Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Panasonic 2012 preview - VT50, GT50, ST50

tragikomix (22)|24.6.2012 18:27
Tak uz je 50ST50-ka doma :-) Tedka necham televizi zahorovat alespon tech vyse zminovanych 100hodin a pote se zacne testovat.. Na rychlo jsem ji pripojil k UPC setop boxu pres standartne dodavanou redukci na scart. Nicmene v tomhle jsem uplny laik a urcite bych uvital rady jak nejlepe pripojit kabelove vysilani od UPC.
Jakym zpusobem mate zapojenou UPC kabelovky vy? Setop-box? CA-modul? Typ kabelu? V tomhle opravdu plavu.
I prestoze je toto moje prvni TV, zkusim po zahorovani a naslednem testovani napsat vlastni dojmy z TV.
spotnickoff (152)|24.6.2012 18:32
tak sorry, ale po tomto tragikomickom prispevku co je vyssie prestavam chodit citat toto vlakno. furt som pisal ze mnohym veciam kolo panaka nerozumiem, ale toto je uz silna kavicka... tak mnoho zdaru...
KamilZ (10277)|24.6.2012 18:41
tragikomix: ta přezdívka fakt sedí :-). Ale neboj, žádný učený z nebe nespadnul a stačí trochu aktivně číst a ne hned psát... Připoj to přes HDMI a pokud to Tvůj stb nemá, tak ho vyměň, stojí za to. Nebo dej CA modul přímo do TV a na stb se vykašli, pokud ho k něčemu speciálnímu nepotřebuješ.
tragikomix (22)|24.6.2012 18:45
Omlouvam se mistnim expertum za zrejme velmi spatne formulovany dotaz. Zkusim se zeptat jeste jednou a snad to bude trochu vice srozumitelne. Momentalne jsem se prestehoval do noveho bytu, kde mam moznost pripojeni pres UPC, at uz internetu nebo kabelove televize. Dosud jsem to stesti (?) nemel. Jelikoz je to taktez moje prvni TV v zivote, nejsem zadnej expert co se tyce typu zapojeni (pres setop box, CA modul) ci zvoleni vhodneho typu kabelu - HDMI/SCART/DVI/Display-port/etc (jestli bude vubec potreba).. Moje otazka tedy zni: Jak nejlepe uvest tv do provozu s kabelovym vysilanim od UPC abych dosahl co nejoptimalnejsiho obrazu/zvuku (zda-li vubec to ma efekt na zvuk)? Mam si nechat radeji vymenit setop box za CA modul? Je nutne dokoupit urcity typ kabelu? Za vsechny tipy budu vdecny.

Diky predem a jeste jednou se omlouvam "spotnickoff"
KamilZ (10277)|24.6.2012 19:04
Pokud potřebuješ stb (to já nevím, protože nevím, jaké služby používáš, třeba nahrávání?), tak ho připoj přes HDMI, na SCART zapomeň! Kabel HDMI High Speed. Nevím, jaký máš stb - jestli je v něm přímo karta, nebo CI modul. Pokud je v něm CI modul a zároveň nemá HDMI, tak zkus CI modul dát do TV. Pokud stb nemá HDMI a není v něm ani CI modul (je v něm pouze karta), tak si buď pořiď nový stb, nebo jen CI modul do TV (viz první věta).
Pokud má Tvůj stb DVI, tak ho také můžeš použit, ale budeš muset paralelně táhnout zvuk. DisplayPort je také OK, ale ten jsem u žádné spotřební elektroniky (mimo PC) ještě neviděl.

Hlavně ne SCART nebo kompozitní výstup!!!
spotnickoff (152)|24.6.2012 19:04
KamilZ: mas pravdu, sorry tragikomix, ja som ulietol, len mi to inak nedalo, ale kamilz ma pravdu... este raz sa ospravedlnujem. skusim takto.

1. ked uz si zainvestoval do plazmy a do relativne velmi slusnej plazmy tak ako prve zahod scart a zbav sa akychkolvek analogovych zariadeni. aj ten najlacnejsi digitalny sat prijimac ti urobi 1.000 x lepsiu sluzbu ako cokolvek analogove caz scart. Napr. nejaka polska ariva + skylink karta ta vyjde na nieco cez 100 eur a si obrazovo uplne ale uplne niekde inde. ak sa inak neda poobzeraj sa po nejakej digitalnej kablofke.

2. nie je nutne nic zahorovat. nedoniesol si si domov robotu ale televizor. staci normalne pozeranie tv, akurat si sleduj aby si dlho nepozeral po sebe nejaky staticky obraz (4:3, to iste logo tv a pod.) nie ze to nemas pozerat (4:3) ale striedat tie kanaly. Ziadne specialne zahorovanie nie je nutne. nunacek tu zahoroval ako divy a aj tak ju uz ma vyreklamovanu.

3. namiesto zahorovania sa pohraj s farbami. bud sam alebo pouzi nastavenia farieb podla niekoho tu z fora napr. (nunacek) ako zaklad a dolad podla svojho oka. Tiez asi uvidis vyrazne zlepsenie obrazu.

4. Poobzeraj sa po nejakom multimedialnom playeri ak chces pozerat aj nejake filmy - mkv-cka. tiez lacny nie je drahy a stoji povedzme 100 eur. a az vtedy nakrmis tu plazmu naozajstnym full hd signalom a vychutnas si paradny obraz.

ak toto neurobis tu plazmu si kupoval asi zbytocne.
nunacek0 (947)|24.6.2012 19:21
No zase bych to neprožíval tak intenzivně, že i přes nějaké problémy, které má každá Tv si zakoupil někdo Tv , která je dnes i tak hodnocena jako jedna z nejlepších koupí tohoto roku. Ale zapojovat do ní cokoliv analogovou formou typu Scart atd bych opravdu nedělal. Takto Tv ukáže jen zlomek svých kvalit a to myslím je nejen u této Tv , ale jakéhokoliv monitoru v dnešní době. Pokud chci využít Kabelovou Tv tak jedině přes HDMI nebo pořídit modul. Jinak ztráta času a vyhozené peníze. Kabel pokud je aspoň trochu slušný není při digitálním propojení žádný problém. Osobně vyzkoušeno HDMI kabel za 100kč a za 1500kč. Pokud je vzdálenost do 2-3m tak bych cenu neřešil. 5metrový mi už na kvalitě oproti 2m ukázal rozdíl. To , že každý nekoupí Samsung není chyba , ale volba. Pokud blikání jako já nevnímá tak není problém. Pokud vnímá tak ať si pořídí cokoliv jiného dle vlastního uvážení.
spotnickoff (152)|24.6.2012 19:26
nunacek: ja som to nemyslel anti panasonicovsky len ... no uz to necham tak, bol to dost divoky prispevok.
tragi: A ano presne to co pise nunacek. Staci uplne normalny lacny hdmi kabel.
nunacek0 (947)|24.6.2012 19:31
Já také nee. To je v pohodě, jen jsem reagoval víceméně na to analogové devastující propojení. Ja doufám, že i kabelovka má snad v dnešní době tunery vybavené HDMI výstupy , když nabízí HD programy. Nevím jakým způsobem by to chtěla jinak do Tv dostat.....
Pavell007 (790)|24.6.2012 20:10
Pokud nepotřebuješ nějaký to nahrávání ze stb, tak si určitě pořiď ten CI modul do televize, funguje to dobře, ten tuner je dobrej, celkem rychlej, můžeš koukat na epg s dálkou od tv, zbavíš se stb, jinak vše samozřejmě přes hdmi.
Pokud nechceš provést hned nějakou drahou kalibraci televize, tak na zahořování se vyser, je to jen kvůli tomu, abys měl celou plochu stejně "ojetou", pro případ, že bys chtěl kalibrovat-to totiž přikládáš sondu na nějaké místo obrazovky a tím zahořením máš jistotu, že netrefíš zrovna nějaké místo, které bude vysvícené výrazně jinak než zbytek obrazovky a kalibrace pak logicky bude naprd-zahořování nemá žádný vliv na pozdější vypalování obrazu, pokud teda nejsi kokot a nepustíš tam prvních 100 hodin "zahořovací" obrázek černého kříže na bílém pozadí :)), stačí normální všehochuť, samozřejmě je asi ideální to zahořet filmama z blueraye bez jakýchkoliv log apod..
nunacek0 (947)|24.6.2012 20:12
Má pravdu předsedo...
sonson (34)|24.6.2012 21:47
nunacek0: To, že ti televizi ještě nevyměnili, mi připadá divné. Já měl v pravé polovině obrazovky (14 cm od pravého okraje) svislý pruh, reklamaci mi uznali a za týden jsem jel pro novou televizi (42", ST 50). Doufám, že budeš mít brzy svoji placku doma k plné spokojenosti. ;)
tragikomix (22)|25.6.2012 18:00
Ahoj,
diky vsem moc za rady/tipy. Vcera jsem uz nemel sanci se dostat k internetu, takze odpovidam az ted po praci. Nicmene:
1. Momentalne jsme od UPC dostali standartne dodavany stb (bez nahravani) ktery nema HDMI vstup. Proto jsem resil prozatim ten SCART. Jelikoz nahrahavani nevyuziji, tak predpokladam ze pro mne bude nejlepsi vymenit stb za CA modul, ktery pak pouze vlozim do slotu v TV. Zde mi ale zrejme neco unika. Resp staci pak pouze kabel ze "zdi" (ten ktery normalne vede do stb) pouze zapojit do prislusneho vstupu na TV? Interni DVB-C tuner/dekoder uz se postara o vse? Neni nutne nejak nastavovat heslo nebo neco podobneho? Budu muset naladit tv kanaly?
2. Za ten HDMI tip dekuji - i kdyz nevim zda-li ho tedka nejak vyuziji - maximalne pro propojeni notebooku s TV, jelikoz zatim zadnou extra "krabicku" (blu-ray prehravac atd..) nevlastnim
3. Zahorovani tedy vynecham - zkusim tam poustet ted spise nejake filmy z externiho hardisku a pritelkyni premluvit at nekouka moc na "Fashion TV" :-)

P.S. Display-port stb opravdu nema :-)
hafush (169)|25.6.2012 18:44
CA modul ti prez UPC doda jejich servisni firma a jiz bude sparovan s kartou,takze neni potreba nic nastavovat.
nunacek0 (947)|25.6.2012 19:04
Analog opravdu nee, ten modul je jediné řešení. opravdu. Pokud mají stb UPC jen analog tak to je opravdu lituji , ale pokud nabízejí i HD programy tak asi ne přes analog. to dá rozum. Zkus se s nimi domluvit jaké máš nároky.
peppies_shw (86)|25.6.2012 19:14
tragikomix: tak si hlavně pořiď nějaký přehrávač, abys přítelkyni mohl pustit Ďábel nosí Pradu ve full HD. Bez toho máš TV jako hezkou dekoraci ;-)

- po tom co jsem zkoušel 3D musím říct, že je to opravdu pecka - musí být v místnosti opravdová tma, ale pak se Pani ukáže co umí (Sammyho dobrodružství doporučuji ! )
- duch Markízy je pryč poté co jsem zkusil PixelProtector - což je DVDčko nejen na odstranění duchů.
- zklamalo mě pouze nahrávání na disk (např. nemožnost přepínání při nahrávání) - myslel jsem, že vyřadím DVD rekordér a budu nahrávat na externí disk :-( Ten, který mám navíc si asi připojím k wi-fi routeru
KamilZ (10277)|25.6.2012 19:22
tragikomix: ad 1) přesně tak. Kabel z UPC stb přepojíš do TV, dále do TV dát CA modul a kartu a pak už ladíš a díváš se. A u některých modelů i nahráváš (ale kódovaně, pouze pro Tvou TV).
Pavell007 (790)|25.6.2012 21:59
hlavně pak když chceš přikoupit HD balíček, tak nemusí přijet technik a vyměňovat ti stb za hd, což je vopruz, ale je to otázka jednoho telefonu a přes interní tuner naladíš vše.
Ivo Mašek (10205)|26.6.2012 07:18
[QUOTE=nunacek0;414578] Pokud mají stb UPC jen analog tak to je opravdu lituji.[/QUOTE]
To je zase co za blábol, nunáčku?? Set-top-boxy od UPC jsou a umí jen analog?
Pavell007 (790)|26.6.2012 07:42
no standardní SD STB od upc má jen analogový výstup.
Ivo Mašek (10205)|26.6.2012 07:59
Jaký standardní? UPC ti nabídne výběr (a nebo ty si provedeš svůj výběr přes inet). Máš tam Handan, který nemá HDMI a je osazen pouze SCART., a pak tam máš KAON, který již má HDMI a umí fullHD. Pokud někdo má televizi, která zvládá HD, nebo fullHD, tak si pořídí KAON (pokud má TV v sobě DVB-C slot CI, tak si pořídí kartu. Buď od UPC, nebo od firmy LICA).
Dále je možnost si zakoupit svůj vlastní STB mimo prodej UPC / LICA. A to od firmy TechniSat, nebo Vantage. Dále si někteří abonenti jezdí kupovat DVB-C STB do Německa (větší výběr, lepší ceny).
Pavell007 (790)|26.6.2012 08:09
píšu standardní SD-STANDARD DEFINITION stb, co dodává UPC. To ve standardním případě, že má někdo starou sd televizi, ke které má z minula již pořízenou kabelovku se standardně dodávaným SD STB. Vycházím z tazatelova dotazu viz: "1. Momentalne jsme od UPC dostali standartne dodavany stb (bez nahravani) ktery nema HDMI vstup. Proto jsem resil prozatim ten SCART."
Ivo Mašek (10205)|26.6.2012 08:15
Tak pokud má starou TV, tak samozřejmě nemá smysl si pořizovat HD STB.
Původ mé kritiky ale je jinde. Není možné tu napsat, že UPC nabízí jenom analogové STB a že je lituje.
nunacek0 (947)|26.6.2012 08:22
[QUOTE=Ivo Mašek;414634]To je zase co za blábol, nunáčku?? Set-top-boxy od UPC jsou a umí jen analog?[/QUOTE]

STB od UPC neznám co dodávají nyní, ale ty starší pokud nedošlo k výměně neměli asi ještě HDMI výstup pro digitální propojení nebo snad ano? A pokud má STB jen scart či jiné straší propojení s Tv tak je to pro mne analogové propojení. Z tohoto jsem vycházel viz příspěvky výše. Pokud se Ti tohle zda jako blábol tak Ok.
Ivo Mašek (10205)|26.6.2012 08:34
[QUOTE=nunacek0;414647]STB od UPC neznám co dodávají nyní, ale ty starší pokud nedošlo k výměně neměli asi ještě HDMI výstup pro digitální propojení nebo snad ano? A pokud má STB jen scart či jiné straší propojení s Tv tak je to pro mne analogové propojení. Z tohoto jsem vycházel viz příspěvky výše. Pokud se Ti tohle zda jako blábol tak Ok.[/QUOTE]
Nemůžeš dneska (tedy už nějaký ten pátek zpět) psát, že UPC má analogové přístroje a litovat je. Doba pokročila i u kabelu. A ano, dříve (ještě za časů Karnevalu, kdy UPC veřejně prohlašovala, že digitál je na nic a nemá budoucnost !!) se dodávaly STB HANDAN 5000 a ty byly analogové (jeden z úplně prvních modelů dodnes vlastním - víc jak 10 let - a dodnes bez opravy funguje, má ještě logo Karnevalu a používám ho u druhé TV v děcáku)
5os (60)|26.6.2012 09:14
UPC na Sk Vam da iba analogovy STB. Ak chcete digital, tak Vam ho neda, ale treba zan kazdy mesiac platit, a to pomerne dost vela. Ak nechcete ziadny STB, ale iba kartu, tak Vam preda CA modul, ale za plnu cenu, neodrata cenu STB, ktory by vam dal, ale neda, lebo ho nechcete. Do tychto plaziem by som kupil jedine CA modul, naco mi ma v byte zavadzat a zrat elektriku este nejaka krabica navyse.
nunacek0 (947)|26.6.2012 09:19
My se ale nehádáme jen upřesňujeme info ať se naladíme na jednu notu a nepíšeme každý o něčem jiném.
Ivo Mašek (10205)|26.6.2012 09:21
[QUOTE]ale UPC na Sk Vam da iba analogovy STB. Ak chcete digital, tak Vam ho neda, ale treba zan platit[/QUOTE]
I na Slovensku je (a logicky musí být) výběr dvou STB. Není možné (a ani by to neprošlo) k dnešním TV, které ovládají fullHD, nabízet pouze jeden analogový STB. Co se týče placení, tak i v ČR se již za STB platí (a nejenom za ten analogový, ale i za ten HD): [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Pronájem základního set-top-boxu Handan CV5000-CINX vyjde na 49 korun měsíčně. Stejnou částku si bude UPC účtovat za CA modul k televizoru s kabelovým tunerem a CI slotem. Pronájem všech ostatních set-top-boxů (Handan CV6000 DVR, Handan CV7000-HD, Kaon KCF B-4003 HCO a Kaon KCF B-3001 HCO) vyjde na 151 korun měsíčně. Do osobního vlastnictví bude UPC prodávat pouze základní set-top-box Handan CV5000-CINX za 1 799 korun, HD PVR přijímač Kaon KCF B-4003 HCO za 4 999 korun a CA modul za 999 korun.
tragikomix (22)|28.6.2012 20:55
Ahoj,
takze prozatim jsme s TV (50ST50) maximalne spokojeni. Je pravda ze predevsim se snazime divat spise na filmy z externiho hardisku a obcas nejaky ten televizni kanal - Fashion TV :-). Nezaznamenali jsme zatim zadne zminovane problemy typu (pruhy, problem s vypalovanim log, vyssi hluk od televizoru, a podobne..) Ovsem berte to s ohledem na to ze jsem velky "greenhorn" co se tyce TV a zrejme nevnimam spoustu veci jako nekteri z Vas.
Akorat bych asi uvital nejake lepsi ozvuceni. Mohli by jste mi prosim doporucit nejake dobre domaci kino? Preferoval bych neco bezdratoveho. Nebo nejaky jiny system, ktery by mi zlepsil kvalitu audia.
Snad se to da pochopit :-)
vla.kah@gmail.com (3)|30.6.2012 09:31
Ahoj panove,

premyslim nad ST50 nebo GT50. Asi bych šel do ST50 kvůli ceně, ale mám zavedenou satelitní anténu a potřebuju tak satelitní tuner, což ST nemá, GT ano. Jsem lama co se týče příjmu satelitniho signálu, jen vím že na střeše je satelit a kabely od něj vedou do bytu, kde jsou už klasické výstupy pro televizi, tak se chci zeptat:

1) Satelitní tuner potřebuji že, nejde jen připojit tv do těch zdířek do zdi že.
2) Pro příjem neplacených programů mi stačí jen satelitní tuner, nemusím nic dále zařizovat u těch firem jako cslink apod.? Údajně by satelit měl být nastaven na HotBird a Astru.
3) Pokud si dokoupím sat. tuner k ST, tak to bude komplikované v tom, že budu muset používat další dálkový ovladač od sat. tuneru a menu satelitního tuneru nebude integorvané do menu televize... Je to tak?
4) Kolik stojí kvalitní satelitní tuner a jaký byste doporučili?

Kromě toho, že se nákupem sat. tuneru ST prodraží, tak navíc přibyde v obýváku další krabička...

Díky.
RoPo (6061)|30.6.2012 10:50
Ad 1) satelitni tuner ptrebujes. Nehlede na to, ze kabely od paraboly do TV, pokud nema sat.tuner nezapojis, protoze jsou ukonceny F konektorem (prenosove pasmo cca. 10-12Ghz, uplatnuje se skinefekt)
Ad 2) pro free prijem nikoho kontaktovat nemusis
Ad 3) ano. Domnivas se spravne
Ad 4) Pokud jak pises o sat. nic nevis tudiz predpokladam, ze nevyuzijes nejaky sat.tuner s operacnim systemem, tak bych doporucil kazdopadne nejaky HD tuner od Technisatu, Topfieldu. Cena od 3000,- Kc nahoru. Treba i s USB nahravanim a timeshiftem. Napr. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
geronimoh (2327)|30.6.2012 11:17
[QUOTE=vla.kah@gmail.com;415194]2) Pro příjem neplacených programů mi stačí jen satelitní tuner, nemusím nic dále zařizovat u těch firem jako cslink apod.? Údajně by satelit měl být nastaven na HotBird a Astru.[/QUOTE]

pro příjem nekódovaných programů označovaných FTA (Free To Air) není potřeba žádná karta apod. Pokud jsou bezplatné rogramy kódované kvůli ochraně autorských práv, jako například programy ČT, vyjma ČT24, tak je nutná karta
hafush (169)|3.7.2012 09:17
Pro ty co propásly slevu v Electrowordu 12%, tak nyní přez e-shop automaticky naskočí sleva 10%. Např. 50ST50 vyjde nyní na 24 047,- s dopravou zdarma.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
TomasPK (7)|3.7.2012 13:48
Ako to dopadlo s Tvojou plazmou, Nunacek?
nunacek0 (947)|3.7.2012 14:13
Pořád čekám až mi pošlou nový kus. Už je to 10dni od objednání nové kusu a stále nic. Nevím , kde se to zaseklo. Pokud to nebude do konce týdne tak zavolám servis , kde je problém..
TomasPK (7)|3.7.2012 15:29
Ty si typicky srdciar :-)
nunacek0 (947)|3.7.2012 16:04
To jo, ale je to už opravdu naposled. Více mé srdce už nevydrží a Panasonic by si to měl uvědomit jinak mě má na svědomí..
hafush (169)|3.7.2012 17:38
Stále ještě nikdo nezkoušel jestli jdou s Panasonicem zprovoznit 3D brýle Sony? Jsou též BT a provedení vypadá kvalitní jako u Panáka,ale cena je o dost nižší (dětské 1000,-).
janvelky (6)|4.7.2012 10:52
Ta sleva 10% v Electroworldu už na jejich stránkách není, škoda :-(

Chystám se na 42ST50, doufám hlavně v super obraz, přesto si dovolím zeptat se majitelů:
1) jak je na tom media player přes USB - zvládne mkv (většinu mám do 10gb), co titulky (externí / vložené), umí třeba i přepínat mezi více zvukovými stopami a více titulky?
2) lze během nahrávání DVB-T sledovat jiný program ve stejném multiplexu? lze během náhrávání sledovat obraz z hdmi vstupu?

stejně výhledově pořídím nějaké MMC, ale pro děti a manželku čím míň přístrojů tím líp ;-) i když pohádky mám hlavně .avi, tak tam čekám, že vše pojede ok
nunacek0 (947)|4.7.2012 12:42
Tak mi před hodinou přišla vyměněná ST50ka , kterou jsem reklamoval z důvodu vertikálního pruhu na pravé části obrazu a nový kus má zase 2 malé vypálené pixely, viditelné z blízka, je hlučnější než ten předchozí a bílá obrazovka má určitý zelený jemný nádech. tak mně už z toho jebne.
hakmar (401)|4.7.2012 12:55
Ty kokos, to už nie je ani možné, toľko smoly na jedného, úprimne ťa ľutujem, už by som im tie telky otrieskal o hlavy.:(
nunacek0 (947)|4.7.2012 13:00
Já vím. Jdu na oběd a dám si více piv. Nechám do večere běžet snímky a za tmy to ještě jednou vše zhodnotím. tak to je ještě horké.
bavorak (1494)|4.7.2012 13:35
kuuurva, vsak uz im to vrat a skus nieco ine !!! Horsie to uz byt nemoze. Ale to pivo si urcite daj :-) !!!
Pavell007 (790)|4.7.2012 14:27
nunacek-no to je nějaký karmický trest, v minulém životě jsi asi něco provedl někomu od Panasonicu. :)
Jinak já osobně bych byl moc rád, kdybys Panáka vrátil a zkusil toho samsunga6500-rád bych slyšel od někoho soudnýho názor, jak ten Sam v porovnání ukazuje-ty máš ty Panasoniky nakoukaný a jsi detailista, takže se nenecháš oblbnout nějakým prvotním "wov" efektem. :)
Akulla (71)|4.7.2012 14:40
moje slova :) urychlene vratit a zkusit toho samsunga
nunacek0 (947)|4.7.2012 14:54
No uvidime fešáci..
nunacek0 (947)|4.7.2012 19:31
Mám tady dotaz na vlastníky ST50tek. nyní je venku dost teplo takže i v bytech je to vyhřáté a můj dotaz je ohledně teploty Tv nahoře jak je perforovaná část pro odvod tepla. ta moje je uprostřed a hlavně vlevo velmi teplá až se mi jeví horká. U té minule jsem si toho tak nevšimnul, ale také bylo chladněji. Tak když tak hmátněte rukou zhora na Tv a přejeďtě zprava doleva jak vám hřeje . Dík.
sonson (34)|4.7.2012 22:24
Je to tak,uprostřed a vlevo se opravdu zdá,že je o něco teplejší.No ale ten teplotní rozdíl je poměrně malý. Ještě bych se zmínil, ke zde již uvedenému názoru, že SD rozlišení neurazí. Já osobně jsem jím velice pozitivně překvapen, jak dobře je dopočítáno. I když se mi zdá, že americké filmy nejsou v tomto směru tak kvalitní (oproti kdejaké telenovele...) :)
S i d (15)|5.7.2012 04:26
Ach jo, Nunacku, teď už jsi mě fakt naštval :-) Já byl až do teď rozhodnutej, že koupím 50ST50. Ale jak vidím ty Tvoje neustálé problémy...no teď babo raď
nunacek0 (947)|5.7.2012 08:24
Já jsem vyjímka je tady spoustu jiných vlastníků ST50 , kteří nemají tyto problémy.