Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Prosim o radu s modernizaci prijimace

hepios (11)|18.11.2011 01:36
Dobry den, potreboval bych poradit ohledne noveho prijimace DVB-S. Mam stary, ktery ze vseho nejvic postrada podporu HD. Proto jsem se rozhodl, ze koupim novy a kdyz uz tak poradny. Rad bych si tak koupil HD DVB-S prijimac, ktery ale bude mozno zapojit pres ethernet do me domaci site a tak bych zaroven dostal multimedialni prehravac a HD DVB-S prijimac v jednom. Jak tak procitam recenze a diskuse, ne vzdy je ale ok podpora formatu. Ja bych proste potreboval, aby prijimac prehraval programy, ktere mam pres kartu CSlink to zaprve, zadruhe aby je mohl nahravat (interni hdd asi) do prehratelne podoby treba i na pc a za treti, aby byl v komunikaci s moji domaci siti a vnejsim internetem. V praxi bych si to predstavoval tak, ze si na pc nastavim sdileni, prekopiruju film na interni hdd prijimace a pustim to na tv (furt chodim s flashkou). A naopak, kdyz si nahraju nejaky program na prijimaci, abych si to mohl prekopirovat do pc. Vcetne samozrejme pristupu k internetu a nejakym tem sluzbam na tv jako pocasi, youtube atd. Existuje vubec neco takoveho, co nema problem s formaty jak prehravani tak nahravani, cz titulky, ma interni pamet, ethernet do domaci site/internetu, hd dvb-s na kartu cslinku, podporu i externich hdd pres usb atd... ?

Dekuji moc za odpoved.
Ivo Mašek (10205)|18.11.2011 07:01
Tohle by mohlo vyhovovat?
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
https://www.tvfreak.cz/forum/showpost.php?p=378094&postcount=11
jito (999)|18.11.2011 07:24
Nebo nějaký model Dreambox.
Vzhledem k tebou požadovaným funkcím je logicky i vyšší cena.
Dagy2 (3153)|18.11.2011 11:29
Keď ti nebude vadiť, že HDD nie je priamo vnútri prijímača ale za prijímačom ako eSATA (alebo USB) tak namiesto prvého linku od Ivo Maška môžeš použiť aj lacnejší Digit ISIO S1 (cana okolo 360 EUR + CI-moduly). Funkčnosť 99% rovnaká. Pre zhrnutie toho čo ponúka z tvojich požiadaviek:
- 2xDVB-S2 tuner (pozeranie+nahrávanie súčasne)
- nahrávanie na HDD pripojený k prijímaču cez eSATA alebo USB (Digicorder má vstavaný HDD)
- pripojenie cez LAN / WiFi LAN
- prenos nahrávok na NAS alebo do PC v sieti
- prehrávanie nahrávok na niektorých externých prístorjoch (každé PC, Samsung telky, WDTV)
- prehrávanie nahrávok aj z externého HDD na sieti (NAS alebo z PC)
- UpNP zdieľanie disku
- plný prístup na internet (ľubovoľná stránka, nie len youtube a pod). Samozrejme niektoré stránky napr. ktoré vyžadujú Flashplayer majú obmedzenú pozerateľnosť
- HbbTV
- podpora asi 10 formátov pre prehrávanie - najdeš na [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] alebo http://www.technisat.cz, http://www.technisat.de
- 3 roky záruka
losos (2977)|18.11.2011 11:32
Mám VU+ DUO s image VTI 3.0 a mohu jej vřele doporučit - hlavně kvůli perfektnímu komfortu při nahrávání a přehrávání nahraných pořadů.
kofolak (294)|18.11.2011 14:49
Ja mam VU+ UNO s image Blackhole1.6.6 a skin HDGlass16, originalny softver ti vsak bude stacit tiez. Recenzia [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Stal ma 260€+5€postovne. Rychly, mnozstvo nastaveni, jeden tuner mi staci, vela konektorov, 2xcitacka, 2xCI slot. HDD sa da pripojit zvonka alebo dat dnu (dnu 2.5/3.5 SATA, von eSATA/USB). Uz som davno nemal taky dobry kus elektroniky(hardver+softver) v rukach.
KamilZ (10277)|18.11.2011 22:10
Jestli to chceš i jako náhradu MMC, tak by to mělo mít 1080p (což třeba nemá VU+ DUO, má to zatím jen pár novějších přijímačů) a ideálně 1Gbit LAN (nevím teď, jestli někdo dělá :-) ), aby jsi nečekal na kopírování (i když kopírovat něco dovnitř jen pro podívání je myslím zbytečné, klidně to můžeš přehrávat z nějakého síťového úložiště - PC, NAS, ...). Také počítej s tím, že STB nejsou optimalizované pro přehrávání jako MMC, takže se Ti může stát, že nějaký FULL HD h264 s vysokým bitrate to nezvládne přehrát z hlediska výkonu (i když budou tvrdit, že h264 mají hw akceleraci), svůj názor jsem napsal zde.

Doporučované Technisaty jsou dobré přijímače (k ISIO si ještě přečti [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], hlavně zmínku o CI+ a nahrávání). Zvaž něco Linuxového (pokud se toho nebojíš), protože tam je myslím o něco větší šance, že bude bezproblémové přehrávání a větší podpora/komunita - aktualizace a pluginy. Třeba zmiňované VU+ UNO, nějaký nový Dreambox apod.
Ivo Mašek (10205)|18.11.2011 22:23
bylo by celkem fajn, kdyby se autor threadu také ozval. Poněvadž takhle už to bude jenom tápání. (a mrhání časem lidí, kteří jsou ochotni shánět info)
Heartwork (2358)|19.11.2011 22:50
[quote=kofolak;378614]Ja mam VU+ UNO ...[/quote]

Díky za tip - VU+ UNO vypadá celkem zajímavě.
Zrovna si říkám, že bych si ještě letos nadělil něco místo Topfielda.

Bude mi v tom Unu bezproblémově chodit ICE karta Skylink (Irdeto/CryptoWorks), kterou mám v Topfieldu?

V jakém formátu se ukládají nahrávky na interní/externí HDD?
V jakém programu se s nimi dá nejlépe pracovat (pokud to budu potřebovat)?

Jak je na tom UNO s kvalitou obrazového výstupu SD/HD?
Objevil si nějaké vážnější vady? ruší větráček? není nesynchronní video s audiem ...?
kofolak (294)|19.11.2011 23:08
[quote=Heartwork;378960]Díky za tip - VU+ UNO vypadá celkem zajímavě.[/quote]
ICE, HDD sa zatial neviem vyjadrit.
obrazovy vystup - nemam s cim porovnat, pre mna je fajn
vetracik - da sa nastavit ako len chces, ma automaticku regulaciu podla teploty, zatial som ho nepocul
audio/video synchro - moc videa nepozeram, iba krpec rozpravky a kvoli tomu nemusim uno zapinat, lebo to prehra aj telka
vaznejsie vady? - ja som uplne spokojny so vsetkym, vsetko sa da nastavit podla tvojich predstav

musim vsak uznat, ze na sat-zaciatocnika to ma nastaveni tolko, ze sa este stale zabehavam
Heartwork (2358)|19.11.2011 23:31
[quote=kofolak;378969]
musim vsak uznat, ze na sat-zaciatocnika to ma nastaveni tolko, ze sa este stale zabehavam[/quote]

Ani já nejsem žádnej profík - i tak díky za odpovědi.

Jsem celkem hračička a snad ani nejsem úplnej analfabet :), ale s linux přístrojema žádný zkušenosti nemám a postupem času je toho času stále tak nějak míň a míň..., takže bych nerad zabředl do bezesných nocí a nekončících štelovaček. 8-)

Na větráček jsem se ptal proto, že jsem někde zahlídnul pro VU+ modul pro řízení ventilátoru.
Na synchro zase proto, že jsem v diskuzích zaznamenal zmínku o asynchronním zvuku s obrazem u některých přijímačů (u satelitního vysílání) a že jsou ve kvalitě obrazového výstupu jednotlivých přijímačů rozdíly, se napsalo už taky mnoho.

Na ten Skylink se ptám, páč mě v tuhle dobu asi nic jinýho nezajímá a nerad bych při případný výměně dojel na nějakou nekompatibilitu - nejspíš to bude v pohodě, ale bude se to muset poštelovat.

Zkusím to omrknout někde na prodejně.
hepios (11)|19.11.2011 23:46
Omlouvam se, byl jsem mimo. Kazdopadne dekuji vsem zucastnenym za nazory. Ten TechniSat DigiCorder ISIO S1 mi prijde hrozne drahy. 17k vs. 9k za Digit ISIO S1, to uz bych pouzil muj externi hdd ci nejaky novy (1TB si myslim, ze nepotrebuji). Jinak od toho Technisatu se mi ty pristroje libi, vse, co jsem zatim cetl, je vzhledem k pozadovanemu v souladu. Vzhledem k tomu, ze by tam teda nebyl vzhledem k cene ten interni HDD, tak myslite, ze bude USB 2.0 zvladat rychlost prenosu? Nebude to trhane? Nebo vyuzit jedine eSata?
Presne jak zminil uzivatel KamilZ s tim "..klidně to můžeš přehrávat z nějakého síťového úložiště - PC, NAS, ...) -> to je presne to, co chci nejvice! Ten record z tv je ve s rovnani s timto nepodstatny, protoze co tak ctu, tak se zaznamy ukladaji v pro me neznamem formatu *.ts, s cimz predpokladam bude zase vice prace pro nasledne prehravani jinde nez na pc. Ale tak chapu, ze vse (zatim) nemuze byt dokonale, takze toho bych se vzdal na ukor lepsich funkci ze site (ze ja si naivne myslel, ze se mi nahravky ulozi do *.avi a dale nebudu muset nic resit)
Co se tyce toho Vu+ UNO a DUO - podle recenzi jsou vetsi problemy s nejen podporovanymi formaty, ale nasly by se i dalsi ve srovnani s Technisat prijimaci. Pokud jsem nabyl spatneho dojmu, tak me klidne opravte.
Za OpenSource budu jedine rad, v tom bych problem nevidel. Spis premyslim nad tim, jestli je treba tech dvou DVB-s tuneru, oplati se to? Neni to uz moc luxus a "zhovadilost"?
Spise premyslim nad tim, jestli to nahravani je opravdu treba. Kdyz se na neco chci podivat, tak si to koupim (stahnu) a prehraju pres pc = vyuzil bych vlc stream ci sdileni. Ale zase treba sportovni nahravky se hodi no... to musim jeste uvazit. Ani ten plny prohlizec, ktery ma Technisat, nepotrebuji. K cemu? Pocitacu mam doma dost, s webovym prohlizecem jsem ve styku 80% dne a naopak si od nej rad odpocinu. Stacil by mi bohate spravne fungujici teletext, zakladni zpravy klidne v txt forme, pocasi, mozna youtube... UpNP je super, presne tohle jsem hledal!
S tim 1080p me uzivatel KamilZ opravdu zaskocil. Zase jsem si naivne myslel, ze tohle uz je standard.
kofolak (294)|19.11.2011 23:50
Na větráček - aj ja som videl, ale pre UNO nic take netreba
Na synchro - ziaden posun som pri sledovani sat. programov nezaznamenal
ve kvalitě obrazového výstupu jednotlivých přijímačů rozdíly - skusenejsi borci napisali, ze je na velmi dobrej urovni
Skylink - urcite nebude problem
Heartwork (2358)|19.11.2011 23:59
[quote=kofolak;378980]Na větráček - aj ja som videl, ale pre UNO nic take netreba...[/quote]

Díky - začínám se pomalu těšit, asi jsem už ztracenej :-E

Dálka je doufám klasika infračervené IR ovládání a né radiofrekvenční RF - aby mi to případně pobralo Harmony One.
kofolak (294)|20.11.2011 00:00
[quote=hepios;378977]
Co se tyce toho Vu+ UNO a DUO - podle recenzi jsou vetsi problemy s nejen podporovanymi formaty, ale nasly by se i dalsi ve srovnani s Technisat prijimaci. Pokud jsem nabyl spatneho dojmu, tak me klidne opravte.[/quote]
Satelitny prijimac nie je Media Player!
[quote=hepios;378977]Spis premyslim nad tim, jestli je treba tech dvou DVB-s tuneru, oplati se to? Neni to uz moc luxus a "zhovadilost"?[/quote]
Dva tunery sa oplatia jedine vtedy, ak chces pozerat jeden program a druhy nahravat, pricom tieto programy nie su na jednom transponderi (frekvencii).
[quote=hepios;378977]S tim 1080p me uzivatel KamilZ opravdu zaskocil. Zase jsem si naivne myslel, ze tohle uz je standard.[/quote]
1080p nie je standard ani zdaleka a zodpoveda tomu aj cena.

Linux alebo nelinux je zbytocna otazka pre obycajneho uzivatela, ak je dobry stroj, tak ani nezistis na com je postaveny. Ked sa vsak zacnes v nom rypat, tak to uz je o niecom inom a to by si si uz vedel odpovedat sam.
Vyber si, co ti viac vyhovuje ovladanim, poctom DVB-S, konektorov audio/video/USB/eSATA.
kofolak (294)|20.11.2011 00:01
[quote=Heartwork;378982]Dálka je doufám klasika infračervené IR ovládání a né radiofrekvenční RF - aby mi to případně pobralo Harmony One.[/quote]
Ano, DO je IR a je jedno z tych lepsich. Ale nepozna moj Sharp a to ma se...
Heartwork (2358)|20.11.2011 00:17
kofolak

zatím mockrát díky - vypadá to nadějně.

Zkusím probádat ještě nějaký alternativy a uvidíme. 8-)
hepios (11)|20.11.2011 00:25
[quote=kofolak;378983]Satelitny prijimac nie je Media Player![/quote]
Presne proto jsem puvodne uvazoval o jednodussim satelitnim prijimaci a MMC oddelene. Myslel jsem, ze neco takoveho v jednom se uz sehnat da, ale podle vseho to tak nevypada.
Vzhledem ke vsemu vyse napsanemu jsem to prehodnotil.
- dva dvb-s tunery jsou pro me zbytecne
- od interni pameti bych taky upustil vzhledem k tomu, ze zase tak casto nenahravam a kdyz uz bych neco nahraval, postaci mi externi HDD at uz skrze usb nebo eSata
Jen mi neni jasne, jestlize upustim od te interni pameti, jak potom funguje to sdileni v domaci siti. To by se potom nejednalo o sdileni jako takove, ale o streamovani rovnou z pc?
Proste mi jde v tuto chvili jen o to, jestli se da sehnat nejaky sat.pijiamc, ktery by splnoval:
- prijem HD kanalu
- dokazal bezproblemove prehravat z domaci site z externiho HDD nebo flashky vcetne ceskych titulku, cimz myslim vysokou podporu formatu a kodeku
To jsou hlavni kriteria. O nejake dalsi vymozenosti se klidne ochudim. Nebude stale lepsi volba jednodussi prijimac a MMC v domaci siti oddelene? Tim by odpadly naroky na sat.prijimac a zameril bych se na nejaky ten multim.prehravac...
Heartwork (2358)|20.11.2011 00:35
[quote=hepios;378987]Nebude stale lepsi volba jednodussi prijimac a MMC v domaci siti oddelene? [/quote]

Ano, to určitě bude - satelitním přijímačem MMC plně nenahradíš.
hepios (11)|20.11.2011 03:26
Tak to asi vypada, ze MMC necham zvlast jako dalsi vec, ale hlavne priradim do jine sekce, at vam tady nespamuju. Ted bych ale teda prosim potreboval poradit nejaky "jednoduchy" HD satelitni prijimac pro CS link, ktery by mel HDMI, nemusi mit LAN, USB pro externi HDD nebo flashku, podporu nejbeznejsich formatu a titulek (nemusi mit mkv), record mit nemusi ale muze, jeden tuner... proste nejaky spolehlivy. Vsechny ostatni funkce necham na tom MMC. Nejlepe neco, co mate vyzkousene..?
KamilZ (10277)|20.11.2011 07:08
Pročti si tohle fórum, informací tohoto typu je tady více než dost: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=30161, https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=29355, https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=30034

Určitě si prostuduj recenze na přijímače, např. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. A samozřejmě na tomhle webu článek Jak si vybrat (správný) satelitní přijímač.

Ještě k větě "interni pameti bych taky upustil vzhledem k tomu, ze zase tak casto nenahravam a kdyz uz bych neco nahraval, postaci mi externi HDD at uz skrze usb nebo eSata": Pokud interní pamětí myslíš interní HDD v přijímači, tak není žádný rozdíl ve funkčnosti STB mezi interním HDD a HDD připojeným přes e-sata/usb (vyjma možným komplikacím s napájením).
Nerozumím, proč stále chceš u STB "podporu nejbeznejsich formatu a titulek", když budeš kupovat MMC. Opět u STB upřednostňuješ funkce MMC místo rozumnějších funkcí STB, které nechceš (např. twin tuner) a ničím jiným je nenahradíš.
jito (999)|20.11.2011 08:55
Diskuze dopadla tak,jak se dalo čekat....
Z vybaveného přijímače za 10-12 tisíc se skončí u něčeho za 2,5 tisíce.
Až ti ten nevybavený začne "lézt" na nervi kvůli zamrzání,neposlouchání nebo neotevření přístupové karty,tak si vzpomeň na to,co ti na začátku doporučovali....
Ta vysoká cena není nějaká "rozmařilost",ale cena která odpovídá vybavenosti a hlavně spolehlivosti těchto značkových přijímačů.
hepios (11)|20.11.2011 12:15
[quote=KamilZ;379006]
Ještě k větě "interni pameti bych taky upustil vzhledem k tomu, ze zase tak casto nenahravam a kdyz uz bych neco nahraval, postaci mi externi HDD at uz skrze usb nebo eSata": Pokud interní pamětí myslíš interní HDD v přijímači, tak není žádný rozdíl ve funkčnosti STB mezi interním HDD a HDD připojeným přes e-sata/usb (vyjma možným komplikacím s napájením).
Nerozumím, proč stále chceš u STB "podporu nejbeznejsich formatu a titulek", když budeš kupovat MMC. Opět u STB upřednostňuješ funkce MMC místo rozumnějších funkcí STB, které nechceš (např. twin tuner) a ničím jiným je nenahradíš.[/quote]

S tim HDD - jde hlavne o cenu. Prijimace s internim HDD jsou podle me premrstene drahe. Proc ISIO1 s HDD stoji 18k a bez 9k? HDD za 9k?

To byla primarni podminka, aby STB nahradil MMC. Myslel jsem, ze se da neco takoveho sehnat a ze bych nemusel kupovat to i to.

[quote=jito;379013]Diskuze dopadla tak,jak se dalo čekat....
Z vybaveného přijímače za 10-12 tisíc se skončí u něčeho za 2,5 tisíce.
Až ti ten nevybavený začne "lézt" na nervi kvůli zamrzání,neposlouchání nebo neotevření přístupové karty,tak si vzpomeň na to,co ti na začátku doporučovali....
Ta vysoká cena není nějaká "rozmařilost",ale cena která odpovídá vybavenosti a hlavně spolehlivosti těchto značkových přijímačů.[/quote]

Proc investovat do tak draheho STB, kdyz bych teda kupoval i MMC? A kdo tady mluvi o tom, ze koupim neco za 2,5k smankote? Na tom uz jsem pohorel jednou a nikdy vice...

Praveze tou "vybavenosti" rozumim MMC, protoze v tom slove vybavenost se krom dvou tuneru skryva vse, co dostanu v nejakem Xtreameru nebo ne?
KamilZ (10277)|20.11.2011 12:28
[quote=hepios;379040]S tim HDD - jde hlavne o cenu. Prijimace s internim HDD jsou podle me premrstene drahe. Proc ISIO1 s HDD stoji 18k a bez 9k? HDD za 9k?

Praveze tou "vybavenosti" rozumim MMC, protoze v tom slove vybavenost se krom dvou tuneru skryva vse, co dostanu v nejakem Xtreameru nebo ne?[/quote]

ad 1) Protože si pleteš [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], podívej se pořádně na specifikace.

ad 2) Viz tento příspěvek z 18-11-2011, 22:10
hepios (11)|20.11.2011 12:39
Tak to se omlouvam, moje chyba. Chapu to dobre, ze tim chces rict, ze prozatim neni STB, ktery by nahradil prehravani na MMC? Protoze se v tom nevyznam a nevim, kdy ta nova generace prijde...
KamilZ (10277)|20.11.2011 12:53
[quote=hepios;379044]Chapu to dobre, ze tim chces rict, ze prozatim neni STB, ktery by nahradil prehravani na MMC?[/quote]
To samozřejmě záleží na požadavcích a názoru, podle mě ještě ne (dokud to nebude umět to, co jsem psal). Řada ISIO S1 se tomu úspěšně blíží.
golfLC (1941)|23.11.2011 08:10
Tak ako napisal KamilZ, súhlas....
Mám DIGIT ISIO S1, ext. HDD WD 1TB pripojený naň cez eSATA a tým pádom všetky 3 USB porty voľné, po pripojení hociakého externého HDD som s detekciou problém nemal, ale s prehraním niektorých súborov už ano, nie foto, prípadne audio, ale video kodeky sú rozmanité, všetky nepodporuje, no a v prípade, že je to nejaký pofidérny rip, ostane len čierna obrazovka. Z tohto dôvodu sa nemôžeš spoľahnúť na jeho plnohodnotné fungovanie aj ako MMC. Nie že by to nedokázal prehrať, ale plnohodnotné MMC nenahradí. Preto mám na tieto účely radšej WD TV Live HUB, s čím som vrcholne spokojný.....
Heartwork (2358)|25.11.2011 19:12
Po cca. 2 dnech užívání Vu+ UNO si už můžu odpovědět de facto i sám. 8-)

[quote=Heartwork;378960]Díky za tip - VU+ UNO vypadá celkem zajímavě.
Zrovna si říkám, že bych si ještě letos nadělil něco místo Topfielda.[/quote]

Nadělil a dobře udělal - zatím velká spojenost a "rozčarování", cože to ty krabičky s enigmou umí. :)


[quote=Heartwork;378960]
Bude mi v tom Unu bezproblémově chodit ICE karta Skylink (Irdeto/CryptoWorks), kterou mám v Topfieldu?
[/quote]

Bude a dokonce na vostro (bez modulu).

[quote=Heartwork;378960]
V jakém formátu se ukládají nahrávky na interní/externí HDD?
[/quote]

Žádný problém - klasika .ts (ukládá v odkódovaném stavu)

[quote=Heartwork;378960]
V jakém programu se s nimi dá nejlépe pracovat (pokud to budu potřebovat)?
[/quote]

Možná nebude ani moc potřeba, s nahrávkami se dá pracovat přímo v přístroji.

[quote=Heartwork;378960]
Jak je na tom UNO s kvalitou obrazového výstupu SD/HD?
[/quote]

V pohodě - žádnej problém.

[quote=Heartwork;378960]
Objevil si nějaké vážnější vady? ruší větráček? není nesynchronní video s audiem ...?[/quote]

Větráček vůbec neslyším, žádný asynchro jsem nezaznamenal a vady též ne - zelená smrt jen jednou, v crash logu zmínka o youtube.

Co z toho plyne?
[SIZE="2"][COLOR="Red"]BIG thanks to kofolak[/COLOR][/SIZE] za skvělej tip na super stroj - Vu+ UNO, BlackHole 1.6, skin HD Glass 16 a plugin CSFD na rozjezd, tak to se mi moc líbilo.

Zase jsem o kousek chytřejší. :BB:

Vu+ UNO: Numero UNO :-E

P.S.
abych nezapomněl - 3 rychlopotvorný fotečky HTCčkem z prvního dne
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
losos (2977)|25.11.2011 19:52
jj, je to bezva - a co bys teprve říkal, kdybys měl dva tunery ! Radil jsem ti VU+ DUO...
Heartwork (2358)|25.11.2011 20:08
[quote=losos;380283]jj, je to bezva - a co bys teprve říkal, kdybys měl dva tunery ! Radil jsem ti VU+ DUO...[/quote]

Radil si dobře, ale ne mně. :)

Peníze nejsou problém (v rozumných mezích), dva tunery můžou přijít záhy, ale Vu+ DUO se mi nelíbilo po stránce designu (trošku potvora), počkáme na new modely od Vu+ a uvidíme, co se dá dělat.

Nejsem zase takovej maniak, co se sledování TV týče, využití pro dva tunery bych asi našel jen občas - jeden program sledovat a druhej nahrávat + možná někdy "sdílení" po síti - jako, že by běžel v obýváku fotbal a drahá polovička se dívala v kuchyni (koupelně, wc, ložnici...) na jinej program v notebooku. 8-)

Pro zachování komfortu jsou beztak lepší dva přijímače, např. se sdílenou kartou, né?

Nebo mají dva tunery nějaké další, vyloženě, výhody?
KamilZ (10277)|25.11.2011 21:29
[quote=Heartwork;380286]Nebo mají dva tunery nějaké další, vyloženě, výhody?[/quote]
Menší spotřeba? Jedna dálka? Jedno místo pro nahrávání? Jednodušší než sdílená karta po LAN? S předchozím souvisí i legálnost?
kofolak (294)|26.11.2011 01:59
[quote=Heartwork;380276]
[SIZE="2"][COLOR="Red"]BIG thanks to kofolak[/COLOR][/SIZE] za skvělej tip na super stroj - Vu+ UNO, BlackHole 1.6, skin HD Glass 16 a plugin CSFD na rozjezd, tak to se mi moc líbilo.[/quote]
rado sa stalo, ja momentalne zapasim s USB HDD PATA diskami, nechcu ist. nakoniec idem robit cely reinstal, lebo som ten system asi rozrypal az moc, ale to bol predpokladany stav, hlavne sa naucit a na vianoce nech uz je finalny stav
Este sa ti hodi par softov do PC:
VU+ Control Centre - univerzalny ovladaci system
VU-Util - na obnovu firmweru
DreamBoxEdit, DreamSet - programy na upravu zoznamu kanalov
(pohladat musis uz sam na forach, vacsinou sa treba registrovat)

[quote=KamilZ;380300][QUOTE=Heartwork;380276]Nebo mají dva tunery nějaké další, vyloženě, výhody? [/quote]Menší spotřeba? Jedna dálka? Jedno místo pro nahrávání? Jednodušší než sdílená karta po LAN? S předchozím souvisí i legálnost?[/QUOTE]
KamilZ to napisal v podstate dobre, ale... Ja mam druhy satelitny prijimac telku a to je fakt nieco hrozne, ale rodine to vacsinou staci. Ako druhy satelitny prijimac by som volil nieco lacne, male, funkcne, ziaden extrem. Kto bude chciet kvalitu, tak zdvihne zadok a dojde do obyvacky. Na zaspavanie a na serialy netreba HD ani nic zlozite.
Heartwork (2358)|26.11.2011 02:41
[quote=kofolak;380349]
Este sa ti hodi par softov do PC:
VU+ Control Centre - univerzalny ovladaci system
VU-Util - na obnovu firmweru
DreamBoxEdit, DreamSet - programy na upravu zoznamu kanalov
(pohladat musis uz sam na forach, vacsinou sa treba registrovat)
[/quote]

Díky, tohle už vím - za dva dny sem toho už stačil prošmejdit přehršel.

[quote=kofolak;380349]rado sa stalo, ja momentalne zapasim s USB HDD PATA diskami
[/quote]

A tohle už vím taky, přečetl jsem si to na stejným místě, na kterým jsem našel tebou doporučované programy. Jsem ti v patách. :-E