Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Ariva motor DM3800 závada

podnic (4)|25.7.2012 19:14
Již asi rok používám sestavu Ariva 200, ALIEN 8900 a motor DM3800, ale nyní mohu vyskočit s kůže. Odešel mi přijímač Alien 8900 k tomu konvertol LNB dual . Zapojil jsem zpět arivu a koupil nový konventor LNB a dnes mi opět asi odešel žádný signál . Moje otázka je jestli to může být špatným motorem , který se mě nelíbí od začátku co jsem ho pořídil protože když spojím televizi s stb přes scart chytám nějáký brum přes HDMI zmizí . Myslel jsem, že jde o rozdíl napětí uzemění spojil jsem tedy vše drátem parabolu všechny konektory a nepomohlo to . Ted mám Aliena a motor včetně LNB v pr..li dnes možná i Arivu a nový LNB ptám se jestli má někdo s tímto zkušenosti popřípadě radu jestli špatný motor , který poškodil asi stb mohu reklamovat a s tím stb u stejné společnosti i když je vše zakoupený někde jinde? Díky za rady či připomínky. M
KamilZ (10277)|25.7.2012 19:58
[QUOTE=podnic;418183]Ted mám Aliena a motor včetně LNB v pr..li [/QUOTE]
Upřesni to. Vůbec to teď nejede (odpálil jsi něco), nebo je tam jenom brum? Pokud brum, tam nemáš do TV připojenou ještě nějakou kabelovku, klasickou anténu, propojení s počítačem apod.? Na takovéto délce Ti myslím společné uzemnění moc nepomůže. Přemýšlím, jestli bych nezkusil spíš odizolovat motor od uzemněného stožáru. Ale nevím, jestli to není proti normě.
podnic (4)|26.7.2012 11:04
[QUOTE=KamilZ;418193]Upřesni to. Vůbec to teď nejede (odpálil jsi něco), nebo je tam jenom brum? Pokud brum, tam nemáš do TV připojenou ještě nějakou kabelovku, klasickou anténu, propojení s počítačem apod.? Na takovéto délce Ti myslím společné uzemnění moc nepomůže. Přemýšlím, jestli bych nezkusil spíš odizolovat motor od uzemněného stožáru. Ale nevím, jestli to není proti normě.[/QUOTE]

Dnes je pátek mám ještě třetí stb a hlavičku pokusím se zapojit LNB bez motoru jako pevnou anténu pokud něco naladím bude signál ! pokusím se vyměnit stb Arivu Alien je 100% mrtvej to jsem již zkoušel . Celé zemění jsem dal pryč brum přes scart nic se nemění zda-li jsem vše uzemni nebo né . Tv jsem odpojil od pozemní antény . Pokud zapojím stb přímo bez motoru vše je Ok . Jdu laborovat. Už se s tím trápím s*r* druhý týden . Demotovat vše nasadit nové součásti LNB zapojit propojit s motorem bez nasměrovat utáhnout šrouby a pořád do kola .Postupně odstranuji stb LNB motor jsem ještě nesundal počkám jak se dnes vyvine.
podnic (4)|26.7.2012 11:10
jen mě děsí že je možné že špatný motor mě zavinil odpálení hlavičky respektive 3 LNB a 2 stb naštěstí vše v záruce pokud uznají reklamaci . LNB to bohužel půjde z mé kapsy faktury od nich nemám ani účtenky .Satelit mám od roku 1990 a ještě se mě nic takového nestalo Pokud jsem stěhoval satelit z místa na místo nikdy tolik trápení jsem s ním neměl a vždy šlapal jak hodiny . až do nyní co jsem vše pře dvěma roky vyměnil za nové (Ariva 200, Alien 8900 s motorem jsem dokupoval před rokem)