Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Jak si vybrat videoeditor?

Pytkin (7947)|22.3.2012 09:34
hmm .. to video je typicky stanek s klobaskami .. presne tieto videa produkuju ludia co pouzivaju softwary ako Pinnacle ..

jo inak to co pises , mi pride uplne normalne .. strihac sa nechce zaoberat formatami , fps , rozlisenim atd .. v serioznom programe to nemusi vobec riesit .. vsetko program vyriesi za neho ..
steviezah (272)|22.3.2012 18:53
[QUOTE=Pytkin;402793]hmm .. to video je typicky stanek s klobaskami .. presne tieto videa produkuju ludia co pouzivaju softwary ako Pinnacle ..

jo inak to co pises , mi pride uplne normalne .. strihac sa nechce zaoberat formatami , fps , rozlisenim atd .. v serioznom programe to nemusi vobec riesit .. vsetko program vyriesi za neho ..[/QUOTE]
Zajímavé přirovnání ke klobáskám,rozesmál jsi mě.Z jiných programů něco takového nejde, protože by to bylo považováno za kýč?By mě zajímalo čím to dělají
v MTV, tam jsem čerpal inspiraci.

Pokud se střihač nechce zaobírat formáty, fps.Který program to tak intuintivně umí a který by jsi dodporučil Ty?
Přiznávám, že to nevím, ale pokud je to na platformě Apple, tak to kvůli tomu nevyměním PC za Apple.
Tato platforma není tak rozšířená mezi většinou zdejších uživatelů.
BEPE (539)|23.3.2012 09:34
Kýč = líbivý, barvotiskový. Velmi odpovídá většinovému vkusu umělecky nenáročných konzumentů. Na tom staví v podstatě i MTV, zaujmout barevností, akcí. Obdoba v tisku jsou bulváry jako Blesk, Aha a pod. Jenoduché editory s takovým vkusem převážně počítají a na tuto "strunu" hrají a proto jsou vybaveny různými prefabrikovanými "srandičkami". "Dospělé" editory mají většinou tyto věci do určité míry redukovány a pro komlikovanější kompozice se následně používají specifické programy jako např. AAF, kde však není tolik presetů a většina věcí se musí nastavovat ručně. Na druhou stranu se zde dají provádět velmi sofistikované kompozice. Ale to snad tady ve své většině asi víme. :-)
Pytkin (7947)|23.3.2012 10:03
steviezah : ty si nikdy neskusal vo Windows 3.1 farebnu schemu stanek s klobaskami ? :) To kazdy geek vie , co znamena .. Na MTV to urcite nevyzera , ako to tvoje .. Tam to urcite robi nejaky profesionalny grafik ..

Co sa tyka softwaru ktory by som odporucil , tak FinalCut na Macku a na Windowse Vegas ..
steviezah (272)|23.3.2012 13:07
K barevnému tématu:
Tak to mě mrzí, mám díru ve vzdělání.:D Nikdy jsem nepoužil v žádném Windows barevné schéma, nesnáším tyto barevné sračky
požírající výkon systému.Je zbytečné tu postovat obrázek mojí plochy Win7, je prázdná a nastavení oken je standartní strohé windows.
K videu:
Jasné, s profesionálním grafikem se nemůžu srovnávat, jenom jsem víceméně okopíroval co jsem viděl a zkusil jsem to udělat.
V Pinnacle na tohle nejsou šablony, musí se to vyrobit.Na pár pohyblivých oken jsem použil obrázky vyrobené ve Windows Malování.

K programům:
Macka neznám, škoda, že neexistuje nebo o tom nevím nějaký emulátor.Final Cut by mně zajímal, ale Mac si jenom proto nekoupím.

Přestože jsem dlouholetý uživatel Pinnacla a momentálně pokračuji s Avid Studio, doporučím ostatním raději k práci Vegas.Sice je pravdou, že Vegas přehraje méně
formátů než Avid, ale k tomu zase připomínám, že to lze odstranit instalací kodecpacku.Pak podle codecpacku Vegas přehraje téměř vše.
Avid Studio má sice funkce bohaté, ale program má jádro z Pinnacle a tím i jeho mouchy.Proto se hodí pouze na jednoduché projekty.
Mimo jiné za roky strávené s pinnaclem už mám vychytané postupy,což nový uživatel nemůže vědět a také z toho důvodu může být Avid Studiem 1.1 zklamán.
Obzvláště když vyšly nějaké hotfixy a konečně po roku někoho napadlo dát je na jedno místo.Bohužel nebyl to výrobce, je to na oficiálním foru v angličtině
a je to práce uživatelů.
Z mého pohledu tyto nectnosti obou nemá Edius 6, který mám jako hlavní editor na složitější projekty.

Ještě jsem opomněl:
Avid Studio se už dělá pro iPad a vypadá to jak Pinnacle v novém kabátku.Mě to připadá jak editovat video v poštovní známce:D

P.S.Právě jsem si doinstalil Corel Video Studio X5.Změn tam mnoho není,ale vypadá, že vylepšili chod programu.
Jeví se to rychlejší.
Pytkin (7947)|23.3.2012 14:28
Steviezah : no nehovor, keby si videl nazov STANEK S KLOBASKAMI , ze by si nevyskusal :) BTW: nastavenie farieb nijak vykon nepoziera .. Ci je lista modra alebo seda , zatazuje procesor uplne rovnako ..

Macka si mozes nainstalovat aj na PC .. klucove slovo je Hackintosh .. Ak sa ti chce , tak hladaj ..
steviezah (272)|23.3.2012 15:12
od Pytkin:
Macka si mozes nainstalovat aj na PC .. klucove slovo je Hackintosh .. Ak sa ti chce , tak hladaj ..

Thanx, už na tom pracuju.Zadal jsem a objevuju ameriku.:D To teda čučím.Nevěděl jsem to.Jestli se mi to podaří rozchodit dám vědět v jiném vláknu.