Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Technisat Technistar S2 nebo Technistar SIR

Dagy2 (3153)|3.2.2013 17:50
ešte drobnosť: aký prijímač? aká karta? kam je pichnutá?
anthrax89 (12)|3.2.2013 17:57
můj je SIR karta skylink výměna, zatím vždy se nové stanice se objevili na konci seznamu teď nic,pichnutá? tomu nerozumim je tam jediný slot na kartu ne? a ten optibox je model zebra myslim
golfLC (1941)|3.2.2013 18:12
Nie je to "nová" stanica z hľadiska parametrov .... stará frekvencia nova cinema. V menu, usporiadaní programov, ak si ju odstránil zo zoznamu programov, nepremenovala sa, ale je tam ešte po názvom Nova cinema, nezaškrtnutá do tvojho zoznamu staníc.
anthrax89 (12)|3.2.2013 18:25
super díky moc stanice nalezena v kompletním seznamu :)
amos.zamba (32)|3.2.2013 20:33
[QUOTE=Dagy2;444064]Amos je to jednoduché ako facka:[/QUOTE]
Z LAN se dostanu v pohodě ale pořád nevím jak se tam dostat z internetu?
Chce to po mne nějakou dynamickou službu DNS, číslo portu, DNS jméno,atd... a to už je na mne moc.
Dagy2 (3153)|3.2.2013 22:34
to ale nemá nič spoločného s TechniSatom ale s tvojim poskytovateľom i-netu. rovnaká procedúra je ak chceš pristupovať z netu napr. na tvoj NAS a prehrávať si niekde videa ktoré máš uložené doma.

Za normálnych okolností sa ti pri každom zapnutí tvojho routera pridelí iná IP adresa. Aby si v spleti miliardy IP adries na "world wide webe" našiel tú tvoju máš dve možnosti:
1/ zaplatiť si u tvojho providera fixnú IP adresu - neviem čo to stojí, kedysi to bolo 100% ceny najlacnejšieho internetu
1A/ možno keď nebudeš nikdy vypínať router (a nevypadne ti doma elektrika) tak IP adresa by mohla zostať po prvom prihlásení "fixná"
tvoju IP adresu voči providerovi zistíš rôznymi programami napr. tu http://whatismyipaddress.com/

2/ máš možnosť použiť niektorú službu, ktorá "imituje" pevnú adresu, napr. služba DynDNS.
Tu sa musíš zaregistrovať na web stránke DynDNS (bezplatne) otvoriť si konto a potom môžeš pokračovať ďalej...

okrem toho ešte otázka ako máš nastavený router na prístup zvonka a či to tvoj provider umožňuje zadara...
amos.zamba (32)|4.2.2013 11:49
[QUOTE=Dagy2;444154]to ale nemá nič spoločného s TechniSatom ale s tvojim poskytovateľom i-netu. rovnaká procedúra je ak chceš pristupovať z netu napr. na tvoj NAS a prehrávať si niekde videa ktoré máš uložené doma.

Za normálnych okolností sa ti pri každom zapnutí tvojho routera pridelí iná IP adresa. Aby si v spleti miliardy IP adries na "world wide webe" našiel tú tvoju máš dve možnosti:
1/ zaplatiť si u tvojho providera fixnú IP adresu - neviem čo to stojí, kedysi to bolo 100% ceny najlacnejšieho internetu
1A/ možno keď nebudeš nikdy vypínať router (a nevypadne ti doma elektrika) tak IP adresa by mohla zostať po prvom prihlásení "fixná"
tvoju IP adresu voči providerovi zistíš rôznymi programami napr. tu http://whatismyipaddress.com/

2/ máš možnosť použiť niektorú službu, ktorá "imituje" pevnú adresu, napr. služba DynDNS.
Tu sa musíš zaregistrovať na web stránke DynDNS (bezplatne) otvoriť si konto a potom môžeš pokračovať ďalej...

okrem toho ešte otázka ako máš nastavený router na prístup zvonka a či to tvoj provider umožňuje zadara...[/QUOTE]
Pevnou ip adresu nejspíš mám, ještě to pozjišťuji.
DynDNS už myslím není zadarmo, soudím tak podle toho co jsem se dočetl.
Nejspíš bude problém v nastavení routeru. Zkoušel jsem přesměrování portu na routeru (port 80 jsem přesměroval na ip adresu Technisatu 192.168.1.101). Po zadání ip adresy mého routeru společně s portem napr. 10.10.10.70:80 se mi pořád nedaří z venku připojit na Technisat. Když to zkusím z LAN tak mne to přesměruje, ale z WAN to pořád nejde.
Kde ještě může být chyba?
KamilZ (10277)|4.2.2013 19:51
DynDNS je zdarma pro jeden hostname, ale musí každých 30 dnů obnovovat, což je pakárna. Těchto služeb je více, pokud Technisat podporuje registraci pouze u DynDNS, tak se podívej do ostatních zařízení (např. router), je to úplně jedno. Všechny Tvé zařízení budou za stejnou IP adresou a je jedno, které ji zpropaguje do DDNS.

Co se týká přesměrování, tak teoreticky to máš OK, ale může být potřeba například nastavit ještě firewall atd. Záleží na konfiguraci, možnostech a vlastnostech routeru. Takto Ti to nikdo nepřesní, každý výrobce to má jinak.

Ještě k IP - aby Ti to běhalo, tak primárně nepotřebuješ pevnou IP adresu, ale potřebuješ především veřejnou IP. Spousta providerů má klienty ještě schované ve své vnitřní síti a pak by jsi měl smůlu. Stránka co Ti správně dal Dagy2 (http://whatismyipaddress.com/) Ti sice napíše IP adresu, ale klidně to může být nějaká brána providera, na kterou nijak "nedosáhneš", to by právě bylo v případě, kdyby jsi veřejnou adresu neměl. Dá se to částečně poznat tak, že si pustíš tracert na nějaký server a podíváš se, kdy Ti to leze (kde končí neveřejné rozsahy, viz http://cs.wikipedia.org/wiki/Priv%C3%A1tn%C3%AD_s%C3%AD%C5%A5 ). Pokud by to tak bylo, tak se musíš zkusit domluvit s providerem na změnu na veřejnou, nebo nebo na protunelování nějakého portu k Tobě. Vyčerpání IPV4 není bohužel buzzword a 99% běžných lidí neveřejná IP stačí, takže to někteří poskytovatelé s přiděleným menším rozsahem takto řeší.

PS1: Jako náhradu za DynDNS se pro jeden host dá zdarma použít https://www.dlinkddns.com/
PS2: Lepší je mít pevnou IP na opačném konci (tzn. ze kterého přistupuješ), protože pak jsi schopen na svém routeru nastavit omezení přístupu na úrovni IP, což hodně zvýší bezpečnost.
KamilZ (10277)|8.2.2013 12:58
Vyřešeno přes SZ, amos.zamba byl ještě schován za NATem providera (neměl veřejnou IP).
Rumcajs_tr (50)|18.2.2013 23:57
Zdravím všechny současné, minulé i budoucí majitele Technistar SIR.
Po šesti letech končím s DigiTV a chci přejít na Skylink (asi balíček KOMBI). Hledám vhodný příjmač a protože brácha má staršího Technisata, volba padla na tuhle značku. Co jsem si tu ale přečetl o SIR mě dost vyděsilo. Tak se chci zeptat na některé otázky:

1) pokud chci sledovat od Skylink základní programy balíčku Digital + placené např. balíčku KOMBI, stačí mi mít nastavenou parabolu se single konvertorem jen na Astra3 a vůbec nevyužívat Astra1?

2) v tom případě, když budu tedy používat SIRa jen s pevně nasměrovaným sat na Astra3 bez dual konvertoru, pochopil jsem, že problém se zmršeným EPG i pomalým vypínáním neexistuje, takže při použití jen na Astra3 ten příjmač nemá žádné mouchy?

3) pokud bych se neobešel bez free programů na Astra1 a dal konvertor monoblok single 4,3°, problémy nastanou okamžitě po prvním proběhnutí FASTSCAN? Prozatím neexistuje žádná finta, jak zabránit rozhašení EPG? Jak pracné je to dát opět dohromady? Jak často se to stává - denně, týdně měsíčně?

A teď trochu z jiného soudku - pokud bych tedy lpěl na Astra3 i Astra1 a SIR to nezvládl, jaký příjmač byste mi doporučili?
Mám tyto hlavní priority:
a) kvalitní obraz (oproti DigiTV asi cokoliv :-) )
b) perfektně funkční EPG (ach jak mi u DigiTV chybí...) - v tomhle má být síla TECHNISATů obecně - pochopil jsem, že hlavní výhoda je v "přednačtení" EPG v noci na celý týden pro označené programy
c) nahrávání na USB - netrvám na úpravě mimo přístroj, pouze nahrát, zhlédnout, smazat...
d) kombinace b)+c) tj. nahrávání přes EPG s možností předsunutí začátku a opoždění konce kvůli neustálým nepřesnostem ve vysílacích časech

umí tohle nějaký jiný přístroj aspoň přibližně tak dobře jako technisaty?
Úplně jsem nepochopil, jak velký rozdíl je v načtení EPG na jiných přístrojích a na technisatech - pro aktuální program na jeden den to je asi rozdíl jen pár sekund, ne? A při více programech a listování více dny je to už rozdíl velký? Desítky sekund, minuty nebo ještě víc? Abych pochopil, jak velkou váhu přikládat téhle funkci technisatů, kvůli které nad SIRem hlavně uvažuji.

Předem se moc omlouvám za laické dotazy, každý jsme někdy začínali s něčím novým :-)

Díky předem za případné rady a postřehy.

PS: Ještě jsem si v tomto vlákně přečetl, že by možná byla lepší kombinace TechniStar S2 + modul TechniCrypt Irdeto CI+ ... mám jediný dotaz - jsou nějaké nevýhody oproti SIR? Není díky modulu pomalé přepínání kanálů, neblbne nahrávání, apod?
golfLC (1941)|19.2.2013 07:47
Jednoduchá odpoveď :-)
Na vačšinu otázok si si v podstate aj sám v otázkach už odpovedal, ale ak chceš tie parametre od prijímača, ktoré si popísal, dobrá voľba je Technisat Technistar S2 [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ktorý hore uvedené "muchy" nemá, len musíš k nemu dokúpiť CI modul, čítačka nie je Irdeto.
Rumcajs_tr (50)|19.2.2013 08:16
Děkuju, taky jsem to tak nějak vydedukoval, že S2 s modulem bude v podstatě to samé co SIR. Jen mám obavy, když je tam ten modul navíc, aby to třeba nějak nezpožďovalo reakce příjmače (přepínání kanálů, atd...) oproti integrované čtečce IRDETO, atd... jinak cena je v podstatě stejná - S2 s modulem nebo SIR.
U SIRa jsem ještě v diskusi četl o nějakém problému s trvalým zobrazením chybového hlášení při nahrávání přes IRDETO kartu v CI modulu - to u S2 problém není?
golfLC (1941)|19.2.2013 20:51
Ja som ziadnu hlášku pri nahrávaní nemal.... A či prepína za sekundu, alebo dve, to je hádam jedno.... Plus každý modul je na tom inak....


Odoslané z iPad pomocou Tapatalk HD
Rumcajs_tr (50)|20.2.2013 00:18
Ještě jeden rychlý dotaz - na webu http://digitalne.ellano.sk/ jsem u recenze na SIR (asi to bude shodné i u S2) našel tvrzení, že: "...Ďalšou nevýhodou je, že nahrané programy je možné prehrávať len v malom informačnom okne a nie na celej obrazovke. Formát videa je možné zväčšiť, ale len v okne prehrávača..." (viz. http://digitalne.ellano.sk/recenzie-a-testy/item/technisat-technistar-sir)
To je snad nějaký omyl, ne? Kdyby šly nahrané záznamy přehrávat jen v okně a ne na full screen, asi by se o tom všude psalo... Jen se chci projistotu zeptat. Dík
Dagy2 (3153)|20.2.2013 00:21
[QUOTE=Rumcajs_tr;446001]Jen mám obavy, když je tam ten modul navíc, aby to třeba nějak nezpožďovalo reakce příjmače (přepínání kanálů, atd...) oproti integrované čtečce IRDETO[/QUOTE]

Preboha neblbnite už všetci s rýchlosťou prepínania.
Najrýchlejší prijímač na svete (tak to má napísané na krabici) s kartou v čítačke má presne rovnaké reakcie ako deda TechniSat HDS2X s kartou v module.

Rozdiel v EPG medzi uložením do pamäte v noci a "obyčajným EPG" je taký, že
- u načítaného EPG je po zapnutí prijímača k dispozícii EPG pre všetky nastavené programy. Tzn., že môžeš napr. počúvať správy na CT24 a pritom sa hrabať v EPG všetkých programov, programovať časovače atď
- u nenačítaného je po zapnutí list prázdny a musíš precvakať všetky programy aby sa EPG načítalo. Nejde ani tak o minúty ako o otravu cvakať všetky programy
- u najprimitívnejších prijímačov typu Amiko SSD je EPG vždy len pre zapnutý program a to aktuálny + jeden dopredu
Rumcajs_tr (50)|20.2.2013 07:56
Ahoj, díky za objasnění těch rozdílů ve fungování EPG, to je tedy dost velký rozdíl v uživatelském komfortu.
Přepínání programů je tedy taky OK.
Můžu se ještě zeptat na to přehrávání uložených záznamů - viz předchozí bod?
Doufám, že to je chyba v recenzi, jinak by ten příjmače byl nepoužitelný... jako že bych si nahrál večer film a pak na něj koukal v okně náhledu... to snad ne, že?
golfLC (1941)|20.2.2013 09:05
chyba v recenzií, zle je to napísané... náhľady nahrávok sú len v malom informačnom okne, po potvrdení tlačítkom OK je to na full obrazovke...
Dagy2 (3153)|20.2.2013 12:45
On to ten recenzista myslel dobre, len si neuvedomil že dáva takú informáciu, ktorá môže byť pochopená úplne inak.
Tá veta, že nevýhodou je prehrávanie len v okne sa TÝKA LEN KAPITOLY "úprava a strih záznamov". A tu má pravdu - pri strihu záznamu možno sledovať bežiaci záznam buď v náhľade tak ako je to na fotkách alebo zväčšiť pomocou menu, ale obraz nikdy nie je na celú plochu obrazovky - zase viď obrázok.

Toto ale NEMÁ NIČ SPOLOČNÉ s prehrávaním nahrávok!!!!

Inak vidím, že menu a všetko dookola je klasika starý dobrý TechniSat, prehľadnosť nastavení, je jasné čo prístroj urobí v ďalšom kroku atd atd. týka sa oboch - SIR aj S2.
Rumcajs_tr (50)|20.2.2013 15:27
Tak to jsem si oddychl, já si hned říkal, že to nemůže být pravda s tím nahráváním/přehráváním :-)
Dík za potvrzení.

EDIT:

Ještě prosím jeden dotaz kdo máte TechniStar S2 - můžu si tam poskládat kanály tak abych měl od jedničky číslované tak jak chci já?
Tj. Předpokládám, že automatické ladění mi je nějak naladí. Problém byl, že na mém Humaxu u Digi TV to bylo provozovatelem napevno zamčeno, takže pořadí bylo např 1...ČT1, 2...ČT2, 3...ČT4, 4...ČT24, 5...Nova, atd... A když jsem si chtěl dát Novu na třetí místo, tak jsem to mohl udělat jen vytvořením vlastního favoritního programu, takže pořadí bylo sice ČT1, ČT2, Nova,... ale čísla byla stále 1,2,5,... já bych ale chtěl, abych si mohl tu Novu fyzicky přesunout na předvolbu 3, což ale nešlo.
Jak je to u Skylink a TechniStar S2? Je to taky takhle blbě nebo to uživatel může měnit? A co se stane, když proběhne ten FASTSCAN, přehází vše nazpět na původní předvolby nebo jen doplní nové programy nakonec?
Ten FASTSCAN je i u S2 a vypínatelný a nebo u S2 vůbec není?
Díky moc za info.
golfLC (1941)|22.2.2013 08:28
Programy zoradíš priamo v nastaveniach programov tak, ako len chceš, či už v základnom nastavení, prípadne obľúbených skupinách, takže podle lybosti!8-)
Fastscan u S2 nie je...
Dagy2 (3153)|22.2.2013 21:26
U S2 je funkcia ISIPRO, ale tá ti poskytuje programy len pre 19.2E a 13E. Je vypínateľná.
U SIR je FastScan Skylinku, nevypínateľný.

U oboch prijímačov je možné:
- usporiadať naladené kanály ľubovoľne do 4-och FAV zoznamov. Sú ale nazvané 1,2,3,4 bez možnosti zmeny. Každý kanál môže byť vo viacerých FAV programoch.
Usporiadanie sa dá robiť v prijímači veľmi jednoducho a rýchlo.
- v triedení sú ďalej zoznamy programov podľa prevádzkovateľov (ARD, ZDF, Cyfra+, SkyLink, Towercom a pod). Tieto zoznamy sa dajú prepísať programom SetEdit a vytvoriť si vlastné názvy - Spravodajstvo, Detske, Filmy, Hudba a pod. Každý program ale môže byť okrem 4-och FAV zaradený už len v jednom zozname prevádzkovateľov.
Poradie v zoznamoch prevádzkovateľov ale nie je ľubovoľné, kanály sú zoradené podľa abecedy. V tomto nie je v TechniSatoch príliš možností.

Obecne ale stačia 4 FAV zoznamy, ja používam len dva (všetky "pozerateľné" asi 100 a hudobné) a okrem toho mám predefinované spravodajské kanály (BBC, SkyNews, Euronews, RT atd), exotické športové atd
Rumcajs_tr (50)|22.2.2013 22:22
Diky moc za informace k řazení kanálů - tak jak to popisujete je to naprosto dostatečné. Myslím, ze už mam jasno ve všem podstatném. Chtěl jsem Technisat a vzhledem k problémům se SIRem jdu do S2 s adaptérem CI+ ... cena i s adaptérem je stejná jako u SIRa a je bez problémů. Teď akorát počkat, až trochu sleze sníh a pak hurá do obchodu a hned s tím do obýváku a zbytek na střechu :-) . Ještě se v nějakém jiném vlákně zkusím poradit ohledně paraboly a konvertoru... jestli monoblok duo nebo dva single, atd...
Diky moc všem!
roman_hk (151)|23.2.2013 10:02
Pokud mně paměť neklame, tak dnes (nebo zítra) "oslavíme" roční výročí originálního (a zatím jediného) firmwaru pro SIRa. B-)
A opravný firmware stále v nedohlednu. :-k :((


Opravdu skvělý a férový přístup soudruhů z NDR (a těch dvou Slibotechen z českého O**a) k majitelům SIRa => čili naše stanovisko zní => peníze od nich za SIRa už máme na svém kontě, tak proč bychom si pr*el namáhali s firmwarem, aby SIR začal fungovat konečně korektně.... :-)-
Dagy2 (3153)|23.2.2013 10:31
roman_hk, nový FW na SIRa ti bohužiaľ nesľúbim, možno pomôžeme nejakými fintami.
Môžeš ako majiteľ SIRa (keďže ja ho nemám) doplniť alebo zhrnúť v bodoch čo všetko je naprd na tomto stroji?
1/ rozhádzané EPG po "úspešnom" FastScane
2/ rozhádzané zostavy FAV zoznamov po FastScane (?)
3/ "zbytočné" točenie motora na 19.2E
4/ dlhé vypínanie
5/ vypadávanie HDMI obrazu


P.S. tento stroj len potvrdzuje teoriu ktorú mám potvrdenú 5 rokov - nekupovať prijímače adaptované pre CZ/SK
- X-ové verzie HDS2 a HD8S síce fungujú (teda aspoň HDS2) bez problémov ale obišli ich updaty na prehrávanie vídeí z NAS, úprava pre použitie HD+ karty
- TechniCrypt Irdeto moduly podľa skúseností nefungujú korektne v ISIO v páre, testovanie a potvrdenie, že sú v poriadku prebehli v spomínanej firme tak, ako tu prebehli chvály
- neviem kto urobil popis FastScanu pre súdruhov z nemecka, ale technisat zjavne vie ako má fungovať takýto sw - viď ISIPRO ktoré sa používa min 5 rokov a funguje dobre včítane vypnutia
- nastávajúce "zaostávanie" FW u ISIO IE, kde sa updaty podľa užívateľov začínajú líšiť
roman_hk (151)|23.2.2013 12:48
[QUOTE=Dagy2;446533]Môžeš ako majiteľ SIRa (keďže ja ho nemám) doplniť alebo zhrnúť v bodoch čo všetko je naprd na tomto stroji?
1/ rozhádzané EPG po "úspešnom" FastScane
2/ rozhádzané zostavy FAV zoznamov po FastScane (?)
3/ "zbytočné" točenie motora na 19.2E
4/ dlhé vypínanie
5/ vypadávanie HDMI obrazu[/QUOTE]Myslím si, že to zhrnutí "much" je docela přesné.
ucetni (312)|23.2.2013 18:41
[QUOTE=roman_hk;446540]Myslím si, že to zhrnutí "much" je docela přesné.[/QUOTE]

pridal by som : hrozný preklad do slovenčiny (nie slovenštiny , ako tu rád niekto používa)
nedrží audio nastavenia ( po fastscane da niekde angličtinu)
vypadáva aj audio
na transponderi Eutelsat 9A nepoznal automaticky stanice v norme dvb-s2
z nepochopitelných príčin nezobrazí stanicu TF 1 Suisse HD (na obyčko prijímači za 60 eur no problemo)
Dagy2 (3153)|23.2.2013 20:38
za prekladom do "slovenštiny" by som videl našich bratov (bez urážky) pracujúcich u dovozcu. Napríklad "chytrými" telefonmi a TV sa to na "slovenských" stránkach rôznych výrobcov len tak hemží... Nemeckí súdruhovia sa spoliehajú na to čo dostanú od českého partnera. Alebo im to prekladá nejaký emigrant, poznám to z vlastnej skúsenosti.

audio nastavenia po fastscane sú zrejme a bohužiaľ v poriadku, pretože po fastscane tak ako po každom inom resete databázy prístroj nastaví zvukové stopy na preddefinovanú stopu (zrejme máš zvolenú češtinu) a u programov, kde ju nenájde (napr. to bola predtým MarkizaHD) nastaví prvú v poradí

s eutelsat9A nemôžem slúžiť. skús stiahnuť SetEdit verziu ISIO, stiahnuť na USB setting známym spôsobom. Nahraj do SetEdit a naedituj túto stanicu ručne. Potom na nahraj naspäť do TechniSatu. samozrejme sa ti vynuluje nastavenie zvukovej stopy podobne ako pri fastscane a ešte niekedy nenastaví správne HDMI rozlíšenie - prepne ho do AUTO.
Ono nič nie je nepochopiteľné - ladenie funguje iným spôsobom než u iných prijímačov - niekedy je to výhoda (v prípade, že nastavuješ anténu tak vie spoznať satelit na ktorý máš parabolu natočenú) pri ladení ak NIT nefunguje úplne korektne je to problém...
Hornet F-18 (1328)|23.2.2013 23:27
Dagy, ale toto je cele zle.... :-( na tento prijimac sa uplne vy.... teda slusne vykaslali. Predsa takto to nemoze fungovat, takyto nepodarok mali stiahnut z trhu a uzivatelom aspon dat nejaku slusnu nahradu za znicene nervy.
Sak Isio malo tiez svoje muchy( je to vsak slusne opravene), ale toto su zakladne chyby a cely rok to sledujem a ziadna naprava... smutne....
Rumcajs_tr (50)|24.2.2013 13:23
Měli by s tím něco dělat, protože tohle už jim začíná dělat velmi špatnou reklamu s možným dopadem do prodejů... třeba já osobně jsem se jen diky teto diskusi rozhodnul nekupovat SIR a koupit S2... sice si tedy stejně koupím značku technisat, ale třeba někdo jiný kvůli tomu zvolí uplně jinou značku. Možná bysme se divili, kolik lidí si tu diskusi přečte, když hledá nějaké zkušenosti při nákupu nového SAT... tvfreak.cz vybíhá v Google na prvních místech. A spousta lidí sem ani nepíše, jednoduše si to přečte, řekne si "no potěš, takovej krám..." a jdou koupit jinou značku...
A tak je to správně! Jen aby si výrobci a prodejci uvědomili, že když se v dnešní internetové době vykašlou na podporu výrobků, může se jim to pěkně vrátit v prodejích i podepsat na jménu značky...
roman_hk (151)|25.2.2013 11:23
[QUOTE=Rumcajs_tr;446610]Měli by s tím něco dělat, protože tohle už jim začíná dělat velmi špatnou reklamu s možným dopadem do prodejů.[/QUOTE]Zatím se SIR asi ještě "dobře prodává" díky slůvku Technisat, anebo jich mají na skladě jen pár kusů a ty už nějak prodají.
V každém případě je to ostuda, že přístroj za 3500Kč má diametrálně nižší podporu než lowend za 1500Kč.
V Německu by si tohle vůči zákazníkům asi nedovolili. Nebo dovolili, ale pouze jednou a mohli by zavřít svůj kšeft.

[QUOTE=Rumcajs_tr;446610] Jen aby si výrobci a prodejci uvědomili, že když se v dnešní internetové době vykašlou na podporu výrobků, může se jim to pěkně vrátit v prodejích i podepsat na jménu značky.[/QUOTE]To je naše jediná možnost - stále na jejich jednání poukazovat a doufat, že poklesem prodeje se jim rozsvítí v jejich hlavičkách, že něco není u nich zcela v pořádku.
Rumcajs_tr (50)|25.2.2013 13:20
Ahoj,
omlouvám se všem, jestli už se někdo na toto ptal (kdyžtak mě prosím nasměrujte), ale fakt jsem hledal a nenašel.

Budu si pořizovat DVB-S Technisat Technistar S2 a pro záznam bych potřeboval pořešit USB flash disk z hlediska velikosti a rychlosti.
O rychlosti jsem našel dost informací - v podstatě čím rychlejší tím lepší, minimálně tak, aby stíhal souběžně číst i nahrávat (timeshift) i při HD MPEG4.

Co jsem nikde nenašel je potřebná kapacita, tedy kolik MB/GB sežere obvykle záznam typu:
- SD nahrávka za hodinu ?
- SD nahrávka ve formátu MPEG4 za hodinu?
- HD nahrávka ve formátu MPEG4 za hodinu?

Mohl by někdo alespoň orientačně napsat "spotřebu místa" k jednotlivým typům streamů? Abych si udělal představu, jak velkou kapacitu pořídit, když vím, kolik času budu asi nahrávat...

Předem díky moc!

[HL]mod: přesunuto[/HL]
Dagy2 (3153)|25.2.2013 18:58
Rumcajs, ešte pozor na interné/externé napájanie. Spoľahlivo fungovali disky do 320GB s napájaním cez USB, väčšie disky radšej s externým napájaním.
Pre nahrávanie a uchovávanie nahrávok je realistická veľkosť disku 1TB. U menšieho disku buď kopírovať na úložisko alebo mazať po pozretí.
Typ disku - tu polistuj v tomto vlákne čo kto používa, niektoré disky nefungujú 100% (zobudenie, uspatie a pod), formát TSD priamo v prístroji.
golfLC (1941)|25.2.2013 18:59
Skôr odporúčam externý HDD s vlasným napájaním... dnes už cena prijateľná na prepočet cena za Giga...v porovnaní s USB key, nehovoriac o prenosových rýchlostiach...
Rumcajs_tr (50)|25.2.2013 19:08
Ahoj, díky za info, já spíš přemýšlím na USB flash cca 32 nebo 64gb - je to naprosto tiché (narozdíl od hdd) a nemá to mechanické části = menší riziko poruchy. Při flash disku 32GB je to orientačně 5hod HD resp 15hod SD. Dlouhodobé uchování filmů bych stejně řešil tak, že si to ze SAT stáhnu po LAN rozhraní, na počítači převedu do nějakého ztrátového formátu a uložím na domácí diskové pole (kapacita 4,5TB v RAID5), ke kterému už je připojen WDTV LIVE HD přehrávač. I to je mimochodem důvod, proč jsem nakonec vybral Technistar S2 s CI modulem = možnost dalšího zpracování nahrávek na PC.
Maximálně bych jako dočasné úložiště uvažoval o 64GB flash disku, pro případ delší nepřítomnosti a více nahrávek. Pro normální použití by mi 32GB (5, resp 15hod nahrávky) mělo bohatě stačit.
Dagy2 (3153)|25.2.2013 21:10
je to samozrejme na tebe, ale nahráš napríklad v sobotu v noci nejaký 1÷2 filmy. Potom v nedeľu pôjdeš preč, cez týždeň na to nebudeš mať čas a zistíš, že už nie je miesto na ďalšiu nahrávku.
To by si musel vždy hneď kopírovať. Začni tak ako si to mal rozmyslené a potom uvidíš. Na PC nič nemusíš upravovať (preboha len nie redukovať nejaké dáta z toho čajového dátového toku) - stač íkeď to prekopíruješ na NAS a potom ti to prehrá MMC alebo telka napriamo. Je to ts formát. Kopírovať môžeš s pomocou PC aj počas pozerania telky, súbory nie sú delené.
Samozrejme presunutím stratíš možnosť zobraziť EPG info z filmu na MMC. Ale pokiaľ sa dobre orientujem, S2 by mal snáď vedieť prehrávať nahrávky z NAS ???
Rumcajs_tr (50)|26.2.2013 09:46
je fakt, že těch 32GB je na hraně i pro systém nahrát-zkouknout-smazat. Mám doma i 500GB WD MyPassport, ale nechce se mi ho moc obětovat, zkusím začít s tou 32GB Flashkou.
S2 by údajně měla umět přehrávat i z NAS, ale jen některé formáty, neumí třeba DivX nebo Xvid a nevím jestli MKV, co je většina filmů. Ale od toho mám WDTV, který zvládá vše.
Asi by nebyl problém nahraný film v .ts formátu přesunout z DVB-S na NAS, ale jestli má S2 jen 100MBits ethernet, tak i při maximální propustnosti dejme tomu 10MByte/s budu dvouhodinový HD film tahat cca 20minut, to není málo. Jó gigabit, to by byla jiná. :-)
EDIT: Co se týče ztrátového formátu, přiznám se, že zas nejsem takový videofil, takže se spokojím i s 2GB fálmem v DivX nebo 720p MKV. Zapomněl jsem napsat, že mám stejně jen HD Ready plazmu Panasonic TX-P42X10E, jejíž max rozlišení je 720p, takže 1080 full HD neocením...
Dagy2 (3153)|26.2.2013 12:03
tak začni fleškou.
Po nahraní film presuň na NAS. Je to skutočne 15÷20min. ale vadí to? Môžeš pozerať večer telku a medzi tým kopírovať - len v hornom rožku budeš mať text "LAN". To snáď nevadí.
A potom môžeš prehrávať z NAS-u priamo cez S2. Na http://www.de stránke je len S1+ a píše sa tam prehrávanie formátov ts, ts4 (HD formát), VOB. Takže nahrávky z technisatu môžeš prehrávať z NASu cez technisat s plným komfortom EPG a pod. alebo cez MMC podľa výberu. Na DIVx, MKV a pod použiješ MMC.
Nahrávky pomocou PC len prekopíruješ, nebudeš ich upravovať! Nastavíš v PC v programe Mediaport ktoré nahrávky kopírovať a a kam a potom to beží samo.
Kopírovanie sa dá urobiť aj priamo v S2 ale je to s polovičnou rýchlosťou a navyše prístroj nie je možné použiť na pozeranie a súbory sú delené do 4GB.
Rumcajs_tr (50)|5.3.2013 23:21
Ahoj, ještě jeden rychlý dotaz.
O víkendu jdu instalovat parabolu a Technistar S2. LNB jsem nakonec vybral "Inverto Black Pro monoblok SINGLE 4,3° 0,2dB".
Vím, že parabola se centruje na Astra3 (23,5 st.). Pochopil jsem, že různé monobloky mají různě nastavené, který LNB (levý nebo pravý) se spíná kterým DISEqC signálem. Technistar S2 má z výroby nastavené A/A (1) na Astra 3 (23,5) a B/A (2) na Astra 1 (19.2). Potřeboval bych poradit, za který krček monoblok uchytit do ohniska (samozřejmě při F konektoru směřujícím k zemi), abych nemusel přenastavovat vstupy na satelitu? Levý nebo pravý (z pohledu od paraboly - tj. když se monobloku "dívám do očí")?
Pokud má někdo tenhle LNB monoblok a Technisat satelit, budu vděčný za radu. Vím, že když to namontuji opačně, je to otázka přenastavení v satelitu nebo přemontování na druhý krček, ale proč si neušetřit práci laborování, že? :-)
Díky.
ucetni (312)|6.3.2013 07:19
to je jedno. ten diseqc si zmeniš aj v prijímači.
Rumcajs_tr (50)|6.3.2013 07:58
Jasně, to jsem taky psal, že se to dá změnit v příjmači... mě šlo o to, když je to tak rozšířená kombinace SAT a LNB, jestli to někdo neví dopředu...
Jak totiž poznám, že to mám prohozené, když současně budu mít roshašené nasměrování paraboly? LNB jsou blízko u sebe, takýmže ukazovat "něco" budou oba dva. Jenže já v tu chvíli ještě nebudu mít nastavenu parabolu, takže budu hledat optimální polohu podle měrky dB, na to ale potřebuju mít ty vstupy správně označené.
Dagy2 (3153)|9.3.2013 11:49
Poznáš to úplne amatérsky takto:
1/ nechaj nastavenie v technisate LNB v tabuľke na default, t.j. 23.5E-19.2E-žádný-žádný
2/ zvoľ na 23.5E nastavenie LNB -> objaví sa obrazovka s možným nastavením skúšobného TP - zadaj parametre nejakého jednoducho laditeľného TP. Teda určite nie DVB-S2.
3/ teraz sleduj dole teplomery - tak ako hovoríš asi to niečo bude ukazovať. Zakry rukou jeden LNB na anténe a potom druhý - v jednom prípade spadne signál na nulu. Tým zistíš, ktoré LNB je v tomto prípade to "správne" pripojené cez DiseqC k výberu na 23.5E
Resp. toto LNB je to, ktoré zodpovedá prvej pozícii v tabuľke (A/A). Kam ho osadíš a kam natočíš je samozrejme na tebe.

Ako som ti písal v SZ nezabudni na 6-tacku fyziku, t.j. uhol dopadu = uhlu odrazu. Tzn, že LNB ktoré bude posadené na anténe "viac na východ" bude práve naopak znamenať, že mieri na družicu ktorá je na obežnej dráhe západnejšie.
Teda "východnejšie" LNB = 19.2E, to ktoré je na západ = 23.5E. Keď pozeráš zozadu LNB smerom do antény vpravo je 19.2E a vľavo 23.5E.

Pre dobrý príjem komplikovaných TP zo Skylinku uchyť do držiaka antény "krk" ľavého LNB tak, aby 23.5E bolo v ose a 19.2E bude šilhať.
V prípade, že tvoj monoblok má DiseqC zapojený vo vnútri opačne tak v menu prijímača vymeníš v tabuľke poradie družíc.

Späťná kontrola: nastav testovací TP z 23.5E a zakry rukou LNB v ose antény. musi spadnuť teplomer na nulu. Ak nespadol, v testovacom TP zvoľ družicu 19.2E nastav TP z tejto družice. Po zakrytí znova toho LNB v osi antény by mal teraz spadnúť signál. Ak spadne, zmeň poradie družíc.

Teraz znova nastav v menu nastavení antény testovací TP družice 23.5E a pootáčaním a eleváciou antény nastavuj najlepší signál. Pokiaľ si naozaj natočený anténou na 23.5E tak ti technisat napíše, že "anténa je spřevodovaná na družicu Astra 23.5E". Pokiaľ si na nejakej inej pozícii, aj keď signál a kvalita na teplomeroch ukazuje nejaké hodnoty, prijímač bude hlásiť "anténa je natočená nesprávne". Technisat porovnáva tebou nastavený TP s tabuľkou v FW prijímača a vie aké stanice by sa tam mali nachádzať.

Po nastavení antény tak, že je signál aspoň 80% a kvalita 9dB, môžeš skúsiť doladiť anténu na komplikovaný TP - niektorý z DVB-S2. Opäť jemne dolaďuj na najlepší signál a kvalitu. Kvalita je dôležitejšia než signál. Na 23.5E by si mal dosiahnuť dvojciferné číslo kvality, u mňa je to 10.5÷11.5dB.
Jemné doladenie potom urob pootáčením SKEX, t.j. LNB natáčať v krku doľava/doprava. Bohužiaľ super skoronajdrahší LNB Inverto nemá stupne na tele (tak ako to mali už staré krámy pred 20-mi rokmi) takže to musíš robiť skusmo. U 23.5E to bude nejaký stupeň - podľa toho kde bývaš - odchýlky od zvislej roviny.

Potom to zafixuj a nedotýkaj sa. Družicu 19.2E už nevylepšuj, pretože inak by si pokašľal skylink. Tá nejako vyjde.

A teraz už môžeš ladiť programy v SATe. Doporučujem nepúšťať ladenie celej družice, ale vypíš si programy resp. TP o ktoré máš záujem a tie tam zadávaj. Po vyhľadaní programov zadaj "uložiť manuálne". Tým prejdeš do okna, kde na ľavej strane sú programy práve vyhľadané a na pravej strane zvoľ do ktorého FAV listu ich chceš zaradiť - môžeš aj do viacerých. Na ľavej strane sú podľa abecedy, na pravej podľa toho ako ich uložíš.
Kliknutím OK sa označí program, môžeš označiť aj skupinu programov idúcich za sebou
žltým tlačítkom ich presúvaš do FAV listu alebo vyberáš preč z fav listu ak si kurzorom vo FAV liste.
presun vo fav liste môžeš robiť buď žltým tlačítkom a posúvaním šipkou alebo stlač žlté (posun) a potom len zadaj číslo pozície tlačítkami na DO na ktorú sa má presunúť.
Rovnako pre celú skupinu - ak presunieš do fav listu kanály z TP CT1, CT2, CTsport, CT24 zaradia sa nakoniec zoznamu. Ak ich chceš mať napr. na pozíciach 3-4-5-6, môžeš ich označiť pomocou "OK" potom stlačíš "žlté - presun (mod žltého tlačítka vyberáš modrým - presun, mazanie, odobratie). tým zmiznú čísla pozícií a teraz zadáš "3" a celá sada označených programov sa presunie naraz.

Snáď stačí. Tak ostrý obraz!
Rumcajs_tr (50)|9.3.2013 14:30
Super, moc dík! Dneska jsem provedl instalaci, i když je hodně zataženo pod mrakem tak na 23st mám 10,6dB a na 19st mám 7,6dB, tak si myslím, že to bude stačit... jdu ladit :-)
Dagy2 (3153)|9.3.2013 18:53
Myslím že to je v tom monobloku. Ja mám 4xLNB
23.5E 12109 signal 100%, kvalita 10.5dB (E-sport HD)
23.5E 12070 signal 100%, kvalita 11.2dB (Sport1 Skylink)
19.2E 12482 signal 100%, kvalita 11.1dB (Sport1 DE)
19.2E 11362 signal 100%, kvalita 10.9dB (ZDF HD)

laď len tu 23.5E.
Rumcajs_tr (50)|9.3.2013 19:56
Tak už mám naladěny i programy, a seznamuju se s příjmačem. EPG super, nahrávání taky perfekt, rozchodil jsem i přenos nahrávek do PC přes mediaport, vše super... ještě mi to nabízí nový FW, ale když jsem to zkušebně dal aktualizovat, tak asi deset minut psal furt čekám na DVB-S data nebo tak něco, tak jsem to zrušil- psali tam, že to může trvat až 90min, asi vysílají FW pro více přístrojů pořád dokola, tak to bude trvat, než přijde na řadu S2... nechal jsem to, ať to zkusí znovu ve 3 v noci, uvidíme ráno, co tam bude...
Jinak paráda, ale těch programů, budu muset vymyslet nějaký systém :-)
Díky moc za rady!
Dagy2 (3153)|9.3.2013 22:18
ten update by som zrušil. Najprv si zisti, či nový update prináša niečo - je to napísané na stránke technisat.de. Pokiaľ je všetko OK tak by som ho nerobil.
Máš 4 FAV zoznamy a potom sa dá pomocou SetEdit-u ešte urobiť ďalšie triedenie tak, že programy sú uložené ako "prevádzkovatelia"
ja programy ktoré nepozerám zásadne mažem preč.
EPG po každom nastavení treba spustiť raz ručne a po stiahnutí potvrdiť zeleným prijatie. Potom beží samo. Nastav si ho napr. na 4h ráno.
Automatický update vypni a čas nastav najlepšie na 19.30 aby prijímač a disk zbytočne neštartovali v noci - overenie nového sw totiž beží vždy aj keď ho nechceš stiahnuť.
a nezabudni:
1/ zaregistrovať prijímač na webe = 3 roky záruka
2/ urobiť zálohu nastavení na USB kľúč
Rumcajs_tr (50)|10.3.2013 08:48
Ahoj, díky, no ten FW se už v noci aktualizoval, ale vše běží jak má, tak snad OK. Jinak jsem udělal nějaké prvotní nastavení, vypnul automatickou aktualizaci programů, nastavil stahování EPG (na 5:00) a vytvořil zatím dva seznamy - do jednoho jen české Skylink, na to bude koukat rodina, a do druhého všechno včetně Astry 19st. Teď je tam po vymazání kodovaných asi 450programů, ale ne na všech je něco koukatelného - hodně nakupování, nějaké sexy-telefonní reklamy, apod... tak asi v druhém seznamu to trochu promařu a nechám tam koukatelné cizí, např RTL, VOX, apod...
Nahrávám zatím na 64GB flashku EMTEC, není to sice žádný rychlík (píše, že je dostatečná pro záznam DVR), ale dostal jsem já zadarmo jako dárek a zatím pro ni nemám lepší využití, tak uvidíme. Nicméně stíhá i u HD progrqmů, tak snad OK.
Už jsem zkušebně pženesl i kousek nahrávky na PC, vše funguje, GOM player přehrává vše nativně.

Jdu zjistit, jak a kde příjmač registrovat pro tříletou záruku, protože stránky technisat.cz nefungují ...
Dagy2 (3153)|10.3.2013 10:21
Stiahni si FW z WEBu Technisatu, pokiaľ sa dá tak z nemeckého a zazálohuj si ho niekam. U technisatu sa dá ľahko vrátiť na iný FW, keď zistíš, že nový sa ti v niečom nepozdáva. Postup máš v Tipoch a trikoch...
Rumcajs_tr (50)|10.3.2013 15:00
Zkoušeli jste někdo na Android telefonu SW Technisat DVR? Měl by chodit na TechniStar S1, ale mě na S2 píše při pokusu o připojení nějakou chybu (bohužel německy). Vzdálený přístup mám nastavený, připojuji se z domácí sítě, ne přes internet, port v satelitu je 80...
a nic... asi to na S2 nefunguje, škoda...
Dagy2 (3153)|10.3.2013 17:28
Keby si to po nemecky prečítal tak ti to pomôžeme preložiť....
Na S2 to samozrejme bude fungovať, pre DVR ti stačí aj blbá Nokia Asha bez systému, len musí mať webový prehliadač. Nič iné nepotrebuješ. funguje to už 5 rokov na Technisatoch

- v S2 nastav diaľkový prístup - ano, zadaj user a password
- teraz v prehliadači zadaj IP adresu Technisatu, ktorú mu pridelil DHCP alebo ak ju máš v prijímači pevnú (doporučujem) tak tú, napr. 192.168.1.30. V sieti môžeš kombinovať aj DHCP funkciu routera a pevné adresy v SAT, TV, NAS a pod. Len musíš dať pozor aby sa neprekrývali, t.j. buď daj vysoké adresy alebo si vyhraď pridelenie DHCP od napr. 192.168.1.20 a pevné zadaj v prístrojoch menšie ako 20
- prijímač sa ti ohlási svojou webovou stránkou a pýta user/password, ktoré si zadal do prijímača v menu
- a potom si už v DVR -> môžeš zadávať timre, mazať, upravovať a pod.