server a lze procházet složky uvnitř PC, ale nejde spouštět jednotlivá videa! Při jejich spuštění se objeví hláška "Soubor není podporován", jenže pokud se nejdřív spustí daný soubor v PC levým kliknutím myši na soubor a zadáním Přehrát do=> Panasonic G30, pak se při procházení složek v televizi objeví miniatura náhledu filmu a daný film lze v televizi spustit, ale ostatní filmy ve výpisu pořád nejdou!! Takže zřejmě se nejedná o to, že by televize nedokázala přehrát daný formát, ale musí se jednat o nějaký jiný problém...
Neví někdo, jak se má TV či PC nastavit, aby tato služba fungovalo správně?
KamilZ (10277)|25.12.2011 07:58
Co máš v PC jako DLNA server?
john_rock (20)|25.12.2011 09:38
zkus mezzmo, mě funguje dobře a všechno je pěkně rychlé, stačí tam dát soubory co chceš sdílet a tv ti mezzmo hned i se soubory načte. I full hd se mi povedlo sdílet
Janus (6)|25.12.2011 14:09
Jo tak sem nainstaloval to Mezzmo a funguje to skvěle! Dík za radu
Předtim jsem zkoušel WMP jako DLNA server, našel jsem nějaký návod na netu, ale prostě mi to nechodilo na 100%. Tak doufám, že to nebyla nějaká blbost... Jde použít WMP jako DLNA server ne?
KamilZ (10277)|25.12.2011 15:32
[quote=Janus;386559]Jde použít WMP jako DLNA server ne?[/quote]
Ano, jde, ale jen jako základ. Je to asi jako s Wordpadem ve Windows - stejně ho nikdo nepoužívá a všichni si nainstalují něco lepšího. Na PC se používá často Serviio, který je zdarma. Mezzmo je placený. Nebo se k některým TV dává Nero, ten také není špatný.
Bankoko (122)|25.12.2011 19:44
Ahojte. Pouzivam dva vstupy HDMI v TV Panasonic TX-P 50X20. Ako sa da na telke zapnut automaticka detekcia vstupov HDMI. Zatial to musim riesit len cez dialkac -tlacidlo AV. Zacinam mat pocit, ze to vie len stary dobry Scart. Dikes.
KamilZ (10277)|25.12.2011 20:31
Tyhle věci se zajišťují přes HDMI CEC, u Panasonic se to jmenuje Viera Link. Zkontroluj si dle návodů, že to máš na obou stranách dobře nastaveno.
Janus (6)|26.12.2011 20:51
Tak nevim, jestli mam tak dobrý sluch a nebo vadnou TV. Sedim 2 metry od televize, která je umístěná 20 cm od zdi a docela zřetelně slyším bzučení (asi zdroje?). Při tmavých scénách je ticho, ale jakmile je nějaká světlá, tak televize začne docela znatelně bzučet, takže se zřejmě jedná o nekvalitní zdroj, který při větším zatížení bzučí.
Zkoušel jsem při jaké hlasitosti to již nebude slyšet a je to víc než 15, což mi připadá docela dost. Tak a teď co s tím? Myslíte, že mi to při reklamaci uznají nebo je to tím, že mam nějaký lepší sluch a pošlou mě do háje s tím, že je to u těchto televizí běžné?? Je to model PANASONIC TX-P42G30 (106cm)
geronimoh (2327)|26.12.2011 21:15
Jestli to uznají při reklamaci, to asi záleží na přístupu konkrétního prodejce, či autorizovaného servisu. Bohužel na bzučící poddimenzované vn trafo si stěžují majitelé nejčastěji právě u modelu g30.
loutocky (10)|26.12.2011 23:02
Tak sem taky přidám svůj názor. Vlastním 42G30E, zatím jsem celkem spokojený, až na pár faktů....Naštěstí mi nic nehučí, nepíská. Při normální hlasitosti slyším pouze zvuk z TV a nic jiného, taky doufám, že to tak zůstane.

Postřehy za 3 dny mám asi následující. Obraz je skvělý, zvláště při 720p nebo 1080p. Problém je spíše v tom, že je nutné si obraz dobře v menu nastavit. Co se týče digitálního vysílání, které využívám (DVB-T), datový tok v dnešní době je hrozný a kvalita některých filmů, zvláště starších, je šílená. Ale tak to je, co se dá dělat, za to TV nemůže. Důležité je, že vím, že když do TV pustím pořádný signál, tak ona si s krásným obrazem poradí, zkrátka prostě umí podat nádherné barvy, ovšem vstupní signál musí být kvalitní. Samozřejmostí je, jak jsem výše zmínil, dobré nastavení obrazu.

S nastavením obrazu si stále hraji, někdy, dívám-li se na přírodu, zapnu si dynamický režim a barvy jsou krásné, naopak, např. u filmu si většinou volím režim PROF1. Nechci mít TV nastavenou blbě, když umí podat obraz lépe, a proto někoho prosím, jestli má odzkoušené, kvalitní nastavení obrazu. Něco jsem našel, ale chci něco, co má někdo 100% odzkoušené. Také je zajímavé, v případě, že mám režim fotografie a pustím si fotku, tak obraz televizi oživne (jasnější barvy, svítivost), ale pokud se dívám na film z USB v stejném režimu fotografie, obraz už tak živý není. Zní to sice divně, ale ano, někdy se na film v režimu fotografie dívám, protože mi přijde barevně solidní.

Dále mám menší problémy s přehráváním .mkv souborů, abych se přiznal, návod z CD jsem nezkoumal a na krabici od TV je psáno, že mkv soubory přehrává pouze HD. Těžko říct. Osobně jsem pouštět mkv soubor několika způsoby:

Pomocí DLNA, software Tversity, nelíbil se mi a po pár chvílích jsem to odinstaloval. Zkusil jsem PS3 media server, tento software se mi zalíbil a TV s ním spolupracuje celkem věrohodně. Jediné co neumí a to je pro mě hlavní je, že mi prostě soubor .mkv, který je 1080p (vel. cca 12GB) nepřehraje, chvíli načítá a pak napíše soubor není podporován. PS3 media server mi zvládne pouze 720p (velikost 1,5gb), ale stejně se to po chvíli začne sekat, až se obraz zastaví, což může být možná internetem ??? Rychlost internetu mám zhruba 4mbit/s, zapojeno přes wifi router. Notebook mám připojený na Wifi, televizi kabelem. Při pročítání tohoto vlákna jsem ještě narazil na soft. mezzmo, který bych asi doporučil. Je placený, takže funguje trial verze 15 dní, ale kdo hledá, ten najde lék, který vám tento software vyléčí až na dobu používání neomezenou :)). S tímto SW mi TV bere i výše uvedený film v 1080p pomocí DLNA, problém je, že se mi po pár minutách, někdy 10, někdy 20min, film v TV vypne, nevím z jakého důvodu, mezzmo totiž stále běží. A tak jsem zase u otázky, jestli je to rychlostí internetu apod....Jako poslední jsem zkusil stejný 1080p film o velikosti 12GB plesknout na flash disk o velikosti 16GB s certifikací HIGH SPEED (velká rychlost čtení a zápisu, samozřejmě to ale není USB 3.0). Tento flash disk jsem zapojil do USB portu o indexu 3 na TV. Zde jsem přehrál celý film s problémem, že se při velkých grafických výpočtech film cca každé 2 vteřiny lehce sekne. Dívat se na to dá, ale prostě není to 100%, takže mi zbývá zase otázka je to tím, že flashka má i přes certifikaci malou rychlost čtení?? Nebo prostě TV není schopna přehrávat .mkv v 1080p? Otázkou je, proč to přes DLNA se SW mezzmo přehrává obraz krásně a plynule, ale film se sám za pár minut vypne. Kdyby mi na tohle někdo dokázal odpovědět, byl bych rád.

Na závěr jsem také dosti zklamán z toho, že při přehrávání youtube nejde zvýšit kvalita obrazu, tak jako na klasickém PC. Tohle by měl být základ snad ne? Nebo to snad jde? Pustím si videoklip na notebooku, přepnu na 1080p a obrázek jak víno a na takové tv to mám sledovat v 320p s kostičkami?

Snad jsem některým, co mají v plánu TV koupit tímto slohem pomohl, na druhou stranu bych byl rád za nějaké odpovědi, co se týče mých problémů. Stručně řečeno, myslím si, že pokud narazíte na dobrý kus (nepíská, nehučí), tak při dobrém nastavení obrazu budete s TV spokojeni.
erik555 (776)|26.12.2011 23:13
Janus (6)|26.12.2011 23:45
loutocky:
Tak tenhle problém mam taky. Zapojení mam stejné, noťas spojený přes wifi na modem Huawei HG520i (od O2) a pak kabelem do TV. Zkoušel jsem Mezzmo a Serviio, u obou se mi to stává. Film krásně běží, ale po nějaké době se z ničeho nic sekne a televize přestane prakticky reagovat, nejde nic jiného než zmáčknout Exit nebo vypnout, přičemž když dám ten exit, tak stejně televizi trvá tak 10-15 vteřin než se z tohohle záseku dokáže dostat.
Jinak možná se zkuste podívat na vytížení procesoru PC, mě tam občas naběhne proces ffmpeg, který úspěšně likviduje výpočetní sílu procesoru :-O, klidně si vezme víc jak 80% (mam dvoujádro 2,4GHz a 3GB RAM), takže procesor pak jede na 100% a asi nestíhá posílat video do TV. Tohle už se tady na tomhle vláknu řešilo...Ale i když sem hlídal, aby tam ten proces neběžel, tak stejně se mi tyhle záseky na TV objevovaly!! (Jo taky se mi zdá, že to závisí na tom, zda si člověk ten film přetáčí nebo ne)
Jeden z hlavních důvodů, proč jsem si tuhle TV kupoval, bylo právě možnost propojení s kompem... Takže pokud se tohle nevyřeší + ještě problém s hlučností (viz. cca 3 příspěvky výše), tak televize jde z domu :-(
loutocky (10)|27.12.2011 00:02
Já to mám trošku jinak. Mně se u mezzmo ten film vypne, z ničeho nic, během vteřiny, ale TV plně reaguje. Mám notebook s i5kou, 2,26ghz dvoujádro, ale virtuálně je to 4jádro. Turboboost mám až na 2,8Ghz, což krát 4 jádra je celkem dost, RAM mám 6GB, to je dostatek. Nevím čím to může být, je to zvláštní, jediné co mě pak prostě napadá jako poslední, i když vlastně předposlední varianta je, připojit přímo notebook s TV HDMI kabelem a mělo by být po problémech, nebo ne? Poslední varianta je koupě nějakého multimediálního centra (MMC) a je po problémech, což je ale další investice, když jsem myslel, že tohle umí TV v základu.

Ano ten ffmpeg tam mám taky. Já ani vlastně nevím, jak to DLNA funguje, ten film se nějak co jsem pochopil transkóduje a využívá nějaký buffer, což určitě potřebuje trochu síly procesoru.

Taky je ale otázka, když to jde z notebooku po WiFi do routeru a z routeru do TV přes LAN kabel, potřebuje to vůbec internet? Jde to vůbec nějak přes internet? Nejde to pouze po domácí LAN síti? Protože pokud ano, tak podle mě rychlost je dostačující, rychlost vedení dat pouze po LAN, např z PC do PC je o hodně větší než usmrkaný 4Mbit/s, co mi jede net.....aspoň myslím...
Janus (6)|27.12.2011 00:13
Nejsem na to expert, takže by bylo fajn, kdyby tu někdo stručně vysvětlil, jak DLNA funguje, ale nevidim důvod, proč by to mělo potřebovat internet. Mělo by to jít pouze přes domácí síť, která je běžně provedena v CAT5, což by mělo dávat řádově vyšší přenosové rychlosti než je potřeba pro to DLNA. Zádrhel spíš bude někde v TV nebo komunikace s PC, taky sem uvažoval, jestli za to nemůže wifina (co se stane, když komp přestane na krátkou chvíli streamovat??). Zkusim to ještě propojit přímo kabelem z PC do TV nebo varianta PC-router-TV, uvidim, jestli vynechání wifiny něco udělá...
loutocky (10)|27.12.2011 00:20
Dobře, zkus to a dej vědět, já už nemám na zkoušku tohoto pokusu kabel, poslední UTPčko co jsem měl jsem připojil z routeru do Tv, díky

Ale podle mě v tomto to nebude, Wifi jede pořád, to podle mě výpadky nemá. :)
KamilZ (10277)|27.12.2011 08:30
Vysvětlovat zde není třeba, stačí trochu aktivně hledat, Google předpokládám znáte:
https://www.tvfreak.cz/dlna-hudba-budoucnosti/3593
http://download.microsoft.com/download/f/0/5/f05a42ce-575b-4c60-82d6-208d3754b2d6/DLNA_Part_1_RS08.pptx
http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Living_Network_Alliance

"Internet" pro přehrávání potřeba není, je to věc čistě mezi DLNA serverem (PC) a klientem (TV).

To, jestli se dělá transkódování záleží na tom, jestli TV podporuje formát videa, které přehráváte. Pokud ho přímo nepodporuje, tak při jeho nastavení dělá DLNA server transkódování (případně vkládání titulků do obrazu), takže je potřeba patřičný výkon.

DLNA nikdy nenahradí MMC, to si tady všude můžete přečíst. Je to zatím poměrně problematická technologie. Další problémy vás mohou potkat s titulky, různými audio stopami apod. Rozhodně je lepší pořídit MMC, nebo připojit PC do TV a nainstalovat na něm třeba xbmc nebo používat Windows Media Center.

Pokud je na cestě kdekoli Wifi, tak je to špatné, to se tady také všude dočtete. Wifi je u TV dobrá tak na nějaké widgety apod., ne na streamování videa.
Janus (6)|27.12.2011 15:09
Jo tak sem zatim zkusil TV propojit přímo kabelem do PC a ty záseky zdá se přestaly. Takže to je jedna věc. Druhá ovšem zůstává, spousta videí lze přehrávat ale nejde se v nich posunovat vpřed/zpět, když je ovšem hodim na flash kartu, tak fungují bezchybně (formát avi)! Ptal jsem se na podpoře Panasonicu a tam nevěděli, odpovědný technik má dovolenou do příštího týdne, tak mam počkat na odpověď.
Taky sem se jich ptal na to bzučení zdroje, prý na dálku to nedokáží posoudit, že si mam domluvit návštěvu jejich technika. Tak nevim, jestli mam televizi nějakým způsobem dovézt do prodejny a reklamovat ji nebo se pokoušet vyřešit to návštěvou jejich technika, který bude zřejmě placený... Nemá s tím někdo zkušenosti?
luborro (7)|27.12.2011 17:15
V nastaveniach Mezzmo urobte úpravy :

Mezzmo - Media Devices - Device List(napr.TV Panasonic) - Edit :
- General - nastav Device profil na "WD TV Live"
- Performance - zaškrtni Maximum video size
Width : 1920
Height : 1080
Presets : High Definition TV-1080p(1920x1080)
Potvrdiť OK.
Mne po týchto nastaveniach prehráva TV PANASONIC TX-P42G30E všetky "korektné mkv súbory" 720p aj 1080p v poriadku bez trhania a výpadkov.
loutocky (10)|29.12.2011 14:22
Zkusil jsem se připojit k routeru přes kabel, nikoliv přes WiFi. Nastavil jsem mezzmo tak jak zde bylo popsáno, přesto mi film Final Destination 5 (Nezvratný osud 5) 1080p nejel. Vykoupení z věznice shawshank mi v 1080p s tím nastavením snad jede, zkoušel jsem to cca 10 minut a nevypnulo se to.

Takže mi nezbývalo nic jiného než si to do TV pustit přes HDMI kabel přímo z notebooku. Avšak se mi při přehrávání přes VLC player sekal zvuk. Zkusil jsem podle rad program xbmc, ze stránek xbmc.org, s tím jelo vše v pohodě. Akorát nevím proč, když připojuji TV přes HDMI kabel a rozlišení mám 1080p (1920x1080), tak obraz není přes celou tv, shora a zdola mám tak 2cm nevyplněné. To jsem vyřešil zoomem na tv, konkrétně režim zoom 2. Sice nevidím úplně okraje obrazu, ale tak aspoň je obraz větší.

Jinak tady postnu info o filmu, který mi nešel, jestli by mi někdo vysvětlil z jakého důvodu mi nejde přehrát přes DLNA. Jen dodávám, film to chvíli načítá a pak napíše nelze přečíst.

Format : Matroska
Format version : Version 2
File size : 13.7 GiB
Duration : 1h 31mn
Overall bit rate mode : Variable
Overall bit rate : 21.4 Mbps
Encoded date : UTC 2011-12-20 10:50:14
Writing application : mkvmerge v5.1.0 ('And so it goes') built on Nov 28 2011 23:58:28
Writing library : libebml v1.2.3 + libmatroska v1.3.0

Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L4.1
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 2 frames
Muxing mode : Header stripping
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration : 1h 31mn
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 17.6 Mbps
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 23.976 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.354
Stream size : 11.3 GiB (82%)¨


Format profile : High@L4.1 to má, což jsem tady někde četl, že 5.1 TV nevezme i přesto mi to nehraje. Díky za rady, případně za návody jestli to lze nějak převést, mám stáhlý media coder.
loutocky (10)|29.12.2011 14:26
[quote=Janus;386970]Jo tak sem zatim zkusil TV propojit přímo kabelem do PC a ty záseky zdá se přestaly. Takže to je jedna věc. Druhá ovšem zůstává, spousta videí lze přehrávat ale nejde se v nich posunovat vpřed/zpět, když je ovšem hodim na flash kartu, tak fungují bezchybně (formát avi)! Ptal jsem se na podpoře Panasonicu a tam nevěděli, odpovědný technik má dovolenou do příštího týdne, tak mam počkat na odpověď.
Taky sem se jich ptal na to bzučení zdroje, prý na dálku to nedokáží posoudit, že si mam domluvit návštěvu jejich technika. Tak nevim, jestli mam televizi nějakým způsobem dovézt do prodejny a reklamovat ji nebo se pokoušet vyřešit to návštěvou jejich technika, který bude zřejmě placený... Nemá s tím někdo zkušenosti?[/quote]

Technik by měl být neplacený. Pokud je placený, zavez to na reklamaci. Ale jak říkám, podle mě by technik měl být zadarmo, že to píská je jejich problém, ne tvůj, tak ať to spraví, já bych jim rozhodně nedal ani korunu :-)
prcekee (63)|29.12.2011 16:17
ad technik
G30 mi donesli domu zaměstnanci Datartu TV byla zmrzlá nechal jsem ji ležet v bedně a večer jak jsem přijel jsme ji oživovali ....
ale k tematu ti chlapi co ji donesli tak na otazku jak se servisem řekli, zavolejte na prodejnu a oni sem pošlou někoho kdo to opraví nebo si ji odveze a dá vám náhradní?!? ale že co ty panasoniky rozváží jěště žádného nevezl zpět jen s LG a SONY že se naběhá i několikrát k jednomu zákazníkovi.....
mám ji od 23.12. a popisované blikání z vedlejšího tredu nepozoruji (zatím)

PS internet najel bez problemu mam to přes kabel router Linksys wrtp54g ale musím zapnout nejdřív router a pak TV a youtoube jede propojení na pc nebo ext disk jsem zatim nezkusil voyo na nově super
loutocky (10)|29.12.2011 16:57
Nechci strašit, ale ty problémy, si myslím, přijdou, hlavně s těmi .mkv soubory, ale i s DLNA celkově.
krtek6 (32)|29.12.2011 20:45
pokud na tebe budou zkoušet něco ohledně placení tak je normální pošli do háje..jeden nejmenovaný kolega s fora, který si nevidí do huby (ale vždycky mu vše vyšlo) to s nima řešil odvoz tv na reklamaci způsobem "kua kdejakej samsung ma všechno zadarmo a firma jako panasonic neni schopna si pro to ani přijet? ať už jste tady"..a panasonic dojel :D
Radecekk (3)|29.12.2011 21:40
Ahoj chlapi.Mám P42G30 a problém s Viera Connect.Test mi ukazuje, že je vše v pořádku, ale po spuštění se mi přepne sledovaný kanál do středu, kolem modrá obrazovka a dole jen market.Nic víc.Nevíte, kde je problém.Díky za případnou radu.
loutocky (10)|29.12.2011 21:56
V tom viera connect jsou tlačítka dopředu dozadu, je to na marketem, najeď na to a proklikej se jinam, tam už najdeš nějaký aplikace :)) podle mě jsi teď na stránce, kde zrovna nemáš žádnou aplikaci...
Hony1985 (2)|29.12.2011 22:44
Ahoj chtěl bych se zeptat na popdoru přehrávání videa z externího HDD, které formáty jsou podporovány?

Pokud je pouze jeden typ, je možné nějakým zásahem, aktualizací či mávnutím proutku přehrát i jiné běžné formáty?

Díky za odpověď
KamilZ (10277)|30.12.2011 07:57
Myslím, že vše podstatné máš na straně 95: http://dlc.panasonic-europe-service.com/EUDocs/GetDoc.aspx?did=197980&fmt=PDF&lang=cs&src=3

Žádné mávnutí proutku neexistuje.
Radecekk (3)|30.12.2011 09:43
Koukal jsem na to a okolo zmenšeného kanálu co běží, žádné šipky nejsou.Vím, že by měli být po všech stranách, ale nejsou.Ještě je po pravé straně dole bílé číslo nula.Kdybych měl nějaký problém s připojením, tak by test nebyl úspěšný.Napadá mě, jestli nemám někde třeba špatně nastavené něco v menu, ale na nic jsem nenarazil.To mě fakt štve.Všem to jede v pohodě, ale chyba někde být musí.
drakouš (1)|30.12.2011 11:30
Zdravím, pořídil jsem TX-P50G30 a již druhý den se pokouším rozchodit nahrávání na HDD. Nastavil jsem vše dle návodu,v tabulce nastavení USB HDD svítí červené kolečko i zelený trojúhelník, vlevo u popisu ovládání svítí záznam neaktivní, když zmáčknu OK zmizí červené kolečko a napíše se aktivovat záznam, dám OK - rozsvítí se červené kolečko a objeví se opět záznam neaktivní. Když chci dát záznam, objeví se "začínám...čekejte prosím" a pak "prosím zkontrolujte přípojení a nastavení" a nic se neděje. Zkoušel jsem už měnít vstupy USB, znovu formátovat disk (Hitachi Touro mobile 500GB) a je to pořád stejné. Nevíte někdo, kde by mohla být chyba? Uf, to jsem se rozepsal.
Díky
Hony1985 (2)|30.12.2011 11:31
[quote=KamilZ;387581]Myslím, že vše podstatné máš na straně 95: http://dlc.panasonic-europe-service.com/EUDocs/GetDoc.aspx?did=197980&fmt=PDF&lang=cs&src=3

Žádné mávnutí proutku neexistuje.[/quote]

A neni možný že verze G20E tyto formáty nepodporuje?

Tuto televizi vlastním již přes rok a ať připjím jakoýkoliv typ videa tak mi to hází chybu
KamilZ (10277)|30.12.2011 11:58
[quote=Hony1985;387608]A neni možný že verze G20E tyto formáty nepodporuje?[/quote]
Tak se proboha podívej do návodu co přehraje, vždyť to tam máš naprosto přesně napsané (včetně parametru) na stranách 54 a 83!! http://dlc.panasonic-europe-service.com/EUDocs/GetDoc.aspx?did=190716&fmt=PDF&lang=cs&src=3
luborro (7)|30.12.2011 17:44
Muxing mode : Header stripping
Problém spôsobuje nastavenie v MKVmerge ktoré pridáva kompresiu hlavičky videa a audia.
Čítaj príspevky "Odar a ujoslav" :
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
john_rock (20)|31.12.2011 15:14
chtěl bych se zeptat,jak to máte se řazením souborů na externím hdd?
Docela mě štve, že to např fotky rozhází úplně náhodně za sebou, ikdyž je mám v normálně seřazené podle abecedy. A taky proč to neumí prohlížet složku ve složce, na hdd to mám krásně seřazené, ale v tv se potom ukáže hrozný paskvil a je docela otrava tam něco hledat.
Nedá se s tim něco udělat? Snažim se to nějak normálně seřadit, ale úplně to nejde.
loutocky (10)|6.1.2012 22:07
Zdravím

nestalo se někomu, že po otevření viera connect tam nic nemáte? Ne nemám špatně najeto na obrazovce, myslím tím dopředu/dozadu, nevím jak to lépe vysvětlit. Ale prostě celé nabídka viera connect zmizela, jediný co mi tam zbylo (z voyo.cz, youtube, tn.cz apod.) je market uprostřed dole, ale ani ten po otevření nejede. Je možný, že jim to nějak vypadlo, protože je to přes internet? Nevím, kde může být chyba...díky za info
john_rock (20)|7.1.2012 22:34
mám stejný problém, nefunguje viera connect. Zkoušel sem test připojení a to funguje, takže nevim co s tim :(
piso1 (1)|8.1.2012 13:37
chlapi hladam a nemozem najst mezzmo +crack neviete kde to najdem?
fero71 (1)|8.1.2012 14:27
Som vlastníkom G30E od 28.12.2011 a mám problém , keď v menu vypnem prevzorkovanie 16:9 zobrazí sa čierný pás na bokoch obrazovky a v lavo hore v čiernom páse svieti biely bod vyditelný zo 8 metrou. Príjem Skylink stb Skytec HD idreto.

Má niekdo nejakú radu ako sa toho bodu zbaviť.
loutocky (10)|8.1.2012 15:19
[quote=piso1;389734]chlapi hladam a nemozem najst mezzmo +crack neviete kde to najdem?[/quote]

ozvi se mi na [email]j.loutocky@gmail.com[/email]
RomanR10 (2)|8.1.2012 15:34
Dobrý den, mám dotaz ohledně nastavení dálkového ovladače TV TX-P42G30E. Když se chci dívat na VOYO a do políčka chci zapsat kod v kombinaci čísel a písmen, tak nevím jak přepnout mezi číslicemi a písmeny a v manuálu jsem to buď nepochopil, anebo nenašel, jsem úplný laik, děkuji za radu.
loutocky (10)|8.1.2012 15:41
Jinak komu nejde občas viera connect není to vadou TV, ale jejich serveru, asi jim padá nebo nevím co s tím dělají....Ty ikonky co máte ve viera connect se totiž načítají přímo ze serveru, tzn. nejsou uloženy v TV.
luborro (7)|12.1.2012 17:57
[quote=john_rock;387870]chtěl bych se zeptat,jak to máte se řazením souborů na externím hdd?
Docela mě štve, že to např fotky rozhází úplně náhodně za sebou, ikdyž je mám v normálně seřazené podle abecedy. A taky proč to neumí prohlížet složku ve složce, na hdd to mám krásně seřazené, ale v tv se potom ukáže hrozný paskvil a je docela otrava tam něco hledat.
Nedá se s tim něco udělat? Snažim se to nějak normálně seřadit, ale úplně to nejde.[/quote]

Výpis z uživateľského manuálu :

Poznámka
• V závislosti od spôsobu vytvorenia karty SD, USB flash pamäte alebo mediálneho servera nemusia byť súbory a priečinky zobrazené v číslovanom poradí.
• V závislosti od toho, ako boli vytvorené súbory a štruktúra priečinkov nemusia sa súbory alebo priečinky zobraziť.
• Pri veľkom počte súborov alebo priečinkov môže trvať určitý čas, kým sa úkon dokončí. Prípadne niektoré súbory nebudete môcť zobraziť alebo prehrať.
dargon (16)|13.1.2012 13:43
kluci mam dotaz prehravani pres youtube funguje v HD kvalite na teto TV?Vim ze u modelu G20 to nejak neslo nastavit.
dargon (16)|13.1.2012 20:54
tak uz je doma TX-P42G30, zatim max spokojenost, obraz luxusni, zatim jsem to ale moc nenastavoval, kdo jake mate nastaveni obrazu na HD filmy ? Jsem moc rad ze jsem si ji poridil ,za ty penize nema konkurenci si myslim. Co se tyce prehravani HD Ripu tak jsem si pripravil zatim cca 7 filmu co jsem stahl a vsechny jsem zkosel a prehrava coz me potesilo pac jsem se pripravoval ze bude problem a koupim si MMC . No na to taky dojde v dalsi vyplate asik Vcetne AV zesilovace atd.. :)
EDIT1:tak jsem jen tak pro zajimavost zkousel kolik ma nabehano a co me prekvapilo, na pocitadle bylo zaznamenane moje prvni zapnuti a moje prvni nabehane hodiny. Takze uplne novy kousek . ted dovezli asi new varku. Cekal jsem az ji dovezou do elektrowordu, meli na me pobocce objednanych 5kousku . Prijdu tam jeste to nestacili ani naskladnit a ani uz zadnou nevystavoval protoze nas tam bylo vic co na to cekali :D Bzuceni jinak jsem ted zkousel poslouchat a nic nepozoruji.
john_rock (20)|15.1.2012 12:42
Nepřišel náhodou někdo už na to, jak opravit rozpadávání obrazu u mkv souborů?
Tady u toho mkv se mi obraz docela nechutně rozpadá a docela rád bych to opravil, ale nevím jak.


Formát : Matroska
Format_Version : Version 2
Velikost souboru : 6,85 GiB
Duration/String : 1h 34mn
Celkový BitRate : 10,3 Mbps
Encoded date : UTC 2011-01-22 00:27:36
Použitý software : mkvmerge v4.0.0 ('The Stars were mine') built on Jun 5 2010 17:44:09
Enkódoval : libebml v1.0.0 + libmatroska v1.0.0

Video
ID : 1
Formát : AVC
Formát/ : Advanced Video Codec
Format_Profile : High@L4.0
Format_Settings_CABAC/String : Ano
Format_Settings_RefFrames/String : 4 frame
CodecID : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration/String : 1h 34mn
Bit rate : 8 392 Kbps
Šířka : 1 920pixely
Výška : 1 040pixely
Poměr stran : 16:9
Frame rate : 23,976 fps
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling : 4:2:0
BitDepth/String : 8 bits
ScanType/String : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.175
StreamSize/String : 5,42 GiB (79%)
Enkódoval : x264 core 110 r1804 e89c4cf
Nastavení enkoderu : cabac=1 / ref=4 / deblock=1:0:0 / analyse=0x3:0x113 / me=umh / subme=8 / psy=1 / psy_rd=1.00:0.20 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=1 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=-3 / threads=12 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / constrained_intra=0 / bframes=3 / b_pyramid=2 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=3 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=250 / keyint_min=23 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=40 / rc=2pass / mbtree=1 / bitrate=8392 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=0 / qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / ip_ratio=1.40 / aq=1:1.00

zvuk je dts a jede dobře.
Honza13 (1)|16.1.2012 21:21
[quote=Kisch;338734]Mám doma 42G30. Pokud jsou nějaké dotazy, zkusím odpovědět.[/quote]

Zdravím,

mám doma 46G30 a mám problém s titulky , které nejsou vložené do filmu. U pár snímků v MKV, ke kterým jsou titulky samostatně, mi televize buď ukazuje šílenosti místo znaků ž,š,č,..... - při nastavení LATINKA 1, nebo tyto znaky neukazuje - při nastavební LATINKA 2. Je na to nějaký fígl ?

díky za radu
john_rock (20)|16.1.2012 21:46
[quote=Honza13;391726]Zdravím,

mám doma 46G30 a mám problém s titulky , které nejsou vložené do filmu. U pár snímků v MKV, ke kterým jsou titulky samostatně, mi televize buď ukazuje šílenosti místo znaků ž,š,č,..... - při nastavení LATINKA 1, nebo tyto znaky neukazuje - při nastavební LATINKA 2. Je na to nějaký fígl ?

díky za radu[/quote]


už sem to sem psal, strana 47. Možná by chtělo nejdřív alespon trochu něco zkusit najít :)
Je to jednoduchý, ale ty titulky sou stejně malý.
U mkv to udělej v mkvmerge, netrvá to ani 5 minut i u 15gb filmu a titulky máš potom větší.
prcekee (63)|18.1.2012 23:06
zdar, zkoušeli ste připojit jinou web kameru?
Jaka sd karta vam jede? (class ?)
lze nějak nacpat jinak svuj servr k jejich panasonickemu?
na youtoube podařila se vam registrace sveho učtu? aby vam při startu najeli vaše odběry oblibene a tak?
po měsíci spokojenost nebručí nebliká
SlavoF (834)|19.1.2012 10:01
1. inú nie je možné pripojiť
2. hocijaká
3. nie
4. ano
5. gratulujem :)
mám G20, ale to je to isté
Radecekk (3)|19.1.2012 20:35
[quote=dargon;391113]tak uz je doma TX-P42G30, zatim max spokojenost, obraz luxusni, zatim jsem to ale moc nenastavoval, kdo jake mate nastaveni obrazu na HD filmy ? Jsem moc rad ze jsem si ji poridil ,za ty penize nema konkurenci si myslim. Co se tyce prehravani HD Ripu tak jsem si pripravil zatim cca 7 filmu co jsem stahl a vsechny jsem zkosel a prehrava coz me potesilo pac jsem se pripravoval ze bude problem a koupim si MMC . No na to taky dojde v dalsi vyplate asik Vcetne AV zesilovace atd.. :)
EDIT1:tak jsem jen tak pro zajimavost zkousel kolik ma nabehano a co me prekvapilo, na pocitadle bylo zaznamenane moje prvni zapnuti a moje prvni nabehane hodiny. Takze uplne novy kousek . ted dovezli asi new varku. Cekal jsem az ji dovezou do elektrowordu, meli na me pobocce objednanych 5kousku . Prijdu tam jeste to nestacili ani naskladnit a ani uz zadnou nevystavoval protoze nas tam bylo vic co na to cekali :D Bzuceni jinak jsem ted zkousel poslouchat a nic nepozoruji.[/quote]

Čau.Chci se zeptat, jak jsi dal to počítadlo na provozní hodiny?V dřívějších příspěvcích jsem to četl, ale nefunguje to.Mám stejnou telku, jako ty.Díky za odpověď.
nunacek0 (947)|19.1.2012 21:10
Mám sice ST30, ale mělo by to být stejné:
Zobrazenie prevádzkových hodín:
1. Na TV stlačiť "Vol -"
2. počas toho stlačiť trikrát tlačidlo "0" na diaľkovom ovládači
3. čakať kým nabehne servisne menu
4. Potom stlačiť "2" na diaľkovom ovládaci
5. Stlačiť tlačidlo "OK" na diaľkovom ovládači
6. Kurzor šípkami vpravo nadol do prázdneho poľa /vpravo od "PTCT"/
7. Stlačiť tlačidlo "Mute" asi na 5 sekúnd