Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

eGreat EG-R300PRO

rokator (46)|25.6.2012 09:32
Zdravím místní odborníky :-)

obracím se na vás s prosbou o radu. Rád bych k TV dokoupil nějaké MMC, ale ve svém okolí nemám nikoho, kdo by MMC měl nebo uměl poradit. Chci, aby internet včetně všeho (YouTube, flash, java, apod.) fungoval rychle a bez problémů jako na běžném PC, a aby se pohodlně dalo přehrávat maximálně možných formátů audio/foto/video včetně bezproblémového přepínání audiostop a titulků. Podle toho, co jsem zatím kde pročetl mi přijde jako dobrý třeba egreat-eg-r300pro. Do něj bych si dokoupil HDD a mělo by být vyřešeno.

1) Máte zkušenost s tímto konkrétním MMC?

2) Na základě vašich zkušeností se svými MMC - přišli jste na něco, co vám vadí, co by mohlo být lepší, na co si příště dát pozor?

3) V obýváku mám jednu LAN zásuvku, kde je nyní TV. Když bych si pořídil MMC, LAN kabel přehodím z TV do MMC. V TV mi předpokládám ten net chybět nebude (když pominu automatické aktualizace)? Případně, kdybych použil třeba tuto [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], mohl bych mít zapojené obě zařízení (TV i MMC) najednou bez problémů?

4) Do budoucna bych rád doplnil k TV nějaké repro (pravděpodobně by stačily nějaké dva sloupové), na co si dát pozor při výběru MMC, abych měl jistotu připojení? Jaký výstup apod.?

Děkuji za rady a tipy
KamilZ (10277)|25.6.2012 10:02
ad 0) pokud chceš opravdu plně funkční "internet včetně všeho", tak se obávám dostáváš na zařízení typu Xtreamer Ultra.
ad 3) rozdvojky bys potřeboval dvě (proti sobě), ale raději tam dej [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
ad 4) jestli se spokojíš s "aktivními repro" (třeba jako k PC), tak si pohlídej, aby MMC mělo výstup zvuku přes CINCH (červený a bílý). Pokud budeš chtít opravdové repro, tak budeš potřebovat zesilovač nebo AVR. Zesilovač i AVR připojíš také přes CINCHe, AVR navíc připojíš i přes HDMI, což je lepší řešení (MMC->AVR->TV).
rokator (46)|25.6.2012 16:45
Dobrá, LAN a repro zatím nechám být. Každé MMC přehraje asi veškeré běžné formáty, takže v tom taky žádný zázrak nenajdu.

Zajímal by mě tedy hlavně ten net. Mohl by někdo uvést vlastní zkušenost? Všude se řeší jen formáty a výstupy.

Kdybych nechtěl HTPC, ale MMC, co bych musel u internetu oželet?
killerman27 (871)|25.6.2012 17:10
skoro vsechno, kombinace FW a tzv. androidu na dnesnich prehravacich neni ani pohodlne a ani rychle, vetsina neumi stejne uplne vse. Pak jsou ciste android zarizeni ktere na internetu naopak umi temer vse ale jsou na tom bidne s podporou FULL HD 1080p videi a pak je tu HTPC
KamilZ (10277)|25.6.2012 19:23
Co bys musel oželet? Např. nejnovější flash (a s tím archivy TV a vysílání), protože Adobe zařízlo flash pro Android. Teď to ještě jede, ale stačí, aby poskytovatelé přešli na novou verzi a nemusí to fungovat. Všechny MMC jedou snad ještě na Androidu 2.x. Netuším, jak je na tom s podporou HTML5, CSS 3, AJAX apod. Problémy s případnou českou klávesnicí (psaní emailů). Prostě si uvědom, jaké možnosti mají programátoři browserů u PC a i tam jsou občas problémy... Pokud to zařízení nejede na Androidu, tak je to zabité totálně.

Jestli nad tím opravdu uvažuješ , tak si stáhni emulátor Androidu 2.x a zkus to.
ondra_t (68)|26.6.2012 15:08
Souhlasím s killermanem27 a KamilemZ.

Tvůj původní požadavek splňuje pouze HTPC (např. zmíněný Xtreamer Ultra 2 + XBMC + WIndows 7). Pokud chceš klasické MMC musíš oželet plně funkční Internet, ten je u MMC spíš nouzovka.
Android Full HD umí, ale jen na výkonných procesorech (např. ARM Cortext A9, A15) a ty se do MMC nedávají. A to nezmiňuji 3D.
rokator (46)|26.6.2012 17:48
Tak to jste mě tedy vůbec nepotěšili.

Co se týče nepoužitelného internetu, na to mi stačí stávající TV :mad:

A pokud jde o přehrávání audio/foto/video a 3D, to je na ní bez problémů (jediné co mi vadí, je nemožnost přepínat audio a titulky při přehrávání přes DLNA, ale to zatím řeším MKVToolem, do budoucna snad nějaký externí HDD, asi)