reklama
Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
reklama

Panasonic 2012 preview - VT50, GT50, ST50

Pavell007 (790)|3.5.2013 07:53
to je lcd jev :)
(schválně kdo zareaguje :-E )
Ivo Mašek (10205)|3.5.2013 07:57
:-D
Tak když je někdo plastovej a gumovej, tak líp vypadat nemůže. To dá rozum.
(to víte, když si někdo koupí zobrazovadlo od rolníka, který ho vyrábí po večerech, když se vrátí celý smáčený z rýžového pole, tak se nemůže divit.)
.... trocha humoru nezaškodí, že B-) ....
Jan10 (836)|3.5.2013 21:02
Tak je pravda, že na lesklým LCD asi ten obraz vypadá víc přirozeně než na matným ...
joeh (1358)|3.5.2013 22:48
[QUOTE=Jan10;455839]Tak je pravda, že na lesklým LCD asi ten obraz vypadá víc přirozeně než na matným ...[/QUOTE]
- svatá pravda, matný panel sa na tv vyložene nehodí, degraduje obraz na pc monitor.
hafush (169)|3.5.2013 23:42
To mecano:
Na ten Game mód nemusíš nic zapojovat. Stačí pro pokus pouze přepnout pomocí DO (tlačítkem v pravo nahoře na jiný vstup HDMI a pak se koukni do Menu,že tam ta volba obrazového režimu bude.
Martiin (1)|4.5.2013 20:40
Zdravím, kúpil som P42GT50E. Všetko bolo v poriadku až kým nezačal hokej. Viditelné rušivé blikanie. Niečo ako tu:
Robí to iba pri bielej hokejovej ploche, pri inom obraze nie. Našiel som že je to vraj ABL ( automatic brightness limiting ).
Moja otázka: je to možné eliminovať /minimalizovať/ v nastavení?
Skúšal som všetky nastavenia /dynamické, normálne, profi/ - meniť IFC - bez zmeny.
Je to na vrátenie /reklamáciu/ alebo si budem musieť na to zvyknúť?
Nebyť tohoto blikanie som s telkou maxi spokojný.
mecano (17)|5.5.2013 21:00
Vyzkousel jsem na 65st50 Tomb Raidera i Uncharted3, oboji plynule, zadne zpozdovani, vse v GAME MODU. Stihl jsem i na ct sport HD hokej, zadne blikani...(byl u me kamarad, zkousel posouvat testovaci zidlicku a zhodnotil, ze na tri metry je to maly obraz, shodli jsme se, ze pro nejlepsi filmovy zazitek jsou max dva metry optimum (a vzhledem k tomu, ze ma obyvak 5 metru, hodla si tuto tv poridit na pudu, kde si udela filmovy gauc... :-)
abych jen nechvalil - kdyz je obrazovka uplne bila (coz se bezne nestava), tak obraz trochu syci. Protoze jsem testoval po nocich a v uplnem tichu, netusim, jestli je to slyset i pri normalnim zvukovem provozu...predpokladam, ze nikoliv (u filmu si rad davam docela volume - sousedi pode mnou udajne nic neslysi) :-)
Pavell007 (790)|5.5.2013 21:53
při normálním provozu to slyšet není, já to taky slyším jen v noci, když je ticho, vypnutej zvuk a jsem blízko obrazovky...
magulienko (9)|7.5.2013 14:43
tak ja to pocujem v noci na 3 metre, bohuzial ale bzuci
Pali38 (3)|8.5.2013 14:27
Spomínali ste tu klávesnicu Logitech K400. Chcel by som ju kúpiť, ale na zahraničných fórach som čítal, že pri ovládaní ST50 nefunguje na klávesnici touch pad. Je to pravda?
ace960 (394)|8.5.2013 14:39
Ja ju pouzivam na ovladanie PC, ktore je pripojene k TV cez HDMI. Cize neovladam nou TV. Inak s ST50 som rozchodil len drotovu klavesnicu a nerozchodil som ziadnu mys, co potvrdzuje to co pises.
8Paul (34)|9.5.2013 16:03
Taky k400 ovládám přímo PC, ne televizi.
Pali38 (3)|11.5.2013 17:47
Tak díky, dobre že som ju už nekúpil. PC mám v miestnosti priamo pod obývačkou, ST50 mám pripojenú cez wifi ale mám ani nie polovičnú rýchlosť netu oproti PC a niekedy mi nestíha HD videa na youtube. Asi to bude tou stenou, tak dúfam že sa to vyrieši keď to zapojím cez kábel.
hexxisek (74)|19.5.2013 19:08
Po spuštění tv a i při přepnutí AV vstupu na HDMI kde je zaponej PS3, se mi PS3 automaticky spouští, u toho přepnutí do AV vstupu by mi to vůbec nevadilo, ale při každém zapnutí tv je to opravdu hrozně otravné, mohl by mi někdo zkušenější poradit, jak to vypnout? nějak se k tomu nikde v nastavení tv nemohu dopracovat, díky
vivid.sk (11472)|19.5.2013 19:15
[QUOTE=hexxisek;457527], jak to vypnout?[/QUOTE]
skus vypnut HDMI CEC (Panasonic to nazyva Viera Link, v PS3 to najdes pod menom Control for HDMI). Prestanu sa ti zapinat vsak aj ostatne komponenty zapojene do TV, ak to vypnes aj v TV.
hexxisek (74)|20.5.2013 08:52
vivid.sk....no tak jsem to zkusil, vypadá to že dobrý, akorákt zase třeba tědka nefunguje ovládání PS3 pomocí ovladače od tv...což mi zase přišlo jako fajn při br filmech (play,pauza atd..) nešlo by to nějak nakombinovat? nemá někdo zkušenosti? jde mi opravdu jen o to Automatické zapínání aby se deaktivovalo...
EDIT: jinak jsem povypínal jenom co se týče Viera Linku v nastavení tv...v PS3 jsem na nastaveni nekoukal...
Čochtan2 (3)|21.5.2013 08:10
PANASONIC TX-P42GT50E - tak jsem pořídil, obraz skvělý, nastavení OK, hraju si s kalibrací obrazu, zatím vychytávám. Máte někdo změřenu spotřebu u této TV, ve vypnutém stavu mi to bere 22Wattů (!? ) - dle měřáku. Při provozu kolem 200Watt. Po 14 dnech normálního provozu ( včetně několika zápasů v hokeji ) + vypnutý stav přes den odběr 9 kWh. Někdy TV hřeje ( viz popis Nuňaček po poslední výměně ), někdy je TV zahřátá normálně ( zapnut Eco režim ). Díky za případné rady vlastníků této TV.
strom.strom (71)|21.5.2013 09:39
[QUOTE=Čochtan2;457690]ve vypnutém stavu mi to bere 22Wattů (!? ) - dle měřáku[/QUOTE]

Asi máš levný měřák. Ty moc neumí měřit nízký příkon.
THeBaNDiT (497)|21.5.2013 15:42
alebo mas zapnute Viera Link veci, alebo mas zapnute napajanie USB portu i pri telke v stand-by, alebo mas zapnuty nejaky casovac...

spravne ked telku vypnes do standby (teda dialkovym ovladanim), po nejakych 10-15 sekundach ma byt pocut v telke tuknutie a spotreba klesne pod 1W, ak dobre pamatam...
vivid.sk (11472)|21.5.2013 18:28
[QUOTE=hexxisek;457576]v PS3 jsem na nastaveni nekoukal... [/QUOTE]
Skus to v TV zapnut a vypnut len v PS3. Ale obavam sa, ze to nepomoze.

Zial protokol HDMI-CEC, ktory sa javi ako perfektny napad na zjednotenie ovladania vyrobkov, ma velmi zlu implementaciu napriec vyrobcami. Prave koli nemoznosti customizovat si dane ukony, pripadne detailnejsiu moznost nastavenia (napriklad povolit HDMI-CEC prikazy, ale az po manualnom zapnuti pristroja - to je prave to, co potrebujes). A vacsina vyrobkov ma moznost len HDMI-CEC: ON/OFF, co je absolutne nedostacujuce a kontraproduktivne. Aj ja som viac ocakaval od tejto fukncionality a po sklamani som to vo vsetkych pristrojoch vypol. Nahradi ju univerzalne DO.
hexxisek (74)|22.5.2013 09:02
vivid.sk: tak jsem to nakonec nějak poladil a funguje to prozatím dle mé představy. Jenom kdyby to někoho zajímalo, tak po vypnutí Control HDMI v PS3, to přestalo uplně komunikovat, to jsem nechtěl, ovladání na Panasonic ovladači mi při pouštění BR filmů vyhovuje více než na dualshocku, hlavně kvůli tomu že si stále nepamatuju co které tlačítko dělá :)). Takže zbývalo si pohrát stím nastavením v Panasonicu, tam jsem v Nastavení spojení deaktivoval Zapínání a Vypinání přes Viera link....stále se mi ale PS3 zapínal, ten problém byl někde jinde než ve Viera Linku, je tam další nastavení, které po zapnutí automaticky vyhledává nějaký signál, jsou tam 2 Možnosti, 1) že to postuně jede přes AV, HDMI1, HDMI2, HDMI3... a 2) TV...nastaveno tam bylo to první, na AV nic není tak to nejspíše přeskočilo rovnou na HDMI1, kde bylo PS3 a tím to automaticky zaplo...Osobně tomu nastavení moc nerozumím a nechápu o co tam jde, každopádně ted to funguje podle mé představy :D to je hlavní.
johan10 (22)|24.5.2013 20:58
Včera som pozeral servisné menu a nechtiac som zmenil nastavenia.Pri pokuse vrátiť všetko spať som sa nejako zamotal a trošku som to rozšteloval.Zdá sa mi,že obraz nieje taky,ako predtým.Mohly sa zmeniť nastavenia obrazu? Ak áno dá sa nastaviť default servisné menu,prípadne máte niekto povodné hodnoty v servisnom menu.Továrenské nastavenie som skúšal.Dík za info.
strapping (72)|31.5.2013 18:27
[QUOTE=strapping;452074]Tak příčina problému objevena a odstraněna.

Vypínač na přepěťovém prodlužováku je dosti citlivý a dochází k jeho vypnutí již po lehkém stisku.

Prodlužovák byl totiž otočen z části vypínačem směrem k zemi a docházelo tak k jeho občasnímu nechtěnému vypnutí/zanutí.

Každopádně TV nedrží ani chviličku žádný proud.

Satelitní příjímač který mám připojen na stejném prodlužováku toto nepatrné vypnutí a následní zapnutí vůbec nezaznamenal a zůstal stále zapnut.
Jen u TV docházelo k restartu.

Takže jsem rád, že to byla jen takováto prkotina.[/QUOTE]

Tak to nakonec prodlužovákem nebylo. TV se restartovala i s jiným.

Nechal jsem tedy u Datartu reklamovat a odvezli si ji.
Po 14dnech v servise my ji přivezli a TV už opět funguje jak má.

Pokud by se to někomu také stalo, tak závada byla v nějakém A boardu (zřejmě základní deska) která byla vyměněna v rámci záruky.

Odesláno z mého Sony Xperia Z.
hafush (169)|31.5.2013 18:55
Nemáte někdo zkušenost s programováním universálního dálkového ovladače na STčko ? Jde mi o to,jestli někdo neznáte kód sady příkazů,který Panasonic u ST řady používá. Já použil 0054 a zdá se mi,že ne vše funguje (např. Křížový ovladač s potvrzovacím středem.) Díky za reakce.
AustinRover (13)|31.5.2013 21:44
Vrátil bych se k mému příspěvku z února - naše TX-P42GT50E je doma už přes 3 měsíce, a musím zkonstatovat, že funguje skvěle,
vše je tak jak má, nic nebliká, nepíská, barvy super, i hokej, černá je černá, nemohu si na nic stěžovat.
Snad jen načítání satelitu trvá asi 3 sec. což z dřívějšího nastavení neznám, ale zvykl jsme si.
Jsme i po 3 měsících uneseni z kvality obrazu a koupil bych jí zas. Vynikající dálkové ovládání, hnatem poznáte co je co.
Obrazovka - žádná vypálená loga, žádná ze zde uváděných možných závad se neprojevila.
Kupovali jsme přes eshop Softcom, spokojenost, i bylo možno vést diskusi o ceně, vstřícný přístup.
pjort (6)|11.6.2013 11:43
Ahojte, po všetkých zvažovaniach a tápaní som dnes objednal nový panasonic p55st50e. Uz sa ho neviem dočkať. Chcem k nemu ešte dokúpiť držiak na stenu. V návode k TV je uvedená vzdialenosť skrutiek 500x300. Nemám s tým vôbec žiadne skúsenosti, a tak som len na internete našiel pár univerzálnych držiakov. Tie majú však štandardné VESA rozmery, ale bohužiaľ tento medzi nimi nie je. Tie lacné univerzálne držiaky - oni sa dajú nastaviť na akýkoľvek rozmer v tolerancii? alebo?

Viete mi niekto odporučiť konkrétny držiak, ktorý bude kompatibilný? Stačí mi statický, žiadne nakláňanie ani otáčanie. Skôr aby bol TV čo možno najviac pricapený o stenu. A niečo lacnejšie :)

Zatiaľ mám vyhliadnutý:
STELL SHO 1021B ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste])
STELL SHO 2021 SLIM (fixný držiak) ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste])

Ďakujem za akúkoľvek odpoveď
prsut (10)|17.6.2013 22:40
pre GT, VT je k dispozicii novy FW 1628.
hafush (169)|18.6.2013 00:17
Píšou,co je v něm nové?
Jestli se na něj mám těšit i na ST.
THeBaNDiT (497)|18.6.2013 00:26
ja som po niektorych vyjadreniach uz trochu paranoidny, a totiz som sa docital, ze pokial sa nejedna o najnovsiu radu, tak ze vraj vysledkom noveho FW moze byt okrem nejakej tej novej funkcie (aby sa nepovedalo) aj znizenie kvality obrazu, aby clovek podvedome chcel kupit novu radu, ked jeho sused s novou telkou ma viditelne krajsi obraz... (resp. nove telky v obchode)

Biznis je biznis, vobec by som sa necudoval, keby to takto aj v skutocnosti bolo...
prsut (10)|18.6.2013 07:36
jediny oficialny popis je vylepsenie EPG.

Instalacia bola len cez USB, trva cca 5 minut, kanaly ani ine nastavenie sa nezmenilo.

podla http://www.avmagazine.it/forum/108-disc-ufficiali-plasma-full-hd/214688-panasonic-viera-serie-gt50-42-quot-50-quot/page77
su upravy tykajuce sa 50Hz chyby, vylepsena uroven ciernej v pro1/2 (kino mody) a lepsi motion handling pri 24Hz.
Subjektivne sa mi zda ze cierna je cernejsia, ale premeram to az o nejaky tyzden, ked budem doma sam. Ostatne body neviem posudit, kedze s mojim Oppo103 nenachadzam pri spravnom nastaveni (spears & munsil) problem.

Povodne hodnoty ciernej boli pre THX 0.018 a pre kino (pro1/pro2) 0.042cd/m2.

Perlicka - ak by niekto chcel zmenit pro1/2 na isf-den, isf-noc, staci do zamku zadat kod "i196". i znamena stlacit tl. "Info". Zmenia sa len nazvy, nic ine.
prsut (10)|19.6.2013 20:55
Takze placebo efekt. Dnes som premeral uroven ciernej. Ziadna zmena.
Plutotype (717)|19.6.2013 21:29
@prsut

Vieš prosím subjektívne potvrdiť, čo firmwarom teraz vylepšil? 50Hz bug asi nie..A 50-ková séria mala nejaké chyby pri 24p? Veď ju vychvaľovali minulý rok ako referenciu...:-)
prsut (10)|20.6.2013 07:22
Priznam sa, netusim, co vylepsili. Pred instalaciou som nasiel jediny feedback na horeuvedenom talianskom fore. Jedine, co zaujima mna, je uroven ciernej. Po dvoch LED Samsungu nevidim ja osobne problem s 50Hz a s 24p tiez nie. Vsetko prehravam cez Oppo103 vratane disku s .mkv, kedze TV nevie zobrazit adresarovu strukturu...

@plutotype, kalibroval si THX cez SM ? Nechcem sa pytat ako na to, to viem. Na mojom TV potrebujem zvysit R Drive, ale vsetky RGB su uz na max (FF default), takze jedine ostava znizit G, tym ale znizim kontrast...
Erik Masters (121)|20.6.2013 08:15
[QUOTE=prsut;460538]Takze placebo efekt. Dnes som premeral uroven ciernej. Ziadna zmena.[/QUOTE]

Panasonic vydava novy fw len zriedkavo a takmer vzdy vylepsuje len prkotiny.
Cakat zlepsenie ciernej je riadne naivne.
Plutotype (717)|21.6.2013 00:59
@prsut
Poslal som ti pm.
Erik Masters (121)|21.6.2013 14:55
Az 4 updaty pre 2012 radu,najnovsie vylepsenia pre EPG.
Ale tak pekne od nich ze o takomto case este spravia nieco pre predoslu radu.

http://panasonic.jp/support/global/cs/tv/download/fw/europe/down_eu12.html
hafush (169)|23.6.2013 09:29
Mě jen zaráží,že nelze aktualizovat automaticky přes menu TV.
Mě to hlásí,že 1.263 je nejnovější.
watt (68)|23.6.2013 14:07
tak mam za sebou kalibraciu vt 50 uhl 55. chcem este aj takto podakovat PLUTOTYPE ktory ju kalibroval .vrelo doporucujem majitelom VT50 . pekny den
ace960 (394)|23.6.2013 20:21
[QUOTE=hafush;460775]Mě jen zaráží,že nelze aktualizovat automaticky přes menu TV.
Mě to hlásí,že 1.263 je nejnovější.[/QUOTE]

Ja mam vypnute vsetky automaticke aktualizacie a kontroly aby bola v standby spotreba dole a tak som mal firmware 1.261. Manualna kontrola cez TV menu hlasi, ze 1.261 je najnovsia. Tak neviem, ci uz 50-ky odstrihli od podpory alebo je to nejaka (docasna) chyba ale aspon existujuce novsie FW ako mame v TV by to cez menu mohlo najst. Kazdopadne manualny update na 1.265 zbehol OK.
hafush (169)|23.6.2013 21:55
Ten update je oficial i pro nase modely 50E. Jen zrejme kvuli vytizenosti serveru ji bodou rozesilat postupně. Já rozhodně zítra budu aktualizovat manuálně též.
knedlikator (22)|24.6.2013 15:45
[QUOTE=watt;460787]tak mam za sebou kalibraciu vt 50 uhl 55. chcem este aj takto podakovat PLUTOTYPE ktory ju kalibroval .vrelo doporucujem majitelom VT50 . pekny den[/QUOTE]

chlapi toto presne potrebujem... nemohli by ste sem rovno hodit cisla? Urcite by to ocenili viaceri.
watt (68)|24.6.2013 17:25
tie cisla su ti na nic. kazdy panel je iny
hafush (169)|24.6.2013 19:50
Chtelo by to nekoho z Prahy,kterej to umi za rozumny peniz
mira40 (29)|24.6.2013 22:57
hafush- PLUTOTYPE je z Prahy a dělá kalibraci,tak mu napiš.
strapping (72)|25.6.2013 07:32
Nahrál jsem nový firmware 1265 do ST50. Píšou že je nějaké vylepšené EPG, ale ničeho jsem si nevšiml. Nevíte někdo o co konkrétně by mělo jít?

Odesláno z mého Sony Xperia Z pomocí tapatalk.
hafush (169)|25.6.2013 07:48
Taky jsem si žádných změn nikde nevšiml.
Edguy11 (8)|21.7.2013 08:44
Jsem novým majitelem telky Panasonic 65ST50E,koupil jsem jí přes Mall za 34 tisíc.....má brilantní obraz,je absolutně tichá,pro nerozhodné všem doporučuji.Vybíral jsem jí asi dva měsíce a myslím si že jsem se rozhodnul dobře.Doma mám plazmu panasonic 8 let starou 42PV60E která jde taky pořád velice slušně,kterou jsem si dal do ložnice.Měl bych takový malí dotaz potřeboval bych se dostat do servisního menu,poněvadž jí zahořuji a rád bych se podíval kolik mám za sebou zahořovacích hodin......
Erik Masters (121)|21.7.2013 16:47
Tak 65ST50 je teraz jednoznacne najlepsia kupa,ta cena je brutalna za 65"a za ST60 sa tolko neoplati priplatit ani nahodou kedze je to takmer nulovy upgrade.
Cierna lepsia ako akykolvek 2012 model okrem 65VT50 ktory by mal byt rovnaky.
+o dost nizsi input lag ako ST60,lepsi ovladac,zvuk.
a ziadne prehistoricke ventilatory ako u VT50/60+nizsia spotreba/vaha.
Drake89 (293)|21.7.2013 21:48
[QUOTE=Erik Masters;462607]Tak 65ST50 je teraz jednoznacne najlepsia kupa,.........lepsi ovladac,zvuk[/QUOTE]
V cem je jiny ovladac u ST50 a ST60.. (mam ST30 a ted ty novy modely jsem moc nesledoval..)
a vetsi inpug lag u ST60 me prave mrzi, chtel jsem ji po novem roce poridit, obcas hraji na Xboxu a mel bych strach, jestli by to bylo ok..

Za ty prachy jste mi nasadili brouka do hlavy... :)
KamilZ (10277)|21.7.2013 21:52
Edguy11: máš to v tomhle vlákně, např. od #1516 .....