Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Technisat Technistar S2 nebo Technistar SIR

Dawe2 (7)|28.10.2013 22:49
Ahoj, dnes jsem koupil technisat technistar sir. Vrazil jsem do něj dekoder Smit, je na něm skylink ready, irdeto CI+, secure plus, secured by irdeto viz odkaz níže. Kartu mám Irdeto číslo 4 279 22.....Při nahrávání i Time shiftu hází hlášku E4-04 vložte prosím smart kartu (v certifikované čtečce to nedělá). Hláška nejde vypnout resp. naskočí za pár vteřin znovu. Pokud je disk ve Fatu, lze záznm přehrát v pc i ho přetáhnout do pc přes mediaport. Pokud je ale v TSD tak nejde ani přetáhnout. Píše not allowed. Dekódovací modul jsem si půjčil z tv takže můžu koupit i jiný, poradíte? Je to modulem? Díky moc za pomoc.

Ten modul je podle obrázlu přesně tenhle : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Našel jsem například tento modul pro Technisat : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Píšou, že by to nemělo házet tu hlášku ale jak to bude s přehráváním v pc? Vámi doporučovaný model Technisat CW už se asi nesežene, nikde jsem ho nenašel, taktéž i ty ostatní :-(
tahlovej (304)|29.10.2013 11:23
[QUOTE=Dawe2;470951]Ahoj, dnes jsem koupil technisat technistar sir. Vrazil jsem do něj dekoder Smit, je na něm skylink ready, irdeto CI+, secure plus, secured by irdeto viz odkaz níže. Kartu mám Irdeto číslo 4 279 22.....Při nahrávání i Time shiftu hází hlášku E4-04 vložte prosím smart kartu (v certifikované čtečce to nedělá). Hláška nejde vypnout resp. naskočí za pár vteřin znovu.Píšou, že by to nemělo házet tu hlášku ale jak to bude s přehráváním v pc? Vámi doporučovaný model Technisat CW už se asi nesežene, nikde jsem ho nenašel, taktéž i ty ostatní :-([/QUOTE]Bohužel tu "hlášku" vypnout nelze,protože ji tam vkládá SIR(takže Ti nepomůže žádný jiný modul).Nějaký "chlubílek" tady kdysi tvrdil,že tu hlášku odstraní nový software pro SIRa.Inu "když ptáčka lapají,pěkně mu zpívají!!!",aneb obvyklé české(v tomhle případě brněnské) - "nikdo za nic nemůže".
Dawe2 (7)|29.10.2013 11:39
Aha, já myslel že bych si tím Technisatem Ca pomohl... Ještě by mi zajímalo jak je to s nahrávkami, zatím se mi povedlo přehrát v pc jen něco co jsem nahrál na flashku ve fatu. Jeden disk 2,5 WD essential mi nevzal vůbec (točil se) a druhý WD 250Gb už vzal ale když jsem ho zformátoval v Technisatu do fatu tak v pc není čitelný, prostě se neobjeví. Formátem tsd nelze nahrávky ani přesunout do pc, no pocity jsou dost rozporuplne. Stejně musím ještě jeden modul koupit tak kdyby někdo věděl s jakým to fakt funguje, byl bych rád, takhle to funguje tak nějak napůl.
golfLC (1941)|29.10.2013 12:13
V prvom rade si ešte raz prečítaj nadpis tejto témny.... Nie je to tu pre srandu písané, že v prípade akých požiadaviek aký typ prijímača kúpiť, či S2 alebo SIR. A tam je celý pes zakopaný.... S FAT32 alebo TSD je to jedno, chybu máš niekde inde.... Moja rada, vráť SIR-a a kúp S28-)
tahlovej (304)|29.10.2013 12:47
[QUOTE=Dawe2;470972]Ještě by mi zajímalo jak je to s nahrávkami, zatím se mi povedlo přehrát v pc jen něco co jsem nahrál na flashku ve fatu. [/QUOTE]Já měl poznatek naprosto stejný - pouze kombinace SIR+modul SMIT IRDETO+KINGSTON R500 ve FAT32 vytvořila nahrávku přehratelnou v PC(i když s tou stupidní nelogickou hláškou při nahrávání).
service center (168)|29.10.2013 21:51
[QUOTE=Dawe2;470951]Ahoj, dnes jsem koupil technisat technistar sir. Vrazil jsem do něj dekoder Smit, je na něm skylink ready, irdeto CI+, secure plus, secured by irdeto viz odkaz níže. Kartu mám Irdeto číslo 4 279 22.....Při nahrávání i Time shiftu hází hlášku E4-04 vložte prosím smart kartu (v certifikované čtečce to nedělá). Hláška nejde vypnout resp. naskočí za pár vteřin znovu. Pokud je disk ve Fatu, lze záznm přehrát v pc i ho přetáhnout do pc přes mediaport. Pokud je ale v TSD tak nejde ani přetáhnout. Píše not allowed. Dekódovací modul jsem si půjčil z tv takže můžu koupit i jiný, poradíte? Je to modulem? Díky moc za pomoc.[/QUOTE]

Te hlasky se lze jednoduse zbavit malym trikem, mistni autority ti radi poradi. Ale moc bych na to prenaseni do PC do budoucna nevsazel, pokud bude novy software (jako ze musi byt do konce roku, jinak prichazi prijimac o certifikaci), tak to muze byt opraveno. Pro tento ucel je idealni TechniStar S2.
Dawe2 (7)|29.10.2013 23:03
Ten trik by mě jistě zajímal pokud mohu prosit. Zatím jsem přišel na jeden malý fígl, vyhrabal jsem starou kartu cryptoworks a strčil ji tam, zahlásil že karta je neplatná ale pak už neotravuje každých pár vteřin že ji mám vložit :-D. S tím firmwarem mě to napadlo, to mu asi nejde zakázat aby ho přehrál,co? Nikde jsem to nenašel. No Sira už moc vrátit nemůžu, kupoval jsem ho v obchodě a ne na internetu. Nejde mi o nějaký pirátění ale občas se hodí film který mám nahraný a chci si ho nechat ho vytáhnout a uchovat v pc a nejen v satelitu, kterej za pár let vyhodím a o všechno přijdu, to mě štve. Pak to složitě hledám na netu, leckdy v horších kvalitách jen abych to měl i mimo satelit. Dnes se mi podařilo rozchodit i TSD formát a přenos do pc, sice to jede nějak pomalu po síti, ještě nevím proč ale nouzově by to šlo. Takže celkem spokojenost, objednal jsem CA modul Technisat tak doufám že půjde buď do satelitu nebo do tv.

Edit : tak jsem našel automatickou aktualizaci firmware a vypnul ji v menu, snad to do budoucna pomůže. Fakt bych byl rád aby to zůstalo fungovat alespoň tak jak to je. Stejně je tam ale navolená družice Turksat 42,0E, kde není signál tak to by asi stejně nešlo.
golfLC (1941)|30.10.2013 08:14
[QUOTE=Dawe2;471050]No Sira už moc vrátit nemůžu, kupoval jsem ho v obchodě[/QUOTE]
A aký problém, že v obchode? Veď píšeš, že si ho kúpil 28.10. nevidím žiadny problém na vrátenie tovaru8-)
Dagy2 (3153)|30.10.2013 08:31
alebo ho nevracaj ale vymeň za S2.
Dawe2 (7)|30.10.2013 17:16
S2 nemají a je to přes známého, ještě jsem dostal nějaký dárek, vracet ani měnit se mi to nechce, mě se líbí, konečně mi všechno funguje, dneska jsem rozjel s jiným switchem i rychlejší síť takže pohoda. Ale ten fígl na tu hlášku by se mi hodil jestli tu někdo ví něco jiného ale i s tím se dá žít, zatím jsem spokojený a pokud nepřehraji firmware (což nemíním vzhledem k tomu že mi vše funguje a je vypnutý auto upgrade) tak by to mohlo takhle i vydržet. A když ne, tak holt budu mít smůlu, pořád to bude fungovat alespoň na přehrávání nahraného.
casar2 (5)|30.10.2013 18:04
Poprosim o radu alebo pomoc pri mojom vybere...
TechniSat TechniStar SIR-po naskenovani kanalov cez Fastscan Skylink,viem tieto kanaly nasledne spravovat tzn.upravit dla mna-podla mojho poradia alebo je tato funkcia tvrdo zamknuta a musim na to cumet ako to sce Skylink?
Dakujem
Gabo,Levice
golfLC (1941)|30.10.2013 18:41
Nazdar Gabo!

Vravel som Ťi, keď sme spolu volali...
Na SIR-e si všetko nastavíš ako chceš ty, fastscan Ťi pridá nové stanice na koniec TVOJHO zoznamu (nepoprehadzuje tvoj zoznam), ale odznačí príznak na štahovanie EPG-SFI, ktoré si si Ty nastavil.
kokolukas (13)|5.11.2013 12:05
Technisat TechniStar S2 nahrava kodovane!!!

Chcel by som upozornit na moju skusenost s inak vybornym satelitnym prijimacom TechniStar S2 zakupenym koncom Oktobra 2013 na Slovensku. Prijimac zial nahrava kodovane kanaly vysielane Skylinkom kodovane!!! Nieje mozne ich previezt na PC a dalej editovat. Su opat prehratelne iba na tom istom prijimaci. Nahravky z FTA funguju spravne.

Pouzivam ho spolu s CAM modulom Technisat Cryptoworks CWS a kartou SkyLink ICE. Predtym som skusal aj Irdeto CAM, ktory fungoval bez problemov v prijimaci ineho vyrobcu a tam vsetky nahravky boli nekodovane. Skusali sme to vyriesit spolu s dalsimi skusenejsimi clenmi tohto fora a tymto dakujem za ich cas a cenne rady. Zial neuspesne. Rovnako aj oficialna podpora sa odvolava na DRM a vyhlasuje to za spravnu funkciu prijimaca a nie zachybu. Tu som uploadoval priklady ako to vyzera po preneseni do PC - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] .

Ak planujete nahravky editovat v PC radsej kupte iny prijimac. Velka skoda.
kokolukas (13)|10.11.2013 18:41
Viete mi poradit so spravou nahravok v prijimaci Technisat Technistar S2? Som nuteny tento prijimac vyuzivat aj ako prehravac nahratych programov a po case je to dost bordel. Strihanie je ozaj komfortne, ale:

1. Daju sa nejako spojit dve nahravky do jednej?
2. Ako to funguje, ked mam nastaveny DVR casovac a v momente ked ma zacat nahravat pozeram zaznam niecoho ineho?
3. Je mozne vytvarat adresare a triedit tak nahravky (casto nahravam programy, ktore maju niekolko casti)?
4. Teraz mi triedi nahravky podla datumu, kedy boli zaznamenane. Je mozne zmenit triedenie napr. podla mena?

Vopred dakujem za pomoc a postrehy, ako to napr. robite vy.
golfLC (1941)|10.11.2013 19:41
1.) nie
2.) ked nastane čas, prepne sa na nahrávaný program
3.) nepamatám si už presne, ale ak cez PC vytvoríš na HDD adresáre, nedovolí Ťi ich tam presunúť v správe nahrávok?
4.) triedenie je len ako nahrávky pribúdajú, čiže len podľa dátumu

na ISIU to mám podobné, okrem toho rozdeľovania nahrávok, aj pri časovači si viem nastaviť, kam na HDD má tú ktorú nahrávku ukladať, adresáre si viem vytvárať priamo v ISIU
Dagy2 (3153)|10.11.2013 19:48
doplním golfa:
1/ dve nahrávky spojiť nemožno. Možno deliť, kopírovať, vyberať časti nahrávky atd atd
2a/ keďže je to 1.tuner a nahrávanie má prioritu. Tvoj on-line pozeraný program bude prepnutý na ten ktorý sa nahráva.
2b/ Ak pozeráš záznam niečoho iného a má začať nahrávka, všetko by malo prebehnúť v pohode - pravdepodobne nastane jemné cuknutie pozeraného záznamu. Inak by si to nemal spoznať
3/ bohužiaľ momentálne nie je prístupný origo nemecký manuál pre S2 len pre SIR. Ak predpokladám, že možnosti sú rovnaké, tak môžeš vytvoriť nové adresáre a do nich presunúť nahrávky.
origo manuálu ak vládneš trochu nemčinou viď str.118 tu: ftp://ftp1.technisat.de/assets/medias/docus/27/bda_TechniStar%20IR.pdf
ak nie, stručne:
- stlačiť modré tlačítko "FUNKTIONEN" (česky tam snáď budú "FUNKCE")
- šípkami zvoliť funkciu "NEUE ORDNER" / česky snaď nová složka alebo nový adresar
- potvrdiť OK
- teraz žltým tlačítkom NEUE ORDNER zobraziť klávesnicu a premenovať na ľubovoľné meno

ale je možné, že toto ide len na druhom disku, nie na tom, ktorý je pripojený ako nahrávací.
Vrele odporúčam kým to neodskúšaš urobiť to najprv s nejakou testovacou nahrávkou aby si ju nestratil.

4/ nedá

môj deda HDS2 nemá žiadne vymoženosti ISIa takže triedenie, vytváranie adresárov tu nefunguje. Ale nikdy mi to nechýbalo. Priznám sa, že ale filmy ktoré som chcel archivovať mám presunuté na NAS - čo zdá sa u S2 už nejde.
kokolukas (13)|11.11.2013 06:08
Dakujem za rady.
PavlosPM (1)|24.11.2013 14:27
Dobrý den. Prosil bych o Vaše aktuální zkušenosti s tímto přístrojem zejména co se týče nastavení pamětí a jejich samovolné přeházení. Pevně věřím, že tento model DAS ORIGINAL s certifikátem Skylink bude fungovat v tomto směru bez problému a sám si určím jak chci mít nastavené pořadí programů a ne aby mi tohle diktoval Skylink! Nerad bych neustále přerovnával paměti a doufám, že po vypnutí funkce fast scan atd. zůstane vše tak jak jednou nastavím. Opravdu bych nerad zase chodil do Alzy a měnil další model od Technisatu, který tohle dělá. Například právě Technisat Digit SIR tohle dělal a tato funkce nešla vypnout, po pár minutách mi Skylink rozházel všechny paměti od první předvolby! :(

Děkuji
golfLC (1941)|24.11.2013 15:41
Technistar SIR ani S2 neprehadzujú poradie staníc, ostávajú tak, ako si ich zadáš. Túto anomáliu ma Technisat Digit SIR.
Na Technistar SIR-e nevieš priamo v menu funkciu fastscan vypnúť, novonaladené stanice sa Ti zaradia vždy na koniec zoznamu. Je tu však problém s odmazaním indexu SFI pri staniciach, kde chceš aby Ti prijímač v tebou zvolený čas sťahoval EPG_SFI info. Dá sa to však obísť zmazaním všetkých programov Astry 23,5 zo zoznamu a nadefinovanie družice ako nejakej inej zo zoznamu a naladiť programy nanovo. V prípade použitia monobloku je ešte potrebné nadefinovať diseq prepínač.
tahlovej (304)|17.1.2014 14:11
SIR už není certifikovaný - co na to service center?
Dagy2 (3153)|17.1.2014 14:14
Dokonca ani toľko vychválený DIGIT SIR
tahlovej (304)|17.1.2014 19:25
Neplatnost certifikátu pro DIGIT ani ne rok po jeho uvedení na trh - skoro se tomu ani nechce uvěřit,co u nás některé firmy "dovedou".
Folkmy (2)|18.1.2014 15:08
Ahoj nevíte někdo jak se funkce PIP používá? nikde v návodu jsem to nenašel a ani nikde tady se o tom nikdo nezmiňuje. díky
Hornet F-18 (1328)|19.1.2014 00:39
Aka funkcia?
ak myslis PIP, tak to tento pristroj nema, je to len prazdne tlacitko na dailkovom....
pytal si sa na vedlajsom fore? :-)
Dagy2 (3153)|19.1.2014 10:46
PIP má zmysel len u prijímača s dvomi tunermi. A to ani SIR ani S2 nemá.
puschpull (921)|2.2.2014 06:48
Co konkrétně znamená (v praxi) že Tenchisat již není certifikovaný "Skylink Ready"? (Již se nebude sám ladit ?) :-) Děkuji
Dagy2 (3153)|2.2.2014 10:13
Myslím že to znamená hneď niekoľko vecí:
1/ zase sa budú predávať nové typy prijímačov, pretože určite je skupina ľudí čo sa zľakne kúpiť čokoľvek iné než SLready alebo sa o t onezaujíma a proste vezme čo im predajca s týmto logom ponúkne
2/ zase SL bude môcť napriek zaplatenému serpo ušetriť na hot-line odpálkovaním volajúcich zákazníkov s odvolaním sa na to, že ich prijímač už "není pro ně capo-di-tutti-capi" rozuměj certifikovaný
3/ zase niekto nehovoril pravdu keď tvrdil, že bugy v SIR-ovi budú opravené pri recertifikácii. Alebo ešte páni na tom tvrdo makajú?
4/ zase niekto nevie čo s tým, pretože najprv sa tvrdilo že certifikácia je skoro nevyhnutná a teraz všetci zaintersovaní vyhlasujú že sa vlastne nič nestalo. Pravdepodobne mnohí výrobcovia rezignovali na cenu recertifikácie, ktorá neprináša zhola nič. Prístroje SL ready mali vraj problémy počas roka, alebo sa mýlim?

Takže pre teba to neznamená vôbec nič. V klídku pozeraj tak ako doteraz. Či bude funkčný fastscan "navždy" neviem a myslím že to nevie nikto. Ani skylink.
puschpull (921)|2.2.2014 10:32
Dagy2: dík. Samozřejmě nebudu měnit rok starý přijímač. Jen jsem byl zvědav, zda mě nečeká ruční ladění při jakékoliv změně. :-)
Dagy2 (3153)|2.2.2014 12:48
To si zrejme jediný, kto si to u SIR-a pochvaľuje. :) Myslím, že zajtra ani 25.2: nebudeš musieť prelaďovať nič viac než doteraz.
puschpull (921)|2.2.2014 15:20
No, pochvaluje ... vyhovuje mi - tedy rychlost přepínání, kvalita obrazu, rychlé a intuitivní ovládání. Nic jiného ani nevyužívám, než občasné sledování TV. V podstatě sleduji sporadicky asi 5 českých programů (ČT1, ČT2, ČT24, Prima Zoom, Nova)
:-) Dokonce myslím, že na TV nekoukám víc jak nějaké 3-4 hodiny týdně. Tedy na to co TV přijímá.
Na filmy koukám přes MMC na filmy které chci vidět a kdy je chci vidět. Takové 2-3 filmy týdně ....
...
takže dokud bude můj Technisat fungovat, nemám důvod ho měnit
Dagy2 (3153)|2.2.2014 15:38
OK, som mal na mysli FastScan u tohto prijímača že si tu asi jediný kto ho používa...
johanesek (7)|8.2.2014 13:54
Ahoj, snažím se zapojit S2 a nedaří se. Anténu mám nasměrovanou dobře, signál je na už naladěném jiném přijmači OK. Když chci ale naladit programy na S2, skončím na obrazovce nastavení antény. Když připojím konektor koaxu signál se objeví asi na 2 sec a pak zmízí, i když s kabelem nehýbám. Používám TechniSat TechniCrypt Irdeto CI+ a Skylink NEXT kartu. Čím by to mohlo být způsobeno?

Když jsem v nabídce Konfigurace antény, vytáhnu a zastrčím konektor, ukazuje to úroveň 64, kvalita 7,5dB, stačí ale z nabídky vyskočit, vrátit se zpátky a je tam úroveň 40 a kvalita 0.

EDIT: Tak tenhle problém už jsem vyřešil, stačilo změnit pořadí u monobloku. Teď mi to u kódovaných programů hlásí poruchu chtré karty E06-4, A na jakou úroveň je dobré parabolu seštelovat? 64 je asi málo?
golfLC (1941)|8.2.2014 14:59
možno blbá otázka, ale máš ju správnym smerom vloženú do modulu???
johanesek (7)|8.2.2014 15:11
To mě taky napadlo, ale snad jo, chipem dolů a dozadu.
golfLC (1941)|8.2.2014 15:29
v prijímači kartu vidíš, ked klikneš v menu na modul????
johanesek (7)|8.2.2014 15:43
tak karta byla samozřejmě špatně vložená, v tomhle modulu se dává čipem nahoru... Už nejedou jenom placené kanály, to ale snad za pár desítek minut spraví aktualizace autorizačního zápisu.
Dagy2 (3153)|8.2.2014 21:20
[QUOTE=johanesek;481765] A na jakou úroveň je dobré parabolu seštelovat? 64 je asi málo?[/QUOTE]

najlepšie na najväčšiu. ale úroveň signálu nie je úplne dôležitá, navyše je to hodnota v % a každý prijímač si ukazuje po svojom.
Dôležitá je kvalita signálu a tá je u Technisatu aj dobre meraná. Pre slušné nastavenie antény 80-90cm je kvalita v pohode viac ako 10dB, mám bežne 10.5÷11.5dB na rôznych TP.
johanesek (7)|9.2.2014 14:37
Podařilo se mi dostat na nějakých 9,5dB (80cm) víc to nešlo, ale jsem spokojený i monoblok funguje a kánálů je přehršel. Nejvíc jsem se bál směrování paraboly, ale nakonec to bylo jednodušší, než jsem čekal. S2 super, intuitivní, rychlý, do manuálu jsem se ani nepodíval.
Dagy2 (3153)|9.2.2014 19:07
[QUOTE=johanesek;481856] do manuálu jsem se ani nepodíval.[/QUOTE]

No, ono to niekedy nie je na škodu ani keď sa zdá že "vsjo jasno". v každom prípade gratulácia.

Ešte poznámka: ak máš monoblok (to som si nikde nevšimol) tak by som vrele doporučil mať uchytený "čumák" nastavený na 23.5E a tým anténu natočenú plnou plochou na 23.5E a na 19.2E brať šikmý odraz.
Potom treba donastaviť skew na 23.5E a na 19.2E to nejako vyjde. TP parametre u 19.2E sú omnoho odolnejšie voči chybám než u 23.5E.
fitor (7)|24.2.2014 10:09
Ahoj,
mám možnost koupit Technistar SIR rok starý za 2700Kč, na co si mám dát pozor (dá se něco zkontrolovat při koupi)?
Chtěl bych k tomu koupit kartu T-mobile Start, bude mi s přijímačem chodit (HD programy)?
Dík
golfLC (1941)|24.2.2014 11:44
No ak máš možnosť ho vyskúšať pri kúpe, tak ho odskúšať, na toto iná odpoveď nie je :-D
No a podľa toho, že karta T-mobile Start je ICE Irdeto, tak by nemal byť problém ani s čítačkou, nakoľko je licencovaná Irdeto... No a ak by aj náhodou bol, prijímač má slot aj na CI modul...
Dagy2 (3153)|24.2.2014 12:23
1/ dopredu s predávajúcim skontroluj, že je to skutočne Technisat Technistar SIŘ a nie Technistar DIGIT SIR (ale zrejme je to OK!)
2/ Pri kúpe by som osobne chcel vidieť, že má zaregistrovaný prístroj na webe Technisatu = 3 roky záruka. ak nie tak už máš len zvyšok zákonnej záruky. Mohol by si chcieť napríklad zľavu. Inak šetríš len asi 500Kč oproti novému. Dodatočne sa už registrácia nedá vykonať.
Inak netuším, aké HD programy na tej karte fungujú? CT1, CT sport, Nova, Prima?
fitor (7)|24.2.2014 14:52
Díky za odpovědi.
Je to skutečně Technistar SIR, před koupí ho samozřejmě vyzkouším, jen jsem myslel zda jsou nějaké věci na které si dát pozor (verze FW) atd.
Ohledně záruky: v návodu k obsluze je nevyplněná servisní zpráva pro uplatnění záruky a nevyplněná registrační karta, to znamená, že tříletá záruka již nejde uplatnit?
Kartu T-mobile bych koupil protože je to Irdeto a jsem přesvědčený, že SL v dohledné době ukončí i podporu ICE karet. V základu jsou ČT (HD), Nova a spol. Prima a spol.,Óčka a STV1, STV2, Markíza, JOJ, Doma, Dajto, atd. bez placení SP a s tím bohatě vystačím.
Nový jsem na webu nenašel pod 3500Kč.
Dagy2 (3153)|24.2.2014 15:22
Fitor,
- FW je k tomuto prijímaču len jeden a to ten úplne prvý. Pokiaľ by vyšlo niečo nové, u Technisatu nemáš problém ho prehrať alebo naopak downgradovať. V tomto nie je žiadne riziko.
- registrácia prijímača pre 3-ročnú záruku musí prebehnúť do 30 dní od kúpy cez WEB. Zrejme je aj možnosť poslať to registračnou kartou, ale dôležité je, že ak zadáš výrobné číslo prijímača do webu technisatu, musí ti potvrdiť, že prijímač je registrovaný. Inak je asi záruka v ťahu.
je potrebné tak urobiť tu: https://www.technisat.com/cs_CZ/Registrace-výrobku/352-333/
pokiaľ vládneš nemčinou tak na DE stránke nájdeš celý popis dopodrobna v sekcii SERVICE/PRODUKTREGISTRIERUNG

- neviem či je prijímač plombovaný, možno ešte to skontrolovať, aby si mal aspoň ten zvyšný rok záruky
- u tej T-mobile karty asi vyjdeš, len tých HD programov na ktoré si sa pýtal toho asi moc nebude. U nás vidím nové SIR-y za 130EUR a máš pravdu, vlastne je to to isté.
fitor (7)|24.2.2014 15:36
Tak na DE stránkách píšou registrovat do čtyř týdnů od data zakoupení tzn., že záruka je už jenom rok. Doufám, že SIRy jsou držáky a nesypou se :-)
Těch 130E je při kurzu 27,50 přesně to samé. Prodejci asi drží doporučenou cenu všude stejně.
golfLC (1941)|24.2.2014 19:29
[QUOTE=fitor;482938]Prodejci asi drží doporučenou cenu všude stejně[/QUOTE]
Musia, priamo Technisat to vyžaduje dodržiavať odporúčané ceny z webu technisatu....
Dagy2 (3153)|24.2.2014 23:46
Pravda je, že aj S2 je na idealo.de za tú istú cenu ako v iných obchodoch. Ale ISIO S je možé kúpiť o 100E lacnejšie ako doporučená cena.

Nexápem že niekto kúpi Technisat a neurobí ani tú základnú vec akou je registrácia záruky, no čo už...
Či je SIR držiak ťažko povedať, ten prijímač je na trhu krátko.
Staré SD prístroje držia väčšinou dodnes, to je 5 a viac rokov. Môj je z 2008.
golfLC (1941)|25.2.2014 19:49
Technisat STR-1, mám ho už vyše 9 rokov a šlape dodnes, bez jediného zásahu, používaný každý deň u mamy na UPC :BB:
jirka67 (233)|11.4.2014 15:22
Dobrý den,
přiznám se, jsem trochu líný všechno pročítat, něco jsem nastudoval, ale stejně bych měl základní otázku:
Který přijímač byste mi doporučili pro rodiče, kteří si asi pořídí nově Skylink (chtějí i placené HD programy, hlavně sport). Ale dopředu říkám, že ještě nejsou rozhodnutí, zda vůbec něco koupit. Protože sám mám ISIO S1, doporučuji jim taky Technisat (abych i ovládal ladění :-)
Zatím se mi pro ně jeví jako lepší Technistar S2 s modulem TechniCrypt Irdeto CI+ (3290 Kč) oproti Technistar SIR (3590 Kč). Při změně programů nemám problém jim všem přeladit (takže nepotřebuji FastSan).
Jsou v současné době nějaké novinky u těchto přístrojů nebo jaká je situace, který byste mi nyní doporučili koupit? Díky moc jen o krátkou jednoduchou odpověď.
golfLC (1941)|11.4.2014 19:30
Technisat Technistar S3 ISIO s Technisat Irdeto modulom s posledným fw-om žiadny problém.... https://www.technisat.com/de_DE/TechniStar-S3-ISIO/352-1637-9129/
Je to úplne to isté ako ISIO S, len s jedným tunerom, máš o tom aj tu TechniSat TechniStar S3 ISIO