Ferguson Ariva 202E / 102E
dobry den prosim o radu, nikde sem nenasel sekci FERGUSON ARIVA 500 HD, tak mi prominte ze to pisi sem, prestal me z niceho nic fungovat dalkovy ovladac,baterky sou nove,satelit musim ovladat rucne,nikdo mi nedokaze poradit, dekuji :-(
Utoho to nového FW 2.18B2p sem zistíl že u biss key se nemusí připsat na konci družici jak smé to dicky delaly. Jak ho přeladite tak přesne ho napišete do key editoru funguje to dobře . Nevím jestly to tak fungovalo ají přetchozím FW.
8PSK 3/4 a pilota zapnout kdo musí :-) Jinak - je to verze Bundesliga, takže forbal z Německa v lepší kvalitě (i když na TRT HD, popř DubaiSportHD to asi s tímhle datovým tokem mít nebude)...
HABRPavel nade mnou: ad ovladač, zkus tento příspěvek od kudmy a předešlé příspěvky od vlastvs499: úprava ovladače
RONALDOK pode mnou:Add nefunkční programy u Skylinku: někdy stačí jen vypnout kolíbkovým vypínačem, vytáhnutím karty a nechat pár vteřin na CT - u Arivy jde o prblém výjmečný - mám tu pár Skylinkready mašin a to je mazec... start někdy i 2 minuty, zaseklé, NO SIGNAL atp. Zlatá UNI čtečka. Refresh na serveru Skylink taky možnost - do pár minut jede vše OK.
HABRPavel nade mnou: ad ovladač, zkus tento příspěvek od kudmy a předešlé příspěvky od vlastvs499: úprava ovladače
RONALDOK pode mnou:Add nefunkční programy u Skylinku: někdy stačí jen vypnout kolíbkovým vypínačem, vytáhnutím karty a nechat pár vteřin na CT - u Arivy jde o prblém výjmečný - mám tu pár Skylinkready mašin a to je mazec... start někdy i 2 minuty, zaseklé, NO SIGNAL atp. Zlatá UNI čtečka. Refresh na serveru Skylink taky možnost - do pár minut jede vše OK.
Díky za rady- no USALS mám samozřejmě zapnutý, ale asi nějak nespolupracuje- zkusím zítra resetnout motor od sousedů- tam bude lepší přístup k reserovacímu tlačítku a ke stavové diodě :)
Zniceho nic mam zakodovane kanaly Viasat Nature a Explorer. Normalne kanaly sli ale ted je tam hlaska zakodovano. Ostatni kanaly nabidky skylink jdou.
Settingy pro Arivy 202E pro 48 družic s firmware V1.16B4* na str. 74. aktualizovány 13/4/2012 v 23 hod. - (Celkem 2.699 TV programů + 32 rádií).
Poslední úpravy : na 30°W přidán Nat Geo Wild HD (BISS, polsky) + na 23,5°E přidán Eurosport 2 HD (Skylink)
Poslední úpravy : na 30°W přidán Nat Geo Wild HD (BISS, polsky) + na 23,5°E přidán Eurosport 2 HD (Skylink)
Zdravim v prvom rade dakujem za toto vlakno strasne hodne som sa naucil o svojom novom sat ariwe 102e za tyzden som sa naucil viac ako o svojom starom mal som predtim gi980 hd no nechtiac som ho pokazil keby bolo taketo vlakno o nom urcite by sa to nestalo .No idem k veci ariwa celkom sikovna masinka za tie peniaze urcite no velke minus vtom kodovanom nahravani neda sa stim nieco spravit pomocou dakeho programu aby nahravky z ariwy 102e boli odkodovane a pouzitelne v pc dakujem ps na gogle som hladal no bezuspesne nasiel len ten ts decrytper no samozrejme na ariwu nefungoval aspon myslim este raz dakujem
Nazdar,použitelné nahrávky v PC se dají stvořit pomocí modulu SMIT IRDETO a OKAMŽITÉHO nahrávání.Povedlo se mi nahrát ze všech programů kromě HBO HD,FILMBOX HD a ČTHD.Pokud chceš nekodovaně nahrávat kdykoli a cokoli,použitelně jsem nahrával např. na GM9080 combo.Oproti ARIVĚ tu uvidíš třeba VH1 classic.
Dakujem za odpoved ale ariwa 102e nema sachtu na modul tak z toho asi nic hadam sa podari opravit ten moj golden980hd inac na tej ariwe sledujem upc aj sky link cez net zdielanie new camd ale to je asi jedno to co je kodovane a ide v emu tiez po nahrati sa neda prehrat v pc no co uz smola ale zeby polsky kolegovia neurobili daky soft co by si s tim kodovanim poradil asi ukaze cas este raz dakujem za odpoved
Nahrávat nekódovaně se dá jedině s modulem a nesmí to být CI+ ale jen CI. Mě se osvědčil Mascom ale v FW1.16B4. Předešlé FW mají problém s CI slotem.
Tento týden jsem také trochu testoval, takže se vám třeba něco z toho bude hodit:
Nechal jsem si od UPC Direct / freeSAT pustit zdarma HD kanály pro otestování. Prý asi na 3-5 dní - jak mám zkušenosti se zadáním mé smlouvy do jejich systému teprve po 2 měsících, ještě chybně a teprve po mých četných urgencích a e-mailech - možná jsem to měl nechat a neplatit - tak trochu doufám, že to zapomenou vypnout, zatím to tedy jede.
První co jsem zjistil, že mi HD nerozkóduje můj Mascom modul CAM Cryptoworks/Irdeto píchlý do CI slotu v TV. Prostě mi po najetí na takové kanály zobrazí pouze zakódováno a poté již nerozkóduje jakýkoliv kanál, dokud se nerestartuje TV (to ale dělá vždy). Poté jsem dal do slotu Arivy mojí kartu a vše jelo. HD je očividně kvalitnější než SD, ale není to viditelně propastný rozdíl, protože moje TV docela dobře vyhlazuje i SD (Ariva je zapnuta posílat obraz by source samozřejmě). Dále mě zajímalo, jestli pojedou HD od UPC dočasně zpřístupněna také na Arivě skrz šachtu s CAM modulem a kartou. Moc se mi do toho nechtělo, ale taková příležitost se musí využít. Při vypnutí naprosto všeho jsem vytáhl dekryptovací CAM modul z TV a zasunul ho do Arivy. Ověřil jsem si, že i když slot vypadá z obou stran stejně zasunout se zapadnutím lze jen z jedné strany.
No ale HD přes CAM modul nejela, nejelo zakodované naprosto nic a když jsem to zkoumal, tak Ariva se tvářila, že nevidí ani CAM modul. Modul jsem (zase po vypnutí všeho) vytáhl a už jsem po přečtení na jeho povrchu anglického popisu o MPEG 2 začal uvažovat, zda to není nějaký starý křáp a nepodporuje pouze MPEG 2, když HD nejedou. Navíc je to typ určený hlavně pro TV, proto jsem si říkal, že ho Ariva nebere. Zasunu CAM modul do TV nadoraz a vše zapnu (trochu se staženou pr****, jestli se to rozjede). Samozřejmě nic zakódovaného nejelo a už mě začala chytat panika. Zase vše vypnu a zastrčím to nyní skoro s násilím. Uff, vše nyní naběhlo. U CAM modulu psaly, že se musí pořádně zastrčit, ale nenapadlo mě, že až s takovým násilím.
A protože mě trochu otrnulo, použil jsem tentokrát násilí i na Ferdu a nacpal mu tam CAM modul opravdu fest. Tentokrát se vše rozjelo i z CAM modulu včetně HD. Takže chyba bude na straně TV a její spolupráce (nejspíš software) s CAM modulem u HD kanálů. Navíc jsem se pustil do testu nahrávek, když už jsem měl CAM modul v Arivě. Nahrál jsem pár okamžiků z různých HD i SD kanálů a šup s tím do PC. Zatím (než ho zrenovuji) pracuji na PC s procesorem Intel Pentium 4 Prescott na 3 GHz s grafickou kartou Asus GeForce 6800 GT a musím říct, že i při nacachování (takže se vylučuje pomalý download) se video z YouTube při rozlišení 1920x1080 (Full HD) kucká.
V PC jsem při testu nahrávek z Arivy zjistil u HD spíše problémy (přehrávač GOM Player s vlastními kodeky): Nova Sport HD = pouze zvuk, pár dalších se v přehrávači delší dobu načítají, pak vyhledají na Netu dodatečný kodek (i když mi GOM normálně *.ts přehrává) a pak stejně nejedou, nehne s tím ani VLC Player. Ale většina HD nahrávek jede, i když se po chvíli začnou kuckat. Když je zapnu v jiném místě, zase jedou a po chvíli kuckání, problém nejspíš v hardware PC (slabé). Ale musím říct, že u některých nahrávek při pořizování v Arivě jsem na TV jakési kuckání občas také zahlédl (flashka docela s rychlým zápisem, speciálně pořízená pro tyto účely: Kingston DT R500) ...
Všechny SD nahrávky zcela bez problémů, přehravatelné na PC bez zakódování z kódovaných kanálů. Ještě někdy zkusím nahrávat ze slotu Arivy bez CAM modulu, ale to nejspíš na PC nepojede. Uvědomte si, že výrobci jsou do toho, aby nešlo nahrávat (čím dál víc) tlačeny, ještě že aspoň to někteří dělají jen na oko a nechávají cestičky k obejití ...
Sestava: CI modul ICE Cryptoworks/Irdeto, na firmware Arivy viz podpis, bez patch, nahráváno z dálkového ovladače tlačítkem rec (okamžité nahrávání, tedy ne časovačem a podobně).
Když někdo ušetří pár stovek na méně vybaveném modelu Arivy, neměl by se divit, že bude mít méně funkcí. Také pokud pořizujete parabolu, zvlášť s motorem, je vhodné nešetřit a vzít optimálně 120 cm. Získáte nejvíce možné za ještě přijatelnou cenu, při větších rozměrech už toho až tolik nezískáte.
P.S.: Nyní jsem zkusil nahrávání bez CAM modulu jen ze slotu s kartou a dopadlo to dle očekávání, nahrávky jsou v PC zakódované a nejdou přehrát, kromě kanálů FTA (volných).
Nechal jsem si od UPC Direct / freeSAT pustit zdarma HD kanály pro otestování. Prý asi na 3-5 dní - jak mám zkušenosti se zadáním mé smlouvy do jejich systému teprve po 2 měsících, ještě chybně a teprve po mých četných urgencích a e-mailech - možná jsem to měl nechat a neplatit - tak trochu doufám, že to zapomenou vypnout, zatím to tedy jede.
První co jsem zjistil, že mi HD nerozkóduje můj Mascom modul CAM Cryptoworks/Irdeto píchlý do CI slotu v TV. Prostě mi po najetí na takové kanály zobrazí pouze zakódováno a poté již nerozkóduje jakýkoliv kanál, dokud se nerestartuje TV (to ale dělá vždy). Poté jsem dal do slotu Arivy mojí kartu a vše jelo. HD je očividně kvalitnější než SD, ale není to viditelně propastný rozdíl, protože moje TV docela dobře vyhlazuje i SD (Ariva je zapnuta posílat obraz by source samozřejmě). Dále mě zajímalo, jestli pojedou HD od UPC dočasně zpřístupněna také na Arivě skrz šachtu s CAM modulem a kartou. Moc se mi do toho nechtělo, ale taková příležitost se musí využít. Při vypnutí naprosto všeho jsem vytáhl dekryptovací CAM modul z TV a zasunul ho do Arivy. Ověřil jsem si, že i když slot vypadá z obou stran stejně zasunout se zapadnutím lze jen z jedné strany.
No ale HD přes CAM modul nejela, nejelo zakodované naprosto nic a když jsem to zkoumal, tak Ariva se tvářila, že nevidí ani CAM modul. Modul jsem (zase po vypnutí všeho) vytáhl a už jsem po přečtení na jeho povrchu anglického popisu o MPEG 2 začal uvažovat, zda to není nějaký starý křáp a nepodporuje pouze MPEG 2, když HD nejedou. Navíc je to typ určený hlavně pro TV, proto jsem si říkal, že ho Ariva nebere. Zasunu CAM modul do TV nadoraz a vše zapnu (trochu se staženou pr****, jestli se to rozjede). Samozřejmě nic zakódovaného nejelo a už mě začala chytat panika. Zase vše vypnu a zastrčím to nyní skoro s násilím. Uff, vše nyní naběhlo. U CAM modulu psaly, že se musí pořádně zastrčit, ale nenapadlo mě, že až s takovým násilím.
A protože mě trochu otrnulo, použil jsem tentokrát násilí i na Ferdu a nacpal mu tam CAM modul opravdu fest. Tentokrát se vše rozjelo i z CAM modulu včetně HD. Takže chyba bude na straně TV a její spolupráce (nejspíš software) s CAM modulem u HD kanálů. Navíc jsem se pustil do testu nahrávek, když už jsem měl CAM modul v Arivě. Nahrál jsem pár okamžiků z různých HD i SD kanálů a šup s tím do PC. Zatím (než ho zrenovuji) pracuji na PC s procesorem Intel Pentium 4 Prescott na 3 GHz s grafickou kartou Asus GeForce 6800 GT a musím říct, že i při nacachování (takže se vylučuje pomalý download) se video z YouTube při rozlišení 1920x1080 (Full HD) kucká.
V PC jsem při testu nahrávek z Arivy zjistil u HD spíše problémy (přehrávač GOM Player s vlastními kodeky): Nova Sport HD = pouze zvuk, pár dalších se v přehrávači delší dobu načítají, pak vyhledají na Netu dodatečný kodek (i když mi GOM normálně *.ts přehrává) a pak stejně nejedou, nehne s tím ani VLC Player. Ale většina HD nahrávek jede, i když se po chvíli začnou kuckat. Když je zapnu v jiném místě, zase jedou a po chvíli kuckání, problém nejspíš v hardware PC (slabé). Ale musím říct, že u některých nahrávek při pořizování v Arivě jsem na TV jakési kuckání občas také zahlédl (flashka docela s rychlým zápisem, speciálně pořízená pro tyto účely: Kingston DT R500) ...
Všechny SD nahrávky zcela bez problémů, přehravatelné na PC bez zakódování z kódovaných kanálů. Ještě někdy zkusím nahrávat ze slotu Arivy bez CAM modulu, ale to nejspíš na PC nepojede. Uvědomte si, že výrobci jsou do toho, aby nešlo nahrávat (čím dál víc) tlačeny, ještě že aspoň to někteří dělají jen na oko a nechávají cestičky k obejití ...
Sestava: CI modul ICE Cryptoworks/Irdeto, na firmware Arivy viz podpis, bez patch, nahráváno z dálkového ovladače tlačítkem rec (okamžité nahrávání, tedy ne časovačem a podobně).
Když někdo ušetří pár stovek na méně vybaveném modelu Arivy, neměl by se divit, že bude mít méně funkcí. Také pokud pořizujete parabolu, zvlášť s motorem, je vhodné nešetřit a vzít optimálně 120 cm. Získáte nejvíce možné za ještě přijatelnou cenu, při větších rozměrech už toho až tolik nezískáte.
P.S.: Nyní jsem zkusil nahrávání bez CAM modulu jen ze slotu s kartou a dopadlo to dle očekávání, nahrávky jsou v PC zakódované a nejdou přehrát, kromě kanálů FTA (volných).
FTC FR on Hotbird 13°E & Astra 19.2°E
ident 0085 [SECA MOSC] je toto funkčne,alebo je to možné rozbehnut
ident 0085 [SECA MOSC] je toto funkčne,alebo je to možné rozbehnut
vyzkoušej, teď nejsem u mašinek .-)
SaiyansX:
Na HD máš ten PC opravdu slabý. Můžeš to obejít tímto a bude ti to přehrávat plynule (odzkoušeno, když jsem měl takřka takovou sestavu, jako ty): http://www.highdef.cz/menu/navody/x264/x264.php .
Na HD máš ten PC opravdu slabý. Můžeš to obejít tímto a bude ti to přehrávat plynule (odzkoušeno, když jsem měl takřka takovou sestavu, jako ty): http://www.highdef.cz/menu/navody/x264/x264.php .
[QUOTE=SlovenskyKAKTUS;405994]Kúpim Arivu 202E Dohodou [email]gramblickamilan@gmail.com[/email][/QUOTE]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] co tak toto
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] co tak toto
Zkoušel jsem ten [COLOR=#000000]program VideoReDo v4.2 a kódovanou nahrávku ani neotevře. To samé TsRemux, mají to kucí dobře zabezpečené.[/COLOR]
[QUOTE=mira31;406132]Zkoušel jsem ten [COLOR=#000000]program VideoReDo v4.2 a kódovanou nahrávku ani neotevře. To samé TsRemux, mají to kucí dobře zabezpečené.[/COLOR][/QUOTE]Okamžité nahrávání s modulem SMIT IRDETO vytvoří nekodovanou nahrávku a tento soubor lze přehrát v PC pomocí KMplayeru.
pro Johni: ještě jedna možnost proč motor nereaguje - když v seznamu družic tyto nejsou osrdíčkované a nebo jsou vůbec vymazané. Je to jistě banalita ale někdy se zapomíná i na samozřejmé věci. EMI
Jé díky za rady- už jsem to rozběhal- zrcátko na lžíci na boty a grilovací jehla- reset úspěšně proběhl a už to fachá. :)
zatím jen FTA. Nějak jsem nikde nenašel ten samotný fw V1.16B4 a nezjistil jsem, jestli ho má cenu vůbec nahrávat, když nemám
žádnou kartu, nebo na zkoušku půjčenou Irdeto se základními CZ programy ?
zatím jen FTA. Nějak jsem nikde nenašel ten samotný fw V1.16B4 a nezjistil jsem, jestli ho má cenu vůbec nahrávat, když nemám
žádnou kartu, nebo na zkoušku půjčenou Irdeto se základními CZ programy ?
Ako nečitateľný?-máś správny editor pre tvoju arivu?A vo Fav sa nedá editovať-treba vybrať sat/transponder a po zobrazení programov 2x klik na program.
Dej přednost programu Set Edit HD 100 1.32, jestli nechceš mít osekané názvy ze 17 znaků na 16 (chyba Ariva (Ali) Editoru). Navíc v něm můžeš editovat parametry stanice i z FAV, také dvojklikem nad stanicí.
[QUOTE=kudma611;406495]Ako nečitateľný?-máś správny editor pre tvoju arivu?A vo Fav sa nedá editovať-treba vybrať sat/transponder a po zobrazení programov 2x klik na program.[/QUOTE]
Ide mi len o program VH1 classic ktory nie je v settingu pre A202 a viem ze ide.
Ide mi len o program VH1 classic ktory nie je v settingu pre A202 a viem ze ide.
Ja používam aj jeden aj druhý,ale vnucovať netreba.To je na každom v akom editore sa mu dobre pracuje.
SaiyansX-ako by si expotoval fw a uložil do defaultu bez ariva editora?Osekanec je čo potom?-alebo kto?
SaiyansX-ako by si expotoval fw a uložil do defaultu bez ariva editora?Osekanec je čo potom?-alebo kto?
I Set Edit podporuje exporty a konverze, ale já ho používám pro editaci družic, stanic a FAV. V tomto ohledu je pro práci velmi pohodlný, navíc má oproti oficiálnímu editoru možnost přetahování myší a programátorskou velmi rychlou odezvu (opravu chyb). A FAV lze v tomto programu opravdu používat.
SaiyansX- veď práve preto som napísal,že ja používam aj jeden aj druhý editor kanálov.Na tvorbu Fav SetEdit Ariva editor na export a uloženie do default data base.Ale to neznamená,že aj iným by vyhovovala taká kombinácia-to je už na každom ako sa rozhodne.Samozrejme aj podľa mňa na tvorbu Fav a presúvanie,usporiadanie poradia je pohodlnejší SetEdit-ťahom z myškou a ešte vidím ku akému providerovi dané programy patria.Ale i BMW je len auto a odveziem sa aj na Fábii.
Tak fw jsem stáhl a dle návodu nahrál, pak jsem nahrál Lososův setting a potom ještě key.db a v tv systému jsem zapnul všechny zápisy a pak vložil Irdeto kartu, ale zatím jsem nenarazil na kanál, který by to rozkódovalo- jede mi jen FTA, nejdou ani ČT atd. červený puntík dole mám také- dělám někde chybu, nebo to nerozkóduje ani ty české?
johni:
Kartu vlož čipem dolů a dozadu.
Proveď na stránkách Skylinku reautorizaci karty Irdeto (musíš ji zaregistrovat, jinak nelze) v sekci Registrace a správa služeb. Psal jsi ale, že ji máš půjčenou, tak si zjisti přihlaš. údaje.
https://registrace.skylink.cz/cms_eshop/GOB_ChangeLang.do?language=CZ
Přístroj měj zapnutý na čt1 nebo 2. Třeba. :-)
Až se ti to rozjede, můžeš přepnout...
Pokud máš parabolu jen na Astru3, tak ten červený puntík můžeš naopak vypnout.
Snad je to srozumitelné....
Kartu vlož čipem dolů a dozadu.
Proveď na stránkách Skylinku reautorizaci karty Irdeto (musíš ji zaregistrovat, jinak nelze) v sekci Registrace a správa služeb. Psal jsi ale, že ji máš půjčenou, tak si zjisti přihlaš. údaje.
https://registrace.skylink.cz/cms_eshop/GOB_ChangeLang.do?language=CZ
Přístroj měj zapnutý na čt1 nebo 2. Třeba. :-)
Až se ti to rozjede, můžeš přepnout...
Pokud máš parabolu jen na Astru3, tak ten červený puntík můžeš naopak vypnout.
Snad je to srozumitelné....
[QUOTE=johni;406579]Tak fw jsem stáhl a dle návodu nahrál, pak jsem nahrál Lososův setting a potom ještě key.db a v tv systému jsem zapnul všechny zápisy
a pak vložil Irdeto kartu, ale zatím jsem nenarazil na kanál, který by to rozkódovalo- jede mi jen FTA, nejdou ani ČT atd. červený puntík dole mám také- dělám někde chybu, nebo to nerozkóduje ani ty české?[/QUOTE]
Měl jsi ještě udělat restart, teprve poté se všechny zapnuté zápisy začnou na kartu předávat.
Restart znamená vypnout do Standby a potom ještě i zadním vypínačem na půl minuty... - je to popsáno v settingy, občas si je přečti...
a pak vložil Irdeto kartu, ale zatím jsem nenarazil na kanál, který by to rozkódovalo- jede mi jen FTA, nejdou ani ČT atd. červený puntík dole mám také- dělám někde chybu, nebo to nerozkóduje ani ty české?[/QUOTE]
Měl jsi ještě udělat restart, teprve poté se všechny zapnuté zápisy začnou na kartu předávat.
Restart znamená vypnout do Standby a potom ještě i zadním vypínačem na půl minuty... - je to popsáno v settingy, občas si je přečti...
Chlapci servus, ospravedlnujem sa, ale uz mi z toho asi j...e. Zas mi volal kamos, ze mu nejde Astra 19,2 a Astra 23,5 v pohode. Ma tam LNB monoblok a Sk@link kartu a komplet nova cela zostava. Vsetko som prezrel, konektory podotahoval a nakoniec som Arivu 102E zobral k sebe domou a u mna idu obidve Astry ako maju. Mam presne taku zostavu, ako on. Takze uz neviem co s tym. Asi pred 2 tyzdnami mu zase vypadla Astra 23,5 a dnes pocas prevadzky vypadla Astra 19,2. Reklamacia LNB monobloku ???
GANCO41: určitě... ale napřed bych to zkusil u kámoše zeštělovat... zima byla dlouhá, vítr vál silným fukem... taky jsem obešl sousedy a překontroloval konektory, kabeláž, nastavení paraboly.. a vše jede tak jak má. Pokud to tobě jede, musí i u něj. V Arivě chybu nehledej.
VLASTVS dal pode mnou dobrou radu .-)
VLASTVS dal pode mnou dobrou radu .-)
GANCO41:
Odmontuj svůj monoblok a zajdi k němu. Klidně si ty monobloky na týden vyměňte...a hned budete vědět, jak jste na tom...
Pode mnou: myslel jsem si, už jsem se s přesně takhle vadným monoblokem setkal...hlavně že to najelo...
Odmontuj svůj monoblok a zajdi k němu. Klidně si ty monobloky na týden vyměňte...a hned budete vědět, jak jste na tom...
Pode mnou: myslel jsem si, už jsem se s přesně takhle vadným monoblokem setkal...hlavně že to najelo...
vlastvs499:
No ved presne na to som myslel a zacal som Arivou, co vadny receiver vylucuje, vdaka
Tkze vyriesene - vymenil som monoblok a okamzite vsetko nabehlo a zatial fachci ako ma. Vdaka za rady.
No ved presne na to som myslel a zacal som Arivou, co vadny receiver vylucuje, vdaka
Tkze vyriesene - vymenil som monoblok a okamzite vsetko nabehlo a zatial fachci ako ma. Vdaka za rady.
Ahoj, tak jsem zase něco zkoušel- pár programů s dolarem mi to ukáže, ale většinu ne. Hlavně se mi ale dnes stalo, že všechny ( pravděpodobně ) programy na všech ( pravděpodobně) satelitech mají číslo 3093 :( - vypnutí zadním vypínačem jsem zkoušel-" jak na to" a "settingy" jsem četl několikrát :) , tak nevím co s tím, nestalo se vám to také někdy ? Jo a ještě po nahrání Lososova settingu se mi sama nezapíná LCD- prolezl jsem menu několikrát a nemůžu to nikde najít...
Tvůj příspěvek je pro mne zcela nesrozumitelný, nechápu z něj vůbec nic, kromě toho automatického zapínání televizoru. Je vidět, že nic nečteš, už se zde o tom psalo několikrát... :-)-
Menu/Nastavení systému/TV systém/HDMI CEC dát na zapnuto... je to jednoduché...
Menu/Nastavení systému/TV systém/HDMI CEC dát na zapnuto... je to jednoduché...
johni :na ty stejný čísla musíš vypnout LCN:menu-ostatní-LCN-vypnuto.Na zapínání LCD musíš zapnout HDMI CEC:menu-TV systém-HDMI CEC-zapnuto,musíš to ale mýt zaplé i na TV.
[QUOTE=losos;406377]Settingy pro Arivy 202E a 102E pro 48 družic s firmware V1.16B4* aktualizovány 20/4/2012 v 04 hod. - (Celkem 2.721 TV programů + 32 rádií).
Poslední úpravy : oprava u Bulsatcomu + další změny, např. na 30°W přidány 2 programy 3D.[/QUOTE]
Ako si môžem s tvojho setingu nainštalovat len klúče,nechcem si zničit svoje nastavene stanice
Poslední úpravy : oprava u Bulsatcomu + další změny, např. na 30°W přidány 2 programy 3D.[/QUOTE]
Ako si môžem s tvojho setingu nainštalovat len klúče,nechcem si zničit svoje nastavene stanice
[QUOTE=marek70;406847]Ako si môžem s tvojho setingu nainštalovat len klúče,nechcem si zničit svoje nastavene stanice[/QUOTE]
zo settingu nahraj do arivy len subor key cez keydb a vsetko ostane povodne nastavene.
zo settingu nahraj do arivy len subor key cez keydb a vsetko ostane povodne nastavene.
Díky za rady- nemohl jsem tu položku s HDMI najít. tak jsem jsem zkusil zapnout to LCN- nikde jsem nenašel co to je ( google: LCN= Lincoln Central railway station :) ) - no pak jsem se v tom ztratil- když mají všechny programy jedno číslo... Dnes jsem zkoušel proladit naladěné satelity- u některých mi to napíše " moving dish" a je to tam do doby, než zmáčknu exit- pak u některých nenajde nic- u některých jde pak satelit proladit. No budu zkoušet dál. Ještě dva dotazy- u satelitu Astra 28,2E mi v tom Lososově settingu chodí vše až do kanálu 27. Od kanálu 28 až do 135 mi to píše- není signál :( - zrovna tam jde hodně těch BBC programů- ten ukazatel procent dole je stejně nějaký divný- kolikrát mi ukazuje 0% a program jede jak z praku. Jo a u některých BBC programů mi jedou titulky ( které mám zapnuté) ale anglicky psané azbukou :)- mám nastavené na kanálu titulky- angl. a i v set upu jsem zkoušel dát titulky- anglické. Díky za odpovědi- zaké jste jednou začínali :)
Co to píšeš za nesmysly ?
1. "...- no pak jsem se v tom ztratil- když mají všechny programy jedno číslo..."
a hned o kousek dál píšeš tohle : "...chodí vše až do kanálu 27. Od kanálu 28 až do 135 mi to píše- není signál ..." - tomu říkáš jedno číslo ? Děláš si z nás legraci ?
2. Proč se sakra nepodíváš do souboru "settingy..." ? Myslíš si, že se s tím jeho psaním trápím jen pro okrasu ? Je v něm uvedeno i tohle :
19. 28,2°E - Astra 1N, 2A, 2B - FTA HD + SD programy (od čísla 28 jdou jen na větší paraboly, v Čechách i na 80 cm), celkem 135. (9/4)
3. když máš v Arivě můj setting, tak už prosímtě nic nelaď, nebo to jen zhoršíš...raději si jej nahrej znovu...a předtím si přečti ten soubor "settingy pro A202E"
4. už jednou jsem ti napsal tohle : Menu/Nastavení systému/TV systém/HDMI CEC dát na zapnuto... je to jednoduché...
(je to úplně dole)
1. "...- no pak jsem se v tom ztratil- když mají všechny programy jedno číslo..."
a hned o kousek dál píšeš tohle : "...chodí vše až do kanálu 27. Od kanálu 28 až do 135 mi to píše- není signál ..." - tomu říkáš jedno číslo ? Děláš si z nás legraci ?
2. Proč se sakra nepodíváš do souboru "settingy..." ? Myslíš si, že se s tím jeho psaním trápím jen pro okrasu ? Je v něm uvedeno i tohle :
19. 28,2°E - Astra 1N, 2A, 2B - FTA HD + SD programy (od čísla 28 jdou jen na větší paraboly, v Čechách i na 80 cm), celkem 135. (9/4)
3. když máš v Arivě můj setting, tak už prosímtě nic nelaď, nebo to jen zhoršíš...raději si jej nahrej znovu...a předtím si přečti ten soubor "settingy pro A202E"
4. už jednou jsem ti napsal tohle : Menu/Nastavení systému/TV systém/HDMI CEC dát na zapnuto... je to jednoduché...
(je to úplně dole)