Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Panasonic 2012 preview - VT50, GT50, ST50

Pavell007 (790)|3.1.2013 21:46
[QUOTE=nunacek0;439172]No drahé jsem to myslím neměl.[/QUOTE]

Kdybys to neměl drahý, tak bys to prodal :) Zánovní věc automaticky cca 20-30 procent dolů, jinak si každý raději koupí novou věc...

- - - - doplněno - - - -

[QUOTE=johan10;439173]Žiadné ďalšie vlastné nastavenie tam neponúka,netreba tam ešte niečo nastaviť,aby sa zobrazil aj mod profesionál?[/QUOTE]

ST ale nemá profesional mod.
johan10 (22)|3.1.2013 22:05
Takže pri kalibrácií treba upraviť hodnoty v hociktorom tv mode?Máte nejaký link na kalibráciu st50
sklima (14)|4.1.2013 16:22
V současné době využívá koega kabelových služeb O2 TV. Má tedy STB od O2, konkrétně CSK-3801TW. Po připojení přes HDMI kabel
se mu stále nedařilo novou televizi Panasonic tx-p42gt50e zprovoznit (přes SCART fungoval). Při propojení přes HDMI byl vidět obraz jak se STB připojuje na ústřednu, pak ale vždy obrazovka zčernala. Dospělo to až k návštěvě technika O2 s novým STB,který po pár pokusech konstatoval, že tato dvě zařízení (jejich STB a Panasonic tx-p42gt50e) nejsou při zapojení přes HDMI vzájemně kompatibilní. Je to možné nebo je problém ještě někde jinde? Díky.
i-zer (60)|4.1.2013 16:49
Naši externí technici... HDMI na STB je kompatibilní s HDMI na TV, má to stejné standardy.
Ať kolega restartuje STB, hned dá SETUP a v záložce VIDEO nastaví HDMI na 1080i. Standardně je nastavené na SD signál a občas to blbne pak. Pokud ani pak nic, reklamace STB
VAD-TIGRIS (4)|5.1.2013 19:15
Na zaciatku decembra mi dorazil 50 palcovy GT50. Obrazovo bol vynikajuci , ale po tyzdni pouzivania mi obraz na plazme zazelenal, lepsie povedane zlte farby zazelenali. Televizor som vratil sice este mi peniaze od electroworldu nedorazili. A teraz otazka na vas, co to sposobilo ze obraz stratil wow efekt a zazelenal, bol to vadny kus? Pretoze by som plazmu panasonic chcel znova.
Pavell007 (790)|6.1.2013 17:58
[QUOTE=johan10;439184]Takže pri kalibrácií treba upraviť hodnoty v hociktorom tv mode?Máte nejaký link na kalibráciu st50[/QUOTE]

Jo, musíš do pokročilých nastavení a tam je vyvážení bílé a gamma a v true cinema režimu ještě navíc rozšířená správa barev.
Nevím ale jestli má moc smysl nastavovat tvou tv podle nějaké kalibrace jiné tv-teda myslím ty barvy.
Jinak dobrý seštelování obrazu jasu a kontrastu-což by asi mělo být plus mínus stejný- jsem našel takový:
NORMAL: jas 0, kontrast 44, ostrost 4, gamma 2,4, teplota barev normal.
SKORO KINO: jas 0, kontrast 46, ostrost 6, gamma 2,4, teplota barev normal.
trú kino nepoužívám, je to na mě moc do tepla.
Základ u těchhle plazem je nehýbat s jasem-nechat na 0, a svítivost štelovat kontrastem.
magulienko (9)|6.1.2013 20:08
tak som si po dlhodobom citani tohto vlakna kupil 42st50e a tesil som sa ze mam naj telku, ale som sklamany,pred tym som mal crt panasonic perfektny obraz a teraz mam mazanicu, nic nieje ostre vsetko rozmazane, nastaveny tv mam podla toho pana z anglicka, potrbujem radu ohladne signalu mam opticku tv cez dvb-t bude problem v tom? ked pozeram film z hdd je to super, ale nechcel som mat dalsiu krabicu ako doteraz a kopu ovladacov. dakujem za radu
KamilZ (10277)|6.1.2013 20:17
[QUOTE=magulienko;439623]potrbujem radu ohladne signalu [HL]mam opticku tv cez dvb-t[/HL] bude problem v tom?[/QUOTE]
Co to má být?
magulienko (9)|6.1.2013 20:22
to nas poskytovatel internetu tahal opticku siet v panelaku a do bytu mi ide normalny koaksialny kabel do tv
magulienko (9)|6.1.2013 20:29
BitcompTV je digitálna televízia šírená po optickej sieti. Bližšie informácie získate na predajni. to je vsetko co o tom viem
Pavell007 (790)|6.1.2013 21:19
s největší pravděpodobností máš na prd signál, je známá věc, že na starých crt ne-HD signál vypadá líp než na moderních HD lcd/plazmách.
magulienko (9)|6.1.2013 21:30
tak co by ste mi poradili, aku sluzbu? pokial mozno bez setoboxu
watt (68)|6.1.2013 21:34
Pani nemate niekto vyvazenie bielej farby pre VT 50 rezim normal. Neviem stale nic najst na nete.dakujem
Cheeper (24)|6.1.2013 21:40
Vecer som si skusobne zapol stolovu lampu za Tv(50GT50), po chvilke som vsak pri tmavych scenach, spozoroval svetly flak o priemere cca 2cm na obrazovke. Najskor som si myslel, ze je to nejaky odraz od lampy. Ake bolo moje zdesenie ked som zistil, ze to mi presvita svetlo lampy spoza Tv cez obrazovku. Ked lampu zhasnem je to ok a na danom mieste sa, normalne zobrazuje obraz. Svetly flak sa nachadza cca 2cm na lavo od slova Panasonic a je vo vyske cca 15cm od spodneho okraja obrazovky. Nepozorujete nieco podobne aj Vy? ... btw. v piatok mi vyprsala 7dnova lehota na vratenie :(
THeBaNDiT (497)|6.1.2013 23:14
heh, na tvojom mieste by som sa vobec nedesil... ak pri normalnom pozerani TV (teda bez zapnutej lampy za TV) nic podobne nepozorujes, tak je podla mna vsetko OK. Predpokladal by som, ze mas niekde na zadnej stene otvor a to svetlo zozadu proste presvita... Nepredpokladam, ze je to nejaka vada TV (snad iba ak by ti tam niekde vzadu chybala skrutka, cez ktoru ti to presvita).
pavelz (74)|7.1.2013 10:59
To světlo tam prosvítá skrz větrací otvory. Taky jsem se poprvé lekl, když jsem to viděl. Prostě tu lampičku dej na jiné místo.
Cheeper (24)|7.1.2013 16:05
[QUOTE=pavelz;439723]To světlo tam prosvítá skrz větrací otvory. Taky jsem se poprvé lekl, když jsem to viděl. Prostě tu lampičku dej na jiné místo.[/QUOTE]

:) este , ze tak. Dik za info.
i-zer (60)|7.1.2013 21:07
Ahoj.
Mám 3 týdny starou 50VT50, záruka přímo u Panasonicu. Chtěl bych si ji vyměnit z důvodu hraní her (bolí mě z toho oči) za LED. Považujete cenu 30 500 za adekvátní k prodeji?
VAD-TIGRIS (4)|8.1.2013 08:42
Dobry den, chcem sa vas spytat na rozmery krabice od modelu 55vt50e. Je to premna velmi dvolezite, kvoli osobnemu odberu z predajne! Za kazdu informaciu budem vdacny.
Pavell007 (790)|8.1.2013 10:08
i-zer-tak kouknul jsem na Heuréku a nejlevněji tam je VT50 za 37000kč. Takže já osobně bych ji (pokud je samozřejmě v absolutním pořádku) za těch 30 000 kč bral-ušetřit 7000 už se vyplatí...
Kdybych dával inzeráty a spěchal bych, tak cena 29999,- naláká ještě o něco víc :)
i-zer (60)|8.1.2013 10:46
[QUOTE=Pavell007;439880]i-zer-tak kouknul jsem na Heuréku a nejlevněji tam je VT50 za 37000kč. Takže já osobně bych ji (pokud je samozřejmě v absolutním pořádku) za těch 30 000 kč bral-ušetřit 7000 už se vyplatí...
Kdybych dával inzeráty a spěchal bych, tak cena 29999,- naláká ještě o něco víc :)[/QUOTE]
Telce nic není, veškeré příslušenství u ní, zahořená je.. jdu dát inzerát a uvidíme, zda se někdo najde
S i d (15)|9.1.2013 04:26
Nazdar, nazdar po delší době. Po dlouhém vybírání jsem se vlastně "nijak" nerozhodl :-) a šel do poměrně laciné 42ST50. Časem se uvidí, co bude dál. Ale k věci. Zatím jsem nepročetl celé vlákno a jsem někde v půlce, tak prosím nenadávat a nekamenovat, že ...je to tam a tam. Jsem teprve na straně 77 a zeptat se chci hned :-)
Docela prioritou mělo být bezproblémové sledování sportovních přenosů. Ovšem např. při hokeji když puk rychleji horizontálně přejíždí, dochází k jakémusi blikání toho puku...přesněji jakoby se ztratil a znova objevil...projeví se to až při určité rychlosti. Nebo např. nějaké klasické lyžování, kamera snímá pohybujícího sportovce a třeba v lese, když logo zastiňuje obrazově složitější pozadí, především vertikální obraz (například pohybující stromy), dochází v okolí toho loga k jemnému rozpadu a jakoby částečné pixelizaci obrazu). Připadá mi to na nějaký problém softwaru, nastavení či podobně. Bude to určitě problém TV protože se to děje při pozemním digitálu i při satelitním (Technisat Technistar - Skylink HD). O tom, že jinak je obraz opravdu skvělý a až na tyto věci jsem zatím velmi spokojen je zbytečné mluvit.
Zatím jsem nezkoušel všemožná nastavení, nebylo moc času, třeba někdo ví hned, v čem je problém. Dík
peppies_shw (86)|9.1.2013 06:49
Já si myslím, že je to způsobeno zapnutým IFS - tohle rozkostičkování znám už z dob Philipsu a jejich natural motionu. Pokud ho dáš na minimum nebo ho vypneš tak se to sice zlepší, ale je to trhanější :-) . Já ho mám pořád na max když sleduju sport...
walii (1)|9.1.2013 10:49
Ahoj, JAK Z TOHO VEN. Pročetl jsem to tady dokola od vrchu dolu a nazpátek, ale stále váhám. ST, GT, nebo VT. Poprosím teda o info, zda má vliv vyšší typ na plynulost pohybu v obrazu? Dík moc
tdlmarek (1566)|9.1.2013 14:06
[QUOTE=walii;440128]Ahoj, JAK Z TOHO VEN. Pročetl jsem to tady dokola od vrchu dolu a nazpátek, ale stále váhám. ST, GT, nebo VT. Poprosím teda o info, zda má vliv vyšší typ na plynulost pohybu v obrazu? Dík moc[/QUOTE]
Tuhle myšlenku jsem tu pronesl o pár stránek dřív - vzhledem k tomu, že už několik lidí zde psalo že na ST50 IFC "nestíhá", tak se nabízí otázka, jestli je to opravdu problém ve výkonu. Protože pak by bylo logické předpokládat, že silnější hardware v GT50 a VT50 by už "stíhat" mohl. Ale to nám tu bude muset potvrdit nebo vyvrátit někdo z majitelů.
i-zer (60)|9.1.2013 16:56
napište, co potřebujete zkusit (nějaká scéna, HD film či non HD film atd) a vyzkouším to na VT
tdlmarek (1566)|9.1.2013 18:00
No jestli jsem to pochopil správně z předchozích příspěvků (sám tu zkušenost nemám), tak jde o zaplé IFC (nejspíše na maximum) a rychlé objekty pohybující se napříč scénou. Vada se projevuje tak, že se objevují artefakty kolem pohybujícího se objektu nebo se zasekává celý obraz.
S i d (15)|9.1.2013 18:28
Ty artefakty se objevují jen v těsné blízkosti objektu (např. míč, puk, logo) Na zbytek obrazu to vliv nemá, rozhodně se nezasekává celý. Asi nejviditelnější to je při hokeji - blikání puku - momentálně na žádném programu není, tak až ho někde v HD chytnu, zkusím nějaký nastavení. Pokud by to byl problém ST50 obecně a ty artefakty tam byly ve všech režimech, asi by to bylo velké zklamání. To by mi tak ještě zcházelo, chytnout nunáčkův syndrom :-)[QUOTE=tdlmarek;440208]No jestli jsem to pochopil správně z předchozích příspěvků (sám tu zkušenost nemám), tak jde o zaplé IFC (nejspíše na maximum) a rychlé objekty pohybující se napříč scénou. Vada se projevuje tak, že se objevují artefakty kolem pohybujícího se objektu nebo se zasekává celý obraz.[/QUOTE]
suprzajic (3)|9.1.2013 21:02
[QUOTE=strapping;435498]Nepsal jsem o VT ,ale o ST. Zatim mi bez problémů přehrála vše co jsem na externí 2,5" 500GB dal. Kromě toho Samsung demo video 40mb/s (bylo to sekané).

Nesetkal jsem se zatim s žádným *.mkv co by mi nepřehrál. Asi mám kliku že vždy stáhnu jen to co umí přehrát.

Nějak si nehlídám co stahuju.[/QUOTE]

Pročítám toto téma a konečně jsem dorazil k něčemu co teď řeším. Mám nějakou dobu VT50 a HDD ani flash mi to nzobrazí film v MKV. Jsem vděčný za každou radu.
hafush (169)|9.1.2013 21:31
Nezobrazí se pouze jedno mkv nebo žádné mkv? A HDD nebo flash to vidí? Můj názor je ten,že když tv kontejner mkv umí,tak by měla všechny ukázat,i když pak konkrétní náročnějsí nepřehraje.
Bloodeye (16)|10.1.2013 13:14
Ahojte, nema niekto skusenosti s Panasonic VIERA TX-P55ST50E? Zajtra si ju chcem ist kupit, ale cital som tu par prispevkov, ze Samsung je lepsi. Ale najskor by som rad nejake Vase postrehy a nazory :)

Hlavne chcem okrem kablovky vyuzivat youtube, hry, prehravat avi a mkv filmy z usb a pripojit nejaku wireless klavesnicu/ pouzit Android tablet ako klavesnicu - je tento model v tomto vsetkom spolahlivy? Ake mate dojmy z 3D? Mam doma aktivny nVIDIA 3D projektor, tak ci ten projektor este vyuzijem pri tejto tv :)

VRELA VDAKA
KamilZ (10277)|10.1.2013 13:37
?? Tohle celé vlákno je o ST50. Postřehů je zde více než dostatek a přehadování jestli Samsung nebo Panasonic taktéž (a samozřejmě ve vláknech o Samsungu). Stačí jen číst, něco nového se těžko dozvíš.

Klávenice - tablet s Androidem je Panasonicu rozumné řešení, standardní klávesnice moc nefungují (resp. není až tak problém s klávesnicí, ale s kurzorem).
Bloodeye (16)|10.1.2013 14:34
Ano, jasne, uz citam vlakno, aj ked je toho dost... No mrzi ma, ze ST50 nevie titulky s mkv... :(
drumexx (32)|10.1.2013 14:34
Panasonic 42ST50E vracim, ani si to nekupujte. Za 17000 na blikanici se zasekanym IFC a zelenym obrazem se divat neminim. Po 20.1. mi prijde z datartu LG 50PM680S. Tak ji otestuju a porovnam s Panasonicem a napisu svoje postrehy..
Bloodeye (16)|10.1.2013 15:46
drumexx, mozes mi vysvetlit to zasekle IFC, nejak sa neorientujem. No a ten zeleny obraz? No pekne, ja uz som bol rozhodnuty pre TX-P55ST50E :(
Pavell007 (790)|10.1.2013 16:52
no tak možná měl drumexx smůlu na kus, nebo jsou ty 42palcovky obrazově jiný, ale každopádně bych ten výrok bral s rezervou, asi nebude náhoda, že prakticky všude je ST50 zmiňována jako nejlepší tv ve smyslu cena/obraz.
hafush (169)|10.1.2013 17:00
Myslím,ze už tu jeden příspěvek o zelené 42" byl.
Je možné,že mají loňské panely,kdy s tím byl problém.
Já mám 50ST50 a žádná zelená se nekoná.
i-zer (60)|10.1.2013 17:40
[QUOTE=S i d;440216]Ty artefakty se objevují jen v těsné blízkosti objektu (např. míč, puk, logo) Na zbytek obrazu to vliv nemá, rozhodně se nezasekává celý. Asi nejviditelnější to je při hokeji - blikání puku - momentálně na žádném programu není, tak až ho někde v HD chytnu, zkusím nějaký nastavení. Pokud by to byl problém ST50 obecně a ty artefakty tam byly ve všech režimech, asi by to bylo velké zklamání. To by mi tak ještě zcházelo, chytnout nunáčkův syndrom :-)[/QUOTE]
nemůžeš mi říci, zda to dělá u nějakého filmu (scénu) či nějaký hokej nahrát? Pak to zkusím... pač já rozpadávající obraz nepozoruji.
P.S. začal jsem používat DremeScene pro WIN7 - jako pozadí plochy mi běží video. Spotřeba o 3W u PC vyšší :), ale hlavně na TV není statický obraz. Jako spořič mám 3D spořič, nastavený na 1min po nečinnosti a po týdnu fungovámní TV jako monitoru žádné IR (jo ikony mám skryté - na 2 kliky myší jsou vidět všechny). Takže zatím mohu říci, že plazma je v pohodě i jako monitor. Denně tak jede cca 1hod.
Bloodeye (16)|10.1.2013 23:09
Tak TX-P55ST50E je uz objednana, zajtra si idem po nu :) Inak podla cnet.com sa ST50 umestnila na 3.mieste ako hdtv s najlepsim obrazom:

http://reviews.cnet.com/flat-panel-tvs/panasonic-tc-p55st50/4505-6482_7-35118300.html

Nevie inak niekto poradit ako dostat filmy z PC do tv? Chcel som ich dat na usb, ale 5GB film neprejde. Pri DLNA musi byt PC zapnute alebo ako to je? Dik
tdlmarek (1566)|10.1.2013 23:15
[QUOTE=Bloodeye;440448]Nevie inak niekto poradit ako dostat filmy z PC do tv?[/QUOTE]
HDMI.
Bloodeye (16)|10.1.2013 23:21
Marek, ale ja mam PC na jednom poschodi a TV na druhom :) Preto sa pytam. Ale predpokladam,ze nadisiel cas, aby som si kupil poriadny HDD
THeBaNDiT (497)|10.1.2013 23:24
[QUOTE=Bloodeye;440448]Chcel som ich dat na usb, ale 5GB film neprejde.[/QUOTE]ako "neprejde"? Mas USB kluc naformatovany na NTFS?
tdlmarek (1566)|10.1.2013 23:25
[QUOTE=Bloodeye;440451]Marek, ale ja mam PC na jednom poschodi a TV na druhom :) Preto sa pytam. Ale predpokladam,ze nadisiel cas, aby som si kupil poriadny HDD[/QUOTE]
No pokud ty místnosti nejsou vyloženě v protilehlých rozích domu, tak to není žádný problém. Já mám HTPC taky o 3 stěny dál. HDMI kabel o délce 15 metrů funguje naprosto spolehlivě.

A ten komfort přehrávání, možnosti nastavení (titulky, zoom obrazu), kvalita upscalingu a jistota, že přehraju opravdu cokoliv, se s přehrávačem v TV nedá vůbec srovnávat.
Bloodeye (16)|11.1.2013 02:07
Ake 3D brile pouzivate s ST50? Resp. ktore vsetky pasuju?

Tie lacne 3d okuliare Samsung SSG-4100GB teda pasuju bez problemov? - pouziva ich niekto?

Lebo tie origo drahe Panasonic nemienim kupovat (mam uz doma 2x nvidia brile za 100E kus k 3D projektoru, tak tu sa uskromnim)
Pavell007 (790)|11.1.2013 08:05
Samsung brýle mám, fungujou, ale zážitek je nahovno, taky jsem nemínil kupovat ty drahý panáky, ale už mám jedny doma :)

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

tady je maj kapku levnějc....
NoXal (3)|11.1.2013 09:29
[QUOTE=Pavell007;440474]Samsung brýle mám, fungujou, ale zážitek je nahovno, taky jsem nemínil kupovat ty drahý panáky, ale už mám jedny doma[/QUOTE]
Tiez sa mi nechcelo kupovat tie drahe panasonic a zobral Samsung na otestovanie, ale nic moc ked mam pravdu povedat. Ako su na tom tie original teda, da sa to 3D uz pozerat aspon?
Bloodeye (16)|11.1.2013 10:52
[QUOTE=Pavell007;440474]Samsung brýle mám, fungujou, ale zážitek je nahovno, taky jsem nemínil kupovat ty drahý panáky, ale už mám jedny doma :)

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

tady je maj kapku levnějc....[/QUOTE]

Pavell, chces tym povedat, ze tie Samsungy zobrazuju horsie??? Ked si mal moznost to porovnat...
Pavell007 (790)|11.1.2013 11:33
Jo, jak to nemá ty bočnice, tak je to naprd. Já měl předtím lcd Samsunga s pořádmýma brýlema a 3d bylo super, pak jsem koupil tu plazmu a levný brýle a 3d bylo o ničem-myslel jsem, že to je televizí, ale s těma lepšíma brýlema je to ok.
hafush (169)|11.1.2013 12:23
Ono se hlavne mluvi o tom,ze bryle ti pri sledovani obraz trochu ztmaví.
Ty Samsungy pry ztmavují více a tím se obrazu zhorší barevné podání.
Jinak samozřejmě ten tvar Samsung brýlí je katastrofa.
Co jsem viděl,tak Samsung dělá ještě dražší model,kterej je tvarově stejně hroznej,jen mají místo knoflíkové baterie nabíjecí akumulátor stejně jako Panak.
i-zer (60)|11.1.2013 19:51
Jen dodám, že kyž koukám na 3D, mám obraz na mod Dynamicky, jinak přesně po nasazení brýlí obraz ztmavne