Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Přijímač pro Skylink ev. CSlink

Puamik (229)|17.11.2011 00:03
Chci si koupit přijímač s tím, že zakoupím také kartu Skylink nebo CS link.
Můžete mně poradit přijímač, který je k tomu vhodný?
Děkuji
Dagy2 (3153)|17.11.2011 00:11
Keďže nepíšeš čo si od prijímača sľubuješ, tak odpoveď je, že:
1/ každý DVB-S2/MPEG4 prijímač s CI šachtou alebo Irdeto čítačkou je vhodný pre SkyLink
2/ každý DVB-S prijímač s CI šachtou alebo Irdeto čítačkou je vhodný pre CSlink
Puamik (229)|17.11.2011 00:21
moc požadavků nemám, tak aspoň něco:

- nahrávání není nutné
- přehrávání divx a podpora titulků je nutná
interfernet422 (1575)|17.11.2011 13:12
[quote=Dagy2;378370]Keďže nepíšeš čo si od prijímača sľubuješ, tak odpoveď je, že:
1/ každý DVB-S2/MPEG4 prijímač s CI šachtou alebo Irdeto čítačkou je vhodný pre SkyLink
2/ každý DVB-S prijímač s CI šachtou alebo Irdeto čítačkou je vhodný pre CSlink[/quote]

ad 1) a zároveň je vhodný i pro CSLink, UPC.
ad 2) bohužel pro Skylink je díky nemožnosti DVB-S2 nepoužitelný pro hodně programů.

Resume: Určitě se dívej po přijímačích s možností HD příjmu, i když v toto chvíli HD TV nemáš a třeba ani neplánuješ. HD kanály se dají zobrazit i na staré CRT, jen neoceníš tu správnou kvalitu. Některé kanály jsou jen v HD a byla by škoda o ně přijít. Např. turnaj mistryň v tenise byl letos na 23°E jen na Eurosportu HD.

Zkus vybrat nějaké z nabídky:

Valibook (239)|19.11.2011 02:04
Pořiď si přijímač Opticum nebo Ariva a můžeš provozovat vše, od Trade and Technology (Cryptoworks) přes Skylink ICE (Irdeto CryptoWorks Enveloped) až po CS link (Irdeto). A ještě ušetříš za samostatný PCMCIA modul, protože si vystačíš s univerzální čtečkou.
Jediné, co mi na mém Opticumu schází je možnost zoomování teletextu (obraz zvětšovat jde).
jarino1978 (8045)|19.11.2011 04:46
[quote=Puamik;378373]moc požadavků nemám, tak aspoň něco:

- nahrávání není nutné
- přehrávání divx a podpora titulků je nutná[/quote]

priority máš úplne pretočené, tak si kúp NMT a nie DVB-S. STB je na sledovanie DVB-S vysielania a nie na multimédia. Na to je NMT. Opačne, jedna z priorít STB je PVR funkcia...
Puamik (229)|19.11.2011 09:18
na Arivu jsem se také díval, ale nikde se neuvádí, že ta čtečka je pro IRDETO a tak mám strach, zda v tom bude karta Skylink bezproblémově fungovat.
Dagy2 (3153)|19.11.2011 10:59
Puamik, každý prístroj s tzv. UNI čítačkou a možnosťou použiť ju pre Irdeto ale aj predtým pre CRW nie je nič iné, len preflešovaná väčšinou CONAX čítačka väčšinou neoficiálnym software.
Treba počítať s tým, že kupuješ lacný prijímač a tak jeho prevádzka:
1/ bude mať pravdepodobne určité muchy - z majiteľov ale tieto informácie väčšinou lezú ťažšie ako z chlpatej deky, niekedy až po vrátení prijímača, niekedy (teraz som čítal na parabole) až po 2-och rokoch tápania....
2/ musíš preflešovať FW. Niekedy ti to urobí priamo predajca. Ako je to s nejakou zárukou by ti mali povedať tí, čo takýto prístroj majú a zdochol. Keď ti to urobí predajca, tak by mal tiež držať záruku ak nie je sviňa.
Napr. v OMKO máš jasne napísané, že pri prinesení prijímača do servisu ak sa v ňom nájde neofiko FW automaticky sa nejedná o záručnú opravu
3/ keďže väčšinou každá úprava akéhokoľvek SW jednu vec vylepší ale zároveň tri iné sprasí, treba počítať s tým, že možno budeš browsovať po nete a hľadať nejaký chodivý FW.
Ako to tak občas čítam, užívatelia majú väčšinou na výber - na jednom FW nejde spoľahlivo nahrávanie, na inom zase prepínanie prijímača občas zatuhne, na treťom nejde niečo iné. Potom si volia väčšinou najmenšie zlo pre seba.
Popis toho ako vôbec rozchodiť niektoré z týchto prijímačov je väčšinou známy pod magickým spojením slov "dobrá softvérová podpora".

Ale som ťa nechcel strašiť. Málo peňazí totiž neznamená menej funkcií prijímača (niektorí to tak chápu, ale väčšinou je to dokonca naopak, aspoň v popise prijímačov je u lacných prijímačov napísané že dokážu všetko včítane varenia kávy) ale skôr viacej starostí a nervov. Je to taká nepriama úmera.
Tiež počítaj s tým, že akýkoľvek problém s prípadnou nefunkčnosťou karty nebude riešený ani CSlinkom ani SkyLinkom. Pošlú ťa kúpiť si certifikovaný prijímač a až potom s tebou budú hovoriť. To je momentálne vždy prvá otázka.

Moja rada by teda bola:
1/ nájdi niekoho, kto používa prístroj o ktorý máš záujem a reálne sa pozri ako mu to funguje. Bez oblbovania a kecov typu "mám 5000 programov, načo platiť keď sa to dá na nete šerovať" a pod.
2/ kup u predajcu, u ktorého máš aspoň pocit, že ti bude chcieť pomôcť v prípade problémov. Kup tam celú zostavu prijímača tak aby ti mohol ukázať že čo kupuješ skutočne funguje a nemal výhovorku
U internetového obchodu kúpiš lacnejšie ale nepredpokladaj pomoc.
3/ jednoznačne len HD prijímač s MPEG4
4/ počítal by som s tým, že prijímač pod 100EUR možno po pár týždňoch vyhodím. Je to ale myslím fér - keď si kúpim obuv na vietnamskej tržnici tiež ju kupujem s tým, že ju nepôjdem reklamovať ale vyhodím. Tiež stojí väčšinou štvrtinu toho čo u Baťu.
jarino1978 (8045)|19.11.2011 11:15
[quote=Puamik;378772]na Arivu jsem se také díval, .[/quote]

tak si radšej zakri oči a kúp si niečo normálne : Technisat alebo Vantage HD