Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

TechniSat TechniBox SIR

cartas510 (149)|20.6.2011 14:46
Shanim satelitni prijimac vcetne skylink karty do cca 5000Kc.

Zatim me zaujal "TechniSat TechniBox SIR", ktery se i se skylink kartou vejde do 5000Kc. Nasel jsem na nej i priznivou recenzi, ale pak take nekolik hanlivych reakci.

1) ze pry se prehriva
2) ze to neni origo Technisat (to by mi snad ani tak nevadilo, pokud to nema na funkci vliv)
3) ze strasne pomalu nabiha (30-40 vterin) - to by mi vadilo

Tyto kriticke prispevky vsak uz jsou pres pul roku stare, tak by me zajimal nazor nekoho, kdo ma aktualni firmware, jestli problemy pretrvavaji.

A nebo jinak: mate nekdo lepsi tip? V priblizne stejne cenove hladine?
Dagy2 (3153)|20.6.2011 18:23
Na tento prijímač ti asi najlepšie odpovie Pitomec, ale
2/ naozaj to nie je Das Original Technisat - bohužiaľ. Je to dočasné riešenie TechniSatu na vyplnenie diery v portfoliu
3/ tak každé mínus má plus a naopak.
Sú soudruzi, ktorí kritizujú nábeh prijímača 30÷40 sekund. Ako je to v skutočnosti:
- Linuxové prijímače (aspoň tie o ktoré som sa zaujímal) majú nábeh možno od 30 do 120 sekúnd. A nikomu to nevadí, pretože je to sám veľký Linux. Lenže Linux vo väčšine prijímačov nevie urobiť automaticky nahrávku, keď je prístroj v stand-by. Preto niektorí nechávajú prijímače v stave "rýchly nábeh". Tento potom trvá do 10 sekúnd. A časť z týchto ľudí potom zaviedla ako merítko dobrého prijímača "parameter čas nábehu" a prezentuje ho takto.
- U TechniSatu (a dúfam že aj SIR-u) je možnosť zvoliť či má prijímač vypnúť do stand-by alebo do rýchly nábeh. Štart je tiež 30 sekund alebo 10 sekund (Napr. Digicorder HDS2). U TechniSatu ale nie je problém so štartom nahrávky aj zo stand-by!

Prečo stand-by a prečo rýchly nábeh?
Stand-by má spotrebu menšiu ako 1W a rýchly nábeh cca 20W. Takže u TechniSatu si môžeš vybrať, žhaviť 20Watov a mať komfortný nábeh alebo šetriť energiu a raz denne zapnúť STB a počkať pol minúty.
U mnohých prijímačov musíš žhaviť tých 20W či chceš alebo nie. Aj keď sa to niekto snaží vydávať za pozitívum.

Celkove si myslím, že je to nezmysel podľa rýchlosti nábehu hodnotiť prijímač ak ho zapínam 1x max 2x denne.
JOSCER (94)|20.6.2011 19:08
Já měl SIRa jen krátce. Po krátkém používání (čí spíše zkoumání, proč se tolik liší od předchozích TechniSatů) jsem ho vrátil v zákonné lhůtě. Mě se dále nelíbilo, že po vypnutí elektriky (tj. výpadku sítě "z venčí") a jejímu naskočení zpět se SIR zapne do provozního stavu a ne do stand-by. Ani se mi moc nelíbilo menu, ale to asi bylo tím, že jsem zhýčkaný menu v originál TechniSat. Pak mi vadila absence připojení do domácí sítě LAN (nechápu, proč jsem se toho před objednáním nevšimnul) a také, že USB konektor je jen zepředu a pokud chce mít uživatel trvale připojený USB HDD, tak musí být stále otevřený přední deklík. A marně přemýšlím, jestli tam byl ten, zrychlený start. A také asi neměl noční stahování EPG do paměti.
Prostě jsem raději připlatil a koupi HD8-SX.
Dagy2 (3153)|20.6.2011 19:24
cartas, navyše prijímače s Irdeto čítačkou neumožňujú kopírovať nahrávky (to je to, prečo na SIRe nie je LAN zásuvka -> postráda zmysel).
Takže sa prikláňam k Joscerovi -> HD8SX + CI-modul CRW a karta ICE. Ale 5000Kč to asi nebude. Sorry.
Pitomec (10211)|20.6.2011 19:39
[quote=cartas510;352424]Shanim satelitni prijimac vcetne skylink karty do cca 5000Kc.

Zatim me zaujal "TechniSat TechniBox SIR", ktery se i se skylink kartou vejde do 5000Kc. Nasel jsem na nej i priznivou recenzi, ale pak take nekolik hanlivych reakci.

1) ze pry se prehriva
2) ze to neni origo Technisat (to by mi snad ani tak nevadilo, pokud to nema na funkci vliv)
3) ze strasne pomalu nabiha (30-40 vterin) - to by mi vadilo

Tyto kriticke prispevky vsak uz jsou pres pul roku stare, tak by me zajimal nazor nekoho, kdo ma aktualni firmware, jestli problemy pretrvavaji.

A nebo jinak: mate nekdo lepsi tip? V priblizne stejne cenove hladine?[/quote]Je to Golden Interstar, což není zase tak nejhorší (ale TOP taky ne). Nemá hodiny na čelním panelu. A skutečnost, že se po vypnutí/zapnutí elektriky vrací do normálního provozu je spíš klad, ale jistě by bylo lepší, aby se toto dalo nastavit (tj. jestli ON nebo standby). Obvykle to jde u jiných modelů tak, že pokud byl receiver ve standby před výpadkem elektriky, tak se taky do standby vracel, pokud byl ON, tak se zapnul.
Pitomec (10211)|20.6.2011 19:41
[quote=Dagy2;352489]cartas, navyše prijímače s Irdeto čítačkou neumožňujú kopírovať nahrávky (to je to, prečo na SIRe nie je LAN zásuvka -> postráda zmysel).
Takže sa prikláňam k Joscerovi -> HD8SX + CI-modul CRW a karta ICE. Ale 5000Kč to asi nebude. Sorry.[/quote]Může koupit levnější a modelově novější TechniSat TechniStar S1
JOSCER (94)|20.6.2011 20:03
[quote=Pitomec;352498]Je to Golden Interstar, což není zase tak nejhorší (ale TOP taky ne). Nemá hodiny na čelním panelu. A skutečnost, že se po vypnutí/zapnutí elektriky vrací do normálního provozu je spíš klad, ale jistě by bylo lepší, aby se toto dalo nastavit (tj. jestli ON nebo standby). Obvykle to jde u jiných modelů tak, že pokud byl receiver ve standby před výpadkem elektriky, tak se taky do standby vracel, pokud byl ON, tak se zapnul.[/quote]

Jasně, to, že se vrací po zapnutí elektriky do provozního stavu a ne do stand-by, když byl předtím ve stand-by je klad. Hlavně přes den, když je člověk v práci. Dá se sice nastavit, po jaké době se má vypnout, ale pak se stává to, že když se uživatel déle dívá a nikam nepřepne (resp. sat nemá žádný impuls od DO), tak se sat sám vypne.
A je to Golden Interstar? Nevím co má GI společného s polským satem DiZiPiA, ale pokud máš pravdu, že je to GI, pak nechápu, proč jsem někde v menu narazil ma název DiZiPiA. Už si nepamatuji kde to bylo. SIRa jsem měl opravdu jen krátce. Ale rozložení konektrů na zadním panelu a umístění čtečky karet a konektoru USB je až příliš podobné právě přístroji DiZIPiA.
Pitomec (10211)|20.6.2011 20:11
Nevím jak u tebe, ale já mám doma všechny přístroje spotřební elektroniky přes UPS, takže chvilový výpadek elektriky vůbec neřeším a nějaký dlouhodobější výpadek jsem zažil za posledních 10 let jenom jednou. Takže i kdyby se mně přístroj zapnul, tak by to byla tak velká ztráta, že bych to snad finančně ani neunesl :D

Ty nevíš co má GI společnýho s polským satem DiZiPiA, já zase nevím co má DiZiPiA společnýho s polákama, pokud jde o konstrukci přístroje (ne o montážní fabriku). Menu toho SIR je jasně Golden Interstar a Dizipia je made in Korea, tj. stejně jako GI. Já mám jasno :-)-
JOSCER (94)|21.6.2011 06:04
[quote=Pitomec;352511]Nevím jak u tebe, ale já mám doma všechny přístroje spotřební elektroniky přes UPS, takže chvilový výpadek elektriky vůbec neřeším a nějaký dlouhodobější výpadek jsem zažil za posledních 10 let jenom jednou. Takže i kdyby se mně přístroj zapnul, tak by to byla tak velká ztráta, že bych to snad finančně ani neunesl :D

Ty nevíš co má GI společnýho s polským satem DiZiPiA, já zase nevím co má DiZiPiA společnýho s polákama, pokud jde o konstrukci přístroje (ne o montážní fabriku). Menu toho SIR je jasně Golden Interstar a Dizipia je made in Korea, tj. stejně jako GI. Já mám jasno :-)-[/quote]

"Nevím jak u tebe, ale já mám doma všechny přístroje spotřební elektroniky přes UPS, ...". Hm, toje fakt argument pro ostatní uživatele.
Pro mě sat vyrobený v Polsku je polský sat. Ať je to SIR nebo DiZiPiA. Stejně jako Hyundai vyrobený v Nošovicích je pro mě český Hyundai. A v obýváku mám českou televizi Panasonic. Já mám také jasno.
Ale zřejmě chceš mít poslední slovo. Pro mě, za mě.
cartas510 (149)|21.6.2011 10:12
No vidim ze se to zvrhava k lepsim modelum a vyssim cenam - coz na jednu stranu chapu, ale...

Zkusim to jinak. Chapu, ze drazsi pristroje jsou lepsi a maji vetsi moznosti, ale co kdybych se chtel jenom koukat (tj. vubec neresim nahravani). Poradite mi nejaky levny pristroj, ktery bude v pohode. Tj. pekne EPG, intuitivni ovladani, bezchybna diakritika. Nezajimaji me neduhy v nahravani, chybejici LAN vystupy atd. Proste jen v klidku koukat. Da se neco takoveho sehnat (rekneme zase do 5000Kc vcetne Skylink karty)?

Kdybych mel vybirat napr. z techto:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
JOSCER (94)|21.6.2011 11:54
Cenu Skylink karty do ceny kompletu nepočítej. prostě ji neřeš. Sice něco stojí, ale je na ní promo 2 měsíce placené programy, jehož cena je vyšší, než za kartu zaplatíš. A v případě, že si budeš platit nějaký balíček tak jako tak, tak máš vlastně kartu zadarmo a balíček začneš platit až po těch dvou měsících. Plus vlastně na začátku je 20 dní global free po vložení karty do přístroje, promo běží až od registrace a tu provedeš až doběhne global free.
A jako přístroj kup ten TechniSat TechniStar S1 a do něj modul Mascom Cryptoworks+Irdeto, cena dohromady něco málo přes 5 a půl tisíce. A je vyřešeno. Přesně splňuje tvůj požadavek na "pekne EPG, intuitivni ovladani, bezchybna diakritika". Tím však nechci tvrdit, že tvůj požadavek nemůže splnit nějaký jiný přístroj.
cartas510 (149)|21.6.2011 12:39
Zadny balicek platit nehodlam (vystacim se zakladnimi ceskymi a slovenskymi kanaly), tudiz cenu karty pocitat musim.

TechniSat TechniStar S1 a do něj modul Mascom Cryptoworks+Irdeto je 6000Kc a navic s tou kartou...

Nicmene dik za upozorneni na ten TechniStar S1. Vypada to, ze to je nejlevnejsi pristroj, ke kteremu neni zadna zasadnejsi vyhrada...
Pitomec (10211)|21.6.2011 13:36
[quote=JOSCER;352567]"Nevím jak u tebe, ale já mám doma všechny přístroje spotřební elektroniky přes UPS, ...". Hm, toje fakt argument pro ostatní uživatele.
Pro mě sat vyrobený v Polsku je polský sat. Ať je to SIR nebo DiZiPiA. Stejně jako Hyundai vyrobený v Nošovicích je pro mě český Hyundai. A v obýváku mám českou televizi Panasonic. Já mám také jasno.
Ale zřejmě chceš mít poslední slovo. Pro mě, za mě.[/quote]
Ty tvoje bláboly (od tý doby, co ses sem naplavil a začal prudit) si strč do zadnice. Pokud někomu doma často vypadává elektrika, tak to prostě vyřeší záložním zdrojem (když už kvůli ničemu, tak jenom skrz eliminaci poškození napájecího zdroje při zapnutí elektriky) a není co řešit.
A žádný "český Hyundai" nebo "český Panasonic" neexistuje (leda v tvé popletené makovici ano), takže ani neexistuje "polská Dizipia". Je to prostě daný výrobce se svojí technologií a bez ohledu na zemi původu - a s tím se smiř nebo můžeš max. skočit do zdi :-)-
Dagy2 (3153)|21.6.2011 13:37
Cartas, ak chceš základný balík programov a žiadne nahrávanie potom by som odporúčal - a neber to v zlom - DVB-T. Anténa stojí pár pětek a za zvyšok by som nakúpil pivo. V ČR máte hromadu programov v DVB-T takže si myslím že je to najlepšie riešenie.
Neviem či ti bude chýbať STV1, STV2?
To čo beží na Markíze a Joj aj tak vidíš na Nove a Prime buď paralelne alebo v českom dabingu o mesiac neskôr - viď Dr.Ludsky od včera. Nemá to chybu.
Pitomec (10211)|21.6.2011 13:40
[quote=cartas510;352603]No vidim ze se to zvrhava k lepsim modelum a vyssim cenam - coz na jednu stranu chapu, ale...

Zkusim to jinak. Chapu, ze drazsi pristroje jsou lepsi a maji vetsi moznosti, ale co kdybych se chtel jenom koukat (tj. vubec neresim nahravani). Poradite mi nejaky levny pristroj, ktery bude v pohode. Tj. pekne EPG, intuitivni ovladani, bezchybna diakritika. Nezajimaji me neduhy v nahravani, chybejici LAN vystupy atd. Proste jen v klidku koukat. Da se neco takoveho sehnat (rekneme zase do 5000Kc vcetne Skylink karty)?

Kdybych mel vybirat napr. z techto:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/quote]
Amiko 7800 ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]) občas taky prodávám a je to v pohodě. Ovšem kromě sledování a PVR od toho fakt nic nečekej.
cartas510 (149)|21.6.2011 13:41
Dagy2, mame satelit ve spolecnem rozvodu v dome. Proto mi prijde skoda to nevyuzit - CR+SR+neco z volnych (Eurosport,CNN). Tj. neresim parabolu, chci jen prijimac + kartu.
Na nahravani mam DVDrekorder pres DVB-T, proto me nahravani pres satelit netrapi.
Pitomec (10211)|21.6.2011 13:43
[quote=Dagy2;352634]Cartas, ak chceš základný balík programov a žiadne nahrávanie potom by som odporúčal - a neber to v zlom - DVB-T. Anténa stojí pár pětek a za zvyšok by som nakúpil pivo. V ČR máte hromadu programov v DVB-T takže si myslím že je to najlepšie riešenie.
Neviem či ti bude chýbať STV1, STV2?
To čo beží na Markíze a Joj aj tak vidíš na Nove a Prime buď paralelne alebo v českom dabingu o mesiac neskôr - viď Dr.Ludsky od včera. Nemá to chybu.[/quote]V tomto případě lze uvažovat o kombu T+S, třeba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
cartas510 (149)|21.6.2011 13:55
jen pro info - puvodne jsem uvazoval o tomhle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], tj. za 4000Kc vymalovano. Po precteni par recenzi a for uz jsem skoro na dvojnasobny cene, tj. zacinam uvazovat, jestli se nevratim zpatky na zem (cenově) :)
Pitomec (10211)|21.6.2011 14:03
Evolve fakt ne, to je spolu s Ari-šrotem totální odpad.
cartas510 (149)|21.6.2011 14:12
[quote=Pitomec;352636]Amiko 7800 ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]) občas taky prodávám a je to v pohodě. Ovšem kromě sledování a PVR od toho fakt nic nečekej.[/quote]

Kdyz uz ne Evolve a doporucujes tohle Amiko, nevyplati se prihodit tisicovka navic za TechniSat TechniBox SIR? Nebo za to tenhle "neoriginal" nestoji?

Nebo treba Topfield 2010.

Abys rozumel - nechci za to dat 8000Kc, ale jestli dam 4000 nebo 5000 uz me nezabije. takze pokud je rozumny duvod, par stovek bych prihodil.
Pitomec (10211)|21.6.2011 14:18
Než SIR, tak radši stejnou a levnější Dizipiu ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]). A Amiko je úplně ten základ.
cartas510 (149)|21.6.2011 14:20
1) myslis tuhle?
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

2) a co ten Topfield?
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Dagy2 (3153)|21.6.2011 15:07
cartas, ešte jedna poznámka - príslovie "s jedlom rastie chuť" má niečo do seba.
1/ Ono si povieš, že neriešim to a ono, ale potom zistíš že je celkom fajn nahrať niečo jednoducho cez EPG než programovať 2 rôzne prístroje. Skúsiš raz a zistíš že DVD-rekorder bol fajn pred 5 rokmi ale dnes to ide jednoduchšie
2/ pozor na možné sklamanie, všetky Irdeto čítačkové prístroje neumožňujú dostať záznam von. dnes to zase možno nepotrebuješ ale zajtra...?
3/ tiež pozor na prístorje, ktoré nahrávajú kodovane - to je v spojení s Irdetom úplne k ničomu

No a teraz babo raď...
Aj keď máte spoločný tanier na streche je otázka či mať za lacný peniaz niečo čo ťa bude každý druhý deň iritovať alebo radšej tie prachy minúť za týždeň s rodinou v Chorvátsku.
Veď sat prijímač nie je podmienkou na prežitie.

Ozaj, aký máš TV ?
cartas510 (149)|21.6.2011 15:14
Dagy2 - jsi to vystihl presne, ale prave proto uz upoustim od toho mit super Satelitni prijimac za X tisic a vracim se k myslence poridit si neco jen na koukani. Ty popisujes co vse ma za nastrahy levny prijimac, ale vzdy je to o nahravani, ktere ted proste nepozaduju. Az mi to bude jednou chybet (odejde mi DVD rekorder), tak zas budou ceny jinde...

Zatim jen vim, ze mi koaxem ve zdi pobihaji programy, ktere chci videt. Nic vic.

Btw. dvd rekorder taky nahrava pres EPG (mozna jsem jen nepochopil tvou myslenku)
Dagy2 (3153)|21.6.2011 16:28
[quote=cartas510;352656]Dagy2 - jsi to vystihl presne, ale prave proto uz upoustim od toho mit super Satelitni prijimac za X tisic a vracim se k myslence poridit si neco jen na koukani. Ty popisujes co vse ma za nastrahy levny prijimac, ale vzdy je to o nahravani, ktere ted proste nepozaduju. Az mi to bude jednou chybet (odejde mi DVD rekorder), tak zas budou ceny jinde...

Zatim jen vim, ze mi koaxem ve zdi pobihaji programy, ktere chci videt. Nic vic.

Btw. dvd rekorder taky nahrava pres EPG (mozna jsem jen nepochopil tvou myslenku)[/quote]

Nepochopil ->
- nahravanie u SAT TechniSat prijímača:
1/ zapneš SAT prijímač
2/ stlačíš EPG - zobrazia sa ti všetky programy na kanáloch ktoré máš nastavené, pretože ich prijímač ukladá do pamäte
3/ vidíš že je tam niečo zaujímavé, tak šipkami prejdeš na tento program napr. NOVA HD
4/ červené tlačítko = timer na HDD/USB, potvrdíš OK. Automaticky máš nastavený navolený extra čas na konci programu pretože všetky programy na komerčných staniciach preťahujú.
5/ a je to

- nahrávanie u DVD zo SAT
1/ zapneš SAT prijímač
2/ buď si program nájdeš v novinách alebo precvakáš všetky programy ktoré myslíš že by mohli niečo zaujímavé obsahovať. Keď sa zo všetkých programov načíta EPG, môžeš vyberať
3/ vyberieš príslušný kanál
4/ nastavíš timer a potvrdíš.
5/ zapamätáš si, deň a čas
6/ zapneš DVD
7/ prepneš TV na DVD
8/ nastavíš do DVD deň a čas a pripočítaš extra 30 minút
9/ no a je to tiež. Horšie keď sa pomýliš alebo niekto bude pozerať na SATe niečo iné a DVD ti nahrá iný program
Pitomec (10211)|21.6.2011 16:42
cartas510: Nahrávat na DVD ze SAT přijímače je úplně mimo, dneska takřka každý SAT receiver je PVR, strčí se do něho fleška za pár stovek a nahrává se. A pokud bys chtěl takto nahrávat i z DVB-T, tak zkus uvažovat o tom výše uvedeným kombu T+S. DVD rekordér pak klidně pošli k šípku, to je překonaná věc.
cartas510 (149)|21.6.2011 22:39
Nene, nerozumime si. Ja nechci nahravat ze satelitu. Na ten chci jen koukat. Nahravat budu pouze DVB-T pres DVD rekorder (beru to tak, ze co stoji za nahrani, vysila se pozemne :)). To ze nenahraju Slovaky nebo Eurosport mi nevadi.

Takze fakt chci jen "levny" pristroj pro prijem DVB-S, ktery me nenastve nejakym zasadnim nedostatkem (a neresim nahravani). Aneb jak rikal Dagy2 - "aby me to kazdy druhy den necim neiritovalo"
Pitomec (10211)|22.6.2011 07:54
Dneska je PVR (nahrávání) defacto v ceně a přístroje s a bez stojí stejně, takže to ber jako možnost navíc. A mimochodem pokud bych měl kombo T+S, tak věř tomu, že celý DVD rekordér hodím do skříně a mnohem radši budu nahrávat právě na tom kombu (když kvůli ničemu, tak lze kdykoliv vytáhnout připojenou flashku nebo HDD, propojit s PC a se záznamem dále pracovat - vystříhání reklam apod., což se v DVD rekordéru dělá mnohem hůř a navíc i nepřesně).
Dagy2 (3153)|22.6.2011 10:06
Hm, strihanie u DVD rekorderu Panasonic (aj keď som na túto značku značne alergický) je výborné. Za mesiac čo som ho používal než sa mi ho podarilo zbaviť som postrihal hromadu filmov priamo v ňom a bolo to aj celkom rýchle aj vzhľadom na technologiu zobrazovaných PAL pol-obrázkov presné.

Ale inak cartas, všetko čo ti tu Pitomec aj ostatní píšeme je pravda. bohužiaľ DVD/HDD je pochované do hrobu histórie (niekedy aj histérie). Tak ako funkčné staré mobily nefungujú s GSM sieťou, SMEP4-20 počítače s 128kb RAM-kou nemôžu bežať s windowsami tak aj DVD/HDD je historia. Viem že stál určite hromadu peňazí ale jeho doba proste je ta tam.
Odhliadnúc od komplikovanosti obsluhy až po fakt (a preto som sa pýtal akú máš telku) že nevyužiješ lepší signál satelitu pre placku TV. Zostaň ale zatiaľ kľudne pri DVB-T a urob si trebárs radosť slušným kombo prijímačom na vianoce.
Imidž je síce imidž ale investícia len preto aby sme mali niečo čo majú susedia sú vyhodené peniaze.
Pitomec (10211)|22.6.2011 14:02
Já měl DVD rekordéry od Panasonicu 2 a ani u jednoho se mně nepodařilo vystřihnout reklamy tak, aby to při přehrávání nebylo poznat (narozdíl od Womble v PC). O "komfortu" stříhání na DVD rekordéru nemluvě. Navíc DVD rekordéry nenahrávají přímo stream vysílání, ale je to převod z DVB-T do analogu RGB a pak z analogu RGB se to digitalizuje do MPEG-2. V dnešní době fakt o ničem.
bitskull (77)|22.6.2011 21:10
[quote=cartas510;352424]Shanim satelitni prijimac vcetne skylink karty do cca 5000Kc.

Zatim me zaujal "TechniSat TechniBox SIR", ktery se i se skylink kartou vejde do 5000Kc. Nasel jsem na nej i priznivou recenzi, ale pak take nekolik hanlivych reakci.

1) ze pry se prehriva
2) ze to neni origo Technisat (to by mi snad ani tak nevadilo, pokud to nema na funkci vliv)
3) ze strasne pomalu nabiha (30-40 vterin) - to by mi vadilo

Tyto kriticke prispevky vsak uz jsou pres pul roku stare, tak by me zajimal nazor nekoho, kdo ma aktualni firmware, jestli problemy pretrvavaji.
[/quote]

Mam ho cca dva měsíce.

1) běží mi teď asi 6 hodin nonstop - je dost teplý, ale ruka se na něm dá v pohodě udržet
3) ano nabíhá docela dlouho a navíc je nepříjemné to, že po zapnutí ovladačem se na displeji začne něco dít až po několika sekundách, takže sem si ze začátku myslel, že sem špatně stisknul tlačítko nebo že ovladač nefunguje

Jinak za ty dva měsíce mi 2x zamrznul, takže sem ho musel vypnout a znovu zapnout.
hacesoft (1)|26.8.2012 15:45
Dobry den,
mam doma tento prijmac a nevim, jsem z neho docela rozladen, nesplnuje to co by mel. Po case me zacal ve stanby rezimu piskat napajeci zdroj, to se da lehce opravit. Ale co nejde je totalne zmrsene nahravani, obcas chci nahrat nejaky film/serial, protoze zrovna sem mimo domov atd. jenze se to nenahraje cely, a nejde posunout doba nahravani po oznaceni poradu. Dalsi nechutnost je ze ze dost casto nic nenahraje, a vubec nenahraje uz treba dalsi film po sobe jdouci na stejnem kanalu. Nahravani je uplne zmrsene. Zbytek se da tak nejk prezit, uz sem odstranil kontrolu stanby rezimu, v noci osvetlovala neprijemne obyvak...
golfLC (1941)|26.8.2012 19:38
1.) Základ je vedieť prijímač obsluhovať..... v správcovi časovača si vieš nastaviť v nastaveniach dobeh nastaveného času ( príklad dáč 15 minút, tým pádom ku každému tebou zadaného časovača pridá k vypínaciemu času + 15 minút ) Je to oveľa lepšie riešenie, ako editovať každý jeden časovač ručne, čo je tiež možné v správcovi časovača - prehľade časovačov, ale s tým rozdielom, že keď to spravíš týmto spôsobom, v EPG budeš mať následne začervenený aj nasledujúci program po nahrávanom programe. Prvým spôsobom si dobeh riadi sám prijímač bez zafarbenia v EPG-SFI.
2.) Nepíšeš typ úložného zariadenia, spôsob naformátovania, s externým napájaním, bez napájania, to všetko s tým veľmi súvisí
3.) Súčasne aj s infom, či nahrávku nemáš vôbec, prípadne máš, ale "čiernu" a s akým objemom nahrávky, či 0MB, prípadne ako má byť..
4.) Po nastavení všetkých parametrov a úložísk nie je možné, aby to nefungovalo, myslím po SW-ovej stránke, iná vec je už vec HW-ová-pripojený HDD, prípadne možná vada prijímača. Lepší spôsob nahrávania a editácie nahrávok hovoria odborníci že zatiaľ nie je :-R
5.) Aká karta poskytovateľa, je priamo v čítačke, prípadne module?

Po zodpovedaní týchto informácií od Teba sa vieme posunúť ďalej v radách, čo kde ako vyskúšať a prísť na to, kde je problém :-)-
golfLC (1941)|26.8.2012 19:50
Keď som si tak ešte raz prečítal tvoj príspevok, vychádza mi to na používaný 2,5 kový HDD bez napájania s vysokou spotrebou a dlhou inicializáciou, prípadne ani nenabehne pri nahrávaní korektne, bez formátovania v prijímači na formát TSD bez kontroly vhodnosti pre prijímač. Ale môžem sa mýliť B-)
Dagy2 (3153)|26.8.2012 20:58
Vitaj z dovolenky golf.
Obávam sa, že tomuto pánovi nepomôžeme. Ešte v dovolenkovom opojení si si nevšimol že to nie je Technistar SIR ale Technibox SIR čiže nie TechniSat ale ako tu písal kedysi ešte Pitomec - šrot Dizipia.
Teda pokiaľ sa pisateľ neukecol a nedal svoj príspevok do nesprávneho vlákna.
golfLC (1941)|26.8.2012 21:06
Aaaaaa sakra, máš pravdu Dagy8-) tak v tomto nepomôže uz ani Dizipia :-)-:-)-:-)-:-)- beriem nazad, čo som napísal 9-)