Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

nutnost kabla HDMI 1.4

geronimoh (2327)|17.12.2011 21:56
[quote=Humik;385479]Tak mě to nedalo a podíval se na ty Premium Cord kabely
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

když čtu specifikaci kabelu tak má všechno co by měl mít,jenže tady bude zřejmě problém v ceně,když většina odsuzuje tzv.nitěnky za 100 kč.
Sice Premium Cord jsem neměl možnost vyzkoušet,ale za ty peníze to je fakt mazec a pokládám si otázku jestli to vůbec může hrát ?
Já sám jsem ve fázi výběru HDMI kabelu,ale tohle mě fakt dostalo.[/quote]

Jistěže hraje a provedení je také velice solidní. Není v tom žádná zrada. :)
Heartwork (2358)|17.12.2011 21:59
[quote=Humik;385479]... a pokládám si otázku jestli to vůbec může hrát ?[/quote]

hraje..., ale klidně si kup ten dražší: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Min. budeš mít lepší pocit a rezervu do budoucna. :)
Hmm (1739)|17.12.2011 22:00
[quote=Heartwork;385460]Tendenční slátanina od prodejce Monster Cable, nic víc, nic míň. [/quote]Tak české ceny bych nikdy nedal. Kupoval jsem ve výprodeji certifikovaného US e-shopu za 25% US ceny (tedy i v původní výši podstatně nižší než česká). Ale ten článek nevytvořil BaSys je z webu o spotřební elektronice od redaktora Sterea-Videa.
Hmm (1739)|25.12.2011 15:38
Poměrně zajímavé kousky mají na německém Amazonu, designově parádní, konstrukce asi kvalitní, žádné tkaničky, jen to dopravné asi bude vyšší, než české, takže pro jeden kabel to nebude asi moc ekonomické
Duronic 2m Goldspec HDMI Kabel - Premium 24K Gold: Amazon.de: Elektronik
a i v desetimetrech je slušný výběr a rozptyl cen (odkaz na nahledanou množinu se mi nedaří vložit, ale stačí dát do vyhledávacího řádku HDMI 10m)
Hmm (1739)|9.2.2012 19:32
Najde se někdo, kdo zapojil 3D pomocí HDMI V1.3 a nefungovalo to bezchybně? Pokud ano, co bylo s obrazem? Jeden cápek totiž tvrdí, že mu nejde 3D přes Van den Hull HDMI 1.3 a to se mi při renomé značky moc nezdá....
Ladys (1829)|10.2.2012 07:31
Zalezi o jake 3D se jedna.V pripade FULL 3D je potreba HDMI 1.4, cili prehravani orig 3D BD z BDplayer, PS3 atd.
HDMI 1.3 je dostacujici pro ruzne 3D BDripy Half SBS atd.

Aspon takto to mam ozkousene.
Pytkin (7947)|10.2.2012 09:45
3D Half SBS je vlastne bezny film .. cize staci HDMI 1.3 .. Prehravac vobec nevie o tom, ze by prehraval 3D .. Vyhoda toho , ze to prehra kazdy prehravac aj MMC ..
Hmm (1739)|10.2.2012 20:29
[quote=Ladys;396597]Zalezi o jake 3D se jedna.V pripade FULL 3D je potreba HDMI 1.4, cili prehravani orig 3D BD z BDplayer, PS3 atd.
HDMI 1.3 je dostacujici pro ruzne 3D BDripy Half SBS atd.
Aspon takto to mam ozkousene.[/quote]A v čem je ten rozdíl? Je toho navíc více než ten ethernetový kanál, resp. co je u HDMI 1,4 jinak (a v konstrukci u kvalitního HDMI 1.3 nedostatečné), že tedy HDMI 1.3 3D z BR nedá?
KamilZ (10277)|10.2.2012 20:58
[quote=Hmm;396786]A v čem je ten rozdíl? Je toho navíc více než ten ethernetový kanál, resp. co je u HDMI 1,4 jinak (a v konstrukci u kvalitního HDMI 1.3 nedostatečné), že tedy HDMI 1.3 3D z BR nedá?[/quote]
Psal jsem to zde: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?p=396511#post396511

Popis všech změn u HDMI 1.4 je zde: http://www.hdmi.org/manufacturer/hdmi_1_4/
Hmm (1739)|10.2.2012 21:52
[quote=KamilZ;396799]Psal jsem to zde: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?p=396511#post396511

Popis všech změn u HDMI 1.4 je zde: http://www.hdmi.org/manufacturer/hdmi_1_4/[/quote]
Nejsem si jist, jak to myslíš. Co přináší HDMI 1.4 si můžu přečíst i tady v CZ
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Ale HDMI je rozhraní (které propojují HDMI kabely) a verze 1.4 přináší nové vlastnosti, mj.
- ethernet kanál (konstrukčně v HDMI kabelu)
- audio return kanál
- podpora 3D, ale jak vlastně? Příspěvkový přístroj musí 3D obraz na výstup poslat a TV ho musí umět zpracovat a zobrazit. Samotný kabel pak k tomu není nijak nově konstrukčně uzpůsoben a postačí, že má natolik kvalitní vodiče, aby zvládl šířku přenosového pásma datově definovaného pro 3D? Pak by mělo být jedno, zda jde o kabel HDMI 1.3 či 1.4, protože už 1.3 je dostatečně rychlý (sám zmiňuješ, že mezi nimi není rozdíl v rychlosti, tedy přenosové kapacitě pokud oba mají dostatečnou). Pak tedy i na full 3D BR (je snad rozdíl zda z placky, ISO nebo adresářů ?) má logicky stačit HDMI 1.3 kabel, pokud to chápu správně?
Jenže proč pak prý HDMI 1.3 kabel hodně renomovaného výrobce (Van den Hull) pro 3D nefunguje (černá obrazovka) a HDMI 1.4 (Profigold) jede normálně? Jaké by pro to bylo vysvětlení? Nebo je to tedy i něco v konstrukci kabelu, co kabel označený jako HDMI 1.3 nemá a pro 3D je přitom potřeba?
(3D zatím jedu jen z MKV z USB, takže odzkoušeno kabelově to nemám, i když mám kvalitní HDMI 1.3 i 1.4 kabely /Monster, IXOS, QED/, ale 3D MMC budu teprve kupovat)
KamilZ (10277)|10.2.2012 22:02
Sorry, nepochopil jsem, že se ptáš na kabel, jsem trubka... Svůj názor na to mám a několikrát jsem to zde psal, takže se znovu nenechám do toho vmanévrovat, už jsem se zde jednou pořádně pohádal :-). Já prostě označení kabelů HDMI 1.3 a 1.4 neuznávám, je to špatně a proto jsem automaticky předpokládal, že se ptáš na rozhraní. Mimo jiné podle původního značení měly kabely HDMI 1.3 dvě kategorie a Cat 1 by to nezvládla... Která kategorie je tedy "HDMI 1.3" bez dalšího upřesnění?

Pokud je podle tohoto "High Speed HDMI Cable – kabely s šířkou pásma 340 MHz (přenosová rychlost 10,2 Gb/s), které jsou schopné přenést rozlišení 4K (4096 × 2160 px), odpovídá kabelu kategorie 2 dle HDMI 1.3" kabelem "HDMI 1.4" (opravdu nevím, co si pod tím mám představit) myšlen správně "High Speed HDMI Cable", tak je to stejné jako kabel HDMI 1.3 Cat 2 a mělo by to skutečně jezdit. Proč Ti to nejede netuším a také by mě to hodně zajímalo. Kabely by se zapojením lišit neměly (mimo případný Ethernet, což je ale mimo). Jestli máš měřák, zkus to propípat.