Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Skylink a CS Link od září zavedou servisní poplatek 29 Kč u neplacených nabídek

KamilZ (10277)|28.7.2012 19:36
Nemá to cenu, prostě máme oba jiné názory. A začal jsi do sebe nesmyslně plést CW a Irdeto, což se SP nemá nic společného, když budeme předpokládat, že tohle pokryje akce "výměna". Neplatiči jsou i na Irdetu, ne pouze na CW. Ale to je vedlejší. Ty jsi prostě přesvědčen, že bylo a je možné tohle letadlo provozovat neustále a být ještě v zisku. Já tvrdím že ne, že je závislé na pravidelně platících klientech. Ty tvrdíš, že má Skylink vyhlásit, že přestává podporovat CW, ale nevypínat ho a nechat na lidech přechod, já tvrdím, že takový přístup z principu totální nesmys. Navíc si myslím, že pokud by Skylink podle Tvého návrhu přestal jakkoli podporovat provoz CW, tak by vydržel bez zásahu v provozu tak 48 hodin.

Ještě k žalobám a podnikání: můj návrh, aby odmítači SP podali na Skylink hromadnou žalobu přesně podle předpokladů skončily u argumentů typu, že stejně vyhraje lepší právník apod., takže asi no comment (to už můžou říkat, že jsou soudy úplně zbytečné). A podnikání? V čem je to nesmysl? Neplatiči tvrdí, že je Skylink podvedl a dále tvrdí, že není kam jít, protože konkurence. Tak proč ji tedy neudělat, když jsou přesvědčeni o tom, že je to v tom režimu možné? Já si to tedy nemyslím. A trochu to odlehčím, představím si návštěvu banky/investora:
Dobrý den, mám úžasný nápad, jak vydělat spoustu peněz. Budu provozovat satelitní televizi, která bude výjimečná tím, že zákazník zaplatí pouze vstupní poplatek 2000,- Kč a dál už nikdy nic a budeme mu to smluvně garantovat. Žádnou placenou nabídku provozovat nebudeme, to nemá smysl, protože bychom z ní stejně nechtěli dotovat neplatící. Využijeme toho, že teď jedna škaredá firma začala chtít po zákaznících za příjem 28 programů platit nekřesťanských 30,- Kč měsíčně, přestože jim i třeba před 10-ti lety řekla, že to mají zadarmo. Ti lidé se teď cítí právem podvedeni a chtějí od firmy odejít, tak toho umně využijeme a přetáhneme je k sobě, to nebude problém, protože jsou naštvaní a není zde žádná konkurence (freeSat jsou břídilové, DigiTV je mazanice a T-Mobile je odpad). Potencionálně se jedná 1 200 000 přístupových karet. A dokonce jim slíbíme, že když nám náš jakýkoli subdodavatel přestane podporovat systém, tak sami z vlastní kapsy zaplatíme zákazníkům vše, co budou potřebovat pro příjem podle nové specifikace, ať to stojí cokoli. Prostě náš zákazník náš pán. Ostatní náklady na provoz jedné karty jsou tak malé a zanedbatelné, že z těch 2000,- můžeme žít neomezeně dlouho včetně pěkného balíku peněz jako zisk. A noví klienti budou pořád a pořád do nekonečna narůstat, to není jak u mobilů, kde už ho každý má a trh je rozdělen. Na této investici nemůžete prodělat.
robky (461)|28.7.2012 19:37
Prečítal som to tu, síce možno nie celé, ale môj názor je: poskytovateľ predsa nemôže retroaktívne postihovať aktívnych užívateľov, ktorí uzatvorili zmluvu na bezplatné poskytovanie služieb ..... Aké náklady na podporu ? Ak máš problém, tak sa nedovoláš .... prípadne nie je problém na ich strane .....
To je ako keby som si kúpil auto a o 2 roky by mi predajca zavolal, že "bohužiaľ, zmenili sa podmienky a doplaťte xxxx eur" ... to víš že jo :-!!!
KamilZ (10277)|28.7.2012 20:07
[QUOTE=robky;418533] predsa nemôže retroaktívne postihovať aktívnych užívateľov, ktorí uzatvorili zmluvu na bezplatné poskytovanie služieb [/QUOTE]
Ukaž mi takovouto smlouvu (kde bude garantováno navždy zdarma) a hned sklapnu!

A porovnání s autem je nesmyslné - auto není žádná služba. Výrobce ho prodá a dál nemá na jeho provoz žádné náklady, ty si platí majitel sám. Výrobce auta má v ceně započítanou akorát 2 letou záruku (a Skylink také odsunuje poplatky až o 2 roky).
bagr3210 (379)|28.7.2012 20:38
Hosi,zbytecne se tady bavite o ho***..proste jsou to jejich podminky a konecna tecka..nejjednoduchsi by bylo,kdyby jsme my co se nam to nelibi,vratili karty,samozrejme i s parabolami a pristrojmi CRW a at nam to Skylink zaplati,presli by jsme na DVB-T a byl by klid..stejne v ty TV davaj ****..tak jestli ji mam nebo ne..po 2rokoch to samozrejme zvednou na taky kotel ze hromada lidi to i udela a proda komplet satelit a koupi si setobox..Nevim proc se tady hadate kdyz celej tenhle system vcetne birokratu v tyhle zemi je a existuje..a samozrejme existovat bude dal..

KamilZ v cem prosim Te o tom aute je to jiny,kdyz si ho vemu na leasing na treba 36mesicu??
HWTest (371)|28.7.2012 20:43
[QUOTE=KamilZ;418532]Nemá to cenu, prostě máme oba jiné názory. ...[/QUOTE]
Jiné názory bezpochyby máme, ale cenu to podle mého má, protože ostatní (aspoň doufám) si mohou z naší diskuze odnést nějaké zajímavé nové informace, postřehy, nápady atd.

Nemyslím, že bych CW a Irdeto pletl dohromady. Myslím, že v tuto chvíli většina platičů má Irdeto (posílali jim Irdeto karty sami od sebe a zdarma) a většina neplatičů CW (akci výměna neustále prodlužují, takže jich zatím asi neudali tolik, kolik chtěli). Ukončení podpory CW nemusí vyhlašovat, už to udělali.
Možná jsem naivní, ale CW je starý systém na konci života, takže předpokládám, že je stabilní a vychytaný, ale do těchto věcí opravdu nevidím, takže uvítám info od někoho kdo vidí, co by se tam tak rychle mohlo bez údržby vysypat.
Žaloba podle mého není řešení, protože je to běh na velmi dlouhou trať, já v těchto případech používám "hlasování peněženkou", tj vypovím smlouvu a buď půjdu jinam nebo se spokojím s DVB-T. Kdyby se této "taktiky" chytli všichni remcalové, tak by to bylo také účinné a hlavně podstatně rychlejší, než se soudit. Soudy rozhodně zbytečné nejsou, jen je potřeba počítat s tím, že to trvá a jeli k dispozici rychlejší řešení, je to zpravidla i lepší řešení, než soud.
Zkusíme si trochu zjednodušeně započítat. Beru 1,2M karet, 2k za kartu, z toho cena karty 600, řekněme opět pro jednoduchost, že karty prodám ihned, všechny najednou, po odečtení ceny karet mám 720M, provoz mě stojí 29kč měsíčně na jednu kartu. Klíčová otázka zní na kolika procentní úrok musím peníze někomu půjčit aby mi vydělaly na provozní náklady? Chápete kám tím mířím? Ono to nemusí být nutně letadlo, jen se ty vybrané 2k za kartu nesmí "prožrat" ale investovat.
geronimoh (2327)|28.7.2012 21:40
[QUOTE=HWTest;418541]....Možná jsem naivní, ale CW je starý systém na konci života, takže předpokládám, že je stabilní a vychytaný, ale do těchto věcí opravdu nevidím, takže uvítám info od někoho kdo vidí, co by se tam tak rychle mohlo bez údržby vysypat.....[/QUOTE]

Nevysypalo se vůbec nic, ale byl prolomen. Nicméně třeba rakouská ORF je prolomená co pamatuju a nijak zvlášť ji to zřejmně nevadí, protože kóduje jen kvůli ochraně autorských práv a ne pro zisk, jako Skylink. Kdyby ty karty provozovala ČT pouze na bezplatné programy, tak by jí také moc netrápilo, že je kódovací systém prolomený.

"bagr3210" má pravdu, stejně je v té televizi h***o, takže nemá cenu se rozčilovat

na co přikyvovači M77 jaksi zapomínají je to, že servisní poplatek vadí z principu lidem, kteří uvěřili Skylinku, že za jednorázový poplatek získávají kartu, se kterou budou moci bez jakýchkoliv poplatků sledovat bezplatné české a slovenské kanály na věčné časy. Tito lidé včetně mně nečekali že budou podvedeni, nemají v úmyslu se se Skylinkem několik let soudit, a dokonce nepočítali ani s kartami výměna, i když ty se vzhledem ke způsobu provedení akce daly skousnout. Vždyť nám jde o bezplatné programy, které jsou kódovány kvůli vyžírkům z OSA a jim podobným (zvláštní že německé kanály kódovat nemusí) a teď nás na bezplatných kanálech chce obírat další parta vyžírků z Lucemburska a měli by jsme platit za službu, kterou už jsme si jednou předplatili.
robky (461)|28.7.2012 21:48
[QUOTE=KamilZ;418538]Ukaž mi takovouto smlouvu (kde bude garantováno navždy zdarma) a hned sklapnu!

A porovnání s autem je nesmyslné - auto není žádná služba. Výrobce ho prodá a dál nemá na jeho provoz žádné náklady, ty si platí majitel sám. Výrobce auta má v ceně započítanou akorát 2 letou záruku (a Skylink také odsunuje poplatky až o 2 roky).[/QUOTE]
Ja sat nemám, zmluvu som neštudoval .... ALE pripadá mi nezmyselné, že od zmluvy má odstúpiť užívateľ služby a nie poskytovateľ. Podmienky nezmenila vyššia moc, ale poskytovateľ a užívateľ na to nemá vplyv. V normálnom svete to funguje tak, že počas poskytovania služby sa podmienky nemenia a ak, tak so súhlasom oboch strán. Tzn. pokiaľ poskytovateľ zmení podmienky a užívateľ nesúhlasí , mali by ostať nezmenené.

A to porovnanie s autom ... imho je to jedno, oba prípady sú produkty, za ktoré sa pri kúpe zaplatil jednorázový poplatok ....
bagr3210 (379)|28.7.2012 21:55
[QUOTE=geronimoh;418544]Nevysypalo se vůbec nic, ale byl prolomen. Nicméně třeba rakouská ORF je prolomená co pamatuju a nijak zvlášť ji to zřejmně nevadí, protože kóduje jen kvůli ochraně autorských práv a ne pro zisk, jako Skylink. Kdyby ty karty provozovala ČT pouze na bezplatné programy, tak by jí také moc netrápilo, že je kódovací systém prolomený.

"bagr3210" má pravdu, stejně je v té televizi h***o, takže nemá cenu se rozčilovat

na co přikyvovači M77 jaksi zapomínají je to, že servisní poplatek vadí z principu lidem, kteří uvěřili Skylinku, že za jednorázový poplatek získávají kartu, se kterou budou moci bez jakýchkoliv poplatků sledovat bezplatné české a slovenské kanály na věčné časy. Tito lidé včetně mně nečekali že budou podvedeni, nemají v úmyslu se se Skylinkem několik let soudit, a dokonce nepočítali ani s kartami výměna, i když ty se vzhledem ke způsobu provedení akce daly skousnout. Vždyť nám jde o bezplatné programy, které jsou kódovány kvůli vyžírkům z OSA a jim podobným (zvláštní že německé kanály kódovat nemusí) a teď nás na bezplatných kanálech chce obírat další parta vyžírků z Lucemburska a měli by jsme platit za službu, kterou už jsme si jednou předplatili.[/QUOTE]

Svata pravda...Tady ani nejde nic doplnit ;)
KamilZ (10277)|28.7.2012 21:57
[QUOTE=robky;418545]V normálnom svete to funguje tak, že počas poskytovania služby sa podmienky nemenia a ak, tak so súhlasom oboch strán. Tzn. pokiaľ poskytovateľ zmení podmienky a užívateľ nesúhlasí , mali by ostať nezmenené.[/QUOTE]
Tohle jsem tedy běžně neviděl. Pokud uživatel nesouhlasí, tak je služba po výpovědní lhůtě zrušena. Nebo máš takto smluvně ošetřenu cenu za elektriku, plyn, vodu apod. s cenami platnými před 10-ti lety? Pokud ano. nezbývá nic jiného než gratulovat a tiše závidět.
robky (461)|28.7.2012 22:09
[QUOTE=KamilZ;418548]Tohle jsem tedy běžně neviděl. Pokud uživatel nesouhlasí, tak je služba po výpovědní lhůtě zrušena. Nebo máš takto smluvně ošetřenu cenu za elektriku, plyn, vodu apod. s cenami platnými před 10-ti lety? Pokud ano. nezbývá nic jiného než gratulovat a tiše závidět.[/QUOTE]
Spomínaš služby, za ktoré sa platí pravidelný poplatok ... zmluva s dodávateľmi je väčšinou uzatváraná na dobu neurčitú a kde za zaväzuješ platiť za poskytnutú elektrinu/plyn/vodu atď .... Tzn., pokiaľ ti nevyhovuje cena, dáš výpoveď a je to. Lenže u SK/CS linku si sa nezaviazal platiť žiadne poplatky okrem zriaďovacieho (nákup/výmena karty)
geronimoh (2327)|28.7.2012 22:13
[QUOTE=KamilZ;418548]Tohle jsem tedy běžně neviděl. Pokud uživatel nesouhlasí, tak je služba po výpovědní lhůtě zrušena. Nebo máš takto smluvně ošetřenu cenu za elektriku, plyn, vodu apod. s cenami platnými před 10-ti lety? Pokud ano. nezbývá nic jiného než gratulovat a tiše závidět.[/QUOTE]

To měl ale Skylink vše započtené v ceně karty (obvykle 1800 Kč - 2000 Kč / ks). Pokud si to špatně spočítal, tak měl vyhlásit bankrot a zbytkem majetku odškodnit poškozené zákazníky. Jenže on si to špatně nespočítal, to jen M77 Group chce rychleji získat zpět svou investici, aby mohla nakupovat další konkurenční platformy. Dle zákonů smlouva platí, i když je uzavřená ústně. Mám dvě karty a ani jednu písemnou smlouvu se Skylinkem, takže argumenty typu ukaž kde máš ve smlouvě slíbeno jsou o ničem. Mám ale okolo 2 milionů svědků, kteří uzavřeli se Skylinkem smlouvu stejným způsobem se stejnými všeobecnými podmínkami atd. Slušná firma dodrží dané slovo, ta neslušná nedodrží ani to ce je psáno černé na bílém, pokud ji k tomu nemá kdo donutit. V právním státě by poškozený zákazník nemusel podávat žalobu k soudu, ale orgány k tomu určené by konaly sami. Nehledě na to , že podnětů k tomu dostaly dostatek.
geronimoh (2327)|28.7.2012 22:23
[QUOTE=robky;418550]Spomínaš služby, za ktoré sa platí pravidelný poplatok ... zmluva s dodávateľmi je väčšinou uzatváraná na dobu neurčitú a kde za zaväzuješ platiť za poskytnutú elektrinu/plyn/vodu atď .... Tzn., pokiaľ ti nevyhovuje cena, dáš výpoveď a je to. Lenže u SK/CS linku si sa nezaviazal platiť žiadne poplatky okrem zriaďovacieho (nákup/výmena karty)[/QUOTE]

Dejme tomu, že si abonenti předplatí na rok 2013 dopředu a od 1.5.2013 Skylink opět změní názor a zavede třeba administrativní poplatek třeba 500 Kř za rok. Opět nikdo nemá žádnou písemnou smlouvu, že mu to pojede, když zaplatí servisní poplatek a přikyvovači M77 budou opět tvrdit, že je to v pořádku, že 350 Kč za rok je málo a že oni platí víc a dotují ty s balíčkem Grátis. Na koho to bude moc, přijde o svou investici do servisního poplatku zaplaceného na 1 rok předem (stejně jako jsme teď přišlio investici 1800 Kč na "věčné časy" (dá se čekat, že časem nebude žádný kanál bezplatný)). Ti co zaplatí administrativní poplatek se na podzim dozví, že by měli platit poplatek za poplatek, že Skylink má velké náklady s výběrem poplatků atd.....
kovarjos05 (69)|29.7.2012 00:20
Jen tak by mě zajímalo, jestli tento poplatek má platit celá Evropa nebo jen Česko. Díky za info.
KamilZ (10277)|29.7.2012 06:24
[QUOTE=robky;418550]Spomínaš služby, za ktoré sa platí pravidelný poplatok ... zmluva s dodávateľmi je väčšinou uzatváraná na dobu neurčitú a kde za zaväzuješ platiť za poskytnutú elektrinu/plyn/vodu atď .... Tzn., pokiaľ ti nevyhovuje cena, dáš výpoveď a je to. Lenže u SK/CS linku si sa nezaviazal platiť žiadne poplatky okrem zriaďovacieho (nákup/výmena karty)[/QUOTE]
U vody/plynu jsi se smluvně dohodnul na placení poplatku za cenu XY Kč. Když to zdraží, tak jednoznačně podle Tebe poruší smlouvu (když to vezmu stejnou logikou, kterou aplikuješ na Skylink) a měli by Ti sami vypovědět smlouvu a odstřihnout Tě. U Skylinku jsi se zavázal platit 0 ,- Kč a teď to zdražili.
KamilZ (10277)|29.7.2012 06:31
[QUOTE=geronimoh;418552]Ti co zaplatí administrativní poplatek se na podzim dozví, že by měli platit poplatek za poplatek, že Skylink má velké náklady s výběrem poplatků atd.....[/QUOTE]
Ale od toho je to snad konkurence? Tedy odmítači tvrdí, že neexistuje, ale já ji tady prostě minimálně v T-Mobile a freeSat (který se chová hůř jak Skylink a přesto na něj nikdo nenadává) vidím.

Ukažte mi prosím už někdo konečně tu smlouvu se Skylinkem, kde máte garantováno 0,- Kč na věčné časy. Opravdu bych ji rád viděl a hned přestanu prudit. A přístup Skylinku, kdy platbu SP odsune až o dva roky mi připadá velmi rozumný. ČEZ se s Vámi vůbec nebaví. Prostě zdraží elektriku a vy okamžitě zaplatíte. Nebo se s ním taky hádáte, že vás podvedl?
geronimoh (2327)|29.7.2012 07:23
[QUOTE=KamilZ;418567]....ČEZ se s Vámi vůbec nebaví. Prostě zdraží elektriku a vy okamžitě zaplatíte. Nebo se s ním taky hádáte, že vás podvedl?...[/QUOTE]

Platím E.O.N.u, nicméně mi neprodali elektroměr s tím, že budu mít elektřinu zdarma ....
KamilZ (10277)|29.7.2012 07:45
To ne, ale měl jsi v době koupi nějakou cenu, kterou (předpokládám) už dááávno změnili.
visper (270)|29.7.2012 10:06
Já nevím co pořád ještě řešíte, případ je celkem jasný od začátku. Neexistuje na světě nic co by trvale fungovalo z jednorázového vstupního poplatku. Dočasně to fungovat bude na principu letadla, tzn. že nově příchozí klienti živí ty předešlé. Takový ekonomický model prosperuje velmi dobře, dokáže odrovnat na chvíli konkurenci která používá klasický systém postupného placení. Křivka nárůstu zisku je exponenciální, jenže nepůjde do nekonečna, dojde k limitaci a systém zkolabuje. Limitace je způsobena konečným počtem klientů a zisk spadne na nulu. K této limitaci již nepochybně došlo, protože počet karet 2,4 mil. představuje polovinu domácností v ČR+SR. U tohoto systému chytrý majitel nečeká až do kolapsu, když zjistí zpomalování křivky tak bere pokladničku a mizí v nedohlednu. Ti naši majitelé měli štěstí, podařilo se jim to prodat, zinkasovali další 2 Gigakoruny a vycházejí z toho s čistým štítem. Novému majiteli opravdu nezbývá nic jiného než změnit systém na klasický a začít vybírat trvalou platbu.
geronimoh (2327)|29.7.2012 10:20
[QUOTE=visper;418578]Novému majiteli opravdu nezbývá nic jiného než změnit systém na klasický a začít vybírat trvalou platbu.[/QUOTE]

Děláš z Čechů zlatokopy a z M77 Group zachránce Skylinku. Vůbec s tebou nesouhlasím. Skylinku před prodejem zisk na nulu určitě nespadl, ale taková ve světovém měřítku malá firma nedokáže čelit globalizaci, ale to by bylo na delší diskuzi.

- - - - doplněno - - - -

[QUOTE=KamilZ;418570]To ne, ale měl jsi v době koupi nějakou cenu, kterou (předpokládám) už dááávno změnili.[/QUOTE]

Vůbec nechápu souvislost, ani tu cenu mi negarantovali .... narozdíl od Skylinku
visper (270)|29.7.2012 10:34
@geronimoh
Zisk určitě před prodejem nebyl na nule, to by neprodali, ale kdyby pokračovali tímto stylem tak by kolaps nastal velmi brzy. Ty znáš nějaký způsob jak udržet letadlo bez paliva ve vzduchu?
Největší rozmach Skylinku nastal po zakódování Digi, to se prodávaly i desítky tisíc karet denně. Přísun peněz byl obrovský, nakupovaly se nové transpondéry a programy. Bohužel pramen vyschl. Možná měli i jiné možnosti financování provozu, do toho nevidíme. Já osobně se na Skylink nezlobím, necítím se podvedený toto jsem věděl už když jsem kartu kupoval. Vděčím jim za rozvoj HD a jsem rád, že to dopadlo takto a nemusím shánět nového providera.
geronimoh (2327)|29.7.2012 11:39
visper :

tak to mě naopak Skylink naštval a nebudu jim platit už z principu. Že by měl zásluhy na rozvoji HD si nemyslím. Jen nabízí to, o co je zájem. Přehod na HD si platily stanice sami. Nového providera shánět nebudu, přejdu na DVB-T. Kanály v nabídce Gratis nedávají nic takového, za co bych byl ochotný platit administrativní nebo servisní poplatky. ČT2 je v SD jak v DVB-T, tak DVB-S a ty ostatní kanály za mi chybět nebudou.
HWTest (371)|29.7.2012 11:39
Co pořád máte s tím letadlem? O pár příspěvků zpět jsem popsal možnost, jak by to mohlo fungovat navěky.
Pro ty co jsou líní to hledat a číst ten princip popíšu maximálně zjednodušeně: Peníze dělají peníze. Představte si, že vám někdo dá 100M, nechce se vám nic vymýšlet (investovat), tak je dáte do banky na 2% úrok a máte 2M roční výdělek za "nic" a napořád. Chápete ten princip, jak to může fungovat a není to letadlo?

Ad ČEZ a spol - ti mají ve smlouvě, že ceny se řídí podle platného ceníku a s jakým předstihem nový ceník musí zveřejnit, takže to je úplně jiný příběh.
Srovnatelná by snad jen byla situace, kdy si někdo "zafixoval" na rok cenu a oni by mu (s nějakou - jakoukoliv výmluvou) zdražili, ještě před doběhnutím fixace.
geronimoh (2327)|29.7.2012 11:49
Kdyby Skylink nabízel zajímavé programy za rozumné ceny odpovídajícím zdejším výdělkům, tak by si nějaké balíčky platilo více lidí. Ale lidé s nízkými příjmy bebudou platit za kanály, které opakují pořady stále dokola a prokládají je reklamami jako by nebyly placené.
HWTest (371)|29.7.2012 12:03
Mimochodem, že CW bude končit se podle tohoto dokumentu http://www.skylink.cz/web/document/cms_library/193.pdf vědělo už v roce 2006, vývoj byl ukončen 2007, a výrobce jej přestal prodávat 1.1.2007.
A tady http://www.skylink.cz/web/document/cms_library/194.pdf je plán útlumu, doporučuji se podívat, kdy byly ukončeny upgrady systému a kdy vydávání licencí. Plyne z toho mj že CW už běží přes 4,5 roku bez upgradu a nejlepší na tom je věta: "Prodávat karty CW po 31. 12. 2010 znamená prodávat zboží, jehož funkčnost nelze v zákonné dvouleté záruční lhůtě (po 31. 12. 2012) zaručit." na což z vysoka kašlali a prodávali dál, přeci si ty skladové zásoby nenechají, když zákazník si jistě rád po roce zaplatí dalších 600 za kartu výměna
Co z toho plyne? Že CW nakoupili za hubičku, protože moc dobře věděli, že kupují mrtvolu.
A i když zcela pominu "na věčné časy", tak karta za 2k, z toho cena karty 600, měsíční SP 29, tj karta má předplaceno 4 roky. A to jsou ceny komerční, tedy je v tom zakalkulován zisk. Já tu kartu mám rok, takže se po právu cítím podveden a okraden.

A ještě perlička na závěr: "3/2011.........konec možnosti registrace karet CW.", jak je možné, že mi mou kartu prodali a já ji aktivoval 06.2011?
visper (270)|29.7.2012 12:08
@HWTest
S tím úrokem v bance to tak samozřejmě mám, ale ať dělám co dělám tak pořád prodělávám, protože úrok je nižší než inflace. Když jsem zkoušel rizikovější investice s vyšším úrokem tak jsem o to vždy přišel. Takže tudy cesta nevede.
KamilZ (10277)|29.7.2012 12:15
[QUOTE=geronimoh;418580]Vůbec nechápu souvislost, ani tu cenu mi negarantovali .... narozdíl od Skylinku[/QUOTE]
Tak už mi konečně ukaž tu smlouvu, kde Ti Skylink garantuje na věky cenu 0,- Kč! Chci ji vidět, jinak je to promiň, ale obyčejná lež ze Tvé strany.

[QUOTE=HWTest;418592]Ad ČEZ a spol - ti mají ve smlouvě, že ceny se řídí podle platného ceníku a s jakým předstihem nový ceník musí zveřejnit, takže to je úplně jiný příběh. Srovnatelná by snad jen byla situace, kdy si někdo "zafixoval" na rok cenu a oni by mu (s nějakou - jakoukoliv výmluvou) zdražili, ještě před doběhnutím fixace.[/QUOTE]
Budu se opakovat, ale ukaž mi papír, kde Tobě Skylink zafixoval cenu zdarma navěky?

[QUOTE=HWTest;418592]Co pořád máte s tím letadlem? O pár příspěvků zpět jsem popsal možnost, jak by to mohlo fungovat navěky.[/QUOTE]
Tak je o důvod víc do toho jít, nebo ne :-) ?

Skylink (nebo T&T/Gital nebo kdo to začínal) v téhle situace na začátku nebyl ani náhodou. 1.5mil karet dosáhnul až v roce 2011, po 14-ti letech a to ještě díky sloučení s CSLinkem. Což je navíc pro mě další argument, když někdo, kdo si před 14-ti lety koupil kartu za 1 kKč (odhad) to chce mít stále zdarma, to je opravdu úsměvné. Má být spíš rád, že mu to těch 14 let vydrželo.

[QUOTE=HWTest;418594]Mimochodem, že CW bude končit se podle tohoto dokumentu http://www.skylink.cz/web/document/cms_library/193.pdf vědělo už v roce 2006, vývoj byl ukončen 2007, a výrobce jej přestal prodávat 1.1.2007.[/QUOTE]
Jenže se podívej, kdy Skylink začínal. V roce 1997 to byla mrtvola?
HWTest (371)|29.7.2012 12:37
[QUOTE=visper;418596]@HWTest
S tím úrokem v bance to tak samozřejmě mám, ale ať dělám co dělám tak pořád prodělávám, protože úrok je nižší než inflace. Když jsem zkoušel rizikovější investice s vyšším úrokem tak jsem o to vždy přišel. Takže tudy cesta nevede.[/QUOTE]

Jistě, ale to je dané tím, jak je nastaven bankovní a finanční systém, ale to je dlouhou debatu, která by už byla naprosto OT. Nicméně principiálně to jde, investoři z toho žijí.
HWTest (371)|29.7.2012 13:00
[QUOTE=KamilZ;418600]
Budu se opakovat, ale ukaž mi papír, kde Tobě Skylink zafixoval cenu zdarma navěky?[/QUOTE]

"Karta bez časového omezení*" "*Po dobu vysílání CS Link anebo do konce životnosti karty" "Karta umožňuje příjem všech základních českých a slovenských televizních stanic bez pravidelných poplatků." Vám asi nestačí, ale pro mě je význam těchto vět zcela jednoznačný, můžu vám to i vytisknout, když chcete ukázat papír :-)
Původní VOP jsem si nestáhnul a na webu již nejsou, ale třeba je někdo má a poskytne.

[QUOTE=KamilZ;418600]Tak je o důvod víc do toho jít, nebo ne :-) ? [/QUOTE]
Opět demagogie. Máte to zapotřebí?
Důvod by to byl, kdyby nezavedli SP.
A proto jsem do toho také šel, v době, kdy o zavedení SP ještě nekolovaly ani fámy.

[QUOTE=KamilZ;418600]
Skylink (nebo T&T/Gital nebo kdo to začínal) v téhle situace na začátku nebyl ani náhodou. 1.5mil karet dosáhnul až v roce 2011, po 14-ti letech a to ještě díky sloučení s CSLinkem. Což je navíc pro mě další argument, když někdo, kdo si před 14-ti lety koupil kartu za 1 kKč (odhad) to chce mít stále zdarma, to je opravdu úsměvné. Má být spíš rád, že mu to těch 14 let vydrželo.
[/QUOTE]
Váš odhad je zcela mimo, pokud vím karta dříve stála několikanásobek dnešní cena a cena s časem klesala až na dnešních 1999 CSlink a 2199 Skylink
Jestli i vaše další odhady jsou takhle "přesné", tak potěš koště :-)

[QUOTE=KamilZ;418600]Jenže se podívej, kdy Skylink začínal. V roce 1997 to byla mrtvola?[/QUOTE]
Patrně jste nepochopil, jak jsem to myslel.
V době, kdy se dozvěděli, že je to mrtvola, toho nakoupili vagón za hubičku, aby se na tom mohli ještě napakovat, místo aby rovnou šli do Irdeta.
Nebo mi snad chcete namluvit, že toho už do 1.1.2007 měli nakoupeno tolik, že to doprodávají doteď?
visper (270)|29.7.2012 13:47
[QUOTE=HWTest;418604]Jistě, ale to je dané tím, jak je nastaven bankovní a finanční systém, ale to je dlouhou debatu, která by už byla naprosto OT. Nicméně principiálně to jde, investoři z toho žijí. [/QUOTE]
Asi máš pravdu. Ty peníze za naše karty by bylo škoda nechat ležet, jistě se protáčely v jiných podnikatelských aktivitách. A pravděpodobně se protáčejí doteď, nový majitel je nedostal, naopak k nim ještě přidal. Ale do toho nám v podstatě nic není.
KamilZ (10277)|29.7.2012 15:27
[QUOTE=HWTest;418607]"Karta bez časového omezení*" "*Po dobu vysílání CS Link anebo do konce životnosti karty" "Karta umožňuje příjem všech základních českých a slovenských televizních stanic bez pravidelných poplatků." Vám asi nestačí, ale pro mě je význam těchto vět zcela jednoznačný, můžu vám to i vytisknout, když chcete ukázat papír [/QUOTE]
Já nechci ukázat vytištěný reklamní leták. Já chci ukázat právně závazný dokument, kde se Skylink zavázal navždy poskytovat služby zdarma. Pokud není zřejmý rozdíl, tak asi není co řešit :-(. Nebo snad doma perete pouze v Arielu, protože jen ten vypere dočista? A jíte jen Danone, protože má fakt kousky ovoce a fakt věříte, že v čokoládové pochoutce je opravdu čokoláda? Asi už po páté, proč je proboha nežaluješ?

[QUOTE=HWTest;418607]Opět demagogie. Máte to zapotřebí?[/QUOTE]
To asi nechápeš význam smile, co tam byl.

[QUOTE=HWTest;418607]Váš odhad je zcela mimo, pokud vím karta dříve stála několikanásobek dnešní cena a cena s časem klesala až na dnešních 1999 CSlink a 2199 Skylink Jestli i vaše další odhady jsou takhle "přesné", tak potěš koště[/QUOTE]
Tak jsem teď jsem dohledal, že v roce [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], což není ani dvojnásobek dnešních 2199,- Kč a tedy "zcela mimo" mi to nepřipadá.

[QUOTE=HWTest;418607]Patrně jste nepochopil, jak jsem to myslel. V době, kdy se dozvěděli, že je to mrtvola, toho nakoupili vagón za hubičku, aby se na tom mohli ještě napakovat, místo aby rovnou šli do Irdeta. Nebo mi snad chcete namluvit, že toho už do 1.1.2007 měli nakoupeno tolik, že to doprodávají doteď?[/QUOTE]
Ne, ale když to měli na CW rozběhnuté, tak proč by to tehdy měli změnit? Je jistota, že od roku 2007 Irdeto karty za nějaké novější neměnilo (netuším)? A hlavně představa, že by v roce 2007 najednou přešli na Irdeto, no nevím, co by tomu zákazníci s jejich přijímači z 99.9% na CW řekli. Žádné ICE tehdy nebyly, takže podstatně větší dopad na zákazníky, než je dnes, když je velký výběr.
HWTest (371)|29.7.2012 16:34
[QUOTE=KamilZ;418624]Já nechci ukázat vytištěný reklamní leták. Já chci ukázat právně závazný dokument, kde se Skylink zavázal navždy poskytovat služby zdarma. Pokud není zřejmý rozdíl, tak asi není co řešit :-(. [/QUOTE]
Termín "klamání spotřebitele" už jste slyšel? Pokud ne, mohu doporučit k přečtení zde: http://www.dtest.cz/clanek-2302/skylink-a-cs-link-klamou-spotrebitele zejména druhý odstavec, tam je to napsané celkem jasně.
Máte k dispozici původní VOP? Já bohužel ne.

[QUOTE=KamilZ;418624]
Nebo snad doma perete pouze v Arielu, protože jen ten vypere dočista? A jíte jen Danone, protože má fakt kousky ovoce a fakt věříte, že v čokoládové pochoutce je opravdu čokoláda? [/QUOTE]
Smajlík nikde nevidím, takže už zase?
Zdá se, že to opravdu zapotřebí máte.

[QUOTE=KamilZ;418624]
Asi už po páté, proč je proboha nežaluješ?[/QUOTE]
Na to jsem již odpověděl a opakovat to "Asi už po páté" nebudu.

[QUOTE=KamilZ;418624]
Tak jsem teď jsem dohledal, že v roce [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], což není ani dvojnásobek dnešních 2199,- Kč a tedy "zcela mimo" mi to nepřipadá.[/QUOTE]
Já jsem někde zahlédl cenu ještě vyšší, ale dohledávat to nebudu.
Za to je to 3,5 násobek vámi uváděné, dobře ne "zcela mimo" ale "dost mimo".

[QUOTE=KamilZ;418624]
Ne, ale když to měli na CW rozběhnuté, tak proč by to tehdy měli změnit? Je jistota, že od roku 2007 Irdeto karty za nějaké novější neměnilo (netuším)? A hlavně představa, že by v roce 2007 najednou přešli na Irdeto, no nevím, co by tomu zákazníci s jejich přijímači z 99.9% na CW řekli. Žádné ICE tehdy nebyly, takže podstatně větší dopad na zákazníky, než je dnes, když je velký výběr.[/QUOTE]
Mám něco rozběhnuté, ale vím, že to v dohledné době umře a budu muset přejít na něco jiného.
a) Budu investovat do toho, co vím, že umře a přechod nechám na poslední chvíli?
Ano budu, koupím to za babku a ještě si trochu přivydělám na "výměně".

b) Systém který končí nechám dojet a investuji rovnou do nového?
No jo, ale nový systém by nebyl za hubičku a výměn bych prodal málo ...

A co máte pořád s tím přechodem? Vždyť ty systémy mohou bez problému fungovat souběžně celá léta. A CW karet by mezi lidmi nebylo zdaleka tolik.
KamilZ (10277)|29.7.2012 18:00
To, že Skylink měl v době zavedeného SP na webu tyhle informace (příjem zdarma apod.) jsem zde kritizoval i já, ale o tom snad tato diskuze není (resp. nebyla).

OK, myslím, že výše uvedené odpovědi "nemají chybu" a je vše je jasné, fakt to nemá cenu :-). Brečte si dál, jak strašně jste byli podvedeni a že byste to dokázali udělat a uřídit lépe.
kovarjos05 (69)|30.7.2012 00:54
Opravdu neznáte nikdo odpověď na mou otázku, zda tento poplatek budeme platit pouze my a Slováci, nebo se to týká celé Evropy?
visper (270)|30.7.2012 09:23
Celá Evropa i celý svět ho platí už dávno. My jsme byly jedinní co to měli navždy zdarma :-)
KamilZ (10277)|30.7.2012 09:25
kovarjos05: Pokud mimo angličtinu vládneš cizími jazyky, tak zkus pohledat na webech těch společností. Ale nemyslím si, že je to jakkoli souměřitelné, protože všude jsou jiné podmínky, neznáš dohody s poskytovateli obsahu, jinak strukturovaná cena apod. Když to bude někde "zdarma", tak jak víš, že to stejně nezaplatí úplně jinou cestou (typu koncesionářské poplatky, část jich může jít provozovateli...)? Takže srovnávat SP "přes Evropu" nedává alespoň pro mě absolutně žádný smysl a nemá žádnou vypovídající hodnotu. [QUOTE]Mezi značky M7 Group patří Canal Digitaal, TV Vlaanderen Digitaal, TéléSAT Numérique, TéléSAT Luxembourg a AustriaSat. Je však pravdou, že jde o skupinu velice mladou. Založena byla v říjnu roku 2009. M7 Group dále uvádí, že všechny programové balíčky jsou šity na míru klientům konkrétních služeb v daných zemích.[/QUOTE]
geronimoh (2327)|30.7.2012 09:42
[QUOTE=visper;418685]Celá Evropa i celý svět ho platí už dávno. My jsme byly jedinní co to měli navždy zdarma [/QUOTE]

Dovolím si oponovat, například německé kanály běží nekódovaně a už jsem dlouho netočil motorem, ale mám naladěno okolo 4 tisíc nekódovaných kanálů, takže s tím platícím celým světem za nelacené kanály jsi to asi netrefil .... :)

pokud jsi myslel pouze kódované kanály, tak to nevím, jaký je stav ve světě .... dá se předpokládat, že se platí, ale nepodvedli je vybráním celé částky za službu předem a pozdějším zaváděním nových poplatků, ale tipuji, že karty bývají za symbolickou cenu, aby získali zákazníky platící pravidelně za službu
HWTest (371)|30.7.2012 10:03
Opět nemohu, než souhlasit.
Kromě obligátních německých kanálů vysílají nekódovaně např. italské a spousta dalších.
Nemám sice motor, ale za to 8 konvertorů a na exotičtějších pozicích je toho nekódované docela dost.
visper (270)|30.7.2012 10:07
Ten německý model FTA programů je samozřejmě nejlepší, ale těžko donutíme naše TV společnosti aby si platily autorské práva pro celou Evropu.
roman_hk (151)|30.7.2012 10:09
Není spíš ten "problém" kódování signálu věcí licence poskytovatele obsahu (tel. stanice) než věcí poskytovatele signálu (sat. operátor)?
KamilZ (10277)|30.7.2012 10:11
Nepletete zde hrušky a jablka? Co mají společného FTA programy s placením SP? Klidně ať ČT vysílá FTA (bez jakékoli účasti Skylinku/freeSat/DigITV....), ale jaký to má vliv na SP?
HWTest (371)|30.7.2012 10:14
Asi vám uniklo, že se diskuse od SP stočila k tomu, jak je to s vysíláním "neplacených" programů jinde v Evropě.
geronimoh (2327)|30.7.2012 10:25
[QUOTE=KamilZ;418699]Nepletete zde hrušky a jablka? Co mají společného FTA programy s placením SP? Klidně ať ČT vysílá FTA (bez jakékoli účasti Skylinku/freeSat/DigITV....), ale jaký to má vliv na SP?[/QUOTE]

Jak píše "HWTest", diskuze se ztočila k dotazu od "kovarjos05", jak je to jinde ve světě :)
KamilZ (10277)|30.7.2012 10:29
"kovarjos05" se sice jednoznačně ptal "zda tento poplatek budeme platit pouze my a Slováci" (a evidentně tím myslel SP), ale OK, nebudu se vám do toho plést, akorát mu v tom uděláte chaos :-).
visper (270)|30.7.2012 10:33
Neznám ve světě jinou obdobu SAT vysílání. Buďto zákazník platí za kódování nebo je to FTA a vysílatel platí autorské práva pro velkou oblast. V poslední době se zkouší další možnost, vysílání v pásmu Ka. Svazek je tak úzký, že nepřekračuje hranice státu. Potom to může být FTA.
geronimoh (2327)|30.7.2012 11:14
[QUOTE=visper;418705]....Buďto zákazník platí za kódování nebo je to FTA.... [/QUOTE]

My to taky neměli zdarma, ale zaplatili jsme si za to dopředu .....

PS: pokud by ČT HD vysílala v DVB-T v Muxu 3 déle než po dobu Olympiády, tak nemám co řešit a celý slavný Skylink bych nepotřeboval. Snad se časem HD rozjede i DVB-T (T2).
HWTest (371)|30.7.2012 11:36
[QUOTE=geronimoh;418712]Snad se časem HD rozjede i DVB-T (T2).[/QUOTE]

Šance jsou myslím dobré, v Muxu 4 chytám ČT HD i Nova HD.
geronimoh (2327)|30.7.2012 12:23
[QUOTE=HWTest;418720]Šance jsou myslím dobré, v Muxu 4 chytám ČT HD i Nova HD[/QUOTE]

No jo, ale u nás na Vyškovsku se vše zavádí až nakonec, takže Mux 4 tu samozřejmě zatím nemáme. Ale jak je vidět, tak v Muxu 3 by to šlo. Televizor mi to bezproblémů naladí, ještě aby výrobci vrhli na trh více DVB-T(T2) STB, ideálně dvoutunerových s možností PVR a není co řešit. Satelit si nechám na cizí TV a rozhlasové stanice :)
HWTest (371)|30.7.2012 13:12
Já už satík dozbrojil DVB-T tunerem a PVR umí, takže já jsem připraven :-)
HWTest (371)|30.7.2012 13:44
Doporučuji přečíst: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Je to sice dlouhé, ale zajímavé.
geronimoh (2327)|30.7.2012 14:11
[QUOTE=HWTest;418730]Já už satík dozbrojil DVB-T tunerem a PVR umí, takže já jsem připraven [/QUOTE]

Já se při nákupu rozhodoval mezi Vantage HD8000S a HD8000TS (kombo). Tehdy se mi zdál DVB-T tuner zbytečný, dnes bych ho bral. Ale vzhledem k tomu, že mám dvě motoricky ovládané paraboly, tak jsou oba DVB-S tunery využity. Bezplatné období u karet Skylink mi končí příští rok na jaře, doté doby může být na trhu nějaká skvělá mašinka čistě na příjem pozemního vysílání.