Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Panasonic 2012 preview - VT50, GT50, ST50

Kanape (125)|4.5.2012 13:35
[QUOTE=GOTT;408516]A je to tady..hrozne..presne tak jak sem si myslel ze to dopadne...nizsi rada ST50 165cm stoji pres 60tisic,tak jako minuly rok vlajkova lod!(a ty nastrcene reklamni zvesti,ze ma PRY lepsi obraz nez starsi VT30..neberu) Proste to je nizsi rada,tak by mela stat mene,takze vlastne zdrazili..tak to kaslu,jdu do 152cm plazmy Samsung,mam od nich 127cm a jsem co se tyce kvality a obrazu spokojeny[/QUOTE]

Nedělej paniku. Minulý rok stála TX-P65VT30 v tuto dobu ještě kolem 100 tisíc. Doporučená cena byla asi 129 tisíc, když se začala prodávat. Nechápu o jakém zdražení mluvíš. Počkej rok budeš mít ST50 za 40 tisíc.
nunacek0 (947)|4.5.2012 14:58
Tak konečně ST50ka dorazila do mé Alzy , kde včera byla ještě na předobjednávku a i tak jsem objednal a dnes byla již předána poště, která mi před hodinou poslala sms , že má zásilka bude doručována v pondělí 7.5. Tak jsem zvědav jestli stihnou termín a pak samozřejmě napíšu první dojmy. Jelikož jsem měl finanční strop tak bude jen 42ka, ale pokud bude vše ok tak budu i za toto rád. Bude to moje 4 plazma Panasonic tak snad prolomím smůlu aspoň s tímto modelem.
Erik Masters (121)|4.5.2012 18:44
[QUOTE=GOTT;408516]A je to tady..hrozne..presne tak jak sem si myslel ze to dopadne...nizsi rada ST50 165cm stoji pres 60tisic,tak jako minuly rok vlajkova lod!(a ty nastrcene reklamni zvesti,ze ma PRY lepsi obraz nez starsi VT30..neberu) Proste to je nizsi rada,tak by mela stat mene,takze vlastne zdrazili..tak to kaslu,jdu do 152cm plazmy Samsung,mam od nich 127cm a jsem co se tyce kvality a obrazu spokojeny[/QUOTE]

Zato ze je ST50 nizsia rada nemoze byt lepsia ako VT30? Divna logika. Jednoducho ST50 je lepsia,kedze ma novy panel,ktory je presne ten isty ako ma VT50.
A velakrat su este vacsie rozdiely. Napr. najvyssi 2007 FullHD model sa vobec nechytal na najnizsi 2008 FullHD model. No ale zas rok 2008 bol jedinecny co sa tyka plaziem.
GOTT (38)|4.5.2012 20:39
[QUOTE=Kanape;408573]Nedělej paniku. Minulý rok stála TX-P65VT30 v tuto dobu ještě kolem 100 tisíc. Doporučená cena byla asi 129 tisíc, když se začala prodávat. Nechápu o jakém zdražení mluvíš. Počkej rok budeš mít ST50 za 40 tisíc.[/QUOTE]

Nespoleham na to,zeby za rok tahle slevnila,tak max na 50litru a to budu jeste prekvapeny..pokud slevni na tech 40 a neco tak kupuju......spis mozna pristi rocnik 165cm ST60 muze byt za 40litru po vsech slevach..zatim zustavam skepticky
nunacek0 (947)|4.5.2012 20:53
Takhle budeš čekat věčně. příští rok vyjde nový model a cena bude stejná. a tak pořád dokola. Každý rok je to stejné a bude stejné. Proč by měli slevovat , když se to prodá..
GOTT (38)|4.5.2012 21:38
Nebudu cekat vecne...jestli do konce leta 2012 nebo brezna 2013 neslevni 165cm ST50 na rozumnou cenu plus minus 45tacu,tak koupim 152cm E6500 Samsung,ktera by mohla stat 30 tisic

Je otazka,jestli pristi 165cm ST60 bude mit na startu mensi cenu nez ma ted
nunacek0 (947)|4.5.2012 21:45
Léto 2012 a březen 2013 jsou dost daleko od sebe. Ty asi na to nespěcháš jak vidím. Co tak počkat na ST60 až slevní. Myslím že duben 2014 by mohla být na ceně ST30tek nyní. Pokud nechceš Tv koupit teď tak proč ztrácíš čas na fóru s debatou , že je to drahé. Ozvi se až to bude pro Tebe aktuální nebo kup toho Samsunga a máš klid. Určitě bude hrát pěkně.
Brac (3)|4.5.2012 21:46
Mám zhruba týden TX-P50ST50E a vidím jeden zásadní problém - TV automaticky tlumí obraz při světlých scénách. Je absolutně jedno, co zapnu/vypnu a do jakého módu TV přepnu, prostě když je světlá scéna, jako třeba převaha ledové plochy při hokeji, tak se sníží jas tak, že bílá působí našedle, je celkově horší viditelnost a vytváří to absolutně nezáživný obraz. Vypadá to podobně, jako bych si na telefonu snížil jas, abych ušetřil baterku. Není to otázkou množství světla v místnosti, je to skutečně pouze světlostí scény. Stačí, aby před kamerou přejel rozhodčí se svou tmavou uniformou, obraz se na chvíli rozjasní, pak ztmavne. Přechod je to hodně plynulý, takže ten přechod může očím snadno uniknout. Následný blbý pocit z obrazu každopádně neunikne.

Také pokud do TV zapojím počítač a mám tmavé pozadí plochy a následně zvětšuji/zmenšují bílé okno prohlížeče, tak se naprosto zřetelně mění jas, zde je to vidět nejvíce a podle toho jsem poznal, že je problém v jasu a ne v mých očích.

V podstatě je to podobné jako zde na videu:



Dle informací by to mohlo být způsobeno ABL (Automatic Brightness Limiter) a standardně nejde vypnout.

Každopádně v diskuzi pod TC-P55ST50 na amazonu, kde se tohle řeší, je odkaz na highdefjunkies, kde zase řeší nastavení severoamerické verze TC-PxxST50. Zásadní rozdíl proti tomu, co mám doma, je ten, že moje možnosti nastavení jsou výrazně chudší. Vůbec nemohu dát Picture Mode na Custom a zároveň i další nastavení (jako C.A.T.S., Black Extension, AGC, a další) nejsou přítomna, a to ani poté, co nastavím "Rozšířené". Takže v Evropě asi máme smůlu a musíme se spokojit s těmihle ochuzenými mrzáčky. Že by to bylo omezené kvůli tomu, že tyto nastavení TV rychleji opotřebí a v Evropě musí poskytnout záruku minimálně 2 roky?
nunacek0 (947)|4.5.2012 21:57
No já měl podobné stavy u ST30ky a bylo to v jednom nastavení,kde byl nějaký úsporný režim aktivní, ale už si z hlavy nevzpomenu , který. Také mi to vždy utlumilo obraz a vadilo mi to, ale po deaktivaci té funkce se to už neobjevilo. Tak jsem zvědav až mi dorazí ta moje. Jinak jsem již pročetl ledacos , ale na tohle si lidi nějak nestěžovali.Pokud by mi to dělalo tak ji vrátím.
nunacek0 (947)|4.5.2012 22:07
[QUOTE=Brac;408650]Mám zhruba týden TX-P50ST50E a vidím jeden zásadní problém - TV automaticky tlumí obraz při světlých scénách. Je absolutně jedno, co zapnu/vypnu a do jakého módu TV přepnu, prostě když je světlá scéna, jako třeba převaha ledové plochy při hokeji, tak se sníží jas tak, že bílá působí našedle, je celkově horší viditelnost a vytváří to absolutně nezáživný obraz. Vypadá to podobně, jako bych si na telefonu snížil jas, abych ušetřil baterku. Není to otázkou množství světla v místnosti, je to skutečně pouze světlostí scény. Stačí, aby před kamerou přejel rozhodčí se svou tmavou uniformou, obraz se na chvíli rozjasní, pak ztmavne. Přechod je to hodně plynulý, takže ten přechod může očím snadno uniknout. Následný blbý pocit z obrazu každopádně neunikne.

Také pokud do TV zapojím počítač a mám tmavé pozadí plochy a následně zvětšuji/zmenšují bílé okno prohlížeče, tak se naprosto zřetelně mění jas, zde je to vidět nejvíce a podle toho jsem poznal, že je problém v jasu a ne v mých očích.

V podstatě je to podobné jako zde na videu:



Dle informací by to mohlo být způsobeno ABL (Automatic Brightness Limiter) a standardně nejde vypnout.

Každopádně v diskuzi pod TC-P55ST50 na amazonu, kde se tohle řeší, je odkaz na highdefjunkies, kde zase řeší nastavení severoamerické verze TC-PxxST50. Zásadní rozdíl proti tomu, co mám doma, je ten, že moje možnosti nastavení jsou výrazně chudší. Vůbec nemohu dát Picture Mode na Custom a zároveň i další nastavení (jako C.A.T.S., Black Extension, AGC, a další) nejsou přítomna, a to ani poté, co nastavím "Rozšířené". Takže v Evropě asi máme smůlu a musíme se spokojit s těmihle ochuzenými mrzáčky. Že by to bylo omezené kvůli tomu, že tyto nastavení TV rychleji opotřebí a v Evropě musí poskytnout záruku minimálně 2 roky?[/QUOTE]

Tak jsem to pohledal a pokud to má ST50ka stejné jako ST30ka tak zkus toto. Mi to pomohlo. Jinak servis nebo výměna. Podle toho videa bych to doma asi nedal :

Podle mne žádný problém se změnou světelnosti při změně scény není a ani nebyl. Je to stejná kachna jako samozrychlující Toyoty Prius.

Je to jen o tom, že uživatelé jsou líní projít si nastavení TV. Mám svou 50GT30Y třičtvrtě roku a žádné blikání jsem nezaregistroval. Podle mne je to jen o nastavení:
1. Zvol režim THX (i když v tom to podle mne není - jen chci nastavit stejné podmínky, jako u mne)
2. Nalistuj v menu "Nastavení" položku "Další nastavení" a v ní položku "Úsporný režim" a tu nastav na "Vypnuto".

Tohle je celá věda, celá ta kachna. Bohužel Panasonic má tohle v defaultu zapnuto a recenzenti jsou obecně povrchní pisálkové, co nic neodzkouší, jen přepíšou nějaké bláboly z letáků výrobce, hodí tam nějaký graf podání barev, jehož podstatě měření ani zdá se nerozumí a pak dělají machry ...
Pozor, nepoplést to s jinými ecofunkcemi. Musíš se k ní dostat přesně touto cestou ! Tohle bylo obsaženo již v počátečním firmware, možná v tom dalším Panasonic efekt této ecofunkce zmírnil, nebo nastavil jako default "vypnuto".
Ještě bys mohl mít jeden problém, a to je překročení maximálního příkonu panelu - přístroj nezvládne zobrazit plný jas bílé přes celou obrazovku. To bys ale musel zobrazovat celou obrazovku jasně bílou a ještě k tomu v místnosti s velkým okolním jasem, takže by šla plazma "na doraz". Ale to určitě nebude tento případ ...

Nastav a poreferuj. Já teda žádné blikání nemám, naopak po znovuaktivování té úsporné funkce ano. Snad ti to pomůže a "pošli to dál".

EDIT: Pokud chceš používat "Režim ECO" v menu "Obraz", můžeš. Ten nemá na změnu jasu v závislosti na scéně vliv. Reguluje pouze jas obrazu v závislosti na okolním osvětlení.
Důležité je to nastavení, co jsem popsal výše, to zakazuje šahat na jas v závislosti na světelnosti scény.
Brac (3)|4.5.2012 22:52
V mém případě změna "Úsporný režim" na "Vypnuto" nemá na toto vůbec žádný vliv.
nunacek0 (947)|4.5.2012 23:11
Škoda, tak pak servis nebo vrátit. v takové míře co jsem viděl na videu bych to nechtěl několik let sledovat. Mluvím za sebe..
x.pepa.x (15)|5.5.2012 06:50
Brac: Mas v televizi posledni vydany firmware? Odkaz najdes na predchozi strane - prispevek c.547
tragikomix (22)|5.5.2012 11:17
[QUOTE=x.pepa.x;408675]Brac: Mas v televizi posledni vydany firmware? Odkaz najdes na predchozi strane - prispevek c.547[/QUOTE]

Nevim zda-li to pro nej bude neco resit, jelikoz v popisu zmen noveho firmwaru je pouze: Support Skype TV functionality.

Nicmene pevne doufam ze se najde reseni pro tuhle neprijemnost..
mahacimr (7)|5.5.2012 11:25
Zkus zcela vypnout dynamický kontrast ! Potom bych zkusil vypnout dynamické barvy , a kdyby to nepomohlo zkusil bych povypínat všechna vylepšení jako šumové filtry,zvýraznění černého tónu,zvýraznění okrajů atd. (a samozřejmě i ty eko funkce).
Opravdu to vypadá jak se psalo dříve na trvale zapnuté eko řešení (eko režim) a zároveň zapnutý vysoký dynamický kontrast .(Jestli je tam eko čidlo - zkus ho vypnout).
Pavell007 (790)|5.5.2012 12:01
tak tohle mi absolutně nedělá-buď reklamace, nebo blbě povypínaný něco.
nunacek0 (947)|7.5.2012 19:37
Zdravím všechny vlastníky ST50 , a protože jsem se dnes stal také snad vlastníkem tohoto modelu tak se podělím o první seznámení s touto Tv.
Jelikož jsem úspěšně vrátil 3 modely |ST30 tak budu po paměti trochu srovnávat. Vzhled je v modernějším duchu než ST30, ale zase to není takové jako to umí konkurence od Samsungu, ale neurazí to. Tv je vyrobena ostatně jako všechny předchozí z produkce České továrny v Plzni. Po zapnutí se objeví klasická šedá nabídka panasonicu, kde se mi u všech vždy objevily zelené plochy a zde jsou také, ale...ale tady zelená končí, protože jak jsem nahodil testovací jednolité stránky barevného spektra tak zde bylo vše v pořádku. Bílá obrazovka je prostá jakéhokoliv nádechu jiné barvy. Jednotnost obrazovky je docela dobrá, i když na testovacích obrazcích jde vypozorovat na krajích lehké pruhy viditelné z metru. Žádný vadný pixel jsem neobjevil. Teď naše staré známé bzučení. Jelikož očekávám u každé plazmy nějaký doprovodný zvuk z trafa při světlých scénách tak ani tady toto není vyjímkou , ale prozatím se to jeví jako snesitelné a neobtěžující. Ventilátory zde nejsou. Více uvidíme večer , když Tv bude hrát potichu. Teď trochu srovnám obrazovou kvalitu ST50 versus ST30, když to v recenzích tak vychválili do nebes. Jelikož jsem byl s obrazem ST30ky spokojen tak jsem ani neočekával žádné rapidní zlepšení. A první dojmy jsou více méně stejné a žádné změny , které by mi jak se říká vyrazily dech nekonaly. Černá byla vynikající na ST30 a tady je to na stejno. Ale jak říkám nemám je vedle sebe a hodnotím dojmy, které ve mne zanechala ST30ka. To že je nová Tv jasnější o 30% bych neřekl, protože při stejných nastaveních v režimu kino a cinema kino je to pro mne stejné. Co jsem ale postřehl okem je že režim IFC pro plynuly pohyb , který mám nyní na max nevytváří tak výrazný opera ( mýdlový efekt) . Barevnost scény a dynamika mi také přijde srovnatelná. Odrazový filtr proti slunci je dostatečný, ale LCD s matným dispayem to není, takže ti co nemají možnost trochu zatemnit tak musí zvážit.Jelikož je panel nový tak ho nechám 100hodin běžet roztažený bez jakýchkoliv log a pruhů s nastavením vše na půlku. Po tomto provedu nastavení obrazu a mohu podat seriózní posouzení kvalit nového modelu. Toliko krátké seznámení a můj pohled na nová model. Firmware byl nový a nevyžadoval aktualizaci.
tragikomix (22)|7.5.2012 23:24
[QUOTE=nunacek0;408962]Zdravím všechny vlastníky ST50 , a protože jsem se dnes stal také snad vlastníkem tohoto modelu tak se podělím o první seznámení s touto Tv.
Jelikož jsem úspěšně vrátil 3 modely |ST30 tak budu po paměti trochu srovnávat. Vzhled je v modernějším duchu než ST30, ale zase to není takové jako to umí konkurence od Samsungu, ale neurazí to. Tv je vyrobena ostatně jako všechny předchozí z produkce České továrny v Plzni. Po zapnutí se objeví klasická šedá nabídka panasonicu, kde se mi u všech vždy objevily zelené plochy a zde jsou také, ale...ale tady zelená končí, protože jak jsem nahodil testovací jednolité stránky barevného spektra tak zde bylo vše v pořádku. Bílá obrazovka je prostá jakéhokoliv nádechu jiné barvy. Jednotnost obrazovky je docela dobrá, i když na testovacích obrazcích jde vypozorovat na krajích lehké pruhy viditelné z metru. Žádný vadný pixel jsem neobjevil. Teď naše staré známé bzučení. Jelikož očekávám u každé plazmy nějaký doprovodný zvuk z trafa při světlých scénách tak ani tady toto není vyjímkou , ale prozatím se to jeví jako snesitelné a neobtěžující. Ventilátory zde nejsou. Více uvidíme večer , když Tv bude hrát potichu. Teď trochu srovnám obrazovou kvalitu ST50 versus ST30, když to v recenzích tak vychválili do nebes. Jelikož jsem byl s obrazem ST30ky spokojen tak jsem ani neočekával žádné rapidní zlepšení. A první dojmy jsou více méně stejné a žádné změny , které by mi jak se říká vyrazily dech nekonaly. Černá byla vynikající na ST30 a tady je to na stejno. Ale jak říkám nemám je vedle sebe a hodnotím dojmy, které ve mne zanechala ST30ka. To že je nová Tv jasnější o 30% bych neřekl, protože při stejných nastaveních v režimu kino a cinema kino je to pro mne stejné. Co jsem ale postřehl okem je že režim IFC pro plynuly pohyb , který mám nyní na max nevytváří tak výrazný opera ( mýdlový efekt) . Barevnost scény a dynamika mi také přijde srovnatelná. Odrazový filtr proti slunci je dostatečný, ale LCD s matným dispayem to není, takže ti co nemají možnost trochu zatemnit tak musí zvážit.Jelikož je panel nový tak ho nechám 100hodin běžet roztažený bez jakýchkoliv log a pruhů s nastavením vše na půlku. Po tomto provedu nastavení obrazu a mohu podat seriózní posouzení kvalit nového modelu. Toliko krátké seznámení a můj pohled na nová model. Firmware byl nový a nevyžadoval aktualizaci.[/QUOTE]

Muzu se prosim zeptat na duvody: "Jelikož je panel nový tak ho nechám 100hodin běžet roztažený bez jakýchkoliv log a pruhů s nastavením vše na půlku"?

Ma to neco spolecneho se "Zahorenim". Je to v dnesni dobe stale nutne? Jsem uplny laik, co se tohodle tematu tyce a mam v planu koupit prave 50ST50. Proto bych se rad informoval jak ji spravne uvest do provozu.

Diky predem vsem.
vivid.sk (11472)|8.5.2012 00:02
[QUOTE=nunacek0;408962]nevytváří tak výrazný opera ( mýdlový efekt) .[/QUOTE]

LOL Tak tomu hovorim presný preklad :) Preloz mi este nieco. Dam ti zopar tipov. PineApple, FireFox ... :)
nunacek0 (947)|8.5.2012 00:07
Jestli je to nutné v dnešní době ? 99% lidí tohle neřeší, protože se to nemají jak dozvědět, ale pokud by sis přečetl recenze uznávaných odborníků tak říkají, že plazmový panel se prvních 100h optimalizují fosfory v plazmových buňkách a poté je možno ho nastavit a hodnotit. Parametry panelu se ustálí a již se výrazně nemění. Zároveň je odolnější proti vypalování. Proto je dobré buď obraz roztáhnout nebo pouštět obsah , kde není logo, banery atd. Prostě obraz bez statických ploch. 100-200h se píše, ale samozřejmě nemusíš. Můžeš jet hned po zapnutí jak je libo, ale tímto nic nepokazíš. Není to z mé hlavy.
nunacek0 (947)|8.5.2012 00:09
[QUOTE=vivid.sk;408989]LOL Tak tomu hovorim presný preklad :) Preloz mi este nieco. Dam ti zopar tipov. PineApple, FireFox ... :)[/QUOTE]

Takhle jsem to našel, že to lidi pojmenovávají. Není to překlad , ale spíše hovorová hantýrka. Mi funkce IFC neva..
vivid.sk (11472)|8.5.2012 00:12
blbost :). Vies co je soap opera effect?
Napoveda: nema to nic s mydlom.
nunacek0 (947)|8.5.2012 00:15
Tak to nazývej jak chceš. Jen jsem na tento jev chtěl upozornit, jelikož se o tom často debatuje a někteří to takto nazývají. Jestli to je nebo není blbost je na posouzení každého ,
Chymer (2)|8.5.2012 00:45
Pozorujes zlepšení (zmenšení) ditheringu?
nunacek0 (947)|8.5.2012 07:45
Tady se mi to jeví v pořádku a aspoň u mne se to neobjevuje a pokud ano tak to nevnímám. Koukal jsem včera poměrně dlouho do noci na filmy ( Avatar, Titanic, Piráti z karibiku) samozřejmě jen asi půl hodinové úseky , kde se přechází ze světla do tmy a naopak , u pirátu je pěkná bílá scéna jak je Jack na lodi, kterou táhnou krabi a obraz bílý jako sníh bez jakéhokoliv zeleného nádechu. Ani památka. Zde spokojenost. Pak noční scény, kde mohu již zhodnotit kvalitu černé , která je asi o něco lepší než u ST30 a co je hlavní lépe rozlišuje ve tmě detaily a odděluje barvy, kdy je toho prostě víc vidět a oko se lépe orientuje. Scéna z Avatara odehrávající se v noci ,kdy je souboj s těmi psy je za úplné tmy prostě bez chyb. Lze se i v tak tmavých a rychlých scénách dobře orientovat a vidíte prostě vše jako by jste tam byli. v tom ST30 trochu slévala ty detaily a nerozlišila ty nejjemnější odstíny černé . Zde je veká spokojenost, Černá barva v pohodě splynula s rámem a tak nebylo možno rozeznát rám od obrazovky. Někdy mi připadá, že černá je lepší než ta na rámu. Ale to je detail. Co jsem ještě nezmínil je zvuková stránka Tv. Zde oproti ST30,. kde byl zvuk drnčivý a prostě hrozný tak zde , i když žádný zázrak tak se opravdu polepšil. I velké vytočení neprodukuje rušivé rezonance, které mi u ST30 vadily dost hodně. Samozřejmě, že na filmy je to vzhledem k mé skromné audio sestavě nepoužitelné, ale zlepšilo se to. Dále ovladač lze po stisknutí příslušného tlačítka rozsvítit, kdy je podsvětlen červeným světlem. Přípojná místa tak ta jsou i nejsou dobře umístěna. Jelikož Tv u mne visí na stěně vyhovovaly mi HDMI konektory umístěné vzadu. Tím , že jsou z boku tak je třeba je ohnout, aby nevyčnívaly z boku TV. asi budu muset zakoupit úhlový kabel. Naopak chválím vyvedení optiky do spodní části Tv , kdy nedochází k zalomení tohoto citlivého kabelu. Rovněž připojka na net ja vyvesena zespodu. Vrazil bych tam i Ty HDMI a bylo by to OK. Tak to je ve zkratce to co jsem opomněl a další postupně dodám za provozu. Jo a jediné mínus je ale to je z důvodu rozpočtu velikost. Mám 42ku a 50ka by byla kapku lepší.
genett (44)|8.5.2012 09:47
nunacek0: Pěkné recenze píšeš, díky moc za všechny potenciální kupce. Ještě by mě zajímalo, co pověstné blikání Panasonicu? Nezlepšili to náhodou v nové řadě?
nunacek0 (947)|8.5.2012 10:17
Jelikož já to nevnímám tolik jako Ti citlivější tak to nemohu objektivně posoudit, ale myslím, že tady se nic nezměnilo a pokud si vnímal blikání na minulých modelech tak zde to bude stejné. Pak jedině sáhnout Po LG nebo Samsungu, kteří obecně jsou v této disciplíně lepší.
Pavell007 (790)|8.5.2012 18:25
jako bliká to, ale většinou to je víc vidět (a já jsem na to citlivý) ve chvílích, kdy je tam velká plocha spíš takové té digitální bílé-tzn to je rušivý většinou při reklamách atd-kdy tam jsou animace a ta bílá je skutečně bílá-ale například při hokeji, kdy je tam taky dost bílé, ale ne exaktně-není to technicky absolutně bílá-tak tam to nevadí-pokud je tedy střihač při smyslech a nepřepálí to tak, že z ledu udělá přepálenou slitou bílou... z blueraye je to ok.
Souhlas s nunáčkem ohledně té černé, to vidím jako vemi velké plus oproti lcd-že při tmavých obrazech je pořád vidět kresba-to je fakt super-koukal jsem na Dark Knight a tam je taky hodně tmavých scén a na tý plazmě to je vynikající. Avatar totéž, černý psi jsou cool :) Už jsem se taky naučil tu plazmu slyšet a jako trošku vrní, když to je hodně světlý, ale to slyším jen v noci s úplně staženým zvukem, při jakýmkoliv normálním zvuku to neslyším-a to jsem hodně blízko...
nunacek0 (947)|8.5.2012 19:07
K tomu hokeji bych chtěl jen dodat , že pokud někdo očekává že ledová plocha je bílá jako padlý sníh tak je na velkém omylu a je třeba vyrazit na hokejový zápas. led není bílý , ale jak to nejlépe popsat ...napsal bych průhledný s nádechem šedobílé, ale asi to není to pravé slovo. Ale sníh to není a pokud podá např. LCD ledovou plochu jako bílou stěnu tak to není reálné.Snad vyznavači hokeje chápu co chci říci.
Meldo (17)|8.5.2012 20:06
Ja idem teraz tiez kupovat ST50, radsej by som 50" nech je co najvacsi zazitok z pozerania, este ale neviem ako sa mi zmesti do rohu izby a hlavne ci vobec poriadne otvorim okno :D, kedze 50" bude dlhsia voci mojmu deduskovi 42G10 o 15cm. Dufam, ze mi ST50 prinesie uspokojive zlepsenie obrazu, hlavne ciernu,na ktoru som extra citlivy. Najlepsiu ciernu a zatial neprekonanu som videl na plazme Pioneer Kuro, takisto aj ta makost a hladkost obrazu je neskutocna. Kedze pozeram TV hlavne vecer, tak ta "cierna" riadne ubija moje oci.Na G10 je to uz na mna dost sede.Blikanie nevnimam, tak v tomto som chvalabohu ok.Na ST50 sa mi paci, ze nie je cierna ako GT50 ale taka pekna seda, kedze mam komponenty hlavne strieborne, ale zase ma leskly ovladac, co vobec nemusim (ta klavirna cierna mi uz pekne lezie na nervy, vsetko na tom hned vidiet, otlacky, skrabance, odraz svetla..blaah), takze poriesim asi nejaky dobry Logitech harmony.A tiez sa mi nepacia tie bocne vstupy, ako pise nunacek0, vsetky kable sa potom musia zalamovat....vidiet, ze je to tak vsetko robene koli zaveseniu na stenu a nerozumiem preco ma ST50 len 3x HDMI, vsetky ich teraz zaplnim a ziadna rezerva, pri takejto triede uz mali byt automaticky 4x.
V kazdom pripade uvidim, ked nam pride na predajnu co je to za stroj.

Idealne by bolo keby spravili taku plazmu, ktora po zapnuti bude mat taky isty cierny panel ako ked je vypnuty....ale to si myslim technologia plazmy neumoznuje, uplne vypnutie svietenia bodov pri ciernej. Vtedy by som asi dostal "obrazovy orgazmus" :D
Inak osobne LCD vobec nemusim, hlavne pre plochy, tvrdy obraz, slabsie zorne uhly, nerealne farby, zla cierna, ktora sa v tme meni na odpornu podsvietenu sedu. Esteze existuju plazmy. :D
nunacek0 (947)|8.5.2012 21:20
Pokud jak píšeš, že sleduješ Tv hlavně večer tak bys mohl být spokojen a ta černá by tě mohla uspokojit. Lze v nastavení měnit hodnotu gamy a tím si tu černou můžeš upravit jak se Tobě líbí. Jedná věc mne ale neuspokojuje a to je kvalita SD obsahu. Tam je to aspoň pro mne o ničem. A co se týče sledování přes den , kde svítí do pokoje slunce tak to také není vhodný kandidát. Naštěstí mám žaluzie, jinak je obraz takový méně výrazný, ale to si musí každý zvážit sám. Je to jen můj pohled a mé nároky na kvalitu. Ale HD obsah je dobrý.
Pavell007 (790)|8.5.2012 23:32
je fakt že oproti tomu, jak se říká že plazmy ukazujou líp sd obsah, tak paradoxně na lced samsung ue46d7000 bylo to sd vynikající, tam na tom fakt zamakali, sice samozřejmě ne tak ostrý, ale vyznělo to spíš jako když pouštíte kvalitní dvd přes dobrej blueray, co to dobře převzorkuje, ta st50 má to sd takový obyčejnější, ale velmi pěkný, akorát tam nebylo to wow, páč ten samsung to má nejspíš vychytaný. Jinak další postřehy-při normal modu to má výraznější šum v ne tak kvalitním tmavým obsahu, oproti tomu cinema mody i s vypnutýma všeam fičurama, ten obraz maličko žehlí-nebo naopak ten normal má něco moc vytaženýho. Černá tě uspokojí, bude taková, jakou máš černou v místnosti :)
rusty (18)|9.5.2012 15:01
Od pondelka som majitelom P50ST50. Dlho som zvazoval medzi starsim modelom P50GT30 a novsim P50ST50. Nakoniec zvitazila ponuka dobrej ceny a priklonil som sa k P50ST50 s presvedcenim, ze novsie by malo byt lepsie (myslim hlavne obrazovo). Pri P50GT30 som sa najviac obaval zeleneho nadychu a 4 ventilatorov. Doteraz som bol spokojnym uzivatelom panasonic hd-ready plazmy P42X10Y. Tu som posunul rodicom s tym, ze sa chcem prehupnut do vyssieho levelu.
Skusim zhrnut moje prve dojmy z P50ST50:

Dizajn, DO a konektory
- po rozbaleni krabice som bol trochu prekvapeny, ze ram aj stojan je sedej farby co z fotiek na webe nie je zrejme (myslel som si, ze je skor cierny alebo takmer cierny). Nie je to vsak klasicka seda, ale skor taka platinovo seda. Cize TV je mozne kombinovat aj k striebornej aj k ciernej elektronike co je vyhoda
- co sa tyka dizajnu tu som isiel trochu naslepo kedze na predajniach este neboli, ale som spokojny. TV vyzera elegantne a posobi nadcasovo, cize aj za par rokov by mohla byt stale in. Ram plazmy je uzky a takisto panel je az prekvapivo tenky (na plazmu). Na prvy pohlad by nezainteresovany pororovatel tipoval, ze ide o LEDku
- TV som planoval casom zavesit na stenu avsak aj na stojane vyzera velmi dobre az vyborne takze mozno k tomu ani nepride (uvidim ako budu deti donho babrat)
- DO je trosku masivnejsie (vacsie) ako som mal predtym a ma leskly povrch. Leskly povrch mi az tak nevadi avsak to starsie DO mi viac pasovalo do ruky. Je tu moznost cerveneho podsvietenia co vsak moze dost skracovat zivotnost tuskovych baterii. Ale v noci to potesi, hlavne kym ho clovek este neovlada poslepiacky
- konektory na boku (3xHDMI a 2xUSB) uz viaceri kritizovali. Mne vadia len z pohladu toho, ze mam mensie deti, ktore tam dociahnu a mohli byt zlomit kabel aj s konektorom. Mal som vsak uz nastastie doma klbovy HDMI kabel takze mi az tak nevytrca do strany. Kazdopadne jeden HDMI a USB vstup mali byt podla mna dole tak ako su dole umiestnene AV vstupy, opticky vystup a Ethernet. Nechapem preco toto nemoze byt rozdelene na dvoch miestach ale musi byt vsetko pokope. Toto kritizovali uz pri predchadzajucich generaciach avsak vidim, ze sa zial nic nezmenilo

Menu
- co sa tyka menu tak je vcelku intuitivne a prehladne, paci sa mi, ze sa k jednotlivym polozkam a nastaveniam zobrazuje kratka napoveda
- prve co som urobil som vypol oba hlavne ECO nastavenia jednak v nastaveni obrazu (naviazany na okolitu svetelnost) a takisto v dalsich nastaveniach (naviazany na upravu jasu v scenach). Takisto som zapol pokrocile nastavenia obrazu (vyvazenie bielej, gama, ...)

Podpora formatov
- co sa tyka podpory kodekov, skusal som nahodne niekolko mkv a divx filmov. S prehranim problem zatial nebol. Co sa tyka titulkov treba si nastavit spravny region (stredouropsky) kvoli diakritike.
- problem s prehranim som mal len s klasickym mpeg2 avi suborom. Jednalo sa o moje domace video, kde asi hodinu zaznamu z MiniDV kazety vzdy stahujem do jedneho suboru o velkosti cca 14GB. Tu vsak predpokladam, ze bude asi problem s velkostou suboru (musim este otestovat mensi subor). Takisto .mp4 subory vytvoren mojim HTC evo 3d telefonu sice prehra, ale kazdy subor na zaciatku dost dlho nacitava (asi 30sekund) co je pri vacsom mnozstve malych videi dost obtazujuce
- co sa tyka fotiek a hudby tam zatial z beznymi formatmi problem nebol

Siet
- pripojil som sa bez problemov na moju Wi-fi, stiahol som najnovsi fw. 1.253, otestoval som VIERA connect a takisto narychlo aj webovy prehliadac (ovladanie je pohodlnejsie ako som si myslel kedze clovek pouziva na ovladanie DO)
- kablove pripojenie som zatial netestoval ale na nom asi skoncim, kedze na Wi-fi routri mam nastaveny WLAN scheduling

Obraz (to najdolezitejsie nakoniec)
- TV som zatial krmil obrazom z HD set-top-boxu (provider Skylink) vratane dostatocneho poctu HD kanalov roznych zanrov a zopar filmami (skor kratkymi usekmi) z USB HDD
- co sa tyka serioznejsieho hrania z nastavovanim obrazu a kalibracie zatial som s tym skor len experimentoval (cakam kym budem mat odkrutenych 100 hodin ako pise nunacek..)
- porovnavat budem s mojou panasonic plazmou HD-ready starou 2 a pol roka
- najvacsi pokrok vidim v podani ciernej farby. Ten rozdiel som si vsimol hned od zaciatku a je viditelny ci uz cez den alebo v noci
- co sa tyka farebneho podania tam az taky vyrazny posun dopredu nevidim (oproti plazme 3 generacie dozadu)
- HD obraz je super avsak cakal som asi vacsi zazitok zo sledovania Full HD oproti HD-resdy co som mal doteraz (ono pri urcitej vzdialenosti od TV sa to vyrovnava)
- SD obraz tak ako tu uz na fore zaznelo nie je az taky super (povedal by som taky normalny). Vo vseobecnosti plati, ze plazma zvlada SD lepsie ako LCD (LED) avsak na druhej strane platilo (aspon v minulosti to tak bolo), ze HD-ready TV je vhodnejsi na pozeranie SD signalu ako FullHD TV. Tak teraz neviem..
- co sa tyka pozorovacich uhlov pri plazme by s tym nemal byt problem avsak ked chodim po miestnosti a nahodne sa pozriem na TV tak mam pocit, ze obraz na mojej starsej plazme bol z bocnych uhlov rovanko kvalitny ako pri priamom pohlade. Tu sa nemozem ubranit dojmu, ze sa kvalita z bocneho pohladu mierne zhorsuje. Nie je to nijako zasadne ale posbi to na mna z bocnych pohladov tak trochu LEDkovo. Mozno sa mi to vsak len zda kedze sa jedna o vacsiu plochu panela ako som bol zvyknuty a TV neposobi tak kompaktne ako pri mensej uhlopriecke

Celkovo P50ST50 hodnotim velmi pozitivne tak po obrazovej ako aj dizajnovej stranke a takisto aj po technickej stranke. Zatial som spokojny a dufam, ze to tak zostane.

Postupne budem doplnat dalsie postrehy. Ak mate nejake otazky kludne sa spytajte.
nunacek0 (947)|9.5.2012 15:35
Vítám v klubu ST50kářů a potěší další pěkná recenze a pohled jinýma očima. To s těmi úhly pohledu si osobně myslí, že dělají ty filtry proti odrazu světla. když se podíváš shora na TV tak mírně obraz ztmavne. Zboku již ne, ale při běžném koukání v sedě pohoda. Ohledně toho SD tak je pravda, že HD plazma je na tom ještě o kousek lépe než Full HD verze , protože nemusí provádět takovou konverzi . Na HD stačí dopočítat do nějakých 1300/720, kdežto Full Hd je velký skok na 1920/1080 a to už je záhul pro elektroniku. Tam jsou pak ty rozdíly , který výrobce dokáže lépe dopočítat , aby se to dalo sledovat. ale já pokud nemusím tak SD ani nezapínám. Pokud si člověk zvykne na HD formáty není cesty zpět.ještě jednou Ti gratuluji ke koupi..
rusty (18)|9.5.2012 15:44
To nunacek:
Presne ako pises ked sa pozriem na TV zblizka zhora tak TV stmavne. Zboku je to uz menej vyrazne ale mierne stmavnutie tam predsa len vidim. Toto som na mojej starsej plazme panasonic nepozoroval. Pokial je to fitrom tak je to OK, avsak potom by nemali uvadzat pri takychto plazmach pozorovacie uhly 180 stupnov..
Co sa tyka SD tak tiez sa snazim pozerat SD signal co najmenej, ale niekedy zvitazi obsah nad kvalitou obrazu ;-)
eldorado09 (1441)|9.5.2012 16:25
Je to zrejme kvôli povrchovej úprave - filter Infinty black...
nunacek0 (947)|9.5.2012 17:10
Ano infinity black Pro filtr je to přesně a je možné , že i z boku je tam mírné omezení. těch 180 náhledový úhel se uvádí spíše ze zvyku, že plazmy nemají s tímto problémy, ale i u LCD jsem v obchodě viděl modely, kde psali 178 a po 20 stupních odklonu bylo po obraze. Vada to ztmavnutí není. U ST30ky jsem se trochu vylekal než jsem to zjistil, že to tak má být, protože má stará LGPK750ka byla v tomto beze změn, ale hodně odrážela. Večer Ok. Horší černá ale jinak nastejno a lepší SD..Něco za něco.Ale ta černá je návyková a začínám mít v oblibě filmy , kde je hodně nočních scén. Včera jsem si pustil Underworld Awakening a je tam vidět při úplném vypnutí osvětlení v místnosti večer absolutně každý detail. Tento film je na noční scény dobrý a nedá se dívat přes den.Chce to tmu,, přece je to horor, že? Jsou tam i přechody světlo tma a nepozoroval jsem ani jednou , že by kolísal jas nebo jiný neduh. Bez chybičky..
Karel72 (428)|9.5.2012 17:42
Nunacek0 tak jsem rád že si se konečně probojoval ke své tv která splnuje všechny Tvé požadavky a přeju ti už jen užívání si super pokoukání
nunacek0 (947)|9.5.2012 19:04
No nechci to zakřiknout, ale vypadá to , že předchozí problémy jsou vyřešeny. jen je škoda, že mi rozpočet nevyšel na větší úhlopříčku. Měl jsem a ještě mám nějaké vydání, ale to je detail.Proč to nešlo hned , že? Oceňuji, že tam nejsou větráky, které po nějaké době mohou zlobit a byly kapku slyšet.
Pavell007 (790)|9.5.2012 19:07
Nunaček-hele máš tu obrazovku, když je vypnutá a svítí na to přes den slunce, taky zelenou? Všude na fotkách to vypadá jako šedočerný....
nunacek0 (947)|9.5.2012 19:38
Fotky zkreslují. samozřejmě že je zelená, ale to nic neznamená. To budou ty filtry. Hlavní je výsledek a ten hovoří jasně. I kdyby byla modrá tak je mi to fuk pokud to nemá negativní vliv na kvalitu obrazu. Když vezmeš, že matné LCD jsou černé jako uhel a večer je černá spíše šedá tak čemu dáš přednost. Tím bych se neznepokojoval. Každý to řeší po svém a pokud Panasonic z důvodu minimalizace odlesku použil filtr, kde je vhodný zelený odstín tak to asi zkoušel i s jinými barvami a takto přišel na kompromis, aby se redukovaly odlesky , ale , aby to nesnižovalo kvalitu obrazu. Né vždy jde zřejmě vyhovět všem požadavkům na všechny denní doby, kdy se mění osvětlení poslechové místnosti. Co si budeme nalhávat ať LCD nebo plazma kvalita se ukáže až za tmy, kdy Tě neovlivňuje okolní světlo. a tady si myslím pořád mírně boduje plazma. Hlavně vysokým kontrastem, dokonalou černou s detaily bez cloudingu a rovnoměrností podsvětlení panelu. Až se to změní tak i já rád přesedlám . Prozatím mám v tomto jasno a je mi jedno jestli mi to žere o 50W více. Ale to jsem trochu utekl mimo téma. Chtělo by to asi založit nové téma jen pro ST50 řadu a tyto příspěvky tam přesunout. Takhle se v tom trochu plácáme.
sonson (34)|9.5.2012 20:02
Re: Panasonic 2012 preview - VT50, GT50, ST50
To nunacek-rusty
Zkoušeli jste změřit spotřebu?Každý máte jinou uhlopříčku-někde uváděli nějakou definovanou průměrnou spotřebu 133W.
Pavell007 (790)|9.5.2012 20:50
nunaček-jasně, já jen pro jistotu, obraz je samozřejmě boží-já koukám v drtivý většině pozdě večer, jako kulisu tv nepoužíváme vůbec, pouštíme ji obvykle nejdříve tak na půl osmou na pohádku, takže to je v poho. Akorát mě teda trochu překvapilo to, jak vypadá obraz na plazmě na přímým slunci (mám bohužel tv přímo naproti oknu) měl jsem lcd samsunga s clear panelem-tzn černý zrcadlo a tam se to okno taky odráželo mohutně, ale když se to zaplo, tak to kupodivu ani nevadilo a naopak toto byly chvíle, kdy to lcd excelovalo. Tak jsem koukal, jak na tý plazmě to je výrazně blbší, ale stačí zatáhnout látkový poloprůhledný žaluzi z ikea, co máme, aby to rozptýlilo, a jde to. Ale je to fakt na večer. Taky jsem si dal barvy z teplé na normální, akorát u true cinema to nende, je to teplejší-ale na BR paráda. A docela se mi líbí, jak to ukazuje dvd přes blueray přehrávač, pokud to dývko je z nějaký poctivý produkce, tak to je taky solidní kino zážitek.
nunacek0 (947)|9.5.2012 21:34
Plazma asi nikdy nebude na slunečné dny jako LCD, ale s tím se tak trochu počítá. A kdyby si měl nějakou bez filtru tak to je teprve hrůza. To, že v true cinema nejde měnit režim teploty barev je blbé, ale když okopčíš toto nastavení do kina a změníš si teplotu tak i bílá je lepší. Tak to dělám já. teplá barva mi nic neříká. má to žlutavý nádech. Prostě teplá. ale s tím si pohraji až bude nahráno ví hodin. každý den teď Tv jede min 12-15h s obrázky a teď večer filmy z noťase samozřejmě roztažené. ale roztahuji vždy i za cenu mírné deformace. Nemám rád ty pruhy.

A co se týče spotřeby pro kolegu výš tak jsem ji neměřil a ani to nemíním dělat. opravdu mě tato vlastnost nezajímá. Koupil jsem plazmu a vyšší spotřeba k tomu patří a nemíním soupeřit s LCD in kdyby žralo 10W. Jinak nic ve zlým..
rusty (18)|10.5.2012 14:19
Doplnam dalsie postrehy ohladom mojej P50ST50:
- vcera som sa zameral na tie uhly z ktorych obraz na TV stmavne kvoli filtru. Funguje to nasledovne: Ak sa pozerate na TV z nadhladu z akehokolvek uhla ci uz stojite priamo pred TV alebo zboku obraz na TV je tmavsi. Nevyhoda je ked vchadzate alebo prechadzate miestnostou kde mate TV umiestnenu tak vidite v stoji tmavsi obraz. Pokial si clovek sadne a ma TV vo vyske oci obraz je OK ci uz sa pozerate priamo alebo zboku. Nie je to nejaka zasadne vada ale cloveka to mrzi ked len tak prechadza miestnostou a v stoji pozrie na TV co davaju (alebo aky je stav zapasu) a obraz je tmavy. Ja napriklad nemam priame slnecne svetlo nikdy pocas dna v miestnosti kde mam TV takze by som tuto vlastnost filtra kludne ozelel.
- takisto som sa vcera zameral na porovnanie kvality SD a HD obrazu na tejto TV. Davali finale europskej ligy vo futbale na CT4 v HD kvalite a na STV v SD kvalite. Rozdiel v kvalite tu kazdy ocakava avsak ten rozdiel bol uplne zasadny a to az tak, ze na SD sa vobec nedalo pozerat. SD bola doslova mazanica. Opat si dovolim porovnanie s mojou predchadzajucou Hd-ready plazmou od panasonicu, kde ten rozdiel samozrejme bol tiez, ale s tym, ze SD bolo pozeratelne. Moj nazor: Ak planuje niekto na takejto TV pozerat prevazne SD signal nech sa radsej poobzera po niecom inom..
- nespomenul som vo vcerajsej recenzii este jednu vlastnost TV a to, ze panel je na podstavci otocny do stran o uhol 10 stupnov. Na mojej starsej plazme som to nemal. Je to dobra vec, ktoru som uz vyuzil a je prijemne si natocit TV v pripade potreby (pre niekoho to moze byt argument preco nedavat TV na stenu).
- co sa tyka spotreby planujem ju zmerat kedze ludi to zaujima a aj ja som na to zvedavy len som sa k tomu este nedostal. V najblizsej dobe na forum prihodim par cisiel z mojich merani

Ako som pisal uz predtym celkovo som zatial spokojny, vyssie spomenute nedostatky nie su zasadneho charakteru (aj ked zamrzia). Dolezite je, ze zatial nevidim ziadne nevhodne farebne nadychy a vecer nepocujem ziadne nevhodne rusive zvuky spoza TV ako tomu bolo u niektorych minulorocnych modelov (samozrejme boli aj vydarene kusy bez tychto problemov).
nunacek0 (947)|10.5.2012 15:04
Pokud vadí horší úhly tak by byla vhodnější UT50, která nemá filtr a dle testu je při večerním sledování nebezpečně blízko ST50ce včetně podání černé.
sanchez13 (1071)|10.5.2012 15:12
[QUOTE=rusty;409356]takisto som sa vcera zameral na porovnanie kvality SD a HD obrazu na tejto TV. Davali finale europskej ligy vo futbale na CT4 v HD kvalite a na STV v SD kvalite. Rozdiel v kvalite tu kazdy ocakava avsak ten rozdiel bol uplne zasadny a to az tak, ze na SD sa vobec nedalo pozerat. SD bola to doslova mazanica. Opat si dovolim porovnanie s mojou predchadzajucou Hd-ready plazmou od panasonicu, kde ten rozdiel samozrejme bol tiez s tym, ze SD bolo pozeratelne. Moj nazor: Ak planuje niekto na tejto TV pozerat prevazne SD signal nech sa radsej poobzera po niecom inom..[/QUOTE]

toto je myslim jasne, na HD ready TV bude vzdy SD "krajsie" ako na Full HD... Cim je uhlopriecka TV vacsia, tym je ten rozdiel vacsi... Pokial ma pre TV sluzit ako zdroj SD signal a clovek planuje kupit TV okolo 50'' treba podla mna hladat modely, ktore su HD ready (napr TV do nejakeho podniku a podobne)...
nunacek0 (947)|10.5.2012 15:52
tak tak, velké SD chce klasické HDka, kterých pomalu ubývá, ale dají se ještě najít. Kdyby tu SD nestrašilo takovou dobu tak není co řešit. Už SD prakticky vypouštím a jen vzácně pokud musím.
5os (60)|10.5.2012 16:07
[QUOTE=nunacek0;409360]Pokud vadí horší úhly tak by byla vhodnější UT50, která nemá filtr a dle testu je při večerním sledování nebezpečně blízko ST50ce včetně podání černé.[/QUOTE]

Ja mam zaujem o 55 palcovy VT50 TV. ST50 ma filter black pro a VT50 ma black ultra. Moze niekto povedat ako sa v tomto sprava filter u triedy VT50?
eldorado09 (1441)|10.5.2012 16:07