Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Sony BDV-E380 ,880,980

MalaAdel (143)|4.7.2011 11:53
Zajímavá řada domácího kina 5.1 s 3D Blu-ray s HD zvukem, 2x USB podporujícím NTFS, 2x HDMI in, 1x optický digitál in, LAN, volitelně WiFi, jednoduchý webový prohlížeč, DLNA .... Výbava dobrá (vcelku splňuje skoro všechny normální dnešní potřeby), vzhled mě moc neoslnil.
Rozměry, které se vejdou do každé police - výška 7,5 cm a váha 4.1 kg, když není místo pro samotné velké a těžké AV Recivery. Nízká spotřeba ve STB.
Rozdíl modelů je v reproduktorech. Cena od 9.000,- Kč

Máte osobní zkušenosti? Dejte sem názory, výhrady, doporučení.
Hlavně co vše skutečně podporuje DLNA, USB, webový prohlížeč, problémy s diakritikou v názvech souborů a adresářů, Webu ...
tjurny (496)|4.7.2011 12:32
Jak se ta doba zmenila :-( Pri vyberu domaciho kina zalezi na poctu usb, filesystemu a webovem prohlizeci :-( Piratstvi nezabiji nejen muziku ale i elektronilku.
Sorry za OT
MalaAdel (143)|4.7.2011 15:15
Jo doba se mění, vinil už dnes neletí a každý chce mít na poslouchání kvalitu a pak nakonec na tom poslouchá MP3 v neakustickém paneláku.
Jinak dnes místo hromady desek a VHS kazet je NAS, nebo USB disk. Hudbu posloucháme přes internet z Groovesharku, internetových rádií ...
Ale jinak to nemusí být jen o pirátství, dá se dnes poslouchat i TV přes optiku právě na dom. kinu.
gallibob (171)|5.7.2011 09:00
[quote=MalaAdel;355259]Zajímavá řada domácího kina 5.1 s 3D Blu-ray s HD zvukem, 2x USB podporujícím NTFS, 2x HDMI in, 1x optický digitál in, LAN, volitelně WiFi, jednoduchý webový prohlížeč, DLNA .... Výbava dobrá (vcelku splňuje skoro všechny normální dnešní potřeby), vzhled mě moc neoslnil.
Rozměry, které se vejdou do každé police - výška 7,5 cm a váha 4.1 kg, když není místo pro samotné velké a těžké AV Recivery. Nízká spotřeba ve STB.
Rozdíl modelů je v reproduktorech. Cena od 9.000,- Kč

Máte osobní zkušenosti? Dejte sem názory, výhrady, doporučení.
Hlavně co vše skutečně podporuje DLNA, USB, webový prohlížeč, problémy s diakritikou v názvech souborů a adresářů, Webu ...[/quote]

no ja mam starsi lonsky model E870(sem rad ze tento aspon jeste vypada dobre ty kulate repro sou strasne,nebo aspon me se nelibi).Hlavni vec je ze do lonskeho roku co vim tak tyto domaci kyna nemeli integrovanou cestinu, jak je to s letosnima modelama nevim,ale lonsky opravdu cestinu nemaji(tedy v menu).Dlna funguje bez problemu i u me takze predpokladam ze bude fungovat i na letosnich modelech.
Ja osobne bych klido koupil i ten starsi model uz jen kuli tomu vzhledu nez ten novy,ale to je na Vas co se tyce zvuku tak to beznou mistnost ozvuci velmi obstojne,a vubec bych se toho nebal(ale upozornuju ze to je spise na film nez na tzv.subwofer nepatri k zbytecne ubasovanemu zarizeni,je proste pekne kultivovany).
Jinak co se tyce tech multimedialnich funkci tak bych stejne radsi dokoupil nejake MMC je to jednodussi(zvuk se posle do Domaciho kina) a urcite to bude chodit lip nez pres nejaky pripojeny USB disk.Tot muj nazor
MalaAdel (143)|15.7.2011 14:06
Tak mám za sebou dvě prodejny Sony.
Menu nená češtinu. Diakritika se nedá použít při vyplňování na webovém prohlížeči (zadání vyhledávaného textu třeba na googlu, seznamu ...). Prohlížeč prý nepodporuje vcelku žádná videa, stream, flash ... Prý, ani u jednoho prodejce nebylo připojení na internet.
Můj externí disk HTFS se nezobrazil - tak nevím. Nebylo možno vyzkoušet přehrávání AVI s dvěma zvukovýma stopami (CZ,EN), ani většího MKV, natož ISO-DVD, VOB-DVD, ..., Doma disk funguje v pohodě.
Údajně po DLNA toho moc nepřehraje vob, iso ...
Eterní klávesnice (USB) prý taky připojit nejde.
Trochu zklamání.
Máte někdo, můžete to z vlastní zkušenosti potvrdit, nebo vyvrátit, prostě dát nějaké zkušenosti, nebo referenci?

Edit: Děkuji Gallibob, jen pro info mám Xtreamer Pro - jako MMC a NAS, řeším změnu - přesun XTR do jiné místnosti a používání jen jako NASu a Sony pro obývák do nízké police s malou váhou.
gallibob (171)|16.7.2011 09:55
ja nevim asi by sis to mel rozdelit na zvuk+BD a ostatni.
Zvuk ma sony pro bezneho uzivatele v "normalni"(zduraznuji ze bydlim v panelaku,ale obyvak s kuchyni ma celkem 32m2takze tak maly neni) mistnosti naprosto dostacujici a na ohluseni pri pousteni filmu sem si vystacil s hlasitosti 60% a vic bych si uz netroufl(kuli sousedum,preci jen tu nebydlim sam) a pri tomto pouzivani a hlavne pokud je film v DTS tak je to naprosto spickove podani(nebo za dany peniz u me cca 11tis) a pri mem osobnim hluchu(dekuji za nej jinak bych si takovehle zarizeni asi koupit nemohl)je to proste parada a nemenil bych.Samozrejme ze sestava postavena s teproduktoru ve dreve a s zesilovacem vzlast,tedy z komponentu, jiste bude hrat o mnoho lip, ale ja to nepotrebuju + se mi do toho nechce investovat majlant.Takze v danem cenovem segmentu to neni spatna investice(znova zduraznuju na filmy,ne ze by se na tom nedala posloucaht hudba,jiste ze da,ale primarne je to zvukovy system na filmy a basta).
Co se tyce doplnkovych funkci tak ja ho kupoval kuli kompatybilite s TV takze ovladacema dokazu ovladat obe veci najednou.Jinak jak uz sem psal tak multimedialni veci sem neresil,ale nerikam ze nevyzkousel.DLNA slo celkem dobre a zvladlo i nejaka MKV,horsi to bylo s titulkama,ne vsude se mi je podarilo rozchodit.Ale MP3 bez problemu,foto bez problemu, filmy tam uz vsechno nehralo,ale ruku na srce ktery zarize prehraje vsechno na 100%.Co se tyce USB tak muzu jen napsat ze zvlastni zkusenosti sem vyzkousel jen 8GB Flaschku a nejaky serial a to fungovalo ok,zadny prenosny disk momentalne nemam a ani nepotrebuju takze nemuzu slouzit.Co se tyce pripojitelnosti USB klavesnice tak to je problem i u vetsiny multimedialnich center, takze ze to neumi domaci kino me neprekvapuje a ani bych to u nej necekal.
Ale pokud mas NAS tak kup jen nejaky bezdiskovy MMC za cca 1500,-(vyber je veliky),propoj ho s DK pres HDMI a mas pokoj i tak to nebude o tolik vetsi investice a tyto mala MMC sou opravdu malinkata:).
Jako hledat vse v jednom bude velky problem a podle me ani nic takoveho momentalne na trhu neexistuje,proste je potreba to resit dvema zarizenima a rekl bych ze to ani jinak pri tvych narocich nepujde.Tot muj nazor.Hezky vikend
Marfa (106)|2.9.2011 17:31
Nemá někdo zkušenosti s domacím kinem 2.1 Sony BDV-L600?