Samsung UE46ES8000
[QUOTE=Matrix44;462313]Skusim kontaktovat priamo Skylink a uvidim co povedia.[/QUOTE]
Este raz. Nie je to problem Skylinku.
UPC vysiela EPG pre vsetky kanaly na nejakom distribucnom TP (11727), ktory si TV nacita a zobrazi. Skylink vysiela EPG na urovni jednotlivych TP (co je standardne riesenie). Skylink ti to len potvrdi, ale pokial si nekupis nejaky "normalny STB", ktory si EPG uklada do pamate, nic nevyriesis.
Este raz. Nie je to problem Skylinku.
UPC vysiela EPG pre vsetky kanaly na nejakom distribucnom TP (11727), ktory si TV nacita a zobrazi. Skylink vysiela EPG na urovni jednotlivych TP (co je standardne riesenie). Skylink ti to len potvrdi, ale pokial si nekupis nejaky "normalny STB", ktory si EPG uklada do pamate, nic nevyriesis.
Ja mam od UPC CI kartu a tiez ked zapnem TV mi nacita EPG len par stanic 3-4 a dalsie musim nacitat tak,ze na ne prepnem...
Buď http://wiki.samygo.tv/index.php5/Service_Menu
nebo koukni zde https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/11757-samsung-servisni-menu
Obojí sis mohl sám vyhledat.
Příští příspěvek bude Jak zprovozním mrtvou televizi?
[SIZE=2]Jo a pozor na[/SIZE] http://forum.samygo.tv/viewtopic.php?f=48&t=5825
nebo koukni zde https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/11757-samsung-servisni-menu
Obojí sis mohl sám vyhledat.
Příští příspěvek bude Jak zprovozním mrtvou televizi?
[SIZE=2]Jo a pozor na[/SIZE] http://forum.samygo.tv/viewtopic.php?f=48&t=5825
Hrabat se v servisním menu znamená: na 100 procent musím vědět, co dělám a co se stane, když udělám jakýkoli zásah !! Je to stejné, jako se hrabat v BIOSu u počítače.
______
[QUOTE]Příští příspěvek bude: Jak zprovozním mrtvou televizi?[/QUOTE]
To je ten nejjednodušší zásah vůbec. Otevře se kontejner před barákem a tam se ta mrtvá televize hodí :-D
______
[QUOTE]Příští příspěvek bude: Jak zprovozním mrtvou televizi?[/QUOTE]
To je ten nejjednodušší zásah vůbec. Otevře se kontejner před barákem a tam se ta mrtvá televize hodí :-D
[QUOTE=Ivo Mašek;462774]a 100 procent musím vědět, co dělám a co se stane, když udělám jakýkoli zásah
....
Je to stejné, jako se hrabat v BIOSu u počítače.[/QUOTE]
Ad 1) což bych si u člověka, který si plete základní pojmy jako DVB-T a DVB-S vůbec jistý nebyl (resp. bych si byl jistý "výsledkem"....).
Ad 2) s BIOSem to není nesrovnatelné, BIOS je na tom lépe. Pokud ho dodrbeš, tak z 99% jen nenabootuješ, ale můžeš tam vlézt a opravit a hotovo. Pokud se udělá něco špatně v SM, tak mnohdy není cesta zpět, mimo servis.
....
Je to stejné, jako se hrabat v BIOSu u počítače.[/QUOTE]
Ad 1) což bych si u člověka, který si plete základní pojmy jako DVB-T a DVB-S vůbec jistý nebyl (resp. bych si byl jistý "výsledkem"....).
Ad 2) s BIOSem to není nesrovnatelné, BIOS je na tom lépe. Pokud ho dodrbeš, tak z 99% jen nenabootuješ, ale můžeš tam vlézt a opravit a hotovo. Pokud se udělá něco špatně v SM, tak mnohdy není cesta zpět, mimo servis.
[QUOTE=Ivo Mašek;462774]Příští příspěvek bude: Jak zprovozním mrtvou televizi?
To je ten nejjednodušší zásah vůbec. Otevře se kontejner před barákem a tam se ta mrtvá televize hodí [/QUOTE]
No a jak tě někdo uvidí a napráší MP tak máš průser. Musíš ji odvézt do sběrného dvora. Alespoň u nás. Leda pokud žije v nějakém vidlákově, tak ji může zavézt za dědinu do lesa.
To je ten nejjednodušší zásah vůbec. Otevře se kontejner před barákem a tam se ta mrtvá televize hodí [/QUOTE]
No a jak tě někdo uvidí a napráší MP tak máš průser. Musíš ji odvézt do sběrného dvora. Alespoň u nás. Leda pokud žije v nějakém vidlákově, tak ji může zavézt za dědinu do lesa.
[QUOTE=vivid.sk;462327]Este raz. Nie je to problem Skylinku.
UPC vysiela EPG pre vsetky kanaly na nejakom distribucnom TP (11727), ktory si TV nacita a zobrazi. Skylink vysiela EPG na urovni jednotlivych TP (co je standardne riesenie). Skylink ti to len potvrdi, ale pokial si nekupis nejaky "normalny STB", ktory si EPG uklada do pamate, nic nevyriesis.[/QUOTE]
Je mozne,aby sa toto nacitanie zlepsilo...???Od coho to zalezi...???
Na monitore mam digitalne programy naladene STV1,STV2(tie nepozeram) a Markiza,JOJ,PLUS,TA3,Doma,Dajto (posledne dve mam ale zakodovane a mam ix naladene len koli tomu,aby som si cez GIUDE mohol pozriet ix aktualny program)
Vzdy ked som zapol TV,tak som mal nacitane GUIDE len u Markiza,JOJ,PLUS a tusim TA3...STV1 a 2 som nikdy nepozeral,tak neviem ci aj tie dve sa nacitali...
A teraz ked zapnem TV,tak mam nacitane GUIDE od Markizy az po Dajto,dalej som nepozeral...Ako to...???
UPC vysiela EPG pre vsetky kanaly na nejakom distribucnom TP (11727), ktory si TV nacita a zobrazi. Skylink vysiela EPG na urovni jednotlivych TP (co je standardne riesenie). Skylink ti to len potvrdi, ale pokial si nekupis nejaky "normalny STB", ktory si EPG uklada do pamate, nic nevyriesis.[/QUOTE]
Je mozne,aby sa toto nacitanie zlepsilo...???Od coho to zalezi...???
Na monitore mam digitalne programy naladene STV1,STV2(tie nepozeram) a Markiza,JOJ,PLUS,TA3,Doma,Dajto (posledne dve mam ale zakodovane a mam ix naladene len koli tomu,aby som si cez GIUDE mohol pozriet ix aktualny program)
Vzdy ked som zapol TV,tak som mal nacitane GUIDE len u Markiza,JOJ,PLUS a tusim TA3...STV1 a 2 som nikdy nepozeral,tak neviem ci aj tie dve sa nacitali...
A teraz ked zapnem TV,tak mam nacitane GUIDE od Markizy az po Dajto,dalej som nepozeral...Ako to...???
Podľa mojej skúsenosti sa u Skylinku načíta programová ponuka len u programov vysielaných na rovnakom transpondéry ako je zapnutý program. Bohužiaľ u freeSATu je to oveľa lepšie, tým že sa načíta kompletná ponuka.
Pekný deň,
Matrix44
Pekný deň,
Matrix44
Napr. na frekvencii transpondera 11.836, H, 5/6, 27.500 su vysielane programy STV1, STV2, Markíza, Doma, TV JOJ, JOJ PLUS, TA3 a DAJTO. Po prepnuti na ktorykolvek program sa ti nacita EPG aj na zvysnych programoch. Ale len na frekvencii transpondera 11.836, H, 5/6, 27.500. Pri freeSAT (UPC Direct) sa ti nacita po chvilke EPG celej programovej ponuky.
Maj sa,
Matrix44
Maj sa,
Matrix44
Ahaaa,uz tomu rozumiem,mas niekde zoznam,ktore stanice su spolu na jednom transporderi...???
Mne sa po zapnuti TV momentalne nacitaju uz vsetky tvoje spomenute stanice,no pred cca tyzdnom to tak nebolo a Dajto a Doma sa permanentne nenacitali spolu s ostatnymi hore uvedenymi stanicami...
A teraz ked som skusal ako to mam,tak ked som vypol monitor a nasledne zapol TV na monitore,tak sa mi polka tyxto hore uvedenyx stanic nenacitala aj po viacnasobnom skusani,cim to je...???(beriem to ako docasny "problem",ako pisem uz sa asi tyzden nacitava EPG pri vsetkyx tyxto staniciax)
Mne sa po zapnuti TV momentalne nacitaju uz vsetky tvoje spomenute stanice,no pred cca tyzdnom to tak nebolo a Dajto a Doma sa permanentne nenacitali spolu s ostatnymi hore uvedenymi stanicami...
A teraz ked som skusal ako to mam,tak ked som vypol monitor a nasledne zapol TV na monitore,tak sa mi polka tyxto hore uvedenyx stanic nenacitala aj po viacnasobnom skusani,cim to je...???(beriem to ako docasny "problem",ako pisem uz sa asi tyzden nacitava EPG pri vsetkyx tyxto staniciax)
Pisal si ze mas freeSAT (UPC Direct), tak tu mas vsetky frekvencie pre sluzbu UPC Direct http://www.lyngsat.com/packages/upcthor.html
Maj sa,
Matrix44
Maj sa,
Matrix44
Ahojte,
vysiel aktualizovany firmware pre nas TV. Zmeny som si zatial nevsimol, ale mam pocit ze Menu TV reaguje rychlejsie. Verzia noveho firmwaru je T-ECPDEUC_2009.2. Hor sa do testovania :)
Pekny den,
Matrix44
Pridavam link na stiahnutie zo stranok Samsung
vysiel aktualizovany firmware pre nas TV. Zmeny som si zatial nevsimol, ale mam pocit ze Menu TV reaguje rychlejsie. Verzia noveho firmwaru je T-ECPDEUC_2009.2. Hor sa do testovania :)
Pekny den,
Matrix44
Pridavam link na stiahnutie zo stranok Samsung
Vzdy cez internet. Presnejsie teda cez Wi-Fi, lebo sa mi zatial nechcelo schovavat sietovy kabel do list okolo plavacky, a hlavne sa mi nechce odlepovat prahovu listu pod ktorou by musel ist :)
Aktualizacny subor si aj vzdy stiahnem a zalohujem v PC, keby som sa chcel vratit k predoslej verzii.
Pekny vecer,
Matrix44
Aktualizacny subor si aj vzdy stiahnem a zalohujem v PC, keby som sa chcel vratit k predoslej verzii.
Pekny vecer,
Matrix44
Aha,ja som wifinu zbalil do krabice,nexcem tu mat dalsiu svietiacu krabicu a tak mozem len po antene a tam mi nic nenaslo (mam iny model) alebo cez USB a to som neskusal...
Aha, tak ja mam WiFi vstavanu v TV, takze je to OK, vobec to neprekaza. Cez USB je aktualizacia jednoducha. Stiahnes si aktualizaciu, potom ju rozbalis kliknutim na instalacny subor a vysledok vlozis z USB-kom do TV. Potom len zvolis aktualizaciu cez USB. Ak by ti nic nenaslo, tak potom to co ti rozbalilo do nejakeho suboru, teda ak ti to tak rozbali, staci len vystrihnut z toho suboru a prilepit priamo do korenoveho priecinka USB-ka. Tak aby tie subory neboli v ziadnom priecinku :)
Pekny vecer,
Matrix44
Pekny vecer,
Matrix44
Sak to mam aj ja,ja som myslel WiFi ktora mi net vysiela,nie prijima... :D Hej rozumiem,len ja mam mam 46D8000...
No len bez WiFi-ny co ti net vysiela (routru) je ti vstavana WiFi-na v TV na dve veci :) Teda pokial nemas nejakych naivnych susedov co maju nezabezpecenu siet a kvalitny WiFi router :)
Pekny vecer,
Matrix44
Pekny vecer,
Matrix44
No sak celkovo wifi na telke je na dve veci,plnohodnotny comp to nenahradi a tie aplikacie nic moc,keby som byval v byte oproti,xytam wifinu z krcmy... :D
[QUOTE=Matrix44;463228]Napr. na frekvencii transpondera 11.836, H, 5/6, 27.500 su vysielane programy STV1, STV2, Markíza, Doma, TV JOJ, JOJ PLUS, TA3 a DAJTO. Po prepnuti na ktorykolvek program sa ti nacita EPG aj na zvysnych programoch. Ale len na frekvencii transpondera 11.836, H, 5/6, 27.500. Pri freeSAT (UPC Direct) sa ti nacita po chvilke EPG celej programovej ponuky.
Maj sa,
Matrix44[/QUOTE]
A preco teraz ked zapnem TV na stanici PLUS,JOJ,Markiza sa EPG nenacita aj na TA3,Doma,Dajto...???
Zmenilo sa to myslim,ked som znova ladil programy...
Maj sa,
Matrix44[/QUOTE]
A preco teraz ked zapnem TV na stanici PLUS,JOJ,Markiza sa EPG nenacita aj na TA3,Doma,Dajto...???
Zmenilo sa to myslim,ked som znova ladil programy...
Asi preto, lebo vysielaju na inej frekvencii (aj ked neviem o com je rec, ci DVB-S alebo DVB-C), tusim prijimas oba.
Kazdy tyzden nie, ale mozu to menit raz za cas. Ich STB si to preladuju automaticky, takze uzivatel nic nespozoruje. (Relativne) aktualny zoznam, je tu - spred 3 mesiascov.
Pokud máš problém s EPG, tak se musíš obrátit na UPC (pokud od nich odebíráš televizní příjem). Myslím, že ti odpoví v tom smyslu, že jak to přijmou z transporderů, tak to pošlou dál. Kabelovky mají své "frekvence" ze satelitů. Normální divák satelitu se na ně nedostane
Koupil jsem si nový fotoaparát - dělá rozlišení 8000*6000. Dle manuálu tv podporuje max rozlišení 15360*8640, přesto mně TV tvrdí, že snímek zatím nepodporuje zobrazení této fotografie - zkuste někdo zobrazit snímek na Vaší TV já mám letošní F8000, Tato má rozlišení jen 6000*3500 (Doufám že se mi podaří foto přidat ke zprávě :-))
EDIT: Nepodařilo, je to moc velký tak snad bude funkční odkaz [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
EDIT: Nepodařilo, je to moc velký tak snad bude funkční odkaz [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[QUOTE=peto.vac;464103]No sak celkovo wifi na telke je na dve veci,plnohodnotny comp to nenahradi a tie aplikacie nic moc,keby som byval v byte oproti,xytam wifinu z krcmy... :D[/QUOTE]
pre mna je napr. WiFi v telke neocenitelna. Pouzivam ju hlavne pre aplikaciu AllShare. Ked vonku nafotim alebo natocim deti po prichode domov si mozeme vecer pozriet fotky a videa bez nutnosti prepajania kablov. Fotky potom hned aj pretriedim a nepodarene alebo duplicitne vymazem. No a potom ked zdielam filmy, hudbu a rozpravky z medialneho centra do TV cez WiFi :)
Maj sa,
Matrix44
pre mna je napr. WiFi v telke neocenitelna. Pouzivam ju hlavne pre aplikaciu AllShare. Ked vonku nafotim alebo natocim deti po prichode domov si mozeme vecer pozriet fotky a videa bez nutnosti prepajania kablov. Fotky potom hned aj pretriedim a nepodarene alebo duplicitne vymazem. No a potom ked zdielam filmy, hudbu a rozpravky z medialneho centra do TV cez WiFi :)
Maj sa,
Matrix44
[QUOTE=ProchyJc;464183]dělá rozlišení 8000*6000[/QUOTE]
Aky zmysel ma pchat do TV s 2mpx panelom 48 mpx fotku? Zmensi ju na rozumnu velkost, usetris velkost aj cas nacitavania v TV.
Aky zmysel ma pchat do TV s 2mpx panelom 48 mpx fotku? Zmensi ju na rozumnu velkost, usetris velkost aj cas nacitavania v TV.
[QUOTE=Matrix44;464185]pre mna je napr. WiFi v telke neocenitelna. Pouzivam ju hlavne pre aplikaciu AllShare. Ked vonku nafotim alebo natocim deti po prichode domov si mozeme vecer pozriet fotky a videa bez nutnosti prepajania kablov. Fotky potom hned aj pretriedim a nepodarene alebo duplicitne vymazem. No a potom ked zdielam filmy, hudbu a rozpravky z medialneho centra do TV cez WiFi :)
Maj sa,
Matrix44[/QUOTE]
Urcite nieje problem mat permanentne vopxaty v TV USB/HDMI kabel a ten fotak tam po prixode napojit...A ja zase kukam filmy,krby,akvaria,dokumenty z disku pripojenemu k TV...Ale rozumiem,pre teba to je jednoduxsie...Ten net v TV som myslel ako priamo internet na surfovanie,zle som to napisal,sory... :D
Maj sa,
Matrix44[/QUOTE]
Urcite nieje problem mat permanentne vopxaty v TV USB/HDMI kabel a ten fotak tam po prixode napojit...A ja zase kukam filmy,krby,akvaria,dokumenty z disku pripojenemu k TV...Ale rozumiem,pre teba to je jednoduxsie...Ten net v TV som myslel ako priamo internet na surfovanie,zle som to napisal,sory... :D
jasne, chapem, aj ja mam permanetne pripojeny predlzovaci USB kabel pre jednoduchsie pripojenie USB-ka, ale toto by si mal vyskusat. Lebo jedna vec je pripojit fotak alebo telefon k TV cez kabel (nehovoriac o tom, ze niektore najnovsie telefony su "vylepsene" tak, ze ich PC nevidi ako externy disk, ale ako medialne centrum :( ), a druha, pohodlne si sadnut s telefonom v ruke a prehliadat fotky a videa v telefone a zaroven aj v TV. Urcite aspon vyskusaj ;)
Maj sa,
Matrix44
Maj sa,
Matrix44
Nemam taky telefon,ani ine zariadenie,takze nemam ako a fotit neak extra telefonom v buducnosti sa ani nexystam...
Jasne :) Ja pri detoch som rad ked ich vyfotim a natocim mobilom :) Po pravde, vonku foti a nataca vynikajuco, ale v miestnosti je to bieda, takze tiez musim pouzit klasicky (ozajsny) fotak :)
Maj sa,
Matrix44
Maj sa,
Matrix44
Ahojte,
prosim poradte mi. Uz som to tu pisal, ale nedockal som sa ziadnej odpovede. Mam pocit ze sa mi strasne prehrieva TV. Teraz som meral infra teplomerom a plech medzi CI modulom a nad procesorom je zohriaty na 48,7°C, co je podla mna neskutocne vela. TV sice momentalne prehrava HD videa, ale takto by sa podla mna hriat nemala. Pozriete Vase TV a date mi vediet? Aby som vedel ci musi ist do servisu alebo je tato kombinacia TV a topneho telesa OK :) Budem Vam vdacny.
Pekny vecer,
Matrix44
prosim poradte mi. Uz som to tu pisal, ale nedockal som sa ziadnej odpovede. Mam pocit ze sa mi strasne prehrieva TV. Teraz som meral infra teplomerom a plech medzi CI modulom a nad procesorom je zohriaty na 48,7°C, co je podla mna neskutocne vela. TV sice momentalne prehrava HD videa, ale takto by sa podla mna hriat nemala. Pozriete Vase TV a date mi vediet? Aby som vedel ci musi ist do servisu alebo je tato kombinacia TV a topneho telesa OK :) Budem Vam vdacny.
Pekny vecer,
Matrix44
Moj ram ked boli vonku horucavy mal okolo 40° a zevraj je to normalne,to miesto co ty uvadzas moze byt este horucejsie,zalezi tiez kolko ° mas v izbe...
Fotky mám na NAS v rozlišení v jakém jsem to nafotil + ořez. Proč bych si dělal dělal dvě verze fotky - jednu v plném rozlišení pro prohlížení na PC a druhou pro TV????
Vy si fotky nepřibližujete, když chcete ukázet nějaký detail? Pokud bych to zmenšil na ROZUMNOU VELIKOST pro TV, tak z přiblížení budu mít rozmazanej detail.
Vy si fotky nepřibližujete, když chcete ukázet nějaký detail? Pokud bych to zmenšil na ROZUMNOU VELIKOST pro TV, tak z přiblížení budu mít rozmazanej detail.
Čaute, ja mám Samsung c650 ale svokor má tento a ani za nič neviem zoradiť kanály ktoré sú v obľúbených. Ak dám zobraziť všetky TV, tak sú v guide zoradené podľa čísla, ak dám ale zobraziť obľúbené 1,kde sme dali naj kanály, tak sú podľa mena a ani za nič to nevieme dať podľa čísla. Nechápem tu logiku, ale som zúfalý. Nejaké nápady? Dik za každú pomoc.
Odoslané z GT-N7000 cez Tapatalk 2
[QUOTE=danusko;465293]Čaute, ja mám Samsung c650 ale svokor má tento a ani za nič neviem zoradiť kanály ktoré sú v obľúbených. Ak dám zobraziť všetky TV, tak sú v guide zoradené podľa čísla, ak dám ale zobraziť obľúbené 1,kde sme dali naj kanály, tak sú podľa mena a ani za nič to nevieme dať podľa čísla. Nechápem tu logiku, ale som zúfalý. Nejaké nápady? Dik za každú pomoc.
Odoslané z GT-N7000 cez Tapatalk 2[/QUOTE]
Nevím, zda to fungovat i na tomto typu, ale zkus: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/29521-editace-kanalu-v-pc-pro-tv-samsung-rady-c-a-d
Odoslané z GT-N7000 cez Tapatalk 2[/QUOTE]
Nevím, zda to fungovat i na tomto typu, ale zkus: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/29521-editace-kanalu-v-pc-pro-tv-samsung-rady-c-a-d
Dik, ja som si to pravé v PC editore usporiadal, ale guide to zobrazuje podľa názvu. Nechápem tu logiku Samsung, ale to asi nezmenim. Som dúfal v nejaké usporiadanie v TV, ale dik
pre mna je vyhodnejsia logika lal abeceda.. aj ked dodju cudzi ludia a pytaju sa na kanaly poviem abecedu si sa ucil v 1 triede:)))
Abecedne nemam zoradene kanale,to je troxu od ruky,mam cca 30 cesko slovenskyx "filmovyx" stanic a tie mam zoradene podla sledovanosti,za nimi ide asi 10 dokumentarnyx a uzatvara to cele 10 hudobnyx,neni co riesit...
Ja mam programy zoradene podla zanrov. Zacinaju STV1, STV2, Markiza...., Ceske, filmove, sportove, detske, dokumentarne, hudobne a XXX :) Je to vec zvyku.
Majte sa,
Matrix44
Preklady Android aplikácií http://www.DroiD.sk
Majte sa,
Matrix44
Preklady Android aplikácií http://www.DroiD.sk
Ahojte,
vysiel novy firmware s oznacenim T-ECPDEUC_2011.1. Zmeny som zatial nepostrehol ziadne. Firmware sa neaktualizuje automaticky cez siet ale len z USB. Stiahnut si ho mozete zo stranok Samsungu alebo aj tu http://share-rapid.com/stahuj/cx794tcn
Ak spozorujem nejake novinky, tak urcite este napisem.
Majte sa,
Matrix44
vysiel novy firmware s oznacenim T-ECPDEUC_2011.1. Zmeny som zatial nepostrehol ziadne. Firmware sa neaktualizuje automaticky cez siet ale len z USB. Stiahnut si ho mozete zo stranok Samsungu alebo aj tu http://share-rapid.com/stahuj/cx794tcn
Ak spozorujem nejake novinky, tak urcite este napisem.
Majte sa,
Matrix44