Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Multimediální přehrávač se streamováním DVB-T

mmicko (2)|3.9.2012 13:46
Dobrý den,
potřeboval bych poradit. Snažím se najít náhradu za můj stolní PC kterého bych se chtěl zbavit, ale mám v něm nainstalovanou TV kartu a spuštěno streamování TV programů po bytě přes wifi (pomocí Nero Home Media).
Toto vysílání sleduji na dvou noteboocích s Windows.
Potřeboval bych najít multimediální centrum, které by obsahovalo TV tuner a dokázalo streamovat tv vysílání po síti (je jedno jestli to bude mít již zabudovaný wifi adapter, nebo jenom koncovku na ethernet kabel). Také by mi nevadilo pokud bych musel nainstalovat nějakou aplikaci na ty notebooky, abych dokázal tohle vysílání sledovat.
NAS to umět nemusí a ni to nemusí obsahovat interní disk - na to mám velký disk připojený do hlavního wifi routeru. Jediné řešení které jsem zatím našel by bylo postavit HTPC s DVB-T kartou a na něj nainstalovat buď windows nwbo nějakou distribuci Linuxu.
Díky
KamilZ (10277)|3.9.2012 14:51
Nevím, jestli je rozumné tohle spojovat s MMC, resp. jestli existuje "pravé" mmc s touto funkcionalitou. Bude to umět třeba VU+ Ultimo, možná Homecast magic Pro+ (obecně stb s DVB-T tunerem, které jsou založeny na Linuxu (E2)). Další řešení je samostatné krabička typu [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], http://www.elgato.com/elgato/int/mainmenu/products/tuner/netstreamdtt/product1.en.html, ...

Dále tohle umí vyšší modely TV LG, jmenuje se to 2nd TV (ale je to předpokládám omezeno na kanál, který sleduješ na TV). No a samozřejmě Tebou zmiňované HTPC, třeba s DVBViewer.
THeBaNDiT (497)|3.9.2012 16:05
[QUOTE=KamilZ;423635]Bude to umět třeba VU+ Ultimo[/QUOTE]ak by sme sa bavili o DVB-S, tak mozem potvrdit, ze to dokaze VU+uno... na notebooku nabehnem na jeho stranku cez zadanie jeho IP adresy do vyhladavaca a odtial si spustim streamovanie vybranej stanice... na smartfone mam aplikaciu Dreamdroid a tam to funguje obdobne. A predpokladam, ze ak by som do mojho Una dal DVB-T modul, tak to bude fungovat rovnako. :)
lafore (73)|3.9.2012 20:37
Taktiez to dokaze aj dreambox, streamuje sd, hd aj z dvb-t tuneru aj zo satelitu... su na to aj klasicke alikacie a tatiez sa to da cez klasicky stream poslat do vlc, na iphone mam na to aplikaciu dreamote...
petrprv (281)|10.9.2012 09:07
A kdyz to uz mas po siti a doma.
Nemas treba NAS? Nebo nechystas se kupovat?
Synology ted podporuje s novym softwarem dvb-t tuner na USB do NASu a umi to i streamovat.
Ja jsem si ted objednal jednu obyc DVB-T klicenku za 7$ z Ciny a chci to vyzkouset.
mmicko (2)|11.9.2012 09:17
Díky všem za nápady a za info. Zatím to vypadá, že ten Home Free Duet od Avermedia je přesne to co potřebuju.

petrprv: Dej vědět jestli ti to bude fungovat, nemuselo by to být špatné řešení, ale NAS mám zatím vyřešen tak, že do wifi routeru (TP-Link 1043) mám přes USB zapojený externí disk, což mi zatím stačí.
petrprv (281)|17.9.2012 14:40
No uz me dosla ta klicenka, super. Za ty prachy i s dalkovym ovlacem, ale jen mpeg2.
Pripojil jsem to a funguje to.
Zkousel jsem jen vyhledat programy to naslo, ukazalo to seznam co kde hraje (EPG) a na tom se da spustit nahravani, popripade jinde jde zas pustit streamovani, vhodi to odkaz, ktery das do VLC.
Dal jsem se nedostal, protoze antenka ma jen metrovy kabel a u NASu mam slaby signal TV. Takze jsem k tomu jeste priobjednal za dolar redukci z mini antenniho konektoru na klasicky konektor a dat do toho spolecnou antenu a bude vyreseno.
SiViN (11)|24.9.2012 12:14
@petrprv: a o jakou jde? staci nazev nebo nejlepe link na ebay :) predem dekuji

tipuju ze?

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
+
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
matusco (376)|24.9.2012 15:07
[QUOTE=SiViN;425997]@petrprv: a o jakou jde? staci nazev nebo nejlepe link na ebay :) predem dekuji

tipuju ze?

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
+
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/QUOTE]

Pripajam sa k otazke...