Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Skylink a CS Link od září zavedou servisní poplatek 29 Kč u neplacených nabídek

KamilZ (10277)|8.8.2012 08:30
[QUOTE=persson;419789] ze tu nejde , tak o peniaze, ktore mame platit provaiderovi, ale o to, ze vela ludi sa citi podvedenych klamlivou reklamou na zaklade , ktorej investovali do satelitnej techniky a napokon do samotnej karty - a nie male peniaze... [/QUOTE]
Když jsi kupoval karty, přečetl jsi si VOP, aby jsi věděl do čeho jdeš a jak to může dopadnou? VOP nebyly (a nejsou) nijak složité, jsou krátké a jasné, není to žádné malé písmo napsané na vnitřní straně obálky, ve které Ti přijde nabídka. Pokud jsi je nečetl, tak nechápu, jak jsi vysolil 6 kKč jen tak, aniž by jsi věděl, o co se jedná (včetně toho, že jsi předem souhlasil se zacvakáním akce výměna, také oblíbená výmluva odpůrců) :eek:

Jestli máš doma 3 TV a 3 STB, tak opravdu nechápu, proč řešíš 29,- Kč/z kartu na měsíc... Pokud Ti nejde o peníze (to je taky oblíbené konstatování odpůrců SP) a jestli se cítíš strašně podveden, tak se snad braň a jen tady nebreč (jako opět pouze brečí všichni ostatní odpůrci SP)!

K reklamě - Ty věříš reklamám? Jestli ano, tak s 3-mi TV máte doma pěkný brainwashing :-). V té době to Skylink mohl z nějakých důvodů utáhnout, ale teď pohár přetekl, už to zřejmě nejde a je SP. A i kdyby ho měl čistě na výdělek, tak na tom nic špatného není. Má na to plné právo a ber nebo neber.
Ivo Mašek (10205)|8.8.2012 08:41
Už z principu, když mě někdo chce udělat nabídku zdarma, tak jsem velmi nedůvěřivý a sakra si zjišťuji, oč se jedná a vidím v tom určitou zradu (tato země zažila tzv. privatizaci. Jeden by řekl, že lidi se sakra poučili. Né, tenhle národ je jak praštěnej). Já přece nechodím na pastvu, nepiju vodu z potoka a nebydlím zadarmo v jeskyni. Prostě, chce to vždy použít mozkovnu. A když už na to přistoupím, tak s vědomím, že to nebude (a ani logicky nemůže) být na věčné časy. Takže jsem dopředu smířen s tím, že to jednou skončí. Ostatně, já nikdy nereagoval a nereaguji na různé reklamní kampaně, kde se mi slibuje cosi zadarmo. Dalo by se říci, že těmto akcím se vyhýbám a míjí mě.
No a pokud nejsem s něčím spokojen (a to se týká všeobecně), no tak končím, a jdu jinam. (ovšem v případě Skylinku bych i po těch 29.-Kč jinam nešel, neb pořád je to pro mě výhodné)
vpa (23)|8.8.2012 08:51
[QUOTE=persson;419789]Pozeram, ze vela ludi nevie pochopit, ze tu nejde , tak o peniaze, ktore mame platit provaiderovi, ale o to, ze vela ludi sa citi podvedenych klamlivou reklamou na zaklade , ktorej investovali do satelitnej techniky a napokon do samotnej karty - a nie male peniaze... este raz, ktory nevedia pochopit slovo GRATIS v reklamnej kamapani - je zadarmo.... Ked nejaka firma vypusti relkamu na trh, musi a to zo zakona uviest konecnu sumu, ktoru budu platit zakaznici, cize aj vsetkymi nakladmi, aj zo svojim ziskom.... a tu je kamen urazu, skylink v reklame hojne pouzival slovo GRATIS, aby prilakal novych abonentov a teraz chce od tych ludi servisny poplatok, cize ludi oklamal a navyse ziskal v SK aj CZ dominatne postavenie na trhu, ktore teraz zneuzil....
Vela ludi tu pise , ze s tym ze spolocnost M 77 kupila od Towercomu skylink, moze menit pravidla, neni to celkom pravda ...M77 kupila spolocnost jej aktivami, aj jej povinostami a hlavne by sa mala riadit zakonmi jednotlivych statoch, kde podnika... a tu si myslim, ze M77 pochybila....
Keby skylink skoncil nic by sa nestalo, skor si myslim, ze by to bolo lepsie a varovanie pre ine spolocnosti, ktore by chceli okradnut zakaznika, ze sa im to neoplati, a nakoniec na to doplatia.... Dnes je uz vela moznosti, napriklad u nas regionalna spolocnost, ktora ponuka internet, ponuka aj digitalnu tv .... internet 30 Mbit/s za 11 € a internet s tv zakladny balik za 12,90 € mesacne[/QUOTE]
No přesně o to tady jde, mohli jsme si koupit kartu na 1 rok, ale koupili jsme si kartu na neomezeně. Argumentace brainwashingem zavání brainwashingem. Nejde o žádnou reklamu, ale o smlouvu, to je rozdíl. Jasně, je to cár papíru na otírání zadele, podle M77 a pro tento případ.
KamilZ (10277)|8.8.2012 09:07
[QUOTE=vpa;419793] Nejde o žádnou reklamu, ale o smlouvu, to je rozdíl.[/QUOTE]
Ukaž smlouvu, kde máš Skylinkem potvrzeno, že to máš navěky zadarmo. Nascanuj ji, akorát smaž své identifikační údaje a dej ji sem jako přílohu. Opakuji smlouvu, nebo nějaký jiný právně závazný doklad, ne reklamní leták. Jinak je to bohapustá lež, o čemž jsem přesvědčen, protože ještě nikdy nicko takovou smlouvu neukázal :D. Naopak jsem zcela primitivním způsobem v předchozích příspěvcích ukázal, že ke Skylink plně v právu, protože jste mu s touto strategií souhlasili.

A opět pro Tebe platí, proč se nebráníš a jen brečíš? Jestli máš smlouvu, tak to musíš přeci u soudu vyhrát.

PS: Reklamní letáky můžeš použit Tvým postupem (ale i to bych vzhledem k tuhosti křídového papíru nedoporučoval :D ).
roman_hk (151)|8.8.2012 10:29
[QUOTE=Ivo Mašek;419792]... Né, tenhle národ je jak praštěnej). Já přece nechodím na pastvu, nepiju vodu z potoka a nebydlím zadarmo v jeskyni. Prostě, chce to vždy použít mozkovnu..[/QUOTE]
On český národ není zas tak praštěnej, ale on je ukrutně vychca*ej a někdy ta vychca*ost přesahuje u lidí s nižším IQ i zbytku jejich malého rozumu a tak vznikají situace podobné této. Paradoxní je to, že právě lidé s IQ koupacího koně si myslí, že jejich chytrost a důležitost nezná mezí a tak soustavně vymrzují a vysí*ají, jelikož si myslí, že právě sežrali Šalomounovo ho*no a jsou centrem vesmíru.
Rozumější člověk sice bude držkovat, ale pochopí, že nikdy nic není, ani nemůže být zadarmo.
Ivo Mašek (10205)|8.8.2012 11:00
Máš moje velké plus :-). Ale teď se na tebe vrhnou .... však víš kdo :-D
HWTest (371)|8.8.2012 11:19
[QUOTE=Ivo Mašek;419786]Nemusím, já jsem ho sem dokonce někam dával. V každém případě se budu snažit vám vybrat bankovní konto a peněženku vám s grácií nechám. Vy nebudete okraden (budte mít svou peněženku) a já budu v balíku (tedy snad - nevím jak na tom jste :-D )[/QUOTE]

Prima, tak si ho také přečtěte a zkuste tam najít slovo krádež nebo zloděj. Krádež to nebude v případě, že na mém kontě peníze zůstanou a vy si je nějakým způsobem "zkopírujete", ale to vy zjevně nechcete pochopit.
Pokud se vám to takto povede, jděte do toho (ne, ve skutečnosti to nedělejte, nerad bych abyste to pak na mě hodil, že jsem vás navedl), nemyslím, že bych s tím měl problém. Tento případ bych pak označil jako penězokazectví. Vaše dojmy a pocity nejsou argumentačně relevantní.
HWTest (371)|8.8.2012 11:26
Zadarmo? Sakra, já prošvihl, když se někde rozdávaly dekódovací karty a satelitní přijímače zadarmo! A já trouba za to platil :-)
Ivo Mašek (10205)|8.8.2012 12:09
Já nevím, proč jste za to platil. Ale je tu další výborný kauf! Před chvílí běžela reklama od jedné "malé" energetické společnosti. Slibují: "když ostatní velké energetické společnosti zlevní, my též zlevníme., když ostatní společnosti zase zdraží - my už nezdražíme!" No neberte to, dyť to je vlastně přímo grátis. Tak co, necháte se zase chytit na nějaký ten grátis, aby jste na jiném foru asi tak po dvou letech si postěžoval, jak vás zase podvedli (protože prostě jsou to realisté, oproti vám)
persson (299)|8.8.2012 12:40
Ivo Masek, Roman_hk, KamilZ dakujem za Vase nazory i ked sa s nimi nestotoznujem, mam na celu vec iny nazor, ale mozno v inych temach najdeme spolocny nazor..:)
KamilZ ja neplacem , kartu uz nemam daroval som ju priatelke s tym, ze som ju oboznamil, ze bude platit servisne poplatky..:)

Ivo Masek, ja som vysvetloval slovo GRATIS, ako by to malo vyzerat aj podla europskej smernice, ze ty mas iny nazor je poriadku, ale tvoj nazor tiez nepomoze tejto veci..:)

Roman_HK ak ty budes nieco ponukat gratis cez reklamu a potom budes pytat poplatky , budes mat dost velky problem ako aj skylink / myslim, ze nieco riesi uz ceska prokuratura /... Este jeden moj nazor, ak si stat zaumieni, ze firmu znici , tak ju aj znici... pre priklad nemusime ist daleko len do Ruska, tam znicili ropni gigant jukos...

Este jedna podstatna vec, ja neriesim ci som mal kupit, alebo nekupit kartu skylink, ja poukazujem, ze bol poruseny zakon, tak aj CZ ako aj SK, toto by malo byt podstatne... Tu si nemoze nadnarodna firma robit co chce, tu by mali platit urcite zakony aj pre nu....

Tiez neriesim, ci ma pravo zaviest servisny poplatok, SOI- ka sa vyjadrila, ze ano, moze ak upovedomia zakaznikov minimalne dva mesiace dopredu, co skylink aj splnil....
Ale riesim klamlivu praktiku skylinku, v masivnych reklamach pouzival slovo Gratis na zakladnu ponuku programov, je dokazatelne z viacerych zdrojov, ze nema zvysene naklady, lebo vsetko si platia tv spolocnosti, cize s toho vypliva, ze sa chce na abonentov, ktory pouzivaju zakladny balik obohatit, rozpore reklamou a to je uz problem, ktory prave vysetruju urady na SK, tak aj v CZ
HWTest (371)|8.8.2012 12:50
[QUOTE=Ivo Mašek;419813]Já nevím, proč jste za to platil. Ale je tu další výborný kauf! Před chvílí běžela reklama od jedné "malé" energetické společnosti. Slibují: "když ostatní velké energetické společnosti zlevní, my též zlevníme., když ostatní společnosti zase zdraží - my už nezdražíme!" No neberte to, dyť to je vlastně přímo grátis. Tak co, necháte se zase chytit na nějaký ten grátis, aby jste na jiném foru asi tak po dvou letech si postěžoval, jak vás zase podvedli (protože prostě jsou to realisté, oproti vám)[/QUOTE]

Protože jsem to nikde zadarmo neviděl, i když se tím tady mnozí často a s oblibou ohánějí.
To má do grátis hodně daleko, i když ve vašem pojetí to grátis určitě je.
To by byl "průser", kdyby to dodrželi :-)
roman_hk (151)|8.8.2012 13:04
[QUOTE=persson;419816]Roman_HK ak ty budes nieco ponukat gratis cez reklamu a potom budes pytat poplatky , budes mat dost velky problem ako aj skylink...[/QUOTE]Proč myslíš?
Já si zadám třebas reklamu, že na mých veřejných toaletách je do odvolání vykakání zdarma a uvedu malými písmeny dodatek, že zákazník musí po vykakání použít můj toaletní papír právě zde zakoupený. To, že ten toaletní papír bude stát 29Kč je jinou věcí. Kakání bylo přeci zdarma... Holt i ty veřejné toalety si musí na sebe umět vydělat. :-R

Za půl roku si dám jiný inzerát, kde uvedu, že vykakání stojí 35Kč, ale toaleťák na jedno vytření zádele dostaneš zdarma.

V čem budu mít ty problémy s úřady? Že slibované vykakání není už zdarma? Ono nikdy ani zdarma nebylo a reklama též nebyla nikdy klamavá...

Ale nikdo Tě nenutí kakat na mých toaletách.
Ivo Mašek (10205)|8.8.2012 13:05
[QUOTE]ak si stat zaumieni, ze firmu znici , tak ju aj znici... pre priklad nemusime ist daleko len do Ruska, tam znicili ropni gigant jukos...[/QUOTE]
Jenomže Jukos měl sídlo v Rusku, takže ruský stát si s ním mohl dělat co chtěl. Kdežto ta satelitní firma má sídlo a veškeré zázemí v Lucembursku, takže český, potažmo slovenský stát může dělat akorát bu bu bu. nehledě na to, že nějakým zákazem ublíží český / slovenský stát vlastním občanům. Ta lucemburská firma to nijak ani nepocítí (spíše se jim uleví)
Ivo Mašek (10205)|8.8.2012 13:11
[QUOTE]v masivnych reklamach pouzival slovo Gratis na zakladnu ponuku programov[/QUOTE]
Už to tu psal KamilZ. SMLOUVA je podstatná. Jenom a pouze smlouva. (do poštovní schránky, např., může každý hodit jakýkoli reklamní letáček a na něm mít napsáno cokoli)
Kolega tu už několikrát vyzýval, aby kdokoli ze stěžovatelů předložil zde odskenovanou smlouvu (samozřejmě bez vašich osobních dat). Nikdo se k tomu nemá. Tuším proč se k tomu nikdo nemá.
persson (299)|8.8.2012 13:18
Roman, to co si napisal ma svoju logiku, len to ma dve male chybicky, poprve ak niekde das reklamu na ten zachod musis pre zakaznika uviest koncovu cenu aj s tym toaletnym papierom... cize ty musis uvies v reklame , ze to bude stat zakaznika 29,- Kc, tiez ale to nie som si az tak isty ci by si neporusil zakon, keby si malimi pismenami napisal, ze za toaletny papir sa bude platit 29,- Kc... Tiez je tu este monopolny urad, ktory by mohol skumat, ci si neporusil monopolne postavenie na trhu a ci tych 29 KC je realne tvoje naklady a zisk... tiez je tu regulacny urad a ten moze preverovat ci si neporusil licenciu... neni to tak jednoduche ako si to clovek mysli, tu je vela veci, ktore musis splnit
KamilZ (10277)|8.8.2012 13:20
[QUOTE=persson;419816]k, ja poukazujem, ze bol poruseny zakon, tak aj CZ ako aj SK, toto by malo byt podstatne.[/QUOTE]
Smím se zeptat, čím byl porušen zákon (a prosím konkrétně, ne jen argumenty "ale oni slibovali...") a proč tedy M77 zatím nikdo nežaloval? Tohle mě fakt zajímá. Zavedením SP na 99% zákon neporušili. Než začneš něco takového tvrdit, tak sem dej relevantní důkaz (viz #505) a přečti si první dvě citace v #420.
HWTest (371)|8.8.2012 13:20
roman_hk: Problém možná bude v tom, že tam CS/Skylink ten dodatek malými písmeny neměl.
persson (299)|8.8.2012 13:23
Ivo mas pravdu, ale nie celkom, ak chces vysielat, i ked len satelitne na uzemi urciteho statu musis od toho statu dostat licenciu, cize ak stat zisti, ze si porusil zakony, moze ti odobrat licenciu a s tym si prakticky skoncil podnikanim v tom konkretnom state ...Je to vsetko na uradnikoch ako posudia tvoje podnikanie
Ivo Mašek (10205)|8.8.2012 13:32
[QUOTE]Problém možná bude v tom, že tam CS/Skylink ten dodatek malými písmeny neměl.[/QUOTE]
Vykašli se na malý / velký písmenka a hoď sem oskenovanou smlouvu. To je jediný papír, který je platný a o který se vy i firma může opírat. ostatní je irelevantní
roman_hk (151)|8.8.2012 13:34
[QUOTE=persson;419828]... cize ty musis uvies v reklame , ze to bude stat zakaznika 29,- Kc, tiez ale to nie som si az tak isty ci by si neporusil zakon, keby si malimi pismenami napisal, ze za toaletny papir sa bude platit 29,- Kc... [/QUOTE]1) Máš tam zcela jasně uvedenu vazbu na "můj" toaleťák.
2) Pokud to bude čitelné, tak i malá písmena ničemu nevadí.
[QUOTE=persson;419828]..ci si neporusil monopolne postavenie na trhu...[/QUOTE]Oni existují pouze "mé" veřejné záchodky? To asi těžko...
[QUOTE=persson;419828]ze za toaletny papir sa bude platit 29 KC..... je realne tvoje naklady a zisk..[/QUOTE]Já jsem dobrák od kosti, Franta od vedle chce za to 49Kč... Nikdo nikoho nenutí nikam chodit..... Ať si někdo dá cenu za použití toalety 10000Kč. Trestné to není.
roman_hk (151)|8.8.2012 13:40
[QUOTE=HWTest;419830]Problém možná bude v tom, že tam CS/Skylink ten dodatek malými písmeny neměl.[/QUOTE]Ale uvedl změny smlouvy včas a v souladu se zákonem a případné změny smluvních podmínek byly již součástí původní smlouvy.

Skylink má právní průšvih pouze z toho, že údajně reklama GRÁTIS běžela už v době, kdy do doby nabytí nových podmínek zbývala kratší doba, než ukládá zákon. Je tam přesah asi 15 dnů.
Spíš je zajímavé to, že antimonopolní úřad "suše" odkýval spojení CL a SL a teď to chce prý zpětně řešit. Další prohraná arbitráž?
persson (299)|8.8.2012 13:50
[QUOTE=KamilZ;419829]Smím se zeptat, čím byl porušen zákon (a prosím konkrétně, ne jen argumenty "ale oni slibovali...") a proč tedy M77 zatím nikdo nežaloval? Tohle mě fakt zajímá. Zavedením SP na 99% zákon neporušili. Než začneš něco takového tvrdit, tak sem dej relevantní důkaz (viz #505) a přečti si první dvě citace v #420.[/QUOTE]

samozrejme, ze ti mozem ponuknut nejake dokazy....A preco nezaloval este nikdo skylink, tak to je jasne aj laikovi, kazdy caka co poviedia uradnici a urady... Ano mas pravdu s tym, ze zaviedol servisny poplatok a dal zakaznikom minimalne dva mesiace dopredu vediet, ze meni svoje vseobecne obchodne podmienky neporusil zakon

Ale podla mna porusil skylink reklamny zakon : tu mas znenie : § 5
Zákaz klamania spotrebiteľa

(1) Výrobca, predávajúci, dovozca alebo dodávateľ nesmú klamať spotrebiteľa, najmä uvádzať nepravdivé, nedoložené, neúplné, nepresné, nejasné alebo dvojzmyselné údaje alebo zamlčať údaje o vlastnostiach výrobku alebo služby alebo o nákupných podmienkach.

§ 7
Nekalé obchodné praktiky

(1) Nekalé obchodné praktiky sú zakázané.

(2) Obchodná praktika sa považuje za nekalú, ak
a) je v rozpore s požiadavkami odbornej starostlivosti,
b) podstatne narušuje alebo môže podstatne narušiť ekonomické správanie priemerného spotrebiteľa vo vzťahu k výrobku alebo službe, ku ktorému sa dostane alebo ktorému je adresovaná, alebo priemerného člena skupiny, ak je obchodná praktika orientovaná na určitú skupinu spotrebiteľov.

§ 8
Klamlivé konanie a klamlivé opomenutie

(1) Obchodná praktika sa považuje za klamlivú, ak zapríčiňuje alebo môže zapríčiniť, že spotrebiteľ urobí rozhodnutie o obchodnej transakcii, ktoré by inak neurobil, pretože obsahuje nesprávne informácie a je preto nepravdivá, alebo akýmkoľvek spôsobom uvádza do omylu alebo môže uviesť do omylu priemerného spotrebiteľa, a to aj ak je táto informácia vecne správna vo vzťahu k
a) existencii výrobku alebo k povahe výrobku,
Ivo Mašek (10205)|8.8.2012 13:52
[QUOTE]..... případné změny smluvních podmínek byly již součástí původní smlouvy.[/QUOTE]
A o tom to celé právě je. Ta firma je od začátku nenapadnutelná. A pokud český stát bude zařizovat nějaký soud, tak to bude ostuda a samozřejmě prohra.
KamilZ (10277)|8.8.2012 13:58
persson: nevymlouvej se na státní orgány (ty už mimochodem názor řekly, viz mé odkazy). Je to věc smlouvy mezi dvěma soukromými subjekty a stát se do toho nemá co plést. Na klamavou reklamu to podle mě nikdo nemá šanci utáhnout. Možná by jsi měl mizivou šanci, kdyby jsi při uzavření smlouvy tohle neodsouhlasil. Jenže Ty jsi souhlasil, takže bohužel smůla, smlouva to "řádově" přebije.

PS: Už jsi viděl pravdivou reklamu? To by neustále v tom našem blázinci žalovali všichni všechny :-)
persson (299)|8.8.2012 14:00
[QUOTE=Ivo Mašek;419838]A o tom to celé právě je. Ta firma je od začátku nenapadnutelná. A pokud český stát bude zařizovat nějaký soud, tak to bude ostuda a samozřejmě prohra.[/QUOTE]

Ak by stat sa sudil za ten servisny poplatok, tak tam by prehral , to musi byt samozrejme jasne kazdemu, ale ak stat bude sa sudit za nekale praktiky na zakaznikoch, tak tam to tak cierne nevidim, skor si myslim, ze skylink bude tahat za kratsi koniec

- - - - doplněno - - - -

[QUOTE=KamilZ;419840]persson: nevymlouvej se na státní orgány (ty už mimochodem názor řekly, viz mé odkazy). Je to věc smlouvy mezi dvěma soukromými subjekty. Na klamavou reklamu to podle mě nikdo nemá šanci utáhnout. To by neustále žalovali všichni všechny. Už jsi viděl pravdivou reklamu?[/QUOTE]
KamilZ, ak to beres takto nema zmyslel dalej diskutovat, lebo ja tvrdim, ze neporusil zmluvu , ale reklamny zakon....
vpa (23)|8.8.2012 14:06
[QUOTE=KamilZ;419795]Ukaž smlouvu, kde máš Skylinkem potvrzeno, že to máš navěky zadarmo. [/QUOTE]

Hledat to nebudu, bylo to na obalu se samolepkou, porušením souhlasíte se smlouvou. Já se rozhodl jinak, takže mne servisní poplatek tolik nezajímá, po jiné zkušenosti, kdy obdobně jsem měl doklad na jinou kartu Výměna, kde jsem měl dostat 2 měsíce tu větší nabídku, ale nedostal, protože na webu byly napsány jiné podmínky než na balíčku s Výměnou a po stížnosti na ČOI měly přednost podmínky na webu a nikoliv ty na balíčku, tam byla tisková chyba a měl jsem si to zjistit, že to byla chyba.
roman_hk (151)|8.8.2012 14:12
[QUOTE=persson;419841]...ale ak stat bude sa sudit za nekale praktiky na zakaznikoch, tak tam to tak cierne nevidim, skor si myslim, ze skylink bude tahat za kratsi koniec...[/QUOTE]1) Státu to je úplně jedno. Stát smlouvu se Skylinkem nepodepsal. Podepsal ji Franta Horní z Dolní Polní a Skylink.
2) Soudit by se musel tedy Franta.
3) Franta může vyhrát, ale FRANTA musí dokázat, že reklama GRÁTIS byla vysílána nebo byla zveřejněna v médiích na zadání Skylinku v době, kdy už SL nabízel služby podle nových podmínek. A teď to dokaž, že se to omylem neopozdilo o cca 15 dní z důvodů, na které SL neměl již vliv. SL bude tvrdit, že on byl zadavatelem reklamy pouze do 1.5.2012 (nebo do kdy to bylo)... I když vyhraješ, tak to vyřeší pokuta pro SL, ale nic víc....

Ať se Frantovi daří, ale ať prvně a preventivně před zahájením soudního řízení převede veškerý svůj majetek na někoho jiného...
roman_hk (151)|8.8.2012 14:27
http://www.digizone.cz/clanky/ceska-televize-bude-mit-specialni-karty-pro-prijem-svych-programu-ze-satelitu/

[QUOTE]Diváci, kteří přijímají [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] signál z pozice 23,5 stupně východně, nebudou muset platit takzvaný servisní poplatkem službám [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] za podmínky, že budou mít zájem pouze o programy [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Na dnešním zasedání [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] to uvedl generální ředitel veřejnoprávního média Petr Dvořák. S firmou M77 Group (vlastník CS Linku a Skylinku, pozn. red.) jsme dlouho vyjednávali, a nakonec jsme se dohodli, že budou vydány speciální karty ČT, konstatoval Dvořák.

Podle Petra Dvořáka budou tyto karty sloužit výhradně pro příjem kanálů České televize, čili další stanice z nabídky CS Linku a Skylinku na nich nebudou dostupné. Diváci už platí v tuto chvíli koncesionářský poplatek a na kartách budou moci sledovat programy České televize bez toho, aniž by za ně museli platit, uvedl Dvořák. Veřejnoprávní médium z Kavčích hor tak je jediné, které bude možné přijímat ze satelitní pozice 23,5 stupně východně bez jakéhokoliv poplatku kódovaně.

[/QUOTE]
HWTest (371)|8.8.2012 14:57
[QUOTE=Ivo Mašek;419832]Vykašli se na malý / velký písmenka a hoď sem oskenovanou smlouvu. To je jediný papír, který je platný a o který se vy i firma může opírat. ostatní je irelevantní[/QUOTE]

Vy máte papírovou smlouvu se Skylinkem?
Já ne.

Celkem by mě zajímalo, kolika z obhájců SP se tento skutečně týká, tj mají kartu nabídky "grátis"?
persson (299)|8.8.2012 15:20
[QUOTE=HWTest;419850]Vy máte papírovou smlouvu se Skylinkem?
Já ne.

Celkem by mě zajímalo, kolika z obhájců SP se tento skutečně týká, tj mají kartu nabídky "grátis"?[/QUOTE]

Jas ti odpoviem, nikto, preto tu mudruju a pisu svoje nazory..:) To mas presne ten pripad, ked som kupil tv a zalozil vlakno... to nebolo konca kraja pripomienok, tak ma to nastvalo a poprosil som ich, aby tu pisali len majitelia tv a nie ty co poscitavaju s internetu prispevky a mudruju, ako keby mali ten tv doma, a hned sa to vycistilo...Inak ani ja nemam zmluvu doma, len som sa zaregistroval na ich stranku, aby som aktivoval kartu, cize som ani nijaku zmluvu nepodpisal..:)
Ivo Mašek (10205)|8.8.2012 15:41
roman_hk (151)|8.8.2012 15:42
[QUOTE=persson;419851]Inak ani ja nemam zmluvu doma, len som sa zaregistroval na ich stranku, aby som aktivoval kartu, cize som ani nijaku zmluvu nepodpisal.[/QUOTE]Otevřením obálky s kartou souhlasíte se smluvními podmínkami (nebo nějak v tomto významu). :-)-
Ivo Mašek (10205)|8.8.2012 15:44
[QUOTE]Vy máte papírovou smlouvu se Skylinkem?
Já ne.[/QUOTE]
vpa odpověděl: Hledat to nebudu, bylo to na obalu se samolepkou, porušením souhlasíte se smlouvou.
Papírovou smlouvu, nebo jiný relevantní doklad každý mít musíte. A tam je napsáno, že se zavazujete cosi plnit. Nikdo nikdy nikomu neposkytně službu bez ničeho, jen tak na hubu.
roman_hk (151)|8.8.2012 15:45
[QUOTE=Ivo Mašek;419854]https://registrace.skylink.cz/cms_eshop/podminky.pdf[/QUOTE]Bod 4.2.5 - tento bod byl zcela jistě i v minulých podmínkách.
vpa (23)|8.8.2012 15:50
[QUOTE=roman_hk;419858]Bod 4.2.5 - tento bod byl zcela jistě i v minulých podmínkách.[/QUOTE]
To je asi karta Výměna.
Rybička (89)|8.8.2012 15:50
No ja na karte,ktorú som kupoval pred rokom,nemám zmluvu,kdeby bol zavedený nejaký poplatok!Ani možnosť jeho zavedenia!Či sa mýlim??!
Ivo Mašek (10205)|8.8.2012 16:05
[QUOTE=Rybička;419860]No ja na karte,ktorú som kupoval pred rokom,nemám zmluvu,kdeby bol zavedený nejaký poplatok!Ani možnosť jeho zavedenia!Či sa mýlim??![/QUOTE]
"Poskytovatel (firma, výrobce, prodejce, pronajímatel, atd., atd.) si vyhrazuje právo .............." Tato formulace se dává snad do všech smluv už pár desetiletí. Nejde to nijak napadnout a lze pod to schovat vše
KamilZ (10277)|8.8.2012 16:13
[QUOTE=Rybička;419860]No ja na karte,ktorú som kupoval pred rokom,nemám zmluvu,kdeby bol zavedený nejaký poplatok!Ani možnosť jeho zavedenia!Či sa mýlim??![/QUOTE]
Jo mýlíš se, jak ze bylo již několikrát řečeno a nevyvráceno.
vivid.sk (11472)|8.8.2012 16:33
[QUOTE=roman_hk;419846]http://www.digizone.cz/clanky/ceska-televize-bude-mit-specialni-karty-pro-prijem-svych-programu-ze-satelitu/ [/QUOTE]

LOL, a teraz sup, treba si nakupit STB s dvoma citkackami, alebo investovat do CI modulu..... zabudli napisat cenu karty :D, ale menej ako 24 euro to predpokladam nebude.
Hovadina ako traky, cela CT karta.
HWTest (371)|8.8.2012 16:46
[QUOTE=Ivo Mašek;419857]vpa odpověděl: Hledat to nebudu, bylo to na obalu se samolepkou, porušením souhlasíte se smlouvou.
Papírovou smlouvu, nebo jiný relevantní doklad každý mít musíte. A tam je napsáno, že se zavazujete cosi plnit. Nikdo nikdy nikomu neposkytně službu bez ničeho, jen tak na hubu.[/QUOTE]

Nevím jak na vaší obálce, ale na té mé je napsáno: "Rozlepením souhlasíte se všeobecnými podmínkami používání karet CS Link (www.cslink.cz)" o smlouvě ani slovo.
Proto jsem se ptal na papírovou smlouvu, jejíž scan byste rád.
Takže předpokládám, že papírovou smlouvu také nemáte (píšete o obalu se samolepkou) a dožadujete se tedy scanu něčeho, co sám nemáte a předpokládáte, že ostatní také ne. Je to tak?
axicom (626)|8.8.2012 17:06
Toto mi dnes přišlo

Vážený zákazníku,

dovolujeme si Vám připomenout blížící se termín 1. 9. 2012, do kterého je třeba uhradit Servisní poplatek pro Vaši dekódovací kartu číslo 3,44E+11 ve výši 29 Kč/měsíc (resp. 348 Kč/rok).

O této skutečnosti jsme Vás informovali dopisem již předminulý měsíc a jelikož jsme zatím nezaznamenali Vaši reakci, dovolujeme si Vás upozornit, že u dekódovacích karet, pro které nebude Servisní poplatek uhrazen, dojde v souladu s platnými Všeobecnými obchodními podmínkami k zastavení poskytování služby Skylink, resp. CS Link.

Pokud jste již Servisní poplatek uhradili, považujte, prosím, tuto připomínku za bezpředmětnou.

Stále máte možnost využít speciální nabídky (zvýhodněné programové balíčky nebo výměna karty), se kterými získáte až 2 roky bez Servisního poplatku.

Váš Skylink a CS Link, 8. 8. 2012

Skylink®a CS Link®jsou registrované obchodní značky užívané M77 Group S.A.; se sídlem Rue Albert Boschette 2, L-1246 Luxembourg; R.S.C. Luxembourg: B 157989; povolení k podnikání č. 10023980/0

Tento e-mail byl vygenerován automaticky. Neodpovídejte tedy na něj. Kompletní informace k Servisnímu poplatku na http://www.skylink.cz nebo na http://www.cslink.cz. Děkujeme.
roman_hk (151)|8.8.2012 17:42
[QUOTE=HWTest;419871]Nevím jak na vaší obálce, ale na té mé je napsáno: "Rozlepením souhlasíte se všeobecnými podmínkami používání karet CS Link (www.cslink.cz)" o smlouvě ani slovo.
Proto jsem se ptal na papírovou smlouvu, jejíž scan byste rád.
Takže předpokládám, že papírovou smlouvu také nemáte (píšete o obalu se samolepkou) a dožadujete se tedy scanu něčeho, co sám nemáte a předpokládáte, že ostatní také ne. Je to tak?[/QUOTE]Podle mně se hledá původní znění smlouvy mezi SL a uživatelem (což jsou původní všeobecné obchodní podmínky Skylinku) z doby před zavedením ser-po (tj. do května? 2012).
Na té obálce bylo zcela jistě uvedeno, kde lze si přečíst smlouvu (neboli všeobecné obchodní podmínky Skylinku).

- - - - doplněno - - - -

Šikovné firmy mohou lidem diktovat vyšší ceny a dodatečné poplatky neomezeně

http://www.novinky.cz/finance/275217-sikovne-firmy-mohou-lidem-diktovat-vyssi-ceny-a-dodatecne-poplatky-neomezene.html

[QUOTE]Otázku, do jaké míry lze chránit spotřebitele před cenovým a marketingovým manévrováním firem, u nás více než kdy předtím otvírá čtenáři ostře sledovaný případ satelitní televize Skylink.[INDENT]Slogan, i když zní sebevíce líbivě, žádné skutečné právo zákazníkovi nepřiznává. Musí se dokazovat okolnosti při nabízení. Adam Batuna, advokát[/INDENT]
Ta stále chce navzdory obrovskému odporu veřejnosti po svých klientech, kterých je dohromady kolem miliónu, měsíční poplatek a další jednorázovou platbu, přičemž jim zprvu slibovala, že když jednou zaplatí, tak bezplatné programy už budou mít bez omezení a dalších úhrad.
Podobné případy se ovšem řešily už i u dodávek energií.
Objektivní, vážný a konkrétní důvod

„Aby dodavateli elektřiny či plynu vzniklo právo jednostranně změnit podmínky, nejenže takové právo musí dodavateli elektřiny nebo plynu vyplývat ze smlouvy, ale ve smlouvě musí být sjednán objektivní, vážný a konkrétní důvod, pro který má dodavatel právo podmínky změnit,“ sdělil Právu advokát Mojmír Ježek.
Odkazuje se na výklad občanského zákoníku, který Energetický regulační úřad (ERÚ) přijal letos v březnu.
„Není-li ve smlouvě uzavřené se spotřebitelem objektivní, vážný a konkrétní důvod sjednán, jsou ujednání k jednostranné změně podmínek neplatná,“ konstatoval Ježek.
Otázkou dalšího posuzování u správního úřadu či soudu pak bývá, co je už oním objektivním, vážným a konkrétním důvodem pro změnu podmínek, a tedy zdražení služby, a co jím ještě není.
Zdražit lze podle zákonů i bez objektivního důvodu

Advokát Ježek poukazuje na evropskou směrnici, z níž vyplývá, že firma může změnit podmínky na dobu neurčitou, pokud spotřebitele informovala a ten má možnost vztah ukončit.
„Tento výklad je u nás i v zahraničí běžný,“ dodal Ježek. Odvolává se na evropský soudní dvůr, jenž v kauze tohoto typu nepodmiňoval platnost toho, že si operátor změnil obchodní podmínky, předchozím sjednáním objektivního, vážného a konkrétního důvodu.
To by sice nahrávalo i satelitní televizi Skylink, která lidi o poplatku dopředu informovala, už se ale nebere v potaz, že když zákazníci nové platby neakceptují, tak přijdou o tisíce korun, jež zaplatili za přijímací zařízení.
„Nelze vyloučit, že ochrana spotřebitele u českých soudů a soudů EU převáží. Na smluvní podmínky tak budou kladeny další požadavky ohledně podrobnější specifikace důvodů k jejich jednostranné změně,“ připustil Ježek.
Klamání Skylinkem se těžko prokazuje, ale svědecky by to šlo

I když u kauzy Skylink Český telekomunikační úřad tvrdí, že zákon zavedením dodatečného poplatku porušen nebyl, protože o něm dala včas vědět, tak i to lze zpochybnit, byť obtížně.
Leták provozovatele, firmy M77 Group, uvedl na přebalu karty, že v ceně jsou neplacené programy bez časového omezení. Text přebalu lze vnímat jako součást smlouvy.
„Pokud již jednou zákazník prostřednictvím koupě karty zaplatil za své právo doživotně sledovat neplacené programy, jak mu bylo při koupi slibováno, tak nemůže být nucen k dalším platbám, aby toto své právo mohl realizovat, ani jej nikdo nemůže tohoto práva zbavit,“ míní advokát Adam Batuna.
Domnívá se, že zákazníci Skylink mají nárok žádat firmu o kompenzaci vzniklých škod, především pak za zbytečně pořízené technické vybavení.
„Slogan ‚V ceně neplacené programy bez časového omezení‘ ale žádné skutečné právo zákazníkovi nepřiznává, i když na první pohled zní líbivě. Toto je kámen úrazu. Práva vyplývající ze sloganu bude nutné dovozovat z okolností, které nastaly v době uzavírání smlouvy, což bude působit důkazní obtíže,“ upozornil Batuna.

[/QUOTE]
HWTest (371)|8.8.2012 18:00
[QUOTE=roman_hk;419878]Podle mně se hledá původní znění smlouvy mezi SL a uživatelem (což jsou původní všeobecné obchodní podmínky Skylinku) z doby před zavedením ser-po (tj. do května? 2012).
Na té obálce bylo zcela jistě uvedeno, kde lze si přečíst smlouvu (neboli všeobecné obchodní podmínky Skylinku).[/QUOTE]

To se mi nezdá, jelikož se zmiňoval o vymazání osobních údajů ze smlouvy (před skenem a postnutím) a opravdu jsem si nevšiml, že by ve VOP byly nějaké kolonky na osobní údaje.
KamilZ (10277)|8.8.2012 18:12
[QUOTE=vivid.sk;419870]zabudli napisat cenu karty :D, ale menej ako 24 euro to predpokladam nebude.
Hovadina ako traky, cela CT karta.[/QUOTE]
JJ, vlk se nažere a koza zůstane celá. Jsem zvědavý, kolik těch karet prodají, jestli se dostanou alespoň na sto(vky). Trápit je to nebude a zavřou hubu těm, kdo se vymlouvá na koncesionářské poplatky. A ještě budou mít o něco málo vylepšené statistiky :D.
Ivo Mašek (10205)|8.8.2012 18:46
Ty podmínky jsou stejný, jako u kabelovky. Tam není rozdílu. Také u kabelovky defacto došlo ke zdražení. Pár lidí také řvalo, ale už je klid. Stačilo je pouze navést na to, co si prostě nepřečetli a jenom odfajfkli. Je to stejný způsob, jako při instalaci čehokoli na PC. Málokdo to čte, většina pouze odklikne "souhlasím" (ono mnohdy ani nic jiného nezbývá - ale nezavdává to důvod k nějakým stížnostem)
Pytkin (7947)|8.8.2012 19:16
Ale tam bude len CT ne ? NOVA a PRIMA ne ..
Ivo Mašek (10205)|8.8.2012 19:17
[QUOTE]nebudou muset platit takzvaný servisní poplatkem službám CS Link a Skylink za podmínky, že budou mít zájem pouze o programy České televize.[/QUOTE]
Na to nemusím mít satelit. Stačí síto, nebo hiršmanka a nasměrovat na nejbližší vysílač DVB-T
HWTest (371)|8.8.2012 19:23
Pro ty, co již (nerozvážně) zrušili antény, ale mají satelit (a nechtějí platit SP), to může být zajímavé.
Ivo Mašek (10205)|8.8.2012 19:27
Tak mouchu domácí lze zlikvidovat plácnutím dlaně, a také samozřejmě výstřelem z kulometu. všchno jde - to nepopírám :-D
HWTest (371)|8.8.2012 19:40
To se velmi odvíjí od konkrétní situace, představte panelák/činžák, byt otočený na "špatnou" stranu, společný anténní rozvod zrušen a nahrazen satelitním a anténu (instalaci např. na střeše) vám majitel/správce objektu nepovolí. Vhodný satelitní přijímač již máte, DVB-T box nebo tuner v TV nikoliv, takže schází jen karta. Co je v této situaci kulomet a co plácačka?
Ne každý je v situaci, kdy chytne DVB-T v super kvalitě na pastičku na myši.