Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Panasonic 2012 preview - VT50, GT50, ST50

Analogové DVD (18)|1.6.2012 19:38
[QUOTE=KamilZ;412061]O tom, že by Panasonic měl koupit od Pioneer nějakou LCD technologii nevím. Co si pamatuji, tak Pioneer a Panasonic měli spolupracovat na plazmách:
- v roce 2009 prodal Pioneer patenty na Kuro technologii Panasonicu
- k Panasonicu přešlo od Pioneeru pár vývojářů a měli za úkol spojit Pioneer Kuro a NeoPlazma od Panasonicu (udělat "the best of")
- Pioneer ukončil vlastní produkci panelů a chtěl začít kupovat panely od Panasonicu
- Pioneer definitivně seknul s prodejem plazem
- spojení technologie Kuro a NeoPlazma nikdy pro velkou odlišnost nedošlo, zůstalo to v prototypech

Panasonic staví na rychlých IPS panelech (udávají 200Hz ale nevím, nevím, možná tak grey-to-grey se zavřením obou očí) a přitlačil na backlight scanning (8x, takže udávají 1600Hz). Jsou to dobré panely, ale na druhou stranu nic zásadního a přelomového, z čeho by si konkurence měla sednou na zadek.[/QUOTE]

Nechci zde šířit bludy, nejsem expert, jenom sběrač mozaiky informací, a to co napsal KamilZ do toho zapadá.

Plazma: Panasonic koupil patenty na Kuro technologii; Pioneer Kuro je dodnes v USA sentimentálně vzýván jako nepřekonaný ideál; všichni pro prodeji patentu očekávali od Panáku revival nedostižitelného vzoru, který se k překvapení všech nekonal. Dnes si myslím téměř s jistotou, že Panák nekoupil patent aby ho využil, ale aby ho nevyužil nějaký jeho konkurent a Panák zůstal králem nejčernější černé. Zapadá do toho výše uvedené info, že "spojení technologie Kuro a NeoPlazma nikdy pro velkou odlišnost nedošlo."

LCD/LED: Panasonic nebyl na rozdíl od plazmy nikdy přeborník v této kategorii resp. nikdy o to zřejmě neusiloval a dělal to jenom z povinnosti aby se nedostal úplně mimo hru v tomto segmentu; značka prodává(resp. aby naplnil touhy resp. blbost resp. trend svých fandů i v tomto segmentu).

Tedy odpověď na otázku uživateli S i D, který se na to ptal: kup si LCD/LED Panáka pokud se držíš značky (nebo pokud prostě chceš využít svůj dosavadní dálkový ovladač); slovy jedné recenze letošního DT50, co se týče kvality obrazu, koupíš si jenom TV, která může být omylem považována za TV jednoho z korejských konkurentů:

When it comes to picture quality, DT50 could be mistaken for one of the Korean competitor’s TVs. DT50 feels more like a “LED” model than a Panasonic plasma TV. We do not expect the same kind of picture performance but we had hoped to see the same dedication to picture quality and color accuracy that Panasonic puts into their plasma TVs. Some might call it “welcomed diversification”; others “an unfocused TV strategy”. Take your pick. With this premise, DT50 performs fairly well but fails to really set itself apart from the LED competition with its oversaturated (undersaturated at times) colors and subpar black levels. On the other hand, DT50 has fast response time, wide viewing angles, low crosstalk for an active 3D LCD-TV and high detailing in both SD and HD content.

http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1334651513
Ivo Mašek (10205)|1.6.2012 19:55
[QUOTE]a Panák zůstal králem nejčernější černé.[/QUOTE]
Tuhle honičku za černo-černou jsem nikdy nepochopil. Dle mého názoru vybírat TV podle priority černá je černá a bílá je bílá ..... no nevím. Ale je to věc názoru, samozřejmě
nunacek0 (947)|1.6.2012 20:07
No, ale můžeš vybírat třeba podle šedé a žluté..ale vážně kritérii při výběru je určitě více a většina zhruba ví co chtějí od Tv a dle toho volí případně i technologii. Ale bez kvalitní černé a i té bílé by ten obraz přece jen byl takový matný bez hloubky a jiskry . Stačí se podívat na některé Tv , kde tyto barvičky pokulhávají a srovnat s něčím co už je trochu na úrovni a nebude se dlouho rozmýšlet , která je byť na první pohled obrazově zajímavější. Ale někomu se může líbit i matný a nevýrazný obraz, ale takových je asi menšina.
jarino1978 (8045)|1.6.2012 20:18
[QUOTE=nunacek0;412050]No snad mas pravdu, protože pochybuji že by se něco vypálilo trvale po pár zhlédnuti filmu. To už by musel být panel nějaký vadný.[/QUOTE]

no to určite, máš PDP, tak s tým ži.
nunacek0 (947)|1.6.2012 20:27
Díky . No po celodenni proceduře se to téměř vyčistilo, ale ještě dnes loga natáhnu nebo si pustím nějaký fílmeček, kde žádné loga nehrozí. Nevím proč ty loga pár krát během vysílání na pár sekund nezobrazí a pak vypnou. Stejně to akorát ruší. a některé jsou dost rozměrné.
Pavell007 (790)|1.6.2012 20:45
[QUOTE=Ivo Mašek;412082]Tuhle honičku za černo-černou jsem nikdy nepochopil. Dle mého názoru vybírat TV podle priority černá je černá a bílá je bílá [/QUOTE]

No tak dobrá černá nám určuje kontrast, ne? Bez dobré černé ten obraz asi nebude dobrý, je to jeden z důležitých objektivních parametrů. Takže já honbu za černou černou chápu-StarTrek v šedé bych fakt nechtěl. :)
S i d (15)|1.6.2012 20:45
[QUOTE=nunacek0;412078]No, aby se ale nezlomil u toho prohýbání. Nějaký minuloroční top model by mohl být v brzké době snad ke koupi..jinak se asi zlomí a nestihne se ani prohnout[/QUOTE]

:-) Nějaká ta kačka by se i na dražší TV našla, ale kačky se daj utrácet i za lepší požitky než koukáním do bedýnky :-) Za pár let jsou technologie úplně jinde. Teď se celá tahle sféra posouvá mílovými kroky. Těch 25 papírů za tu ST50 je taková má horní psychologická hranice :-) Za 5 let bude i tahle telka zralá do šrotu
KamilZ (10277)|1.6.2012 20:50
S i d: myslím, že máš celkem rozumný názor. Pokud sneseš plazmu a nevadí Ti, tak asi není co řešit.
Analogové DVD (18)|1.6.2012 21:05
[QUOTE=Ivo Mašek;412082]Tuhle honičku za černo-černou jsem nikdy nepochopil. Dle mého názoru vybírat TV podle priority černá je černá a bílá je bílá ..... no nevím. Ale je to věc názoru, samozřejmě[/QUOTE]

ale jistě...já jsem jenom vyslovil domněnku motivace Panáku zachovat si konkurenční výhodu a marketingově ji využívat... nebo chceme-li to vyjádřit "po našem" vymývat mozky (tedy pokud černá není vysloveně vyblitá šedá). Tím samozřejmě nechci shazovat kvalitu plazmy značky Panasonic obecně hodnocené jako nejoptimálnější. Záměrně jsem nepoužil výraz "nejlepší" protože každá značka má nějaké mouchy a aspoň mediálně to vypadá, že Panák je v průměru hodnocen přinejmenším jako "optimální".
tesla15 (505)|1.6.2012 21:29
[ATTACH=CONFIG]18072[/ATTACH]Naprostý souhlas, ČB je základ. Následuje věrné barevné podání. Pozoruji, o barvách se muži neradi vyjadřují. Je to pochopitelné,značné proceto / posuzováno dle oka průměrného pozorovatele / mužů má problémy správně vyhodnotit R a G. U modré téměř bez vady. Je to i jeden z důvodů proč výrobce ve finiši se barevným seřizováním nemusí až tolik zabývat. Dočetl jsem se : z 21 ks TV z výroby jen 7 ks jakž takž splní parametry. Částečné zdůvodnění - nejlépe seřídít až po zahoření. / umíte si představit každý kus z výroby nechat zahořet a potom teprve seřizovat ? Problém i s umístěním, další personál atd /.
55496.jpg
Analogové DVD (18)|1.6.2012 22:29
[QUOTE=Pavell007;412096]No tak dobrá černá nám určuje kontrast, ne? Bez dobré černé ten obraz asi nebude dobrý, je to jeden z důležitých objektivních parametrů. Takže já honbu za černou černou chápu-StarTrek v šedé bych fakt nechtěl. :)[/QUOTE]

Právě že ne...jak to někdo popisuje v jiném tématu. Tu dynamiku zobrazení resp. kontrast pokud rozdělíme na (moje názvosloví) "technický kontrast", to znamená co naměříš přístrojem mezi černou a bílou, a "reálný kontrast", to znamená jaké detaily vidíš v té černé a bílé, tak je nemůžeš porovnávat. Jde ovšem o míru ztráty informace: v jedné recenzi se mluvilo (i dokumentovalo na screenshotech z filmu) o zobrazení "jemných proužků na tmavém saku". Tedy jestli nevidíš jenom "jemné proužky na tmavém saku" tak to asi zážitek z filmu nedegraduje; pokud tmavá scéna degraduje dynamiku v této tmavé oblasti výrazněji, tak můžeš přijít o zásadní detaily (vrah ukrytý v křoví :) )
Pavell007 (790)|1.6.2012 23:16
no tak to už je ale taky často záležitost toho, jak to dotyčný "umnělec" blbě nebo dobře nasnímal.... Jsou velké rozdíly v zpracování obrazu, teď například sleduju na EurosportuHD tenis a tam je večer po zápase vždycky rozhovor nějaký ženský s chlapem a tam to maj tak super nasvícený a sejmutý, že na tý 50 plazmě ze dvou metrů máš fakt dojem, že ty lidi sedí před tebou... Spíš je taky otázka jakým způsobem výrobce tv tu černou dosahuje, jestli je pro něj důležitější první dojem (samsung) a ten obraz je kvůli tomu "dojmu" černé pak komprimovaný, nebo to uměj tak, že umělcova zamýšlená černá je skutečně černá a umělcova skoro černá je na tv taky skoro černá a nesplývá to.... Tohle třeba já oceňuju u tý ST50, v porovnání s tím samsungem, co jsem měl, to je prostě jiná liga.
tomilko (1)|3.6.2012 10:55
Pozdravujem,

som nový v diskusii aj na fóre. Na dlhom rozhodovaní som sa rozhodol kúpiť si plazmu Panasonic 50VT50. A keďže mne fórum pomohlo, rozhodol som sa prispieť aj ostatným nerozhodnutým.

Predtým som mal Samsung LCD s 82 cm uhlopriečkou a bol som v celku spokojný. Až teraz však vidím rozdiel v kvalite obrazu. V krátkosti nové poznatky. Stálo ma to 1990€.

- pozerám to v byte z 2,5-3,5 m - tie 3 m stačia , 2,5 sa dá zvládnuť
- obraz je nádherný najmä pri vysielaní HD - tam je to úplne super to sa nedá porovnať, pri ostatnom tv vysielaní sa tošku treba pohrať s nastaveniami - ja som po mnohých pokusoch vypol ECO mode - nejako mi to tam nesedelo, ostatné si treba nastaviť ako Vám vyhovuje - obraz super
- blikanie nevnímam (aj keď sa o tom dosť písalo)
- stmavenie obrazu opri náhľade zhora je ale nie je to nič hrozné
- prehráva to divx aj s titulkami - ale nie všetko a tie titulky sú dosť malé - odporúčam MCD alebo iný prehrávač
- mám pripojené apple tv, iMac s twonky media, avr marantz 1602, marantz blue ray 5005, wii a xbox a sennheiser RS 220 a všetko perfektne funguje - výborne sa to všetko ovláda cez Iphone alebo iPad - úplne bez problémov cez domáce wifi (time capsule)
- zvuk s televízora je o.k. ale pri kvalitných filmoch odporúčam domáce kino - je to super zážitok
- prehrával som aj 3D IMAX život v mori a bol to výborný zážitok, 2ks okuliarí boli v balení
- dotykový ovládač je celkom v poriadku ale nepoužívam ho - nie je treba, možno keď pozeráte internet na TV - ja to nepoužívam - iba niekedy google maps (lepšie a hlavne rýchlejšie t o ide cez air play z iPadu)
- air play s ipadu aj iphonu funguje bez problémov
- cez deň mám trošku problémy s jasom na TV neviem prečo ale pravdepodobne preto lebo za TV je presklenná loggia s veľa svetlom, večer je to ok.

Zatiaľ toľko. V prípade nových vecí doplním.
THeBaNDiT (497)|3.6.2012 11:12
[QUOTE=tomilko;412183]- cez deň mám trošku problémy s jasom na TV neviem prečo ale pravdepodobne preto lebo za TV je presklenná loggia s veľa svetlom, večer je to ok[/QUOTE]tak si skus cez den zapnut ten ECO rezim (mam na mysli ten, co je v nastaveniach Obrazu)
nunacek0 (947)|3.6.2012 14:21
tomilko :
Ten Eco mod je přes den opravdu dobré zapnout, ale nesmíš používat THX režim, protože má omezený jas. U mé ST50ky je to u True cinema /( obdoba THX) a kina. Pokud ty samé nastavení použiji v režimu normal tak obraz výrazně ožije i v poměrně světlém pokoji. Takže ECO používat přes den doporučuji, ale ne s THX. Vyzkoušej a uvidíš.
Pavell007 (790)|3.6.2012 15:39
Normal mod je z výroby jinak nastavenej než cinema a true cinema-když nastavím u normalu kontrast na 42, tak je to kontrastnější, než cinema a true cinema s kontrastem na 46-48. Kromě toho je normal ostřejší-ostrost u normalu na 5 je plus mínus stejná jako ostrost u cinema/true cinema na 7-8. U toho normalu pak už začíná vylejzat šum.
nunacek0 (947)|3.6.2012 16:00
Jasné , že je to trochu jinak je třeba si to upravit, ale pokud použiješ na denní světlé dívání ECO režim v true cinema tak skoro žádné projasnění nevyleze, kdežto u normal je to dost výrazné a pokud nebudu drtit a sledovat detaily , které stejně vnímáš více při večerním poslechu tak na světlý pokoj je ten normal s ECO ideál.
Pali38 (3)|3.6.2012 16:52
Zdravím, som tu takisto nový (ale toto fórum sledujem už pol roka). Po asi 6 mesiacoch čakania mám teda konečne doma 50ST50. Plazmu od Panasonicu som chcel pôvodne kúpiť už pred vianocami, ale keďže tie minuloročné neboli veľmi vydarené, rozhodol som sa radšej počkať. Môj problém ale bol, že v predajniach som vnímal blikanie plaziem. Samsungy vraj blikajú menej, preto som potom chcel kúpiť E6500, ale pri porovnaní v predajniach mi blikali Panasonicy aj Samsungy rovnako. Tak som sa nakoniec chcel zmieriť s nákupom nejakého LCD, ale rozhodol som sa, že skúsim tú ST50 a ak mi bude to blikanie moc vadiť, vymením ho za LCD. Doma ale to blikanie našťastie vnímam len výnimočne, hlavne na internete, inak je to v pohode.
Slabé bzučanie počujem občas z 2 metrov, ale len pri vypnutom zvuku. Na pravom kraji obrazovky som si všimol zvyslý svetlejší pás široký asi 5 cm, zbadal som ho cez futbal, keď bola celá plocha zelená. Ale vnímam ho len keď sa na to sústredím a pri filmoch ho nevidím ani keď chcem:)
Predtým som mal 100hz 82 cm CRT Panasonic, obraz bol kvalitný, ale ST50 v HD + tá uhlopriečka, to je samozrejme niečo úplne iné. Tv pozerám z 3 metrov, uhlopriečka sa mi zdá taká akurát, tenis na Eurosporte HD je zážitok. Aj SD je v pohode, čakal som, že to bude horšie. Na 3D ešte nemám okuliare.
HD filmy mi zatiaľ prehral všetky, dokonca aj nahrávky zo satelitu Ariva 220, čo som nečakal.
Zatiaľ teda veľká spokojnosť.
TomKING (5)|3.6.2012 18:17
Jak jste na tom se spotrebou ve standby a pri vypnute TV (vypinacem)? Ja mam pri obojim spotrebu asi 20W - to je divne, ale nekdo uz tady psal ze to ma take tak. Tak ze by najaka vadna serie (P50ST50E). Povypinal jsem uplne vsechno co slo, ale beze zmeny. A kdyz je to vypnute vypinacem, tak to nastaveni by stejne nemelo mit zadny vliv. Asi to bude spatny zdroj...
Pavell007 (790)|4.6.2012 07:49
mně ta televize dělá to, že po vypnutí dálkáčem se vypne, ale vidím, že připojený harddisk se pořád točí a po pár minutách v tv cvakne a disk se zastaví-tak je možný, že to má nějaký mezi režim-skus to změřit třeba až půl hodiny po vypnutí.
TomKING (5)|4.6.2012 08:53
Dik, to uz jsem take zkousel. Tesne po vypnuti to ukazuje odber 33W, po chvili v TV cvakne a klesne to na 20W a tam uz to zustane.
nunacek0 (947)|4.6.2012 09:03
Zavolej servis co ti na to poví. Vím, že se to tu již jednou řešilo, že v pohot. režimu je spotřeba značně odlišná a, že snad servisák řekl, že měřáky používané běžným spotřebitelem, který si zakoupí v obchodě nedokážou přesně změřit tuto hodnotu, a že jediné správné měřáky mají v servise a jsou drahé atd.. Pěkná blbost. Ty měřáky z obchodu jsou poměrně přesné a jak jsem měl LG50PK750 a měl vypůjčený měřák tak jela pod 1W a měřil jsem kontrolně třeba jen lampu se 40W žárovkou a bylo to přesné na chlup.
nunacek0 (947)|4.6.2012 17:39
Tady je pěkný článek co je retence a případné trvalé vypálení, jak proti tomu bojovat a co dělat , aby byl panel co nejodolnější. V každém případě prvních 100h je pro plazmy velmi důležitých dle článku a pak cca do 1000h dodržovat jakoby hygienu sledování a nic nepřehánět. V každém případě si to přečtěte..

http://www.plasmasaver.com/burnin.html
peppies_shw (86)|4.6.2012 18:16
Díky za odkaz na pěkný článek. Já mám první svou plasmu a tak po nocích mi jede chorvatské video pro zahoření - mám najeto cca 70 hodin tohoto videa a přes den má žena puštěnou normální TV (vše 16:9) . Určitě má přes 100 hodin provozu. Má smysl, aby mi video jelo přes noc ? Docela jsi mě vyděsil tím, že máš vypálené logo a to prakticky hned...myslel jsem si naivně, že už dnešní plasmy toto netrápí nebo to eliminovali na minimum. Přes den jedu na mod normal (překvapilo mě jak je obraz jasnější při použití eco modu) a večer kino režim.
Jelikož zde nikdo nereagoval to jak jste spokojení s 3D tak jsem si je objednal tyto přes aukro (http://reviews.cnet.com/home-entertainment-accessories/panasonic-ty-er3d4mu/4505-7855_7-35171446.html a jsem zvědav na kvalitu :-)
nunacek0 (947)|4.6.2012 19:32
Přesně jak jsem říkal na denní dívání normal s ECO , ale takhle bych hrál až po zahoření. Nechal bych to na true cinema , který nemá tak vyhnaný kontrast a jas. Však to tam i píšou. Těch pár hodin vydrž. Ty loga už jsou pomocí videa a roztažení obrazy pryč. Ale je třeba to ještě chvíli hlídat než bude mít opravdu najeto nějakou tu stovku hodin, aby ten panel dostal rovnoměrnou odolnost. Však si to tam vše četl. A 3D jsem ještě nezkoušel, protože nemám brýle a ani nevím zda je budu pořizovat. Na mé malé úhlopříčce to nebude mít požadovaný efekt. podle mne na 3D je třeba pořídit tak velkou Tv jakou si člověk může dovolit. A takovou částku kvůli 3D nejsem ochoten akceptovat.. jo a přes noc to klidně vypínej..
ace960 (394)|4.6.2012 20:25
nunacek0: napadlo ma, ze ti to po tom logu mozno ostalo preto, ze si akurat pozeral kanal s blbym logom, ktore je prilis jasne a nehybe sa, tusim, ze bezne kanaly (napr. markiza, joj apod.) sa obcas zavrtia a su dost priesvitne, ak mal tvoj kanal prilis jasne nepresvietne logo, ktore sa vobec nehybalo tak to mohlo viac otlacit (ale aj tak to nie je teda nic moc a necakal by som to)
nunacek0 (947)|4.6.2012 20:40
Je mi jasné, že jsou loga, které jsou dost výrazné a pak ty průsvitné. Buď by na to měli přistoupit všichni nebo jak jsem psal výše, že by se logo objevilo jen párkrát jako reklama a dále by neobtěžovalo . Myslím, že by to uživatelé přijali kladně a ted nemyslím jen plazmáky , ale celkově. Proč mít při sledování logo stanice. Vím na jaké stanici je pořad a pokud by se tam jen občas na chvíli objevilo nic by se nestalo. Ale asi fantazíruji..
THeBaNDiT (497)|4.6.2012 20:52
pozor, aby nam televizie nevysli v ustrety inym sposobom: omnoho castejsie budu davat reklamny blok :D
KamilZ (10277)|4.6.2012 20:52
Zákon 231/2001 Sb. O provozování rozhlasového a televizního vysílání:
§ 32 Základní povinnosti provozovatelů vysílání a provozovatelů převzatého vysílání
(1) Provozovatel vysílání je povinen
...
n) uvádět označení televizního programu (logo) v televizním vysílání, s výjimkou vysílání reklamy a teleshoppingu
...
nunacek0 (947)|4.6.2012 23:19
Tak , když už tam musí být ať je teda co nejvíce průhledné. I Logo NOVA HD je dost výrazné a je vidět po delší době.
patriot (227)|5.6.2012 11:55
[QUOTE=TomKING;412280]Dik, to uz jsem take zkousel. Tesne po vypnuti to ukazuje odber 33W, po chvili v TV cvakne a klesne to na 20W a tam uz to zustane.[/QUOTE]

Mně to po chvíli spadne na nějakých 0.1W. (problikává 0 a 0.1W). Nejlepší je, že takto nízkou spotřebu (teď už nevím, jestli je to pořád 0.1W - každopádně je to pořád do specifikovaných 0.3W) to má i při aktivním časovači pořadů !
Naši mají pár let starší LCD Panasonic a tam to myslím trvalo dost dlouho (minutu, dvě ?) než to spadlo na nízkou hodnotu.
Takže zkus nějakou chvíli počkat, i když to cvakne, počkej. Může do toho vstoupit třeba i automatické vyhledávání aktualizací, pokud to máš nastaveno - kdo ví.

No a druhá věc, co mne napadá - ve specifikaci je napsáno, že odběr ve stand-by je 30W "Při záznamu z výstupu monitoru". Nevím, co to přesně znamená, ale kdysi jsem se někde dočetl, že se to týká nastavení Viera Link/Q-link - prostě když máš k tomu připojený rekordér přes Link a aktivováno dané nastavení v TV). Ověř si to, pokud se tě to může týkat.
patriot (227)|5.6.2012 12:10
[QUOTE=nunacek0;412356]Tady je pěkný článek co je retence a případné trvalé vypálení, jak proti tomu bojovat a co dělat , aby byl panel co nejodolnější. V každém případě prvních 100h je pro plazmy velmi důležitých dle článku a pak cca do 1000h dodržovat jakoby hygienu sledování a nic nepřehánět. V každém případě si to přečtěte..

http://www.plasmasaver.com/burnin.html[/QUOTE]

Podle mne zbytečná panika, jako ta se ptačí chřipkou ...

Vůbec se s tím nepárám, a nic vypáleného po roce užívání nemám. Jo, hlavně pokud chvíli sleduji něco stálého bílého (třeba i menu TV - EPG atd), tak pokud přepnu na černou obrazovku (třeba černá obrazovka z Bluraye), tak vidím "otisk". Podle mne je to ale způsobeno tím, že se lokálně ohřejí buňky (silným hořením plazmy potřebné pro bílou) a v těchto teplých buňkách pak hoří plazma jinak (lépe), než v sousedních chladnějších buňkách. Stačí chvíli počkat - TV může být i vypnutá a teploty panelu se srovnají a je po otisku. V normálním obraze si samozřejmě ničeho vůbec nevšimnete.
Z osobní zkušenosti je vypalování obrazu, potřeba zahořování obrazu atd. mýtus, který šíří analfebeti - aspoň u Panasonicu.

Jinak souhlasím s nunackem, že se nic nemá přehánět - dovedu si představit situace, kde by k vypálení došlo (opravdu dlouhodobě statický obraz, umocněný třeba ještě vysokým jasem obrazovky). Ale normálně se člověk nemusí ničeho bát. Museli byste se chovat hodně specificky.
nunacek0 (947)|5.6.2012 12:25
Ještě bych k tomu vysokému jasu přidal hlavně vysoký kontrast. Jinak asi tak jak píšeš. plazma není pro každého ( myšleno obrazně) samozřejmě si ji může koupit každý. Má ex tchýně a ex manželka mají obě Samsung plazmy a myslíte, že ví něco co my tady pitváme? a nikdy jsem je neslyšel si stěžovat na na bzučení , blikání nebo retenci a ani jsem si toho u nich nevšiml jak jsem to z blízka zkoumal..Ale mají tak 4roky staré modely HDready. Oceňuji opravdu pěkný SD obraz..
Pavell007 (790)|5.6.2012 13:33
patriot-jo pozoruju že někdy tam logo z uvítací obr. blueraye zůstane viset třeba 10 sec, jindy okamžitě zmizí-to by mělo logiku s tou teplotou, jestli jede telka celej večer, nebo jsem to zrovna zapnul...
bavorak (1494)|5.6.2012 18:13
[QUOTE=THeBaNDiT;412396]pozor, aby nam televizie nevysli v ustrety inym sposobom: omnoho castejsie budu davat reklamny blok :D[/QUOTE]

vsak prave, a v reklame logo nieje :-)
Petan01 (4)|6.6.2012 08:29
[QUOTE=TomKING;412280]Dik, to uz jsem take zkousel. Tesne po vypnuti to ukazuje odber 33W, po chvili v TV cvakne a klesne to na 20W a tam uz to zustane.[/QUOTE]

Pro zajímavost přikládám odpověď ze Zákaznické podpory Panasonicu:

"Všechny plazmové televizory Panasonic jsou vybaveny pouze hlavním, nikoli síťovým vypínačem. To znamená, že i v případě vypnutí hlavním vypínačem je přístroj pod napětím a odebírá určité množství energie. Jediným způsobem jak přerušit dodávku proudu do televizoru je přerušení napájecí cesty, tedy odpojení síťové šňůry.

Jiná věc je Vámi naměřený odběr, který neodpovídá skutečnosti. Odběr zařízení (které není odporové), které je napájené střídavým proudem nelze stanovit prostým násobkem napětí a odebíraného proudu. V tomto případě je třeba násobit ještě hodnotou, která se nazývá účiník a vyjadřuje fázový poměr mezi sinusovkou napětí a proudu, čímž definuje skutečně spotřebovanou energii ( efektivní příkon). Hodnota účiníku u televizorů Panasonic se pohybuje v řádech tisícin ( poslední model měl hodnotu účiníku kolem 0,007) a tedy velmi významně ovlivňuje výsledek výpočtu měření. Navíc naměřené hodnoty jsou špičkové a tedy je třeba je násobit cca 0,7, neboť při stanovení efektivního příkonu je třeba počítat efektivní hodnoty proudu a napětí, které představují zhruba 70%.

Výsledná hodnota skutečně odebraně energie je potom pod úrovní 1W."
TomKING (5)|6.6.2012 10:44
No to je zajimava informace. Kazdopadne muj merak tam ukazuje i tu informaci o tom uciniku (nebo neco podobneho v procentech - a ukazuje to 100% a ne tech jejich 0,7%). Schvalne to zkusim resetnout a zmerit i skutecne spotrebovanou energii za nejakou urcitou domu (treba pres noc). To ten merak take umi.
Jinak je zvlastni za na vsech ostatnich pristroji, co mam doma, to funguje normale a ukazuje spravne hodnoty.
tesla15 (505)|6.6.2012 13:46
Tato info je známá pro každého elektrikáře. Při všech těch domácích měření jsem se tomu pousmíval. Díky Petan01 snad dostatečně vysvětleno.. Záleží zda vstup spotřebiče Ohmický - potom měření souhlasí. Indukční a Kapactní běžným měřákem bude vykazovat nedostatky. (Toho se dříve nechalo " zneužívat " elektroměry to nerozlišovaly. V továrnách se povině paralelně připojovaly kondesátory pro vyrovnání účiniku.
KamilZ (10277)|6.6.2012 14:45
thakur (17)|7.6.2012 13:22
nunacek0 (947)|7.6.2012 14:32
Recenze takřka shodná s GT50 a pokud se tam někdy objeví ST50 tak jsem zvědav jak dopadne, jelikož venku ji hodnotili pozitivně kvůli vyššímu světelnému výkonu oproti GT a VT. A rozdíly v obraze minimální.
elem (2)|8.6.2012 17:41
Brzy koupím TX-P50ST50 a chci se zeptat majitelů, jaký vytištěný návod je k TV přiložen: jen ten stručný nebo i kompletní (112 stránek dle PDF). Rád bych to věděl dopředu, abych si ho případně stačil vytisknout. Díky
sonson (34)|8.6.2012 20:19
Součástí příslušenství je cd s podrobným návodem.Tištěný návod k obsluze má 24 stran
peppies_shw (86)|9.6.2012 09:32
Mám pár postřehů
- předně 3D brýle (TY-ER3D4MU) vytvářejí opravdu nádherný zážitek. Je vidět, že čím větší obrazovka tím lepší, ale i na 50" TV paráda. Jen jsem nevěděl, že nejdou dobíjet ( tyto zřejmě majitel dostal k 50VT ) a tak se musí vyměňovat po cca 40 hodinách ( baterie stojí 4kč tak mě to nijak netrápí).
- dále i když jsem zkoušel doporučené nastavení v true cinema modu tak se mi daleko více líbí barvy u normálního modu. Jak jste na to vy ? Asi preferuji barevnější podání, ale tohle je takový vyblitý... :-)
- HbbTV - úplně v pohodě, funkční a aktivuje se přes nastavení- nastavení zobrazení-Aplikace datových služeb
Pavell007 (790)|9.6.2012 09:42
Ad true cinema-no je to takový teplejší, já si zvýšil kontrast na 46-48, jas nechal na 0, barvy tak 26, ostrost 7-8, a když je zhasnuto, tak mi to přijde ok.
Když je dobrý film, tak je vidět, že v těch cinema modech je v ksichtech víc detailů, když to přepnu na normal mód, tak na první pohled to je jakoby kontrastnější, že to upoutá, ale na ten druhý pohled jsem si všimnul, že se trochu ztrácí detaily v ksichtech-jakoby to maličko žehlí-takový lcd efekt-. :) Já osobně na zprávy apod mám normal, večer na nějaký pěkný BR dám cinema a zvolím true cinema nebo cinema podle toho, jak mi v tom konkrétním filmu sednou barvy.
nunacek0 (947)|9.6.2012 14:22
Je pravda, že ten true cinema je opravdu odrazem kino barvám, kde to sice zrovna nezáří a je to takové temnější s teplejšími barvami, ale zase se dá zvyknout a je to vhodné na delší dívání ve tmě , kde to netahá nikde oči. Jinak mám nastaven režim normal takto :

kontrast : 36
jas : 0
Barvy : 28
ostrost : 6
Teplota : normální

zbytek vypnuto, gama : 2,2 a IFC podle potřeby u mne většinou max.


a ve dne , když více svítí do pokoje aktivuji Eco a je hned obraz jasný. Něchci hledat přes dedn každá detail, ale chci jasný obraz.
nunacek0 (947)|11.6.2012 10:15
Tak se po krátké době vracím k retenci obrazu, která mě nedávnou trápila, když loga některých stanic přetrvávala po delší dobu než by se mi líbilo. Testovacími obrazci jsem tyto neduhy vyčistil a několik desítek hodin provozoval sledování Tv v roztaženém provozu , abych nedal retenci čehokoliv vytvořit. poté jsem si říkal, že už toto stačí a počal opět sledovat Tv klasickým způsobem, tzn s logy atd. A i když má Tv nahráno cca něco přes 300h tak se v tomto nic nezměnilo. Opět jsem dnes zaznamenal loga obtisknuta v panelu, které jsou viditelné a dokonce z čeho jsem hodně nemile překvapen tak jak přepínám mezi programy a ve spodní části obrazovky je informační lišta ze satelitu, který program hraje, síla signálu atd tak tato lišta je zcela zřetelně viditelná a drží se velice odolně. podotýkám, že tato lišta se po objevuje po přepnutí na jiný kanál pouze 3vteřiny jak jsem to nastavil. a i toto stačí , aby retence vznikla. Jsem naštvaný a zároveň překvapený. ST30 byla v tomto lepší a i několik hodin nonstop zapnutého netu, když jsme s kámošem zkoušeli nové HTPC nezanechala žádnou stopu. Nevím jestli je to způsobeno těmi odrazovými filtry nebo novými panely, ale pokud bych měl jít znovu do tohoto Tv tak asi už nee. Abych se díval na Tv v roztaženém provozu v obavě před retencí takového kalibru mi nestojí ani za cenu jinak pěkného obrazovému výkonu..A pochybuji, že není panel dostatečně zajetý. Nelze čekat půl provozního života Tv, aby se toto neobjevovalo v takové míře. Samozřejmě , že reklamace nepřipadá v tomto případě v úvahu, jelikož je retence vlastnosti plazmové technologie. Tímto bych to uzavřel..
ace960 (394)|11.6.2012 10:30
No chlape mozno reklamacia nepripada do uvahy ale minimalne kontaktovat Panasonic, najprv lokalny a neskor mozno HQ by stalo zato. Ja mam 50" ST50 necely mesiac. Deti tam vacsinou sleduju stare rozpravky 4:3 s ciernymi pruhmi po bokoch, dost casto to najdem pauznute zo sat. prijimaca, cize so statickym obrazom. Osobne pozeram casto dlhsie kanal standardne s logom (napr. dlho na CT4 HD), pripadne nejaky film z PC s pruhmi hore a dole. Zobrazovanie informacneho pruhu zo sat. prijimaca mam 5 sekund. O zabehani sa u mna ani neda hovorit, zacal som s tym az asi po 2 tyzdnoch bezneho sledovania TV a mam nabehanych asi nieco cez 30 hodin toho chorvatskeho videa. Podla mna sa ti nesprava normalne. A pochybujem, ze by to bolo tym, ze mas 42" a ja 50", panel je snad v zaklade taky isty. Nastavenia TV mam viacmenej tak ako prisli, snad som len vypol 16:9 prevzorkovanie ci ako sa to vola ale inak nic, ficim na mode Normal. Dost casto sa teraz hram s DLNA, kde je teda toho statickeho obrazu dost na dlhsi cas, ked beham ppo menu a skusam aj Internetove sluzby, kde to byva poodobne.
hafush (169)|11.6.2012 10:42
A retence žádná?
ace960 (394)|11.6.2012 10:51
Ziadna. Nic som si pri beznom pozerani nevsimol a ked tu zacal nunacek0 pisat o problemoch tak som sa na to zameral a nic tam nevidim otlacene (ani manzelka).