Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Problem s TechniStar SIR ???

standawrc (172)|23.5.2012 01:00
TechniStar SIR s funkcí PVR je nový HD satelitní PVR set-top-box s integrovanou čtečkou Irdeto PI-sys
Prosím jaký je tenhle přístroj na normální koukání s málo znalostmi o DVB-S . Chci ho koupit pro syna má kartu ICE NEWT DRUHÁ - podle balíčku KOMBI mé karty . Nahrávání filmů není v oblibě , jen příležitostně 5x do roka nějaký motoristický sport , když není doma . Jedná se mi hlavně aby se obraz nekousal nekostičkoval a nevyndával stále kabel ze zásuvky k restartu. atd.Zatím má starou TV JVC a bude přístroj propojen Scartem . Proto mám strach zdali to satelit zvládne . Četl jsem ale , že TechniStar SIR má ALE NEJHORŠÍ NORMU NA SCARTU ani prý RBG ne. To měl snad každý přístroj i HUMAX II od Digi tv.Prosím nevím co je na tom pravdy a proto prosím o radu , nebo o zkušenosti s tímto novým přístrojem který se dováží asi 3-4 měsíce do Č.R. .
Jedná se u TechniStar SIR s funkcí PVR je nový HD satelitní PVR set-top-box s integrovanou čtečkou Irdeto PI-sys
Dagy2 (3153)|23.5.2012 18:02
1/ tak teda neviem chlape čo a kde za hlúposti čítaš! Keby si totiž čítal normálne, tak by si zistil, že 5 riadkov nižšie je celé vlákno len a len o TechniSate SIR a necpal by si dotazy do prišpendleného vlákna kam patria návody, tipy a triky !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2/ čo je to za blbosť, že či prijímač zvládne SCART. Preboha, TechniSat je snáď jediný, ktorý má SCART, cinch a HDMI a všetky tri idú paralelne, takže môžeš mať pripojené 3 "displeje".
3/ pochlub se čo si to mal za vynikajúci prístroj keď tu píšeš o sekání obrazu, mrznutí, vyťahovaní zo zástrčky. Tak vedz že u SIR-u to za 3 roky záruky nebude treba urobiť ani raz, pokiaľ sa k nemu budeš správať ako bežný užívateľ.
Cabas (21)|28.5.2012 02:38
Zdravim vsechny. Potreboval bych poradit s mym satelitem TechniStar SIR. Mam ho zhruba mesic a ted mi to dela nejakou neplechu. Nemohu ho zapnout. Pri vyberu v TV mi ho take TV nepozna, takze nevim co se deje. Pokud ho ( restartuji )vytahnu z elektri. Tak se i objeni toto: USbL pak po nejake dobe 3 FF pak 2FF pak 1FF pote se to s temi FF opakuje a pote je tam cislo 009 po cisle se objevi male t a vedle toho t mi beha mala carka porad dokola a toto s tim t mi bezi treba 24 hodin a nic se nedeje. Zkousel jsem podrzet hlavni vypinac na pristroji vice jak 10 sekund. Potom se to udelalo zase a porad dokola. Zkousel jsem to dat i do tovarniho nastaveni podle navodu, ale nevim jestli to delam dobre. Vytahnu DC zmacnknu dohromady STANBY a tlacitko se sipkami ( stred ) zkousel jsem i jednotlive sipky nahoru dolu atd., potom zase DC ( elektriku ) zapnu a drzim to asi 8 vterin. Melo by se tam pry na displeji objevit „SEt“ , ale me to proste nejde. Pokazde se mi tam objevi dL a d parkrat zablika a potom se mi tam objevi - - - - no a pak se zase opakuje to s tim USbL jak uz jsem psal na zacatku...Nevite nekdo co s tim ???

Dikes moc vsem za kazdou radu. Mam to sice v zaruce, ale nechce se mi na pristroj cekat mesic. Mozna to je jen nejaka prkotina.....
Dagy2 (3153)|28.5.2012 18:47
Service centre bude vedieť či sa do ešte prebrať.
Ja osobne by som to skúsil reštartovať so zapichnutým USB s FW, ak sa dostane pri bootovaní tak ďaleko, že načíta USB mohlo by to zabrať. Inak to vidím na servis.

Neviem kde si čítal že továrne nastavenie sa dá urobiť nejakou kombináciou tlačítok (nemám český návod) ale origo návod hovorí len o výbere továrneho nastavenia cez menu v zapnutom stave.
Cabas (21)|28.5.2012 19:14
[QUOTE=Dagy2;411458]Service centre bude vedieť či sa do ešte prebrať.
Ja osobne by som to skúsil reštartovať so zapichnutým USB s FW, ak sa dostane pri bootovaní tak ďaleko, že načíta USB mohlo by to zabrať. Inak to vidím na servis.

Neviem kde si čítal že továrne nastavenie sa dá urobiť nejakou kombináciou tlačítok (nemám český návod) ale origo návod hovorí len o výbere továrneho nastavenia cez menu v zapnutom stave.[/QUOTE]

Diky za odpoved....Tak jsem to nakonec odvezl do obchodu kde jsem to koupil.....Bohuzel na to maji mesic, tak uvidime co to bude.....Pry jsem prvni co to u nich reklamuje. Ach jo....Proc zrovna ja.....:-D Nastesti se dalo zastavit programy na skylinku ktere si platim....aspon to.....
Dagy2 (3153)|28.5.2012 19:34
To sa stáva aj u Mercedesu. Ďaleko lepšie že to zdochlo normálne kompletne a opravia to než keď je problém že síce prijímač funguje ale neustále zamŕza a pod.
Držím palce, nech je to posledná závada.
Nezabudni prijímač zaregistrovať po oprave - 3 roky záruka
Cabas (21)|30.5.2012 02:51
[QUOTE=Dagy2;411468]To sa stáva aj u Mercedesu. Ďaleko lepšie že to zdochlo normálne kompletne a opravia to než keď je problém že síce prijímač funguje ale neustále zamŕza a pod.
Držím palce, nech je to posledná závada.
Nezabudni prijímač zaregistrovať po oprave - 3 roky záruka[/QUOTE]
OK...zaregistruji ho....nevis nahodou link kde se to registruje ? Dikes
Dagy2 (3153)|30.5.2012 12:20
Na rozdiel od ostatných prijímačov, kde sa treba prehrabávať forami, stránkami predajcov a podobne u technisatu je to všetko jednoduché "jak facka" - návody, videá, pomôcky, technické parametre, všetko na:
http://www.technisat.cz

kto by to bol povedal, že?
Cabas (21)|30.5.2012 22:27
[QUOTE=Dagy2;411735]Na rozdiel od ostatných prijímačov, kde sa treba prehrabávať forami, stránkami predajcov a podobne u technisatu je to všetko jednoduché "jak facka" - návody, videá, pomôcky, technické parametre, všetko na:
http://www.technisat.cz

kto by to bol povedal, že?[/QUOTE]
No prave....takto lehce jsem to ani necekal....:-D

Diky moc.....
Dagy2 (3153)|31.5.2012 10:27
veď si si priplatil za to.
hroch1 (118)|3.6.2012 18:22
Využiju toto vlákno abych se zeptal. Pořídil jsem si Technistar SIR a při zapojení přes 2m kabel HDMI do televize není žádný problem. Když ale připojim 15m kabel HDMI k projektoru, tak obraz často vypadává např. 30s jde a minutu nejde. Ty intervaly jsou nepravidelné, nejdéle mi obraz bez výpadku běžel asi 15 min. Stejným kabelem mám připojené HTPC, pouštím přes něj full bluray a nikdy žádný náznak výpadku. Zkoušel jsem všechna možná nastavení Technisatu i projektoru a problém se mi nedaří vyřešit, k minimálním výpadkům dochází pokud v Technisatu nastavím video výstup - 576i , na všechny ostatní režimy včetně "auto" obraz vypadává. Dnes jsem zakoupil i HDMI repeater na zesílení signalu, ale s nim mi obraz nejde vůbec. Může to být chyba Technisatu?
KamilZ (10277)|3.6.2012 21:18
15m je už docela hodně. Ten repeater máš uprostřed s dvěma cca 7-mi metrovými kabely, nebo ho máš pouze na jednom konci toho 15m? Jestli to druhé, tak Ti moc nepomůže. Ale jako chybu SIRu bych to neviděl, zřejmě je to signálově na hraně.
hroch1 (118)|3.6.2012 21:42
S tou délkou souhlasim, ale proč mi tento kabel připojený k HTPC funguje už půl roku bez jediného problému a to i při přehrávání full BD a na SIRu to běží jen když je nastaveno 576i, od 576p obraz nepravidelně vypadává bez ohledu na to, jestli mám přepnuto na kanál který vysílá v SD nebo HD.

V návodu u repeateru je napsáno, že se má dát až na konec kabeláže a z něj už by měl jít kabel max 2m dlouhý. Nicméně bez něj obraz vypadává, ale s ním nejde vůbec.

edit: abych odpověděl na otázku, tak repeater jsem zkoušel připojit na konec 15m kabelu a z něj pak 2m do projektoru.
KamilZ (10277)|4.6.2012 08:28
Podle mě je to prostě na hraně - dvě zařízení nemají naprosto stejný výstup, stačí, aby SIR měl o pár mV menší úrovně (které ale ještě budou v normě) a na 15m už to prostě spadne pod potřebnou mez. Umístění extenderu na konci mi připadá divné, ztrácí mi tam smysl. Měl by být podle mě uprostřed (jestli je po 15-ti metrech signál na hraně, tak se repeater prostě nemusí chytat). Zkus se podívat na tohle, na více místech jsem zachytil pochvalné názory: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
hroch1 (118)|4.6.2012 23:16
To je škoda, že jsem o tom kabelu v odkaze nevěděl dřív. Já koupil tenhle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ale do teď sem nenarazil na problém. Horší je, že než vyměnit kabel, tak bych radši vyměnil DVBS přijímač za jiný s vyšším výstupním napětím, protože kabel je složitě poschovávaný v lištách a stropu a výměna = menší rekonstrukce bytu :-D
Zítra zkusím prodloužit koax a připojit projektor na 2m kabel. I když s tebou víceméně souhlasím a očekávám že to poběží bez problémů, tak se snažím sám sobě namluvit, že to není kabelem :-).
Trochu spoléhám, že mě zachrání koupě nového recieveru, ten by mohl mít silnější výsup než SIR, jenže s ním počítám až za nějaký čas. Teď jsem chtěl co nejrychleji koukat na EURO a olympiádu na plátně a vypadá to na smolíka :((
Dagy2 (3153)|5.6.2012 16:12
hroch, možno sprostý nápad ale za pokus nič nedáš:
A/ tvrdíte, že HDMI výstup na SIRovi je tak tak na hrane, že ten kábel to nedokáže správne prefúknuť
B/ máš "opakovač", t.j. podľa môjho zosilňovač, ktorý niečo prijíma na vstupe a to isté posiela na výstup

prečo neskúsiť SIR -> 2mHDMI -> opakovač -> 15mHDMI -> projektor
možno ten opakovač má vyššie napätia na výstupe a bude fungovať ako zosilňovač?
hroch1 (118)|5.6.2012 18:08
Dagy2 - byl jsem krůček od toho to vyzkoušet, ale nakonec jsem nechtěl riskovat poškození toho 15m kabelu viz poznámka výrobce : "HDMI repeater může být připojen POUZE na konci kabelu u cílového zařízení. NIKDY ho nepřipojujte přímo ke zdroji signálu (např. hned za počítač)."

Repeater jsem dnes vrátil prodejci a jdu vyzkoušet prodloužit koax a připojit přijímač s projektorem 2m kabelem. Když to bude fungovat, tak koupím ten kabel co doporučoval KamilZ a než bude nový reciever, tak bude ležet na zemi. Jestli stávající kabel nebude fungovat ani přes reciever, tak se pustím do té nejhorší varianty a kabely vyměním.

Díky za reakce a nápady
Dagy2 (3153)|5.6.2012 18:27
Ešte iný nápad. Nemáš náhodou AVR s HDMI výstupom? Potom vstup SIRu do AVR a výstup na projektor....
hroch1 (118)|5.6.2012 18:52
Právě že nemám, mám stařičký Technics, nový reciever s HDMI je moje poslední záchrana za kterou se modlim, jinak následuje rozsekat celý byt a vyměnit kabel :-) Obnovu kina jsem chtěl začít s recievrem a bohužel to dopadlo tak, že s ním končím a pěkně se mi to vymstilo. Třeba přes reciever nepojede ani SIR a ani HTPC, které jde teď bez problémů a dojde stejně na výměnu kabelu.
Dagy2 (3153)|6.6.2012 13:49
No tak by som doporučil kúpiť AVR (konečne mi došlo, že pod slovom "receiver" myslíš AVReceiver a nie SATreceiver :) ) niekde v MALLe aby sa dal trebars vrátiť.
Na základe vlastnej skúsenosti doporučujem nejaký 3D AVR aby mal HDMI1.4 input/output. Ja som kúpil pred 2-mi rokmi myslím za dobrú cenu v akcii po vianociach a práve má ten stroje úplne všetko až na 1.4-ku.
Takže BD prehrávač musí napriamo do telky a do AVR optika so zvukom a cez HDMI1.3 len TechniSat
hroch1 (118)|6.6.2012 15:05
Myslel jsem AVR :-) Díky projektoru jsem nucen vybírat AVR s 2 HDMI out. Čekám až bude v prodeji Yamaha RX-V773, měl se začít prodávat začátkem června, ale nedávno jsem někde četl, že to posunuli na červenec, tak musím ještě chvíli vydržet.
hroch1 (118)|30.8.2012 20:31
Oživím téma, v posledních pár příspěvcích jsem řešil vypadávání obrazu u SIRa, byl jsem téměř přesvědčen, že je to kabelem. Dnes ale přišel nový AVR, zmiňovaná Yamaha RX-V773 a obraz ze SIRa nejen že vypadává dál, ale začal vypadávat i na 1,5m kabelu, pomáhá jen vypnout SIR a znovu zapnout. Hraju si s tim celý den a už jsem skoro přesvědčen, že problém neni v kabelu, ale má s tim něco společného známá chyba SIRu s vypadáváním obrazu.
Když jsem měl SIR připojen jen 1,5m kabelem k tv, tak výpadky obrazu byly cca jednou týdně. Těď je zapojený 1,5m do AVR a 1,5m z AVR do TV a obraz mi dnes vypadl už asi 20x
Když nepřepínám a jen koukám na tv tak je to ok, jakmile ale začnu přepínat nebo se hrabat v menu, tak se občas objeví tma. Totéž se ale stalo, i když se SIRem nic nedělám a začnu na AVR, přepínat z 1. HDMI out na 2. HDMI out a zpět na první a SIR už někdy nenaskočí a zůstane tma nebo se to chová jako výše zmiňovaný problém s projektorem a obraz se objevuje a hned vypádává a jakoby se nemůže chytnout, opět pomůže restart SIRa.
Moc se v téhle problematice nevyznám, ale řekl bych že problém nebude u SIRa ve FW jak se píše ve vlákně o SIRu, ale spíše v HW, kde buď začne kolísat napětí na HDMI nebo se tam něco mění.
Možná jsem toho docílil delším kabelem nebo je Yamaha o trochu citlivější než TV, ale zase ne tolik jako projektor.
Dagy2 (3153)|30.8.2012 23:20
Takže vo vedľajšom vlákne to už zdá sa mi vyriešili nastavením, alebo sa mýlim?
Ale ty si presvedčený, že je to chybný hw tak si to teda oživil v inom vlákne.
hroch1 (118)|31.8.2012 08:31
to Dagy2 - přesně tak. V tomhle vlákně jsem na dvou stranách řešil problém s výpadkem obrazu pouze na projektoru a spokojil jsem se s vysvětlením, že je to buď kabelem nebo má SIR na výstupu HDMI slabší napětí. Sám si mi radil abych do cesty SIR - projektor vložil AVR a AVR mi přišel až včera, tak píšu co jsem zjistil a nebudu přepisovat celý problém znovu abych mohl napsat do vlákna o SIRu, kde by to nedávalo smysl, tady to navazuje ;-)
Nejsem přesvědčený, že je to chybný HW, ale prostě můžu v SIRu nastavovat podle vedlejšího vlákna co chci a obraz stejně max do 45 min vypadne a docílim to tím, že buďto přepínám na SIRu nebo na AVR párkrát vypnu a zapnu HDMI výstup a po chvilce obraz buď nenaskočí nebo naskakuje na pár sekund a zase mizí, pomůže až restart SIRa a pak když s nim nic nedělám vše běží v pohodě.
Ve vedlejším vlákně se vždycky napíše nějaké nastavení a pak se měsíc čeká, jestli to zabralo nebo ne. Já ten výpadek obrazu včera vyvolal asi 20x během 4hod.
Zkusím sehnat jiný model Technisatu a měl bych mít půjčený Topfield 2050, tak jsem zvědavej jestli taky ani jeden nepoběží.
roman_hk (151)|31.8.2012 11:26
Zkusil bych nahrát do Yamahy jiný (novější) firmware - pokud tedy existuje.

Musím někam zaklepat na dřevo, ale "tmu na SIRu" už jsem neměl snad 6 týdnů a jedním z vysvětlení může být i to, že jsem v telce přehrál novější firmware.
hroch1 (118)|31.8.2012 16:47
to roman_hk - ten problém se objevuje i když je SIR připojen přímo k projektoru, myslel jsem že je to dlouhým kabelem, ale teď už vím na 100% že je chyba v SIRu.

Od 15h mám půjčený Topfield 2050 a bez jediného výpadku, na AVR přepínám mezi TV a projektorem nebo oba společně a vše šlape. Teď akorád nevím, jestli je chyba jen v mém SIRu a mám reklamovat nebo jestli je to problém např. nižšího napětí na HDMI výstupu všech SIRů. S origo 1,5m HDMI kabelem zapojeným přímo do tv jsem problém nezaznamenal. Blbne to jen u delších kabelů, přes AVR mám do tv 3m a do projektoru 15m, do projektoru přes AVR 16,5m.
Takže SIRa si dám k tv do ložnice a musím vybrat jiný přijímač. Ten Topfield mi moc nevyhovuje na ovládání.