Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Multimediální notebook

wazzi (1)|10.10.2011 01:05
Zdravím všechny návštěvníky tohoto fóra,
Přišel jsem s nápadem a chtěl bych od vás pomoct. Jde o "Multimediální notebook", zařízení, které by bylo předpřipravené a určené pro profesionální nahrávání, úpravu, střih a render videomateriálu. Zároveň by toto zařízení mělo umět streamovat všechen materiál přímo na internetové servery. Od vás bych chtěl slyšet, co od toho čekáte, další návrhy, co by to zařízení mělo dále umět a jak by mělo fungovat? Jak by mělo vypadat a jaká by měla být jeho dostupnost? Předem díky za vaše návrhy.
bastlir (3245)|10.10.2011 03:13
Proč trváš na NB? Ačkoliv se NB prodává jako multimediální, nedokážu si představit, že by na tom střih videa někdo myslel vážně. Já sám nejsem na střih videa žádný expert, přesto na to mám v PC několik terových disků výkonný procesor s paměťmi a několik větráků. NB bych tak akorát použil na stažení videa z kamery. Ale třeba NB někomu stačí.
interfernet422 (1575)|10.10.2011 09:17
[quote=wazzi;370921]Zdravím všechny návštěvníky tohoto fóra,
Přišel jsem s nápadem a chtěl bych od vás pomoct. Jde o "[COLOR=Red]Multimediální notebook[/COLOR]", zařízení, které by bylo předpřipravené a určené pro profesionální nahrávání, úpravu, střih a render videomateriálu. Zároveň by toto zařízení mělo umět streamovat všechen materiál přímo na internetové servery. [COLOR=Red]Od vás bych chtěl slyšet, co od toho čekáte[/COLOR], další návrhy, co by to zařízení mělo dále umět a jak by mělo fungovat? Jak by mělo vypadat a jaká by měla být jeho dostupnost? Předem díky za vaše návrhy.[/quote]

My od toho nečekáme nic. Pokud máš ambice a potřebu profesionálně stříhat, renderovat tak musíš mít na to připraven obrovský balík peněz, protože s ntbk co se dá normálně koupit na krámě toto dělat nelze. Tuto činnost nelze dost dobře dělat ani s velkýma PC, která na tuto činnost nejsou speciálně připravena. Takže nápad zahoď k ostatním nápadům Járy Cimrmana, toto je slepá ulička.
KamilZ (10277)|10.10.2011 21:09
[quote=wazzi;370921] Jde o "Multimediální notebook", zařízení, které by bylo předpřipravené a určené pro profesionální nahrávání, úpravu, střih a render videomateriálu. Zároveň by toto zařízení mělo umět streamovat všechen materiál přímo na internetové servery. Od vás bych chtěl slyšet, co od toho čekáte, další návrhy, [COLOR="Red"]co by to zařízení mělo dále umět a jak by mělo fungovat? Jak by mělo vypadat a jaká by měla být jeho dostupnost[/COLOR]? Předem díky za vaše návrhy.[/quote]
Když pominu podle mě šílený nápad pracovat "profesionálně" s videem na notebooku, tak stejně nerozumím, co myslíš červeně zvýrazněným textem. Pokud to skutečně myslíš vážně, tak počítej minimálně s něčím v [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] kategorii (a to ještě tento nemá namátkou IEEE 1394, USB 3.0 a e-sata).