Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Panasonic DMP-BDT110

c4r10s (14)|11.4.2011 19:26
Zdar všichni,
koupil jsem si tento BD přehrávač ke své TV Samsung UE40C7000. Máte někdo s tímto přehrávačem zkušenosti, se kterými byste se mohli podělit? Za mně můžu říci, že jsem s ním naprosto spokojen. Filmy na BD přehrává super a konverze do 3D také naprosto v pohodě. Jediné co mě trochu štve je, že pořád nemohu rozběhat DLNA. Udělal jsem všechno podle návodu, dokonce se mi i zobrazí obsah v Media Playeru, ale když dám přehrát, tak to ukáže Cannot play. Mám Visty, tak nevím, jestli to nebude tím, protože v návodu všude píšou Win7.
c4r10s (14)|28.6.2011 18:59
Neví někdo, proč mi tento přehrávač nepřehraje některá mkv? Osobně si myslím, že to jsou většinou takové, které někdo projel mkvmerge. Ale proč to nejde?
Ivo Mašek (10205)|1.7.2011 09:01
Já mám sice BD přehrávač od LG, a ten v základní verzi (která se prodávala) také neuměl *mkv. Ale výrobce to vyřešil tím, že přehrávání těchto filmů umožnil po upgrade. U toho LG to fungovalo tak, že jsem přehrávač propojil s inetem, v menu nastavil položku hledání upgrade po inetu a vše se automaticky stahlo.
slart (65)|1.7.2011 17:06
[quote=c4r10s;353986]Neví někdo, proč mi tento přehrávač nepřehraje některá mkv? Osobně si myslím, že to jsou většinou takové, které někdo projel mkvmerge. Ale proč to nejde?[/quote]
Jeden z důvodů by mohl být ten, že tvůj přehrávač nepodporuje tzv. "header compression". Zkus takové mkv přemuxovat právě v mkvmerge s tím, že u všech audiostop nastavíš v záložce "extra options" položku compression na "none". Tato volba je přítomná v mkvmerge od verze 4.1.0. Mělo by to jen o málo zvětšit výsledné mkv. Tato volba samozřejmě nemá vliv na kompresi zvuku jako takovou.
niro77 (1)|1.7.2011 19:48
Ahoj chtel bych se zeptat..koupil jsem dneska Panasonic DMP-BDT111EG,ale nejak nemuzu rozchodit prehravani z USB portu..pripada mi ze prehravac nacte jenom zarizeni s FAT32..zkousel jsem vicero prenosnych usb disku i s ext.zdrojem(vsechny mam NTFS s mkv),ale vzdycky mi to napsalo ze zarizeni neni kompatibilni atd...nemate s tim nekdo zkusenost?
c4r10s (14)|1.7.2011 20:01
4 Niro77- Asi tě zklamu, ale tento přehrávač podporuje jenom FAT. Já osobně jsem to vyřešil tak, že mám půlku HDD naforátovanýho na ext. Fat a když se chci podívat na film, tak to tam jenom překopíruju.

4 Slart -Díky za radu, ale to už jsem zkoušel. Mám MKVmerge 4.8 a každou položku v kontejneru jsem dal compresion - none, dokonce i titulky. A stejně to ten mrzák nechce přehrát. Většinou hraju 720p, tak nevím, jestli to nemůže být třeba už v tom, že to někdo takto komprimoval. Nevím, moc se v tom nevyznám. U některého mkv mi to šlo přehrát, ale zase neotevřelo titulky, ale to bylo jen v jednom případě. Kdyby byl ještě nějaký nápad, byl bych vděčný. Dík
slart (65)|1.7.2011 21:33
[quote=c4r10s;354736]...A stejně to ten mrzák nechce přehrát. Většinou hraju 720p, tak nevím, jestli to nemůže být třeba už v tom, že to někdo takto komprimoval. Nevím, moc se v tom nevyznám. U některého mkv mi to šlo přehrát, ale zase neotevřelo titulky, ale to bylo jen v jednom případě. Kdyby byl ještě nějaký nápad, byl bych vděčný. Dík[/quote]
Asi by bylo dobrý sehnat přesné info o tom, co je tento přehrávač schopen přehrát, pokud se jedná o kontejner MKV. V manuálu k BDT-110 jsem ale nic užitečnýho nenašel. U mýho Philipse je např. takové info ve FAQ na jejich webu.

Předpokládám, že ty mkv obsahují video h.264 (mpeg-4/avc). "Citlivý" parametr při takovém typu komprese videa je "reference frames". Přehrávač může podporovat určitý maximální počet těchto snímků a při překročení to může dělat potíže. Změna tohoto parametru by ale znamenala rekompresi videa. Taky to může být příliš vysoký datový tok, ale to by se spíš projevilo sekáním nebo kostičkováním videa.
Taky to může být nepodporovaným formátem některé audiostopy. To by se dalo lehce vyzkoušet - v inkriminovaném mkv souboru postupně odmazávat (v mkvmerge) audiostopy a zjistit, jestli to bez nějaké pojede, čímž by se dal určit formát audia, který tomuto přehrávači nesedí.

Docela přehledné info o obsahu videosoboru dává např. přehrávač Media Player Classic Home Cinema - stisknutím shift+F10 a kliknutím na záložku MediaInfo. Často bývají v hlavičce souboru zapsány parametry, které byly nastaveny při kompresi videa (encoding settings), kde je uveden i ten parametr reference frames (refr).
c4r10s (14)|2.7.2011 11:38
Nahrál jsem sem Mediainfo k mkv. Jediný, který mi z nich jde je Harry Potter. Ostatní dvě ne. Co je v nich jiného?
slart (65)|3.7.2011 11:21
[quote=c4r10s;354825]Nahrál jsem sem Mediainfo k mkv. Jediný, který mi z nich jde je Harry Potter. Ostatní dvě ne. Co je v nich jiného?[/quote]
Jsou tam odlišnosti v nastavení komprese videa. Zjistil jsem např. tyto odlišnosti:
Harry:
B-snímky jako reference: "nestriktní (není kompatibilní s Blu-ray)"
vážená predikce pro P-snímky: "chytrá analýza"
I-snímky - minimum GOP size: "25"
I-snímky - maximum GOP size: "250"

ostatní dvě MKV:
B-snímky jako reference: "striktně hierarchická pyramida"
vážená predikce pro P-snímky: "vypnuto"
I-snímky - minimum GOP size: "2"
I-snímky - maximum GOP size: "24"
Tyto dvě MKV mají navíc definovány "Colour primaries", "Transfer characteristic" a "Matrix coefficients".

Nelze přímo říct, který parametr to může dělat - třeba ty tři na konci definované informace o použití videa - v nastavení x264 je tam uvedeno "Použití je na vlastní riziko". Pokud jsi vyloučil vliv ostatních stop v MKV, čili vyzkoušel jsi vyházet veškeré ostatní stopy z MKV a nechal tam jen video a přesto to nešlo, pak je to určitě v odlišnosti nastavení komprese videa. Pak nezbývá než zkoušet překompresovat kousek (aby to dlouho netrvalo) MKV, které ti nejde s tím, že se postupně jeden po druhém pokusíš přenastavit parametry komprese podle těch, co má Harry - začal bych u těch výše jmenovaných. Bude to ale dost pracné.
Nebo si ještě porovnat víc MKV, které ti jdou a nejdou a pokusit se blíže specifikovat, který parametr by to mohl být.
Pokud bys pak přišel na to, čím to je, čekala by tě rekomprese celého videa. Nejen, že to bude časově velmi náročné (podle výkonu tvého PC) alu musíš počítat i se ztrátou kvality, protože už jednou zkompresované video budeš kompresovat znovu. Pak by možná bylo lepší počkat na nový firmware a doufat, že to napraví, i když s tím bych moc nepočítal - není to priorita BD přehrávačů, aby uměly přehrát jakkoliv vytvořené MKV.

Pro rekompresi lze použít např. prográmek Avidemux. Manuál k nastavení x264 komprese je zde.
c4r10s (14)|3.7.2011 12:30
Vyčerpávající, díky. Něco s tím zkusím udělat. Snad se s tou rekompresí a kompersí nějak poperu. Ještě jednou dík.
c4r10s (14)|3.7.2011 13:46
Tak jsem udělal jeden výřez z mkv, nastavil, uložil v Avidemuxu. Výsledek vypadá dobře, ale neuložilo se to jako mkv, ale jenom jako soubor. Přehraju ho jen v PC a v Media Player Clasic už má jiné hodnoty. Co teď?
slart (65)|3.7.2011 20:41
[quote=c4r10s;355066]Tak jsem udělal jeden výřez z mkv, nastavil, uložil v Avidemuxu. Výsledek vypadá dobře, ale neuložilo se to jako mkv, ale jenom jako soubor. Přehraju ho jen v PC a v Media Player Clasic už má jiné hodnoty. Co teď?[/quote]
Výstupní formát (vlastně kontejner) v Avidemuxu vybíráš v dolní levé části hlavního okna - je to nad posuvníkem videa - tam je rozbalovací menu, kde si vybereš MKV (bacha, defaultně je tam kontejner AVI). A pak, když dáváš uložit video a ptá se tě to na název souboru, musíš tam napsat vše včetně přípony, takže tam uvedeš např. "pokus.mkv".
Samozřejmě, že když to neuděláš (neuvedeš příponu při ukládání videa), tak ji tam můžeš dopsat potom prostým přejmenovaním souboru přímo ve woknech nebo v nějakém souborovém manažeru. Ale bacha - musíš uvést tu správnou příponu, aby odpovídala typu souboru, který jsi pomocí Avidemux vytvořil.
c4r10s (14)|6.7.2011 20:21
4 Slart-Tak jsem si s tím Avidemuxem trochu pohrál a už mi to frčí. Ještě, že jsem si každé nastavení, které jsem změnil uložil. Teď alespoň vím, které je funkční. Díky za rady.
slart (65)|8.7.2011 10:40
[quote=c4r10s;355741]4 Slart-Tak jsem si s tím Avidemuxem trochu pohrál a už mi to frčí. Ještě, že jsem si každé nastavení, které jsem změnil uložil. Teď alespoň vím, které je funkční. Díky za rady.[/quote]
A odhalil jsi, který parametr to způsoboval?
c4r10s (14)|11.7.2011 21:15
přesně to nevím, ale mám podezření jednak na strom makrobloků při různém režimu kódování a také na samotný režim kódování (dal jsem konstatní kvantizér a kvalitu kvantizéru na půlku), Jinak jsem ještě změnil GOP size u min a max podle návodu na 25min a250max, dále režim přímé predikce na časové a váženou predikci pro B snímky na Weighted References. V záložece snímky jsem zapl Open GOP na NOrmal Mode. Max ref snímků na 4. Adaptivní rozhodování B snímků na Optimální. B snímky jako reference na striktně hierarchická pyramica. I snímky GOP size min 25, max 250. Práh I snímků zvedl ze 40 na 50. Záložka Kvantizér- Variace AQ změnil na auto variace AQ. No a to je asi všechno co jsem změnil. Zkoušel jsem to metodou pokus - omyl a toto mi jde. Možná je v tom ještě nějaká rezerva, aby výsledný soubor byl co nejkvalitnější, ale nepozoroval jsem žádné změny. Výsledný soubor byl 2,7GB z původního 2,9.