Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

DVD/AVI/MP4 přehrávač + DVB-T tuner

rndm2 (3)|6.3.2012 12:28
Dobrý den,

sháním přehrávač s parametry vyjmenovanými níže, ale ať hledám jak hledám, zdá se mi, že nic s průnikem všech mých požadavků neexistuje (to MP4 asi bude hlavní problém). Možná mi někdo poradí?

Požadavky:
* přehrávač bude připojený k běžné CRT televizi, musí tedy mít SCART (nerad bych to řešil kdovíjakými redukcemi).
* DVB-T tuner.
* DVD mechanika.
* přehrávání DVD.
* přehrávání AVI s videem v XviDu či DivXu a zvukem v MP3 nebo AC3.
* přehrávání SD MP4 s videem v H264 a zvukem v AAC.
* podpora titulků, stačí jen ve formátu SubRip (srt), kódování Windows 1250, podpora Unicode by byla plus. Přehrávač by měl umět nastavit velikost písma (a příp. i barvy) titulků a v případě potřeby provést jejich reflow. Titulky musí umět zobrazit jak při přehrávání AVI, tak i MP4.
* jednoduché ovládání ve stylu obyčejného DVD/DivX přehrávače, tak aby základní funkce byl schopen používat člověk nezasažený počítači či mobilními telefony.
* bezproblémový provoz - žádné zamrzání, restarty, vydávání nadměrného hluku či tepla.
* velikost maximálně ve formátu klasického VHS či DVD přehrávače, či jen nepatrně vyšší (musí se vejít do televizního stolku).
* co nejnižší cena, ideálně do 3 000 Kč.
* plusem ale nikoliv podmínkou je slot na paměťovou kartu a/nebo USB konektor a možnost jednoduchého nahrávání na kartu či USB flashku.
* plusem ale nikoliv podmínkou je přehrávání (a downscaling) HD MP4 a/nebo MKV.

Jakákoliv síťová konektivita není zapotřebí.

Díky moc
*single* (130)|7.3.2012 15:27
LG BDS590 - tohle taky není úplně přesné ale aspoň pro přehled.

minusy:
- nemá nastavení velikosti a barvy titulků
- větrák
- cena 4400

plusy navíc:
- tuner DVB-S2
- napájení zesilovače antény DVB-T
- Blu-ray 3D
- přehrává “.jpg”, “.jpeg”, “.png”, “.avi”, “.divx”, “.mpg”, “.mpeg”, “.mkv”, “.mp4”, “.mp3”, “.wma”, “.ts”
- titulky .srt /.txt, .smi, .ssa/.txt, .sub/.txt
- různé znakové sady titulků
- USB
- připojení do sítě ethernet a Wi-Fi

neutrální:
- nahrává na USB harddisk, s flashkou jsem se nechytnul (přehrávání z flashky jde normálně)
rndm2 (3)|8.3.2012 11:03
Díky za návrh, škoda těch titulků a ceny (nic z těch extra vlastností by nebylo použito). Jenom trochu off-topic, lze vůbec spolehlivě BD přehrávače připojit k běžné CRT televizi? Nebudou problémy s nízkým rozlišením, poměrem stran či downsamplingem vícekanálového zvuku (např. DVD nebo AC3 v AVI) na stereo? Omlouvám se za případný hloupý dotaz, přístroj není pro mne ale pro technicky nezdatného důchodce, sám žádný televizor ani přehrávač nevlastním takže nemám možnost vyzkoušet.
*single* (130)|8.3.2012 20:20
S připojením staré televize přes scart není žádný problém. I kdyby si televize neuměla poradit s poměrem stran, půjde to určitě nastavit v přehrávači.
Teď si vybavuju, že kamarádka měla nějaký Sencor DVD přehrávač s DVB-T. Ten byl levnější ale bohužel jí za pár měsíců kleknul a vrátili jí peníze, protože ho nedokázali opravit. A ještě si vzpomínám, že po každém spuštění DVD musela do menu a znovu ručně přepínat poměr stran obrazu, nebyl to zrovna povedený kousek.
petrmet (55)|17.3.2012 00:43
Řekl bych, že zásadní požadavky splňuje Emtec Movie Cube D850H. SCART, USB, slot na paměťovou kartu má, 2x DVBT, všechny možné formáty přehraje, nejsem si jistý s velikostí a barvou titulků. Cena trochu vyšší, závislá na velikosti HDD. Firmware má mouchy, ale co dnes nemá :-)
rndm2 (3)|20.3.2012 09:21
Děkuji za tip, ale bohužel to také není přesně to co hledám:
1. Výrazně vyšší cena (díky vlastnostem které zcela určitě nebudou využity)
2. Perfektně čitelné (možnost většího písma než standard, kontrast vůči obrazu) titulky jsou nutnost
3. Dle recenzí velmi hlučný větrák
4. Ve specifikacích není uvedena podpora AAC (přechod z AVI/XviD/MP3|AC3 na MP4/H264/AAC je hlavní důvod koupě nového přehrávače)?
5. Ony i "mouchy ve firmware" mohou někdy být pro technicky nezdatného uživatele velký problém.

Jak už jsem psal ty moje požadavky (není to pro mne) jsou hodně tvrdé, některé se takřka vylučují. Tak prostě nic nekoupím a aspoň ušetřím. :D