Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Low-end SD receivery zvládající Irdeto i Cryptoworks

cikan (26)|6.8.2011 17:15
protože se přiblížil konec analogového terestriálního příjmu, hodně lidí řeší nebo bude řešit TV příjem (hlavně v předvánočním období). Pro ty, kteří již mají levné sat. přijímače (s UNI nebo conax čtečkou) nebo plánují koupi SD receiveru nového, by bylo velmi záslužné vytvořit přehled sat. přijímačů s kterými by neměly být problémy, i kdyby skončilo vysílání v cryptoworksu. Jde mi o kategorii nejrozšířenějších nebo nejlevnějších receiverů (bez CI slotu), příp. s dobrým poměrem cena/výkon. Nebo také přijímače pro CRT - jako podružné, na chatu, pro chudé, atd..

Osobně vyzkoušené přijímače, zvládající CW i IR (skylink ICE, cs-link irdeto) :

Amiko SSD-550 CX s alternativním sw 1.3.73 (emu verze). Link na stažení sw:

http://www.sat-support.org/?a=downloads&dir=5

Amiko SSD-570 CX s alt. sw 1.0.61 (emu verze). Link na stažení sw :

http://www.sat-support.org/?a=downloads&dir=6

Za tu cenu (SSD-550 asi 750,- Kč) vás ani nemusí moc zajímat případná životnost přijímače. Subjektivní dojem z obrazu na TV Philips (29´), jsem měl velmi dobrý a výbava STB lepší standard.
Pokud můžete někdo doplnit další přijímače, předem díky (nebo odkaz).
golfLC (1941)|6.8.2011 19:38
[quote=cikan;360835] Jde mi o kategorii nejrozšířenějších nebo nejlevnějších receiverů (bez CI slotu), příp. s dobrým poměrem cena/výkon.....[/quote]

A co tak sa len pozriet na starsie prispevky, nie len z prvej strany? :-)
viď https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=27784
jarino1978 (8045)|6.8.2011 19:45
vantage hd
Pitomec (10211)|6.8.2011 20:09
[quote=cikan;360835]protože se přiblížil konec analogového terestriálního příjmu, hodně lidí řeší nebo bude řešit TV příjem (hlavně v předvánočním období). [COLOR=red]Pro ty, kteří[/COLOR] již mají levné sat. přijímače (s UNI nebo conax čtečkou) nebo [COLOR=red]plánují koupi SD receiveru nového[/COLOR], by bylo velmi záslužné vytvořit přehled sat. přijímačů s kterými by neměly být problémy, i kdyby skončilo vysílání v cryptoworku. Jde mi o kategorii nejrozšířenějších nebo nejlevnějších receiverů (bez CI slotu), příp. s dobrým poměrem cena/výkon. Nebo také přijímače pro CRT - jako podružné, na chatu, pro chudé, atd..

Osobně vyzkoušené přijímače, zvládající CW i IR (skylink ICE, cs-link irdeto) :

Amiko SSD-550 CX s alternativním sw 1.3.73 (emu verze). Link na stažení sw:

http://www.sat-support.org/?a=downloads&dir=5

Amiko SSD-570 CX s alt. sw 1.0.61 (emu verze). Link na stažení sw :

http://www.sat-support.org/?a=downloads&dir=6

Za tu cenu (SSD-550 asi 750,- Kč) vás ani nemusí moc zajímat případná životnost přijímače. Subjektivní dojem z obrazu na TV Philips (29´), jsem měl velmi dobrý a výbava STB lepší standard.
Pokud můžete někdo doplnit další přijímače, předem díky (nebo odkaz).[/quote]
Ty bych poslal hned na psychiatrii 9-)
cikan (26)|7.8.2011 01:47
zakládal jsem toto téma s dobrým úmyslem, soustředit na jednom místě jakousi podporu pro starší nebo velmi levné SD receivery bez CI slotu. Když ještě vyloučím typy s integrovaným dekodérem CW (HW úpravy jsou asi nesmysl) jde o typy, pro které již existuje alternativní sw (nebo bude teprve vytvořen) pro irdeto. Jde mi o pomoc pro sat. uživatele, které nezajímá HD kvalita, ani placené programové balíčky. Koupili si sat. komplet v akci nebo to nejlevnější a stačí jim nabídka "gratis". Zaplatili 3 až 4 tisíce Kč (to se jim zdálo moc) a myslí si, že budou mít pokoj nejméně na 10 let. A nebude se jim líbit, že budou znovu platit (asi poplatek za výměnu karty, nový receiver). Při nákupu je nikdo neupozornil na tato úskalí. Já osobně do této velmi početné skupiny uživatelů nepatřím, ale zajímá mne osud low-end přijímačů typu ferguson, amiko, topfield, strong, opticum, optibox, kaon, comag,...
Dagy2 (3153)|7.8.2011 10:08
cikan, myslím, že poslednou vetou si urazil dosť majiteľov prijímačov Topfield a Kaon (a aj niektorých ostatných ktoré spomínaš). :)

Tvoj úmysel bol možno dobrý - viď tvoje vysvetlenie, ale názov príspevku je zavádzajúci.
Ak by si ho nazval "Low-end prijímače pre základnú ponuku s IR a CW" tak by to bolo OK. Po 20 stranách totiž už nikto nebude kontrolovať, ako si to myslel. A absolútne súhlasím, že kto ide dnes do SD prijímača patrí tam kde píše Pitomec.
Proste kúpiť si placku Panasonic 42", ktorá dnes patrí k dobrým mravom (rodičia snáď už ani nepusita dcéru ku kamarátovi ktorého rodina ju nemá) a nevyužiť pritom grátis CTHD, NovuHD, grátis nemecké HD programy keď už teda som investoval do telky lebo sa to nosí, ale už nechcem investovať do HD balíka je naozaj na Bohnice.

P.S. dovolím si polemizovať s dojmom SSD Amika: na Philips CRT62cm - hotová katastrofa. Obraz, ktorý pulzuje (zaostruje/rozostruje). Tým majiteľom natlačila dobrá duša hneď dva takéto prijímače, oba sú na tom rovnako.
Pitomec (10211)|7.8.2011 11:24
[quote=cikan;360932]zakládal jsem toto téma s dobrým úmyslem, soustředit na jednom místě jakousi podporu pro starší nebo velmi levné SD receivery bez CI slotu. Když ještě vyloučím typy s integrovaným dekodérem CW (HW úpravy jsou asi nesmysl) jde o typy, pro které již existuje alternativní sw (nebo bude teprve vytvořen) pro irdeto. Jde mi o pomoc pro sat. uživatele, které nezajímá HD kvalita, ani placené programové balíčky. Koupili si sat. komplet v akci nebo to nejlevnější a stačí jim nabídka "gratis". Zaplatili 3 až 4 tisíce Kč (to se jim zdálo moc) a myslí si, že budou mít pokoj nejméně na 10 let. A nebude se jim líbit, že budou znovu platit (asi poplatek za výměnu karty, nový receiver). Při nákupu je nikdo neupozornil na tato úskalí. Já osobně do této velmi početné skupiny uživatelů nepatřím, ale zajímá mne osud low-end přijímačů typu ferguson, amiko, topfield, strong, opticum, optibox, kaon, comag,...[/quote]
U HD přijímače jde mimo jiné taky o to, že tento přijímač umí automaticky MPEG-4, což SD přijímač nezvládá. Takže nejenom HD stanice, ale i SD stanice v MPEG-4 lze sledovat pomocí HD přijímače, zatímco s SD přijímačem nikoliv. Samozřejmě pokud někdo starší SD přijímač má, tak ho může klidně dál používat, ale abych si ho koupil nový, když cenově dám za HD přijímač o tisícovku víc, tak to je fakt mimo.
cikan (26)|7.8.2011 15:15
Pánové máte pravdu. Prosím admina (moderátora), aby změnil název tohoto vlákna na "Low-end SD receivery zvládající Irdeto i Cryptoworks". Chtěl jsem upravit název sám, ale nejde mi to (jde editovat jen následný text tématu).
to Dagy 2:
trvám na tom, že Amika (550 a 570) si mi po obrazové stránce jeví jako dobrý standard - odzkoušeno asi 10 různých sestav s CRT (od přenosných po 29') a podobný problém s rozostřováním nebo jiné neduhy jsem nezaznamenal. Podivné je, že u Tebe byl problém u dvou TV, ale stačí zkusit jiný typ přijímače a mělo by být jasno. Třeba zareaguje někdo, kdo namontoval těchto kombinací Amiko/CRT více (řádově 100-ky) - to by mělo již nějakou vypovídající hodnotu. Jinak věnuji se m.j. i opravám TV mnoho let, tak poznám jen pohledem na stíníko TV, dobrý obraz. Navíc SSD-550 je shodný s populárním typem Opticum 4060 - ale nesledoval jsem žádné diskuse, třeba se mýlím.
Víc by mě ale potěšilo, kdyby se ozval někdo, kdo za levný peníz umí předělat Topfield TF-6000CR, Kaon 200CX, atd na Irdeto (sci-fi) nebo je nový sw na Ferguson FK-6900 a funguje v něm čisté Irdeto...
Pitomec (10211)|7.8.2011 15:22
Já montoval Amiko 550 jedno a bezproblémů. Teď už dávám i na CRT TV radši Amiko 7800, je to jistota do budoucna a není potíž s SD v MPEG-4, jak jsem už psal.
Dagy2 (3153)|7.8.2011 17:24
K Amiku SD to bola len malá bezvýznamná poznámka. Je to nezmysel už len pre to SD. Amiká vlastní ten človek 2ks, jedno na Philips CRT 62cm a jedno ide na nejaký iný CRT 55cm (to bude nejaký Hyundai alebo čo).
Poslal by som video ale nemá to význam, majiteľ je spokojný, to že za rok nemusí mať okrem základnej ponuky nič iné vzhľadom na možné MPEG4 mu dnes nedochádza.