Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Proč se vůbec prodávají sluchátka s vyšší frekvencí, než lidské ucho dokáže slyšet?

Domingster (28)|10.6.2012 12:29
Zdravím, tak jsem přemýšlel o tom, proč si někdo koupí sluchátka která dokáží zahrát ve frekvencích např od 4-54000Hz, když lidské ucho dokáže zaznamenat zhruba od 16-16000Hz? Nechápu to, dokáže mi někdo vysvětlovat, jaký to má smysl? Celkově jaký má smysl, taková sluchátka vyrábět.
KamilZ (10277)|10.6.2012 13:24
To je slovo do pranice pro hifisty a audiofily :-). Já zastávám názor, že sluchátka na 54 kHz (ale na takový extrém jsem snad ještě nenarazil) jsou nesmysl, stejně jako napájecí kabel na 230V za 2500,-Kč nebo 1m HDMI kabel za 2000,- Kč. Určitě Ti bude vysvětleno, že strašně důležité pro nějaké podprahové nebo snad mimosmyslové vnímání apod., že VF může mít vliv na mozek atd. Myslím, že mi, normální smrtelníci tohle ale nepochopíme. Je to, jak já říkám, jiná filozofie, jiný svět. Někdo tomu prostě věří a placebo rozhodně není zanedbatelné, právě naopak.
Pro audiofily: v žádném případě se nevysmívám se, prostě je to můj názor a názor "mých uší".
Pytkin (7947)|10.6.2012 16:58
no tak , ked dakto vyraba prevodnik na 384kHz , tak potom maju aj sluchatka na 54kHz k nemu zmysel , ne ? :)
píďa_m (716)|7.7.2012 16:43
to je kvůli tomu, že když půjčuješ ta sluchátka svému pejskovi, tak aby slyšel v plném rozsahu.
Psi slyší údajně do 50kHz.
mirekv (7169)|8.7.2012 08:53
Píďo, na to půjčování sluchátek pejskovi bych byl opatrný, aby Tě při poslechu Helenky Vondráčkové nebo Michala Davida nepokousal! :-E Jinak si myslím, že to na poslech nemá vliv. Ono vůbec poslechové testy jsou sporné, při rychlém přepínání ukázek může pár jedinců poznat rozdíl, ale stačí mezi ukázkami dát půl minuty pauzu, a pozná prd.
Ivo Mašek (10205)|8.7.2012 08:58
:-D Už jenom při pohledu kdekoli na vizáž staré Vondráčkové, jejího nabíječe a s.Davida bych kousal i já :-DB-)
píďa_m (716)|8.7.2012 14:19
OT: naštěstí je neposlouchám a nabíječ paní Vodráčkové je navíc i debil. Protrpěl jsem akorát koncert M.Davida s názvem: Megaturné ....", ale to jsem musel, neb to bylo u nás v Kvarýnce a já tam měl technický dohled.
Má nedůvěra v něco s názvem mega a super, se opět prohloubila. Malinké podium a ozvučení na úrovni začínající žákovské kapely.

____
I.M.: mě to prostě nedá, já musím ....... Slova, jako "debyl" a "prohloubyla" sice nevychází z toho, že někoho bijeme - kde se pak zpravidla píše měké i (tuto pomůcku asi používáš také :-)), ale přesto se v oněch inkriminovaných slovech (ač nikoho nebijeme) píše měké i. ...... jinak souhlasím - všichni tři jsou velkými D :-D


..já vím, moje gramatika, kdyby nebyl sloh a literatura, tak sedim ještě v šesté třídě.
...a hned tady podemnou reklama na "Sluchátka a mikrovony" z Elektro Worldu..
Pytkin (7947)|8.7.2012 23:23
ja som videl koncert michala davida pred volbami na centralnom mitingu smeru .. snimali sme to a vysielali na internet .. musim povedat , ze ten koncert bol totalne profesionalny od zvuku, svetiel az po kapelu .. prva liga ..
Ivo Mašek (10205)|9.7.2012 06:16
[QUOTE=Pytkin;416178]ja som videl koncert michala davida pred volbami na centralnom mitingu smeru .. snimali sme to a vysielali na internet .. musim povedat , ze ten koncert bol totalne profesionalny od zvuku, svetiel az po kapelu .. prva liga ..[/QUOTE]
Miluju big-beat a rock (hlavně 50-tá a 60-tá léta). Československý big-beat byl na velmi vysoké úrovni a dokonce bodoval v anglických hitparádách. Naše skupiny často jezdívaly na koncerty do Švýcarska, Německa a Velké Británie. Byly tam dokonce zvány. To všechno utnula ruská okupace našich zemí, nástup normalizace. "Zápaďácká" muzika byla pololegální až ilegální. Hromadný nástup tzv. sovětských "známých" pěvců, které tu nikdo nikdy neznal a hromadný nástup disko scény. Já si to pamatuji - mládež v tesilkách a jednobarevných košilích (mnozí i s kravatou), lijící do sebe hektolitry limonád, kde vrcholem byla Kofola. A k tomu velmi promitivní disko takty. Většinou ještě k tomu byly na sálech na zdech různé ozdoby, jako rudé plakáty, budovatelské úspěchy a různé jiné cinty a hovadiny.
Jít na big-beat, nebo podobnou skutečnou muziku nebylo tak jednoduchý (tyhle kapely měly ohromný problém s povolením) a navíc to ještě hlídala VB.
Našla se spousta tzv. muzikantů, kteří komoušům doslova lezli do pr...., kolaborovali s režimem (zcela dobrovolně) - zosobněním toho všeho svinstva je právě zrovna David. A to z počátku jeho kariery se na něj chodilo povinně (např. vojáci a školy) - komunisti, z jejichž zadků koukali už jenom Davidovy palce u nohou, nemohli připustit, aby měl prázdné sály. I já, jako tehdejší voják základní vojenské služby jsem s celým útvarem byl povinně na jednom z jeho prvních "koncertů". To bylo něco šíleného. Nikdo mu nechtěl (až na pár výjimek) po "koncertě" zatleskat - tak si to vynucoval, až skoro vyhrožoval. U soudruhů to měl tak dobrý, že od nich později dostal rodinný dům, který soudruzi ukradli W. Matuškovi, když se svobodně rozhodl natrvalo vycestovat do USA (komunisté ovšem listinu základních svobod a lidských práv neuznávali, takže ten, kdo se rozhodl žít jinde, byl podle nich emigrant a přišel v původní vlasti o všechno a navíc byl v nepřítomnosti odsouzen)
[QUOTE]koncert bol totalne profesionalny[/QUOTE]
Já právě radši, když to má lidský rozměr a je v tom něco člověčího. Roboty nemusím (obvzláště, když znám jejich temnou minulost)
mirekv (7169)|9.7.2012 12:22
Ivo, já Ti celkem závidím, i když koncerty třeba Plastiků byly "utajeny", aspoň byly. U nás na rudé Severní Moravě neměli šanci ani rodáci Dobeš, Plíhal či Nohavica, to jsme museli jezdit do Čech.
Píďo & spol: Na Helenku bych si dal bacha, hlavně na toho jejího, dokázali zažalovat fůru lidí i za menší blbosti! A dojíždět do Prahy k soudu se mi fakt nechce!
Ivo Mašek (10205)|9.7.2012 13:12
[QUOTE]i když koncerty třeba Plastiků byly "utajeny",[/QUOTE]
Na Plastiky jsem chodil (sice ne pravidelně). Hráli v utajení kousek u Ústí n. Labem. Jednou jsem tam byl i na DG_307. .... a taky nás esenbáci honili a hladili takovým tím černým dlouhým :-D. V Liberci jsem byl také na minikoncertu (také jen pro zvané rebely) Pepy Nose.