Připojení rekordéru k Samsung LE46C570
Nemáte někdo zkušenost s touto televizí? Chtěl bych připojit rekordér ale nemám tušení jestli se dá u této televize nastavit nějaký výstup. Používám interní DVB-S tuner v TV takže potřebuji dostat data z TV do rekordéru. Podpora Samsungu drží bobříka mlčení takže vůbec nevím jak nato. Možná by byla možnost využít "Any-net" nebo jak se to jmenuje ale s tím nemám žádné zkušenosti.
Jaký rekordér? Můžeš blíže specifikovat? TV má hromadu vstupů, s výstupy je to horší. Ty má jen audio nebo možná přes SCART. Nahrávat HD programy přes SCART na VHS nebo DVD = masochismus.
Můžeš na www.samygo.tv zkusit pohledat jestli nepůjde zprovoznit PVR přímo přes USB na disk.
Studijní materiál http://wiki.samygo.tv/index.php5/PVR_Recording_over_NFS_for_C-Series
Můžeš na www.samygo.tv zkusit pohledat jestli nepůjde zprovoznit PVR přímo přes USB na disk.
Studijní materiál http://wiki.samygo.tv/index.php5/PVR_Recording_over_NFS_for_C-Series
Dík za materiály kouknu na to. Rekordér mám starej LG, model teď nevím, ale vstup má jen scart a tomu se chci vyhnout i když na to abych občas nahrál manželce nějakej seriál by to prozatím stačilo :). Bohužel se mi ale nepodařilo přepnout scart u TV na výstup (možná to ani nejde). Přemýšlel jsem proto o koupi rekordéru od Samsungu a vyzkoušet slavný Anynet pokud by to vůbec šlo bez výstupů z TV. Varianta s nahráváním na USB by byla mnohem elegantnější a bez potřeby další krabice ovladače atd.
Anynet snad ani neslouží pro přenos obrazu, to je snad jen komunikace mezi zařízeními na úrovni ovládání. Mám propojeno AVR a TV a celý anynet jen řeší vypínání a ovládání hlasitosti z TV. Ale možná jen nemám kompletní informace. U toho SCARTu byla asi jediná šance, jak dostat obraz z TV ven. Přes HDMI už jsou jen vstupy.
Stokrát jsem psal,že integrovaný sat.tuner je na dvě věci.
Z této TV dostaneš video pouze scartem.A to ještě není jisté,že je od výrobce zapojen.
Anynet je pouze pro ovládání po HDMI rozhraní.Žádný signál tam není...
Z této TV dostaneš video pouze scartem.A to ještě není jisté,že je od výrobce zapojen.
Anynet je pouze pro ovládání po HDMI rozhraní.Žádný signál tam není...
Rozhodně musím uznat, že integrovaný tuner má omezení. Na druhou stranu pokud na stole leží ovladač od TV, Htpc, zesilovače a Dvb-S tak je k nezaplacení když alespoň jeden může zmizet a není potřeba psát ostatním návod co mají kde pomačkat, aby vyloudili z televize obraz i zvuk. Jinak děkukji za rady a kdyby měl někdo zkušenost s rozchozením nahrávání na USB u této řady budu rád za každý poznatek.
Asi sa nikdy nezbavime v pripade plneho vyuzitia "krabiciek" pripojenych k TV, aby sme ich mali, nakolko zabudovane zariadenia len navysuju cenu TV (LCD, plazma, LED) ale hlavne degraduju ich skutocne vlastnosti v porovnani s externymi zariadeniami s pohodlnym a kvalitnym bezproblemovym vyuzitim. Z tohto dovodu boli vymyslene univerzalne dialkove ovladace, ktorych je uz dnes ozaj neurekom, ci uz po designovej , alebo financne stranke od par € az po niekolko 100€ :-)-