Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

MMC s podporou HDD > 2TB

Akulla (71)|14.7.2012 07:17
tak to jsi me vubec, ale vubec nepotesil, propojovat televizi s pocitacem je strasne pracne a nekomfortni, tohle nepujde, takze jedine koupit nejaky ten multimedialni prehravac a vlozit interni pevny disk, a to jeste s maximalni kapacitou 2TB, jestli jsem to dobre pochopil, neexistuje zadny Multimedialni prehravac, ktery by zvladl externi pevny disk 3TB, same potesujici zpravy dneska :( No alepson to ma jednu vyhodu, jestli budu mit ten prehravac, tak se nemusim u televizi koukat na podporu DTS, tim padem se muzu poohlednout i po starsich modelech LG, ach jo, neni to vubec jednoduche
KamilZ (10277)|14.7.2012 07:20
Já jsem ale nenapsal, že by žádné MMC neumělo externí HDD > 2TB, to jsi mě zřejmě špatně pochopil. Příklady MMC s podporou interních HDD větších (>) jak 2TB jsem Ti napsal, tak se podívej do příruček a specifikací, které zvládnou i externí. Takový disk bych ale stejně připojoval jako interní, nebudou problémy s advanced format v kombinaci s USB, ubude další "krabička", další napájecí adaptér, ...
Akulla (71)|14.7.2012 08:03
aha, takze vsechny MMC, ktere jsi vyjmenoval by teda meli podporovat 3TB disky ze? :) Z tebou navrhovanych se mi zalibil EVOLVE Infinity a eGreat EG-R160, ten druhy jmenovany je levnejsi, muze byt? Je to spolehlivy prehravac? A k tomu samozrejme nejaky levny interni pevny disk, na [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] jsou 3 modely v rozumne cene 4 tisic korun, ja nevim, jestli se mam ptat tady, nebo na svethardware.cz , ktery vybrat. Vubec nevim, jestli 7200 otáček/min , nebo 5 400 otacek. Mozna se v tom nekdo vyzna.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
jinak moc dekuji za pomoc, neni to vubec lehke vsechno takhle poskladat, a take se omlouvam za OT, prece je to vlakno o Panasonicu, kdyztak to prosim nekam presunte, at se tu nerozebiraji veci, ktere nejsou vubeck tematu
KamilZ (10277)|14.7.2012 08:12
HDD stačí pomalý, aby netopil. Ideálně edice pro AV (http://www.wdc.com/en/products/internal/av/, http://www.seagate.com/gb/en/internal-hard-drives/consumer-electronics/).

Stejně mi není jasné, proč si takto komplikuješ život. Mít tak velký HDD jako úložiště filmů je riziko, disk Ti odejde máš po filmech. Takže pokud to chceš jako úložiště/archiv, tak 2x3TB do RAID1 v nějakém NAS. Pokud to jako archiv nechceš, tak bohatě stačí menší HDD do 2 TB, se kterým nejsou nikde problémy.
Akulla (71)|14.7.2012 13:24
ted jsem tak nejak uvazoval a asi bude opravdu pohodlnejsi koupit si 2 externi disky po 2TB, a ten soucasny disk 3TB pouziju jako zalohu. nova TV snad s tim problem mit nebude a ja vlastne ani nebudu muset kupovat MMC, neni potreba, protoze uz jsem stahnul asi 40 filmu (nektere maji i 20GB) a na te malicke TV LG mi to prehralo uplne kazdy film pres externi pevny disk 2,5 Toshiba 160GB, akorat to nezvladlo zvuk DTS. Takze je jasne, ze model z roku 2012 s tema filmy uz tuplem zadny problem mit nebude. Ten muj soucasny disk je opravdu tichy, dostatecne rychly, absolutne nemam zadne pripominky, takze k nemu jednoduse prikoupim 2 stejne disky, akorat s kapacitou po 2 TB.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Myslis, ze to tak muzu udelat?
KamilZ (10277)|14.7.2012 13:45
Proč chceš dokupovat 2x2TB HDD? To je chceš mít připojené oba k TV najednou (to by chtělo vyzkoušet)? Nebo s nimi chceš žonglovat a po stažení filmu vždy přepojovat? Mě připadá pohodlnější MMC s interním HDD, na který se dostaneš z PC přes LAN (nebo budeš mít MMC připojené k PC přes USB 3.0). V PC budeš mít jeden HDD, v MMC druhý a na obou budeš mít stejný, automaticky pravidelně synchronizovaný obsah (např. přes robocopy). Nemusíš nic přepojovat. Když jeden HDD odejde, máš to na druhém.
Akulla (71)|14.7.2012 14:22
aha, tak tohle bude opravdu idealni reseni, diky, akorat si budu muset vybrat nejaky ten MMC, je jich celkem dost, ale snad se mi podari najit neco levnejsiho a trochu kvalitniho, jdu si procitat recenze :)
KamilZ (10277)|14.7.2012 14:58
Nevím jestli levnějšího, ale šel bych po něčem s Realtek 1186.
Pytkin (7947)|14.7.2012 22:32
ja by som zase radsej hladal nieco so SIGMOU .. Ale zavisi od toho ci si narocnejsi a radsej si priplatis , alebo hladas nieco lacnejsie ..
Akulla (71)|14.7.2012 23:54
bohuzel nevim, co ta SIGMA vubec je, jinak hledam samozrejme nejaky levnejsi multimedialni prehravac, ktery zvladne 3TB disk a zvuk DTS, nejake dopnkove funkce vubec nepotrebuji, nahravani a podobne veci me vubec nezajmaji, jestli se mi nejaky film v TV zalibi, tak ho jednoduse stahnu pres internet v te nejvetsi kvalite, ktera je. Nepotrebuji prehravac za 10 litru, jelikoz bych ty fuknce jednoduse nevyuzil. Koukal jsem se na nabidku alzy a vyber se mi zuzil na 3 modely: eGreat EG-R160 , EVOLVE Infinity, Xtreamer Prodigy. K tomu dokoupim interni pevny disk, na doporuceni jsem teda vybiral z edice AV GP.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
pripadne z edice Seagate SV
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Odkazy na MMC:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Muzete prosim poradit, pripadne rict svuj nazor, ktery z techto 3 modelu vybrat. A take jestli u pevneho disku zvolit znacku Saegate, nebo Western Digital. Jak uz jsem psal, od Saegate mam priblizne 2 tydny novy externi disk a opravdu pracuje bezchybne a je velice tichy, od Westernu jsem mel 500GB externi disk a byl take super, ale asi po dvou letech se bohuzel pokazil, zrovna jak vyprsela zaruka :D
Jeste k vyberu televize, asi jsem hodne divnej, ale v obchode se mi vice zalibil obraz u LCD, nevite cim to muze byt? Prece vsichni rikaji, ze ten nejlepsi obraz podava plazma. A me naopak prisel takovy tmavsi a malo vyrazny. Chybi mi tam ta svetlost a ty jedovate barvy jako u LCD, mozna to je tim, ze jsem si nejak zvyknul na svuj LG monitor s IPS, opravdu nevim, ale ted opravdu silne uvazuji, ze tu plazmu ani nebudu zkouset a zkusim rovnou nejake LCD
Pytkin (7947)|15.7.2012 01:36
ono sa tu tazko radi .. aj v mmc .. kazdy chce nieco ine .. ja v prvom rade kvalitny vystup a aby to prehralo spravne vsetko co do toho dam .. A taky prehravac vlastne asi ani neexistuje :) takze zacneme hladat to co najviac splna ocakavania .. a zavisi , kde zacneme uberat ..

detto pri telkach .. kazdy preferuje iny obraz .. niekto vernost .. niekto omalovanky .. chod do obchodu a vyber si podla vlastneho oka , co sa ti paci ..
Akulla (71)|15.7.2012 01:48
ja asi vezmu to EVOLVE Infinity, recenze na nej dopadla vice nez dobre, takze predpokladam, ze pro nenarocneho uzivatele by mel stacit (de facto na tom budu poustet filmy ve formatu MKV pres ten velky interni disk, nic vic)