Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Samsung UE46ES8000

Matrix44 (71)|4.1.2015 16:49
Nie neviem, Samsung nikdy neuverejňuje aké novinky a vylepšenia prináša aktualizácia. Pre istotu mám ale zálohované všetky predošlé verzie firmvéru, takže ak by bol akýkoľvek problém, tak sa vrátim na predošlú verziu. Doposiaľ som ale nikdy nemal žiadny problém po aktualizácii. Kľudne môžeš aktualizovať, ak by si potreboval, tak ti dám link na ktorúkoľvek predošlú verziu firmvéru :)
hitman222 (18)|4.1.2015 16:54
Ďakujem, mne sa z ničoho nič vypne a zapne. Ked tak by som ešte počkal a potom to prehral. Pošleš ten link prosím? Ďakujem
sanchez13 (1071)|4.1.2015 17:33
[QUOTE=Matrix44;503876]takže ak by bol akýkoľvek problém, tak sa vrátim na predošlú verziu[/QUOTE]
a si si isty, ze pojde vratit sa na predchadzajuci firmware ?
Pretoze vacsina TV dovoli aktualizaciu len na novsi firmware. :cool:
Matrix44 (71)|4.1.2015 17:37
už som raz robil pokusne downgrade z USB a fungovalo.
sanchez13 (1071)|4.1.2015 17:41
Toto mozu zakazat v kazdom nasledujucom firmware, takze do buducna sa na to netreba spoliehat. Ale je mozne, ze Samsung sa rozhodol zrusit toto obmedzenie...
Matrix44 (71)|4.1.2015 17:48
Tak mi to nedalo a otestoval som to. Mám verziu T-ECPDEUC_2015.5 a tá mi už neumožňuje downgrade na verziu T-ECPDEUC_2014.2. Píše mi že na USB sa nenachádzajú žiadne súbory na aktualizáciu :(

EDIT:
Ale nemám k dispozícii momentálne žiadne USB s FAT32, len s NTFS, takže aj to môže zohrať svoju úlohu :(
hitman222 (18)|11.1.2015 18:14
Mne po poslednej aktualizácii začal blbnúť Smart Hub, točí, točí a vôbec sa nenačíta, potom prestane TV reagovať na diaľkové. Pomôže len vypnúť vypínačom na TV,alebo sa TV samovoľne vypne a zapne. Neviete čo by pomohlo? Na nahranie staršieho FW nemám odvahu, či by to vlastne išlo. Ďakujem
Matrix44 (71)|14.1.2015 13:17
Skús si nechať obnoviť Smart Hub do pôvodných nastavení (iba Smart Hub nie celú TV). Potom sa sám aktualizuje. Musím zaklopať ale po poslednej aktualizácii mi Smart Hub ešte nezamrzol ani raz :)

EDIT:
mal by niekto záujem o aktuálny setting do našej TV pre Skylink?
hitman222 (18)|14.1.2015 14:33
Tak som musel v nastavení siete upraviť DNS na 8.8.4.4 podľa návodu a zdá sa že to pomohlo.
Si zaregistrovaný v Smart Hub, zdá sa mi ako keby to brzdilo to prihlasovanie.
Tady je ten navod: http://www.samsung.com/cz/support/skp/faq/1054903
Matrix44 (71)|16.1.2015 08:06
áno, v Smart Hub prihlásený som, ale nemám pocit že by to vôbec niekedy brzdilo načítanie Smart Hubu. Po jeho spustení nabehne okamžite a po chvíľke dôjde k prihláseniu.
dan-dan (1)|16.2.2015 16:45
[QUOTE=hitman222;504676]Mne po poslednej aktualizácii začal blbnúť Smart Hub, točí, točí a vôbec sa nenačíta, potom prestane TV reagovať na diaľkové. Pomôže len vypnúť vypínačom na TV,alebo sa TV samovoľne vypne a zapne. Neviete čo by pomohlo? Na nahranie staršieho FW nemám odvahu, či by to vlastne išlo. Ďakujem[/QUOTE]

ja mam ten isty problem, nenačita hub, keď už tak sa nedá prihlasiť do siete, zamrzne televizor, sam od seba sa začne zapínať/vypínať, trvá to cca dva týždne... doteraz nebol žiaden problem....už ma to hneva, myslím, že chyba je v firmware...ale späť sa mi nedá starší nainštalovať
ES7000 (4)|24.2.2015 17:50
Dobrý večer!
Ak máte problémy so Smart Hub stiahnite si firmware T-ECPDEUC_SECUSB_0000.zip.
Rozbalte zazipovaný súbor na usb ktorý je naformátovaný na FAT 32.
Na usb máte priečinok s názvom T-ECPDEUC_SECUSB_0000. Tento priečinok premenujte na T-ECPDEUC.
V TV dajte aktualizovať soft cez usb. Usb neodpájajte, TV nevypínajte.
Po ukončení aktualizácie sa TV vypne a zapne. Po zapnutí sa na obrazovke objaví v malom rámčeku nápis NO SCALE, potom to samo zmizne. V TV máte verziu 0000.
Bezpečne vyberte usb z TV.
Stiahnite si firmware T-ECPDEUC 2009.2 alebo nižšie verzie. Vyššie verzie majú so Smart Hub problémy.
Vybraný firmware rozbalte na usb. Ale pozor! Ak používate ten istý usb, tak tam máte priečinok T-ECPDEUC s verziou 0000. Ten je potrebné si niekam zálohovať a z usb vymazať, pretože každá verzia vytvorí priečinok T-ECPDEUC.
Potom znova aktualizujte na verziu ktorú ste si vybrali, len nie verzie vyššie ako 2009.2.
Toto je platná metóda iba pre ES7000 a ES8000 ale nie je platná pre ES evolution kit.
Všetky firmware stiahnete tu: https://mega.co.nz/#F!30xSXYJY!hqDjxlnqXgq4BvA_GpCaQg
Ak niekto zo Slovenska má záujem o vysielanie HBBTV, musí vo Smart hube stlačiť na ovládači tlačidlo >>, potom číslice 289, a nakoniec tlačidlo << . V zozname krajín, vyberte Česko. Dôjde k vymazaniu slovenských a nainštalovaniu českých widgetov.
Ďalej postupujte podľa tohto návodu: http://www.samsung.com/cz/experience/tv/smarttv/navody-21-2013.html
Matrix44 (71)|25.2.2015 08:19
Ahojte,
od včera mám problém s pripojením k internetu. Samozrejme nič som nikde nemenil a nenastavoval. TV sa pripojí k routru ale do siete nie. Vyskúšal som ju pripojiť aj k mobilu a ten istý problém, pripojí sa k prístupovému bodu ale k sieti nie. Nestretli ste sa s podobným problémom?

Ďakujem
KamilZ (10277)|25.2.2015 08:42
[QUOTE=Matrix44;508896]TV sa pripojí k routru ale do siete nie[/QUOTE]Co to znamená? Upřesni, "k síti ne" je široký pojem. Co přesně nefunguje? Dostane TV správnou IP adresu (ze správného rozsahu)? Zkoušel jsi v TV nastavit manuálně DNS server (např. 8.8.8.8)? Zkoušel jsi reset TV? Funguje Ti ping z PC na TV?
Vrbajz (1)|25.2.2015 10:02
Ahoj. Internet v tv mi taky od včera nejde a toto jsem napsal na podporu Samsungu na jejich stránkách
"Dobrý den mám TV UE46ES7000S a od včerejšího dne (24.2.2015) se televize nepřipojí k internetu ani přes kabel ani přes wifi (píše: Síť není připojena....) i když připojena je a to je odzkoušeno na dvou různých internetech (kabelové připojení přes router (WiFinou i kabelem) a mobilní připojení sdílením WiFi) "

ODPOVĚĎ:O problému víme máme výpadek a už se na tom pracuje.
Otázka:Jak dlouho to bude trvat
ODPOVĚĎ: To vám nedokáži říci
Matrix44 (71)|25.2.2015 10:26
[QUOTE=KamilZ;508900]Co to znamená? Upřesni, "k síti ne" je široký pojem. Co přesně nefunguje? Dostane TV správnou IP adresu (ze správného rozsahu)? Zkoušel jsi v TV nastavit manuálně DNS server (např. 8.8.8.8)? Zkoušel jsi reset TV? Funguje Ti ping z PC na TV?[/QUOTE]
ako som už písal, tak TV sa pripojí k WiFi (routeru) a teda môžem využívať napr. službu AllShare a pozerať filmy a hudbu cez WiFi na TV, ale nepripojí sa už k sieti internet, a teda nemôžem používať SmartHub, internetový prehliadač, HBO GO a podobne.
IP adresu mi načíta a skúšal som aj meniť nastavenie DNS z automaticky na manuálne a zadať 8.8.8.8 a aj 8.8.4.4, ale vôbec to nepomohlo.

[QUOTE=Vrbajz;508910]Ahoj. Internet v tv mi taky od včera nejde a toto jsem napsal na podporu Samsungu na jejich stránkách
"Dobrý den mám TV UE46ES7000S a od včerejšího dne (24.2.2015) se televize nepřipojí k internetu ani přes kabel ani přes wifi (píše: Síť není připojena....) i když připojena je a to je odzkoušeno na dvou různých internetech (kabelové připojení přes router (WiFinou i kabelem) a mobilní připojení sdílením WiFi) "

ODPOVĚĎ:O problému víme máme výpadek a už se na tom pracuje.
Otázka:Jak dlouho to bude trvat
ODPOVĚĎ: To vám nedokáži říci[/QUOTE]
noó to je teda zaujímavé! Čo má Samsung spoločné s našim pripojením k internetu?! Vyzerá to tak, že monitoruje a kontroluje všetky pripojenia TV do internetu. To mi príde na hromadnú žalobu! Neviem si predstaviť že by napr. Lenovo alebo HP kontrolovalo a ovplyvňovalo pripojenie NB do siete internet. To by v USA asi nerozchodili :)

A ďakujem za info :)
Matrix44 (71)|25.2.2015 10:39
Mi to nedalo, a aj som kontaktoval technickú podporu a tu je odpoveď:

[QUOTE=Technická podpora Samsungu]
"Omlouvám se za způsobené komplikace. Jedná se o výpadek serveru pro SmartHub. Vaše zařízení je tedy v pořádku. Podle našich informací IT oddělení na nápravě usilovně pracuje. Obnovu jeho funkcí o čekáme dnes nebo zítra"[/QUOTE]

Takže musíme počkať :)

EDIT:
mám zlú správu. Vraj je to kvôli tomu, že sa Samsung nedohodol s Googlom a zo všetkých SmarHubov bude odstránená aplikácia YouTube :(

EDIT2
tak internetové pripojenie a aj SmartHub už idú. Aplikácia YouTube tam zatiaľ je, tak uvidíme čo bude ďalej.
Matrix44 (71)|26.2.2015 11:27
[QUOTE=ES7000;508865]Ak niekto zo Slovenska má záujem o vysielanie HBBTV, musí vo Smart hube stlačiť na ovládači tlačidlo >>, potom číslice 289, a nakoniec tlačidlo << . V zozname krajín, vyberte Česko. Dôjde k vymazaniu slovenských a nainštalovaniu českých widgetov.
Ďalej postupujte podľa tohto návodu: http://www.samsung.com/cz/experience...y-21-2013.html[/QUOTE]
ďakujem za návod, funguje to perfektne!
ES7000 (4)|26.2.2015 17:31
Není za čo. Som rád, že som pomohol. Funguje aj downgrade na nižšiu verziu, len neviem, či som to nenapísal moc zložito.
Matrix44 (71)|26.2.2015 17:47
Nie nenapísal, je to napísané dobre a zrozumiteľne. Vyskúšal som aj downgrade firmvéru na nižšiu verziu a všetko prebehlo OK. Mal som ale smolu pri nahrávaní firmvéru T-ECPDEUC 2009.2, lebo po jeho nahraní sa TV začala nekontrolovateľne zapínať a vypínať. Nedalo sa vojsť do Menu a ani ju vypnúť. Po zúfalých 2 hodinách som nakoniec volal servis a objednal opravu. Nakoniec mi to nedalo a spustil som servisné Menu, a na 4 pokus sa mi podarilo skôr než TV zamrzla a reštartovala sa stihnúť potvrdiť "factory reset". Po resete TV je už všetko OK, a servis som zrušil. Ináč TV na aktualizáciu firmvéru akceptuje aj USB-ko s formátom NTFS.

Pekný deň :)
tron02 (1)|1.3.2015 14:32
Ahoj, kdo máte tuto tv ue40es6800 můžete sem vypsat hodnoty uvedené v servisním menu, type display , front color. Děkuji
Mazna (7)|21.4.2016 17:14
Ahoj,

muze mi prosim nekdo poradit jak vyresit problem s pripojenim teto tv k internetu? Nekolik let jsem byl s tv pripojeny k internetu a a nebyl problem. Nyni, kdyz chci z ipadu pustit video na tv, tak mi tv napise, ze neni pripojena k internetu. Pritom ale je pripojena je pres wifi a tudiz musi zaznamenat nejaky signal z ipadu. Kdyz si nastaveni site, tak to vyhledava wifiny, ale po chvilce tabulka zmizne a nic mi to nenabidne.

Je to na reinstal firmware? Nebo zkontrolovat nastaveni? :(
helour (1)|3.5.2016 15:22
Stalo sa mi presne to samé. Nebolo možné znovu nastaviť wifi v TV. Úplne náhodne to padá.

Skúšal som všetko možné: downgrade, následný upgrade rôznych verzií, hw reset, zmena hodnoty pre wifi v servisnom menu, atď. Nepomohlo nič, strávil som s tým takmer celý deň.

Prešiel som google, a v drvivej väčšine odkazovali na problém s poškodenou wifinou v TV. Mnohým sa pokazí už pred zárukou. Zdá sa, že sw v TV sa snaží wifinu zapnúť, tá na chvíľku nabehne ale vzápätí sw niekde padne.

Kúpil som si nový wifi access point (cca $40 a viac), pripojil cez LAN kábel, prepol APcko do režimu client a celé to už ďalej neriešim.

Iná možnosť je kúpiť si nový modul WIDT20R (cca $45 + doprava) a vymeniť ho: https://www.youtube.com/watch?v=KKlBXc_vngw
vivid.sk (11472)|3.5.2016 17:47
...alebo za cca 20e kupit [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], pichnut do LAN portu, schovat za TV a napajat priamo z TV
Mazna (7)|15.5.2016 08:04
Dekuju moc, ta vymena wifi u me nepripada v uvahu, to uz bych nikdy nedal dohromady :D. Uz ted mam problem s kabelama a pridavat dalsi.. :( Nejsem moc v sitovych prvcich zbehlej. Kdyz to pripojim pres kabel pres router, tak budu moct z ipadu poustet videa na tv?
vivid.sk (11472)|15.5.2016 13:16
Ano, mozes to prepojit aj patch kablom do routra. Vysledok bude rovnaky (ovsem stabilnejsi, pretoze kabel je kabel).