Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Nástupce Technisat MF4-S?

raves (3)|6.12.2011 00:06
Zdravím, po delší době jsem se dostal do situace, kdy musím řešit koupi digitálního satelitu. Stařičký Technisat Digit MF4-S po hodně letech dosloužil, resp. oprava by stála o něco méně než pořízení zbrusu nového přijímače. Jenže hodně vody od pořízení původního stroje uteklo a za tu dobu se jaksi technologie posunula o pěkný kus dopředu. Beru se jako klasického uživatele, který si naladí stanice. Až nedávno jsem se dozvěděl, že HD přijímač můžu používat přesto, že HD televizor nevlastním. Jednak je to dobré, že HD stanice vůbec zobrazí a po nějaké době, kdy snad přijde HD TV i do našeho bytu, budu připraven. Nicméně s již nevyráběným, výše uvedeným strojem jsem byl nadmíru spokojen a proto bych rád něco podobného (nemusí být nutně tato značka). Jenže co jsem se díval na netu, nabídka se různí a přiznám se, že místo abych prozřel, mám hlavu zamotanou ještě více. Proto bych poprosil někoho ze zkušených uživatelů, zda by mi neporadil s výběrem nástupce MF4-S (s HD). Případně popsat, jaký by byl mezi různými nabízenými přístroji rozdíl. Tlačí mě trochu i cena, proto samozřejmě nepotřebuji sáhnout po nejdražším přístroji. Důležitá věc: přístroj musí umět číst karty typu IRDETO (bez jakýchkoliv přikupování modulů). Z internetu mě asi nejvíc zaujaly (a jsou i za dobrou cenu) TechniSat Digit HD8 SX a Ferguson Ariva 202E HD. Díky předem za náměty.
mirekv (7169)|6.12.2011 08:46
Já mám Technisat Technistar, maximální spokojenost, chce to ovšem zainvestovat. Anebo mírně dražší typ se 2 tunery.
raves (3)|6.12.2011 17:57
Tento přístroj mi nějak unikl. Prozkoumal jsem parametry a pravděpodobně pro mé účely bude S1 správnou volbou. Díky za tip.
JOSCER (94)|7.12.2011 13:51
[quote=raves;382773] ... Důležitá věc: přístroj musí umět číst karty typu IRDETO (bez jakýchkoliv přikupování modulů). Z internetu mě asi nejvíc zaujaly (a jsou i za dobrou cenu) TechniSat Digit HD8 SX a Ferguson Ariva 202E HD. Díky předem za náměty.[/quote]

Pokud nechceš dokupovat moduly, tak tě nemohl zaujmout HD8-SX, protože ten čtečku, která by zvládla kartu Irdeto, nemá, takže potřebuje modul.

Já mám od TechniSatů jak HD8-SX tak i TechniStar S1. Oba mají perfektní obraz i výborné EPG, S1 je trochu jednodušší ve vybavení. Ale pozor, S1 má pro CA moduly CI+ slot. Do toho když se dá CI+ modul, tak pořízená nahrávka nejde přehrát nikde jinde než na tom přístroji, na kterém byla nahrávka pořízená. Ale vzhledem k tomu, že oba přístroje potřebují CA modul, tak to není nic pro tebe.
golfLC (1941)|7.12.2011 14:02
[quote=JOSCER;383018]Ale pozor, S1 má pro CA moduly CI+ slot. Do toho když se dá CI+ modul, tak pořízená nahrávka nejde přehrát nikde jinde než na tom přístroji, na kterém byla nahrávka pořízená. Ale vzhledem k tomu, že oba přístroje potřebují CA modul, tak to není nic pro tebe.[/quote]


Nestraš hoooooo :-)
vid popis parametrov vyrobku:
TechniSat TechniStar S1 je nový vynikající HD satelitní přijímač s brilantním obrazem a zvukem. Přijímač má integrovaný dekodér Conax a jeden CI+ slot pro vložení dekódovacího modulu pro příjem českých a slovenských programů ze satelitu (doporučujeme modul Mascom). Nové rozhraní CI+ (Common Interface Plus) umožňuje použití i nových dekódovacích modulů označených logem CI+.

citaj aj tu https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?p=375360#post375360
Kolbis (0)|7.12.2011 14:10
Nedávno jsem na německém webu zaznamenal Technisat TechniStar IR. To by mohl být docela zajímavý přijímač pro někoho, kdo chce používat Irdeto kartu. Podle všeho vychází z Technistaru S1, ale má vestavěnou Irdeto čtečku. Předpokládám, že pokud se dá karta přímo do čtečky, nepůjde záznam přehrávat jinde a nepůjde ho editovat v PC. Ale pokud by to někomu nevadilo, ušetřilo by se za CI modul.

http://www.technisat.com/de_DE/TechniStar-IR/352-64-1295261833708/
V ČR se asi ještě neprodává a zřejmě má nahradit zatím prodávaný Technisat TechniBox SIR. Tomu se doporučuji velkým obloukem vyhnout.
raves (3)|7.12.2011 18:24
Možná že jsem to lépe neupřesnil. Jednalo se mi o pořízení přístroje, který by uměl bez zakoupení přídavných modulů přečíst kartu SKYLINK VÝMĚNA, jak to uměl právě Technisat MF4-S. Koupil bych si ho klidně znovu, ale rád bych už něco s HD. Nebo se pořízení nějakého dekódovacího modulu stejně nevyhnu?
JOSCER (94)|7.12.2011 18:47
[quote=golfLC;383021]Nestraš hoooooo :-)
[/quote]

Já nikoho nestraším. Měl jsem v TechniStar S1 modul Neotion CI+ s kartou ICE a když jsem něco nahrál na HDD, tak to na druhém přístroji (tedy HD8-SX) přehrát nešlo. Ani na PC. Na S1 to šlo přehrát i s vyjmutým modulem, tedy bez dekódovací karty.
Pak jsem dal do S1 zelenomodrý CW modul SMIT a přenositelnost je kamkoliv.
JOSCER (94)|7.12.2011 18:51
[quote=raves;383089]Možná že jsem to lépe neupřesnil. Jednalo se mi o pořízení přístroje, který by uměl bez zakoupení přídavných modulů přečíst kartu SKYLINK VÝMĚNA, jak to uměl právě Technisat MF4-S. Koupil bych si ho klidně znovu, ale rád bych už něco s HD. Nebo se pořízení nějakého dekódovacího modulu stejně nevyhnu?[/quote]

Vždyť modul nestojí majlant. Já bych se tomu nebránil. Pořiď si TechniSat TechniStar S1, modul Mascom CW/IR a budeš mít vystaráno. Na naladění ti budou stačit znalosti z MF4-S, prostředí je velmi podobné..
golfLC (1941)|7.12.2011 23:12
[quote=JOSCER;383099]Já nikoho nestraším. Měl jsem v TechniStar S1 modul Neotion CI+ s kartou ICE a když jsem něco nahrál na HDD, tak to na druhém přístroji (tedy HD8-SX) přehrát nešlo. Ani na PC. Na S1 to šlo přehrát i s vyjmutým modulem, tedy bez dekódovací karty.
Pak jsem dal do S1 zelenomodrý CW modul SMIT a přenositelnost je kamkoliv.[/quote]

Ak napíšeš niekomu ( kto zatiaľ s modulmi skúsenosti nemá), že prijímač má CI+ šachtu a keď tam dá CI+ modul, že s nahrávkou už nič mimo prijímača nespraví, hneď si z toho spraví obraz, že je nahrávanie nanič, tým pádom aj prijímač. Keby si mu napísal, že sú aj možnosti kúpiť "iba" CI modul Mascom odporúčaný na základe testov, kde nahrávka je v pohode prehratelná a upravovateľná v PC, alebo inom MMC zariadení, bolo by to podľa mňa korektnejšie.... Pre niekoho je modul ako modul...nepozná rozdiely, preto som napísal, aby si ho nestrašil....