MMC vs. Router
Zdravim chystam se k zakoupeni meho prvniho MMC a nevyznam se v tom konkretne Xtreamer DVD.Zaroven chci koupit WiFi router konkretne asi tento [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ktery chci s MMC propojit bezdratove.A ted otazky bude to funkcni?Nevim jestli neni potreba nejaka specielni funkce na routeru aby fungoval s MMC a jeste by me zajimalo kdyz zapojim do USB v routru fleshku treba s filmem tak pujde ma MMC bezdratove prehrat?Predem se omlouvam za pro nekoho asi blbe otazky ale nemam z tim zadny zkusenosti.
Já v ničem problém nevidím. Jen bych si vybral nějaké MMC s LAN 1GB/s rozhraním a s routerem bych to propojil kabelem, protože ten toto rychlé rozhraní má. Nejsem totiž příznivcem wifi pro streamování videa, spíš pro přenos dat a internet.
Jine MMC nema DVD mechaniku ktera je pro me podstatnejsi nez HDD,protoze to bude nahrada za DVD prehravac.Nasel jsem i jine ale 5000Kc ze to nedam.Ten router jsem vybral kvuli USB vstupu a ne kvuli sitovce,podle me by mela na fullHD stacit v pohode ta co tam je.Kabelem nechci kvuli umisteni a vrtani zdi atd.
[quote=smates;373458]Jine MMC nema DVD mechaniku ktera je pro me podstatnejsi nez HDD,protoze to bude nahrada za DVD prehravac.Nasel jsem i jine ale 5000Kc ze to nedam.Ten router jsem vybral kvuli USB vstupu a ne kvuli sitovce,podle me by mela na fullHD stacit v pohode ta co tam je.Kabelem nechci kvuli umisteni a vrtani zdi atd.[/quote]
Už jsem to tu popisoval ... wifina zejména ve městě je někdy věcí problematickou. Může se lehce stát, že něčí dítko dostane netbook, který je dnes poměrně levný a toto dítko se chce nějak bezdrátově připojit k domácímu wifirouteru, nebo "ad hoc" se svým kamarádem. Je zcela běžné, že se už nikdo nezabývá proscanováním radioprostoru a nabourá se do Tvého kanálu a je po legraci. U nás v Praze si prostě "čistý" kanál už ani v "n" nevybereš. Takže volíš cestu menšího zla. Já jsem si např. svůj kanál našel a netrvalo dlouho a našel se tupec, který se začal do něj montovat. Takže jsem musel pustit dva routery na plný výkon a ještě použít prutovou anténu, abych jej přesvědčil, že "můj" kanál není pro něj tím pravým. Bohužel s přehledem "svítím" i v autě před barákem. Tady se mi (aspoň zatím) přiznal jen jeden člověk, že mu stream přes wifinu chodí bez problémů. Tak to ještě zvaž.
Už jsem to tu popisoval ... wifina zejména ve městě je někdy věcí problematickou. Může se lehce stát, že něčí dítko dostane netbook, který je dnes poměrně levný a toto dítko se chce nějak bezdrátově připojit k domácímu wifirouteru, nebo "ad hoc" se svým kamarádem. Je zcela běžné, že se už nikdo nezabývá proscanováním radioprostoru a nabourá se do Tvého kanálu a je po legraci. U nás v Praze si prostě "čistý" kanál už ani v "n" nevybereš. Takže volíš cestu menšího zla. Já jsem si např. svůj kanál našel a netrvalo dlouho a našel se tupec, který se začal do něj montovat. Takže jsem musel pustit dva routery na plný výkon a ještě použít prutovou anténu, abych jej přesvědčil, že "můj" kanál není pro něj tím pravým. Bohužel s přehledem "svítím" i v autě před barákem. Tady se mi (aspoň zatím) přiznal jen jeden člověk, že mu stream přes wifinu chodí bez problémů. Tak to ještě zvaž.
wifi je nespolahlive spojenie .. na prehravanie filmov neni uplne vhodne .. ale ved uvidis sam .. koniec koncov .. sam pises , ze kabel sa da dat vzdy :)
Otázka je kde bydlí a kolik wifi sítí má v okolí. Já v bytě (panel, Brno) chytám cca 4-5 wifi sítí od sousedů a je pravda, že jsem jednou musel hledat jiný kanál - vyřešil jsem to i tak, že v názvů své wifiny mám uvedeno číslo kanálu. Pokud nebude soused úplný idiot, tak se tomu číslu vyhne - a zatím (3 roky) mám pokoj. Jeden ntb, mobil a tablet jedou jen přes wifi a funguje to.
Můj názor na téma je takový, že pokud nevadí náááásobně nižší rychlost kopírování dat (zejména pokud se stahuje na jiném zařízení než je MMC) a není problém s rušením wifiny, tak v tom nevidím problém
(pozn. ono to lidi stejně přestane bavit, když zjistí, že přes wifi HD film kopírují 30-50 minut a na kabelu jim to zabere 1-2 minuty :-D)
Můj názor na téma je takový, že pokud nevadí náááásobně nižší rychlost kopírování dat (zejména pokud se stahuje na jiném zařízení než je MMC) a není problém s rušením wifiny, tak v tom nevidím problém
(pozn. ono to lidi stejně přestane bavit, když zjistí, že přes wifi HD film kopírují 30-50 minut a na kabelu jim to zabere 1-2 minuty :-D)
[quote=9z9;373527]Otázka je kde bydlí a kolik wifi sítí má v okolí. Já v bytě (panel, Brno) chytám cca 4-5 wifi sítí od sousedů a je pravda, že jsem jednou musel hledat jiný kanál - vyřešil jsem to i tak, že v názvů své wifiny mám uvedeno číslo kanálu. Pokud nebude soused úplný idiot, tak se tomu číslu vyhne - a zatím (3 roky) mám pokoj. .....[/quote]
Hmm, tak v tom případě jsou v Brně jiný lidi. Tady je to samý idiot! :-(
Hmm, tak v tom případě jsou v Brně jiný lidi. Tady je to samý idiot! :-(
kto sa chce trapit s wifi , nech sa trapi .. na kabel sa da vzdy prejst .. ja osobne preferujem kabel .. proste mam rad riesenie ZAPNUT a NESTARAT SA ..
[quote=Pytkin;373576]kto sa chce trapit s wifi , nech sa trapi .. na kabel sa da vzdy prejst .. ja osobne preferujem kabel .. proste mam rad riesenie ZAPNUT a NESTARAT SA ..[/quote]
No prááávě! To já taky. Jinak 5G poznáš podle číselné řady kanálů (např. 44k).
No prááávě! To já taky. Jinak 5G poznáš podle číselné řady kanálů (např. 44k).
[quote=Pytkin;373576]kto sa chce trapit s wifi , nech sa trapi .. na kabel sa da vzdy prejst .. ja osobne preferujem kabel .. proste mam rad riesenie ZAPNUT a NESTARAT SA ..[/quote]
njn, ale někdy je rychlejší se drbat s wifi, než dělat do panelu díry na kabely. Roztahat kabely do obýváku (3) a ložnice (1) zabralo dost času a to jsem měl patřičné vybavení (pneu příklepovka) + jsem chtěl aby to vypadalo, takže mám na zdi zásuvky apod.
njn, ale někdy je rychlejší se drbat s wifi, než dělat do panelu díry na kabely. Roztahat kabely do obýváku (3) a ložnice (1) zabralo dost času a to jsem měl patřičné vybavení (pneu příklepovka) + jsem chtěl aby to vypadalo, takže mám na zdi zásuvky apod.
ja zase mam opacnu skusenost .. kabely roztahas za hodinku .. problemy s wifi riesis tyzden alebo mesiac a potom aj tak prejdes na tie kable :)
[quote=9z9;373601]njn, ale někdy je rychlejší se drbat s wifi, než dělat do panelu díry na kabely. Roztahat kabely do obýváku (3) a ložnice (1) zabralo dost času a to jsem měl patřičné vybavení (pneu příklepovka) + jsem chtěl aby to vypadalo, takže mám na zdi zásuvky apod.[/quote]
Estét, co?! :D
Estét, co?! :D