Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

AMEX Arena MP-G7

Zelych (30)|26.8.2012 01:35
Zdravím pořídil jsem si centrum AMEX Arena Scientific MP-G7 a jsem s ním po pár úpravách spokojený. Ale měl bych pár dotazů:

Jak se dostat na flashku pripojenou do USB? - vestavěný file browser mi nabízí jen kartu (mám) a disk (nemám)
Jak zpřístupnit obsah na kartě pro síťový přístup z PC (windows) - Z centra se na PC dostanu, opačně ne
Pro ovládání používám bezdrátovou klávesnici Lenovo N5901, ale ta je bohužel koncipována pro windows a co mi nejvíce chybí je středové myšítko, které vyvolává kontextové menu - nedalo by se to nějak přemapovat?

Teď ještě pár mých postřehů:
Pokud centrum chcete připojit k telefovizi skrze composit, ale ono vám to nejde, tak je problém v rozlišení -
Je potřeba připojit k televizi s HDMI a změnit rozlišení na 576i nebo nižší
Standardně se dodává s Androidem 2.3, ale je už k dispozici upgrade na ICS (4.0.3) ve 3 několika verzích, kdy ta poslední je z 22.6.2012 (označena jako V4) ale ani tu není moc dobré instalovat. Problém je, že v ní padají aplikace třeba i takové Youtube, nebo dokonce ve V3 mi spadlo samotné systémové nastavení při pokusu nastavit ethernet.
Nastavil jsem si jako výchozí přehrávač MX Player, ale zlobil mi u něj zvuk - po spuštění trvalo cca 15-20s než začal hrát, ale pak šel takto opožděný, bylo potřeba stopnout přehrávání a spustit znovu od začátku, pak už byl zvuk v pořádku. Vyřešil jsem to instalací Vplayeru.
Za konektorem AV je schovaný mikrospínač, který lze zmáčknout třeba sirkou a když ho budete držet, a současně centrum zapnete, dostanete se do recovery menu, kde je možné smazat data, případně flashnout jinou ROM

Budu rád za vaše rady a postřehy k tomuto centru se kterým jsem jinak vcelku spokojený

EDIT: ad1 - flashka se po připojení do druhého USB ve vestavěném FileBrowseru objevila sama, jinak v Total commanderu to je "mnt\sda\sda1"
Zelych (30)|2.9.2012 20:15
Tak po pár týdnech hraní si s centrem jsem k mému původnímu dotazu zjistil následující:
Klávesnici (jakoukoli externí) si lze přemopovat aplikací External Keyboard Helper.
Aplikace pro sdílení v síti existují např. Samba Filesharing, ale vyžadují práva root, což se mi zatím nepodařilo. Bez rooti se lze se na centrum dostat třeba pomocí AirDroid.
Co se týče Youtube a ICS, tak jsem dnes zkusil asi 5 různých ROM (i od jiných výrobců tam jdou, jen pak většinou nefunguje původní infra ovladač, ale to mi až tolik nevadí, protože mam bezdrátovou klávesničku s trackballem) Co jsem tak pročítal fora, tak pád Youtube na ICS tabletech není ničím až tak neobvyklým i u známějších značek. Byť na Youtube je video na kterém je v Areně nainstalovaný ICS a jde na něm i aplikace Youtube.
sunder (13)|1.11.2012 15:07
kde jste našel a stáhnul alternativní firmwary pro ARENU.
Jestli máte nějaké odkazy budu vděčen.

Děkuji moc za odpověď.
Zelych (30)|5.11.2012 12:47
Zdravím, Nejsou to alternativní, ale oficiální updaty od Amexu, bohužel nejsou přímo ke stažení na stránkách výrobce, ale tak porůznu rozesety na stránkách prodejců atp.
Mají to v několika MB wordovských dokumentech, ve kterých je link a i obrázkový návod. Jen upozornění, že update je možné provést jen když je připojené HDMI, přes composit se recovery ze kterého se flashuje nezobrazí.
Jeden odkaz je i v ve videu výše
Poslední ICS v3 pro malý ovladač:
http://www.amexdigital.com/MP-G7_ICS_ENG-V3.rar
nějaký další:
http://www.amexdigital.com/MP-G7-%20ICS%204.0.rar
pro nový ovladač - se současným pak nefungují všechna tlačítka, ale já stejně používám bezdrátovou klávesnicihttp://www.amexdigital.com/MP-G7_ICS-ENG_V4.rar

Kdyžtak bych ti je nějakam uploadnul, kdyby byl problém.
Prosím dej mi pak vědět, jestli ti chodí aplikace Youtube? (mě v ICS ne)
sunder (13)|7.11.2012 16:23
Všechny ty výše uvedené firmwary, jsem už našel před mým dotazem zde. :-)
Na žádném z nich mi youtube nejde. :-(
Myslel jsem, že někde opravdu existují nějaké alternativní.
Našel jsem ještě tyto stránky: http://www.mp-g7.com/ v supportu bylo pár firmwarů,
ale nešly nainstalovat chybí k nim ten soubor "uImage_recovery", který je u firmwarů pro ARENU. :-(
Ta pomyslná třešnička na dortu v podobě funkční youtube aplikace prostě té ARENě chybí.
Jinak u mne s ARENou spokojenost vše šlape jak má.
ARENu mám v ložnici, v obýváku mám Noontec A9 Smart TV Box na něm youtube jede perfektně.
Takže hledáme dál?

Já mám tento ovladač a funguje. Samozřejmě používám klávesnici a myš.
DSC_0335.jpg
Zelych (30)|7.11.2012 18:40
Ja nasel jeste 2 jine ROM s ICS od jineho vyrobce (boot logo bylo A9) byli tam jine verze kernellu, ale ani v jedne Youtube neslo. Kdyz jsem hledal proc, tak u nekterych tabletu (tusim, ze Samsung) to take hojne resili, ale zadny kloudny reseni jsem stejne nenasel.
Prozatim jsem to vyresil tak, ze jsem udelal downgrade na GB ve kterem Youtube jde. Jinak muzu doporucit XBMC, ktere je vyborne na HTPC medialni centra, tak uz je i port pro Android a v nem Youtube chodi. Jen to chce stahnout NEON verzi, ja stahoval tu obycejnou a divil se, ze se vse trha a bylo to nekoukatelne.
Jinak dneska pred odchodem do prace zjistil, ze po nejakem zasahu manzelky mam obnovene tovarni nastaveni (to by nebylo to nejhorsi) ale ze interni uloziste, ktere by melo mit 4BG ukazuje 0kB a neslo ani nic instalovat! Tak doufam, ze flash to zachrani, ze neodesla pamet!
Nekde jsem cetl, ze stejny zaklad jako je v Arene maji i nejake cinske tablety, takze by se teoreticky nechala pouzit nejaka ROM pro onen tablet, s Cortexem A8, pripadne treba i CM9 ROM. Ale zatim jsem na to nemel odvahu.
K tomu Recovery, to muzes pouzit z tech ROM od Areny, to je prave to prostredi ve kterem se to flashuje, jen je potreba mit prislusnou verzi - jsou 2. Jedna pro GB a druha pro ICS.
Po rootu jsi asi nekoukal, co? Povedlo se ti nejak sprovoznit sitovy pristup NA Arenu z PC? (opacne to jde)
To uz mas to novejsi ovladani (v4) ja mam jeste to starsi, malicke, jako je ve videorecenzi.
sunder (13)|8.11.2012 17:58
Root neplánuji, a pokud bych měl chtít ARENu jako síťové zařízení, musel by výrobce dát k dispozici firmware s podporou SAMBA serveru. Což asi neučiní, vše ostatní je jen slabý odvar. Já si pouštím filmy a ostatní ze síťových úložišť, doma mám celkem dvě, dohromady s 10,5 TB, což bohatě stačí. ARENa sice občas po síti zápasí s některými 1080p, pak nezbývá, než vzít přenosný disk, nebo jít do obýváku na IAMM (umax) ten to zvládne. NOONTEC, který mám v obýváku také, sice zvládá youtube aplikaci a archívy televizí, ale fullHD po síti vůbec.
Když chci něco drobného nahrát do ARENy, používám aplikaci MyPhoneExplorer šlape perfektně a synchronizuje mi i kalendář a adresář v ARENě.
Protože mám v ARENě „jen“ 320 GB 2,5" satu, tak když už chci do ní nahrát něco většího, použiji USB kabel kde je 2x USB-A.
Youtube si pouštím na ARENě přes prohlížeč Dolphin a jede. Ta funkční youtube aplikace by byla jen pro lepší komfort, přes prohlížeč víc naklikám. :-)
Tipuji ještě tak pět let, objeví se nějaká „chytrá krabička“ a bude umět vše, tím nemyslím předražené HTPC. Hardwarově na to některé mají i dnes, ale chybí „vyladěný“ software.
Zelych (30)|8.11.2012 18:30
Prave, ze ruzne aplikace SAMBu dokazou sprovoznit, ale vyzaduji k tomu root prava, coz je prozatim neprekonatelny problem :-(
MPE pouzivam taky, ale jen na telefon, na Arenu jsem parkrat zkusl AirDroid.
Vyzkousej XBMC, viz. zde: http://xbmc.org/theuni/2012/07/13/xbmc-for-android/
sunder (13)|8.11.2012 23:37
Mě AirDroid nenadchl, hlavně AirDroid, File Expert a jim podobné programy "střílí" za ip adresu : a čísla navíc, ale přes MPE do ARENy občas něco pošlu (obojí se stejně musí zapnout), SAMBA jako taková umožní nepřetržitý přístup. Myslím, že kolem ARENy je malá komunita, tak se rootu asi nedočkáme. Jako by nemohly být telefony nebo "chytré krabičky" rootnuté už z výroby, samozřejmě root chránit heslem, veřejným ale alespoň dvacetimístným, aby se nějaký nekňuba nespletl a pak po nechtěném odemčení, si nenadělal v zařízení paseku.
sunder (13)|8.11.2012 23:55
Apropó, než se pustím do zkoušení XBMC Neon, nebude zádrhel v tom, že ARENA nemá zase extra procesor, aby se mi neupekla.:-)
Mám teď před sebou spoustu práce v práci, tak by se na to vrhnul příští víkend.
sunder (13)|9.11.2012 13:19
Mám řešení stáhni a zkus tohle: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Jede to perfektně a podobá se to té youtube aplikaci z toho videa v tvém příspěvku.
Jen když jsem se chtěl přihlásit svým účtem padá. Možná, ale nezkoušel jsem, když vytvořím nový (samozřejmě jen abych tam vytvořil oblíbené atd.) účet padat nebude. Třeba se to "pere" s účtem v ARENě. A přihlášení na Youtube pomocí jiného to vyřeší.
Bez přihlášení, mi ta aplikace z odkazu výše přehraje každé video. Musím se vrhnout na práci, tak jiný účet vyzkouším později.
Zelych (30)|9.11.2012 16:05
Já dneska zkousel dva ICS firmwary z tech stranek co jsi sem daval a ani jeden nesel - pokazde jsem skoncil u erroru 7.
S XBMC se nemusis bat, je to v podstate launcher, ktery ma v sobe integrovany prehravac, mimochodem v nem se do youtube prihlasit jde a funguje to, jen to razeni videii je trochu jine.
To Youtube z odkazu zkusim, ale bez prihlaseni mi to stejne nic moc neresi...
Zatim asi zustanu u GB...
sunder (13)|16.11.2012 11:25
Tak už mám celkem funkční youtube aplikaci. Mám ti ji někam nahrát?
sunder (13)|16.11.2012 13:36
Nebo jsem vyzkoušel kombinaci TubeMate kde se normálně přihlásím, vyberu třeba oblíbené video a pak přehrávám v Youtube 3.5.5 bez přihlášení.
Drobná nevýhoda je, že ty videa logicky nejdou do historie. Zde je video [video=youtube_share;gSrmQsYNCcE]http://youtu.be/gSrmQsYNCcE[/video]
Ta zmíněná Youtube aplikace v předchozím příspěvku, má trochu jiné ovládání než jsme zvyklí, ale vše na ní funguje.
Zelych (30)|18.11.2012 15:20
Ja mam aktualne nahranou verzi Androida 2.3. A nevim jestli budu ICS zkouset, protoze mi Arenu (zlo)syn pekne zrasoval - vylomil mi 3.5 jack u kompositu, zlomil plast ve kterem jsou kontakty u HDMI a jeste vyrval ty bile plasty v USB. Takze nevim, jestli jeste bude schopna se pripojit pres HDMI, abych mohl flashovat.
Jinak jsem nasel nejakou upravenou verzi Youtube aplikace, ktera ma zvladat 720p videa (ta z marketu to asi neumi). V popisu bylo sice uvedeno, ze je potreba root, ale podle me to bylo jen z duvodu nahrazeni puvodni aplikace tou upravenou. Ale Arena v zakladu Youtube nainstalovane nema, takze by s tim nemusel byt problem.
Co XBMC, uz jsi zkousel?
sunder (13)|21.11.2012 21:55
Jak se mu to povedlo takhle zničit. :-( Já ho mám v ložnici na metr a půl vysoké komodě, až tam dosáhnou, snad už budou mít "destrukční" období za sebou.
Zkoušel, ale podle mne má dost velké nároky, když jsem zkoušel pouštět něco po síti, tak se většina větších videí sekala, ale jinak tam je spousta věcí k vyzkoušení.
Jsem teď v práci furt v jednom kole. Tak se těším, až si udělám "volno" s krabičkou. :-) Prosím, kde najdu tu upravenou Youtube aplikaci?
Zelych (30)|22.11.2012 18:41
Nechaval jsem ho ve stěně pod televizí a když si meho předchozího MMC prakticky nevšímal, tak Arena mu asi svou velikostí padla do oka, hlavně tedy do rukou :-(
Prozatím jsem ji přesunul na televizi, jako satelit, kterýmu už zvládl urvat dvířka za kterými je schovaná karta a USB.
Youtube -> SZ ;)
sunder (13)|23.11.2012 11:22
Tak ta Youtube aplikace co jsi mě odkázal, taky padá. :-( Apropó, přijde mi, že v ČR multimediální centrum Amex Arena Mp-G7 vlastníme jen my, nebo všem to youtube jede, že se nikdo nezapojuje do naší diskuze!?
sunder (13)|27.11.2012 20:20
Ahoj, tak mám konečně funkční Youtube aplikaci. :-) Když tak napiš a nahodím odkaz.
Zelych (30)|3.12.2012 17:43
Ahoj, určitě ho nahoď! Je to teda přímo aplikace Youtube, nebo nějaká náhražka? Přihlašování funguje taky?
Na jaké verzi ICS ti to jde?
Jinak mi to taky příjde, že jsme asi jediný dva v čechách. Koukal jsem ještě že tuším na Heurece bylo pár příspěvků o Areně, ale jinak to je fakt slabota :-(
sunder (13)|5.12.2012 20:47
Je to origoš, tuším pro GOOGLE TV. Jde mi na ICS V4, bez problému funguje i přihlášení, jen je trochu jiná než jsme zvyklí.
Zelych (30)|10.12.2012 02:26
Tak uz mam po Arene nejspis nadobro :-(
Jak mladej vyrval z USB ty bile plasty, ktere brani tam nacpat USB protikus obracene, tak dnes tam manzelka nacpala flashku opacne, nimz vyskratovala kontakty v konektoru a pak mi uz jen po telefonu (nebyl jsem doma) hlasila, ze "tam neco smrdi".... A ikdyz to centrum jako takove pravdepodobne ustalo, tak ale odesel USB HUB, takze mi nefunguje ani jedno ze dvou USB, coz vadi hlavne v tom, ze nemuzu pouzivat wireless klavesnici, a original dalkac pouzivat odmitam...

EDIT: Tak když jsem ráno přišel domů, tak Arena už jen svítila červeně, a nechtěla se ani zapnout... :-G
sunder (13)|11.12.2012 21:37
Tak to tedy nas.re, teď když máme funkční Youtube aplikaci. :-(
p1_p1_p1 (1)|18.10.2014 18:57
nevali se vam nekomu jeste nekde firmware na tuto krabici? MP-G7_ICS-ENG_V3.zip origos stranka uz neni :(

a jeste by se hodil USB driver