Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Evolve Infinity

killerman27 (871)|3.7.2013 00:00
a chybet bude dal, to je do nebe volajici zapojovat fullhd prehravac pres scart ke stare CRT televizi, to byly defacto vyhozeny penize :-)

PS: doufam ze mas aspon nastaveny vystup na PAL a ne na 1080P
ufak (12)|3.7.2013 07:29
[QUOTE=killerman27;461398]a chybet bude dal, to je do nebe volajici zapojovat fullhd prehravac pres scart ke stare CRT televizi, to byly defacto vyhozeny penize :-)

PS: doufam ze mas aspon nastaveny vystup na PAL a ne na 1080P[/QUOTE]

Vyhozený peníze úplně ne - až odejde ta stará, tak můžu použít tohle centrum na nové :) a když tohle centrum má výstup video na staré televize, tak by to měl umět, je teda fakt, že doplňky už nemusí dobře zobrazovat. Jj nastaveno mám PAL, vyzkoušeno vše.
jirkapoky (1)|10.7.2013 09:28
Máte někdo novou firmware aktualizaci zkušenosti

Odesláno z mého LT26i pomocí Tapatalk 2
keko01 (57)|11.7.2013 12:45
Inak, uz dva dni mi MMC blbne a vypisuje taku chybu ze HDMI key not found. Shut down HDMI a vypne obraz.. pomoze bud vratenie sa do menu (z filmu), kedy hdmi refresneh, alebo restart.

Nestalo sa to niekomu? Nestihol som skusit novy fmw, ale v popise je iba ze youtube fix a kedze youtube nepouzivam, nejak som to neriesil
mia (103)|15.7.2013 23:33
Určitě jste zaznamenali, že se objevila nová verze FW. Dneska jsem si ji nainstaloval a trochu otestoval. Jedna dost potěšující změna oproti 9739 je v přepínání TV kanálů šipkama - neskáčou tam rádia, za což mají číňani velké plus. Stabilita se mi zdá plusmínus stejná jako u předchozího FW, přehrává i starší DivX3, síť se o kapku zrychlila, nezkoušel jsem nahrávání, nebyl čas. Ale budu testovat a pokud to bude OK, tak přistoupím opět k úpravám a vydám novou verzi s mos a xLiveCZ. Počítám tak do konce července by se mi to mohlo povést :-)
slatored (292)|17.7.2013 11:36
Jsi fakt borec MIO
mia (103)|18.7.2013 23:54
Zdar všem. Po čtyřech hodinách u kompu můžu říct, že mám evolvácký firmware nachystaný pro zakomponování mos a xLiveCZ. Tudíž finální verze byste se mohli dočkat ​(snad​) v neděli večer. Pokud se mi zítra povede do toho zadrátovat ten zbytek, tak to o víkendu testnu a pokud to nebude blbnout, tak to zpřístupním. Tak mi držte palce :-)
DRackG (37)|19.7.2013 00:06
Ahojte po dlhsej dobe. Dnes sa mi evolveo same vyplo z nicoho nic. Predpokladam teplota vysoka. Ma niekto vnutri 3.5 disk?

Add keko1 reinstalni fw tymto novym od mia a mas to. :P a mia drzime palce.. si borec.. a s tym prichadza dalsie pivo ;)

Dikes za upgrade.. idem si nacitat xo dokaze ten mos lebo to vobec neviem..

Pekny den
mia (103)|21.7.2013 21:21
Přátelé, nahrál jsem nový firmware: https://webshare.cz/file/7284k55Va3/infinity-mos-xlivecz-mia-10439-zip
Změny jsou jako obvykle v přiloženém textovém souboru. Nový FW má nepříjemnou chybu, která se však dá eliminovat "správným" používáním. Na odstranění pracuju, ale nevím jestli se mi to povede.

Postup vyvolání chyby:

Zapnout DTV, přepnout na jakýkoliv program, nastavit pomocí EPG nebo Nahrávání podle plánu nějakou nahrávku. Vypnout celý přístroj tlačítkem na DO.
V určeném čase se Infinity probudí, přepne se na program a začne nahrávat daný program.
V průběhu nahrávání přepnout do Správce souborů a pustit si nějaký film. Jakmile má Infinity ukončit nahrávání, zobrazí asi na vteřinu symbol ukončení nahrávky (červený čtvereček v levém horním rohu) a potom už jen černá obrazovka a Infinity přestane reagovat na cokoliv. Pomůže jen podržet vypínací tlačítko, dokud se Infinity nevypne. Po opětovném zapnutí je obvykle nahrávka v pořádku. Pokud Infinity skončí v černé obrazovce, dá se do něj dostat přes Telnet, přijímá i povely z DO (dioda na čelním panelu bliká), ale to je tak asi vše.
Pokud v průběhu nahrávání jen přepnu na jiný kanál a sleduju jiný program v TV, pak se zobrazí před koncem nahrávky dotaz, jestli má být Infinity vypnuto. Pokud uživatel akci stornuje, pak se jen ukončí nahrávka a Infinity běží dál. Jinak se vypne.
Z toho plyne, nesledovat film pokud běží nahrávání, anebo se včas přepnout do TV ještě než se nahrávka ukončí.

Minulý FW se takto nechoval, dělá to originální i upravený FW, chyba bude podle mě někde ve vypínacím skriptu nebo přímo v aplikaci DvdPlayer (což by bylo horší). Chyba nenastane, pokud Infinity předtím nebylo vypnuté, to znamená, že pokud zařízení běží 24/7, můžete si klidně při nahrávání sledovat filmy. Zkoušel jsem to 3x po sobě nasimulovat z běžícího zařízení (bez problémů zahájení i ukončení nahrávky) a 3x po sobě ze standby (pokaždé skončilo v černé obrazovce, ale nahrávka byla v pořádku).

Kromě této chyby jsem žádnou další fatální nenašel (což ale neznamená že tam nejsou, urřitě jsou, jen je najít :-D ). Takže bych vás poprosil o report, pokud tam něco bude blbnout...

Ať vám to slouží :-)
DRackG (37)|22.7.2013 07:41
[QUOTE=mia;462618] Takže bych vás poprosil o report, pokud tam něco bude blbnout... Ať vám to slouží :-)[/QUOTE]

Mia velike dikes.. testnem nasledujuci vikend a dam vediet...

este raz sa vas ale chalosi opytam ci mate vnutri 3,5" disk niekto lebo mne sa to zda ze je vnutri teplo a potom to obcas reaguje velmi pomaly hlavne pri operaciach naorcnych na tok dat (kopriovanie, pozeranie FULL HD viflmu ) a niekedy aj musim rozny trick pouzit ked pauznem film.. a idem ho odpauzovat tak nejde ale ked dam pretacanie a hned na to play tak to ide ;)

ako ziadny big deal.. ale ked to vyriesi vnutri 2,5" disk lebo tam bude miesto na prechod vzduchu lepsi tak to radsej vymenim lebo aj zivnotnost disku je vacsia s nizsopu teplotou si myslim.

dikes
mia (103)|22.7.2013 08:12
Mám vevnitř 3,5" disk Western 640GB a žádné problémy se zadrháváním jsem nezaznamenal. Teplo vevnitř asi je, protože občas jde od větráčku i horký vzduch a zvednou se mu otáčky. Ale neseká se to. Ten 2,5" disk bych zkusil, ty se hřejou podstatně míň. Ale hlavně bych zkusil projet ten co tam máš, udělat kontrolu disku s testem na vadné sektory, protože na nich se to může zadrhávat. Zkus ten disk vymontovat, připojit jinam a otestovat ho, a třeba i programem Crystal Disk Info, jestli nemá nějaké chyby ve SMART.
mia (103)|22.7.2013 22:26
Tak a report si dávám já sám sobě... Stručně řečeno - je to shit, 2x mi to dnes bez příčiny spadlo do černé obrazovky, jednou to zatuhlo natvrdo v zelené obrazovce. Pokud to zčerná, tak se neodpojí síť, Samba i Telnet běží, akorát to přestane zobrazovat a reagovat na povely DO. Zakousne se aplikace DvdPlayer. Pokud to skončí zelenou obrazovkou, je to tuhé kompletně. Tímto posílám Číňana, kterej to kompiloval, do horoucích prdelí, aby se naučil programovat a hlavně si to po sobě otestovat. A firmu Evolve aka Abacus za ním i s jejich proslavenou uživatelskou nepodporou. Ani mi neodpověděli na mail s dotazem, který jsem jim posílal někdy v květnu. Doufám že to tady někdo od nich čte... Stručně řečeno - dodělám verzi 9739 a na 10439 prdím. Howgh!
mia (103)|23.7.2013 10:27
Novej FW se na evolvím FTP dlouho neohřál, už je v čoudu...
DRackG (37)|23.7.2013 10:36
no ani sa ti nedivim... ja to tym padom ani nejdem testovat.. kazodpadne dikes moc za cas ktory nad tym travis...

Chcem sa spytat ci sa da nieco rozbit s dizajnom tych menu atd.... lebo naprklad ked mas zobrazenie list tak obrazovka je siroka jak svet ale zobrazuje len polovicu nazvu a potom musis cakat kym sa preroluje cely...
mia (103)|23.7.2013 10:47
[QUOTE]Chcem sa spytat ci sa da nieco rozbit s dizajnom tych menu atd....[/QUOTE]
V čem to dělá, ve správci souborů? Mohl bych zkusit jiný font, ale je otázka nakolik by to ovlivnilo ostatní aplikace. Všeobecně platí - pokud je něco v RSS skriptu, tak s tím něco dělat můžu, pokud je něco "zadrátovanýho" v aplikaci DvdPlayer, tak s tím neudělám nic.
DRackG (37)|23.7.2013 10:53
jj.. v spracovi suborov. normlane ked idem z HDD a potom mam ze filmy a tam mam napr takyto cely nazov..

Back_To_The_Future_III(3).1990.1080P.Blu-Ray.DMA.x264

zobrazi len Back_To_The_Future_III(3)..... a potom neviem ked idem hladat titulky ze ktory to mam vlastne rip :)) ale mozem ti to doma odfotit aj ;)

dikes za ochotu.
keko01 (57)|23.7.2013 13:45
mia, aj za mna dakujem, aj ked tento novy som ani nestihol vyskusat..
kraft7 (20)|25.7.2013 16:54
tak ja som ten tvoj posledny firmware nahodil a zatial ziadny problem. Mozno je to aj tym ze mam len Infinity :)
mia (103)|25.7.2013 17:49
[QUOTE=kraft7;462930]tak ja som ten tvoj posledny firmware nahodil a zatial ziadny problem. Mozno je to aj tym ze mam len Infinity :)[/QUOTE]
no pokud tam nemáš televizní tuner, tak by žádné zátuhy nastat neměly. Bordel dělá pouze nahrávání z DTV (plus další věci okolo DTV).
mia (103)|14.8.2013 15:43
Pokud by měl někdo zájem o rychlejší setřídění TV kanálů, je na to prográmek RTD Channel Editor. Ke stažení tady: http://coolsoft.altervista.org/en/rtdchanneleditor (úplně dole je link na stažení).
Z přehrávače je potřeba po naladění vykopírovat soubor /data/dvdplayer/dtv_channel.txt, natáhnout do programu, provést potřebné změny, uložit a nakopírovat zpět na místo původního souboru. Potom restartovat přehrávač a je to. Soubor jde vykopírovat přes Telnet postupem:
"cp /data/dvdplayer/dtv_channel.txt /tmp/usbmounts/sda1/"
uloží se na vnitřní disk přehrávače, odtud ho můžeme kamkoliv zkopírovat a editovat. Pak ho uložíme na stejné místo a provedeme v Telnetu příkaz:
"cp -a /tmp/usbmounts/sda1/dtv_channels.txt /data/dvdplayer/"

Podle mě je to rychlejší cesta než při každé změně mačkat 0000 na DO :-)
milanides (63)|17.8.2013 18:43
Prietelia, mam taky problem: v zakladnom rozhrani, kde su ikony Spravca suborov, Filmy, Hudba atd. su niektore ikony modre (teda funkcne) a niektore zosednute, neaktivne, v mojom pripade Filmy, Hudba a Fotografie. Na disku mam filmy, fotky aj hudbu, ale dostanem sa k nim iba cez Spravcu suborov, cize cez priecinky, ktore som sam vytvoril. Nemalo by sa dat napriklad k filmom dostat cez ikonu Filmy? Co robim zle?
A este mam jednu otazku:
ked surfujem cez Android, natukam stranku a dam ju otvorit, tak mi vzdy spadne prehliadac a stranku mi zatvori. Je to chyba firmware? V podpore Evolveo je vo ftp odkaz na novy firmware z jula 2013, ale je prazdny.
Mam Evolve Infinity.
EDIT: dnes som nahral firmware od Mia (dakujem), ale zial nepomohlo. Stranky otvorene v Androide padaju dalej.
Vstavany webovy prehliadac je nepouzitelny (prednastavene stranky, nemozne zadat vlastnu adresu), Android nevie narabat s Operou ani s Firefoxom, nezvlada Winamp, nepodporuje m3u, neda sa spustit nijaky audio stream (internetove radio).
Na nejaky Fakebook sa mozem vy..kaslat.
mia (103)|18.8.2013 14:37
Šedé ikony Filmy, Hudba a Fotky znamenají, že není zapnuto skenování vnitřního disku. Dá se zapnout v Nastavení, nedoporučuju zapínat, jelikož se poněkud snižuje stabilita a prodlužuje reakční doba Infinity. Ale pokud si to zapneš, provede se proskenování disku a vyhledání uvedených mediálních souborů, ze kterých se pak vytvoří databáze. Trvá to delší dobu (podle toho kolik toho je na disku) a zabere to nějaké další místo (řádově desítky megabajtů). Dost často se mi stávalo, že Infinity některé soubory úplně ignorovalo, byly na disku, ale do databáze se nezařadily.

Android jsem zavrhnul hned ze začátku, takže vůbec netuším, kde by mohl být problém. Sehnal jsem si do toho Angry Birds, chvilku si zahrál a pak jsem ho nadobro vypnul.

Vestavěný webový prohlížeč je poměrně použitelný, chce to externí klávesnici a myš. Přednastavené webstránky jsou pro srandu králíkům, ovšem pokud stiskneš na DO klávesu MENU, tak vyskočí nahoře menu s adresním řádkem, kde si můžeš zadat adresu jakou chceš.
milanides (63)|18.8.2013 15:18
[QUOTE=cenycz;461333]Výchozí Re: Evolve Infinity

Internetove radio se mi podarilo spoustit i bez nutnosti shoutcastu...[/QUOTE]

Srdecna vdaka, streamy bezia a o to mi prave islo ;-)
Neviete niekto ako zabranit tomu, ze sa pri prehliadani fotiek vzdy spusti prezentacia?
Apropo, dakujem mia, pochopil som, scan nezapinam. A za MENU mas u mna pivo ;-)
slatored (292)|20.8.2013 09:19
Když jsem měl HDD v Infinity naformátovaný na NTFS, tak jsem ho našel v Total Commanderu přes USB 3.0, nyní jsem koupil nový HDD, naformátoval na EXT3 a už ho v PC nevidím. Co dělám pls špatně? jj
golfLC (1941)|20.8.2013 10:43
[QUOTE=slatored;464732]Když jsem měl HDD v Infinity naformátovaný na NTFS, tak jsem ho našel v Total Commanderu přes USB 3.0, nyní jsem koupil nový HDD, naformátoval na EXT3 a už ho v PC nevidím. Co dělám pls špatně? jj[/QUOTE]

čítaj tu http://cs.wikipedia.org/wiki/Ext3 a máš tam v podstate asi aj odpoveď8-)
mia (103)|20.8.2013 12:06
Windows nevidí EXT3, je to linuxový filesystém. Bylo by potřeba doinstalovat doplněk do Total Commanderu a pak bys mohl vidět EXT3 i ve Windows. Ale z hlediska univerzálnosti je lepší naformátovat na NTFS a nemusíš nikde nic doinstalovávat :-)
slatored (292)|20.8.2013 12:13
[QUOTE=mia;464742]Windows nevidí EXT3, je to linuxový filesystém. Bylo by potřeba doinstalovat doplněk do Total Commanderu a pak bys mohl vidět EXT3 i ve Windows. Ale z hlediska univerzálnosti je lepší naformátovat na NTFS a nemusíš nikde nic doinstalovávat :-)[/QUOTE]

Díky za odpovědi!
Někde výše jsem četl, že je lepší HDD v EVOLVE naformátovat na EXT3,
tak jsem to udělal, ale asi to tedy vrátím zase na NTFS.
Takže: dá se EXT3 přeformátovat na NTFS, aniž bych ztratil už nahrané soubory?
( Už to kopíruji 2 dny )

jj
mia (103)|20.8.2013 12:46
Pokud vím, tak nedá. Dá se překonvertovat FAT32 na NTFS, na to mají Windows příkaz, ale EXT3 na NTFS ve Windows nejde. Možná v Linuxu, ale nejsem si jistý. Spolehlivější to bude vykopírovat, naformátovat a nahrnout zpátky.
kraft7 (20)|21.8.2013 15:17
Nemate niekto problem s nastavenim hodin? Ked som to mal na auto, stale mi ukazovalo o 2h menej. Tak som nastavil casove pasmo +2h, zapnem na druhy den a zas som mal menej o 2h.
Nastavim CP +4h a na druhy den zas to iste. Tak zas do nastavenia, dam +6h a co myslite, ze som tam na druhy den mal? Zase o dve hodiny menej :(
Tak som sa uz na to vykaslal.
Netusi niekto, preco mi to nechce zobrazovat spravny cas??
mia (103)|21.8.2013 23:14
Čas mi chodí bez problémů, mám nastaveno pásmo GMT+2 a synchronizaci s ČT1.

nj, ale ty asi nebudeš mít DVB-T, že?
kraft7 (20)|22.8.2013 07:54
Nie, nemam DVB-T......len obycajne Infinity.
Zacalo to zhruba 2 mesiace dozadu, predtym nebol problem
milanides (63)|2.9.2013 21:25
[QUOTE=kraft7;464866]Zacalo to zhruba 2 mesiace dozadu, predtym nebol problem... [/QUOTE]
Mam ten isty problem, AUTO nepomaha, zacalo to s poslednym firmwarom. A nech.
Mala perlicka o tom co dokaze Infinity:
stiahol som nejaky film .avi a zistil som ze ho nevie prehrat ziadny prehravac (WMP, DIVX player, VLC, Quick time), je kodovany kodekom DX 50, tak som stiahol 2 subory kodekov, neslo ani tak. Nakoniec ho prehral po nainstalovani CCCP (combined community codeck pack) obycajny Media player classic.
Pointa:
po 2 hodinach trapenia ma napadlo ho hodit priamo do Infinity na disk a prehrat...a hadajte co :-D Infinity rulezzz!
DRackG (37)|4.9.2013 23:46
1. no a presne toto sa mi nechce riesit.. sice mam infnity s dvbt ale nezapojene.. rozmyslam ze vyberem ten modul nech to tam nezavadza.. a ked dam ze automatic tak nic.. stale tam mam nieco 2010 rok a cas uplne sprdele..

2. druhy problem som dnes nasiel ze mi nejde vobec nic v xlive ani ziadny browser ze vraj nema conect.. a pri tom na transsmition sa dostanem aj stahuje. .tak nechapem..

3. ak som spravne pochopil tak 4.1 alebo 5.1 zvuk sa tlaci cez optiku a hdmi? lebo mam starsie Altec lansing a su v poho k pc-cku ale nemam taku zvukovku co by mi dodala z optiky 4.1 zvuk.. nejaky napad? okrem 100euroveho hdmi na 5.1 menica?
http://www.google.de/imgres?imgurl=http://site.allaboutadapters.com/webgraph/AU-HDMICP-Profile.gif&imgrefurl=http://www.allaboutadapters.com/hddodtsdihdo.html&h=314&w=400&sz=54&tbnid=JlVIzyOeimDGZM:&tbnh=85&tbnw=108&prev=/search%3Fq%3Dhdmi%2Bto%2B5.1%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=hdmi+to+5.1&usg=__hDnxNCMB37A4DWI3CybdEvSIP6Y=&docid=r2-suyiTC2EhJM&sa=X&ei=OqcnUo69BomUhQf864DADw&ved=0CDEQ9QEwAQ&dur=11

resp
http://www.google.de/imgres?q=5.1+Dolby+Audio+Gear+Digital+Sound+Decode&sa=X&biw=1440&bih=787&tbm=isch&tbnid=1BJgxycze3HplM:&imgrefurl=http://www.shopclues.com/5.1-audio-gear-digital-sound-decoder.digital-to-analog-converter-dolby-xbox.html&docid=h95vzVYWPVyCWM&imgurl=http://cdn.shopclues.com/images/detailed/244/zx_1357317482.jpg&w=600&h=600&ei=EqknUs2FLoSthQeBxIG4Dw&zoom=1&iact=hc&vpx=12&vpy=392&dur=412&hovh=222&hovw=222&tx=74&ty=149&page=1&tbnh=137&tbnw=130&start=0&ndsp=34&ved=1t:429,r:9,s:0,i:111

ma napada ci tam niekde neteci cisty signal ze by som si napajkoval 2 stero jacky samice a basta :)))

dikes moc..

BTW: prehrievanie som zatial vyriesil tak ze som dal vyssie sroby aby isiel vzduch dovnutra... vid obrazok


[QUOTE=mia;464855]Čas mi chodí bez problémů, mám nastaveno pásmo GMT+2 a synchronizaci s ČT1.

nj, ale ty asi nebudeš mít DVB-T, že?[/QUOTE]
2013-09-04 23.27.35.jpg
keko01 (57)|5.9.2013 15:08
Drack add3: 4.1 aj 5.1 su aj pri optike, resp. HDMI kodovane do stereo signalu a zariadenie ich potom dekoduje. 5 kanalov nikde nenajdes, takze tvoje koncove zariadenie musi vediet zo signalu dekodovat (ci uz Dolby Digital, alebo DTS). Preto stoji 100 eur :) Ale za tu cenu uz to asi lepsie poriesi novy reciever, nie? :)
hafca (211)|6.9.2013 12:05
DRackG
Na EVOLVEO Infinity TwinCorder HD mám čas synchronizován správně. Mám to na CT1 a +2 hodiny a xLive jde taky normálně. Stereo zvuk z něj leze ze dvou cinchů (bílý-červený). Zvuk přes optiku nebo digitál (oranžový cinch) když koncové zařízení neumí víc než stereo, tak si z toho vybere jen to stereo.
cenycz (11)|11.9.2013 11:02
To DRackG:
1) pokud mas povoleny telnet, nefungovalo by nastaveni casu rucne?
2) hledal bych chybu v nastaveni site. Mam pocit ze updaty jsou na adrese xtr-updats.wencas.cz zkus jestli se ti spoji telnet na port 80, nebo co ti vrati traceroute

Ceny
mia (103)|11.9.2013 12:13
Ad nastavení času - zkus si v Moservices nainstalovat modul Remote Date and Time, samozřejmě potom nakonfigurovat časové pásmo přímo v nastavení toho modulu.
DRackG (37)|11.9.2013 12:23
ok vdaka za rady.. skusim nastudovat moservices a aj ako sa pouziva telnet.. lebo bez toho sa tu zrejme nezaobidem.

dakujem

d.
cenycz (11)|11.9.2013 19:12
Tak zmena datumu funguje # date --set="2013-09-11 16:00:00"
Jen sem nenasel traceroute ani telnet na zkousku spojeni, ale muzes zkusit wget

Ceny
DRackG (37)|12.9.2013 13:24
nerozumiem reci Vasho kmena :P ale ze vobec.. neni som az tak IT programator..

ale co mna napadlo dalsie je ze preco nema evolveo nejaku kombikovu baterku na pamatanie nastavenia. vyzna sa niekto tak ze by sme vedeli pamati ROM dodat z CR2032 napriklad napatie pre udrzanie pamati nastaveni?

dikes drackes
mia (103)|12.9.2013 15:09
Je vidět že opravdu nemluvíš řečí našeho kmene... jak bys chtěl zálohovat nezapisovatelnou paměť baterkou a hlavně proč? Pokud jde o nastavení času, to se bere (asi) z RTC obvodu, který si ukládá svoje data do CMOS paměti. Ta může být zálohovaná baterkou a asi taky je. Nejsem si až tak na 100% jistý, ale Evolve Blade baterku má, pod DVB tunerem a myslím že Infinity ji tam bude mít taky. Doma se kouknu.
Jinak Infinity si svoje nastavení (TV kanály, filtry pro menu...) ukládá do NAND paměti, konkrétně do složky /data, kde zůstávají i po vypnutí, dokud neflashneš nový firmware. NAND baterku nepotřebuje.
Pokud nepoužíváš tuner, tak se asi s nastavením času nedomluvíš, protože aplikace DvdPlayer jako jednu z věcí zjišťuje čas přes naladěnou stanici. Tohle nezměním. Jedině snad že bych zkusil v config.dat zakázat podporu DTV. Ale lepší bude, když si zapneš v Moservices ten patch Remote date&time. Ten si zjišťuje čas po internetu z časových serverů.
Co se týká toho, že se Infinity nechce spojit s update serverem xLiveCZ, zkus zkontrolovat nastavení sítě, jestli je nastavená výchozí brána a DNS. Kdyžtak znovu načíst nastavení sítě. Připoj se k Infinity přes Telnet a zkus zadat příkaz "ping www.seznam.cz" (nebo jiný server), pokud ho korektně přeloží a vrátí nějakou odezvu, tak máš síť nastavenou dobře.
DRackG (37)|12.9.2013 17:20
aaaa.. dikes za info.. mas pravdu.. konecne som nasiel modely moservices :) haha.. a postupne doladim podla vasich rad.

@:cenyz dikes za vsetky rady ;)

chalosi..vazne.. mate u ma pivo ;)
hafca (211)|17.9.2013 21:03
Musel jsem přejít na W7 a problém je na světě. Z PC se do Infinity přes síťový kabel dostanu, obráceně už ne. V Infinity vidím skupinu, vidím název PC, ale to je všechno. Dál se nedostanu, chce to po mě ID sítě a heslo. Ani jedno nevím, kde hledat. Na přihlášení do PC žádné heslo nemám, o ID ani nemluvě.
Neměl by někdo nějaký tip, jak nastavit W7 aby to šlo jako v XP? Tam fungovalo všechno bez problémů. :-(
hafca (211)|17.9.2013 22:28
Něco je špatně, nastavil jsem to podle popisu a žádný pokrok. Pořád to samé, firewall zakázaný, změna šifrování taky nezabrala, stejně to chce ID sítě a heslo.
mia (103)|17.9.2013 23:57
ID je tvoje uživatelské jméno na daném PC (např. hafca). Heslo si musíš nějaké zavést. Pokud by tě prudilo zadávat při každém startu heslo, dá se to nastavit pomocí "control userpasswords2" - nastavit automatické přihlašování. Pokud by to nešlo, zkus zadat ID ve tvaru Jméno_PC\uživatel. Můžeš ještě zkusit změnit typ sítě z Domácí na Pracovní.
KamilZ (10277)|18.9.2013 06:18
hafca: zřejmě jsi nevyzkoušel všechny možnosti, uvedený postup i navádí v jenom místě na kompletní vypnutí ochranu u sdílení, což jezdí se vším. Jedině, že by jsi měl extrém typu chybějícího bindingu klienta MS nebo protokolu sdílení na síťovce, což nepředpokládám. Ještě jednou zkus snížit šifrování, zakázat ověřování a zkontrolovat, že nemáš domácí skupinu.
cenycz (11)|18.9.2013 08:59
Hafca: pokud si nechces pro standardniho uzivatele vytvaret/menit heslo, muzes si vytvorit dalsiho usera, pres ktereho se budes pripojovat z Evolve. Jen si nektere slozky musis nastavit jako sdilene a tohoto uzivatele tam pridat na cteni, pripadne i zapis pokud chces z Evolve mazat nebo tam neco kopirovat.
hafca (211)|18.9.2013 09:30
Udělal jsem to jak mi radil mia a už to chodí. Ty další rady zkusím postupně taky. Dík moc všem. Ty W7 jsou pro mě zatím nějaký zakletý. Nedokážu je ani pořádně uspat. :-( Zlatý XP.
DRackG (37)|24.9.2013 22:34
Chalosi a este takto mi poradte.. rad by som vysunul nejaky folder aj za router. nie komplet disk ale zlozku.. musim nastavit Virtual server to je jasne a nasmerovat port 80 na 8080.. ale ako poviem evolveo ze nech nezdiela cely disk ale iba folder? dikes