Neúspech pri prehrávaní upraveného DVD na rekordéry.
Vie mi niekto pomôcť? Nedarí sa mi prehrať DVD-RW na rekordéry, ktoré DVD bolo vypálené z PC, pomocou NERO Burning alebo NERO Startsmart po úprave s programom MPEG Video Wizard DVD. Jedná sa o nahratie filmov z TV na HDD, ich prekopírovanie na DVD-RW z ktorého disku prenesiem všetko do PC a následne do programu MPEG Video Wizard DVD, kde sa vystrihnú reklamy, ďalej export do PC a vypálenie na DVD-RW. Disk je možné otvoriť na PC, pomocou Windows Média Player, Media Player Classic aj MPEG VCR ale nie je to možné prehrať na rekordéry. Ďakujem za pomoc.
...no jestli se to DVD-RW má chovat jako DVD-ROM, tak musí být také zfinalisované (uzavřené, booktype DVD-ROM). Nemáš používat takové ptákoviny, jako je Nero...:((
[quote=langer;363778]..bolo vypálené z PC, pomocou NERO Burning alebo NERO Startsmar[/quote]
Pálíš to skutečně jako disk formátu DVD a je jen jako "datové" DVD?
Ta cesta mi stejně přijde šílená (Recorder HDD -> DVD-RW -> PC -> úprava -> DVD-RW -> Recorder). To máš nějaký značkový recorder bez LAN apod.? Ty většinou mívají podporu pro stříhání v sobě, neměl bys to lepší nastříhat přímo tam? Vyhneš se i potencionálně (neznám ty softy, co zmiňuješ) několikanásobnému překódování, o případném HD ani nemluvě.
Pálíš to skutečně jako disk formátu DVD a je jen jako "datové" DVD?
Ta cesta mi stejně přijde šílená (Recorder HDD -> DVD-RW -> PC -> úprava -> DVD-RW -> Recorder). To máš nějaký značkový recorder bez LAN apod.? Ty většinou mívají podporu pro stříhání v sobě, neměl bys to lepší nastříhat přímo tam? Vyhneš se i potencionálně (neznám ty softy, co zmiňuješ) několikanásobnému překódování, o případném HD ani nemluvě.
[quote=KamilZ;363850]Pálíš to skutečně jako disk formátu DVD a je jen jako "datové" DVD?
Ta cesta mi stejně přijde šílená (Recorder HDD -> DVD-RW -> PC -> úprava -> DVD-RW -> Recorder). To máš nějaký značkový recorder bez LAN apod.? Ty většinou mívají podporu pro stříhání v sobě, neměl bys to lepší nastříhat přímo tam? Vyhneš se i potencionálně (neznám ty softy, co zmiňuješ) několikanásobnému překódování, o případném HD ani nemluvě.[/quote]
Womble Mpeg Video Wizard nic nereenkoduje a střihat v něm je 100x spolehlivější než nějaký pa-střih v rekorderu. Nemluvě o tom, že to také musí autorizovat pro DVD-Video. Zřejmě jsi nikdy nic takto nedělal, že nevíš tyto základy. V každém případě platí - Neru se vyhnout širokým obloukem.
Ta cesta mi stejně přijde šílená (Recorder HDD -> DVD-RW -> PC -> úprava -> DVD-RW -> Recorder). To máš nějaký značkový recorder bez LAN apod.? Ty většinou mívají podporu pro stříhání v sobě, neměl bys to lepší nastříhat přímo tam? Vyhneš se i potencionálně (neznám ty softy, co zmiňuješ) několikanásobnému překódování, o případném HD ani nemluvě.[/quote]
Womble Mpeg Video Wizard nic nereenkoduje a střihat v něm je 100x spolehlivější než nějaký pa-střih v rekorderu. Nemluvě o tom, že to také musí autorizovat pro DVD-Video. Zřejmě jsi nikdy nic takto nedělal, že nevíš tyto základy. V každém případě platí - Neru se vyhnout širokým obloukem.
[quote=StD;363861]Zřejmě jsi nikdy nic takto nedělal, že nevíš tyto základy[/quote]
Píšu [color="red"]potencionálně (neznám ty softy)[/color]. Takže ani v případě rekordéru s DVB-S2 tunerem s nahrávkou v HD nedojde tím postupem k žádnému překódování z MPEG4 do MPEG2 a snížení rozlišení na standardní DVD? A nemyslím si, že na vystřihnutí reklam by HDD Recorder nestačil, rozhodně bych to v něm udělal rychleji, než tím postupem.
Píšu [color="red"]potencionálně (neznám ty softy)[/color]. Takže ani v případě rekordéru s DVB-S2 tunerem s nahrávkou v HD nedojde tím postupem k žádnému překódování z MPEG4 do MPEG2 a snížení rozlišení na standardní DVD? A nemyslím si, že na vystřihnutí reklam by HDD Recorder nestačil, rozhodně bych to v něm udělal rychleji, než tím postupem.
[quote=KamilZ;363863]...rozhodně bych to v něm udělal rychleji, než tím postupem.[/quote]
=Práce kvapná málo platná. Jestli to má nějak vypadat, tak se to dělá jinak.
=Práce kvapná málo platná. Jestli to má nějak vypadat, tak se to dělá jinak.
[quote=StD;363869]=Práce kvapná málo platná. Jestli to má nějak vypadat, tak se to dělá jinak.[/quote]
Je jasné, že video ze svatby v rekordéru stříhat nebudu.
Minulý příspěvek jsem upravoval zřejmě v době, kdy jsi na něj psal reakci takže jsme se trochu rozjeli ...
Je jasné, že video ze svatby v rekordéru stříhat nebudu.
Minulý příspěvek jsem upravoval zřejmě v době, kdy jsi na něj psal reakci takže jsme se trochu rozjeli ...
To máš jedno - důležité je, aby zareagoval tazatel a opravdu se vyhnul tomu Neru, protože právě tam hrozí to tebou (správně) obávané reenkodování... Navíc kdyby to vypaloval z ISOsouboru třeba v ImgBurnu (zadarmo), tak tam má záruku, že to bude jako DVD-ROM booktype přehratelné vždy a všude...
NERO je opravdu neštěstím a nejlépe se mu vyhýbat na sto honů. Tady, bohužel, funguje reklamní masáž a malá, nebo žádná znalost problematiky. Jenom co já jsem se nahučel do lidí, aby se mu vyhýbali - marné. Je to nenažraný bumbrlíček, a dokonce byl zařazen mezi první pětici největších zpomalovačů PC. .... a lidi stejně po něm jdou, jak vosa po sirupu.