Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Skylink a CS Link od září zavedou servisní poplatek 29 Kč u neplacených nabídek

Ivo Mašek (10205)|30.7.2012 14:41
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Filozof a kandidát věd (to ještě funguje :-D ?) nemá 29.-Kč. Mě to připomíná naše papaláše v práci. Čím větší funkce a větší plat (mnohonásobně větší), tím častěji k nám chodí se soukromou fuškou ohledně oprav doslova rezavých šunek, mnohdy (a to nekecám) nalezených na smětišti. nemají to vůbec zapotřebí, hrabat se v smetišti a ještě ty šunky trapně nosit na oživení. Paradoxem je, že čím nižší funkce a nižší plat, tím méně takových šrotů nosí (někteří vůbec ne) a jdou si pořídit nové zařízení. Česká společnost (hlavně ta údajně vzdělaná) je nemocná. Hodně nemocná.
Já být provozovatelem Skylinku, tak bych praštil do stolu, a pro ČR bych tu službu zrušil úplně. Žádný SAT Skylink by prostě nebyl. Starejte se.
HWTest (371)|30.7.2012 14:50
Myslím, že ten text není o tom, že by neměl 29Kč.
Ivo Mašek (10205)|30.7.2012 15:14
[QUOTE=HWTest;418744]Myslím, že ten text není o tom, že by neměl 29Kč.[/QUOTE]
Ten článek, tak jako řada podobných a nesmírná řada dalších stížností je postaveno na jednom základním kameni. Ten se jmenuje: 29.-Kč
Já jsem toho názoru, že pokud se mi zboží nelíbí, nebo se mi zdá drahé, tak ho nekoupím. Koupím jiné. Na které mám, nebo které je lepší. Neumím si představit, že bych si stěžoval na to, jak drahý je Mercedes, a proto si ho nemůžu koupit. Tak nějakej úřad by s tím měl už něco dělat. pro blaho pracujícího národa, který tvoří hodnoty, chodí na přesčasy ...... tak snad má nárok na levný produkt, ještě lépe na zadarmo produkt.
Odjakživa platilo: Ber, nebo neber a nech být. Vezme někdo jiný. prostě firma navýšila cenu a nikoho nenutí, aby u ní i nadále povinně setrvával. Když se mi něco nelíbí, tak to neberu., když se mi někde nelíbí, tak tam nejdu.
roman_hk (151)|30.7.2012 15:36
[QUOTE=Ivo Mašek;418741]Čím větší funkce a větší plat (mnohonásobně větší), tím častěji k nám chodí se soukromou fuškou ohledně oprav doslova rezavých šunek, mnohdy (a to nekecám) nalezených na smětišti.[/QUOTE]
Znám mnoho takových to lidí... Na nové BMW mají peníze, ale každý náhradní díl (třeba i žárovku) by chtěli nejlépe z vrakáče a hlavně zdarma.
Jak se říká: "Kdo nejvíce brečí, nejvíce přitom má."
HWTest (371)|30.7.2012 16:38
[QUOTE=Ivo Mašek;418750]Ten článek, tak jako řada podobných a nesmírná řada dalších stížností je postaveno na jednom základním kameni. Ten se jmenuje: 29.-Kč
Já jsem toho názoru, že pokud se mi zboží nelíbí, nebo se mi zdá drahé, tak ho nekoupím. Koupím jiné. Na které mám, nebo které je lepší. Neumím si představit, že bych si stěžoval na to, jak drahý je Mercedes, a proto si ho nemůžu koupit. Tak nějakej úřad by s tím měl už něco dělat. pro blaho pracujícího národa, který tvoří hodnoty, chodí na přesčasy ...... tak snad má nárok na levný produkt, ještě lépe na zadarmo produkt.
Odjakživa platilo: Ber, nebo neber a nech být. Vezme někdo jiný. prostě firma navýšila cenu a nikoho nenutí, aby u ní i nadále povinně setrvával. Když se mi něco nelíbí, tak to neberu., když se mi někde nelíbí, tak tam nejdu.[/QUOTE]

To je hezké, ale nabídka nebyla karta za 2k a pak měsíčně 29. Kdyby byla, asi si nikdo nestěžuje. A tuto skutečnost statečně ignorujete.
Zrovna tak nabídka nebyla vloni bylo předplatné za příjem na rok 300, letos, protože náklady, uklízečka atd., je za 350.
Takže si dovolím vás poopravit, základní kámen se jmenuje dalších 29Kč měsíčně navíc za něco, co mělo být zahrnuto v původní ceně.
geronimoh (2327)|30.7.2012 18:40
[QUOTE=HWTest;418757]Takže si dovolím vás poopravit, základní kámen se jmenuje dalších 29Kč měsíčně navíc za něco, co mělo být zahrnuto v původní ceně.[/QUOTE]

Máš naprostou pravdu, ale některé z těch, co si platí měsíčně za placené programy a myslí si, že nás dotují, o tom nepřesvědčíš. Omílají stále dokola, že nikdo nedělá nic zadarmo a že kdo na to nemá, se má dívat maximálně na DVB-T, nebo do kamen. Neberou v úvahu, že jsme si všichni předplatili nabídku gratis na vždy. Naštěstí jich není mnoho.
KamilZ (10277)|30.7.2012 18:50
A zase ti, co tvrdí že si jednou navždy zaplatili grátis, tak stále neukázali příslušnou smlouvu, která by k tomu Skylink jakkoli zavazovala. Navíc (což mě překvapuje ještě víc) odmítají cokoli dělat na svoji obranu, jen a jen naprázdno omílají, jak byli poškozeni. Kdybych se já cítil takhle obrovsky podveden, tak bych se Tedy rozhodně bránil :eek:. A pokud je podle vás "přikyvovačů" málo (tím pádem odpůrců většina), tak tím tuplem.

Dal jsem si práci a našel starší VOP (1.3.2008) (kterými jste zde také argumentovali). Nic takového (navždy zdarma) se tam nepíše. Navíc je tam:
Čl 3/1 - Užívateľ Karty sa zaväzuje riadiť všeobecnými podmienkami SkyLink v plnom rozsahu.
Čl 3/8 - V prípade, ak by bol Prevádzkovateľ nútený za účelom zaistenia príjmu Programov uskutočniť technické opatrenia, ktoré vyžadujú výmenu Karty (prelomenie kódu, skončenie životnosti systému podmieneného prístupu a pod.), je Prevádzkovateľ oprávnený vyúčtovať Užívateľovi nevyhnutne potrebné náklady a Užívateľ je povinný takéto náklady uhradiť.
Čl 11/1 - Prevádzkovateľ je oprávnený tieto všeobecné podmienky SkyLink jednostranne meniť, alebo vydať nové podmienky.

Četli jste vůbec, k čemu jste se zavázali?

A jedna perlička, co tam je také: Čl 9/7: Užívateľ Karty nesmie vytvárať kópie Programov.
geronimoh (2327)|30.7.2012 18:54
[QUOTE=Ivo Mašek;418750]Odjakživa platilo: Ber, nebo neber a nech být. Vezme někdo jiný. prostě firma navýšila cenu a nikoho nenutí, aby u ní i nadále povinně setrvával. Když se mi něco nelíbí, tak to neberu., když se mi někde nelíbí, tak tam nejdu.[/QUOTE]

Kdyby tomu tak bylo i v případě Skylinku, tak neřeknu ani půl slova, ale já s nimi uzavřel smlouvu na službu za určitých podmínek na dobu bez datumu expirace a zaplatil poctivě předem. Jediné možné poctivé varianty přístupu Skylinku je dodržet smlouvu nebo zkrachovat a odškodnit poškozené abonenty. To že si jen tak navýší cenu je jednostraným porušením smlouvy....
geronimoh (2327)|30.7.2012 19:05
[QUOTE=KamilZ;418775]A zase ti, co tvrdí že si jednou navždy zaplatili grátis, tak stále neukázali příslušnou smlouvu, která by k tomu Skylink jakkoli zavazovala. Navíc (což mě překvapuje ještě víc) odmítají cokoli dělat na svoji obranu, jen a jen naprázdno omílají, jak byli poškozeni. Kdybych se já cítil takhle obrovsky podveden, tak bych se Tedy rozhodně bránil .[/QUOTE]

O platnosti smlouvy pochybuješ jen ty a možná ještě někdo, ale nedovolila si to zatím ani M77 Group. Smlouvu černé na bílém, aby byla platná by musel každý abonent sjednat osobně s někým ze Skylinku, kdo je oprávněný za Skylink jednat. Nedovedu si představit, jak by to probíhalo a kolik by stálo to papírování, aby měl někdo platnou smlovu se Skylinkem. Ovšem pokud tato kauze dospěje k soudu, a u něj bude milion lidí svorně tvrdit jakou smlouvu se Skylinkem uzavřeli ( platí i smlouva ústní, pokud je u ní jeden nestranný svědek ), tak to bude jednoduchá záležitost. Pokud někdo nechce dodržet smlouvu, tak nedodrží ani tu psanou i kdyby byla ověřená všemi notáři světa. Jak už jsem psal, já nemám prostředky na soudy se Skylinkem, ale on se někdo najde, ne pro těch 29 Kč, ale pro princip, že byl podveden. A hlavně by spotřebitele měli v takovémto rozsáhlém případě chránit státní orgány.
KamilZ (10277)|30.7.2012 19:13
To se právě pleteš, já o platnosti smlouvy nepochybuji, to vy ji zpochybňujete! A navíc, citace z těch starých VOP:
[QUOTE]„Zmluva o Registrácii Karty“ je zmluva uzatvorená na základe Žiadosti o Registráciu Karty v zmysle § 9 Zákona o ochrane spotrebiteľa na diaľku medzi Prevádzkovateľom a Žiadateľom a zmluva uzavretá v zmysle § 5 Zákona v prípade, ak Žiadosť o Registráciu Karty je odoslaná prostredníctvom internetovej stránky www.skylink.sk. Zmluva je uzavretá Registráciou Karty.
[/QUOTE]
Uzavřením této smlouvy (což se evidentně stalo) jsi se zavázal dodržovat VOP, viz čl 3/1, které se mohly kdykoli změnit. Takže jsi to dobrovolně akceptoval a předem jim to schválil.

K penězům - jestli je vás většina, odhad více jak 1 000 000, tak je to jen otázka dobrého organizování a neměl by být problém, aby se toho někdo komerčně ujal (to myslím vážně). V případě výhry by byl v balíku, i kdyby jste mu každý poslal jen 1e.
geronimoh (2327)|30.7.2012 19:31
KamilZ:

Já platnost smlouvy nikdy nezpochybnil, nevím jak jiní. To že si Skylink může měnit VOP neznamená, že přestala platit smlouva tak jak jsme ji uzavřeli. O peníze mi nejde, tudíž nemíním utrácet čas a peníze u soudů. Nicméně pokud by to obnášelo jednorázové svědectví, tak bych se mu nebránil, už jen z principu.

Jinak nevím, proč by tu uživatelé nemohli diskutovat o zavedení servisního polatku. Minimálně to pomůže těm co uvažují o koupi jejich karty. Narozdíl od nás budou vědět, že si Skylink dělá co chce a nedrží slovo ani smlouvy. A že do budoucna se dá předpokládat, že budou servisní poplatek zvyšovat ....
visper (270)|30.7.2012 19:40
Nesmyslná je už ta samotná formulace "předplatil jsem si službu navždy zdarma". Pokud je služba skutečně zdarma, tak nejde "předplatit". Pokud není zdarma, tak zase nejde jednorázově "předplatit na vždy".
geronimoh (2327)|30.7.2012 19:51
[QUOTE=visper;418786]Nesmyslná je už ta samotná formulace "předplatil jsem si službu navždy zdarma". Pokud je služba skutečně zdarma, tak nejde "předplatit". Pokud není zdarma, tak zase nejde jednorázově "předplatit na vždy".[/QUOTE]

Proč by nešla ? Vždyť ji takto prodávali. Kdyby ji prodávali na 99 let, tak by to nebylo nesmyslné ? Nedávno si třeba Přažský dopravní podnik předplatil na 99 let u soukromé firmy pronájem parkovacích míst za 126 milionů Kč. Papír na to zřejmně mají, u takové částky. Na tahanice také asi dojde, protože ta místa jsou v nové budově, která nemusí tak dlouho stát, či se budou firmě zvyšovat náklady na údržbu .
visper (270)|30.7.2012 19:57
Ano, tam mělo být jakékoliv datum. 5 let, 20 let, to je jedno. Číňani taky pronajali Hong Kong na 80 let a dostali ho zpátky:-)
HWTest (371)|30.7.2012 19:57
[QUOTE=visper;418786]Nesmyslná je už ta samotná formulace "předplatil jsem si službu navždy zdarma". Pokud je služba skutečně zdarma, tak nejde "předplatit". Pokud není zdarma, tak zase nejde jednorázově "předplatit na vždy".[/QUOTE]

To lze jednoduše přeformulovat např. na předplatil jsem si službu bez časového omezení a bez dalších poplatků
visper (270)|30.7.2012 20:03
Ta reklama Skylinku jednoznačně klamavá byla, o tom není pochyb. Ale jestli se podaří soudní cestou něco změnit, pochybuji ale držím palce.
HWTest (371)|30.7.2012 20:05
[QUOTE=KamilZ;418775]Dal jsem si práci a našel starší VOP (1.3.2008) (kterými jste zde také argumentovali).[/QUOTE]

Výborně, co kdybyste mi tedy ukázal, kde tam Skylink co garantuje?
Narážím na váš níže uvedený výrok:
[QUOTE=KamilZ;418775]A kdyby Skylink negarantoval funkčnost pro grátis? To by byl teprve rachot! Nikdo by dobrovolně nepřešel a při prvním větším výpadku by byl konec (Skylinku), to by neustál ani náhodou.[/QUOTE]
geronimoh (2327)|30.7.2012 20:06
[QUOTE=visper;418790]Ano, tam mělo být jakékoliv datum. 5 let, 20 let, to je jedno. Číňani taky pronajali Hong Kong na 80 let a dostali ho zpátky[/QUOTE]

Když si koupíš licenci na Windows 7, tak také bez časového omezení a asi by se ti nelíbilo, kdyby ti ho po 2 letech znovu zpoplatnili nějakým poplatkem, v opačném případě by ti "wokna" přestali fungovat a někteří chytráci by ti na to řekli, že je to nesmysl koupit něco bez časového omezení, že jsi měl mít smlouvu na určitou dobu. Všem je nám jasné, že mi časem nebudou Windows 7 k ničemu, ale kdyby k tomu došlo ještě dokonce před uplynutím záruční doby, tak to je trochu moc ...
visper (270)|30.7.2012 20:14
Před koncem záruční doby se to nesmí stát, na to je zákon. Proto si Skylink dává takový pozor aby se u žádné karty nezačal platit poplatek v záruční době. Když karta přestane fungovat těsně po záruce, tak je to sice blbé, poškodí to pověst firmy ale zákonem to není napadnutelné. A když zaplatíš, tak ti ji "opraví".
KamilZ (10277)|30.7.2012 20:20
[QUOTE=geronimoh;418784]Já platnost smlouvy nikdy nezpochybnil, nevím jak jiní. To že si Skylink může měnit VOP neznamená, že přestala platit smlouva tak jak jsme ji uzavřeli. O peníze mi nejde, tudíž nemíním utrácet čas a peníze u soudů. Nicméně pokud by to obnášelo jednorázové svědectví, tak bych se mu nebránil, už jen z principu.

Jinak nevím, proč by tu uživatelé nemohli diskutovat o zavedení servisního polatku. Minimálně to pomůže těm co uvažují o koupi jejich karty. Narozdíl od nás budou vědět, že si Skylink dělá co chce a nedrží slovo ani smlouvy. A že do budoucna se dá předpokládat, že budou servisní poplatek zvyšovat ....[/QUOTE]
Jestli nezpochybňuješ smlouvu, tak tím lépe a je hned vše jasné. Ceník není součástí smlouvy, nebo ho tam vidíš někde explicitně zafixovaný? Kde? Součástí smlouvy je povinnost dodržování VOP, které se mohou kdykoli změnit (s obojím jsi sám dobrovolně souhlasil), což se stalo a Tvojí povinností podle nových VOP je včas hradit poplatky (tohle už mají v nových explicitně zmíněno) a předplatné. Ani součástí nových VOP není ceník, ten se dle starých i nových VOP bere vždy aktuální (stejně jako u elektriky, plynu, ...) a Skylink to akorát musí nějakou dobu dát předem vědět, což udělal. Pokud s novými VOP nesouhlasíš, je Tvým právem smlouvu bez sankcí vypovědět.
Kdyby se někdo soudil, tak to Skylink musí vyhrát, i kdyby ho zastupoval zfetovaný advokát, který se právě vrátil z ranního tahu.

Myslím, že proti rozumné diskuzi nikdo nic nemá a případné zvyšování jakýkoli poplatků nikoho těšit nebude. Ale od toho je tady konkurence (a T-Mobile stále SP nemá, můžete prchnou k němu). Akorát mě překvapuje, že jsou lidé přesvědčeni, že jejich 2 kKč pokryly navždy náklady na provoz.
HWTest (371)|30.7.2012 20:32
Škoda, že SP nenapařili i platičům, myslím skutečně, tj navýšili by jim cenu předplatného.
Docela by mě zajímala reakce.
Bavil jsem se o tom s jedním známým (platičem) a reakce byla zajímavá a rozhodně ne pozitivní ...
geronimoh (2327)|30.7.2012 20:39
[QUOTE=KamilZ;418796]Akorát mě překvapuje, že jsou lidé přesvědčeni, že jejich 2 kKč pokryly navždy náklady na provoz.[/QUOTE]

Proč by nepokryly ? Skylink je jen překupník. Kanály vysílají a kódují stanice sami. To je jako by ti někdo řekl, že ho překvapují lidé co si myslí, že koupí licence na Windows těch jejich pár tisíc pokrylo náklady Microsoftu .....

- - - - doplněno - - - -

[QUOTE=HWTest;418797]Škoda, že SP nenapařili i platičům, myslím skutečně, tj navýšili by jim cenu předplatného.[/QUOTE]

Nejsou hloupí a ví že nejlepší pro ně je aby se abonenti rozdělili na 2 tábory s rozdílnými názory ( ideálně aby si jedna skupina myslel že dotuje tu druhou ) ( The art of war )
interfernet422 (1575)|30.7.2012 20:46
Když se nad tím člověk lehce zamyslí tak kdokoliv si do VOP napíše, že se odkazuje na platný ceník a v něm si může s cenou žonglovat jak se mu zlíbí. Normální smrtelník s tím může jen nesouhlasit v hospodě a to je vše. Holt moderní otrokarska společnost.

Odesláno pomocí Tapatalk 2
KamilZ (10277)|30.7.2012 21:02
[QUOTE=geronimoh;418798] To je jako by ti někdo řekl, že ho překvapují lidé co si myslí, že koupí licence na Windows těch jejich pár tisíc pokrylo náklady Microsoftu [/QUOTE]
Špatné přirovnání - Windows se točí průměrně 1x za 4 roky, takže pravidelně upgraduješ za prachy (doufám :-) ) na novější verze. Nebo ještě jedeš na Windows 1.0 (hezké obrázky)? Kdyby jsi měl platit každé 4 roky "upgrade" Skylinku o velikosti 50% první ceny, tak bys nadával ještě víc.

Jak je to s placením za šíření všech 32 stanic, co jsou teď v gratis netuším. Četl jsem jen, že si ČT platí uplink sama (nebo to hradí Skylinku, to je asi jedno), ale o ostatních nic nevím.
HWTest (371)|30.7.2012 21:15
[QUOTE=geronimoh;418798]
Nejsou hloupí a ví že nejlepší pro ně je aby se abonenti rozdělili na 2 tábory s rozdílnými názory ( ideálně aby si jedna skupina myslel že dotuje tu druhou ) ( The art of war )[/QUOTE]

To je mi jasné, byl to jen takový myšlenkový pokus :-)

- - - - doplněno - - - -

[QUOTE=KamilZ;418804]Špatné přirovnání - Windows se točí průměrně 1x za 4 roky, takže pravidelně upgraduješ za prachy (doufám :-) ) na novější verze. [/QUOTE]
Také špatné přirovnání, kdybych třeba vytáhl ze skříně starý notebook s Win98, tak bude fungovat a to bez placení servisního poplatku MS.
Neboli upgradovat můžu, za peníze, ale zrovna tak můžu dál používat starý zakoupený systém navěky zadarmo.
KamilZ (10277)|30.7.2012 21:33
To sice můžeš, ale nebude to v dnešní použitelné, takže stejně budeš upgradovat. Pokud chceš tvrdit, že všichni Ti co zakoupili Windows 1.0, 2.0, 98, ... na nich jednou dodnes, tak Ti věřit nebudu, ostatně statistiky mluví za vše. A z toho ten Microsoft neustále žije. U Skylinku "upgraduje" (pravidelně opakovaně předplácí balíčky) jen hrstka lidí. Kdyby měl poměr opačný, tak to problém nebude. Kdyby MS neprodával stále stejným lidem dokola a dokola upgrade, tak už také dávno zkrachoval.
HWTest (371)|30.7.2012 21:43
[QUOTE=KamilZ;418809]To sice můžeš, ale nebude to v dnešní použitelné, takže stejně budeš upgradovat. [/QUOTE]
Nejen můžu, dokonce to čas od času, když ho potřebuji, dělám, má totiž sériový port a na to, na co ho potřebuji stačí s přehledem, takže použitelné to je. (A o tom to je, jsem skromný a stačí mi to - neplacené programy, vy jste náročnější, updradujete - placené programy)
Takže stejně upgradovat nebudu.

A když jsme u toho pěkného srovnání. Každý (téměř) upgrade od MS mi přinese něco nového, něco navíc. A co, co ještě nemám, mi přinese SP?
Nic, naopak, když nebudu platit, nebudu mít ani to.
Chápete ten rozdíl?
KamilZ (10277)|30.7.2012 21:50
[QUOTE=HWTest;418811]A když jsme u toho pěkného srovnání. Každý (téměř) upgrade od MS mi přinese něco nového, něco navíc. A co, co ještě nemám mi přinese SP? Nic, naopak, když nebudu platit, nebudu mít ani to[/QUOTE]
On se od roku 1997 nezvedl počet programů v gratis? To tam bylo stále všech 32 jako je dnes :eek: ?
vivid.sk (11472)|30.7.2012 22:00
[QUOTE=KamilZ;418804]Jak je to s placením za šíření všech 32 stanic, co jsou teď v gratis netuším[/QUOTE]
Tu

Cize ak si zriadis vlastnu televiziu, vybavis adekvatne povolenia a budes pravidelne mesacne platit skylinku za uplink, TV si naladis na satelite. Ale nie su to zanedbatelne ciastky (cca 100-150 tisic kc mesacne za 1Mbit kapacity - aspon odhadujem. Preto kanaly typu Patriot, fashionTV, StilTV, TV8 a podobne vysielaju s takym nizkym bitratom).
HWTest (371)|30.7.2012 22:07
[QUOTE=KamilZ;418812]On se od roku 1997 nezvedl počet programů v gratis? To tam bylo stále všech 32 jako je dnes :eek: ?[/QUOTE]
Nepochopil jste otázku nebo se opět uchylujete k demagogii. Nebo se snad SP zavedl v roce 1997?
geronimoh (2327)|30.7.2012 22:10
[QUOTE=KamilZ;418809]To sice můžeš, ale nebude to v dnešní použitelné, takže stejně budeš upgradovat[/QUOTE]

Omyl. Dělal jsem na moderní lince dovezené ze Švýcarska a celou linku řídil PC s nainstalovanými Windows 2000 , čuměli jsme na to jak puci. Asi to mělo nějaký důvod. PC se nevypínal, jak byl rok dlouhý a stálo to jelo.
HWTest (371)|30.7.2012 22:18
[QUOTE=geronimoh;418820]Omyl. Dělal jsem na moderní lince dovezené ze Švýcarska a celou linku řídil PC s nainstalovanými Windows 2000 , čuměli jsme na to jak puci. Asi to mělo nějaký důvod. PC se nevypínal, jak byl rok dlouhý a stálo to jelo.[/QUOTE]

Přesně tak, je spousta aplikací, kde to funguje, je to odladěné, léty prověřené a není důvod upgradovat.
Nesmíte to brát podle toho, jak to děláte u vás (KamilZ) doma :-)
Jeden (další) známy spravuje a programuje mašiny a tam snad jedou ještě na DOSu.
KamilZ (10277)|30.7.2012 22:19
[QUOTE=HWTest;418819]Nepochopil jste otázku nebo se opět uchylujete k demagogii. Nebo se snad SP zavedl v roce 1997?

Nesmíte to brát podle toho, jak to děláte u vás (KamilZ) doma
[/QUOTE]
Nepochopil jsi (nebo se schyluješ k demagogii) Ty, nebo snad víš, že od zavedení SP už nebudou přidávány žádné další programy do gratis nabídky? Na kolika se v roce 1997 začínalo? Bylo jich víc jak 5? Kdybych chtěl být demagog, tak bych řekl, že se Skylink měl na neplatiče zvysoka ... a nabídku jim nijak postupně nerozšiřovat. Opět věřím tomu, že by byl solidní řev :D

K upgrade - myslím, že statistika OS mluví za vše. Jestli jste doma všichni ve všem tak konzervativní, tak to tedy nezávidím. Díváte se ještě vůbec na TV, když máte tedy určitě prověřenou, starou, B/W analogovou na SECAM a bez DVB-T tuneru? Opravdu je vám ještě k něčemu? A jak je vlastně připojena s DVB-S STB? Proč jste vlastně nezažalovali ČR, že znemožnila příjem analogu, když platíte koncesionářské poplatky? Co si to dovolili, že změnili technologii a donutili lidi nakoupit nové TV nebo DVB-T STB? To je demagogie, co? Úplně stejná, jako Tvá.

Jak už bylo myslím několikrát výše uvedeno, tak z právního hlediska nemají neplatiči podle mě šanci a mohou tady opravdu jen brečet, sami na tyto podmínky přistoupili (a pokud je nečetli, tak jejich hloupost). Někteří to dokonce nakecali i dalším lidem, aby prodali. Z morálního hlediska je mi to celkem jedno, resp. pokud platící "sponzorují" neplatící, tak jsem pro SP, jinak je mi celkem ukradený.
HWTest (371)|30.7.2012 22:39
[QUOTE=KamilZ;418823]Nepochopil jsi (nebo se schyluješ k demagogii) Ty, nebo snad víš, že od zavedení SP už nebudou přidávány žádné další programy do gratis nabídky? [/QUOTE]
A vy to víte? Povídejte, pro to jsem se na to konec konců ptal. Nebo je to (opět) jen vaše domněnka?

[QUOTE=KamilZ;418823]
K upgrade - myslím, že statistika OS mluví za vše. Jestli jste doma všichni ve všem tak konzervativní, tak to tedy nezávidím. Díváte se ještě vůbec na TV, když máte tedy určitě prověřenou, starou, B/W analogovou na SECAM a bez DVB-T tuneru? Opravdu je vám ještě k něčemu? A jak je vlastně připojena s DVB-S STB? Proč jste vlastně nezažalovali ČR, že znemožnila příjem analogu, když platíte koncesionářské poplatky? Co si to dovolili, že změnili technologii a donutili lidi nakoupit nové TV nebo DVB-T STB? To je demagogie, co? Úplně stejná, jako Tvá.[/QUOTE]
Už zase? Není vám to už trapné?

Technická: SECAM je systém kódování barev, tedy B/W na SECAM - těžko, těžko.

- - - - doplněno - - - -

Napadla mě zajímavá otázka a jsem zvědav jestli mi někdo ze zastánců SP na ni bude schopen dát rozumnou odpověď:
"Proč tedy kartu se zavedením SP nezlevnili?"
KamilZ (10277)|30.7.2012 22:53
[QUOTE=HWTest;418824]A vy to víte? Povídejte, pro to jsem se na to konec konců ptal. Nebo je to (opět) jen vaše domněnka?[/QUOTE]
Samozřejmě opět domněnka, jak jinak. Jaký by byl důvod, aby to nebylo? Nicméně třeba Fandu a teď [FONT=arial]DocuBOX [/FONT] přidali až po oznámení SP, takže vlastně žádná domněnka, ale skutečnost (a výmluvy typu, že SP byl sice oznámen, ale platí se až po 1.9.2012 fakt neberu).

[QUOTE=HWTest;418824] Už zase? Není vám to už trapné? [/QUOTE]
Ne, není, když to není trapné takhle hloupě argumentovat Tobě, tak mě také už ne.

Technická je konečně něco rozumného - ČB televize tedy neuměly SECAM a později PAL přijímat? Jak se to technicky řešilo v době, kdy byl mix barevných a ČB TV? Tohle už naštěstí nepamatuji.
visper (270)|30.7.2012 23:00
Měli by ji zlevnit (tu kartu) už jen z toho důvodu, že nynější karta "předplacuje" poplatek na 2 roky a karty po 1.9. už jen na 1 rok. Vidíte jak se ta hodnota předplacení služby dopředu dostala z imaginárního nekonečna na reálnou hodnotu. Teď už se dá věřit, že to není letadlo. Tomu, že poplatek trvale zůstane na 29,- ale nevěřím ani já, inflace se projeví i zde.
HWTest (371)|30.7.2012 23:07
[QUOTE=KamilZ;418827]Samozřejmě opět domněnka, jak jinak. Jaký by byl důvod, aby to nebylo? Nicméně třeba Fandu a teď [FONT=arial]DocuBOX [/FONT] přidali až po oznámení SP, takže vlastně žádná domněnka, ale skutečnost (a výmluvy typu, že SP byl sice oznámen, ale platí se až po 1.9.2012 fakt neberu).[/QUOTE]

Ale to nemá přímou souvislost se SP. Dle 14. příspěvku tohoto vlákna na přidání kanálu Skylink vydělává. Kanály se přidávaly před SP a vypadá to, že budou po SP. Nelze to tedy považovat za přínos SP. Původní otázka tedy stále stojí nezodpovězena.

[QUOTE=KamilZ;418827]
Technická je konečně něco rozumného - ČB televize tedy neuměly SECAM a později PAL přijímat? Jak se to technicky řešilo v době, kdy byl mix barevných a ČB TV? Tohle už naštěstí nepamatuji.[/QUOTE]

Strýček Google vám na tento dotaz jistě odpoví.
geronimoh (2327)|30.7.2012 23:07
[QUOTE=visper;418829]Měli by ji zlevnit (tu kartu) už jen z toho důvodu, že nynější karta "předplacuje" poplatek na 2 roky a karty po 1.9. už jen na 1 rok. Vidíte jak se ta hodnota předplacení služby dopředu dostala z imaginárního nekonečna na reálnou hodnotu.[/QUOTE]

Tak pozor. Nabídka Gratis zůstala stále bezplatná na dobu bez expirace. Jen přibyl servisní poplatek. Dva roky od registrace Skylink nechal raději bez poplatku, aby se vyhnul reklamacím karet.
visper (270)|30.7.2012 23:21
Nepochopil jsem jak myslíš ten pozor. Tady zaznělo, že jste si za cenu karty 2kKč předplatili nekonečnou službu. To bylo jasné letadlo. Teď je to na konečnou dobu a to už je reálné. Jestli se to jmenuje servisní nebo provozní poplatek je celkem jedno.
geronimoh (2327)|30.7.2012 23:27
[QUOTE=visper;418834]To bylo jasné letadlo[/QUOTE]

Ale nebylo. Pochop že Skylink s bezplatnými kanály nemá téměř žádné výdaje, ty nesou TV stanice. Nový vlastník chce uspíšit návratnost své investice. A jestliže tvrdíš, že teď je to na určitou dobu, tak opět není. Kdykoliv mohou změnit podmínky a zrušit odklad placení servisního poplatku, nebo zavést nový poplatek.
visper (270)|31.7.2012 00:14
To právě nevíme jestli náklady nesou TV stanice, možná ČT, ale 4 kanály Novy asi ne. Pokud by byla pravda, že Skylink nemá žádné výdaje tak vyvstává otázka co se stalo s těmi miliardami co vybrali za karty? To by bylo ještě horší, ne? Já bych okamžitě zrušil slovo Gratis, to lidi nejvíc nasírá a nazval bych to třeba jako nabídka "Základ" za 29,-Kč měsíčně, 12 měsíců je předplaceno v ceně karty. Potom by to bylo podobné jako u všech normálních providerů ve světě.
Dobrou noc, pokračujem zítra, docela mne to baví, je tady rozumnější debata než na jiném nejmenovaném serveru.
kovarjos05 (69)|31.7.2012 00:39
Chlapci, díky Vám za odpovědi týkající se SP a zdravím.
geronimoh (2327)|31.7.2012 08:14
[QUOTE=visper;418839]Já bych okamžitě zrušil slovo Gratis, to lidi nejvíc nasírá a nazval bych to třeba jako nabídka "Základ" za 29,-Kč měsíčně, 12 měsíců je předplaceno v ceně karty. Potom by to bylo podobné jako u všech normálních providerů ve světě.[/QUOTE]

No vždyť jo. Těch 29 Kč měsíčně si může dovolit každý, ale jde o princip. Nehodlám platit někomu, kdo mě podvedl. A nehodlám se od nich nechat někdy v budoucnu znovu vydírat. Na jaře mi skončí 2 roky od výměny karet, pak jim pošlu písemnou výpověď smlouvy, aby mě nemohli zkásnout zpětně za servisní poplatek. Přejdu na DVB-T. Dočasně přijdu o ČT HD a NOVA HD, ale to se dá přežít. Pokud by se ČT rozhodla vydat své vlastní dekódovací karty, tak bych o nich uvažoval, ale 2 tisíce bych za kartu na bezplatné programy už asi nedal. Když jsem karty kupoval, chytil jsem v pozemním analogu ČT1, ČT2 a Novu rušenou bezdrátovým internetem. Dnes tu chytím DVB-T Mux 1,2,3 , s tím klidně vystačím.
sparx0236 (7)|31.7.2012 08:20
[QUOTE=geronimoh;418552]Dejme tomu, že si abonenti předplatí na rok 2013 dopředu a od 1.5.2013 Skylink opět změní názor a zavede třeba administrativní poplatek třeba 500 Kř za rok. Opět nikdo nemá žádnou písemnou smlouvu, že mu to pojede, když zaplatí servisní poplatek a přikyvovači M77 budou opět tvrdit, že je to v pořádku, že 350 Kč za rok je málo a že oni platí víc a dotují ty s balíčkem Grátis. Na koho to bude moc, přijde o svou investici do servisního poplatku zaplaceného na 1 rok předem[/QUOTE]

Coto je za chujovinu ?? jak tohle může někdo vůbec vypustit z hlavy ? Jaká pak investice ? co je to investice ? Investuju do něčeho co se mi má vrátit. Když vezmu třeba dálniční známku, tak mám možnost jezdit rok po dálnicích, ale nemusím to platit a mohu jezdit okolo a vobsírat se po vesnicích 50-tkou . Takže když zaplatím 350 korun na rok SP tak mohu rok koukat na programy, které jinak nechytnu.
Investice je podle me neco uplne jiného, investuju do toho co má nejakou návratnost , přeci, to jste si nějak poplet truhlíku.
O investici, by se dalo hovořit , kdyby slibovali že třeba po 5 letech budete mít rok, nebo půl zadarmo. Ale jinak se jedná opravdu o roční poplatek za užívání nadstandardu, nebo širších služeb.
A to že jste si koupit parabolu a nejakej lepší přijímač je také pouze ( podle Vás investicí ?) ne, je to pro vaše pohodlí , vždyt i po té dálnici by jste mohl jezdit třeba jen trabantem, taky by jste dojel.
Ivo Mašek (10205)|31.7.2012 08:46
[QUOTE]Na jaře mi skončí 2 roky od výměny karet, pak jim pošlu písemnou výpověď smlouvy, aby mě nemohli zkásnout zpětně za servisní poplatek.[/QUOTE]
A tak je to správně. To tu říkám celou dobu. Nelíbí se mi poskytovaná služba, vyhovuje mi absence spousty kanálů, kde se dá leccos zajímavého dozvědět (a stojí mě to navíc pouhých 29.-Kč), odejdu jinam (ovšem na terestialu, pokud nejsi v pohraničí, toho fakt moc smyluplného nechytneš - škoda vlastnit TV)
Je to vlastně lepší, než s doktory a jejich 30.-Kč (kupodivu - nikdo neřve). tam nemáš kam jít.
geronimoh (2327)|31.7.2012 09:02
[QUOTE=Ivo Mašek;418854](ovšem na terestialu, pokud nejsi v pohraničí, toho fakt moc smyluplného nechytneš - škoda vlastnit TV)[/QUOTE]

Tak německé programy běží FTA i na satelitu, nevím jestli v terestrialu mají něco navíc. Rozhodně bych nebyl ochotný platit Skylinku třeba za History Channel, který každých pár minut dává reklamy, nebo upoutávky na stále stejné pořady. Vždyť na to se nemůže normální člověk dívat, leda by si to nahrál a reklamní bloky přeskakoval.
interfernet422 (1575)|31.7.2012 09:03
[h=1]Zákon upřednostňuje dodatečné poplatky firem před právy jejich zákazníků[/h] Zákon v Česku chrání více dodatečné poplatky firem než zástupy zákazníků, kteří se jimi cítí být logicky oklamáni. Vyplývá to zjevně i z případu satelitní televize Skylink. Na začátku firma slíbila bezplatné programy bez časového omezení za jednorázovou investici do zařízení, a teď zavedla poplatek 29 korun měsíčně. Na její straně je už de facto i telekomunikační úřad.

více zde: http://www.novinky.cz/finance/274570-zakon-uprednostnuje-dodatecne-poplatky-firem-pred-pravy-jejich-zakazniku.html
geronimoh (2327)|31.7.2012 09:04
[QUOTE=sparx0236;418850]Coto je za chujovinu ?? jak tohle může někdo vůbec vypustit z hlavy ? Jaká pak investice ? co je to investice ?[/QUOTE]

Chujoviny tu píšeš ty a zřejmě jsi si spletl fórum ...
sparx0236 (7)|31.7.2012 09:11
[QUOTE=geronimoh;418859]Chujoviny tu píšeš ty a zřejmě jsi si spletl fórum ...[/QUOTE]

Jak můžete v poplatku za služby spatřovat investici, jak ?? tohle nechápu ... pak kdo je mimo mísu ..
geronimoh (2327)|31.7.2012 09:12
[QUOTE=interfernet422;418858]více zde: http://www.novinky.cz/finance/274570...zakazniku.html[/QUOTE]

někteří úředníci ČTÚ budou mít letos asi hezkou dovolenou ...